Zenit Brick travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Zenit Brick travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Zenit Brick har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-02-23 2019-02-23 Bergsåker-7 Kaj Widell 2140/2 B

Nyheter för travhäst Zenit Brick


Den frispråkige och känslosamme amatörtränaren har blivit en följetång i tv när hans framgångsrike Vikings Preacher h..


Den frispråkige och känslosamme amatörtränaren har blivit en följetång i tv när hans framgångsrike Vikings Preacher har tävlat i V75. Nu blev det en riktig knockout-seger när Vikings Preacher forcerades fram utvändigt om ledande Sebastian Journey varvet kvar. Han slog enkelt klorna i ledaren som var slagen tidigt och fick därmed revansch från senaste starten när de möttes och då Sebastian Journey speedade ner Vikings Preacher. Det här var Vikings Preachers andra V75-seger inom loppet av några månader och förstapriset var 250 000 kronor.
- Var är du Nurmos, ropade Tony Löfqvist efter målgången, vars känslor svallade över.
- Det här är ett monster och vi är i himlen.
- Erik sa innan loppet att du får ta med hjälmen för han skulle till flyget så du får ta segerdefileringen själv, sa han. Så jag fick springa tillbaka och hämta hjälmen.
- Jag frågade även Erik efter värmningen när han var så nöjd att kör du honom i Jubileumspokalen. Ja tack, svarade han då.

”Jätteroligt att få vara en del av den här sagan”
Erik Adielsson var extra glad efter segern innan han hastade iväg till tåget, och inte flyget, på vägen hem.
- Det är jätteroligt för mig att få vara en del av den här sagan. Jag körde en hel del för Tony för många år sedan och har kört både mor och mormor till den hästen och vunnit lopp med mamman till den andra hästen som han hade med. Det var jätteroligt för Tony att han fick vinna på hemmaplan. Det är Tony som ska äras här, jag ska inte stjäla någon spotlights, sa Erik Adielsson.

Scenförändring i loppet när Victory Topline vann
Favoriten Victory Topline tog enkelt ledningen i V75-2 och fick sedan bestämma i mycket måttligt tempo. Johan Untersteiner kastade loss från kön med Pastor Power och kom med bra fart och överrumplade Victory Topline varvet kvar och övertog ledningen. Jorma Kontio lyfte ut favoriten i andraspår och sedan gick det undan värre. Pastor Power såg svårslagen ut in på upploppet men Victory Topline gav inte upp. Han kämpade strålande och kort före mål plockade han ner Pastor Power i en snabb avslutning. En stark insats av hästen som tränas av Timo Nurmos och som nu tog sin sjunde seger i nionde starten.
- Han har varit jättebra i de senaste starterna, haft lite otur och dåliga spår men hästen gör det bra hela tiden. Starten var bra och han tog ledningen men han kunde inte växla tempo så snabbt och svara när Johan kom efter ett varv. Men hästen var jättebra och kom på upploppet och 150 kvar kände jag mig säker på att vinna, sa Jorma Kontio.

Skön seger för Stefan Persson
Det blev favoritseger även i V75-3 genom Wingait C.H., som tränas och körs av Stefan Persson. Efter en perfekt resa i rygg på ledaren fick han chansen via open stretch och speedade till seger kort före mål. Tvåa blev en mycket tapper Hawk Cliff som hängde i tredjespår först och sedan utvändigt om ledaren hela vägen och var mycket stor i nederlaget. Stefan Persson har för övrigt tränat både pappan Bring Me Back och mamman Wingait Inga till Wingait C.H.
- Det var jäkligt kul och jag tänkte innan spårlottningen kom att tänk om han nu kunde få ett framspår när han är så bra i ordning. Jag kände att jag hade krafter kvar i hästen men han har en tendens att tappa aktionen till slut. Han är inte så kortspeedig och helst ska han dra upp spurten femhundra till sexhundra kvar. Jag försökte att inte förivra mig och inte överforcera honom, sa Stefan Persson.

