Wrongdoer travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Wrongdoer travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Wrongdoer har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-07-04 2020-07-04 Mariehamn-7 Peter Eriksson 2140/9 C

Nyheter för travhäst Wrongdoer


För tredje året i rad bjöd travbanan i Sundsvall in till V75 den röda dagen, första maj. Omgången på Bergsåker avgjo..


För tredje året i rad bjöd travbanan i Sundsvall in till V75 den röda dagen, första maj.
Omgången på Bergsåker avgjordes utan de vanliga klassindelningarna med ett inledande lopp vikt för fyraåringar med maximala 300 000 kronor intjänat.
Kihlströms jubileumshäst i maratonligan för V75 blev lille käcke Moses som tränaren Daniel Redén nojade lite över innan loppet. En kapabel men inte alltid samarbetsvillig häst. Dessutom rädd för startbilen menade Solvallatränaren.
Örjan Kihlström tog med lätthet hand om ledningen med Moses från innerspåret och det blev en överlägsen seger och sänkt rekord med nästan två sekunder, 1.12,5 2140 meter, auto.
- Han var laddad som tusan och drog iväg själv faktiskt. Han var riktigt, riktigt fin i dag, berömde kusken som alltså noterade sig för 1000:e rikstotosegern i karriären.
Stig H Johansson hann, innan han slutade som kusk, med att ta 1006 segrar på rikstoton. Alltså den stora spelformen som startade som V65 och 1993 bytte namn till V75.
På onsdagen blev Kihlström andre kusken över gränsen 1000 segrar på V75.
- Det har passerat väldigt bra hästar på vägen och förhoppningsvis kommer det någon till. Jag har varit med och kämpat i många år och det har ju rullat på bra. Man får vara tacksam, kommenterade jubileumskusken.

Fortsatte med 1001 och 1002
Örjan Kihlström vinner drösvis med lopp varje år och samarbetet med Solvallas Daniel Redén är minst sagt lyckosamt. Av bara farten kom seger nummer 1001:a och 1002:a segern på V75 under dagen i Sundsvall med hästar från det framgångsrika stallet.
I ett lopp över tre kilometer bjöds Fighting Bax en spårsnål resa och vann loppet när storfavoriten (dagens största) Magic Cash tröttnade helt i ledningen.
I V75-avslutningen körde sig Örjan Kihlström till täten med formdjuret och Sweden Cup-aktuelle Michelangelo Ås och spårade till mål i loppet över medeldistans.
Här hann tränare Redén bli lite orolig.
- Jag trodde att han (Kihlström) höll inne lite för länge där när hästarna kom ute i banan - men han vet ju hur man gör!

Ny svepning av stolöftet
Färske hemmaproffset Daniel Wäjersten har helt klart en häst för framtiden i femåriga stoet Global U.S.A.
Wäjersten fick hästen i träning i slutet av fjolåret. 2019 har stoet höjt sig för varje start och nu kom tredje raka.
Global U.S.A. satt än en gång en bit bak och växlade än en gång ett fält med ett rasslande avslut när tränaren lättade på tömmarna – den här gången via fjärdespår i den sista kurvan.
- Det är klart att man är imponerad. Jag har kört en del V75-lopp och vet ju att ett spår för långt ut i en kurva kan man förlora loppet på. Men trots en vid sista sväng håller hon farten bra ändå och vinner med tussarna kvar, sade Wäjersten.

