V75 tips och andra gratis travtips

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med kusken . Samt statistik och resultat för senaste loppen som har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank
har inga kommande starter..

Nyheter för travkusk


Kanadafödda Viking Grace var ensamt sto i fyraåringsloppet som inledde V64-spelet och det var inga duvungar hon ställdes mot. Men hon har sj&aum..


Kanadafödda Viking Grace var ensamt sto i fyraåringsloppet som inledde V64-spelet och det var inga duvungar hon ställdes mot. Men hon har själv hög kapacitet och sedan Ulf Ohlsson kört henne till ledningen hade inte de förföljande grabbarna någon chans.
- Det är otroligt! Hon är en otroligt fin häst, sa en mycket glad Riina Rekilä, som trots hästens framfart på tävlingsbanan funderar på att låta henne bli mamma.
- Jag har tänkt betäcka henne men vi kanske tävlar mer nu. Vi får se hur hon funkar. Men jag jobbar som veterinär, har lite uppfödning och inte så mycket tid till att träna.
Viking Grace har så här långt vunnit 10 av 20 lopp och sprungit in strax över 800 000 kronor.

Ohlsson och Kihlström dubblade
Ulf Ohlsson vann också med Reijo Liljendahls Livi Majesty och även hans Solvallakollega Örjan Kihlström dubblade inom V64-spelet när han tog hem båda Dagens Dubbel-loppen med Björn Goop-tränade Ranzon Face och André Boods Super Photo Bood.
- Jag har körde Super Photo Bood en gång för tre år sedan och då vann vi också, så det här var kul. Men nu är han tio år så vi får inte vänta tre år till nästa gång, sa Örjan Kihlström med ett leende och syftade på att hästen faller för åldersstrecket om två år.

Jackpot på tisdag
Övriga V64-lopp vanns av Hannu Korpis Bossy Alley och Mattias Djuses Imilie Boko. Den rätta V64-raden delade ut 731 kronor, fem rätt gav 13 kronor och då utdelningen för fyra rätt understeg 7 kronor går hela fyrarättspotten, 1 092 943 kronor, vidare till nästa tisdags sexrättspott.

Ola Johansson, Kanal 75


Nimbus C.D. har kommit tillbaka starkt efter långdragna skadeproblem. Men när han i lördags startade i V75 presterade han långt under norm..


Nimbus C.D. har kommit tillbaka starkt efter långdragna skadeproblem. Men när han i lördags startade i V75 presterade han långt under normal standard och kom i mål sist av loppets felfria hästar. Nu har den bildsköne fuxen gåtts igenom från topp till tå och Robert Bergh kan ge lugnande besked till såväl travfans som hästens ägare, däribland ishockeyikonen Mats Sundin.
- Han har halsproblem och får vila en period. Det ser bra ut med benen, säger Åbytränaren.

Ola Johansson, Kanal 75


Sten O Janssons megatalang spelades till stor favorit i det fem hästar lilla startfältet och sedan Torbjörn Jansson kört till ledningen vid ..


Sten O Janssons megatalang spelades till stor favorit i det fem hästar lilla startfältet och sedan Torbjörn Jansson kört till ledningen vid utgång av första sväng stannade Belker där hela vägen in i mål. Under slutrundan kom Erik Adielsson upp utvändigt med Svante Båths Alien Kronos och han gick mycket starkt men var ändå chanslös att på allvar utmana Belker.
- Det är en fantastisk liten häst det här som gör det ena kanonloppet efter det andra. Jag hade ingen klocka med mig men Erik sa att han kört 13 sista 1 000 och det är starka papper så här tidigt av treåringar. Det är två riktigt bra hästar de här två, sa Torbjörn Jansson.
Belker avverkade de 2 160 meterna på kilometertiden 1.16,1 och för det fick han 100 000 kronor. Så här långt har hingsten vunnit sex av tio lopp och tjänat 2,2 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Björn Goop skötte själv tömmarna bakom Portland som var spelad till stor favorit. Men sedan den tyske fuxen hamnat sist efter startgalopp oc..


Björn Goop skötte själv tömmarna bakom Portland som var spelad till stor favorit. Men sedan den tyske fuxen hamnat sist efter startgalopp och sedan gått från åttonde par utvändigt till ledningen i uppförsbacken kunde han inte freda sig mot 22-oddsaren Victor Ferm över upploppet.

Ola Johansson, Kanal 75


Sexfaldige miljonären Nadal Broline blev förra året trea i Elitloppet och han vann bland annat Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst. Nio&arin..


Sexfaldige miljonären Nadal Broline blev förra året trea i Elitloppet och han vann bland annat Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst. Nioåringen har tränats av Reijo Liljendahl genom hela karriären och totalt har det blivit 22 segrar på 52 starter. Men nu har alltså Nadal Broline tillsammans med 13 andra hästar ägda av Päivi Laakonen (Onkel Invest AB) lämnat Reijo Liljendahls stall.
- Givetvis är det trist. Jag har tagit två Onkel Invest-hästar till final i Elitloppet, vunnit Breeders' Crown-final och tagit några från noll till gulddivisionen och anser att jag gjort ett ”hyggligt” jobb, säger Reijo Liljendahl till sulkysport.se och ger en antydan till varför han valt att avbryta samarbetet.
- Hela mitt lag måste få arbetsro, inklusive veterinär och hästskötare.
Enligt sulkysport.se kommer Nadal Broline gå i träning hos Björn Goop.