Hemmahäst tog emot storfavoriten
Det blev hemmaseger i V75-inledningen genom Okaloosa Bell, uppfödd, ägd och tränad av amatören Lars Järpedal och körd av Ulf Ohlsson. Hon tog enkelt ledningen från innerspåret och gav sedan inte storfavoriten Southwind Feji en chans. Den sistnämnde kom fram utvändigt om ledaren varvet kvar men hade inte sin bästa dag och var slagen redan i slutkurvan. Okaloosa Bell stegade undan till en lätt seger. Förstapriset var 250 000 kronor.
- Det här är helt klart det största jag har varit med om, förutom mina barns födelse. Men det är nästan lika stort. Det var en härlig känsla och hästen är under utveckling, sa Lars Järpedal.
Segerkusken Ulf Ohlsson fyllde i:
- Jag tyckte runt sexhundra kvar att Southwind Feji såg lite sliten ut och jag hade kräm kvar i min häst. Då steg förhoppningarna. Jag valde att sticka där i slutkurvan eftersom jag visste att de skulle komma bakifrån. Hon var stark och rejäl, sa Ulf Ohlsson.

Falsig skrällde
Det blev skräll i den fjärde avdelningen när Bo Falsig ordnade en populär hemmaseger genom sin egentränade Crossfire Simoni. Efter en vilsam resa i ett galoppfyllt lopp slog hon av en tapper Rushmore Face den sista biten. Då hade det varit hårt tempo i täten där Peder Mykla kördes resolut till ledningen efter femhundra meter och varvade på 1.13,5.
- De körde friskt där framme och han har toppform och är stark. Men det kändes inte som vinst förrän vi var förbi 100 kvar, sa Bo Falsig.

Andra raka för Sorbet i guld
Sorbet tog sin andra raka seger i Gulddivisionen när han nu tog hem finalen för Örjan Kihlström. Tränaren Daniel Redén har satt sin stjärna i ett ypperligt skick och efter en resolut styrning körde Örjan Kihlström till ledningen 1400 meter kvar. Detta efter att Nimbus C.D. dundrat till ledningen först men som sedan släppte till Dante Boko som i sin tur överlät ledningen till Sorbet. När det var dryga varvet kvar lämnade Björn Goop andra par utvändigt med favoriten Zenit Brick och landade utvändigt om Sorbet. Det blev en ordentlig temposkärpning på slutrundan men Zenit Brick var tidigt slagen. Sorbet stegade ifrån och höll säkert undan före en mycket vasst spurtande Nimbus C.D. som flög fram till andraplatsen.
- Sorbet var jättefint i ordning och gick ett jättebra lopp i dag igen, sa Örjan Kihlström.

Äntligen Erik Sting
V75 avslutades med att Erik Sting äntligen fick vinna efter hur många tappra insatser som helst utan att få sätta pricken över i:et. Men det såg länge mörkt ut när han hamnade sist i sjätte par utvändigt från spår åtta bakom bilen. Detta samtidigt som tempot var lågt i täten med ledande Disco Volante. Den sistnämnde kastade dock in handduken helt in på upploppet och stannade helt. Erik Sting följde med i angrepp ute i spåren genom slutkurvan och genom en ruggigt starkt spurt längst ut i banan sprintade han före precis före mållinjen.
- Han hade verkligen samlat ihop till en seger. Det var starkt gjort att kunna vinna, vi satt ju sist hela vägen, sa Örjan Kihlström om hästen som tränas av Timo Nurmos som därmed tog en dubbelseger på v75 som tränare.
Sju rätt på V75 gav 401 125 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvalla-tränaren är hemma på Furuby gård i snöstormen under fredagen. Han medverkade i programmet V65 Direkt under eftermiddagen och..


Solvalla-tränaren är hemma på Furuby gård i snöstormen under fredagen. Han medverkade i programmet V65 Direkt under eftermiddagen och berättade aktuell status på Prix d’Amerique-femman Propulsion och på V75-hästarna.
- Det blir ingen start för Propulsion förrän det är snöfritt hemma. Massören som tittade på honom när han kom hem sa att det känns som att han har varit på ett spaläger, säger Daniel Redén som förstås var väldigt nöjd med hästen efter dennes rykande spurt i Prix d’Amerique.

