Vischio Holz travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Vischio Holz travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Vischio Holz har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-06-23 2019-06-23 Kalmar-10 Carl Johan Jepson 3160/12 C

Nyheter för travhäst Vischio Holz


Magnus Dahlén har 44 hästar på träningslistan och 56 segrar på 231 starter under 2018 betyder att stallets segerprocent uppgå..


Magnus Dahlén har 44 hästar på träningslistan och 56 segrar på 231 starter under 2018 betyder att stallets segerprocent uppgår till fina 24. På lördagen kan den siffran bli ännu högre. Magnus Dahlén har tre hästar till start på Åby och mycket talar för att någon av dem kommer att utgöra en del av raden som fördelar jackpotmiljonerna på V75. Först ut ur trion är Velvet Gio (V75-1) som imponerade stort när han senast kördes fram utvändigt om ledaren efter ett varv och sedan utklassade motståndet.
- Han har gjort väldigt fina lopp på slutet och nästan alltid levererat även om han inte har vunnit jämt, säger Magnus Dahlén.
Velvet Gio gör debut i silverdivisionen och möter äldre och mer rutinerade hästar. Men från spår två bakom startbilen tilldelas han ändå favoritskapet av spelarkollektivet.
- Spåret är väldigt bra, precis som man skulle önskat, konstaterar Dahlén och fortsätter:
- Det är väldigt tuffa hästar han möter men han är så pass bra att jag tycker att han ska ha en hyfsad chans i alla fall.
Hur barfotaförbudet påverkar möjligheterna för den fyraårige italienaren, som har tävlat utan skor på hovarna i sina sju senaste starter, har inte Magnus Dahlén någon klar uppfattning om. Men att hästen inte är beroende av att springa barfota visade han i fjol då två av tre segrar togs med skor runt om.

”Fungerat bättre än någonsin”
Om Velvet Gio infriar favoritspelarnas förväntningar bäddar han för att Farlander Am (V75-2) får stall Magnus Dahlén att passera fem miljoner kronor inkört under 2018. Treåringen har tagit två enkla segrar från ledningen men dit kan det bli svårt att komma nu när han startar i den bakre volten.
- Han kunde ha fått lite bättre spår och nu när Nurmos häst (Arch Lane) har ett bra spår tror jag att den blir svår att slå. Men Farlander Am är en jättefin häst som jag tror kommer att göra en bra prestation. Han är stor och rätt så tung och har inte alltid varit 100 i travet, men nu på slutet har han varit som en klocka travmässigt och fungerat bättre än någonsin.
I den avslutande bronsdivisionen är det Vischio Holz (V75-7) tur att försvara Magnus Dahléns färger. Hingsten har en knepig resultatrad med tre galopper i de fem senaste starterna men i september visade han sin klass när han vann långloppet Walter Lundbergs Memorial på Solvalla och fem segrar på tio starter i år talar sitt tydliga språk.
- Han är en jättefin häst han också men det kanske är lite fel distans här. Han är väldigt beroende av att det går fort första varvet. Gör det det så kan han säkert vara med och hugga men om det blir 1.15 första varvet som i Eskilstuna näst senast kan man lika gärna köra hemåt. Han funkade bra med skor hela tiden i Italien och även senast när det var som en sandstrand i Örebro, så normalt sett ska inte skor vara något bekymmer för honom.

Ola Johansson, Kanal 75


I lördags vann man Walter Lundbergs Memorial – med anor från 1930-talet – på Solvalla med Vischio Holz.På onsdagskvällen..


