Waffle travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Waffle travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Waffle har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2024-06-15 2024-06-15 Boden-5 Erica Guldhag 1640/3 A

Nyheter för travhäst Waffle


Barfotaförbudet trädde i kraft under söndagen och tre månader framåt så är det skor runt om som gäller för alla ..


Barfotaförbudet trädde i kraft under söndagen och tre månader framåt så är det skor runt om som gäller för alla hästar på Sveriges travbanor. Det var vintriga förhållanden som rådde i Örebro och hästen som imponerade mest på V75 var otvivelaktigt Transcendence. Robert Berghs pansarvagn hade inte startat sedan den 20 april när han gjorde comeback. Och vilken återkomst det blev. Robert Bergh såg till att komma före favoriten Antonio Trot från sina 40 meters tillägg i det här loppet över dryga tre varv. Han körde offensivt och forcerade sin häst tidigt till ledningen, samtidigt som Antonio Trot blev kvar långt ner i kön. Det avgjorde också till stor del loppet. Bergh eldade på vad som gick under slutvarvet och Transcendence drog undan stenhårt i täten. Örjan Kihlström gav Antonio Trot full anfallsorder över sista bortre långsidan och svepte förbi hela fältet fram till den undflyende ledaren. Men Antonio Trot kom aldrig hotande nära och fick aldrig något grepp om Transcendence. Robert Berghs slugger bara drog undan och vann i imponerande stil på tiden 1.13,7/3180. Hästen har tävlat i tuffa sammanhang tidigare och gjort det bra i Frankrike. Det här var faktiskt första segern sedan augusti 2018 och det följer en spännande framtid för den här femårige valacken.
– Han var så fantastiskt fin och har varit fin i uppträningen men jag var ändå lite osäker med skor och brodden i dag att det skulle kännas så här bra. Om det inte var det bästa så var det i alla fall topp tre av det bästa jag har känt honom. Det är kul att sitta här en söndagskväll och att få avsluta med en seger på det här viset, sa Robert Bergh som även berättade att det kan bli aktuellt med Frankrike för Transcendence.
– Jag håller på och funderar på det och har 20-25 hästar som är aktuella men jag har inte fått något ställe att träna på så jag går och tittar på något bra alternativ att träna där nere.

Bo C. övertygande seger rån dödens
Bo C. hade uppvisning när han tog en populär hemmaseger i V75:s sjätte avdelningen.
Trots ett lopp utvändigt om ledaren krossade han konkurrenterna och vann i övertygande stil.
– Han är jätteläcker och riktigt häftig, berömde segerkusken Kim Eriksson.
Bo C. trivs den här årstiden och alltid tävlar med skor runt om. Han har varit ute och tävlat i V75 regelbundet i år men utan att få sätta pricken över i:et. Nu kom det en riktig fullträff på hemmaplan och det var sannerligen ingen turseger. Bo C., eller ”Bosse” som namnet ska uttalas efter ägaren och tränaren Bo E Nilsson, öppnade snabbt bakom bilen men var utan chans att ta sig förbi Lexington Hall som tog täten. Kim Eriksson lade sig lugn utvändigt och inne på upploppet slog Bo C. klorna i ledande Lexington Hall. Örebro-hästen höll sedan enkelt undan före just Lexington Hall och bra spurtande Grinnebys Orion och favoriten Deede Star.
– Man har väntat på det här länge och jag sa till Kim att kör hur du vill. Det finns ingen som springer ifrån honom och dödens är inga problem. Hästen är jättebra och jag tror att han vann ganska lätt. Han är skitstark, sa ägaren och tränaren Bo E Nilsson.
– Han är ju jättefin och riktigt häftig när han får vara med där framme. Då svarar han ordentlig på hästar och är jätteläcker, berömde Kim Eriksson.

Waffle Cone inledde
Waffle Cone gjorde tre starten i Björn Goops regi och nu kom första segern. I V75-inledningen blev det en tuff öppning när hon kördes offensivt för ledningen. Invändiga Jeepster tog täten men släppte välvilligt till Waffle Cone ut på den första långsidan. Efter en snabb öppning i 1.08 till 1.10-tempo kunde Björn Goop dämpa tempot rejält och köra i 1.19-fart mitt i loppet. Han skruvade sedan upp farten rejält och ryckte undan in på upploppet när Bugatti Brick och Ginny Weasley angrep ute i banan. Bugatti Brick avslutade mycket vasst till andraplatsen men Waffle Cone hann precis undan och vann. Segertiden blev 1.13,5/2140a.
– Hon har känts bra i träningen och jag tycker att hon har känts finare och blivit modigare, piggare och gladare för varje jobb. Hon tycker att livet leker. Det blev körning länge och även om det mest har varit kort distans för henne så har hon gått bra i ledningen. I dag var det läge att prova i ledningen och hästen gjorde det bra, berömde Björn Goop.

104:e årssegern för Emilia Leo
Emilia Leo har haft ett riktigt kanonår och krossat siffrorna från fjolåret då hon blev Årets Komet. Nu kom 104:e segern i år när hon styrde in betrodda Temporino i den andra avdelningen. Ifrån ledningen höll hästen i trög stil undan precis före de stördykande skrällarna Digital Ocean och Bikila. Tränar Temporino gör amatören Marika Jansson.
– Han är så jäkla trög och jag var jättenöjd när Björn kom utvändigt med sin häst så att han fick sällskap. Vi hade satt på lite andra grejer i dag och jag tror att ”Norsken” gjorde sitt till. Han behöver det här för att svara, sa Emilia Leo som därmed passerade åtta miljoner kronor inkört i år.

Apple Rose skrällde
I stoloppet, V75-3, blev det en skräll när Apple Rose vann för Mikael J Andersson. Ifrån tillägg forcerade han sin häst till ledningen efter där varv där ledande Whataboutyou Zaz och Nicklas Westerholm släppte täten. I utgången av sista kurvan ryckte ”Micke J” med Apple Rose som höll undan till en säker seger. Tvåa blev favoriten Cactus som spurtade sylvasst efter att ha haft otur under vägen och blivit kvar på innerspår tills upploppets början men då var det för långt fram för att nå den undflyende ledaren.
– Det här var helt underbart, jublade amatörtränaren Emil Sandblom som är mannen bakom Apple Rose.