”Är väldigt bra i ordning”
I lördagens V75-omgång på Åby är det framförallt en häst som tilldrar sig störst intresse från Redéns stall. Det är Sorbet som är favorit i Gulddivisionens final efter seger i försöket senast. Då spurtade han ner självaste Zenit Brick (som gick i ledningen) och Sorbet satt i tredje par utvändigt. Efter en avslutning på 1.09,5 sista fyrahundra metrarna hann Sorbet fram precis före mållinjen.
- Sorbet (V75-6) har kommit mer och mer för varje lopp och det är så med träningen på alla mina hästar i vinter att de har kommit med loppen. Känslan är att han är väldigt bra i ordning och han var jättebra senast, säger Daniel Redén.
- Formen ska vara minst lika bra nu. Han hade lite problem med aktionen när det var dålig bana näst senast och var klart bättre men inte hundra, hundra heller senast. Men det blir bättre och bättre ju mer oljan smörjs upp i kroppen på honom och jag räknar med att han ska vara bra i ordning.

”Har inte presterat hundra på Åby tidigare”
Tränare Redén tror att Sorbet kommer att springa riktigt fort i sommar när han får ett helstängt huvudlag på sig.
- Jag har sparat det norska huvudlaget och över 1600 meter med helstängt på honom tror jag att han kutar under 1.09 i år. Det finns bra utveckling i hästen och han har inte riktigt förstått det här, men nu börjar han att fatta saker och han har mött de bästa i år och ändå gjort det väldigt bra, menar Daniel som till sist slänger in en liten brasklapp inför V75-starten på Åby.
- Man ska tänka på att när han har åkt till Åby tidigare så har han inte riktigt presterat helt hundra. Det är lång resa och mycket stängda boxar på Åby. Han är sällskapssjuk och måste vara med andra hästar så jag hoppas att han får en öppen box.

”En enorm löpskalle i en Koalas kropp”
Daniel Redén har ytterligare två V75-hästar till start och kommenterar dem på följande vis.
- Zdenka (V75-1) har en enorm löpskalle men är född i en Koalas kropp. Hon har gjort det fantastiskt bra för hon har det inte så lätt, hon har inga lungor och ingenting. Här hemma så orkar hon inte så mycket men det är en fantastiskt inställning på hästen. Hon vet var mållinjen är och kämpar till den kommer.
- Hillman (V75-4) har inte startat så mycket men gick okej senast då han satt fast med krafter kvar. Jag tror inte att det är något för vinnarspelarna och han får smyga med för att få ett lopp i kroppen, säger Daniel Redén.

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvallatränaren Daniel Redén tjänade mest pengar av tränarna i Sverige förra året med 43,3 miljoner inkört. En av hä..


Solvallatränaren Daniel Redén tjänade mest pengar av tränarna i Sverige förra året med 43,3 miljoner inkört.
En av hästarna som gick bra lite i skymundan var åttaårige hingsten Sorbet. 2018 blev lyckad med ett par miljoner intjänat, däribland en seger i Paris i januari och en andraplats i Sundsvall Open Trot.
I Bulwarks lopp på Solvalla hörde Sorbet till outsiderskaran bakom jättefavoriten Zenit Brick och On Track Piraten. Men det gick vägen.
Örjan Kihlström serverade hästen ett lopp i tredjeparet utvändigt. Timo Nurmos Zenit Brick fick bestämma tempot i ledningen men blev nedspeedad av Daniel Redéns häst.
On Track Piraten var inte som bäst och agerade bromskloss i den sista kurvan men Sorbet hann fram ändå. Segermarginalen skrevs till en halv längd, segertiden 1.12,9 över medeldistansen.
- Vilken spurt! Det bara rasslade till. Han var lite bortglömd av spelarna i dag. Visst är han mycket sämre med skor men man ska veta vilken hög grundkapacitet han har också. Nu måste jag kanske ta med honom på bussen också till Frankrike, sade Daniel Redén.
Sorbet är påtänkt för medeldistansloppet Prix du Luxembourg nästa lördag där förstapriset uppgår till cirka en halv miljon kronor.  Ett lopp hästen kan springa skolös i.

En pinne för Nurmos
Timo Nurmos hade sju hästar till start på V75 och läge på flera segrar,
Enda hästen som fick segerdefilera var outsidern Sebastian Journey som vann klass I-loppet tillsammans med Jorma Kontio.
Jorma Kontio släppte ledningen till favoriten Vikings Preacher och Erik Adielsson och fick lucka med Sebastian Journey när den utvändige hästen tröttnade och tog sig enkelt förbi. Vikings Preacher tvåa långt före övriga.
En nyhet för året i klass I är att travförbundet provar att skriva ut loppet över tre kilometer under årets första månader - med bilstart.

