X.L.Bygg Palema travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med X.L.Bygg Palema travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen X.L.Bygg Palema har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-01-26 2021-01-26 Axevalla-9 Fredrik Claesson 1640/12 C

Nyheter för travhäst X.L.Bygg Palema


Efter ännu ett framgångsrikt år i Nordamerika är Åke Svanstedt i Sverige för jul- och nyårsfirande. Det senare förgy..


Efter ännu ett framgångsrikt år i Nordamerika är Åke Svanstedt i Sverige för jul- och nyårsfirande. Det senare förgylldes av en framgångsrik dag på tävlingsbanan där Åke Svanstedt fick förtroendet bakom sin tidigare lärling Pär Hedbergs hästar. Hemmatränaren hade ställt i ordning och Åke Svanstedt skötte uppdraget med bravur. Sedan han värmt upp med segrar bakom Hjalle Palema och Sara Palema satte han i tur och ordning dit Diva Deo och Dream Light Palema i V75.
- Det har varit en bra dag, konstaterade segerstaplaren, vars fullträff med Diva Deo i allra högsta grad bidrog till att V75-året avslutades med miljonutdelning.
Det var så kallad multijackpot och trots att så många som 49 inlämnade system innehöll den rätta raden betalade sju rätt 1,2 miljoner kronor. Diva Deo var endast treprocentare på V75-spelet och fick utdelningen att dra i höjden när hon säkert höll omgångens största favorit Stonewashd Diamant bakom sig.
- Det var kul det här. Hästarna var starka och kämpade bra till slut, sa Svanstedt.  

Italienskt schackdrag sänkte favoriten
Men precis allt gick inte som på räls för Åke Svanstedt. I V75-1 spelades han till favorit med X.L.Bygg Palema men när italienaren tillika Halmstadlärlingen Christian Fiore satte allt på ett kort och via tredjespår blåste till ledningen med Othala på den första bortre långsidan galopperade X.L.Bygg Palema i blotta förskräckelsen. Othala tuffade sedan på där framme och lämnade aldrig konkurrenterna skuggan av en chans.
- Helt fantastiskt! Det här är min första V75-seger som tränare så det är väldigt roligt, sa Halmstadtränaren Laura Myllymaa och önskade alla åhörare gott nytt år.

”Han tog fram skallen”
Rikard Svanstedt fick precis som pappa Åke lämna Axevalla som en vinnare. Efter ett lopp i kön avslutade Baron Gift starkt och höll undan knappt men säkert före skuggande Michelangelo Ås.
- Det var skönt så klart. Han var lite flegmatiskt och jag hade svårt att tro på det under vägen, men han tog fram skallen i dag, sa hemmatränaren.

”Det bara löste sig”
Överraskningen Ibelieveinamerica gav också V75-utdelningen en rejäl skjuts när han från invändig position långt ner i kön lyckades hitta fri passage och spurta till seger. På V75 var hästen endast spelad på fem procent.
- Det bara löste sig. Det kom lite luckor att gå ut i och det blev helt perfekt. Känslan inför loppet var att han skulle kunna göra ett sånt här lopp men det är hysteriskt svårt att ha tur och komma till. Vi har haft lite stolpe ut på slutet tycker jag så det här var gött, sa segerkusken Mathias Alm vars sambo Louise Frumerie tränar hästen.
- Louise gör det mesta av jobbet i stallet. Jag är mest assisterande lallare, hovslagare och lånekusk, sa Alm.
Övriga V75-lopp vanns av Catrin Fajerssons Sobel Photo (Stefan Söderkvist) och Peter Untersteiners Zeeland Kronos. På lördag går startskottet för det nya V75-året på Bergsåker, där bland annat topphästarna Lionel, Zenit Brick och Nimbus C.D. ska göra upp i gulddivisionen.

Ola Johansson, Kanal 75


På måndag smäller det när det är Grand Final av V75 Winter Burst. Axevalla är värd för multijackpoten som i skrivnande..