Rus Can höll undan
22-åriga amatören Lovisa Canneryd med licens på Lindesberg, har ett fint kallblod i sexåriga Rus Can. Efter insatsen som tvåa bakom Månprinsen A.M. i den senaste starten spelades stoet till stor favorit i V75-4. Ett lopp där ston hade fördelen av att ställas 20 meter före hingstarna och valackerna.
Ulf Eriksson körde sig till täten efter ett varv och även om Rus Can stannade till lite i sin ensamhet 75 meter kvar blev segern säker.
- Hon har ju en tendens att tycka att upploppet är lite långt. Men det kan vara farligt att ta upp också så i dag körde vi på styrka, sa Eriksson.
Peter Eriksson skröt över bra träningsrundor med Wrongdoer och visst blev det en fullträff. Tredje segern för året kom med körskicklige Anders Eriksson, ett brorsbarn till Bollnästränaren och alltså Ulf Erikssons son.
Jorma Kontio tog för sig av kakan och vann treåringsloppet på kupongen med Qvidja’s Aapo. Pekka Korpi tränar andrahandsfavoriten som fick hållas i måttligt tempo framme i ledningen.
Utdelningen för sju rätt på V75 blev måttliga 3797 kronor, sex rätt delade ut 69 kronor, medan det blev jackpot på fem rätt och miljoner som går vidare till Örebro på lördag, då en ensam vinnare kan bli minst 53 miljoner kronor rikare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Omgångens tyngsta favorit Highspirit presterade långt under sin normala nivå när han efter ett mycket långsamt inledningsvarv kasta..


Omgångens tyngsta favorit Highspirit presterade långt under sin normala nivå när han efter ett mycket långsamt inledningsvarv kastade in handduken redan i slutkurvan och gick som ett sänke genom fältet. Ingen skugga ska emellertid falla över den Stefan Melander-tränade vinnaren Output Pressure som vann säkert efter avancemang till positionen som första häst i andraspår varvet från mål.
- Allra helst hade jag gett honom ett mer vilsamt lopp men det gick så sakta så jag tänkte att jag åker fram utvändigt. Han kämpade på bra ända in i mål och gjorde ett jättebra lopp, konstaterade kusken Örjan Kihlström.

Revansch med Stella Newmen
Highspirit tränare och kusk Flemming Jensens fick revansch för den tunga förlusten när han i det efterföljande loppet på Solvalla flög förbi storfavoriten El Fitzgerald med sitt fina sto Stella Newmen.
- Hon gör alltid bra lopp och har presterat fint de senaste gångerna på Åby, så jag tänkte hon skulle få följa med till Valla och det gick fint, sa Jensen som precis som alla åskådare kunde konstatera att något inte stod rätt till med Highspirit för dagen.
- Jag märkte redan i slutkurvan att det var kört för min del. Det är något fel på hästen som vi får kolla upp.
De övriga V86-avdelningarna på Solvalla vanns av Timo Nurmos-tränade Hugo Gustivar Boko (Per Lennartsson) och Peter Erikssons Wrongdoer (Anders Eriksson).

Vincent As bäst i långa loppet
Av V86-omgångens tre dunderfavoriter var Magnus Dahlén-tränade långdistansaren Vincent As den ende som stod pall för trycket. Han såg inte ut som en vinnare någon gång under de inledande 3 000 meterna på Åbytravet men när upploppet kom tog han i så det knakade och till slut blev segern mycket enkel.
- Han tog tag i grejerna när vi kom in på upploppet, det gjorde han ju senast också, sa kusken Carl Johan Jepson.

Ytterligare växlar att vänta
Jerry Riordan-tränade italienaren Zio Tom Jet hade lite bekymmer med travet i kurvorna men gick ett starkt slutvarv mestadels i tredjespår och satte efter ett rappt upplopp nosen först strax före mållinjen.
- Det kommer nog bli en fin sommar för hans del. När man kan köra barfota kommer han nog få en helt ny växel, sa körande Christoffer Eriksson.
Övriga V86-lopp på Åby vanns av Peter Untersteiners Sobel Jasmine och Joakim Lövgrens Staro Leonardo.
Alla rätt på V86 betalade 22 498 kronor. För sju rätt fick man 253 kronor och sex rätt delade ut 30 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla och Åby körde V86 tillsammans på onsdagen.Västkusten bjöd på rena skräpvädret med mildväder och regn oc..