Pöllänens plan höll igen
2018 var Västerbo Grosbois en följetong i V75 och tjänade fina pengar. Segrarna uteblev emellertid ända till en lördag i slutet av december på Rommetravet där Rauno Pöllänen slog till i silverdivisionen.
På Solvalla kom andra raka sedan valacken serverats ett perfekt lopp. En nästa identisk smygare som den i Borlänge - med spets-släpp och lucka på upploppet.
- Det blev precis det loppet jag hade hoppats på igen, sa  Gävletränaren Pöllänen som satt med högerarmen i luften över mållinjen.
Lärlingarnas lopp på V75 kom iväg först i det femte försöket. Andy Pandy One tillhörde en av favoriterna tillsammans med Anders Eriksson och vann loppet efter att ha orsakat en av omstarterna.
- Han är i toppslag hästen och såg bra ut hela vägen faktiskt, sa tränaren Mats L Andersson från Eskilstuna.
Lärlingsloppet hade Solvalla hade döpt till K-G Holgerssons Minneslopp för att hedra den nyligen bortgångne Karl-Gustav Holgersson, trollkarlen som efter en lång karriär med stora framgångar bland annat i Italien länge var landets äldsta travtränare med proffslicens.

Formdjur avslutade V75
Lundsbrunns Trav HB äger Roly Poly som bärgat karriärens två V75-segrar efter varandra i december och januari. En kvarts miljon kronor har det blivit i ett huj för det nioåriga stoet som spurtvann stoloppet igen på V75-kupongen för Carl Johan Jepson. Axevallas Eric Martinsson tränar.
Conrad Lugauer lekte hem klass II-loppet från ledningen med Night Brodde och bara stack undan över upploppet.
Reijo Liljendahls Exclamation Mark har formen i zenit och såg ruggigt laddad ut när han spårade hem den avslutande silverdivisionen för Ulf Ohlsson.
Sju rätt på V75 betalade 158 075 kronor, sex rätt 1504´kronor och fem rätt 141 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvalla-tränaren har inte bara Readly Express i sitt 140 hästar stora stall. En av stallets bästa är Zenit Brick som närmar sig fem mi..


Solvalla-tränaren har inte bara Readly Express i sitt 140 hästar stora stall. En av stallets bästa är Zenit Brick som närmar sig fem miljoner kronor i insprungna pengar. Stjärnhästen har tagit flera imponerande segrar i Gulddivisionen och senast såg han dunderfin ut när han vann lekande lätt till synes okörd.
- Han såg otroligt fin ut och vann med mycket krafter kvar. Det var nog ett av de enklare lopp som hästen har vunnit, säger Timo Nurmos.
På lördag väntar en högintressant tävlingsdag på Solvalla. Timo Nurmos har laddat rejält på hemmaplan och selar ut sju hästar på V75.
Om vi börjar med Gulddivisionen så blir Zenit Brick storfavorit efter sina övertygande insatser i vinter. Han har ett perfekt läge med spår två bakom bilen, körs av Mika Forss, och frågan är hur långt efter han är den yppersta eliten nu.
- Zenit Brick (V75-3) är inte alls långt efter de bästa i eliten. Han slog exempelvis Propulsion tidigare i vinter och fick då ett jättetufft lopp med tredjespår första sjuhundra metrarna innan han kom fram i dödens. Han var tvåa efter Nadal Broline då som vann från ledningen och gjorde en heroisk insats, säger Timo Nurmos.

”Nytt huvudlag – ansiktsmask med skygglappar”
- Han har ofta haft dåliga startspår och fått väldigt tuffa lopp. Nu fick han äntligen ett bra läge och det är kul för hästen. Han har gått med helstängt huvudlag tidigare och det här var första gången han gick med ett nytt huvudlag, en ansiktsmask med skygglappar på. De sitter närmare ögonen och ger lite mer effekt än ett helstängt huvudlag. Sedan sitter det stabilt när det är en mask eller huva på ansiktet också.
- Jag har haft lite olika modeller tidigare men just det här huvudlaget köpte jag i Lexington. Det är inte omöjligt att det blir samma huvudlag igen, men det är för tidigt på veckan än så länge för att säga säkert, säger Nurmos.

