Zenit Brick travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Zenit Brick travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Zenit Brick har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2018-10-23 2018-10-23 Solvalla-6 Björn Goop 2640/6 B

Nyheter för travhäst Zenit Brick


Årets upplaga av Silverörnen på Solänget i Örnsköldsvik blev en rafflande uppgörelse. Diamanten tog planenligt hand om ledn..


Årets upplaga av Silverörnen på Solänget i Örnsköldsvik blev en rafflande uppgörelse. Diamanten tog planenligt hand om ledningen och när på pappret värste konkurrenten Makethemark hamnade långt ner i kön var det upplagt för spetsseger. Men det var fler ekipage som ville blanda sig i leken och när Jan Norberg bakom Muscle Hustle valde att svara positionen utvändigt om ledaren, istället för att få andra par utvändigt bakom Zenit Brick, fick Diamanten obarmhärtig press samtidigt som köhästarna bjöds in i loppet. Diamanten höll starkt där framme men kroknade lite sista biten och fick nöja sig med tredjeplatsen. Istället var det vasst spurtande duon Makethemark och Dreammoko som gjorde upp om segern. Längsta strået drog fransmannen.
- Man blir jätteglad! Det är inte så ofta man är uppe i Norrland och hälsar på sina vänner och så får man köra en så här fin häst också, sa Peter Ingves som för första gången fått förtroendet att köra Richard Westerink -tränade Dreammoko.
- Det är en jättemysig häst. Han är lite egen och gör inte så mycket i varken värmning eller provstart, då är han i sin egen lilla värld, men han vaknar till när det blir lopp, sa Halmstadkusken.

Små marginal mellan succé och fiasko
I silverdivisionen stack Stefan Melander-tränade Disco Volante till ledningen i en snabb öppning och sedan körande Ulf Ohlsson fått dämpa tempot en bit stod hästen i en klass för sig. Men det var ytterst nära att segern gick upp i rök i slutkurvan.
- Det var väldigt nära galopp där. Han taktade till och kom helt ur rytmen så det var kris där ett tag. Men jag lyckades få honom felfritt och det var skönt för han var väldigt stark och rejäl och löpte undan fint på upploppet, summerade Ulf Ohlsson.
Sveriges mestvinnande kusk hade en bra lördagseftermiddag och satte också dit Svante Båths Esprit Sisu i klass I samt Timo Nurmos-tränade Roheryn i stoloppet.

Jätteskräll i lägsta klassen
V75-omgången bjöd på en riktig smällkaramell och den fyrade Peter G Norman av tillsammans med All Star i klass II. Hästen gjorde en mycket fin insats när han rundade fältet i tredjespår under slutrundan och enkel klev förbi jättefavoriten Emile Zola Sisu till slut.
- Han hade mycket problem som liten men det är en bra häst och de kommer igen, sa Peter G Norman.
I kallblodsloppet blev det norsk seger genom Reidun Böhn-tränade Kaksen N.O. som med Tor Wollebaek i sulkyn avslutade mycket starkt i tredjespår och fångade in favoritduon Finseth Yr och Guli Tor före mållinjen. Omgången avslutades av Sign Me Up Too som med sin tränare Emilia Leo i vagnen tog säsongens femte seger i sjätte starten.
- Det var inte riktigt det rätta trycket i honom i dag men det räckte ändå, sa Gävletränaren.
På V75 delade sju rätt ut 256 205 kronor. Sex rätt gav 665 kronor och för fem rätt fick man 55 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Det är jackpot i lördagens V75-omgång och en ensam vinnare kan ta hem 29 miljoner kronor enbart på sju rätt. Timo Nurmos har sannerli..


Det är jackpot i lördagens V75-omgång och en ensam vinnare kan ta hem 29 miljoner kronor enbart på sju rätt. Timo Nurmos har sannerligen bra snurr på stallet och hästarna vinner lopp i parti och minut. Hittills i år har det blivit 138 segrar och segerprocenten är imponerande 31 procent. Solvalla-tränaren skickar upp sex hästar till Solänget och flera av dem har heta chanser på förhand. Det är också klart att det blir start i Masters-finalen nästkommande söndag i Östersund för Readly Express. Prix d’Amerique-vinnaren är redan anmäld och därmed blir det ett revanschmöte med Propulsion från Åby Stora Pris.
- Timo är väldigt nöjd med honom och det ser bra ut. Han var lite dålig i halsen senast, säger Andreas Lövdal i stall Nurmos.