På måndag smäller det när det är Grand Final av V75 Winter Burst. Axevalla är värd för multijackpoten som i skrivnande stund är uppe i 60 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt. Det beloppet kan ökas på ytterligare om det blir fler jackpots under helgen.
Åke Svanstedt är tillbaka på sina gamla jaktmarker och gör ett gästspel på V75. Han är hemma och firar jul och nyår med familjen i Sverige under några veckor. Nyårshelgen tillbringar han på Bjertorpo där han hälsar på mamma, pappa och sönerna Anders och Rikard.
Svanstedt har fostrat många tränare och en av dem som var lärling länge hos honom är Pär Hedberg.
- Jag började hos Åke år 2000 när han var på Bergsåker. Sedan följde jag med flytten ner till Bjertorp och var kvar honom tills han drog till USA 2013. Det var en väldigt rolig och lärorik tid. Det mesta jag har lärt mig inom det här har jag lärt mig av Åke, säger Pär Hedberg.

”Han har bra chans att vinna loppet”
Till V75-tävlingarna på Nyårsafton har Pär Hedberg fyra hästar till start. Ett par av dem har riktigt bra chanser på förhand och han hoppas kunna avsluta det här året med en eller ett par V75-segrar.
- Jag tycker att vi har några bra chanser och det vore kul om Åke kunde vinna med någon av mina hästar. Han har varit på besök här redan och jag träffade honom för några dagar sedan. Han är nere och hälsar på lite runtomkring här och det är en kul grej att han ska köra lopp, säger Pär.
Så här kommenterar Axevallatränaren sina V75-hästar i tur och ordning.
- X.L.Bygg Palema (V75-1) är en kapabel häst som har vunnit fyra lopp i år och han var fin näst senast vid segern. Men senast i Örebro var det snömoddig bana efter allt snöande och det passade honom inte den dagen. Han måste få fäste i banan, det är viktigt för hans aktion. Det är annars en rätt så rejäl häst som har känts fin i träningen efter förra starten. Vi har inte hittat något fel alls så jag tror att det berodde på banan. Han är bäst när han får tuffa på hela vägen och läget är perfekt eftersom han är startsnabb. Det bästa vore ledningen och att han får dra i sitt eget tempo så att ingen annan kommer in i matchen. Jag tycker att han ska ha bra chans att vinna loppet. Det är några bra på tillägg men de som står på start känns det som att han ska slå. Det är en av mina bästa chanser på V75, säger Pär Hedberg.

”Har varit lugnare på slutet”
- Jejje Palema (V75-3) vann från ledningen senast och gick undan enkelt. Hästen är i fin form och läget är passande med springspår på tillägg eftersom hon är snabb ut. Den långa distansen ska inte vara några bekymmer, bara hon håller sig lugn. Men hon har varit lugnare i loppen på slutet vilket är positivt. Det är lite tuffare motstånd nu än tidigare och det kan bli svårt att vinna. Kanske hon kan greja en plats om det klaffar fullt ut.
- Diva Neo (V75-6) är kapabel och har vunnit V75 förut men senast var hon lite seg som tvåa. Hon hade inte startat på ett tag inför det loppet och hon känns uppåt i träningen efteråt. Hon kommer att vara bättre nu med täta starter men står med 20 meters tillägg på Vikens Fingerprint som slog henne senast. Den och Peter Untersteiners häst kan bli svåra att slå. Men hon borde kunna vara bland de tre om det stämmer.

”Står för klassen i det här loppet”
- Dream Night Palema (V75-7) kändes fin senast och travade jättebra men blev lite stum i kroppen. Det kan vara för att hästen gick med brodd i skorna för första gången. Vi hade inte tränat med det innan och vissa hästar blir väldigt stumma när det är första gången med brodd. Nu har han gått med brodd i jobben efteråt och har tränat på bra. Jag tror att det ska fungera bättre nu. Han satt fast med krafter kvar i Europaderbyt i höstas och står för klassen i det här loppet. Det är inte så tokigt med bakspår för då slipper han att vara med i någon körning om ledningen. Eventuellt ändrar vi till någon form av ryckhuva och har bomullen kvar under. Han har alltid haft fast huva och den ändringen kan ge lite extra fart, säger Pär Hedberg.

Michael Carlsson, Kanal 75


Pär Hedberg, som kommer från Örnsköldsvik fick jobb hos Åke Svanstedt på Bergsåker efter skolan och när sedan stj&au..


Pär Hedberg, som kommer från Örnsköldsvik fick jobb hos Åke Svanstedt på Bergsåker efter skolan och när sedan stjärntränaren flyttade söderut följde Pär med. Efter några år på Bjertorp flyttade Pär sedan vidare några stenkast till Stall Palema där Åke var ansvarig tränare tills Pär tog över 2013.
- Norrland går aldrig ur men visst börjar jag känna mig mer och mer som en västgöte, säger 36-åringen.

