Whelk travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Whelk travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Whelk har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Whelk har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Whelk


Loppet med det långa namnet var huvudnumret inom V86® och där bjöds också på kvällens sportsliga höjdpunkt. Antonio Tr..


Loppet med det långa namnet var huvudnumret inom V86® och där bjöds också på kvällens sportsliga höjdpunkt. Antonio Trot startade med 20 meters tillägg och fick den otacksamma uppgiften att trava som första häst i andraspår bakom ledande favoriten Gardner Shaw. Men det bekom inte den Timo Nurmos-tränade åttaåringen som har hittat sitt livs form. När mållinjen passerades för näst sista gången hade körande Claes Sjöström låtit hästen glida fram utvändigt om ledaren och under slutrundan fick den senare utstå obarmhärtig press. Halvvarvet från mål tog Antonio Trot över ledningen och när mållinjen skars hade han gått ifrån tvåan Stoletheshow med mer än tre hästlängder.
Även Antonio Trots stallkompis Aragorn As stod för en bländande insats i sin debut för Timo Nurmos. Tongångarna från stallet gick i dur inför loppet och hästen levde upp till förväntningarna. Jorma Kontio lämnade inte heller något åt slumpen utan körde till ledningen tidigt och kunde sedan defilera hem segern.

Uppvisning i stoloppen
Omgången delades mellan Solvalla och Jägersro och det kördes ett stolopp på vardera bana för hästar som tjänat strax under miljonen. I båda loppen bjöds det på uppvisning. På Jägersro var det Magnus Dahlén-tränade Veiled som utklassade motståndet när hon efter anfall från tredje par utvändigt på sista bortre långsidan enkelt klädde av ledande favoriten Divane Godiva och gick undan till överlägsen seger. I sulkyn satt Christian Cracchiolo.
På Solvalla var det årsdebuterande Whelk som stod för showen. I sin tränare Jörgen Westholms händer flög hon till ledningen och därifrån pinnade hon undan till mycket enkel triumf före stark avslutande favoriten Cactus.

Storskräll bara bäst
Segervane dansken Hunter Dragon gästade Jägersro och han fick återvända över sundet med ännu en etta i resultatraden. Trots vissa trafikproblem från sitt bakspår, samt att han inte fungerade perfekt utan sprang och bröt i kurvorna, avväpnade han enkelt motståndet till slut. Körde gjorde Birger Jörgensen och tränar gör Morten Juul.
I Februaristayern över tre varv på Jägersro serverades formstarke Totti Face en riktig smörresa i rygg på ledaren av Stefan Persson och det tackade han för genom att spurta förbi favoritduon Happy Few och Arvid S.H. när luckan uppenbarat sig i slutsvängen.
- Vi har haft lite ångest över att vi har startat lite tätt, men han har bara blivit bättre och bättre, konstaterade hästens ägare och tränare Lena Uddeholt Andersson.
Kvällens stora skräll levererades av Adrian Kolgjini och hans Dominic Wibb. Och hästen var bara bäst. Spelad på blott fyra procent på V86 dundrade han fram till positionen utvändigt om ledaren och när skuggande andrahandsfavoriten Express A.P. satte in stöten i slutkurvan lättade bara Adrian Kolgjini på tömmarna och lät Dominic Wibb gå ifrån med flera längder.
Många spelare fick en mindre kalldusch även i den sista avdelningen på V86, när nioprocentaren The Bald Eagle, tränad av Reijo Liljendahl, höll undan från ledningen tillsammans med Magnus A Djuse.
För åtta rätt på V86 uppgick belöningen till 32 622 kronor. Sju rätt delade ut 261 kronor och för sex rätt fick man 34 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


I första avdelningen av V75® selar Westholm ut tre hästar och sitter själv upp bakom 5 Hossiana Boko. - De har fin form alla tre. Den som kan..


