Xanthis Coktail travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Xanthis Coktail travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Xanthis Coktail har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Xanthis Coktail har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Xanthis Coktail


Den stora snackisen inför V75® på Hagmyren var vem som skulle ta hand om ledningen i Gulddivisionen. Det var flera startraketer med bakom bilen o..


Den stora snackisen inför V75® på Hagmyren var vem som skulle ta hand om ledningen i Gulddivisionen. Det var flera startraketer med bakom bilen och från innerspåret gjorde Mats E Djuse vad han kunde för att startblixten From The Mine skulle kunna svara ut de andra. Men det var Sveriges startsnabbaste häst M.T.Insider som blåste till täten och utvändigt om honom katapultstartaade även Click Bait som gick till ledningen i första kurvan. Inledningen blev 1.07,9 första 500 metrarna och Click Bait fick comebackande Inti Boko efter 600 meter och duon varvade på 1.10,3. Då kastade Björn Goop loss Diamanten som kom farande i spåren via en hastig svepning av fältet fram utvändigt om Click Bait i sista sväng. Diamanten försökte över upploppet och fullföljde storstilat till andraplatsen, men Click Bait gick undan till en säker seger. Vinnartiden för elitloppshästen blev 1.10,2/1640a och i sulkyn satt Per Lennartsson som firar fina framgångar med Click Bait och som trots spår åtta inte hade någon annan tanke på än att försöka få ledningen.
– Att ladda var aldrig någon tvekan men om vi skulle komma till ledningen stod skrivet i stjärnorna. Det fanns lite på kartan att M.T.Insider skulle komma först och att vi skulle få överta. Han kändes som vanligt pigg och glad i ledningen och är underbar att köra, berömde Per Lennartsson.
– Man måste peta på honom en eller två gånger för att han ska accelerera. Han öppnar alltid bra men att du ska få den maximala effekten så petar man till honom två gånger på rumpan. Det är precis som att köra en passgångare när han drar iväg för han är så otroligt snabb.
– Vissa hästar tål att man talar om för dom att nu är det dags medan andra gör inte det och slår ihop och galopperar. Men den här är en sån häst som har gas och broms. Det verkar som att han har tagit ett steg till i utvecklingen i år som femåring, fortsatte Lennartsson om den Stefan Melander-tränade stjärnan.
Det var därmed ”Tarzans” andra raka seger som tränare i Gulddivisionen då han förra lördagen fick se sin Milligan’s School vinna i imponerande stil.
Björn Goop gav Diamanten välförtjänta klappar efter mållinjen när andraplatsen bärgats före Esprit Sisu som blev trea.
– Diamanten börjar hitta formen äntligen. Han har haft en massa dåliga utgångslägen och han gjorde en riktigt bra svepning idag. Formen är på gång, sa Björn Goop.

Imponerande uppvisningar av Redéns hästar
Daniel Redén och Örjan Kihlström firade nya framgångar och Redén blev hundraprocentig när han selade ut två hästar och båda vann. Han gick därmed förbi Robert Bergh och upp i topp av tränarligan på V75 och leder nu med 13 segrar före Bergh som har tolv. Redén och Kihlström inledde omgången med Born Unicorn som hade en imponerande uppvisning och krossade sina konkurrenter. Förra gången provades hästen i en jänkarvagn för första gången men då fick han inte sin grova aktion att stämma. Nu återigen tränaren Daniel Redén till den vanliga sulkyn och då var Born Unicorn lika fin som tidigare. Trots ett lopp utvändigt om ledaren så tryckte han till ledande Morotai Degato ut på slutvarvet och pressade sig till ledningen. Sedan drog Born Unicorn bara ifrån och lämnade sina konkurrenter rejält på efterkälken. Han stod helt i en klass för sig och var totalt överlägsen när han vann i förkrossande stil. Zap di Girifalco spurtade till sig andraplatsen och Morotai Degato höll till tredjeplatsen. Segertiden blev 1.11,1/2140a i det här försöket till Silverdivisionen.
– Han var inte så trött idag och var pigg efter loppet, sa Daniel Redén.