Fina traditioner
På fredagen inleds Trippeltravet på Axevalla, som alltså tävlar tre dagar i rad med V75 både lördag och söndag. Hela helgen och hela årets höjdpunkt är Stochampionatet på söndagen. Ett sto(r)lopp där Stall Palema har fina traditioner med segrar för Kristina Palema (1985) och Emelie Palema (1987).
Pär Hedberg har under sina år som tränare på Stall Palema haft två finalister: Jetta Palema och Evelina Palema 2015. I år testade han att kvala Gun Palema och Jullan Palema båda missade finalen men finns ändå med i startlistorna i helgen där Gun Palema jagar revansch i Stochampionatet Consolation i V75-5 på söndagen.
- Gun blev femma i sitt försök. Hon hamnade lite för långt bak med avslutade bra och visade att formen sitter där.
Totalt selar Pär Hedberg ut elva hästar i helgen och så här säger han om chanserna.

Fredag
- 2 Hjalle Palema (lopp 1) är en fyraåring som debuterar, det har varit mycket krångel med honom men han känns bra nu. Han var bra i kvalet men behöver lopp i kroppen.
- 7 Fredric Palema (lopp 1) har tränat på bra och gick fullt godkänt i sitt kvallopp. Han är lite orutinerad och jag har inga direkta segerförhoppningar direkt.

Lördag
- 11 Jejje Palema (lopp 4) gått jättebra en längre tid och det var synd på läget här. Det känns väl inte omöjligt men från till exempel spår 3, 6 eller 7 hade han suttit i ledningen.
- 6 Bålsta Palema (V75-1) fick ett kanonläge. Han hade varit ifrån inför den senaste starten eftersom han var sjuk på Vaggeryd i starten före. Han behövde det loppet i kroppen senast. Jag har en bra känsla den här gången. Även om jag tycker att han blivit bättre även bakifrån är han som bäst när han får löpa ut utan ryggar, han är lite stänkrädd.
- 13 Diva Deo (V75-2) har gjort två lopp efter längre uppehåll och blir bättre och bättre nu. Hon känns fin i träningen. Det är ett vanskligt läge men det är lång distans och det är bra. Vi provar norskt huvudlag denna gång.
- 9 X.L.Bygg Palema (V75-3) har gått jämnt och säkert hela tiden. Nu tuffare på V75 men han känns inte helt borta men behöver maxklaff.
- 11 Southwind Feji (V75-4) var tillbaks efter ett uppehåll senast på Solvalla. Hon hade lite krafter kvar i mål då och det var skönt att se. Nu är det helt andra förutsättningar med tillägg, men jag tror någon av de där bak är starkast till slut. Min gynnas av det långa upploppet på hemmabanan.