I lördags vann man Walter Lundbergs Memorial – med anor från 1930-talet – på Solvalla med Vischio Holz.
På onsdagskvällen knep duon en ny klassiker när en annan italienskfödd fyraåring visade sig starkast i S:t Leger, nämligen Vincent As.
- Det är jätteglädje över hästen och skönt att det börjar släppa för honom. Det är en häst jag trott på länge, men det har strulat på vägen. I våras kom vi rätt på honom och hittade felet i en has, då började han trava. Det finns väldigt många växlar kvar att ta av, mös Magnus Dahlén sedan han bevittnat Carl-Johan Jepson skölja över konkurrenterna från sin position i andra par utvändigt.
- Det gick som på nålar första 500 meterna, men sedan travade han bättre och bättre ju längre loppet gick. Vi fick några längder i slutsvängen och sedan var det bara att köra på säkerhet sista biten, kommenterade segerkusken.
Därmed sällade sig Vincent As till en exklusiv skara S:t Leger-vinnare som bland annat innehåller VM-vinnarna Callit och Twister Bi samt Prix d’Amerique-segrarinnan Queen L.
Segertiden 1.14,1/3 160 meter ska enligt Travronden World Records klassas som världsrekord för fyraåringar över de sällsynta förutsättningarna.

”Lät honom mata på”
En annan fyraåring som ännu inte tjänat pengar i paritet med sitt kunnande är Stefan Melanders Born Unicorn.
Per Lennartsson lämnade inget åt slumpen och trots tufft upplägg fanns mod att svara ettrigt utmanande Nonstop Cheri.
- Han har kolossal kapacitet den här. Men man kan inte köra något speciellt snyggt, man stör honom bara då, så jag lät honom mata på, förklarade Lennartsson sitt taktikval att sända framutvändigt ledaren via tredjespår i 1.10-tempo första varvet.
Jämnårig är även Tuomas Korvenojas B.W.T.Ceasar som visade att meriter från finska årgångslopp räcker gott och väl i klassen upp till 300 000 kronor. Segern togs via släppt ledning och ett vasst upplopp förbi positive Perfect King.

Trippel för Untersteiner
Kvällens största segerherre blev annars Peter Untersteiner som hade hästar i tre V86-avdelningar och inte gav ifrån sig någon.
Det började med en egenkörd dubbel från innerspår.
Först med Masterglide som enkelt försvarade ledningen.
- Han har blivit väldigt startsnabb, det är ett bra vapen att ha. Om han varit seg från start hade vi väl blivit sexa idag, så viktigt är det, förklarade Untersteiner som i loppet efter gick ut motbevisade sin teori bakom Eldorado Mearas som avgjorde från tredje par invändigt.
- Han krånglade lite i volten och vi fick en dålig start. Då är man borta direkt, men vi hade flyt 500 kvar när det löste sig. Det var första gången han gick barfota fram och det flöt väldigt fint för honom. Vissa kvällar så klaffar det, konstaterade Untersteiner.
Sonen Johan fullbordade hattrick då han styrde in Swish Lane via en offensiv styrning från startspåret längst ut bakom startbilen.

Skoglund skrällde
Fjolårets kusk i Sverige Christoffer Eriksson körde på Åby samtidigt som han skickade två egentränade hästar till Solvalla.
Och dessa visade sig vara i ordning.
Målfotoförlusten för Nonstop Cheri blev nog lätt att smälta då Örjan Kihlström i loppet innan gjort allt rätt bakom Invincible H.C.
Rikard N Skoglund bjöd på omgångens knall då han fick chansen bakom Jörgen Westholms treåring Elise Andover, som inte hade nått pallen på karriärens första sex starter, men nu hade spurtkrut att slå av omgångens största favorit Cactus.
Spelad till en procent på V86-spelet såg man till att utdelningen för åtta rätt nådde över en halv miljon kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


33 677 personer har anmält sig till VM i V75 – tävlingen där det under sex veckor gäller att få så många rätt s..


33 677 personer har anmält sig till VM i V75 – tävlingen där det under sex veckor gäller att få så många rätt som möjligt med system på 192 rader eller 96 kronor.
Semifinal och final avgörs 10 november i Stockholm där vinnaren kammar hem 250 000 kronor.
Om man inte lyckas slå sig in i toppen av tabellen kan man ta sig till finalen genom att vinna en etappseger. 38-årige trebarnspappan Fredrik Smids höll på att natta sina barn när ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog ringde för att gratulera på lördagskvällen.
- Jag visste att jag hade fått sju rätt men kunde inte tro att jag var etappsegrare. När Hans G ringde trodde jag att det var någon polare som jävlades, berättar Fredrik Smids boende i Våmhus i Mora.
Drygt 2000 kronor för sju rätt och hela 10 000 för etappvinsten i VM i V75. Fredrik Smids från Mora var glad på lördagskvällen.