I första avdelningen av V75® selar Westholm ut tre hästar och sitter själv upp bakom 5 Hossiana Boko.
- De har fin form alla tre. Den som kanske är i absolut bäst form fick ju sämsta läget så det blir ett spännande lopp att se hur det utvecklar sig, säger Westholm och spekulerar:
- 3 Remarkable Feet har jättefint läge och gick bra senast, kunde inte hålla emot en smygkörd. Men Hossiana Boko är ju snabbare än honom inledningsvis så hon lär väl spetsa. Hossiana Boko har väl vunnit sina flesta lopp från ledningen så får hon ledningen tänker jag köra henne där. Allt verkar bra med henne efter senaste starten då hon gjorde ett kanonlopp och en jättebra tid.
Dina hästar har tävlat med barfotabalans, hur tänker du kring att de måste gå med skor den här gången?
- Det ser ut att bli sommarväglag där uppe, det ligger väl runt nollan och blir regnigt. De kommer att gå med de lättaste, tunnaste aluminiumskorna som går att hitta. Det är väl det närmaste barfota vi kan komma. Det är ju inte någon risk för vinterskor med broddar i.
- Jag är inte jätteorolig även om jag givetvis har sett deras statistik att de har otroligt mycket bättre resultat barfota, men jag har nästan också bara startat dem under de perioderna när det har varit barfotabanor. Efter loppet kommer jag kanske att skylla på det, men just nu är jag inte så orolig.
- 12 Sir Henry P.Hill är fortsatt fin i träningen, men det kommer nog inte att bli så offensivt upplägg, han har ju fått gå ganska tufft på slutet. Rikard får försöka att köra lite snyggt och lösa det på det viset.
Är Hossiana Boko bästa chansen?
- Nej, det har jag inte sagt. Hon kommer att köras i spets, men får Henry rätt löpning så är han bästa chansen. Jag tycker att de ska streckas alla tre mina hästar, det är ett ganska öppet lopp.
Vad är senaste nytt kring 10 Whelk (V75-3)?
- Hon känns jättefin. Jag körde lite för offensivt med henne senast. Hon vill spela ut speeden sista 300 meterna och får hon rätt typ av lopp så är hon ett måstestreck. Hon känns fin i träningen och har tävlat bra med skor också, så det blir lite spännande.
Hur mycket kan hon göra under vägen, måste hon smyga eller kan hon göra något redan 800 kvar?
- Det var det jag gjorde senast, lät henne gå lite för tidigt. Jag var helt säker på att jag skulle vinna 600 kvar, men sedan ebbade det ut lite. Per (Lennartsson) kommer att få instruktioner att försöka smyga.
Hur tycker du att 12 Made of Stars (V75-5) har gjort det så här långt i karriären?
- Det kommer att vara en bra häst på lång distans, han har väldigt mycket styrka i sig. Läget är iskallt, men han har gjort det bra sista starterna. Honom kommer jag att smyga med och jag tror inte att han kanske räcker från det där läget. Skor fram är han nog lite missgynnad av, han brukar springa och slå ihop lite.
Hur verkar det med 5 Hugo Bäck (V75-2)?
- Han verkar fin, men han möter väldigt bra norskfödda hästar den här gången. Jag har sagt att vi siktar på att bli bästa svenskfödda och är vi trea-fyra är vi jättenöjda, säger Jörgen Westholm.

Kanal 75


Det låter kanske mer dramatiskt än det är gällande att Göran inte orkade med honom. Hästen är otroligt energisk av sig och h..


Det låter kanske mer dramatiskt än det är gällande att Göran inte orkade med honom. Hästen är otroligt energisk av sig och har svårt att hålla energinivån i styr. Under onsdagskvällen skötte han dock bränslefördelningen och då blev det också seger. Eddy West vann V86®-2 och gjorde det på nya rekordet 1.13,0/2140 auto.
- Idag var han galen i värmningen, men sedan bytte vi bett och då blev det bättre. Det är antingen på eller av när det gäller honom.
- Han är riktigt bra när han fungerar och nu har vi kommit på lite grejer som lugnat ner honom, berättade Wester.