Välförtjänt för Cavalier Brodde
Efter tre andraplatser på fyra starter kom första segern för Cavalier Brodde i regi Björn Röcklinger. Efter att snabbt ha tagit sig ut från innerspåret bakom bilen kunde Cavalier Brodde ta över ledningen från Simb Murdoch som spetsade initialt. Sedan gled hästen under till en välförtjänt seger och var aldrig hotad över upploppet i V75-4.
– Jag har kört honom vid tre andraplatser och han har känts fin varje gång. Det är mest tillfälligheter att han inte har vunnit. Det var roligt att han gjorde det nu och hästen var bra, sa segerkusken Ulf Eriksson.

Efterlängtad Tabasco
Tabasco C.D. har varit ute och mött de bästa i treårskullen under året. Han har gjort flera jämna och fina prestationer utan att ha räckt mot de bästa. Nu kom en efterlängtad fullträff när han skrällvann V75-5 för Kaj Widell. Tränaren Stefan Granlund hade gett order om att köra för ledningen och startsnabb som Tabasco C.D. är så tog han täten direkt och hade inga problem att vinna enkelt.
– Han har fått snälla lopp tidigare och Stefan sa att nu är det ledningen som gäller och vi laddar vad som går. Det var inga problem och full kontroll hela vägen, sa Kaj Widell.
Tränaren Stefan Granlund var förstås jätteglad och var väldigt optimistisk på förhand i en tv-intervju att om hästen skulle komma till ledningen.
– Jag sa ju det att det var klart om vi kom dit, jublade Stefan Granlund till Vinnares reporter i TV2.
– Han är ju grym hästen men har ett jättesvårt humör. Ibland pullar han som fan och ibland tar han inte i alls och springer på halvfart. Det kommer att bli bra nästa år och det här en framtidshäst, det lovar jag.
Sju rätt på V75 den här söndagen gav 20 190 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är V75 även på söndag i helgen och den omgången körs i Örebro. Björn Goop har det väl förspänt och ..


Det är V75 även på söndag i helgen och den omgången körs i Örebro. Björn Goop har det väl förspänt och selar ut sex hästar på V75. Det är flera fina chanser på förhand och den som sticker ut mest är Giant Shadow. Segermaskinen från Holland debuterade för sin nye tränare Björn Goop i somras och har gjort stor succé. Den femårige valacken har radat upp framgångarna och vunnit flera V75-lopp. Han ståtar nu med inte mindre än åtta raka segrar och är obesegrad i år. Anton Sverre är lärling hos Björn Goop och den som ansvarar för mediekontakterna i stallet.
– Giant Shadow (V75-6) hade gjort många starter i Holland och vunnit flera lopp när han kom till oss. Han hade därför en helt annan hårdhet än många hästar här hemma i samma klass. Han har sedan trummat på och fått fina lopp av Björn och gjort det jättebra. Det är en ruskigt snabb häst som accelererar på några steg och har en enorm steglängd. Det känns som att det finns mycket utveckling kvar i honom, säger Anton Sverre.

”Fick ta igen sig och vila lite”
Giant Shadow kommer från tre raka V75-segrar och efter finalen senast fick han ett litet uppehåll. Nu är han tillbaka och startar som stor favorit i den sjätte avdelningen. Han har där spår sju bakom bilen över kort distans.
– Han gick ta igen sig och fick vila lite efter förra starten. Sedan har han tränat på och sett bra ut hemma i jobben. Enligt Björn känns hästen lika fin som han har gjort tidigare. Loppet som kommer nu är inte det viktigaste utan det är V75-finalen på Solvalla annandag jul som gäller efter det. Men allt talar för att han kommer att göra ett bra lopp igen här, säger Anton Sverre.
Och tillägger:
– Det man får ha i åtanke är att hästen har tjänat väldigt snabba pengar och gått upp två klasser. Han möter alltså hästar som har betydligt mer hårdhet och mer pengar på sig än vad han har. Så det är säkert att många som ska försöka fälla honom och det är inte lätt att ta nio raka segrar i dagens travsport. Men eftersom han känns lika bra som tidigare tycker jag ändå att det är en bra chans.
– Han kan öppna rätt så bra om Björn väljer att trycka på den pedalen. Det blir skor runt om nu eftersom skoförbudet inträder på söndag 1 december. Han gick barfota senast men har innan dess tagit sju raka segrar med skor. I övrigt inga ändringar. Trots läget och att han har gått upp två klasser är det nog ändå vår bästa chans i omgången.

”En femstjärnig kuskinsats senast”
Anton Sverre har förstås full koll på Björn Goops övriga V75-hästar på söndag och delger intressant information i tur och ordning.
– Waffle Cone (V75-1) har gjort två lopp för oss och efter att hon galopperade i debuten, då det var voltstart, så körde Rikard Skoglund ett bra lopp med henne senast. Hästen gick bra och börjar komma i form nu med några lopp i kroppen. Jag tror att hon kommer att leverera en bra prestation här och hon är snabb ut bakom bilen. Kommer hon till ledningen blir det intressant över kort distans. Skor runt om.
– Easy Creation (V75-3) körde Calle ett jättefint lopp med senast och hästen tackade för det genom att vinna. Det var en femstjärnig kuskinsats och det är så den här hästen måste köras. Det löste sig perfekt och hon är som bäst när hon får smyga med till tre- fyrahundra meter kvar och speeda till slut. Nu fick hon ett tråkigt läge med spår tolv i Örebro och det blir många att runda. Från det här läget och motståndet får hon jaga pengar i första hand.