Ola Johansson, Kanal 75


Att en 18-åring får köra fem hästar inom V75-spelet är unikt.Ska man jämföra med de av dagens toppkuskar som är unga n..


Att en 18-åring får köra fem hästar inom V75-spelet är unikt.
Ska man jämföra med de av dagens toppkuskar som är unga nog att ha tillgänglig statistik hos Svensk Travsport kan man se att Björn Goop totalt körde 89 lopp det året han fyllde 19.
Erik Adielsson körde 51 lopp vid motsvarande ålder.
Magnus A Djuse körde 150 lopp redan 2017, alltså året han fyllde 17.
I fjol körde han 400 lopp.
Dessutom kunde det ha blivit betydligt fler.
Att det stannade vid exakt dessa siffror beror på att det är maxantalet för att få köra på en specifik licens.
Gränsen på 400 ligger för att få ha C-licens, alltså normallicensen för lärlingar som Djuse kör på i år.
Men förmodligen blir det bara ett år.
- Jag tänker köra på så mycket jag får i år. Blir det i samma takt som nu borde det landa på runt 600 lopp, säger Djuse som i sådana fall kommer att köra 2020 som så kallad elitlärling, vilket går att jämställa med en catchdriver.
Och just att köra lopp på heltid är något som Djuse vill göra.
- Ja, det är mitt mål. Kan man livnära sig på att köra lopp, gör jag gärna det. Det beror på helt hur bra det går.
Vilka målsättningar har du för 2019?
- Att köra in fem miljoner kronor och vinna minst tre V75-lopp.