”Stark och rejäl – gynnad av lång distans”
Men över till lördagens begivenheter på Solänget. Timo Nurmos befinner sig själv i Frankrike för att kolla på unghästar men Andreas Lövdal har full koll på V75-hästarna. Bland annat Emile Zola Sisu som är obesegrad felfri och som har vunnit sex av sju starter. Han är också omgångens största favorit på V75. Så här säger Lövdal om V75-hästarna i tur och ordning.
- Global Undecided (V75-1) gick en rejäl långspurt när han vann senast. Han har sin lite speciella stil men det är så han springer. Det ser bra ut hemma och det finns ingen anledning att tro att han ska vara sämre. Han är gynnad av lång distans och är stark och rejäl och tål att göra mycket jobb själv. Jag ser ganska positivt på honom. Inga ändringar, säger Andreas Lövdal.

”Är ett spännande kort”
- Roheryn (V75-2)
har gjort fina lopp hos oss och har bra form. Det är en väldigt stor häst som mäter över 1.70 centimeter över manken men är förnuftig och fin att svänga och vända med här hemma. Hon har bara gått med bilstart sedan hon kom hit men har startat i voltstart i Finland tidigare och det var inga problem. Hon är snabb ut i auto och hon borde vara minst lika kvick ut i volt. Från spår sju kan hon ta ut svängen lite när man ska vända runt henne och jag tror inte att det är någon galopprisk.
- Emile Zola Sisu (V75-3) har haft spår ett på Solvalla en gång tidigare och då spetsade han hur lätt som helst. Han kommer att öppna bra och jag tror han kommer hålla upp ledningen. Hästen gjorde bara två starter förra året och var inte helt färdig då men nu är han under kraftig utveckling och ett spännande kort. Jag tycker att det är en bra segerchans och får bästa i omgången.

”Han trivs i dödens”
- Erik Sting (V75-5)
fick inte rätta fästet senast i Gävle tyckte Jepson. De hade lagt på nytt material på banan och han sprang och slog ihop och fick det inte att stämma. Nu har han spår fem och har blivit snabbare allt mer i år. Tidigare var man tvungen att köra på säkerhet med honom. Nu är han i Silver och det är positioner som avgör. Disco Volante är väldigt bra men det är Erik Sting också så det är absolut inte omöjligt.
- Zenit Brick (V75-6) är formen ganska bra på men han har haft dåliga utgångslägen och mött bra hästar. De låste loppet senast där framme och han hamnade långt bak. Han är bra men är bäst när han är med där framme för då är han som tuffast. På nåt konstigt vis gillar han dödens och där trivs han. Läget nu är jättesvårt och det är bra hästar med. Men om de kör så öppnar det upp loppet och då är han en av de som räknas.
- Mellby Demon (V75-7) gör alltid sitt bästa men han vinner inte så ofta. Han har bra form och känns väldigt fin så han kan vara en rolig luring. Han behöver lite hjälp på vägen men får han gå i rätt ryggar är han tuff sista halvvarvet. Det ska bli spännande att se om han kan få lite hjälp på vägen, säger Andreas Lövdal.

Kanal 75


På lördag smäller det på travbanan i Mölndal utanför Göteborg när Åby Stora Pris avgörs. Förstapriset ..