”Jättefin häst under kraftig utveckling – bra chans”
– Mister Donald (V75-5)
är en jättefin häst under kraftig utveckling. Han är bara tre år och fortfarande lite valpig och gjorde bort sig bakom bilen senast. Hästen har sådan energi och löpglädje och måste lära sig att hantera krafterna rätt. Det blev tyvärr galopp men han gjorde ett jättelopp efteråt som trea och har verkligen toppform. Det var även nära galopp näst senast i Örebro men då skötte han sig och vann. Nu är det innerspår bakom bilen och vi får se vart han hamnar någonstans. Han har bra fart för klassen och felfri ska han räknas med bra chans, bara han kommer till. Skor runt om nu till skillnad mot senast när det var barfota bak. Men han vann med skor runt om näst senast.
– Luna Brodda (V75-5) gjorde ett jättefint lopp när hon vann senast och är verkligen på väg tillbaka efter en del oflyt tidigare. Hon har alltid haft bra rykte om sig och jag tycker att hon nu börjar att leverera. Hon har gått barfota för det mesta men nu blir det skor. Det är en liten nackdel, även om hästen har gått bra med skor också.

”Har mycket bättre form än programraden”
– Grandfather Bill (V75-7)
har en helt missvisande programrad och har betydligt bättre form än så. Men han har varit ute i tuffa V75-lopp och dessutom från dåliga utgångslägen i tre starter i rad. Nu är det klart bättre förutsättningar och känslan är att han kommer att göra ett jättefint lopp. Man ska tänka på att han är härdad i V75 och jag tycker absolut att han ska med på kupongen. Han gör bra lopp med skor så det är inga problem, säger Anton Sverre.
Vem tycker du är bästa chansen i omgången?
– Det är klart att man tror mycket på Giant Shadow. Men även Mister Donald om han sköter sig och Waffle Cone om hon kommer till ledningen. Vi har fina hästar med och flera bra chanser.

Michael Carlsson, Kanal 75


På lördag behöver V75-spelarna inte ta någon hänsyn till barfotainformationen.Vinter i Sverige innebär numera att alla häst..


På lördag behöver V75-spelarna inte ta någon hänsyn till barfotainformationen.
Vinter i Sverige innebär numera att alla hästar måste tävla med skor.
I denna övergångsperiod blir det därför extra intressant att se hur hästar tacklat att tävla med skor tidigare.
I databasen travfakta.se för man statistik över placeringar med olika balans på hovarna.
Vi har jämfört resultaten med skor mot alla typer av barfotabalans och fått fram ett värde.
Ett positivt tal innebar att hästen lyckats bättre med skor runt om och tvärtom.
Invägt i värdet är också hästens vana att tävla med skor.
Att hästar som alltid tävlat med skor är de som gynnas mest av barfotaförbudet känns som ett rimligt antagande varför dessa hamnat i en egen kategori.
Statistiken gäller enbart för starter i Sverige.
Hästar som gjort färre än fem eller mindre än en fjärdedel av sina starter på svensk mark med skor hamnar under rubriken ”Inget underlag”

V75-1
1 Filur Sisu +30
2 That’s Art +23
10 Candy la Marc +17
4 Dallas -13

Alltid skor
3 Stoletheshow
7 Tartaurus Face
8 Typhoeus Face
11 Harran Boko

Inget underlag
5 Donatello Garbo
6 Sweet On You
9 Seven and Seven

V75-2
12 Mellby Goofy +21
10 Eldorado Mearas +10
5 Edio +5
9 Dats so Cool 0
7 Mary’s Overandout -5
6 Dream of Nature -25
1 Quite Right -37

Alltid skor
2 Master Hill
4 Aquamarin
8 Blue Mustasche
11 Olga Utca

Inget underlag
3 Staro Kipling

V75-3
1 Illuminati +22
9 Rajah Silvio +7
10 Kosmopolit du Gull +7
4 Youngblood Pellini +2
5 Bouncing Ball O.O. +2
12 Quattro Töll -1
2 The Real Star -2
3 Kallsup -4
7 Mellby Fantom -18
6 Invincible H.C. -33

Inget underlag
8 Harrington

V75-4
Samtliga hästar har tävlat med skor.

V75-5
12 Secret Mission +19
9 Bonnies Celebrity +10
11 Surprise Power +8
6 Exclamation Mark +1
4 New Star Power 0
5 Partizan Face -3
2 Lightning Photo -14
1 Viggo Laday -20

Inget underlag
3 Lexington Hall
7 Gustafson
8 Legend Brodde
10 Staro Costashorta

V75-6
10 Olle Rols +30
3 Sobel Conway +10
2 Linus Boy +8
5 Sir Q.C. +2
6 Västerbo Exact 0
8 Shogun D.K. -1
1 Isor Håleryd -6

Inget underlag
4 Waffle Cone
7 Den of Warlock
9 Speedy Foxy Vicane

V75-7
4 Jairo +13
5 Art On Line +4
6 Västerboonthenews +4
10 Dante Boko +1
1 Star Advisor Joli 0
9 Monark Newmen -1
7 B.B.S.Sugarlight -24
2 Poet Broline -42

Inget underlag
3 Probo O.P.
8 Giveitgasandgo
11 Harry Haythrow
12 Turno di Azzurra

Robin Johansson, Kanal 75


 4108 personer hade kommit till ett regnigt Solvalla på tisdagen för att åka karuseller, festa och vara med om en av årets stör..


 4108 personer hade kommit till ett regnigt Solvalla på tisdagen för att åka karuseller, festa och vara med om en av årets största travkvällar i Sverige.
Höjdpunkten lät vänta på sig till den sista V75-avdelningen då tolv ekipage gjorde upp i Sveriges största lopp för femåringar.
Makethemark har satts i högform under sommaren av teamet runt hästen och i Norrbottens Stora Pris var hästen endast slagen av världsstjärnan Propulsion.
Nu fick speedkulan ett lopp i ryggar i ett lopp där tempot var högt uppskruvat och avgjorde med en virvlande spurt helt på egen hand. Körande Ulf Ohlsson satt bara och höll i hästen.
- Det är skitkul framför allt för Salmela som får den stora segern som han väntat ¨på med den här hästen, kommenterade segerkusken.
Björn Goop var mycket angelägen om att komma till ledningen med Love Matters och övertog ledningen i ett rasande tempo efter 700 meter. 1300 meter från mål blandade sig Johan Untersteiner i leken med Cyber Lane och det blev en duell mellan de två hästarna.
In på upploppet tog Cyber Lane över men kroknade förståeligt och slutade trea.
Milligan's School slutade tvåa och blev hästen som fick dra fram den store vinnaren.