”Fick koncentrera mig på att inte ramla av”
Solvallatränarens andra seger kom genom Erv Zet som var omgångens största favorit på V75. Örjan Kihlström tryckte av hästen kort efter start och han drog till ledningen i första sväng. Men Erv Zet blev väldigt pigg i täten och drog undan i en stor ledning. Han öppnade första 500 metrarna efter 1.07,1, vilket var dagens snabbaste öppning. Erv Zet ledde med 20-talet meter före övriga klungan och varvade på 1.10,5. Men trots den hårda farten så höll han undan till en överlägsen seger och precis som stallkamraten Born Unicorn bjöd han på en suverän uppvisning. Segertiden blev vassa 1.11,2/1640a i klass II.
– Det här trodde jag aldrig skulle gå. Det blev onödigt tufft, sa Daniel Redén.
– Nu blev han lite väl vass och vi måste börja justera om huvudlaget. Vi har haft det helstängda för att han ska springa framåt istället för att springa av banan. Det är en riktigt bra häst och kravmässigt har han en bländande teknik.
– Vi har justerat lite med fodret och har ökat proteinet i fodret vilket ser bra ut. Det kan vara så att hästarna har höjt sig några procent av det, sa Redén.
Segerkusken Örjan Kihlström var på skämthumör efter Erv Zets fullträff.
– Jag fick mest bara koncentrera mig på att inte ramla av, sa Örjan.
– Han var väldigt laddad och pigg under vägen. Han har så fin form och är stark och höll farten bra utan att jag behövde begära något av honom.

Kalmar slog av storfavoriten efter drömresa
Storfavoriten Tekno Viking kom enkelt till ledningen knappa två varv kvar i kallblodsloppet (V75-2) men fick trots det sträcka vapen till slut. Henrik Svensson hade nämligen serverat sin Kalmar en drömresa i rygg på ledaren hela vägen. Detta efter en pangstart till ledningen och sedan släppte Henrik välvilligt när Tekno Viking kom farande. Stallskriket Höstbo Elis kom fram utvändigt och tryckte upp tempot på slutvarvet men galopperade plötsligt i utgången av sista sväng när han var i kraftig närkamp med storfavoriten. Henrik Svensson vred ut sin Kalmar vid upploppets början och avgjorde i ett nafs. Det här var tredje starten för Kalmar i Henrik Svenssons regi och efter två andraplatser kom nu första segern. Vinnartiden blev 1.24,7/2160. Höstbo Elis kom tillbaka starkt med en vass spurt efter galoppen och blev tvåa medan Tekno Viking höll till tredjeplatsen.
– Han kom i väldigt fin författning till oss och det är en enkel och trevlig individ att hålla på med. Jag hade bestämt att jag skulle köra honom i ryggar idag och när Mats kom så hade jag inte en tanke på att svara. Det blev perfekt allting. Jag flyttade ut hästen i sista sväng men då felade Tomas häst och då gick jag ner i rygg på Mats häst igen. Sedan kom Tomas häst tillbaka över upploppet och var helt grym, sa Henrik Svensson.

Goops tidigare drag ställde övriga schack matt
Björn Goop tog ett tidigt initiativ i V75-4 bakom Alexi Quick som skulle visa sig vara loppavtörande. Han skickade iväg sin häst rejält ut ur den första kurvan från tillägg och kom med rejält fart fram till stallkamraten Rapunzel där Erik Adielsson släppte ledningen knappt 1500 meter kvar. Det schackdraget skulle visa vara vinstgivande då Alexi Quick höll undan till en lätt seger. Favoriten Digital Class satt sist utvändigt och gick en mycket stark slutrundan ute i spåren fram till andraplatsen. Men hon var utan chans att gå i närkamp med Alexi Quick i det här stoppet. Stallkamraten Rapunzel höll till tredjeplatsen.
– Hon tvekade de första stegen och sedan stod det helt stilla in i första svängen. Jag tänkte att det är bättre att göra ett drag innan någon annan gör det. Rapunzel trivs bra i rygg och det var bara att gå fram, sa Björn Goop som tränar både ettan och trean i loppet.