På lördag smäller det på travbanan i Mölndal utanför Göteborg när Åby Stora Pris avgörs. Förstapriset är två miljoner kronor och två av världens just nu hetaste hästar sluter upp bakom startbilen. Propulsion, som efter andraplatsen i Elitloppet har sopat hem Norrbottens Stora Pris, Årjängs Stora Sprinterlopp och Hugo Åbergs Memorial i oerhört imponerande stil. Nu får han ta sig an Prix d’Ameriqie-vinnaren Readly Express, som bara har gjort en start efter det stora slaget i Paris i slutet av januari. Han tog en mycket imponerande seger när han blåste runt konkurrenterna i Jämtlands Stora Pris i Östersund i början av juni och därefter har siktet varit inställt på Åby Stora Pris.
- Readly Express (V75-7) har tränat på kontinuerligt hela sommaren och även tränat en del ihop med Twister Bi på slutet. De har sparrat varandra och mest gått mängdträning i backen. I dag (måndag) har Timo kört ett rundbanejobb med Readly och vad jag har hört så var allting bra. Hästen kommer väl förberedd till Åby, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

”Snabbare ut än vad folk tror”
Propulsion fick innerspår i lördagens batalj medan Readly Express fick spår fyra bakom bilen. Han körs av Jorma Kontio och läget är man mycket nöjd med i stall Nurmos.
- Det är ett optimalt spår och han kommer att öppna bra därifrån. Hästen är mycket snabbare ut än vad folk kanske tror. Men han har nästan aldrig laddats bakom bilen för att han inte ska bli het. Hästen är väldigt lugn och fin och jag skulle tro att Jorma laddar nu och då är han kvick iväg. Det blir ingen lätt match mot Propulsion men från ledningen blir Readly en svår nöt att knäcka. Jag har inte hört om några ändringar utan det ska bli barfota runt om igen, säger Lövdal.

Endast fyra hästar har varit före i mål
Readly Express och Propulsion möttes i årets Prix d’Amerique och där vann som bekant Readly Express före Bold Eagle, medan Propulsion var trea.
Det är hittills bara fyra hästar som har varit före Readly Express i mål på hans 26 starter i karriären. Dessa är Bålsta Palema (då blev Readly tvåa efter honom i sin fjärde start i karriären, Pacific Broline (vann på målfoto i Breeders Crown-finalen före Readly), samt Bird Parker och Bold Eagle, där den förstnämnde vann årets upplaga av Prix de Belgique och där Readly Express fantomspurtade in till tredjeplatsen.
På lördag får vi svaret om det blir någon ny häst som kommer att besegra den 15-faldige miljonären.

”Kom aldrig in i matchen”
Stall Timo Nurmos har även Zenit Brick med i Åby Stora Pris och han lottades till spår sju bakom startbilen och körs av Mika Forss.
- Zenit Brick (V75-7) har gjort en fantastisk vinter och vår. Han hade haft en tävlingspaus inför starten på Axevalla senast men det loppet kan man glömma då han aldrig kom in i matchen från ett dåligt spår. Han hamnade för långt bak men Björn Goop var i alla fall nöjd med hästen och han har tränat på bra efteråt. Han kändes även fin i måndagsjobbet. Nu möter han övermakten och Propulsion och Readly Express är klassen över honom. Men där bakom ska han räknas och han går optimalt balanserad och inga ändringar, säger Lövdal.

Heta vinstchanser i V75-jackpoten
Det är V75-finaler på Åby och omgången kryddas dessutom av en jackpot på V75. ATG beräknar att en ensam vinnare kan ta hem 37 miljoner kronor enbart på sju rätt. Stall Nurmos har ytterligare fyra väldigt formstarka hästar med i V75.
- Roheryn (V75-1) gjorde ett enastående lopp senast. Hon fick en väldigt tuff resa och var otroligt bra som kunde vinna. Timo var mycket imponerad av henne. Hon har tagit loppet bra och känts fräsch och fin i jobben efteråt. Hästen har bara gjort ett dåligt lopp hos oss och den gången passande inte banan då hon inte fick något fäste. Nu har hon fått ett drömläge med innerspår och kan öppna väldigt snabbt bakom bilen. Hon har ju tidigare spetsat från spår sju och åtta och det blir svårt för någon att ta sig förbi den första biten. Hon gick med jänkarvagn för första gången senast och jag har inte hört att det ska bli några ändringar nu. Barfota runt om igen och hon måste räknas tidigt.
- Linus Boy (V75-5) har varit riktigt bra i flera starter och det var välförtjänt att han fick vinna senast. Han gick som fortast över upploppet och gången innan gick han även då ett rejält slutvarv. Nu har han bästa läget på väldigt länge och att det är start för fjärde veckan i rad tror jag inte ska vara någon nackdel. Han ser ut att vara pigg och glad hemma efter segern i lördags och han är tuff nog att kunna vinna igen. Inga ändringar.