Missade derbyanmälan
I fjol missade Petri Salmela att anmäla hästen till det årets stora mål, Svenskt Travderby. En fadäs som tog hårt.
På tisdagkvällen bommades inget och 2018 års stora mål bärgades med Makethemark.
- Allt har flutit på tiptop med förberedelserna. Hästen har varit kanonfin hela tiden och gått framåt med det nya med jänkarvagn och barfota runt om. Makethemark har verkligen förtjänat en seger och varit bland de bästa de sista tre åren utan att få vinna något riktigt stort, sa en gråtande Petri Salmela.
Stall Nian äger Makethemark som lade till en miljon på kontot och nu tjänat 4,6 miljoner.
Petri gav skötaren Anne Raatikainen en stor del i framgången tillsammans med kusken Ulf Ohlsson som han kallade ”en viktig länk”.
Segertiden skrevs till 1.10,8 över 2140 meter.

Äntligen Darling
Nästan lika mycket pengar var det att köra om i EM för ston. 900 000 kronor var förstapriset i europamästerskapet - European Championship for Mares.
Halmstadtränaren Stefan Persson körde perfekt och det resulterade i en säker spurtseger för fjolårets vinnare av Stochampionatet, Darling Mearas.
Vid upploppets början vek Stefan Persson ut från ledarens rygg och segern blev kassaskåpssäker.
- Hon är fantastiskt bra. Det är nästan en miljon i första, Europas bästa ston är med och hon har bara gjort drygt 20 starter. Men slår allihopa! jublade Stefan Persson efter segern på tiden
1.11,4 över 2 140 meter.
Darling Mearas var hovöm i den senaste starten och helt under isen. Efter tester och fix med skor och sulor var Stochampionatsvinnaren sitt gamla jag igen.
När bilen lämnade pilade hon till ledningen. På den första bortre långsidan släppte Persson välvilligt när spelfavoriten Trendy O.K. kom farande för italienaren Alessandro Gocciadoro.
- Jag hade planer på att släppa till Gocciadoro om han skulle komma tidigt eftersom jag vet att han håller stenhård fart hela vägen. Så det blev precis så som jag hade hoppats! I sista sväng hade jag svårt att tro att hon skulle förlora och det gjorde hon inte heller!
Positiv tvåa var finsktränade Ranch Kelly som svarade för ett starkt slutvarv i spåren.
Anne Luttinen tränar..

Snöstorm i Big Noon-Pokalen
Loppen med extra guldkant var många på Solvalla.
V75:ans tredje avdelning var Big Noon-Pokalen för tre och fyraåriga hästar med 300 000 kronor till vinnaren.
I loppet ställs fyraåringar med 20 meters tillägg på treåringarna och vinnaren kom från de bakre regionerna. Stefan Hultmans USA-import Snowstorm Hanover har agerat strulputte
och galopperat i de flesta av sina starter. I voltstart skötte hästen sig och efter att ha smugut med lite i ryggar på den sista bortre långsidan såg Örjan Kihlström till att Snowstorm Hanover var först kort före mål i en tät slutstrid.
- Han är ovan voltstart och vi kom iväg lite halvdant. Men sedan fick vi ju ett hyggligt lopp och han avslutade väldigt bra, sa Kihlström.
En jänkare som inte sköter sig med bilstart och har få tillfällen att vara med i voltstart. Tränaren Stefan Melander har lite att jobba med.
- Det här kommer nog att bli en ganska bra häst. Det har varit som "rodeo" bakom bilen ett par gånger och han har en del att lära. Kanske var det här enda starten vi kan göra med volt, sa Melander.
Segertiden skrevs till 1.11,7 över 1660 meter. Waffle Cone bra som tvåa och var inte stort slagen liksom Holy Water som spurtade invändigt.

1.10,9 i Sverigedebuten
En tyskfödd femåring presenterade sig i ett av V75-loppen. Store resen Laskari bombade runt för Jorma Kontio och såg strålande ut på tiden 1.10,9 över 1640 meter med bilstart. Detta efter nästan ett års bortavaro i första starten i regi Timo Nurmos.
I stayerloppet som inledde V75-spelet var favoriten (39 procent) Carabinieri starkast över de dryga tre kilometerna.
I Wallenius Cup för treåriga ston handlade det om uppvisning. Carl Johan Jepson inledde från
tolftespåret över den korta distansen tillsammans med treprocentaren (!) Zahra Mil. Efter att ha rundat fältet på den sista bortre långsidan fick Jerry Riordans häst vila lite i den sista kurvan och hade ännu en speed att komma med. Segertiden 1.12,1.
Två hästar höjde sig över mängden i Berndt Lindstedts lopp (stolopp) sedan kvällens största favorit Chapter Review blivit hängande i spåren. Reijo Liljendahls Mrs Lindy stack undan i ledningen för Ulf Ohlsson och Happy Steel tapper tvåa.
Fina pengar på V75. Sju rätt på V75 delade ut 126 286 kronor, sex rätt 836 kronor och för fem rätt blev utdelningen 71 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var V75-tävlingar i norska Jarlsberg under söndagen och omgångens clou kom i den avslutande avdelningen. Diamanten tog hem storloppet Ulf Th..


Det var V75-tävlingar i norska Jarlsberg under söndagen och omgångens clou kom i den avslutande avdelningen. Diamanten tog hem storloppet Ulf Thoresen Grand International och den femårige hingsten imponerade minst sagt. Han såg nästan oförskämt stark ut när han för Erik Adielsson vann på tiden 1.11,0 över distansen 2100 meter med bilstart. Hästen, som delägs av Peter ”Foppa” Forsberg, ledde från start till mål och tjänade cirka 900 000 kronor.
- Linnea som sköter hästen och Stig som tränar har gjort ett jättefint jobb. Jag är otroligt glad för ägarna men minst lika mycket för henne och Stig som har gjort det mesta av jobbet, sa Erik Adielsson.

