Xlnt Chili Tripel travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Xlnt Chili Tripel travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Xlnt Chili Tripel har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-05-30 2020-05-30 Solvalla-1 Björn Goop 640/5 C

Nyheter för travhäst Xlnt Chili Tripel


I varmblodens fartuppgörelse är det Lexington Hall, Star Costashorta och Precious Lord som nu blivit klara för start och därmed kompletterar..


I varmblodens fartuppgörelse är det Lexington Hall, Star Costashorta och Precious Lord som nu blivit klara för start och därmed kompletterar det nio hästar stora startfältet.
- Lexington Hall och Star Costashorta är erkänt startsnabba och sedan ska det bli roligt se om Precious Lord lever upp till träningsrapporterna, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till elitloppet.se.
Sedan tidigare är Highspeed Call, In Line Tooma, Jefferson Dotcom, M.T.Insider, Target Kronos och Xlnt Chili Tripel. inbjudna till loppet.

Fartfylld 15-åring
I det kallblodiga loppet är det Brenne Järven, Hönn Blesa, Torpa Olea och 15-årige Finnskog Sjefen som gör startfältet komplett.
- Finnskog Sjefens deltagande har det varit stort intresse kring och ihop med de övriga inbjudna kallbloden så har vi en spännande mix, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Övriga hästar i kallblodsloppet är Guli Tor, Lysjö Mocca, Mino, Särpefanten och Torpa Pål.
Speedracen avgörs som tre försöksheat med tre hästar i varje heat över distansen 640 meter autostart. I finalen möts sedan de tre segrarna från respektive försöksheat.

Klara till Speedrace:
Varmblod:
 Highspeed Call, In Line Tooma, Jefferson Dotcom, Lexington Hall, M.T.Insider, Precious Lord, Star Costashorta, Target Kronos, Xlnt Chili Tripel.
Kallblod: Brenne Järven, Finnskog Sjefen, Guli Tor, Hönn Blesa, Lysjö Mocca, Mino, Särpefanten, Torpa Olea, Torpa Pål.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Highspeed Call, Jefferson Dotcom och Target Kronos är en trio som vunnit sprintlopp över dryga ett varv - men som nu för första gången..


Highspeed Call, Jefferson Dotcom och Target Kronos är en trio som vunnit sprintlopp över dryga ett varv - men som nu för första gången tävlar i Speedrace över 640 meter.
- Target Kronos har alltid haft ryktet om sig hur snabb han är och Highspeed Call samt Jefferson Dotcom har båda två nyligen visat upp våldsam startsnabbhet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
På kallblodssidan är norske kriterie- och derbyvinnaren Ingbest, med närmare 3,5 miljoner kronor insprunget, den mest meriterande av onsdagens inbjudna. Han får sällskap av Guli Tor och Torpa Pål.
Speedrace har nio startande hästar. Loppen avgörs som tre försöksheat med tre hästar i varje heat över distansen 640 meter autostart. I finalen möts sedan de tre segrarna från respektive försöksheat.

Inbjudna hittills till Speedrace:
Varmblod:
Highspeed Call, In Line Tooma, Jefferson Dotcom, M.T.Insider, Target Kronos, Xlnt Chili Tripel.
Kallblod: Guli Tor, Ingbest, Lysjö Mocca, Mino, Särpefanten, Torpa Pål
 

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det är hela finaltrion från i fjol, med dubble vinnaren M.T.Insider i spetsen, som tackat ja till att mäta krafterna över den exceptionellt..


Det är hela finaltrion från i fjol, med dubble vinnaren M.T.Insider i spetsen, som tackat ja till att mäta krafterna över den exceptionellt korta distansen.
- Det kändes givet att bjuda in fjolårets topptrio med tanke på vad de visat, säger Anders Malmrot i ett pressmeddelande.
Förutom Olle Alsén-tränade M.T.Insider så rör det sig om In Line Tooma och Xlnt Chili Tripel – hästen som tokskrällde på V86 förra onsdagen och gjorde en vinnare nio miljoner kronor rikare.
Bland kallbloden är det tre veteraner som bjudit in.
Elvaåriga Lysjö Mocca, tolvårige Mino och femtonårige Särpefanten.
- Jag är mycket spänd på att se hur snabbt kallbloden kan springa över den korta distansen. Det ska bli mycket intressant att se och den här inbjudna trion har samtliga visat upp mycket bra startsnabbhet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Förstapriset i Speedrace är 100 000 kronor.