Titan Yoda imponerade på nytt – Jennifer sprudlande glad
Jennifer Persson firar stora framgångar som tränare och har gjort ett fantastiskt jobb med Titan Yoda. På sex starter i Jennifers regi har det blivit fem segrar och en andraplats. Nu kom första segern i V75 när Titan Yoda rundade konkurrenterna ute i tredjespår på slutvarvet ifrån fjärde par utvändigt. Ulf Ohlsson satt bara och åkte när Titan Yoda retfullt enkelt avgjorde till en imponerande seger. Vinnartiden blev starka 1.12,9/2140 och kretsen kring hästen siktar nu på derbykvalen.
– Det är en underbar häst och det sjuka är att han känns bara bättre och bättre. Han har inte gått tom någon gång och jag vet inte vad jag ska säga, sa en strålande glad Jennifer Persson.
– Många pratade om att vi växlade ner när vi bytte från ett halvstängt huvudlag, som inte var ett halvstängt, när vi bytte till ett öppet huvudlag. Så vi kan väl säga att vi växlade upp för det här var väl hans bästa lopp hittills, skrattade en nöjd tränare.
Ulf Ohlsson, som kunde finåka till seger, var förstås nöjd och imponerad över insatsen.
– Jag ville ta det lite försiktigt och få iväg honom felfritt. Jag vet att han är stark och rejäl och hade lite drygt 1.11 sista varvet ute i tredjespår och det är många extra meter. Han är riktigt fin den här, lugn och fin i loppen, berömde Ulf Ohlsson.