”Vann trots punktering senast”

Vad säger du om dina övriga V75-hästar?
- Sebastian Journey (V75-1)
har gjort tre lopp efter vila och är mycket fint i ordning. Han har fått mer självförtroende och börjat slappna av mer i loppen. Senast fick han aldrig chansen och det var synd för han hade gott om krafter kvar i mål. Nu är det lång distans och jag tror inte att det är några problem. Han är väldigt snabb ut och jag vill att kusken kör i spets.
- Dallas Brick (V75-2) är en lillebror till Zenit Brick och han har utvecklats bra den senaste tiden. Senast vann han trots att han gick med punktering hela loppet efter att ha blivit påkörd i starten. Det var mycket bra gjort att kunna vinna ändå. Spår tre är perfekt och han öppnar bra. Kusken måste testa lite för ledningen.
- El Fitzgerald (V75-4) är ny stallet och gör första starten för oss. Hon var fyra i V75-finalerna senast och kom till oss samma dag. Vi har inte haft henne så länge men jag tycker att det är en fin märr som är stor och rejäl. Tillägg är alltid tillägg och det gäller att hitta position. Fjärdespåret är inte optimalt när hon är så stor, men hästen känns inte osäker i alla fall. Hon känns stark i träningen och har framtiden för sig.

”Han kommer att vinna när som helst”
- Victory Topline (V75-5)
är väldigt fint i ordning och det var synd på galoppen senast. Han har långa steg och snubblade till när kusken lade pisken på honom och laddade i starten. Han blev rädd helt enkelt för han har aldrig galopperat tidigare, varken i lopp eller i träning. Han gjorde en bra upphämtning och travade fint, det var inga problem. Hästen hade tränat mycket bra innan dess och vi provar igen. Nu är det bakspår och han får smyga med men har vunnit från alla positioner. Det är en av våra bättre chanser.
- Erik Sting (V75-6) spurtade otroligt vasst senast. Han satt sist in på upploppet men flög fram och hästen är väldigt fint i ordning. Han kommer att vinna när som helst men har ofta dåliga startspår och otur i loppen. Det blir inte lätt från spår elva men lite plus i alla fall att det är lång distans. Han gick med samma huvudlag som Zenit Brick senast, en ansiktsmask med skygglappar och det är inte omöjligt att det blir samma igen.
- Hawk Cliff (V75-7) blev det helt fel för senast. Han blev hängande i tredjespår fram till dödens och galopperade till slut. Vi får bara glömma det loppet. Hästen är annars i mycket bra form och har gjort bra lopp i V75 en längre tid. Nu har han bästa spåret på länge och är snabb ut, säger Timo Nurmos.
Vem är bästa chansen på V75?
- Vi har flera bra chanser men Zenit Brick är den bästa.

Michael Carlsson, Kanal 75


På förhand var det en match mellan den svenske V75-kungen och den norske världsartisten.Två vinterspecialister där den förre har..


På förhand var det en match mellan den svenske V75-kungen och den norske världsartisten.
Två vinterspecialister där den förre har radat lördagssegrar medan den senare tampats mot världseliten i Paris.
Men det blev ingen riktig match när Bergsåker bjöd in till årets första V75-omgång.
Utrustad med ett kupat stängt huvudlag visade Zenit Brick förbättrad startsnabbhet och svarade utan problem ut sin antagonist från start, även om själva startögonblicket gav onödig dramatik då Kihlström inledningsvis placerade sin häst i fel spår bakom bilen.
Lionel N.O. anslöt omgående på utsidan, men förmådde aldrig bjuda upp till kamp.
- Nyckeln var väl på förhand att hålla ut Lionel och det lyckades. Min häst kändes pigg och Lionel kanske inte hade sin bästa heller, då blev det enkelt, konstaterade Kihlström om åttaåringen som varit landets segerrikaste V75-häst de senaste två åren med sju triumfer 2017, fem i fjol och nu alltså en 2019.

”Inte på topp”
Däremot skapade Lionel N.O:s prestation frågetecken kring satsningen mot ett fjärde raka Prix d’Amerique.
Hästen såg glimrande ut före start, men i loppet syntes det tidigt att han inte skulle orka utmana Zenit Brick.
- Hästen var rätt och slätt inte på topp. Jag vet inte orsaken, han fungerade väldigt fint, men jag kände redan i näst sista sväng att det inte var något tryck i honom. Han bara fullföljde i sin fart, förklarade körande ägaren Göran Antonsen som emellertid inte ville se några spöken inför vinterns stora uppgift.
- Jag har en av världens bästa tränare som säkert kommer att finna vad det är. Sista söndagen i januari tror jag att både Lionel och Propulsion kommer att vara med i tätstriden.
Vad gäller debaclet från start ville inte Antonsen kritisera sin baneman.
- Vi fann inte vårt spår förrän 50 meter före start, men det påverkade ingenting.