Spets och slut
Det blev en medelsvår V86-omgång under onsdagskvällen. Fem av åtta favoriter brände visserligen, men bara en vinnare landade utanför de tre mest spelade i respektive lopp och detta i V86-7 där Peter Untersteiner brassade till ledningen med M.T.Mighty Winner som sedan inte släppte någon över bron. Såväl Cobbys Olifant som Andre Ward – vilka båda var betydligt mer betrodda – hade för avsikt att överta taktpinnen, men ”PU” var bestämd och satte dit kvällens enda singelprocentare från ledningen.

Snabb revansch
Omgångens största favorit Speedy Tilly kom ut i V86-6 och fick verkligen revansch för sin knappa andraplats förra onsdagen. Då fullkomligen flög hästen fram över upploppet, men hade behövt en halvmeter till för att ta sig förbi ledaren. Denna gång fick Per Lennartsson chansen i vagnen och gjorde inga misstag. Från innerspåret bakom bilen för svarade man ledningen och sedan blev det väldigt bekvämt fram till andra segern i åttonde starten för Robert Bergh.

"Öppnade bättre med Björn"
På Solvalla var Sybille Tinter ruggigt uppåt gällande Twinkle Face inför V86-4 och detta hade hon på fötterna för. Björn Goop satt upp bakom för andra gången i hästens karriär och nu fick duon ta första segern tillsammans – detta på minst sagt övertygande vis. Efter en rejäl startrusning som ändade i ledarryggen och hård pace på loppet hela vägen kunde ”BG” styra ut från ledarryggen och avgöra med lätthet över upploppet på ruggiga 1.12,6/2640 meter. Tränare Tinter var av förklarliga skäl inte direkt missnöjd heller efter racet.
- Hästen öppnade bättre med Björn igen vilket hon visat tidigare och det blev perfekt med rygg på Whelk under vägen. Har man en bra häst och en bra kusk blir det så här bra, berättade en segerrusig Sybille.

Mycket rejäl
Kvällens högst doterade lopp var annars Breeders’ Course-finalen nere på Jägersro för tvååriga hästar där hela 600.000 kronor väntade på vinnaren. Det längsta strået drog en Solvalla-häst i form av Mellby Jinx som sluggade sig till seger närmast före Good Vibes efter en blytung resa på mycket imponerande vis. Segertiden stannade på 1.13,4/1640 meter och Svante Båths tvååring lär höra talas om sig även senare i höst.

"Lugnare bakifrån"
Oaks Consolation avslutade härligheten från Solvalla och Hill’s Angel fick gruvlig revansch för floppen i uttagningsloppet till Oaks.
- Hon blev för pigg i ledningen i förra starten och det var väldigt synd att hon missade finalen. Nu fick hon gå bakifrån och då var hon också lugnare. Hästen var jätteduktig, sa dubbelsegraren inom V86 Björn Goop efter loppet.
Övriga två vinnare inom V86 hämtades från Jägersro där Neelix svarade för en väldigt stark slutrunda utvändigt om ledaren i prologen. Däremot var konceptet för Flemming Jensens Dream Kåsgård i V86-5 det på Jägersro mer beprövade spets och slut. Till slut hittade 143,4 system alla åtta rätt denna onsdagskväll och belönades med vardera 54.347 kronor per ”åtta”. För sju rätt betalade det 596 kronor och tröstpengen för sex rätt landade på 62 kronor.

Robin Malmgren, Kanal 75


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar..