Solvalla och Åby körde V86 tillsammans på onsdagen.
Västkusten bjöd på rena skräpvädret med mildväder och regn och förhållandena var ganska tuffa. Kuskarna menade att underlaget var hyfsat efter omständigheterna även om man ogärna körde sina hästar på de två extra innerspåren på Åby som var rejält vattensjuka.
Conrad Lugauer från Jägersro mer eller mindre lovade seger på förhand med sexårige Ferrari River. Hästen hade inte startat sedan i oktober men förberetts väl och såg så där härligt kattsmidig ut när han sprintade undan till överlägsen seger efter att ha övertagit ledningen 900 meter från mål i sprinterloppet.
I starten höll det dock på att gå helt galet. Ferrari River galopperade men ställde sig och rann upp i andraparet utvändigt. Conrad Lugauer visste vad han hade i tömmarna och tryckte till direkt i spåren. Ledande Global Takeover med Adrian Kolgjini i sulkyn hade inget att sätta emot.
- I dag är det så dålig sikt så jag tror inte att Adrian hade koll på att vi hade tappat från start. Sedan kom vi så fort också, så det var lika bra att släppa, sa Conrad Lugauer.
Sista 1000 klockades till 1.12,5 på den inte alltför perfekta banan.
- Han ville helt enkelt för mycket i starten och slog ihop. Det är lite hans attityd det där, ibland vill han lite för mycket, sade en nöjd tränare.
Adamas HB, Helsingborg äger guldklimpen Ferrari River som kan bli en bra häst just för gulddivisionen.

Adrian nära V86-dubbel
2640 meter med bilstart var förutsättningarna i V86-3 på Åby. Adrian Kolgjini gav sig av från andraparet utvändigt 600 kvar med pappa Lutfis Victory Lee som stred till knapp seger, före hela tiden ledande Ecu de Mieloui och Whipped Eggs som kom tillbaka på open stretch efter att ha tappat lite i temposkärpningen i den sista kurvan.
Adrian Kolgjini var på väg mot ännu en seger på V86 i den femte avdelningen. I spets gående Dontbreakthebank Ås var tapper men blev upphunnen i de sista stegen av Thriller N.P. som fick upp farten rejält över upploppet för Carl Johan Jepson.
39-årige lärlingen Bernardo Grasso knep två segrar på V86 på Åby för ett par veckor sedan. Dubbelseger blev det nu också med stallets hästar där en av triumferna kom utanför det stora spelet. På V86 segrade Marjons Ivory igen. Det femåriga stoet gick en ordentlig repa från kön och betvingade storfavoriten Randemar R.D. över upploppet. Starkt av hästen som tränas av Joakim Lövgren.

108-oddsare på Solvalla
Solvalla bjöd på en riktig överraskning på V86. En häst spelad på bara en procent var hur konstigt det än kan låta faktiskt överlägsen i ett lopp över 2640 meter med 14 hästar bakom bilen i en så kallad spårtrappa.
Wind Knight skrällde tillsammans med sin ägare Mats Gunnarsson till 108 gånger pengarna på vinnarspelet via en svepning från tredjeparet utvändigt sista 600 meterna.
- 108 gånger pengarna? Jag kollade inte på oddsindikatorn alls. Jag sa till brorsan innan att spela plats, så det var ju lite skillnad, sa den 42-årige amatören från Solvalla som fött upp hästen och lämnade över den till Jörgen Westholm i somras för träning.
- Han kändes otroligt fin hela vägen. I sista kurvan tänkte jag att jag drar tussarna så att han inte stannar till. Men när jag lyfte ut honom...han bara la ner sig! sa en glad segerkusk.
I ett lopp för fyraåriga ston spelades finskan Viking Grace till stor favorit och vann också efter behag. En 58-procentare på V86.
Örjan Kihlström körde till ledningen i den första kurvan där finskan direkt började bestämma över sin kusk och drog undan med tre-fyra längder.
Kihlström lät favoriten hållas och Viking Grace slog aldrig av på farten så det störde.
Andra raka segern på Solvalla för stoet som tränas av Riina Rekilä.
- Hon är inte lätt att köra. Antingen är det skritt eller full fart, summerade Riina Rekilä.
Torbjörn Jansson hittade till ledningen med Freddie Silvåkra (23 procent) och lät hästen sköta sig själv och ryckte den sista biten. Björn Goop tränar.
Real Masterpiece med Oskar J Andersson vid tömmarna spurtade till seger i den sista avdelningen. En häst tränad av amatören Joakim Reiser från Bollnäs. Knappt slagen Wrongdoer, en annan häst från Bollnäs,
Åtta rätt på V86 delade ut  164 654 kronor. Sju rätt gav 492 kronor och sex rätt 42 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Både Bergsåker och Solvalla inramades av snöfall på onsdagskvällen och vintriga förutsättningar och det bjöds på..