Hellre hästskötare än tränare
Att Magnus A Djuse tillhör en brödraskara på fyra torde vara allmän kännedom hos travpubliken vid det här laget. Äldsta bröderna Mattias och Martin är proffstränare sedan många år, tredje broder Mats arbetar hos amatören Oscar Berglund och kör framgångsrikt på lärlingslicens.
Magnus A Djuse går sista året av gymnasieutbildningen på Wången.
Nästa steg i en travkarriär borde vara att prova lyckan hos någon större tränare.
Eller…?
- Nej, det är inget som jag har planerat. Jag har jobbat lite hos Mattias, annars har jag inte varit hos någon tränare. Men jag har aldrig varit intresserad av att ha någon tränarrörelse. Nu när det gått så bra när man har kört, så vill man hålla på med det.
Vad är det som lockar med att bli catchdriver?
- Jag tycker om att köra hästar och att köra dem i lopp ännu roligare. Sedan är det allt runtomkring på en tävlingsdag som är väldigt roligt.
Hur travintresserad är du i allmänhet?
- Väldigt. Jag ser väl i princip alla lopp som körs på datorn. Allt jag hinner se i alla fall.
Har du någon förebild?
- Ulf Ohlsson kanske. Han jobbar ju hårt, kör mycket, eller kör alltid.
Så det är så du ser din framtid, att köra över 2 000 lopp varje år?
- Ja, absolut. Sådan skulle jag vilja bli.
Om du skulle misslyckas med att bli catchdriver, vad ska du göra då?
- Då får jag väl bli hästskötare. Jag gillar att hålla på med hästar, men ansvaret att ha en hel rörelse är inget som lockar.
Vad säger dina klasskamrater om dina framgångar?
- Inte så mycket. Jag vet inte hur insatta de är.
Ingen har noterat att du ska köra fem V75-hästar på lördag?
- Nej.
Hur känner du själv inför att köra i fem V75-avdelningar?
- Det har jag aldrig varit i närheten av tidigare så det är klart att det är stort. Det blir den viktigaste dagen hittills i min karriär.
Hur laddar du upp?
- Inte på något speciellt vis. Jag gissar att det blir mycket tipstidningar som hör av sig i veckan.
Du streckar alla hästarna i ”Fem tippar V75”, är du optimistiskt lagd?
- Det är jag nog, jag tror alltid på hästarna jag ska köra.
Hur många avdelningar vinner du på lördag?
- Jag hoppas att det blir någon. Smedsbo Faksen är den som ska ha riktigt bra chans att vinna. De andra är lite mer långsökta, men ingen känns borta på förhand. Det ska bli roligt.
Blir du inte nervös?
- Inte nu i alla fall. Det är möjligt att jag blir det framåt tävlingsdagen. Men jag brukar inte bli nervös så jag tror inte det.
Du har beskrivit dig själv som ”den lugnaste” av er fyra bröder, håller du fast vid det?
- Ja, jag tycker det. De andra är lite mer tävlingsmänniskor. De kan ta det hårt om det går dåligt.
Måste man inte vara tävlingsmänniska för att lyckas?
- Nej, det tror jag inte alls. Det är klart att man måste vilja vinna loppen, och det gör jag verkligen. Men jag är inte den som gräver ner mig när jag misslyckas.
Var ska du hålla till när du slutar på Wången?
- Jag vet inte, det är inget planerat. Jag tar det som det kommer, säger Magnus A Djuse.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Häst Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-06 2015-10-06 Hagmyren-3 Lin Emma Lin Emma   [s 10] 1640/4 str
2016-11-07 2016-11-07 Bollnäs-8 Omer Loke Omer Loke   [v 4] 2140/1 D 0 g 185
2017-12-21 2017-12-21 Östersund-2 Omer Loke Omer Loke   [v 5] 2160/5 B str
2017-12-14 2017-12-14 Östersund-5 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 4] 2160/12 B 5 36.3 555
2017-11-16 2017-11-16 Östersund-6 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 4] 1660/10 D 7 36.3g 378
2017-11-09 2017-11-09 Romme-5 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 4] 1640/3 D 4 37.2g 141
2017-11-07 2017-11-07 Bollnäs-5 Omer Loke Omer Loke   [v 5] 1660/6 B 0 g 90
2017-11-02 2017-11-02 Hagmyren-6 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 4] 1640/8 D 3 38.5 753
2017-10-27 2017-10-27 Romme-8 Omer Loke Omer Loke   [v 5] 1660/14 A 3 34.2 93
2017-10-22 2017-10-22 Hagmyren-1 Omer Loke Omer Loke   [v 5] 2160/10 A 3 32.6 298
2017-10-03 2017-10-03 Östersund-7 Omer Loke Omer Loke   [v 5] 1640/1 C 2 35.8 90
2017-09-25 2017-09-25 Hagmyren-6 Omer Loke Omer Loke   [v 5] 1640/6 D 6 35.5g 289
2017-09-11 2017-09-11 Bergsåker-6 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 4] 2140/3 D 0 142
2017-07-25 2017-07-25 Oviken-7 Omer Loke Omer Loke   [v 5] 2100/3 D 5 38.4g 114
2017-07-14 2017-07-14 Bollnäs-6 Kung Smaragd Kung Smaragd   [v 6] 2140/2 B 0 68
2018-12-23 2018-12-23 Bollnäs-5 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1640/8 D 4 31.2 201
2018-11-01 2018-11-01 Gävle-5 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 2140/1 B 0 32.0 85
2018-10-22 2018-10-22 Bollnäs-4 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1640/7 B 2 30.5 168
2018-09-17 2018-09-17 Gävle-5 Omer Loke Omer Loke   [v 6] 1660/6 C 7 32.7g 544
2018-09-14 2018-09-14 Bergsåker-9 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1640/1 D 6 29.8 508
2018-09-07 2018-09-07 Bollnäs-8 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1660/10 B 0
2018-08-31 2018-08-31 Romme-2 Omer Loke Omer Loke   [v 6] 2140/4 C 5 32.3 77
2018-08-24 2018-08-24 Bergsåker-12 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1640/3 D 6 31.4 253
2018-08-06 2018-08-06 Östersund-5 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1640/1 D 6 31.3 73
2018-07-30 2018-07-30 Rättvik-2 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1660/7 C 5 31.2 264
2018-07-21 2018-07-21 Hagmyren-6 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1640/6 D 2 31.6 395
2018-07-20 2018-07-20 Romme-6 Omer Loke Omer Loke   [v 6] 2140/8 D 7 33.7g 561
2018-07-07 2018-07-07 Hoting-9 Omer Loke Omer Loke   [v 6] 2040/2 D 6 37.5g 116
2018-06-23 2018-06-23 Oviken-4 Omer Loke Omer Loke   [v 6] 2120/10 A 7 36.4 159
2018-06-19 2018-06-19 Bollnäs-7 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 2140/5 D 0 464
2018-06-12 2018-06-12 Hagmyren-7 Omer Loke Omer Loke   [v 6] 2140/2 C 6 33.8 523
2018-06-08 2018-06-08 Östersund-2 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1640/1 D 5 32.0g 131
2018-06-02 2018-06-02 Hagmyren-3 Omer Loke Omer Loke   [v 6] 2140/9 C 6 35.0 192
2018-05-20 2018-05-20 Dannero-1 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 1660/13 B 2 32.1 342
2018-05-14 2018-05-14 Romme-2 Omer Loke Omer Loke   [v 6] 2160/3 A 3 33.4 59
2018-05-11 2018-05-11 Östersund-2 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 2160/12 C 6 36.8 347
2018-05-06 2018-05-06 Hagmyren-9 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 5] 2160/9 C 6 36.3 140
2019-02-16 2019-02-16 Romme-2 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 6] 1640/12 D 5 31.6 478
2019-02-03 2019-02-03 Östersund-1 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 6] 1660/5 B 6 32.3g 104
2019-01-23 2019-01-23 Gävle-3 Nygårds Helga Nygårds Helga   [s 6] 1660/9 B 4 31.7 114ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se