Det har lossnat för ”Örnen”
Reijo Liljendahl-tränade The Bald Eagle har stångats i V75 en längre tid och ofta fått struliga lopp från dåliga utgångslägen. Men nu ståtar hästen med två raka och välförtjänta segrar och dagens fullträff i Bronsdivisionen kom i avslutningen för Mats E Djuse. Segerkusken förivrade sig inte i starten där The Bald Eagle öppnade bra men kunde inte svara Xanthis Coktail som tog täten men det var bara tillfälligt för Per Lennartsson släppte välvilligt och Djuse kunde glida till ledningen med The Bald Eagle. Han fick sedan bestämma tempot och via ett ryck i sista sväng gav han aldrig konkurrenterna någon chans. The Bald Eagle vann enkelt på tiden 1.13,3/2640a.
– Det är många bitar som har lossnat. Han har mognat och blivit äldre och vi har fått bättre banor att träna på. Jag är tacksam till hästägarna som är på plats idag för dom är verkliga entusiaster. Dom köpte hästen som ettåring och har varit med på hela resan och varit hästägare hos mig hela tiden, sa Reijo Liljendahl.
Det blev en favoritbetonad V75-rad den här jackpotomgången och det blir en ny jackpot till nästa lördag som då avgörs i Rättvik. Sju rätt betalade 1403 kronor, sex rätt gav 23 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. ATG beräknar att det kommer att ligga minst 50 miljoner kronor i sjurättspotten nästa vecka.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-31 2017-12-31 Örebro-11 Kaj Widell 2140/2 D 4 17.5 74
2017-12-20 2017-12-20 Solvalla-4 Kaj Widell 2140/11 C 3 17.0 43
2017-12-06 2017-12-06 Solvalla-3 Torbjörn Jansson 2140/6 D 2 15.4 161
2017-11-22 2017-11-22 Solvalla-2 Kaj Widell 2140/6 D 5 17.4 35
2017-11-01 2017-11-01 Solvalla-3 Kaj Widell 2140/11 C 2 16.9 38
2017-10-18 2017-10-18 Solvalla-1 Kaj Widell 2140/9 D 2 16.9 404
2018-12-22 2018-12-22 Mantorp-5 Claes Svensson 2640/3 C 7 16.1 105
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-9 Ulf Ohlsson 2640/10 D 0 15.4 176
2018-11-03 2018-11-03 Romme-11 Ulf Ohlsson 3140/1 D 5 16.3 244
2018-10-13 2018-10-13 Åby-5 Örjan Kihlström 2640/2 D 1 14.8 65
2018-09-26 2018-09-26 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/3 C 4 14.9g 47
2018-08-30 2018-08-30 Örebro-5 Ulf Ohlsson 2100/6 A 0 g 18
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-4 Ulf Ohlsson 2140/10 C 1 14.3 172
2018-06-22 2018-06-22 Hagmyren-9 Ulf Ohlsson 3180/9 D 0 17.3 40
2018-04-30 2018-04-30 Mantorp-9 Ulf Ohlsson 2140/15 C 2 15.9 24
2018-04-18 2018-04-18 Solvalla-6 Kaj Widell 2140/8 D 0 g 296
2018-03-30 2018-03-30 Färjestad-9 Ulf Ohlsson 2140/5 D 0 g 43
2018-03-10 2018-03-10 Eskilstuna-2 Ulf Ohlsson 2140/8 C 1 16.0 34
2018-01-10 2018-01-10 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2640/1 C 0 g 60
2019-12-14 2019-12-14 Bergsåker-9 Mats E Djuse 3140/2 B 2 17.8 214
2019-09-28 2019-09-28 Solvalla-8 Erik Adielsson 3140/7 D 0 g 517
2019-09-07 2019-09-07 Solänget-3 Ulf Ohlsson 3140/4 C 1 15.7 33
2019-08-30 2019-08-30 Bollnäs-10 Rikard N Skoglund 2140/11 B 2 14.2 36
2019-08-18 2019-08-18 Hagmyren-9 Rikard N Skoglund 2160/8 B 1 15.7g 37
2019-07-22 2019-07-22 Mantorp-6 Jonathan Bardun 2140/12 B 0 g 35
2019-06-20 2019-06-20 Axevalla-3 Claes Svensson 2660/5 B 0 g 107
2019-04-17 2019-04-17 Åby-9 Kim Eriksson 2640/1 C 6 15.7 131
2019-04-06 2019-04-06 Jägersro Trav-9 Kim Eriksson 3140/8 C 0 g 443
2019-03-25 2019-03-25 Mantorp-7 Kim Eriksson 2140/1 A 3 14.4 112
2020-12-19 2020-12-19 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2640/4 C str
2020-11-26 2020-11-26 Bollnäs-8 Bo Landgren 2160/7 B str
2020-10-03 2020-10-03 Skellefteå-10 Oskar J Andersson 3140/5 C 0 15.8 325
2020-09-20 2020-09-20 Dannero-4 Magnus A Djuse 2640/12 B 4 14.8 127
2020-09-11 2020-09-11 Bergsåker-4 Elin Wickman 2640/11 C 3 15.0 202
2020-08-29 2020-08-29 Bergsåker-3 Örjan Kihlström 2160/5 B 4 13.9 162
2020-06-20 2020-06-20 Oviken-7 Krister Jakobsson 2100/12 A 0 g 57
2020-06-11 2020-06-11 Dannero-3 Daniel Wäjersten 2640/5 A 2 15.1 73
2020-06-03 2020-06-03 Bollnäs-7 Rikard N Skoglund 3160/8 C 0 16.0 243
2020-05-19 2020-05-19 Solänget-5 Mats E Djuse 3160/5 C str
2020-03-25 2020-03-25 Solvalla-9 Rikard N Skoglund 3160/4 C 0 92
2020-03-11 2020-03-11 Bergsåker-9 Rikard N Skoglund 2140/10 B 2 16.1 95
2020-02-04 2020-02-04 Gävle-4 Mats E Djuse 3160/8 B 0 17.3 16
2020-01-25 2020-01-25 Eskilstuna-10 Mats E Djuse 2140/6 B 0 g 79
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-11 Mats E Djuse 2640/11 B 3 16.1 92
2021-07-31 2021-07-31 Hagmyren-11 Per Lennartsson 2640/5 D 2 13.6 290
2021-06-12 2021-06-12 Östersund-5 Björn Goop 2140/8 C 0 g 483
2021-05-22 2021-05-22 Gävle-11 Rikard N Skoglund 2640/8 C str
2021-04-22 2021-04-22 Bollnäs-9 Rikard N Skoglund 2660/6 B 1 14.7 47
2021-02-27 2021-02-27 Romme-11 Rikard N Skoglund 2140/10 C 8 13.7 201
2021-01-21 2021-01-21 Bergsåker-8 Rikard N Skoglund 2640/4 B 1 15.8 31
2021-01-12 2021-01-12 Bergsåker-4 Rikard N Skoglund 2140/5 B 1 14.5 91ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se