”Kan mycket väl vinna loppet”
- Globalsatisfaction (V75-5)
har ju visat att han är en riktig topphäst och gjort jättefina prestationer i V75. Han har ofta haft dåliga spår och nu fick han bakspår. Då kan han inte utnyttja sin startsnabbhet men har visat att han även kan vinna bakifrån. Det var ett tag sedan han startade men har tränat på fint kontinuerligt hemma och är matchad för finalen. Hästen kommer att avsluta fort igen och kan mycket väl vinna loppet. Inga ändringar.
- Araw Hoss (V75-6) var duktig som tvåa senast från dödens bakom Flemmings häst som var riktigt bra i V75. Han fick inget fäste i banan och sprang därför och slog i vagnen ett par gånger vilket gjorde att han tappade fart och kraft. Vi hoppas på bättre fäste och att balansen stämmer bättre den här gången. Han har känts fin i träningen hemma efter förra starten och kommer att göra ett bra lopp igen. Jag tycker att han måste räknas tidigt han också, säger Andreas Lövdal.

Michael Carlsson, Kanal 75


På lördag smäller det på travbanan i Mölndal utanför Göteborg när Åby Stora Pris avgörs. Förstapriset ..


På lördag smäller det på travbanan i Mölndal utanför Göteborg när Åby Stora Pris avgörs. Förstapriset är två miljoner kronor och två av världens just nu hetaste hästar sluter upp bakom startbilen. Propulsion, som efter andraplatsen i Elitloppet har sopat hem Norrbottens Stora Pris, Årjängs Stora Sprinterlopp och Hugo Åbergs Memorial i oerhört imponerande stil. Nu får han ta sig an Prix d’Ameriqie-vinnaren Readly Express, som bara har gjort en start efter det stora slaget i Paris i slutet av januari. Han tog en mycket imponerande seger när han blåste runt konkurrenterna i Jämtlands Stora Pris i Östersund i början av juni och därefter har siktet varit inställt på Åby Stora Pris.
- Readly Express (V75-7) har tränat på kontinuerligt hela sommaren och även tränat en del ihop med Twister Bi på slutet. De har sparrat varandra och mest gått mängdträning i backen. I dag (måndag) har Timo kört ett rundbanejobb med Readly och vad jag har hört så var allting bra. Hästen kommer väl förberedd till Åby, säger Andreas Lövdal i stall Timo Nurmos.

När vi når Timo Nurmos lite senare på måndagskvällen bekräftar han att dagens snabbjobb på rundbanan var till belåtenhet.
- Jag körde 1.20 över full distans med honom och hästen kändes fin. Han är inte toppad till det här loppet men allt är normalt. Nu var det ett tag sedan han startade och man får tänka på att en sådan häst som Propulsion har tävlat kontinuerligt. Men jag är nöjd och det blir ett spännande lopp på lördag, säger Timo Nurmos.

”Snabbare ut än vad folk tror”
Propulsion fick innerspår i lördagens batalj medan Readly Express fick spår fyra bakom bilen. Han körs av Jorma Kontio och läget är man mycket nöjd med i stall Nurmos.
- Det är ett optimalt spår och han kommer att öppna bra därifrån. Hästen är mycket snabbare ut än vad folk kanske tror. Men han har nästan aldrig laddats bakom bilen för att han inte ska bli het. Hästen är väldigt lugn och fin och jag skulle tro att Jorma laddar nu och då är han kvick iväg. Det blir ingen lätt match mot Propulsion men från ledningen blir Readly en svår nöt att knäcka. Jag har inte hört om några ändringar utan det ska bli barfota runt om igen, säger Lövdal.