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar och favoriter vann efter det blivit två skrällar i de två inledande avdelningarna.
E3-finalerna var i fokus och det blev en synnerligen rutinerad tränare som tog hem stoklassen, och en ung, lovande och hungrig tränare som vann finalen för hingstar och valacker.
Vi börjar med den sistnämnde för Daniel Wäjersten har fått en flygande start på sin proffstränarkarriär. Global Badman var favorit i finalen efter en imponerande insats i försöket. Tränare Wäjersten körde också som att han hade bästa hästen. Han svarade ut Ulf Ohlssons häst Vici Volante på första långsidan och såg till att ta positionen utvändigt om ledaren. För täten tog Despot Power om och kalmarhästen öppnade snabbt, 1.10,9 första femhundra metrarna men fick sedan ta det lugnare och varva på 1.16,9. Global Badman är speciell i stilen och runt sista kurvan satt Daniel Wäjersten och bara höll i sin häst. Över upploppet släppte han av lite grann den sista biten och måttade snyggt in segern precis före mållinjen. Kort efter mål rullade Global Badman över i galopp. Despot Power höll till andraplatsen och var inte långt efter i mål efter den duellen.
Men en ruskigt bra prestation av Global Badman som var starkast och bäst i loppet. Och en kylig insats i sulkyn av Daniel Wäjersten som litade på sin häst som inte var fullt körbar till slut. Han släppte av bara den sista biten och det höll. Det här var sjunde segern i elfte starten för Global Badman som i fjol var trea i Svensk Uppfödningslöpning.
Segertiden blev 1.13,0/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det har varit en ganska stor anspänning hela dagen. Nu känns det mest bara tomt. Ingen skillnad mot tidigare. Jag trodde att jag kanske skulle gråta eller sprudla av glädje men det kanske kommer snart, sa Daniel Wäjersten på stallbacken direkt efter loppet.
– Jag hade kanske hållit ut Kims häst som jag satsat för fullt från start, men vet att jag har en häst som kunde prestera ändå. Sedan trodde jag att Kims häst, som fått öppna tufft och blivit lite vass, skulle bli mör till slut. Jag körde på säkerhet i sista sväng.

E3-kungen Båth slog till igen

Han kallas inte för E3-kungen för intet.
Svante Båth fortsätter att göra skäl för det namnet och nu kom 14:e segern i E3 genom Barbro Kronos i stoklassen.
Från positionen utvändigt om ledaren var hon bara bäst för Erik Adielsson.
– Det här är en riktigt bra talang, sa Svante Båth.
– Hon var ruggigt bra och jag är imponerade av henne, sa Erik Adielsson.

Svante Båth fortsätter att göra skäl för epitetet ”E3-kungen”. Han har haft enorma framgångar i de stora unghästloppen genom åren och framförallt i E3-finalerna. Nu har Båth plockat fram en ny stjärna i Barbro Kronos som såg till att Solvalla-tränaren bärgade sin 14:e seger i E3. Det var för övrigt den första segern i en stofinal över medeldistans och därmed har Båth vunnit i samtliga klasser i E3.
Barbro Kronos fick en tuff inledning i tredjespår runt första kurvan innan hon nådde fram utvändigt om ledande Chablis Ribb. Hon blev snabbt avlöst av Bank Wise As som kom fram utvändigt men Erik Adielsson valde att lämna andra par utvändigt efter ett varv och forcera fram utvändigt om ledaren igen inför slutrundan. Ett smart drag skulle det visa sig för när favoriten Loaded Maria attackerade sjuhundra meter kvar och drog med sig M.T.Perette i släptåg blev dessa kvar ute i tredjespår på slutrundan. Barbro Kronos slog klorna i ledande Chablis Ribb inne på upploppet och sedan säkert undan före en mycket bra avslutande Malvha Ha. Segertiden blev 1.13,8/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det här är ju en väldigt bra häst och naturligtvis blir det mycket lättare som tränare och kusk att få jobba med sådant här material. Alla förstår att det är de större loppen vi siktar på framöver, sa Svante Båth efter ännu en storloppstriumf.
Även segerkusken Erik Adielsson strödde förstås lovord över det treåriga stoet efter Trixton.
– Jag är jättenöjd med henne och hon har utvecklats fint. Hon började karriären bra och sedan var hon lite sjuk. Men hon var så pass bra i försöket att jag hade lite feeling att det skulle gå vägen, sa Erik Adielsson.
– Jag tyckte att jag kunde kontrollera det hela utvändigt. Men även om jag kom dit jag ville så gjorde hon det väldigt bra. Hatten av för henne, det var ruggigt bra gjort. Jag är imponerad av henne.