Både Bergsåker och Solvalla inramades av snöfall på onsdagskvällen och vintriga förutsättningar och det bjöds på en hel del överraskningar på V86-spelet. Landets proffskuskar hade det jobbigt inledningsvis och det dröjde ända tills V86-7 innan ett proffs fick segerdefilera och då var det Bergsåkers Henrik Svensson som slog till med 60-oddsaren Orlando Triss.
Den jätteskrällen sopade rent bland kupongerna och med en avdelning kvar stod det redan klart att det blir jackpot nästa vecka på V86.
Detta var en skrällkväll och det var lärlingarna som tog för sig bäst. Av de sex inledande V86-loppen vanns fem av lärlingar samt ett lopp av en amatörkusk.
I V86-1 var lärlingen Tamara Skutnabb den som körde med mest kyla och efter en resa som sist på innerspåret i ett överpacat lopp kunde 19-oddsaren Love de Villeneuve fånga in Tempura kort före mål.

Pluggar på Wången
Favoriterna Salong och Doctor Doxey Zenz kördes alldeles för offensivt första varvet och var tidigt trötta över den långa distansen.
- Hästen kändes jättefin, han har aldrig varit så fin, sa Tamara Skutnabb som pluggar på Hippologprogrammet på travskolan Wången utanför Östersund.
M.T.Malkin och amatören Göran Wester ledde V86-2 från start till mål och vann överlägset sedan enda hotet Mr Deauville galopperat på upploppet. 7,72 blev vinnaroddset och segertiden fina 1.13,4 över 2 140 meter autostart.
16-oddsaren Moeses var svaret i kallblodsloppet (V86-3) och tillsammans med lärlingen Mats E Djuse fångade han in favoriten Guli Tor utan problem efter en resa i tredje invändigt.
- Det var stolpe ut senast på V75, men vi kände då att formen fanns där. Han behöver få det lite serverat med lucka som i dag, sa tränaren Fredrik Norredahl.