Endast fyra hästar har varit före i mål
Readly Express och Propulsion möttes i årets Prix d’Amerique och där vann som bekant Readly Express före Bold Eagle, medan Propulsion var trea.
Det är hittills bara fem hästar som har varit före Readly Express i mål på hans 26 starter i karriären. Dessa är Bålsta Palema (då blev Readly tvåa efter honom i sin fjärde start i karriären, Pacific Broline (vann på målfoto i Breeders Crown-finalen före Readly), Southwind Mozart (tvåa i årsdebuten 2016), samt Bird Parker och Bold Eagle, där den förstnämnde vann årets upplaga av Prix de Belgique och där Readly Express fantomspurtade in till tredjeplatsen.
På lördag får vi svaret om det blir någon ny häst som kommer att besegra den 15-faldige miljonären.

”Kom aldrig in i matchen”
Stall Timo Nurmos har även Zenit Brick med i Åby Stora Pris och han lottades till spår sju bakom startbilen och körs av Mika Forss.
- Zenit Brick (V75-7) har gjort en fantastisk vinter och vår. Han hade haft en tävlingspaus inför starten på Axevalla senast men det loppet kan man glömma då han aldrig kom in i matchen från ett dåligt spår. Han hamnade för långt bak men Björn Goop var i alla fall nöjd med hästen och han har tränat på bra efteråt. Han kändes även fin i måndagsjobbet. Nu möter han övermakten och Propulsion och Readly Express är klassen över honom. Men där bakom ska han räknas och han går optimalt balanserad och inga ändringar, säger Lövdal.

Heta vinstchanser i V75-jackpoten
Det är V75-finaler på Åby och omgången kryddas dessutom av en jackpot på V75. ATG beräknar att en ensam vinnare kan ta hem 37 miljoner kronor enbart på sju rätt. Stall Nurmos har ytterligare fyra väldigt formstarka hästar med i V75.
- Roheryn (V75-1) gjorde ett enastående lopp senast. Hon fick en väldigt tuff resa och var otroligt bra som kunde vinna. Timo var mycket imponerad av henne. Hon har tagit loppet bra och känts fräsch och fin i jobben efteråt. Hästen har bara gjort ett dåligt lopp hos oss och den gången passande inte banan då hon inte fick något fäste. Nu har hon fått ett drömläge med innerspår och kan öppna väldigt snabbt bakom bilen. Hon har ju tidigare spetsat från spår sju och åtta och det blir svårt för någon att ta sig förbi den första biten. Hon gick med jänkarvagn för första gången senast och jag har inte hört att det ska bli några ändringar nu. Barfota runt om igen och hon måste räknas tidigt.
- Linus Boy (V75-5) har varit riktigt bra i flera starter och det var välförtjänt att han fick vinna senast. Han gick som fortast över upploppet och gången innan gick han även då ett rejält slutvarv. Nu har han bästa läget på väldigt länge och att det är start för fjärde veckan i rad tror jag inte ska vara någon nackdel. Han ser ut att vara pigg och glad hemma efter segern i lördags och han är tuff nog att kunna vinna igen. Inga ändringar.

”Kan mycket väl vinna loppet”
- Globalsatisfaction (V75-5)
har ju visat att han är en riktig topphäst och gjort jättefina prestationer i V75. Han har ofta haft dåliga spår och nu fick han bakspår. Då kan han inte utnyttja sin startsnabbhet men har visat att han även kan vinna bakifrån. Det var ett tag sedan han startade men har tränat på fint kontinuerligt hemma och är matchad för finalen. Hästen kommer att avsluta fort igen och kan mycket väl vinna loppet. Inga ändringar.
- Araw Hoss (V75-6) var duktig som tvåa senast från dödens bakom Flemmings häst som var riktigt bra i V75. Han fick inget fäste i banan och sprang därför och slog i vagnen ett par gånger vilket gjorde att han tappade fart och kraft. Vi hoppas på bättre fäste och att balansen stämmer bättre den här gången. Han har känts fin i träningen hemma efter förra starten och kommer att göra ett bra lopp igen. Jag tycker att han måste räknas tidigt han också, säger Andreas Lövdal.