Storfavoriten föll i inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen när storfavoriten Vikens High Yield föll. Han kom tidigt till ledningen men kunde inte stå emot en vasst spurtande Ribaude den sista biten. Örjan Kihlström tråcklade sig loss från tredje invändigt in på upploppet och hann fram kort före mål.
Det blev en skräll även i V75-2 när Magnus A Djuse styrde in Jerry Riordan-tränade Bordeaux S. som gick ett starkt slutvarv och avgjorde på upploppet.

Duellen kom av sig – Odd Herakles överlägsen
Den på förhand förväntade duellen i kallblodsloppet mellan Odd Herakles och Månprinsen A.M. uteblev. Tom Erik Solberg vann starten och kom före Gunnar Melander. Han forcerade Odd Herakles till ledningen ut på den första långsidan och strax senare galopperade plötsligt Månprinsen A.M. Då låg förstås vägen öppen för Odd Herakles som drog ifrån till en överlägsen seger och imponerade på nytt. Segertiden blev 1.20,2/2160 och förstapriset var 250 000 kronor för den här segermaskinen. Månprinsen A.M. fick det inte att stämma och det här var ”Prinsens” första galopp i ett lopp på tre år.
– Det var någonting som inte var bra i dag. Han kändes ju bra efter galoppen men galopperar ju inte så där om det är som det ska vara, sa en besviken Gunnar Melander.

Ny seger för stenkrossen
Vaduz Wise As är en stenkross som har börjat strålande hos sin nye tränare Timo Nurmos. Nu kom den tredje segern i fjärde starten för Solvalla-tränaren och dessutom den andra i V75. Jorma Kontio körde som en gud och hittade ner i andra par utvändigt från det svåra utgångsläget med spår åtta bakom bilen. Efter attack på den sista bortre långsidan sprängdes fältet i sista kurvan när ledande Redhot Tap Dancer gav upp från ledningen. Samtidigt smet Whelk ut från rygg på ledaren och utmanade in på upploppet men Vaduz Wise As sträckte ärligt på sig och vann till slut säkert.
From The Mine är en effektiv frontrunner och efter att Magnus A Djuse luggat Even’s Cool Boy på ledningen var mycket vunnet i V75-avslutningen. From The Mine fick bestämma i täten och höll undan till en lätt seger i en snabb avslutning. Tränar gör Catarina Norqvist i Umeå.
Sju rätt på V75 betalade 11 520 kronor, sex rätt gav 85 kronor medan det inte blev någon utdelning på fem rätt. Därmed blir det en ny jackpot på V75 vilken faller ut kommande lördag i Halmstad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Travbanan i Bollnäs var första stoppet för ”V86 på sommarturné” på onsdagen. Varje onsdag i sommar ska några..


Travbanan i Bollnäs var första stoppet för ”V86 på sommarturné” på onsdagen.
Varje onsdag i sommar ska några av landets travbanor turas om att arrangera spelet med första V86-start klockan 19.20 - med samtliga åtta V86-lopp på en och samma bana.
Vädret var behagligt med uppåt 20 plusgrader i Bollnäs i början av kvällen men publikplatserna lika öde som vanligt under coronakrisen.
Publiken framför datorer och tv-apparater fick dock se en del fin sport. En sport av det kallare slaget då kallbloden stod i centrum med hela tre lopp för rasen på kupongen.
Grisle Odin G.L. - med 11 segrar på 13 starter innan onsdagen - var lika bra som vanligt och imponerade på nytt för Tom Erik Solberg.
Från innerspåret bakom bilen tappade Grisle Odin G.L som väntat den första biten. Solberg kunde dock slinka ut som näst sista ekipage i det lilla fältet redan efter några hundra meter. 
Attacken sattes in 800 meter från mål och trots att storfavoriten (spelad på 75 procent på V86) blev hängande resten av loppet bara längde hästen på stegen genom den sista kurvan och klev undan till seger med sex längder. Segertiden 1.23,4 över 1640 meter.
- Han är väl kanske mera stark än speedig ännu så länge men kan springa fort ett par hundra meter också. Det är en helt komplett häst, berömde kusken Tom Erik Solberg.
Frida Karlsson är med på ett hörn i Grisle Odin G.L. som nu inkasserade ett förstapris på 150 000 kronor i Prinsessan Madeleines Pokal.
Den i Sundsvall verksamme norrmannen Öystein Tjomslands häst ser ut att bli storfavorit i Svenskt Kallblodsderby i höst.