En favorit som höll
Lärlingen Anders Eriksson var bestämd i V86-4 och körde resolut med Wrongdoer och kunde överta ledningen 1 500 meter före mål. Cash T.J. fick lucka I sista sväng och närmade sig snabbt över upploppet men favoriten höll undan trots att travet inte flöt perfekt sista biten.
Peter Eriksson, Bollnäs, tränar vinnaren.
Ready Lane serverades ett fint lopp på innerspåret och från vinnarhålet (rygg på ledaren) kunde sjuoddsaren ganska bekvämt ta sig förbi Dardanos sista biten och även hålla undan för jätteskrällen Bältra Spider som avslutade vasst.
Lärlingen Jimmy H Andersson satt i sulkyn och vinnaren tränas av Joakim Claesson.
V86-6 bjöd på onsdagens tajtaste upplopp där favoritduon Cyborg och Emotion Man var jämsides i mål. Målfotot visade att ledaren Cyborg fick mulen först tillsammans med lärlingen Kevin Oscarsson. Jim Oscarsson tränar vinnaren.
V86-omgången avslutades med en resolut styrning av Torbjörn Jansson som dominerade loppet i ledningen bakom 6,17-oddsaren Bear Victory.
Det var kvällens andra ”proffs-styrning” som räckte ända till vinnarcirkeln. Tränar vinnaren gör Solvalla-amatören Stefan Olsson.
Ingen klarade åtta rätt på V86 och det innebär jackpot nästa vecka. Sju rätt gav 58 324 kronor och sex rätt 2 217 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-23 2017-12-23 Bergsåker-4 Peter Eriksson 2140/4 D 0 19.0 360
2017-11-28 2017-11-28 Bergsåker-7 Peter Eriksson 2140/4 B 4 16.7 24
2017-11-14 2017-11-14 Bollnäs-8 Peter Eriksson 2140/10 B 2 16.3 57
2017-10-06 2017-10-06 Rättvik-9 Peter Eriksson 2140/4 C 8 17.0g 161
2017-09-29 2017-09-29 Solvalla-7 Peter Eriksson 2140/3 A 2 15.9 201
2017-09-04 2017-09-04 Bollnäs-3 Peter Eriksson 2140/4 C 0 17.6g 151
2017-08-17 2017-08-17 Bergsåker-11 Peter Eriksson 2140/4 D 6 16.5g 532
2017-08-06 2017-08-06 Hagmyren-4 Peter Eriksson 2140/12 C 5 17.9 329
2017-07-20 2017-07-20 Bergsåker-1 Peter Eriksson 2140/6 C 4 19.1 432
2018-12-25 2018-12-25 Umeå-2 Peter Eriksson 2140/7 B 2 16.0 33
2018-11-21 2018-11-21 Solvalla-9 Anders Eriksson 2140/7 D 6 14.2 142
2018-10-31 2018-10-31 Solvalla-9 Anders Eriksson 2140/2 C 6 15.1 24
2018-10-17 2018-10-17 Solvalla-10 Anders Eriksson 2140/3 D 0 g 86
2018-09-30 2018-09-30 Solvalla-2 Anders Eriksson 2140/1 B 1 14.2 52
2018-09-16 2018-09-16 Östersund-4 Anders Eriksson 1640/12 B 1 13.5 50
2018-07-10 2018-07-10 Solvalla-5 Anders Eriksson 1640/6 D 2 14.0 70
2018-06-08 2018-06-08 Solvalla-9 Anders Eriksson 2140/7 B 0 g 29
2018-05-22 2018-05-22 Rättvik-11 Anders Eriksson 2140/7 B 2 14.9 45
2018-05-02 2018-05-02 Solvalla-6 Peter Eriksson 1640/2 C 0 g 381
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-6 Peter Eriksson 2140/6 A 5 16.1 289
2018-03-21 2018-03-21 Bergsåker-2 Peter Eriksson 2140/10 B str
2018-02-27 2018-02-27 Solvalla-2 Peter Eriksson 2640/5 B 4 17.4 319
2019-08-13 2019-08-13 Bollnäs-4 Peter Eriksson 2140/3 B 0 17.1g 123
2019-08-03 2019-08-03 Rättvik-9 Ulf Eriksson 2140/12 D 0 14.1 650
2019-07-17 2019-07-17 Eskilstuna-10 Peter Eriksson 2640/11 C 0 14.9 651
2019-06-15 2019-06-15 Boden-12 Anders Eriksson 2140/4 C 0 15.1 151
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-9 Anders Eriksson 2640/12 C 0 g 69
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-9 Anders Eriksson 1640/4 C 6 12.1 129
2019-05-01 2019-05-01 Bergsåker-11 Anders Eriksson 1640/10 D 1 12.4 83
2019-03-15 2019-03-15 Solvalla-4 Anders Eriksson 2140/8 B 0 16.3 43
2019-02-27 2019-02-27 Solvalla-10 Anders Eriksson 2140/5 C 1 14.7 26
2019-02-06 2019-02-06 Solvalla-10 Anders Eriksson 2140/4 C 2 14.4 55
2019-01-27 2019-01-27 Bollnäs-11 Anders Eriksson 2640/11 D 3 15.9 83
2019-01-16 2019-01-16 Solvalla-8 Anders Eriksson 2140/7 C 1 15.2 24
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-9 Peter Eriksson 2640/8 A 0 g 43
2020-06-16 2020-06-16 Gävle-7 Öyvind Wagnild 2640/9 C 7 16.4 74
2020-06-08 2020-06-08 Bergsåker-8 Peter Eriksson 2140/8 B 6 15.4 42
2020-05-07 2020-05-07 Bollnäs-6 Kim Moberg 2140/9 A str
2020-04-22 2020-04-22 Solvalla-8 Anders Eriksson 2640/1 D 0 14.7 433
2020-03-27 2020-03-27 Bergsåker-8 Peter Eriksson 2140/15 A 8 15.6 49ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se