Draget: fyra spikar
Precis som förra veckans etappvinnare Matthias Filipsson från Sundsvall hade Fredrik satsat på fyra spikar. Många fick full pott den här lördagen men draget med spikarna blev utslagsgivande.
Etapvinnarens spikar var Laskari, Who’s Who, Vischio Holz och Antonio Tabac.
- Jag såg allt live och övriga familjen var i köket när jag jobbade in spiken i det sista loppet framför tv:n. Trav är ett lite rogivande intresse jag har. Jag är även intresserad av jakt och sedan går det åt mycket tid till familjen när man har småttingar i åldrarna två, tre och åtta, säger Morabon.

Finaldags i november
Semifinal och final i VM i V75 avgörs 10 november i Stockholm. Semifinalen och finalen äger rum i form av en kunskapstävling i Stockholm och finalen direktsänds i V75 Direkt.
- Nja, kunskapsfrågor om trav? Så mycket tid har jag inte haft tid att lägga ner - jag får hoppas på turen, säger Fredrik Smids.
Göran Bengtsson från Hisings Kärra i Göteborg är ensam om att ha dragit in sju rätt två veckor i rad och toppar VM i V75 på 14 rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


Derbysegern på världsrekordtid gav omedelbar stjärnstatus.Who’s Who hade inga problem att leva upp till sin nya roll som en av landets sto..


Derbysegern på världsrekordtid gav omedelbar stjärnstatus.
Who’s Who hade inga problem att leva upp till sin nya roll som en av landets stora travprofiler när han kvalade in till nästa stora uppgift, Europaderbyt på Vincennes.
Kvalificeringen utmynnade i en ren formalitet sedan Örjan Kihlström problemfritt kunde styra till ledningen efter ett halvvarv.
- Det är minst risk för strul i ledningen så det var bra att vi kunde komma dit. Vi fick en väldigt bra häst på utsidan, men det kändes ändå ganska lugnt. Sista biten ville jag köra undan lite så att Björn skulle få chansen att bli tvåa. Det ska bli jättekul att se om han trivs lika bra på Vincennes som pappa gjorde, förklarade Kihlström som körde Who’s Whos far Maharajah under dennes sagolika tävlingskarriär – där unghästtiden kröntes med dubbla derbysegrar.
En bedrift som Who’s Who alltså kan kopiera i Paris 12 oktober.
- Jag tror att det går i generna, han trivs nog bra där nere. Nu får han bara ta det lugnt i veckan och ladda för det, mös tränaren Pasi Aikio som var nöjd med vad han fick bevittna:
- Hästen var så fin i värmningen att jag faktiskt inte var nervös idag. Han var rytmisk och fin i loppet och gjorde bara det Örjan begärde av honom. Det var kanon.
Hästen som Kihlström körde undan för att ge andrapriset var stochampionatsvinnaren Mellby Free som visade att hon verkligen kan matcha grabbarna.
- Jättebra, hon gick i mål med krafter kvar, konstaterade Björn Goop.
Den tredje biljetten till Paris tog ”den väldigt bra hästen på utsidan”, nämligen Petri Puros Short In Cash, som avancerades tidigt av Christoffer Eriksson.

Välutvecklad Chianti
Att Svenskt Travderby i sanning var en indikation på styrkeförhållandena i den svenska fyraåringskullen bevisade tvåan Chianti då han också gick undan från ledningen.
Med fjolårskungen Villiam på utsidan gick det snabbare första varvet och segertiden blev tiondelen vassare än i första uttagningen, 1.12,0/2 140 meter autostart.
- Jag är glad och stolt. Det är det här man drömmer om när man föder upp och tränar fram hästar. Allas dröm är att de ska bli så här bra. Hästen har fått utveckla sig i stadig takt. Han har blivit modigare, starkare, tuffare och större under året, berömde Björn Goop familjehästen som är uppfödd av mamma Annika och pappa Olle.
Överraskningen Dream Night Palema knep andraplatsen från ledarryggen, medan Villiam kämpade sig till final trots att intrycket inte var det bästa.
- Jag är inte helt nöjd med hästen. Han hängde på högertömmen och jag vet inte varför, det är första gången han gör det. Han har bara fått ett riktigt lopp i kroppen i år så vi hoppas att det blir bättre framöver, sade körande Jorma Kontio.