Fakta inbjudna varmblod:
In Line Tooma

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Intjänat: 568 500 kronor
Tränare: Henrik Larsson
Ägare: Ola Elfström AB, Sigtuna

M.T.Insider
Ålder: 10 år
Kön: Hingst
Intjänat: 1 591 196 kronor
Tränare: Olle Alsén
Ägare: Stall Charles Boko (Alsén Olle)

Xlnt Chili Tripel
Ålder: 9 år
Kön: Valack
Intjänat: 1 330 394 kronor
Tränare: Fredrik Persson
Ägare: Stall Preserve HB, Växjö

Fakta inbjudna kallblod:

Lysjö Mocca

Ålder: 11 år
Kön: Sto
Intjänat: 589 856 kronor
Tränare: Kristina Larsson
Ägare: Stall Lysjö KB

Mino
Ålder: 12 år
Kön: Hingst
Intjänat: 1 720 934 kronor
Tränare: Helena Stens Runfeldt
Ägare: Helena Stens Runfeldt & Niclas Runfeldt

Särpefanten
Ålder: 15 år
Kön: Hingst
Intjänat: 3 932 040 kronor
Tränare: Ole Johan Östre
Ägare: Åge Johansen

Kanal 75


Vikens High Yield har förvisso gjort många fina insatser för sin tidigare tränare Mikael Fellbrandt, men Axevallatränaren, som ocks&ar..


Vikens High Yield har förvisso gjort många fina insatser för sin tidigare tränare Mikael Fellbrandt, men Axevallatränaren, som också har fött upp och äger hästen, ångrar knappast att han lät Robert Bergh ta över ansvaret för sexåringen i höstas. Fram till onsdagen hade det blivit en seger på tre starter i den nya regin och Vikens High Yield kom närmast från en mersmakande tredjeplats i V75. Den här gången räckte det hela vägen och sättet segern bärgades på imponerade. Trots mycket snabba 1.08,6 första 500 meter för att komma till ledningen och varvning på 1.11,1 hade Vikens High Yield mod och styrka att gå undan till säker triumf på 1.11,0 över 1 640 meter med autostart. En prestation som räcker i högre klasser.
I det efterföljande loppet på Åby satt Robert Bergh upp bakom Mellby Drake. Den tvåfaldige miljonären gjorde sin första Sverigestart efter en Frankrikesejour och även han vann från ledningen. Den fick han överta knappa varvet från mål, av Xlnt Chili Tripel som tvingats öppna första 500 meterna på brutala 1.06,7, och i en tät slutstrid höll han nosen först på kilometertiden 1.11,6 över 1 640 meter med autostart.
Före dubbeln på Åbytravet hade Robert Bergh tagit en tränarseger på Solvalla. Där serverade Dwight Pieters Ivory di Quattro ett lopp i andra par utvändigt och när han vred på till anfall på den sista bortre långsidan klädde hästen enkelt av motståndet och vann till synes med gott om krafter i behåll.

Enda stoet spurtade ner grabbarna
Jerry Riordan-tränade Alpha K. var ensamt sto mot tolv grabbar i sitt lopp. Hon var också ensam på banan sista biten in mot mål. Till 38 gånger pengarna på vinnarspelet och spelad på blott tre procent på V86 svepte hon förbi konkurrenterna i tredje och fjärdespår i slutkurvan innan hon på upploppet stack hon undan till överlägsen seger med Victor Rosleff i sulkyn. En årsdebut som heter duga!
Ken Ecce såg till att det blev en dansk seger på Åby när han satte dit egentränade Bugsy.

Segergest avslutade kvällen
Cobbys Nana, tränad av Marcus Mathisen och körd av Rikard N Skoglund, gjorde en femstjärnig prestation på Solvalla när hon enkelt plockade ner ledande favoriten Super Sarah från positionen som första häst i andraspår. I långloppet på huvudstadsbanan skrällde Christer Otterström-tränade Staro Mojito tillsammans med Maxime Marais innan Åke Lindblom bjöd på segergest när han rundade av omgången med Chapuy på kvällens snabbaste segertid, 1.10,9 över 1 640 meter med autostart.
Det gjorde att utdelningen för åtta rätt på V86 landade på 62 754 kronor. För sju rätt uppgick belöningen till 592 kronor och sex rätt betalade 56 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


M.T.Insider (V86-1) är känd för sin startsnabbhet. En egenskap som brukar vara guld värd över 1 640 meter. Men för nioå..