”Har etablerat sig som en elithäst”
När starten gick så galopperade Twister Bi direkt samtidigt som Diamanten öppnade snabbt och tog ledningen. Efter en lugn inledning på 1.12 första femhundra metrarna fick han sedan sällskap på utsidan av Rajesh Face och där såg Adrian Kolgjini till att farten skärptes. Nästa femhundring gick i 1.10-fart men in på upploppet var Rajesh Face slagen. Då attackerade Trendy O.K. från andra par utvändigt men då gled bara Diamanten retfullt enkelt ifrån och vann hur enkelt som helst.
- Han kändes väldigt stark, spänstig och fin. Hästen är riktigt, riktigt bra och det har han visat tidigare men det känns nästan som att han har tagit ett steg till i utvecklingen framåt i år och etablerat sig som en elithäst, sa Erik Adielsson.
- Han höll ihop stilen väldigt fint till slut och gjorde en fantastisk prestation. Det är en fantastisk häst som är tacksam att köra. Det är något extra att vinna det här loppet för det har jag inte gjort förut och jag förstår hur mycket Ulf betydde för Norsk travsport.

”En drömhäst att träna”
Även tränaren Stig H Johansson var förstås mycket nöjd och glad över att se sin stjärna vinna så lätt mot eliten.
- Det är en drömhäst att få träna och väldigt stort att vinna det här loppet, sa Stig H och svarade följande på frågan om planerna Elitloppet nästa år.
- Det har vi absolut och det skulle vara kul om han håller sig på benen och utvecklats lite till för då tror jag att det kan vara en häst för de absolut största loppen, fortsatte Stig H och nämnde lopp som Hugo Åbergs Memorial och Jubileumspokalen senare i sommar.

Strul för flera av hästarna som kom bort
Tvåa i mål blev bra spurtande Trendy O.K. medan Rajesh Face höll till tredjeplatsen från dödens. Däremot hände det en olycklig incident 1200 meter kvar när B.B.S.Sugarlight och Lionel krokade ihop med vagnarna och hade svårt att komma loss. Det blev strul för flera hästar bakom som fick sina chanser spolierade, bland annat Giveitgasandgo.
Twister Bi kom däremot tillbaka mycket bra som femma efter startgaloppen.

Uni Lest i sista steget
Det blev en favoritbetonad V75:a där sju rätt betalade 2185 kronor. Sex rätt gav 39 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot till kommande lördags V75-omgång i Årjäng.
Det blev en dubbelseger för Kristian Malmin och Trond Anderssen på V75 och de inledde direkt med Uni Lest som spurtade ettrigt när han kom loss från rygg på ledaren och hann precis på mållinjen upp länge ledande Hakon Von Haithabu.
Duons andra V75-seger kom i den fjärde avdelningen genom Laser Tile som imponerande från ledningen.
I V75-2 skrällvann Vincent, körd av Eirik Höitomt, som var ruskigt bra efter att ha fått stenhårt tryck i omgångar i ledningen.
Det holländska stoet Gina Schermer fortsätter att övertyga och bära sina stora pengar som hon har tjänat på kort tid. Hon vann nu enkelt sin tredje raka seger när hon tog hem V75-3 efter att ha körts till ledningen mitt i loppet av Rick Ebbinge.

Waffle Cone strålande – sänkte storfavoriten
Dubbelseger blev det även för Erik Adielsson som tillsammans med Waffle Cone fällde den stora favoriten Shadow Gar i V75-5. Det Frode Hamre-tränade stoet blixtrade till ledningen och drog i ett stenhårt tempo, 1.08 första femhundra och 1.09 första tusen. Christoffer Eriksson sände fram Shadow Gar snett utvändigt om ledaren knappa varvet kvar men hon förmådde aldrig att gå i närkamp med en fantastiskt duktig Waffle Cone som vann lätt på tiden 1.09,8/1609a. Shadow Gar höll till tredjeplatsen.
Till sist så tog Coktail Fortuna sin femte raka seger när han vann V75-6 för sin tränare Robert Bergh. Efter att ha övertagit ledningen i första kurvan var det lugna gatan och Coktail Fortuna gick ifrån till en lätt seger.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det var V75-tävlingar i norska Jarlsberg under söndagen och omgångens clou kom i den avslutande avdelningen. Diamanten tog hem storloppet Ulf Th..


Det var V75-tävlingar i norska Jarlsberg under söndagen och omgångens clou kom i den avslutande avdelningen. Diamanten tog hem storloppet Ulf Thoresen Grand International och den femårige hingsten imponerade minst sagt. Han såg nästan oförskämt stark ut när han för Erik Adielsson vann på tiden 1.11,0 över distansen 2100 meter med bilstart. Hästen, som delägs av Peter ”Foppa” Forsberg, ledde från start till mål och tjänade cirka 900 000 kronor.
- Linnea som sköter hästen och Stig som tränar har gjort ett jättefint jobb. Jag är otroligt glad för ägarna men minst lika mycket för henne och Stig som har gjort det mesta av jobbet, sa Erik Adielsson.

”Har etablerat sig som en elithäst”
När starten gick så galopperade Twister Bi direkt samtidigt som Diamanten öppnade snabbt och tog ledningen. Efter en lugn inledning på 1.12 första femhundra metrarna fick han sedan sällskap på utsidan av Rajesh Face och där såg Adrian Kolgjini till att farten skärptes. Nästa femhundring gick i 1.10-fart men in på upploppet var Rajesh Face slagen. Då attackerade Trendy O.K. från andra par utvändigt men då gled bara Diamanten retfullt enkelt ifrån och vann hur enkelt som helst.
- Han kändes väldigt stark, spänstig och fin. Hästen är riktigt, riktigt bra och det har han visat tidigare men det känns nästan som att han har tagit ett steg till i utvecklingen framåt i år och etablerat sig som en elithäst, sa Erik Adielsson.
- Han höll ihop stilen väldigt fint till slut och gjorde en fantastisk prestation. Det är en fantastisk häst som är tacksam att köra. Det är något extra att vinna det här loppet för det har jag inte gjort förut och jag förstår hur mycket Ulf betydde för Norsk travsport.