Fler fyraåringstoppar
Två andra fyraåringar visade kvalitéer som mycket väl kunnat räcka till Parisresor om de tävlat i rätt lopp.
Vischio Holz var starkast i Walter Lundbergs Memorial sedan Carl Johan Jepson använt sig av dagens segerrecept, att tidigt köra till front.
- Hästen blir bara bättre och bättre varje gång vi tränar. Jag har aldrig kört honom trött. Tanken är Frankrike i vinter, gärna lite längre lopp också, sade tränaren Magnus Dahlén.
Emile Zola Sisu klockades för 1.10,4 första 1 500 meterna i klass II-finalen.
Trots vansinnestempot fanns krafter att hålla undan.
För firma Kontio/Timo Nurmos innebar det en V75-dubbel sedan förvandlingsnumret Laskari tidigare motsvarat favoritskapet i klass I-finalen, också det från ledning.

Fjärde raka för Antonio
Nurmos hade för övrigt tagit en trippel om det inte varit för sensommarens andra stora V75-metamorfos.
Björn Goop skickade Erik Sting till spets i en 1.06-öppning och höll till steget före mål då Antonio Tabac sluggade sig förbi.
Det innebar fjärde raka V75-segern och Oskar Kylin Blom var minst lika tagen som efter tidigare triumfer.
- Jag kan inte fatta vad som händer, hästen är bara så otroligt bra. Han skulle inte torska idag, han ville bara vinna, det är helt sjukt, sade Kylin Blom samtidigt som han kämpade med att hålla tårarna tillbaka.
Segern innebar att Antonio Tabac passerade miljonen insprunget under fyra månader i sin nya regi.
- Hästen har fått sådant otroligt självförtroende, jag tror att det är det han springer på. Det är en häst som lätt blir stressad om det händer något nytt, han måste ha sina rutiner. Gå i sin hage, ha samma hagkompisar. Vi kör långa träningsturer och tar det väldigt lugnt i stallet på dagarna, vi stressar aldrig, förklarade komettränaren.
Mika Haapakangas-tränade Mr Golden Quick var den största överraskningen i en favoritbetonad V75-rad sedan Mika Forss serverat en smygare i tredje par invändigt.
Utdelningen på sju rätt stannade vid 2 153 kronor medan 21,5 miljoner kronor vandrar vidare till de kommande jackpotomgångarna 10 november, respektive 31 december.

Robin Johansson, Kanal 75


Premiären av ”nya” Åby Stora Pris på lördagen hade utmålats som en ren duell mellan två avvärldens bästa..


Premiären av ”nya” Åby Stora Pris på lördagen hade utmålats som en ren duell mellan två avvärldens bästa travare.
Readly Express eller Propulsion?
I januari var de etta och trea i Prix d’Amerique och hade Bold Eagle mellan sig, Mötet på Åby var det första sedan slaget i Paris och loppet blev exakt den nervknipande duell travvärlden hade hoppats på.
Över de 3140 meterna fick Propulsion sin revansch på Readly Express. Men det var inte mer heller. Segerkusken Örjan Kihlström visste inte om han hade varit först. 
- Först trodde jag inte att jag hade vunnit men sedan började jag fundera på att min vagn ju är mycket längre än Kontios, sa Kihlström efter segern på nya världsrekordet över distansen, 1.13,2 över 3140 meter med bilstart.
En tiondel snabbare än Mellby Vikings världsrekord från 2015.