Michael Carlsson, Kanal 75


På söndag går anmälningstiden ut för Åby Stora Pris som i år gjorts om till en lopp över tre kilometer med startbil...


På söndag går anmälningstiden ut för Åby Stora Pris som i år gjorts om till en lopp över tre kilometer med startbil.
Loppet lördagen 11 augusti ses av många som en duell och ett möte mellan världens kanske två bästa hästar, Readly Express och Propulsion.
Stjärnorna har inte mötts sedan de var etta och trea i Prix d'Amerique i januari. Men nu ska mötet alltså bli av.
Solvallatränaren Daniel Redén ville kolla så att allt var okej med Propulsion efter det hårda loppet i tisdags på Jägersro. På fredagen fick Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen besked.
- Redén har svarat mig på sms att han är jättenöjd med Propulsion och att hästen ska starta. Det känns naturligtvis jättebra, säger sportchefen.
Pedersen har även haft kontakt med Timo Nurmos i veckan.
- Även han är nöjd med sin häst.

”Ser det inte som duell”
Lutfi Kolgjini har tidigare anmält Harper Hanover-vinnaren Platon Face till loppet på Åby. På fredagen bestämde stallet att även Rajesh Face ska vara med efter en inbjudan av Åby.
- Många ser loppet som en duell mellan Readly Express och Propulsion men så ser jag inte alls på det. Jag vill inte förringa de andra hästarna. En sådan som Platon Face är exempelvis en riktig runner up, och det finns flera andra klart gångbara som ska starta, säger Jon Walter Pedersen.
Travarrangörerna stod i kö för att få arrangera mötet mellan giganterna från Prix d'Amerique och Åbytravet gick segrande ur striden. Du måste se det som en stor fjäder i hatten ändå?
- Absolut. Det är en stor grej och mötet mellan Nurmos och Redéns hästar kommer att vara den stora snackisen. Jag vill bara inte förringa någon av de andra hästarna, säger Åbys sportchef.

Två miljoner till vinnaren
Nästa lördag 11 augusti är det dags för Åby Stora Pris. Ett lopp som i år gjorts om till ett lopp över 3140 meter med autostart med ett förstapris på två miljoner kronor.
Hittills klara för Åby Stora Pris är: Call Me Keeper, Mindyourvalue W.F. Platon Face, Rajesh Face, Coquin Bebe, Propulsion, Readly Express och Zenit Brick.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kim Eriksson är en av de mestvinnande kuskarna i landet. I fjol skadade 34-åringen handen och förlorade en månad men belade ändå..


Kim Eriksson är en av de mestvinnande kuskarna i landet. I fjol skadade 34-åringen handen och förlorade en månad men belade ändå en tolfteplats i allsvenskan och fick sitt bästa år någonsin med 119 segrar och tolv miljoner kronor inkört.
Under elitloppshelgen på Solvalla fick han hålla till godo med hästar som stod i höga odds och på sju uppsittningar blev det två tredjeplatser som bäst fredag till lördag i Stockholm.
Bättre upp då på lördag då V75 avgörs hemma på Mantorptravet. Tre hästar och bäst chans till full pott i guldloppet med fransyskan Anna Mix.
Som det ser ut.
Kim Eriksson får man lyssna på mellan raderna sedan något år tillbaka eftersom han lagt av med att värdera hästarnas chanser i intervjuer.
- Ja, chanser har jag faktiskt slutat att uttala mig om. Däremot är hon jättehäftig och givetvis en världshäst som det alltid är extra kittlande att få köra. Hon verkar vara riktigt i toppform också, säger Mantorpkusken.
Eller kusk. Det går även att säga proffstränare om Eriksson. Han driver en egen tränarrörelse med fyra egenägda hästar tillsammans med sambon Jenny Malmqvist.
- Jenny jobbar deltid hos Stefan P Pettersson och vi jobbar tillsammans hemma. Vi har bara ostartade hästar, två tvååringar och lika många treåringar. Inspector Gadget är den av hästarna som börjar närma sig start. Han kvalade på ett okej sätt och har tränat förbättrat efter det.