Full pott för Melander
För Kihlström var segern mellanspelet i ett V75-hattrick och ett utmärkt utgångsläge för att försvara sin titel som landets tvåbente V75-champion.
Han inledde omgången bakom Reijo Liljendahl-tränade Exclamation Mark och avslutade den med Stefan Melanders Vincent Chase.
Den senare hann dit från den sällsynta vinnarpositionen femte par invändigt sedan ledande Crackajack dragit undan i hårt tempo i front.
Det innebar även att Stefan Melander är obesegrad som V75-tränare under 2019 då Ulf Ohlsson skött sina kort bakom Disco Volante som spårade runt om i läcker stil.
Samma väg till vinnarcirkeln tog Oskar Kylin-Blom när han visade hur man utnyttjar förmånen att få volta ensam på springspår och skickade Krister Jakobsson-tränade Isolde till front i stoloppet.

”Fantastiskt härlig häst”
Känslosamt blev det efter Kvisslebruns lopp för kallblod då en smått rörd Jan-Olov Persson förklarade sin kärlek till Bellfaks sedan han serverat denne en drömlöpning från tillägg i en galoppfylld tillställning.
- Jag tycker om den här hästen så mycket. Det är sällan man får köra en häst med sådan motor, den här har riktig motor. Så hjälper det ju till att han är efter Järvsöfaks, förklarade Persson som fick hästen i träning för ett år sedan.
- En fantastiskt härlig häst. Jag måste berömma Jenny Persson som sköter honom, hon har gjort ett fantastiskt jobb. Hästen hade haft tre gaffelband då han kom hit. Får vi det bara att fungera framöver så kan det bli skoj, sade landets kallblodskung.

Pecorino kryddade utdelningen
Att utdelningen trots dessa favoritsegrar drog upp i 667 097 kronor för sju rätt kan vinnarna tacka Per Linderoth för. Henrik Larsson-tränade Pecorino serverades en optimal smygare på innerspår vilket resulterade i årets första V75-knall, näst minst spelad i loppet med en procent av insatserna i ryggen.

Robin Johansson, Kanal 75


Det är knappt en månad kvar till Prix d’Amerique som körs den sista söndagen i januari. I söndags vann Bold Eagle Prix du Bourgo..


Det är knappt en månad kvar till Prix d’Amerique som körs den sista söndagen i januari.
I söndags vann Bold Eagle Prix du Bourgogne före en tapper Readly Express.
Om två veckor körs det sista B-loppet Prix de Belgique.
En häst som är aktuell för det stora slaget på Vincennes-banan i Paris är Lionel. Men kretsen kring den 16-faldige miljonären väljer ett annat upplägg än att starta i B-loppen innan Prix d’Amerique. Efter hemkomsten från USA där Lionel var grymt bra som tvåa i VM-loppet på Yonkers blev han även tvåa i Gulddivisionen på Bjerke efter Global Trustworthy. Därefter vann Lionel Gulddivisionen på Mantorp, ett lopp som kördes utanför V75-kupongen.
- Det blev ett väldigt fint lopp för Lionel senast. Han kändes väldigt spänstig och fin och dessutom gick han med fyra skor. Hästen är ju som allra bäst barfota så det var positivt. Vi fick tidigt täten och han vann enkelt med krafter kvar. säger Göran Antonsen.
- Det viktigaste för mig var hur hästen kändes eftersom jag var lite besviken på honom gången innan i Oslo. Men banan började att frysa till precis innan loppet då och han kanske blev lite hovöm. Även om han gick fint som tvåa så var jag inte helt nöjd med honom. Han gjorde ingen topprestation men samtidigt var det första starten efter den långa resan från ISA och VM-loppet.
- Därför var det ett så skönt besked att han kändes så fantastiskt fin senast och var tillbaka i gammalt gott slag igen.