Söndag
- 6 Jullan Palema (lopp 4) galopperade bakom bilen senast. Hon vart lite rädd för startbilens vinge. Hon gick med jänkarvagn senast men går med vanlig vagn nu. Kusken var nöjd med hur hon kändes senast.
- 11 Rossi Palema (V75-3) har gått bra hela tiden men det här är det tuffaste loppet för honom hittills. Från det här läget hänger mycket på vad de andra hittar på. Seger blir tufft.
- 13 Dream Night Palema (V75-4) var tillbaks senast efter långt uppehåll och gick jättebra. Det var skönt att se honom igen. Det känns bra med läget. Det är några bra som står 20 meter före men jag är väldigt nöjd. Han har tränat bra efter segern senast och jag tror att han gör bra ifrån sig igen.
- 3 Gun Palema (V75-5) avslutade som sagt bra i sitt försök till Stochampionatet. Jag tycker att Vanquish Kronos sticker ut lite annars ser det ut som ett jämnt lopp där min dragit ett bra startspår.
Om vi ska sammanfatta?
- Nej, men det är två som jag har en extra bra känsla för och det är Bålsta Palema på lördagen och Dream Night Palema på söndagen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-08-25 2016-08-25 Åby-11 Carl Johan Jepson 2140/10 B 6 15.8 87
2016-08-14 2016-08-14 Åmål-3 Carl Johan Jepson 2080/3 B 2 17.2 31
2016-07-22 2016-07-22 Axevalla-1 Carl Johan Jepson 2140/5 B 5 17.0 186
2017-12-05 2017-12-05 Axevalla-3 Mikael J Andersson 2160/3 C 4 16.9 26
2017-11-20 2017-11-20 Örebro-10 Mikael J Andersson 2100/12 C 3 15.6 53
2017-11-07 2017-11-07 Axevalla-6 Mikael J Andersson 2640/2 B 5 16.5 37
2017-10-27 2017-10-27 Örebro-7 Jorma Kontio 2140/1 C 4 16.2 17
2017-09-14 2017-09-14 Örebro-10 Mikael J Andersson 2140/5 B 2 15.8 21
2017-08-29 2017-08-29 Axevalla-8 Mikael J Andersson 2140/2 C 1 15.7 27
2017-08-15 2017-08-15 Vaggeryd-8 Mikael J Andersson 2640/1 B 2 17.5 24
2017-07-27 2017-07-27 Åby-12 Mikael J Andersson 2140/3 A 1 17.0 30
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-6 Åke Svanstedt 2140/1 C 0 18.0g 29
2018-12-16 2018-12-16 Örebro-11 Mikael J Andersson 2100/10 A 0 16.8g 35
2018-11-23 2018-11-23 Axevalla-6 Petter Engblom 2140/9 A 1 14.5 48
2018-11-08 2018-11-08 Axevalla-4 Mikael J Andersson 2140/11 A 4 15.0 40
2018-10-20 2018-10-20 Örebro-5 Björn Goop 1609/8 B 0 15.1 107
2018-09-26 2018-09-26 Åby-4 Fredrik Claesson 2140/5 C 2 13.9 39
2018-08-29 2018-08-29 Åby-2 Mikael J Andersson 2140/1 B 2 14.3 42
2018-08-16 2018-08-16 Örebro-3 Mikael J Andersson 2100/10 B 2 14.7 120
2018-08-07 2018-08-07 Årjäng-4 Mikael J Andersson 2640/5 B 2 16.3 17
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-7 Mikael J Andersson 2140/9 C 5 14.3 367
2018-07-03 2018-07-03 Axevalla-3 Mikael J Andersson 1640/9 B 5 12.8 61
2018-06-19 2018-06-19 Åmål-8 Petter Engblom 2480/11 A 1 16.3 31
2018-06-04 2018-06-04 Färjestad-3 Mikael J Andersson 2140/7 C 3 13.8 51
2018-04-30 2018-04-30 Färjestad-3 Mikael J Andersson 2140/3 B 1 15.9 36
2018-04-08 2018-04-08 Årjäng-5 Mikael J Andersson 2140/6 B 1 15.7 80
2019-09-10 2019-09-10 Axevalla-7 Mikael J Andersson 2140/8 C 3 14.2 334
2019-08-27 2019-08-27 Axevalla-6 Petter Engblom 3140/4 C 4 16.9 294
2019-06-03 2019-06-03 Färjestad-4 Mikael J Andersson 2140/1 A 0 g 34
2019-05-19 2019-05-19 Årjäng-9 Mikael J Andersson 2140/10 A 0 g 66
2019-05-06 2019-05-06 Färjestad-4 Mikael J Andersson 2140/7 B str
2019-04-13 2019-04-13 Vaggeryd-1 Petter Engblom 2140/7 A 1 15.8 20
2019-03-18 2019-03-18 Färjestad-4 Mikael J Andersson 2640/4 C 3 15.6 60
2019-03-03 2019-03-03 Eskilstuna-8 Linus Svensson 2160/12 C 0 g 341
2019-01-14 2019-01-14 Färjestad-1 Mikael J Andersson 2640/7 C 3 16.1 20
2020-12-21 2020-12-21 Åby-3 Kim Eriksson 2140/5 D 0 17.4 258
2020-11-11 2020-11-11 Åby-5 Peter Ingves 2160/6 D 0 14.9 640
2020-10-23 2020-10-23 Axevalla-7 Hans Crebas 2160/9 C 0 17.8 280
2020-09-17 2020-09-17 Åby-8 Peter Ingves 2180/9 B 2 15.0 80
2020-08-21 2020-08-21 Färjestad-2 Jorma Kontio 2140/11 D 0 15.5 297
2021-01-17 2021-01-17 Axevalla-10 Peter Ingves 2140/12 C 7 16.7 304ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se