”En drömhäst att träna”
Även tränaren Stig H Johansson var förstås mycket nöjd och glad över att se sin stjärna vinna så lätt mot eliten.
- Det är en drömhäst att få träna och väldigt stort att vinna det här loppet, sa Stig H och svarade följande på frågan om planerna Elitloppet nästa år.
- Det har vi absolut och det skulle vara kul om han håller sig på benen och utvecklats lite till för då tror jag att det kan vara en häst för de absolut största loppen, fortsatte Stig H och nämnde lopp som Hugo Åbergs Memorial och Jubileumspokalen senare i sommar.

Strul för flera av hästarna som kom bort
Tvåa i mål blev bra spurtande Trendy O.K. medan Rajesh Face höll till tredjeplatsen från dödens. Däremot hände det en olycklig incident 1200 meter kvar när B.B.S.Sugarlight och Lionel krokade ihop med vagnarna och hade svårt att komma loss. Det blev strul för flera hästar bakom som fick sina chanser spolierade, bland annat Giveitgasandgo.
Twister Bi kom däremot tillbaka mycket bra som femma efter startgaloppen.

Uni Lest i sista steget
Det blev en favoritbetonad V75:a där sju rätt betalade 2185 kronor. Sex rätt gav 39 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot till kommande lördags V75-omgång i Årjäng.
Det blev en dubbelseger för Kristian Malmin och Trond Anderssen på V75 och de inledde direkt med Uni Lest som spurtade ettrigt när han kom loss från rygg på ledaren och hann precis på mållinjen upp länge ledande Hakon Von Haithabu.
Duons andra V75-seger kom i den fjärde avdelningen genom Laser Tile som imponerande från ledningen.
I V75-2 skrällvann Vincent, körd av Eirik Höitomt, som var ruskigt bra efter att ha fått stenhårt tryck i omgångar i ledningen.
Det holländska stoet Gina Schermer fortsätter att övertyga och bära sina stora pengar som hon har tjänat på kort tid. Hon vann nu enkelt sin tredje raka seger när hon tog hem V75-3 efter att ha körts till ledningen mitt i loppet av Rick Ebbinge.