Kross i Hambostintan
Sammanlagt fem kallblodslopp kördes under kvällen och det var norska tränare på samtliga vinnare.
Öystein Tjomsland tränar även vinnaren av Hambostintan över 2140 meter. Nio fyra- och femåriga kallblodsston gjorde upp och stor favorit var Grude Bambi på startfållan som ledde loppet från start till mål och inte gav det jagande gänget på tillägg skuggan av en chans.
Tom Erik Solberg höll ett stentufft tempo med det fyraåriga stoet som nästan var halva upploppet före måltvåan Alfa Lina. 1.25,9 löd segertiden och enligt kusken fanns det krafter sparade.

Uppmärksammad tvåa
Norske Rappnor blev svaret i Andungens Minne över 1640 meter. Ole Johan Östre lät sin häst smyga med i hårddragande B.W. Prinsens rygg och tog över 700 meter från mål.
Rappnor höll undan men höll faktiskt på att bli upphunnen av favoriten Månlykke A.M. som hade lagt bort många meter på en galopp i den första kurvan. En stark upphämtning!
Som fyraåring inledde Månlykke A.M. karriären med nio segrar på de tio första starterna hos Jan-Olov Persson. Efter ett skadefyllt fjolår tog Gunnar Melander över träningen av hästen som ser ut att kunna springa rakt in i kallblodseliten om något år.
En sexårig son till kallblodskungen Månprinsen A.M.
- Han la säkert bort 50 meter på galoppen. Det här är en riktig snabbloppare! sa Gunnar Melander.

Duell i treåringsloppet
I Anders Kilströms Minne gjorde två fina treåringar upp om segern. Oskar J Andersson rundade till ledningen med Jasmine Ising-tränade Ferox Brick som utkämpade sista 600 meterna sida vid sida med Hidalgo Heldia, där den senare tog sig förbi och vann med ”nos”. Patricia Van Der Meer tränar hingsten som är obesegrad efter fyra starter. Kim Eriksson satt i sulkyn.
V86-5 var ett stayerlopp över tre varv där Fredrik Wallins Euskara var bra igen efter en tid av krångel och galopper.
Stoet har tävlat en del i Frankrike och tagit fem segrar. Nu visade hon styrkan igen för Jorma Kontio efter en offensiv styrning fram utvändigt ledaren mitt i loppet och en tryckare till ledningen 600 meter från mål.
Övriga lopp på V86 vanns av Reijo Liljendahl-tränade Stonecapes Superb (körd av Ulf Ohlsson), Edrica körd och tränad av Erik Lindegren samt Jörgen Westholm-tränade Whelk (körd av Marcus Lilius)
Åtta rätt på V86 delade ut 29 867 kronor, sju rätt 413 kronor och sex rätt 49 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Intresset är alltid stort inför V75 och i dessa tider när nästan all annan sport ligger nere är intresset större än vanligt. ..


Intresset är alltid stort inför V75 och i dessa tider när nästan all annan sport ligger nere är intresset större än vanligt. Att lördagens omgång på Örebrotravet lockar med en jackpot som kan göra en ensam vinnare 75 miljoner kronor rikare höjer pulsen ytterligare. En av de aktiva som står i blickfånget är Jörgen Westholm med sex hästar till start.
- Jag åker till Örebro med en bra känsla. Jag har aldrig gett så mycket intervjuer och grejer som under den här veckan. Jag har till och med varit med i en travpodd, min första podd hittills, så jag verkar verkligen vara het inför den här dagen, säger Jörgen Westholm glatt.