M.T.Insider (V86-1) är känd för sin startsnabbhet. En egenskap som brukar vara guld värd över 1 640 meter. Men för nioåringen tycks den vanliga sprinterdistansen ha blivit för lång.
- Både ja och nej. Han är extremt gynnad av riktigt korta distanser men han kan fortfarande vinna på 1 600 meter. I år har han kanske mött lite för hårt motstånd med hästar som Disco Volante och Double Exposure, men om jag tar ut honom i ”normal” klass kan han utan vidare vinna över 1 600 meter, säger Ollé Alsén.
Årets två segrar har emellertid kommit på distanser kortare än 1 600 meter. Under elitloppshelgen på Solvalla i maj vann han speedrace över 640 meter för andra året i rad och för en månad sedan ledde han en supersprint på sin hemmabana från start till mål.
- Just med honom är de här kortloppen klart roligast. Det är alltid roligt att köra en bra häst och i de här loppen går det fort, så det blir en härlig fartkänsla. Och upplägget på Solvalla med försök och final är extra roligt. Då får man vara inne på banan lite längre trots att loppen bara är 640 meter.

Inte lätt att ta emot från start
Speedracet på Solvalla är uppskattat även både publiken och aktiva, så kanske kommer sportcheferna på landets travbanor börja skriva ut fler lopp av den typen. Onsdagens supersprint på Jägersro sträcker sig hur som helst över 1 140 meter och M.T.Insider har spår fem bakom startbilen.
- Jag brukar säga att det inte finns någon häst i världen som tar en längd på min häst, men det finns några som kan svara ut honom. Jag har inte dunderkoll på de andra hästarna men vi hade Xlnt Chili Tripel innanför oss i speedracet också. Han är väldigt snabb men då tog vi oss förbi honom.
- Jag kommer i alla fall köra vad som går den första biten och när man kör max är han inte lätt att ta emot. Sedan är det lite mer taktik över 1 140 meter än över 640 meter. Det går inte att bara köra för fullt hela vägen. Så även om plan a är att leda loppet från start till mål gäller det att ha en plan b också. Han har vunnit bakifrån också.
M.T.Insider var senast ute i silverdivisionen på Jägersro och efter att ha släppt ifrån sig ledningen såg han laddad ut genom slutkurvan. Men när ledaren tröttnade in på upploppet blev han dragen sist.
- Hade vi kommit ut 300 kvar, som jag trodde att vi skulle göra, då är han sådan att växer och då hade han gått hela vägen in i mål. Nu när vi inte fick fritt gav både han och jag upp. Det kanske såg lite tråkigt ut över mål men han var inte tom och låg lågt i puls efter loppet.

Formhöjande semester
Hästen har varit kvar i Skåne efter det och hans tränare tror att det har gjort honom gott.
- Han har bara gått i hagen och i horsewalk och haft lite semester. Baktanken med det är att det kan vara bra med ett miljöombyte, för han har varit hos mig ända sedan vi köpte honom som tvååring. Han är pigg och glad annars också men att få se något nytt kanske kan göra honom ännu piggare.
Du hade vässat för att ha honom på topp till elitloppshelgen. Hur bedömer du formen nu jämfört med då?
- Den är nog inte så långt ifrån vad den var då. Han brukar vara bäst med lopp i kroppen och en vecka, tio dagar mellan starterna. Han hade fått ta det lugn efter senast även om han hade varit hemma och jag tror att det är formhöjande att han har haft lite semester.
Planerar du några utrustningsändringar?
- Det blir barfota runt om och jänkarvagn igen, men jag kanske byter huvudlag. Jag ska fundera på det när jag åker ner. Han tycker om när vi byter huvudlag och kan få en extraväxel både när jag öppnar upp och stänger, bara man ändrar lite. Senast hade han open eye-huvudlag.
Vad tror du om segerchansen?
- Han är som sagt extremt gynnad av de här kortloppen och det klart att jag tror på chans. Han ska med på V86-kupongen.
Var Olle Alsén dyker upp härnäst med sin supersprinter återstår att se. Men bara rätt lopp finns är han beredd att resa långt.
- Nu åker jag 70 mil till Skåne. Jag kan tänka mig att åka till Boden också, säger han och skrattar.

Ola Johansson, Kanal 75


Att årets upplaga av det danska derbyt på Charlottenlund i Köpenhamn var en öppen historia var de flesta ense om på förhand. Me..