”Inte många som är så komplett”
Lionel är hästen som i fjol vann ett försök i Elitloppet och blev femma i finalen. Året innan dess vann han Olympiatravet för Göran Antonsen och var trea i Prix d’Amerique. Hästen har vunnit såväl över 1609 meter som över 4000 meter när han vann Prix de Paris. Den åttaårige hingsten har varit bland de tre främsta i 42 lopp på 72 starter.
- Det är inte många hästar som är så komplett som han är. Han har ett otroligt genomsnitt och har sprungit in 230 000 kronor per start och vunnit över alla distanser och från alla positioner. Det är helt galet. Han har de viktigaste egenskaperna, styrkan, vinnarskallen och lungkapaciteten, säger Göran Antonsen.

”Fullt fokus mot Paris efter V75-starten”
Lionlel matchas nu för sin fjärde start i Prix d’Amerique. Men kretsen kring stjärnhästen, med tränaren Daniel Redén i spetsen, väljer ett annat upplägg i år.
- Loppet på lördag är ett led i matchningen och det blir sista starten inför Prix d’Amerique. Efter det blir det fullt fokus mot Paris. Vi har valt att träna och tävla hemma istället för att som tidigare år åka ner till Frankrike långt innan. Nu åker vi ner samma vecka som Prix d’Amerique går istället.
- Skulle hästen gå bra i Prix d’Amerique och känns fin så kan det bli så att han stannar kvar där nere efteråt. Han har några fina lopp som Prix de France och Prix de Paris, som han vann för två år sedan, att starta i också. Men det är Lionel som bestämmer, säger Antonsen.

”Tror jag kommer före Zenit Brick – avgör loppet”
Men på lördag gäller först Gulddivisionen på Bergsåker där Lionel har spår sju bakom bilen och körs av Göran Antonsen. Göran hymlar inte med taktiken då han är medveten om att värsta konkurrenten Zenit Brick har spår fem innanför.
- Lionel (V75-3) är snabbare från start än vad folk kanske tror, men jag har bara tryckt av honom från början en gång. Det var i elitloppsförsöket och han är rätt så go från start. Vi har ett lite chansartat spår nu men som jag läser loppet så måste jag köra vad som går för att komma före Zenit Brick och Örjan Kihlström in i första sväng.
- Jag tror att Lionel är så snabb att han kommer före Kihlströms häst och det kan nog avgöra loppet. Men jag har en väldigt god känsla oavsett om han får täten eller ej. Om hästen ska ha något att göra i Prix d’Amerique ska han vara med och kämpa om segern oavsett position i det här loppet.
Hur bra chans tycker du att det är?
- Om jag skulle värdera segerchansen på en skala från ett till sex så blir det en stark femma. Lionel tillhör världseliten och som hästen kändes senast så måste det vara en toppchans, säger Göran Antonsen.