Blickar ut över Mantorp
Ett litet hus alldeles vid banan och ett litet stall. Han tar ett kopp kaffe på verandan under intervjun på onsdagen och kan blicka ut över veckans V75-bana under tiden.
- Jag ser hur banpersonalen håller på och fixar och fejar inför lördagen just nu. Det är klart att det är ruskigt skönt när det är trav på hemmaplan med tanke på att jag verkligen har ett stenkast till banan.  Bokstavligt talat. Då sparar man tid i alla fall en dag i veckan. De här milen i bilen är inte så stimulerande alla gånger säger han.
På lördag spås 25 grader och strålande sol. Kim Eriksson tänker ändå göra som han gjort de senaste åren när det varit tävlingar på hemmabanan och byta om i kuskarnas omklädningsrum som alla andra.
- Tidigare klädde jag om hemma men jag slutade med det när det blev väderomslag en gång och jag stod på andra sidan i sommardress i ösregn. Då blev det ändå att springa över innerplan en gång till hem och hämta ombyte. Nu för tiden brukar jag försöka ta med mig väskan över med grejer så att man är förberedd på alla eventualiteter, säger han med ett skratt.

Kim Eriksson om chanserna på lördag – utan att värdera hästarna inbördes.

Anna Mix var än en gång så där dunderfin i Stoeliten i Örebro i den senaste starten. På bilder från Frankrike har vi annars sett en bångstyrig Anna Mix och tänkt att hon kanske inte vill tävla längre?
- Faktum är att jag inte märkt av någon tjurighet på det sättet. Det enda med henne några gånger har varit att hon varit lite sömning i något lopp, men i övrigt har hon varit väldigt skötsam och duktig varje gång jag har kört henne. Peppar, peppar visar hon ingenting av de där tendenserna hon kan ha nere på kontinenten. Anna verkar verkligen trivas med livet hos Sofia (Aronsson, Axevalla), säger han.
Det blev ett sjundespår på lördag men å andra sidan vägs det upp av lång distans så Anna Mix får tid att trampa igång. 
- Ja, lång distans är något som bara är positivt för hennes del eftersom hon är urstark. Hon är dessutom hyggligt snabb. Något hon inte uppskattar är att springa sist i kön, hon har varit rätt så ointresserad de gånger jag har provat det upplägget, säger Kim Eriksson.
Du ger en hint om ett offensivt upplägg.
- Hon vill nog vara med och stångas längst framme för att vara som bäst.
Sofia Aronsson anlitar dig som kusk hela tiden. Timo Nurmos tar hjälp av dig då och då, exempelvis i vintras då du vann ett försök till Olympiatravet med Zenit Brick. På lördag kör du Linus Boy (V75-5) åt Nurmos, en häst du känner väl.
- Han var jättebra senast efter ett tufft lopp i dödens då jag körde. Då gick han gick i närkamp med Angel Of Attack hela vägen som är en topphäst, särskilt i ledningen då. Gången innan var det ett försiktigt upplägg med lucka precis före mål då han blixtrade till. Han behärskar de flesta upplägg och verkar hålla bra form han också. En sympatisk häst att köra och en riktigt bra häst dessutom.
Stefan P Pettersson kör du en hel del åt. I klass I-försöket (V75-2) lottades fyraårige Yankee Boy till ett surt tolftespår bakom bilen. Tufft.
- 1640 meter också. Början av juni med spår tolv över kort distans känns omöjligt…även om det brukar bita väldigt bra för honom i spurten. Frågan är var de andra är när det är dags för oss? Yankee Boy är en väldigt fin häst som det varit ojämn utdelning på tycker jag. Återigen riktigt bra då han var trea i ett Breeders´Crown-försök  senast och det var helkul att han var tillbaka. Så från ett bra läge hade det sett ut som en väldigt intressant uppgift den här gången, slutar Kim Eriksson.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-16 2015-12-16 Solvalla-9 2140/4 5 13.9 290
