Vikens High Yield travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Vikens High Yield travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Vikens High Yield har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Vikens High Yield har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Vikens High Yield


Han började säsongen i silverdivisionen.Han avslutar den som svensk mästare och kung på V75.Very Kronos satte en magnifik slutpunkt fö..


Han började säsongen i silverdivisionen.
Han avslutar den som svensk mästare och kung på V75.
Very Kronos satte en magnifik slutpunkt för sitt 2020 genom att krossa konkurrenterna i Legolas Minne på Åbytravet.
- Man har hållit honom så högt så länge. Det är skönt att det äntligen har lossnat, konstaterade Svante Båth sedan han sett sin nya stjärna mosa konkurrenterna den tunga vägen.
Att få sitt genombrott som sexåring är inte vanligt.
Men när det gäller Very Kronos har väl inte frågan varit om utan när han ska kliva in i den yppersta eliten.
Det dröjde till hösten och vintern 2020, men när Svante Båths ständige snackhäst gör bokslut för sin sexåringssäsong gör han det som en av landets största stjärnor.
Lördagens lopp blev nästan en kopia på förra helgens maktdemonstration.
Då styrdes Very Kronos fram utvändigt om Cyber Lane och reglerade denne.
Den här gången hette ”offret” Disco Volante som pressades trött redan på sista bortre långsidan varpå Very Kronos kunde brisa till sin tredje raka triumf på V75.
- Jag är mer och mer nöjd med honom. Man är väl alltid lite spänd när han tävlar, men det har blivit bättre och bättre. Nu får han ta det lite lugnt över vintern, konstaterade Båth medan Adielsson fyllde i:
- Det är verkligen en åktur varje gång med den här hästen och nu på slutet har det varit roliga åkturer. Han har blivit så otroligt mycket förnuftigare. När han är bra är det magiskt att sitta bakom. Det ska bli superspännande nästa år.

”En av de mest extrema jag har haft”
En annan häst som går ett spännande 2021 till mötes är Vikens High Yield. Skotvånget hindrade inte Robert Berghs förvandlingsnummer från att dominera silverdivisionen sedan han släppts till favoritpositionen av spelfavoriten Night Brodde.
- Tittar man på hans exteriör, det är en av de mest extrema jag har haft. Det är som fransmän som vunnit Elitloppet, man förstår inte hur det kan bli sådana varelser. Det finns hur mycket fysik i honom som helst så det kommer säkert mer växlar, konstaterade Bergh efter spetsviktorian.

Släppte tre gånger
Att ge ifrån sig ledningen var temat för dagen och Carl Johan Jepson provade receptet tre gånger om.
Det började med Alhambra Mail som tog över via en tung inledning i spåren, släppte till favoriten Kantens Rose, och sluggade sig främst i en repris från Axevalla-segern på V75 i december i fjol. Magnus Dahlén tränar fyraåringen som segrat i nio av tolv starter på svensk mark.
Lika lyckosamt blev det bakom Helena Edlunds Beartime, som släppte till en annan Bergh-favorit i Speedy Tilly och upprepade bedriften från denna tävlingsdag i fjol via en sylvass slutstöt på open stretch.
Något hattrick blev det emellertid inte sedan Jepson pangstartat till spets bakom Stepping Moneyboy, svarat ut storfavorit Behind Bars och istället överlåtit kommandot till tysktränade Ol Dono Lengai.
Den senare hade nämligen kraft att gå undan för Peter Ingves och ge Josef Franzl ännu en triumf på svenska V75.