Att årets upplaga av det danska derbyt på Charlottenlund i Köpenhamn var en öppen historia var de flesta ense om på förhand. Men att Dumbo skulle gå segrande ur striden från spår åtta bakom startbilen var det inte många som hade gissat.
- Det har inte gått upp för mig än. Jag har svårt att hitta orden. Men det är fantastiskt, sa en överraskad Gordon Dahl sedan han utropats som vinnare.
Hans väg till vinnarcirkeln var smått otrolig. Dumbo öppnade vasst men kom inte förbi Dekanen K som tog hand om ledningen. När den senare galopperade i första sväng kunde emellertid Gordon Dahl ta över taktpinnen, men bara för att omgående släppa den ifrån sig till betrodde Daytona.
- Jag hade inte räknat med att kunna vinna loppet så jag tänkte att jag släpper till den och hänger med till en bra placering, förklarade Gordon Dahl, som inte hade räknat med att även Daytona skulle galoppera ut på den sista bortre långsidan.
Dumbo blev störd men höll sig i trav och sedan han rundat den galopperande hästen gjorde Gordon Dahl genidraget att gå ner på innerspår igen. Det var långt fram till då ledande Dortmund och utvändige Donatello Garbo, men sedan Dumbo passerat en häst invändigt fick han fritt spurtutrymme på upploppet och precis på mållinjen satte han nosen först.
- Jag trodde faktiskt inte att vi hade hunnit fram så jag gick ut till stallet. Men det här är helt underbart, sa Gordon Dahl och hyllade sin häst.
- Han är en liten krigare som gör allt han kan och går hela vägen till mållinjen varje gång. Han är helt fantastisk den här lille hästen!
Dumbo noterades för kilometertiden 1.14,3 över de 3 000 meterna och för segern fick hans ägare cirka 830 000 kronor. Tvåa blev Donatello Garbo och tredjepriset gick till Dortmund.

Flemming Jensen dagens dominant
Flemming Jensen hade inte med någon häst i derbyt men för övrigt var han V75-omgångens store dominant med fyra segrar. I Derbystayern infriade han enkelt favoritskapet med Andre Ward från ledningen.
- Han fick lov att springa i sitt tempo och hade en pollett till slut. Det blev aldrig något riktigt lopp, konstaterade topptränaren.
Seger nummer två kom med Slide So Easy i ett lopp för högsta klassen. Där blev tempot högt uppskruvat sedan Fredrik Persson bakom Xlnt Chili Tripel valt att svara ut Peter Untersteiners Generaal Bianco. När Flemming Jensen klev in i matchen från andra par utvändigt med halvvarvet till mål avgjorde Slide So Easy med en gäspning.
- Egentligen var planen att försöka köra till ledningen men Fredrik var väldigt inställd på att köra till spets, så jag tog en chans och stack ner bakom Peter. Det lyckades och vi fick precis ett sådant lopp man vill ha, sa Flemming Jensen.
Dagens tredje triumf grejade Billi Time när han tog sin tredje raka seger sedan han kom i Flemming Jensens regi. Den här gången stod sexåringen för en riktig styrkedemonstration när han knäckte ledande favoriten Extreme från positionen utvändigt och gick undan till seger med flera längder.
- Det är en riktigt fin häst det här. Att han gick utan skor i dag gjorde att han kunde röra sig ännu friare.
Fyrlingen fullbordades av Barolo i den avslutande V75-avdelningen.
- Man vill ju gärna vinna lopp och det här är roligt både för mig och personalen som jobbar 110 procent för att det ska gå bra, sa den store segerherren.