Kommer att köra Lionel själv i Paris
Antonsen har bestämt att han kommer att köra sin stjärna själv i loppen i Frankrike i vinter. Precis som han gjorde i fjol.
- Jag ser ingen anledning till att inte köra själv. En sådan här möjlighet får man inte många gånger och det viktigaste är att man har kul. Och jag tycker att det här är så jäkla roligt att köra hästen själv. Jag körde ett par storlopp på Vincennes i fjol och vet vad jag gjorde för fel så jag kommer bättre förberedd dit i år. Det är en helt annan körkultur där nere än vad man är van vid annars.
- Det finns folk som tycker det är kul att jag kör själv och det finns de som tycker att jag borde sätta upp en toppkusk istället och att hästen skulle tjäna mer pengar då. Men jag tycker att jag och Lionel fungerar så fint tillsammans och tycker själv att jag inte har gjort så många fel med honom, säger Antonsen.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-16 2015-12-16 Solvalla-9 2140/4 5 13.9 290
2015-10-25 2015-10-25 Solvalla-11 2140/8 0 g 478
2016-12-26 2016-12-26 Solvalla-11 Jorma Kontio 2140/7 C 2 13.8 68
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-11 Erik Adielsson 2140/5 D 0 g 59
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-11 Erik Adielsson 2640/4 D 1 14.2 26
2016-10-22 2016-10-22 Romme-11 Jorma Kontio 2140/12 D 1 13.6 52
2016-10-15 2016-10-15 Åby-7 Jorma Kontio 2640/11 D 4 13.8 357
2016-09-20 2016-09-20 Örebro-6 Ulf Ohlsson 2100/7 C 1 13.6 13
2016-09-07 2016-09-07 Eskilstuna-6 Jorma Kontio 2140/10 D 0
2016-09-07 2016-09-07 Solvalla-6 Jorma Kontio 2140/10 D 2 13.1 44
2016-08-04 2016-08-04 Lindesberg-2 Jorma Kontio 2140/9 C 2 25
2016-07-11 2016-07-11 Mantorp-9 Mattias Djuse 2140/12 D 6 13.5 106
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-4 Jorma Kontio 2140/2 D 2 13.4 68
2016-02-03 2016-02-03 Solvalla-7 Torbjörn Jansson 1640/4 D 0 g 35
2016-01-13 2016-01-13 Solvalla-10 2640/10 D 4 15.9 44
2016-01-02 2016-01-02 Romme-10 2640/4 C 0 g 21
2017-12-26 2017-12-26 Solvalla-10 Björn Goop 2140/1 C 1 14.6 19
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-7 Björn Goop 2640/8 C 1 13.6 20
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-9 Kenneth Haugstad 2140/5 C 6 12.1 40
2017-11-18 2017-11-18 Bjerke-7 Björn Goop 2100/2 C 2 33
2017-10-28 2017-10-28 Jägersro Trav-11 Erik Adielsson 2640/7 D 3 14.1 86
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-7 Björn Goop 2140/2 C 1 12.0 23
2017-09-20 2017-09-20 Solvalla-8 Björn Goop 2640/10 C 1 12.8 47
2017-08-12 2017-08-12 Åby-7 Johnny Takter 2140/1 C 0 g 35
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-10 Björn Goop 2140/8 B 1 12.0 52
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-9 Mika Forss 2140/6 D 1 11.9 146
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-9 Johnny Takter 2140/6 C 4 12.3 43
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-9 Kim Eriksson 2140/6 C 4 11.9 138
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-9 Ulf Ohlsson 1640/10 D 4 11.0 162
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-13 John Campbell 1640/10 C 0 g 96
2017-05-13 2017-05-13 Åby-7 Jorma Kontio 2640/11 D 0 13.7 64
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-11 Erik Adielsson 2640/8 B 0 g 31
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-11 Jorma Kontio 2140/7 B 5 13.6 30
2017-03-18 2017-03-18 Momarken-7 Jorma Kontio 2140/8 C 5 15.6 56
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-9 Jorma Kontio 2140/3 B 1 13.0 25
2017-02-11 2017-02-11 Solvalla-11 Jorma Kontio 2140/1 C 0 g 44
2017-01-28 2017-01-28 Bergsåker-11 Jorma Kontio 2140/4 B 1 13.8 26
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-7 Björn Goop 2140/8 C 4 12.8 40
2018-12-08 2018-12-08 Bergsåker-7 Mika Forss 2640/3 B 1 16.0 12
2018-11-24 2018-11-24 Solvalla-10 Mika Forss 2140/11 C 2 12.1 177
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-7 Björn Goop 2140/4 C 1 13.1 28
2018-10-23 2018-10-23 Solvalla-6 Björn Goop 2640/6 B 1 14.2 27
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-10 Örjan Kihlström 2140/12 B 0
2018-08-11 2018-08-11 Åby-12 Mika Forss 3140/7 D 0 13.9 536
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-11 Björn Goop 2640/8 C 6 12.9 68
2018-04-28 2018-04-28 Åby-11 Björn Goop 2140/8 C 0 g 85
2018-04-07 2018-04-07 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/1 A 1 11.5 22
2018-04-01 2018-04-01 Romme-7 Björn Goop 2140/5 B 2 12.8 19
2018-03-10 2018-03-10 Eskilstuna-7 Örjan Kihlström 2640/5 A 2 13.9 12
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-7 Björn Goop 2140/1 C 1 11.7 29
2018-02-03 2018-02-03 Åby-7 Björn Goop 2140/9 B 1 13.6 11
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-7 Mika Forss 2140/5 B 2 13.6 15
2019-02-02 2019-02-02 Åby-10 Björn Goop 2140/10 C 6 14.7 20
2019-01-19 2019-01-19 Solvalla-7 Mika Forss 2140/2 C 2 12.9 14
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-7 Örjan Kihlström 2140/4 C 1 13.4 27ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se