Släppte till rivalen
Efter start var Örjan Kihlström först fram med Propulsion och kunde överta täten på den första bortre långsidan av Muscle Hustle.
I momentet efter släppte Kihlström i sin tur till Readly Express och Jorma Kontio,
Tempot var högt uppskruvat på den av regn svårbemästrade banan med 1.09,5 första 500 meterna och 1.12,9 första 1000.
På den sista bortre långsidan skruvade Jorma Kontio upp farten men kunde inte skaka av sig uppvaktaren i rygg. Upploppet blev sedan en duell mellan två hästar som inte ville ge sig.
- Det är otroligt vad en centimeter hit eller dit gör för känslornas skull. Hästarna går ju lika bra oavsett vem som är först i mål. Men trots allt är det ju jättekul att ha den där centimetern på sin sida, sa Örjan Kihlström.
Solvallakusken kalkylerade rätt med att en resa i draget skulle vara den bästa för USA-födde Propulsion.
- Det är två fenomenala hästar. Hade det varit någon annan häst i ledningen hade den här vunnit med 30 meter, sa Kihlström.

”Vilken jävla vecka”
Med lördagens förstapris på två miljoner kronor har Propulsion nu tjänat över 20 miljoner kronor i karriären. Ägaren Bengt Ågerup kramade om ”sin” tränare efter storseger.
Daniel Redén var mäkta imponerad över Propulsion. 
- Vilken jävla vecka han gör, hästen. Först vinner han Hugo Åbergs över 1600 meter och nu över 3000 meter. Han är helt allround och kan göra vad som helst. Han har bara blivit bättre och bättre sedan han kom till mig. Det är sällan man kan se en utveckling när de är sju år...men den här bara fortsätter utvecklas.

Ingen med sju rätt
Spelmässigt blev det lurigt på V75. Ingen mäktade med alla rätt och pengarna flyttas nu vidare till nästa lördag. V75 avgörs då i Gävle och en ensam vinnare bli runt 59 miljoner kronor rikare.
Underlaget gjorde sitt till för utgången och redan efter den tredje avdelningen hade de flesta spelare fått bita i marken.
54-oddsaren Adiago Trot vann klass II-finalen för Per Lennartsson. Halmstadtränaren Marcus Lindgrens häst var minst spelad i loppet - en ”enprocentare” på V75-spelet.

”Ingen trodde på Alcoy”
Ragnar Thorngrens Minne, ett lopp vikt för fyraåringar, fick en mycket oväntad vinnare. Peter Untersteiner blev av med Alcoy i fjol då hästen såldes till Belgien. För några veckor sedan hörde de nya ägarna av sig och ville se en matchning mot det svenska derbyt.
- Jag visste inte alls var jag hade honom, det här var bara menat som ett test. Han vann på ett bra sätt men fick det serverat också, sa Peter Untersteiner.
Alcoy var i princip ospelad på V75 – under en procent – men var först i mål efter ett lopp i andraparet utvändigt.
Publiken fick se en riktig uppvisning i Diamantstoets final där Kaj Widell ställde på först i tredjespår 1300 meter från mål med Ryssebo la Reine.
Stoet från Mantorp avgjorde på råstyrka i sjätte segern i karriärens blott nionde start.
Amatören Pär Thole tränar tillsammans med sambon Ann-Christin.
- Vi måste konstatera att det här är en häst utöver det vanliga, sa segerkusken.
I silverdivisionens final kördes favoriten GlobalSatisfaction fram utvändigt ledaren 900 meter från mål av Ulf Ohlsson och satsningen höll till mål. En urstark följetong på V75 i regi Timo Nurmos.
Flemming Jensen satsade allt i starten och kom till spets efter 600 meter med favoriten i Victory Kåsgård bronsdivisionen final i en satsning som höll hela vägen.
Förre pokerspelaren Mathias Andersson har satsat hundraprocentigt på hästarna senaste fem åren och Doctor Doxey Zenz är stjärnan han väntat på. Femte raka segern kom på lördagen.
I klass I-finalen körde Hagmyrentränaren ett spårsnålt lopp och satt kvar i tredjeparet utvändigt när det fylldes på bakifrån. Luckan kom 250 meter från mål och Doctor Doxey Zenz skaffade sig grepp om händelserna och spurtade ner tappre Vischio Holz.

Mikael Wikner, Kanal 75


Trots svensk förlust i fotbolls-VM och försenade tävlingar på grund av rökutveckling i Hästsportens hus var stämningen p&ari..