2015-10-25 2015-10-25 Solvalla-11 2140/8 0 g 478
2016-12-26 2016-12-26 Solvalla-11 Jorma Kontio 2140/7 C 2 13.8 68
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-11 Erik Adielsson 2140/5 D 0 g 59
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-11 Erik Adielsson 2640/4 D 1 14.2 26
2016-10-22 2016-10-22 Romme-11 Jorma Kontio 2140/12 D 1 13.6 52
2016-10-15 2016-10-15 Åby-7 Jorma Kontio 2640/11 D 4 13.8 357
2016-09-20 2016-09-20 Örebro-6 Ulf Ohlsson 2100/7 C 1 13.6 13
2016-09-07 2016-09-07 Eskilstuna-6 Jorma Kontio 2140/10 D 0
2016-09-07 2016-09-07 Solvalla-6 Jorma Kontio 2140/10 D 2 13.1 44
2016-08-04 2016-08-04 Lindesberg-2 Jorma Kontio 2140/9 C 2 25
2016-07-11 2016-07-11 Mantorp-9 Mattias Djuse 2140/12 D 6 13.5 106
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-4 Jorma Kontio 2140/2 D 2 13.4 68
2016-02-03 2016-02-03 Solvalla-7 Torbjörn Jansson 1640/4 D 0 g 35
2016-01-13 2016-01-13 Solvalla-10 2640/10 D 4 15.9 44
2016-01-02 2016-01-02 Romme-10 2640/4 C 0 g 21
2017-12-26 2017-12-26 Solvalla-10 Björn Goop 2140/1 C 1 14.6 19
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-7 Björn Goop 2640/8 C 1 13.6 20
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-9 Kenneth Haugstad 2140/5 C 6 12.1 40
2017-11-18 2017-11-18 Bjerke-7 Björn Goop 2100/2 C 2 33
2017-10-28 2017-10-28 Jägersro Trav-11 Erik Adielsson 2640/7 D 3 14.1 86
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-7 Björn Goop 2140/2 C 1 12.0 23
2017-09-20 2017-09-20 Solvalla-8 Björn Goop 2640/10 C 1 12.8 47
2017-08-12 2017-08-12 Åby-7 Johnny Takter 2140/1 C 0 g 35
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-10 Björn Goop 2140/8 B 1 12.0 52
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-9 Mika Forss 2140/6 D 1 11.9 146
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-9 Johnny Takter 2140/6 C 4 12.3 43
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-9 Kim Eriksson 2140/6 C 4 11.9 138
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-9 Ulf Ohlsson 1640/10 D 4 11.0 162
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-13 John Campbell 1640/10 C 0 g 96
2017-05-13 2017-05-13 Åby-7 Jorma Kontio 2640/11 D 0 13.7 64
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-11 Erik Adielsson 2640/8 B 0 g 31
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-11 Jorma Kontio 2140/7 B 5 13.6 30
2017-03-18 2017-03-18 Momarken-7 Jorma Kontio 2140/8 C 5 15.6 56
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-9 Jorma Kontio 2140/3 B 1 13.0 25
2017-02-11 2017-02-11 Solvalla-11 Jorma Kontio 2140/1 C 0 g 44
2017-01-28 2017-01-28 Bergsåker-11 Jorma Kontio 2140/4 B 1 13.8 26
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-10 Örjan Kihlström 2140/12 B 0
2018-08-11 2018-08-11 Åby-12 Mika Forss 3140/7 D 0 13.9 536
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-11 Björn Goop 2640/8 C 6 12.9 68
2018-04-28 2018-04-28 Åby-11 Björn Goop 2140/8 C 0 g 85
2018-04-07 2018-04-07 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/1 A 1 11.5 22
2018-04-01 2018-04-01 Romme-7 Björn Goop 2140/5 B 2 12.8 19
2018-03-10 2018-03-10 Eskilstuna-7 Örjan Kihlström 2640/5 A 2 13.9 12
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-7 Björn Goop 2140/1 C 1 11.7 29
2018-02-03 2018-02-03 Åby-7 Björn Goop 2140/9 B 1 13.6 11
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-7 Mika Forss 2140/5 B 2 13.6 15ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se