Waffle Cone strålande – sänkte storfavoriten
Dubbelseger blev det även för Erik Adielsson som tillsammans med Waffle Cone fällde den stora favoriten Shadow Gar i V75-5. Det Frode Hamre-tränade stoet blixtrade till ledningen och drog i ett stenhårt tempo, 1.08 första femhundra och 1.09 första tusen. Christoffer Eriksson sände fram Shadow Gar snett utvändigt om ledaren knappa varvet kvar men hon förmådde aldrig att gå i närkamp med en fantastiskt duktig Waffle Cone som vann lätt på tiden 1.09,8/1609a. Shadow Gar höll till tredjeplatsen.
Till sist så tog Coktail Fortuna sin femte raka seger när han vann V75-6 för sin tränare Robert Bergh. Efter att ha övertagit ledningen i första kurvan var det lugna gatan och Coktail Fortuna gick ifrån till en lätt seger.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-30 2017-12-30 Halmstad-6 Johan Untersteiner 2640/1 D 0 73
2017-12-20 2017-12-20 Åby-2 Johan Untersteiner 2140/3 C 2 15.0 48
2017-12-04 2017-12-04 Halmstad-7 Johan Untersteiner 2140/6 B 1 14.8 65
2017-11-11 2017-11-11 Halmstad-10 Ales Pavsic 2640/2 A 1 17.3 22
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-4 Johan Untersteiner 2140/10 C 0 g 641
2017-10-06 2017-10-06 Kalmar-4 Johan Untersteiner 2140/2 C 0 g 52
2017-09-25 2017-09-25 Mantorp-9 Kenneth Haugstad 2140/4 A 0 16.4 83
2017-09-17 2017-09-17 Solvalla-4 Johan Untersteiner 2640/7 D 6 14.3 596
2017-08-30 2017-08-30 Åby-2 Stefan Söderkvist 2140/11 B 2 15.0 60
2017-08-07 2017-08-07 Halmstad-7 Ales Pavsic 2140/3 B 3 15.5 82
2017-07-28 2017-07-28 Halmstad-1 Johan Untersteiner 2140/10 B 2 14.6 46
2017-07-18 2017-07-18 Jägersro Trav-2 Johan Untersteiner 2140/5 C 4 15.7 105
2017-05-25 2017-05-25 Åby-8 André Eklundh 2140/2 A str
2017-05-08 2017-05-08 Halmstad-4 Johan Untersteiner 2140/8 D 5 14.8 542
2017-04-28 2017-04-28 Åby-1 Johan Untersteiner 2140/9 B 0 16.3 68
2017-03-31 2017-03-31 Kalmar-1 Johan Untersteiner 2140/4 D 2 17.7 79
2018-12-15 2018-12-15 Åby-1 Emelie Knutsson 2140/6 C 0 g 149
2018-11-23 2018-11-23 Kalmar-4 Johan Untersteiner 2140/5 B str
2018-11-15 2018-11-15 Åby-4 Johan Untersteiner 1640/4 B 2 12.7 46
2018-10-28 2018-10-28 Solvalla-11 Johan Untersteiner 2140/7 C 0 15.7 1119
2018-10-18 2018-10-18 Åby-3 Johan Untersteiner 1640/8 B 4 11.7 112
2018-08-07 2018-08-07 Jägersro Trav-7 Peter Arnqvist 2140/9 A 6 14.5 120
2018-07-17 2018-07-17 Jägersro Trav-7 Peter Untersteiner 2140/5 B 0 13.5 140
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-8 Johan Untersteiner 1609/1 D 3 13.0 241
2018-06-24 2018-06-24 Kalmar-9 Johan Untersteiner 1640/9 D 0 12.9 346
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-3 Johan Untersteiner 1640/1 C 2 14.2 42
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-15 Johan Untersteiner 2140/1 D 0 13.8 72
2018-05-14 2018-05-14 Halmstad-8 Johan Untersteiner 2140/5 B 2 13.7 79
2018-04-28 2018-04-28 Åby-8 Johan Untersteiner 1640/1 C 0 13.2 83
2018-04-14 2018-04-14 Jägersro Trav-11 Johan Untersteiner 2140/1 D 3 13.5 84
2018-04-04 2018-04-04 Åby-9 Johan Untersteiner 1640/10 B 4 13.4 37
2018-03-20 2018-03-20 Jägersro Trav-6 Johan Untersteiner 2140/5 C 1 15.5 18
2018-03-08 2018-03-08 Åby-7 Peter Arnqvist 2140/5 C 1 16.8 18
2018-02-22 2018-02-22 Åby-7 Peter Arnqvist 2140/5 B 1 14.3 20
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-8 Peter Untersteiner 2140/12 D 6 14.7 629
2018-01-27 2018-01-27 Kalmar-9 Erik Adielsson 2640/5 D 3 14.8 101
2018-01-13 2018-01-13 Jägersro Trav-6 Örjan Kihlström 1640/2 D 5 13.4 72
2019-11-09 2019-11-09 Axevalla-8 Rickard Svanstedt 2160/9 C 6 15.8 176
2019-10-31 2019-10-31 Visby-1 Ulf Eriksson 2120/6 D 4 13.4 233
2019-10-14 2019-10-14 Visby-3 Roger Hassborg 2640/9 C 5 15.6 401
2019-10-01 2019-10-01 Visby-3 Roger Hassborg 2120/8 D 0 15.3 168
2019-09-21 2019-09-21 Visby-1 Roger Hassborg 2120/1 C 1 15.0 18
2019-09-12 2019-09-12 Visby-1 Roger Hassborg 1620/10 D 6 12.6 729
2019-08-15 2019-08-15 Visby-3 Roger Hassborg 2120/15 C 7 15.4 171
2019-08-01 2019-08-01 Visby-4 Claes Sjöström 2120/5 D 3 14.2 219
2019-07-18 2019-07-18 Visby-9 Roger Hassborg 2140/12 A 2 16.2 51
2019-06-27 2019-06-27 Visby-7 Martin Malmqvist 1620/4 C 0 13.6g 156
2019-06-10 2019-06-10 Visby-9 Roger Hassborg 2160/9 B 3 16.6 80
2019-05-28 2019-05-28 Visby-9 Claes Sjöström 1660/13 A 0 15.2 61
2019-05-09 2019-05-09 Visby-9 Claes Sjöström 2160/13 A str
2019-04-27 2019-04-27 Visby-3 Roger Hassborg 1620/10 C 0 g 86
2019-03-29 2019-03-29 Kalmar-7 Ales Pavsic 1640/6 D 0 14.5g 216
2019-03-11 2019-03-11 Halmstad-3 Johan Untersteiner 2140/9 C 6 14.3 153
2019-02-06 2019-02-06 Åby-6 Johan Untersteiner 1640/9 C 0 16.4 113
2020-12-25 2020-12-25 Umeå-9 Leif Eriksson 1640/9 D 6 13.5 1337
2020-12-15 2020-12-15 Umeå-2 Jami Mikkonen 2140/5 D 0 17.8 606
2020-12-05 2020-12-05 Skellefteå-8 Jami Mikkonen 1640/3 D 6 14.9 531
2020-11-30 2020-11-30 Umeå-4 Leif Eriksson 2160/10 D 0 16.0 1458
2020-11-23 2020-11-23 Bergsåker-4 Robert Dunder 2140/4 D 6 17.0 962
2020-11-13 2020-11-13 Umeå-7 Ove A Lindqvist 1640/2 D 0 15.3 532
2020-10-19 2020-10-19 Solänget-3 Leif Eriksson 2160/13 D str
2020-09-05 2020-09-05 Umeå-1 Ida Olsson 2660/7 D 6 18.2g 130