Räds inte dödens
Han rankar Unique Juni (V75-4) som sitt allra hetaste segerbud. Hon avslutade vintern i Frankrike med seger och efter en heroisk insats som tvåa gången efter vann hon senast i överlägsen stil efter anfall från fjärde par utvändigt på den sista bortre långsidan.
- Allt har varit bra med henne efter senaste starten, som var mäktig, och hon var bra i starten på Solvalla också. Hon har varit bra i fem starter i år och hon tål att gå lite tuffare upplägg också. Så skulle det bli dödens tycker jag inte att hon är golvad då heller. Men jag kommer att köra från start och hon är absolut min bästa chans i omgången, säger Westholm utan ett uns tvekan i rösten.

”Kommer vara bättre”
I dagens huvudnummer, styrkeprovet Orebro Intn’l (V75-7) över tre varv, har Jörgen Westholm två hästar till start. Av dessa tror spelarkollektivet mest på fransosen Figaro Vici, som senast slutade trea i årets första start på svensk mark.
- Jag tror också mest på honom av våra två men jag var besviken på honom i Sverige-comebacken. Jag hade förväntat mig mer men han hade kanske resan i kroppen. Han hade ganska nyligen kommit hem från Frankrike och kan ha varit nedsatt av det. Banan var lite lös också. Han gillar inte lös bana. Nu lovar de regn och Örebros bana är ofta i behov av regn, så det kommer nog bli en bana som passar honom. Sedan är det väl lite kuskplus på honom också. Hästen kommer vara bättre än senast och jag hoppas absolut att han kan vara med i segerstriden. Lång distans har han visat att han gillar och så hade vi tur att få Björn (Goop) på honom också. De har funkat väldigt bra ihop tidigare.
- Flash Hammering trivs på lång distans. Senast blev det helt fel för honom. Det blev slaskbana och han hatar stänk. Så han gav bara upp där. Han känns fin i träningen och sådär men det är Figaro som är A-hästen i det loppet från vårt stall.