Första årssegern för kulltopp
Steen Juuls Da Vinci Peak tillhörde kulltoppen i fjol då han bland annat vann Jydsk 3-årings Grand Prix. I år har det gått trögare och inför söndagens start i Derby Consolation hade han som bäst en tredjeplats på fem starter. Men nu kom första årssegern sedan hästen blåst till ledningen från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan.
- Han var mycket bättre än i derbykvalet. Det har inte varit någon bra säsong så det var bra att det blev lite plåster på såren i dag, sa Thomas Uhrberg.
I treåringsloppet imponerade Tomas Malmqvists pampige fux Empire när han pulveriserade motståndet från tredje par utvändigt med Ken Ecce i sulkyn.
- Han var fantastiskt bra! Jag tycker att det är underbar häst och det var kul att han fick tvåla till dem, sa Malmqvist som siktar på Danskt Travkriterium med jättetalangen vars sex starter har resulterat i fyra segrar och två andraplatser.
Sju rätt på V75 delade ut 6 476 kronor, för sex rätt uppgick belöningen till 42 kronor och då utdelningen för fem rätt understeg 15 kronor går den potten vidare till lördagens jackpotomgång på Jägersro.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-20 2015-11-20 Kalmar-9 2140/3 1 13.6 16
2015-11-04 2015-11-04 Jägersro Trav-8 2140/3 2 13.0 31
2015-10-13 2015-10-13 Axevalla-5 2140/4 0 g 184
2015-10-02 2015-10-02 Kalmar-6 2160/5 1 14.0 15
2016-09-14 2016-09-14 Jägersro Trav-8 Joakim Lövgren 2140/8 B 0 g 150
2016-09-02 2016-09-02 Jägersro Trav-2 Joakim Lövgren 1640/2 B 5 12.7g 13
2016-08-13 2016-08-13 Åby-10 Peter Ingves 2140/8 B 3 14.3 128
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-2 Joakim Lövgren 1640/8 A str
2016-06-26 2016-06-26 Kalmar-11 Joakim Lövgren 1640/2 B 1 11.5 54
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-13 Joakim Lövgren 2140/2 C 2 11.9 167
2016-05-14 2016-05-14 Åby-10 Joakim Lövgren 1640/4 C 1 11.3 40
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-5 Joakim Lövgren 2100/4 D 3 12.4 177
2016-04-21 2016-04-21 Halmstad-7 Joakim Lövgren 2140/2 C 1 13.6 32
2016-03-12 2016-03-12 Kalmar-12 Oscar Ginman 2180/9 A 0 g 16
2017-09-02 2017-09-02 Jägersro Trav-10 Joakim Lövgren 2140/10 B 0 12.9 105
2017-08-08 2017-08-08 Jägersro Trav-6 Joakim Lövgren 1640/4 A 1 11.7 19
2017-07-25 2017-07-25 Jägersro Trav-4 Joakim Lövgren 1609/7 B 0 12.4 139
2017-07-08 2017-07-08 Halmstad-6 Joakim Lövgren 1640/8 C 0 11.1 287
2017-06-20 2017-06-20 Jägersro Trav-4 Joakim Lövgren 1640/9 B 1 11.0 67
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-13 Joakim Lövgren 1640/3 C 4 11.0 82
2017-05-06 2017-05-06 Örebro-5 Joakim Lövgren 2100/10 C 0 13.0 119
2017-04-18 2017-04-18 Jägersro Trav-10 Joakim Lövgren 2140/4 B 1 13.2 17
2017-04-04 2017-04-04 Jägersro Trav-5 Joakim Lövgren 2140/3 B 1 13.3 27
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-7 Fredrik Persson 2140/5 C 0 19.6 370
2019-11-08 2019-11-08 Kalmar-5 Fredrik Persson 1640/5 C str
2019-10-26 2019-10-26 Jägersro Trav-9 Stefan Söderkvist 1640/6 C 5 12.0 248
2019-10-09 2019-10-09 Åby-9 Fredrik Persson 1640/4 C 0 12.3 267
2019-09-11 2019-09-11 Jägersro Trav-6 Peter Ingves 1140/4 B 3 72
2019-08-25 2019-08-25 Charlottenlund-8 Fredrik Persson 1600/6 C 5 11.1 170
2019-07-30 2019-07-30 Jägersro Trav-4 Björn Goop 1640/9 C 3 10.6 199
2019-07-06 2019-07-06 Halmstad-9 Björn Goop 1640/11 C 5 11.8 152
2019-06-18 2019-06-18 Visby-7 Fredrik Persson 1620/1 B 2 10.1 77
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-1 Björn Goop 640/6 C 3 84
2019-05-03 2019-05-03 Kalmar-6 Fredrik Persson 1640/2 C 4 12.3 280
2019-04-16 2019-04-16 Jägersro Trav-8 Johnny Takter 1640/1 C 0 11.8 60
2019-03-26 2019-03-26 Jägersro Trav-8 Stefan Söderkvist 1640/6 D 4 10.8 102
2019-03-06 2019-03-06 Jägersro Trav-9 Fredrik Persson 2140/4 C 0 83
2019-02-08 2019-02-08 Kalmar-4 Fredrik Persson 3180/7 B 0 16.7 37
2019-01-24 2019-01-24 Axevalla-4 Stefan Söderkvist 1660/4 C 2 13.9 105
2020-05-16 2020-05-16 Mantorp-6 Erik Adielsson 1640/9 D 4 12.9 222
2020-05-03 2020-05-03 Vaggeryd-10 Peter Ingves 2140/5 C 2 14.0 41
2020-04-15 2020-04-15 Jägersro Trav-9 Peter Ingves 2140/8 C 1 13.5 680
2020-03-25 2020-03-25 Åby-9 Stefan Persson 1640/7 B 5 11.9 478ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se