2020-09-01 2020-09-01 Solänget-6 John Östman 1640/8 D 0 14.1 1410
2020-08-23 2020-08-23 Boden-4 Jami Mikkonen 2140/3 D 3 16.5 242
2020-06-20 2020-06-20 Skellefteå-2 Jessica Erlandsson 2160/12 D 0 g 667
2020-05-21 2020-05-21 Skellefteå-7 Micael Ågren 2140/10 B 0 16.8 263
2020-05-02 2020-05-02 Solänget-4 Micael Ågren 2160/8 C str
2020-04-28 2020-04-28 Umeå-3 John Östman 1640/6 D 0 g 280
2020-04-07 2020-04-07 Axevalla-8 Kim Eriksson 2140/6 D 0 g 465
2020-03-05 2020-03-05 Åby-8 Rickard Svanstedt 2640/7 C 0 16.8 517
2020-02-17 2020-02-17 Eskilstuna-4 Kenneth Haugstad 1640/7 B 0 g 130
2020-02-06 2020-02-06 Åby-8 Kevin Oscarsson 2160/11 C 6 15.9 296
2020-01-13 2020-01-13 Mantorp-4 Carl Johan Jepson 2140/2 C 3 15.1 80
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-1 Jessica Erlandsson 1640/8 C str
2021-05-10 2021-05-10 Solänget-2 Krister Söderholm 2140/4 D 6 17.3 365
2021-04-17 2021-04-17 Boden-5 Jami Mikkonen 2140/3 B 0 20.0g 1173
2021-04-02 2021-04-02 Umeå-6 Jami Mikkonen 2140/9 C 8 17.1 306
2021-03-16 2021-03-16 Umeå-2 Krister Söderholm 2160/5 C 6 18.3 1054
2021-03-07 2021-03-07 Umeå-9 Krister Söderholm 1640/10 D 0 13.0 1466
2021-02-23 2021-02-23 Umeå-5 Leif Eriksson 1640/2 C 5 14.5 492
2021-02-09 2021-02-09 Umeå-4 Jenny Engfors 2160/13 C 0 16.6 840
2021-01-31 2021-01-31 Umeå-6 Leif Eriksson 2140/2 D 0 16.2 755
2021-01-03 2021-01-03 Boden-4 Leif Eriksson 1640/4 C 5 15.7 585
2022-12-28 2022-12-28 Boden-4 Leif Eriksson 2140/2 D 4 17.2 631
2022-12-08 2022-12-08 Boden-1 Leif Eriksson 2140/7 D 5 15.9 685
2022-12-01 2022-12-01 Boden-8 Leif Eriksson 2140/12 D 0 18.6 592
2022-11-17 2022-11-17 Boden-7 Peter Wikström 1640/1 C 1 16.6 26
2022-10-16 2022-10-16 Boden-9 Leif Eriksson 2160/13 D 0 16.7 964
2022-10-07 2022-10-07 Umeå-5 Leif Eriksson 2140/12 D 0 15.7 1327
2022-09-27 2022-09-27 Umeå-8 Ellen Karlsson 1640/5 C 6 14.8 68
2022-09-12 2022-09-12 Skellefteå-4 Leif Eriksson 2140/7 D 6 14.8 747
2022-08-29 2022-08-29 Skellefteå-1 Ellen Karlsson 2180/9 C 4 16.7 223
2022-07-28 2022-07-28 Skellefteå-6 Leif Eriksson 2140/13 C 8 16.0 684
2022-07-19 2022-07-19 Skellefteå-7 Leif Eriksson 1640/4 C 5 13.7 561
2022-07-04 2022-07-04 Lycksele-4 Leif Eriksson 1640/8 C 4 14.8 472
2022-06-23 2022-06-23 Dannero-4 Leif Eriksson 1640/5 D 8 13.7 733
2022-06-06 2022-06-06 Skellefteå-3 Peter Wikström 2160/4 B 2 15.8 86
2022-05-30 2022-05-30 Skellefteå-6 Leif Eriksson 2680/12 C 6 15.3 785
2022-05-16 2022-05-16 Skellefteå-1 Leif Eriksson 2140/4 D 0 15.0 804
2022-04-30 2022-04-30 Umeå-8 Leif Eriksson 2140/7 D 0 14.3 967
2022-04-11 2022-04-11 Boden-9 Leif Eriksson 2140/6 D 5 15.7 779
2022-03-24 2022-03-24 Umeå-3 Leif Eriksson 2140/4 D 6 15.5 455
2022-03-13 2022-03-13 Umeå-9 Leif Eriksson 2160/12 D 0
2022-03-01 2022-03-01 Skellefteå-1 Leif Eriksson 2660/12 D 0 17.6 870
2022-02-13 2022-02-13 Umeå-4 Mats E Djuse 1640/2 D 2 14.5 343
2022-02-06 2022-02-06 Skellefteå-5 Peter Wikström 2140/9 D 3 16.9 160
2022-01-20 2022-01-20 Umeå-1 Krister Söderholm 2160/9 D 6 17.4 899
2022-01-07 2022-01-07 Umeå-7 Krister Söderholm 1640/9 C 0 15.8 1008
2023-12-22 2023-12-22 Boden-6 Leif Eriksson 2640/7 C 4 17.4 156
2023-12-15 2023-12-15 Umeå-9 Leif Eriksson 2680/10 C 3 16.7 229
2023-11-23 2023-11-23 Umeå-1 Ellen Karlsson 2140/7 D 1 15.8 299
2023-09-30 2023-09-30 Skellefteå-8 Leif Eriksson 2160/9 D 0 15.8 550
2023-09-21 2023-09-21 Skellefteå-1 Leif Eriksson 2140/4 D 6 14.9 823
2023-09-04 2023-09-04 Solänget-9 Leif Eriksson 2140/10 D 0 14.0 965
2023-08-21 2023-08-21 Skellefteå-9 Leif Eriksson 2140/9 C 0 16.2 534
2023-07-31 2023-07-31 Solänget-6 Erica Guldhag 1140/4 D 0 469
2023-07-13 2023-07-13 Boden-9 Erica Guldhag 2140/6 A 3 15.8 137
2023-06-24 2023-06-24 Skellefteå-5 Erica Guldhag 2180/13 B 5 15.9 205
2023-06-12 2023-06-12 Solänget-3 Leif Eriksson 2140/9 C 5 13.8 522
2023-06-01 2023-06-01 Boden-4 Leif Eriksson 1640/2 D 5 13.9 240
2023-05-23 2023-05-23 Skellefteå-6 Stefan Johansson 1640/7 B 1 14.0 42
2023-05-15 2023-05-15 Skellefteå-1 Leif Eriksson 2640/3 C 0 15.0 204
2023-05-02 2023-05-02 Skellefteå-7 Leif Eriksson 1640/1 C 4 13.2g 234
2023-04-25 2023-04-25 Boden-4 Leif Eriksson 2140/5 C 0 14.3 417
2023-04-06 2023-04-06 Boden-3 Leif Eriksson 2140/7 C 0 15.1 584
2023-03-23 2023-03-23 Umeå-4 Leif Eriksson 1640/4 B 0 14.4 161
2023-03-03 2023-03-03 Umeå-6 Leif Eriksson 2640/2 D 1 15.3 560
2023-02-24 2023-02-24 Boden-4 Leif Eriksson 2140/5 D 6 16.2 831
2023-02-12 2023-02-12 Skellefteå-4 Peter Wikström 1640/6 D 6 14.6 940
2023-02-06 2023-02-06 Umeå-9 Leif Eriksson 2140/10 D 0 16.2 742
2023-01-05 2023-01-05 Boden-4 Leif Eriksson 1640/4 D 3 14.6 370
2024-05-31 2024-05-31 Boden-4 Leif Eriksson 1640/3 D 0 12.9 290
2024-04-05 2024-04-05 Boden-7 Leif Eriksson 2160/10 D str
2024-03-22 2024-03-22 Umeå-2 Leif Eriksson 1640/2 D 0 15.7 447
2024-03-15 2024-03-15 Boden-8 Leif Eriksson 2160/4 C 3 17.1 410
2024-03-01 2024-03-01 Skellefteå-5 Leif Eriksson 1640/3 C 0 14.9 285
2024-01-30 2024-01-30 Skellefteå-1 Leif Eriksson 2140/7 C 3 15.9 118
2024-01-07 2024-01-07 Umeå-4 Jens Eriksson 2140/6 D 2 17.6 193ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se