Varnar för stallkamraten
I det inledande klass II-försöket kan vinnaren mycket väl heta Easy Cash (V75-1).
- Jag tycker att han är ett givet streck. Om han inte galopperar. Det finns en liten galopprisk från femtespåret men han har tränat fint hela vintern och jag har satsat för att ta ut honom i ett V75-lopp eftersom han står så bra inne i klassen.
Även Strong Heartbeat (V75-5) ska räknas tidigt. Trots spår i andra ledet bakom startbilen är han spelad till favorit i klass I. Hans tränare tror på honom men lyfter ett varningens finger för stallkamraten Whelk.
- Strong Heartbeat valde jag lite fel med efter värmningen senast. Han har alltid gått med entömsbett och jag tog bort det när han värmde så extremt fint. Det var hans bästa värmning någonsin. Men jag gjorde ett felval och han hängde högertöm i sista kurvan och när jag skulle försöka korrigera upp honom stördes han till galopp av det. Den här gången åker entömsbettet på och han har varit fin i träningen. Men det är inte så lätt från det där spåret och jag har en liten varning i loppet.
- Om Whelk skulle få spets är det inte säkert att det går att slå henne. Jag tycker att hon gjorde en fantastisk årsdebut senast. Vi hade inte vässat henne så det var lite förvånande att hon var så extremt bra, men det är en bra häst i grund och botten. Jag tycker att vi har två fina hästar i det där loppet och jag skulle inte spika Strong Heartbeat från bakspår. Han är fin i träningen och ska streckas, men jag tycker att spelarna ska ha med Whelk.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-30 2017-12-30 Romme-7 Joakim Elfving 2140/10 A 2 16.2 121
2017-11-05 2017-11-05 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/6 D 0 16.2 49
2017-10-22 2017-10-22 Hagmyren-5 Joakim Elfving 2140/7 C 2 17.3 40
2017-10-03 2017-10-03 Romme-6 Joakim Elfving 2140/1 B 1 18.1 136
2017-04-15 2017-04-15 Gävle-1 Joakim Elfving 2140/4 D 7 17.5 145
2017-03-30 2017-03-30 Bollnäs-3 Joakim Elfving 2140/2 C str
2018-10-18 2018-10-18 Hagmyren-3 Ulf Ohlsson 2160/10 A 0 g 23
2018-06-09 2018-06-09 Östersund-4 Ulf Ohlsson 2160/9 A 0 g 30
2018-05-17 2018-05-17 Eskilstuna-8 Joakim Elfving 2660/7 B 0 15.2 66
2018-03-13 2018-03-13 Solvalla-8 Joakim Elfving 2140/7 D 5 16.3 75
2018-02-25 2018-02-25 Bergsåker-9 Joakim Elfving 2640/10 A 1 16.2 57
2018-02-09 2018-02-09 Romme-4 Ulf Ohlsson 2140/6 C 1 14.6 33
2018-01-20 2018-01-20 Romme-3 Joakim Elfving 2140/5 D 4 17.0 116
2018-01-12 2018-01-12 Romme-1 Joakim Elfving 2140/4 B 1 17.1 35
2019-12-28 2019-12-28 Romme-9 Oskar J Andersson 2140/1 B 4 14.0 74
2019-12-14 2019-12-14 Bergsåker-4 Jörgen Westholm 2160/7 B 3 17.1 35
2019-11-29 2019-11-29 Romme-7 Oskar J Andersson 2140/10 C 1 13.9 22
2019-11-13 2019-11-13 Solvalla-6 Jörgen Westholm 2140/11 D 3 15.2 89
2019-10-21 2019-10-21 Rättvik-9 Jörgen Westholm 2160/9 A 1 15.8 22
2019-08-12 2019-08-12 Romme-9 Joakim Elfving 2140/12 A str
2019-07-29 2019-07-29 Rättvik-7 Joakim Elfving 2140/1 B 0 g 51
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-8 Jörgen Westholm 2160/7 B 0 13.8 460
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-7 Per Lennartsson 2160/10 B 0 g 138
2020-11-26 2020-11-26 Bollnäs-9 Jörgen Westholm 2160/8 B 6 14.0 95
2020-10-30 2020-10-30 Solvalla-5 Jörgen Westholm 2140/12 A 1 15.0 42
2020-10-20 2020-10-20 Romme-9 Jörgen Westholm 1640/3 A 4 13.7 28
2020-09-30 2020-09-30 Solvalla-8 Jörgen Westholm 2640/8 A 4 13.3 26
2020-08-29 2020-08-29 Bergsåker-8 Marcus Lilius 2140/5 C 0 18.2g 182
2020-07-18 2020-07-18 Axevalla-6 Jörgen Westholm 2160/15 B 7 14.2 81
2020-06-27 2020-06-27 Bergsåker-9 Jörgen Westholm 2140/10 D 2 12.7 139
2020-06-03 2020-06-03 Bollnäs-10 Jörgen Westholm 1640/9 B 1 11.9 70
2020-05-23 2020-05-23 Gävle-7 Jörgen Westholm 2140/6 C 5 12.4 143
2020-05-02 2020-05-02 Örebro-9 Oskar J Andersson 2100/6 C 0 14.6g 74
2020-04-09 2020-04-09 Gävle-9 Oskar J Andersson 2140/10 C 2 12.9 148
2021-07-26 2021-07-26 Rättvik-6 Jörgen Westholm 2140/1 B 1 13.3 17
2021-07-02 2021-07-02 Färjestad-9 Mika Forss 2160/8 C 0 g 113
2021-06-25 2021-06-25 Hagmyren-9 Marcus Lilius 1640/8 B 4 12.0 23
2021-06-16 2021-06-16 Solvalla-9 Jörgen Westholm 1640/11 C 0 11.3 219
2021-06-05 2021-06-05 Mantorp-8 Per Lennartsson 2140/7 B 6 12.1 127
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-11 Jörgen Westholm 1640/7 B 2 11.2 69
2021-04-28 2021-04-28 Solvalla-2 Jörgen Westholm 2140/3 C 1 11.7 47
2021-03-13 2021-03-13 Axevalla-8 Jörgen Westholm 2160/8 C str
2021-02-24 2021-02-24 Solvalla-7 Jörgen Westholm 1640/5 B 1 13.0 29ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se