Trots svensk förlust i fotbolls-VM och försenade tävlingar på grund av rökutveckling i Hästsportens hus var stämningen på Halmstadtravet på topp. När brandlarmet tystnat i Stockholm kunde dagens huvudnummer Stosprintern köras och efter en snabb inledning fick Björn Goop överta ledningen med Vamp Kronor i utgång av första sväng. In på upploppet kom Rose Mary med en stark slutstöt men ledaren hade sparade krafter och höll utan problem sina fyraåriga kullsystrar bakom sig.
- Det var ganska lätt. Det klart att hon var lite matt men hon gjorde det på ett bra sätt och var duktig, berömde Björn Goop.
Precis som för Björn Goop var det hemmatränaren Jerry Riordans andra seger i Stosprintern.
- Jag är väldigt nöjd med loppet hon gjorde. Det var en högklassig insats. Hon har löphuvudet, hon har kroppen…den här hästen har allt, sa Jerry Riordan.
Vamp Kronos noterades för kilometertiden 1.11,7 över 1 609 meter med bilstart och utöver äran och en plats i historieböckerna kunde hennes ägare, Bruni Renato från Dubai, glädjas åt en segercheck på nästan 700 000 kronor.
- Det här är min första Kronos-häst men nu blir det fler, sa den långväga gästen.

Stjärnsmäll i gulddivisionen
Jättefavoriten Day Or Night In fick hållas i lugnt tempo i ledningen i gulddivisionen men på upploppet hade han ändå tomt i tanken. Allt stod knappast rätt till med sexåringen men ingen skugga ska falla över vinnaren Art On Line som levererade en stark spurt. Hästen var spelad på mindre än en procent på V75 och delade ut 41 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Vi är jättechockade faktiskt. Men pappa sa att förra starten bara var att glömma, det fanns anledningar till att han var dålig då, och innerst inne vet vi att det är en bra häst, sa tränaren Mikko Ahos dotter Iina Aho.
- Hästen var jättebra helt enkelt. Han fick spara sin speed till upploppet och då avslutade han piggt, summerade skrällkusken Carl Johan Jepson.

Dubbel till Dahlén
Carl Johan Jepson vann även klass I med Magnus Dahlén-tränade italienaren Vischio Holz och det blev dubbelt segerjubel också för hemmatränaren när hans Julia Pellini tog hem Wången Cup-finalen med Oskar J Andersson i sulkyn. Som grädde på moset knep stallkamraten Foxy Brown andraplatsen.
- Jag är så nöjd så det är helt fantastiskt! sa en segerrusig Dahlén.
I klass II utklassade Marcus Lindgrens Adiago Trot (Christoffer Eriksson) konkurrenterna från ledningen tillsammans med Christoffer Eriksson, Veijo Heiskanens Te Quiero Grif (Peter Ingves) spurtade hem bronsdivisionen och i silverdivisionen krigade Timo Nurmos-tränade Globalsatisfaction (Ulf Ohlsson) ner Handsome Brad över upploppet. Sju rätt på V75 gav 490 497 kronor, sex rätt 374 kronor och fem rätt 31 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-15 2018-12-15 Åby-11 Carl Johan Jepson 2140/5 A 5 13.9 91
2018-11-25 2018-11-25 Örebro-6 Carl Johan Jepson 3180/9 A 0 16.9 57
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-10 Carl Johan Jepson 2140/12 A 0 g 110
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-10 Carl Johan Jepson 2640/1 A 0 g 69
2018-09-29 2018-09-29 Solvalla-10 Carl Johan Jepson 3160/9 B 1 14.1 76
2018-09-02 2018-09-02 Jägersro Trav-1 Anders Eriksson 2140/7 B 0 g 14
2018-08-11 2018-08-11 Åby-6 Björn Goop 2140/3 A 2 12.6 44
2018-07-07 2018-07-07 Halmstad-5 Carl Johan Jepson 2640/3 C 1 14.1 22
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-8 Carl Johan Jepson 2160/13 A 1 14.4 248
2018-05-17 2018-05-17 Åby-7 Carl Johan Jepson 1640/8 D 1 11.7 85
2019-03-10 2019-03-10 Kalmar-9 Carl Johan Jepson 3200/8 C 6 15.8g 86
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-6 Carl Johan Jepson 3180/13 A 0 61ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se