Reste inte förgäves
Dagens mest långväga gäst torde varit Pär Ländin som styrde dryga 70 mil från Sundsvall med sin egenuppfödde Axel Ruda.
Och det var verkligen inte förgäves.
Magnus A Djuse serverade en optimal smygare från innerspår varpå fältets enda treåring kunde växla ner sina mer garvade konkurrenter.
- Det var perfekt att det blev lite körning och att vi inte behövde vara med utan kunde följa med bakom. Jag följde med ut och fick bra fart då, det hade nog blivit svårt om vi väntat på open stretch, kommenterade segerkusken.
Björn Goop och Beauty Wind kompletterade en favoritfylld omgång där sju rätt på V75 betalade 10 567 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Få hästar har svarat för sådana prestationer, följts av sådana lovord och samtidigt fått så tunn utdelning som Admi..


Få hästar har svarat för sådana prestationer, följts av sådana lovord och samtidigt fått så tunn utdelning som Admiral As.
Reijo Liljendahls guldklimp tvingade fenomenet Ecurie D. att trava 1.09,2 under elitloppshelgen, bara för att själv galoppera över mål och bli lottlös. Faktum är att hästen inför tisdagens comeback endast förlorat ett felfritt lopp i karriären, finalen av Kungapokalen från hopplöst utgångsläge, men ”bara” hade dryga halvmiljonen på kontot.
Nu återkom fyraåringen efter operation och visade att han fortfarande kan leva upp till sin tränares stora ord om ”den bästa häst jag har tränat”.
Ulf Ohlsson lyfte ut till attack på sista långsidan varpå italienaren närmast joggade till första segern sedan i mars.
- Det var skönt att hästen fungerade idag och visade hur bra han är. Jag vet vilken bra häst jag har och har en förstående hästägare som ger tiden som behövs, kommenterade en uppenbart lättad Reijo Liljendahl.

Massor av spetsvinnare
Breeders Crown-försök där det primära målet är att sluta bland de sex främsta brukar annars ha en tendens att bli avslagna med oantastade favoriter i ledningen.
Den här kvällen var inget undantag.
Liljendahl kunde räkna in en dubbel sedan Bank Wise As varit chanslös att svara ledningen från innerspår, men ändå suttit i spets innan halvvarvet efter en resolut styrning från Örjan Kihlström.
Kihlström tilläts emellertid inte bestämma farten bakom Svante Båths Armani Degato, det gjorde nämligen hästen själv som varvade 50 meter före klungan. Trots det räckte krafterna till ännu en favoritviktoria.
Spets och slut var det även för Galant Sisu som gjorde fjärde starten för Björn Goop och fick spräcka segernollan i nya regin i händerna på Rikard N Skoglund.

Multijackpoten växte ytterligare
Första vinsten i nya regin blev det även för Athos Face, sedan Carl Johan Jepson bestämt svarat ut storfavoriten Vikens High Yield och visat att Ulf Stenströmer har ett starkt V75-kort till hösten, även om hästen på grund av förstapriset på 60 000 kronor ramlade upp i silverdivisionen.
Kvällens kuskchampionat gick ändå till Marc Elias som gästade Axevalla för att köra tre hästar åt pappa Conrad Lugauer och åkte hem med fyra segrar - sedan han fått en extrastyrning utanför V86-spelet.
Inom detsamma dominerade han från ledningen med Ornello och storfavoriten Gaya de Pervenche.
Leica Håleryd och André Eklundh kompletterade en V86-rad som betalade 1 255 kronor för åtta rätt och via sexrättsjackpot spädde på onsdagens multijackpot med ytterligare fyra miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Sprinterklassikern på Jägersro var en öppen historia på förhand. Obesegrade fenomenet Ecurie D. tilldrog sig det största intress..


Sprinterklassikern på Jägersro var en öppen historia på förhand.
Obesegrade fenomenet Ecurie D. tilldrog sig det största intresset och loppet höll så hög klass att många ville ha det till det bästa i Europa under hela 2020.
Sedan gick det nästan för enkelt att vinna. Och för ovanlighetens skull var det ett sto som vann.
Fridhems Ambra vann Åbergs 1999, Ritha Lyngholm både 1975 och 1976.
Nu klev sjuåriga USA-födda stoet Double Exposure fram och tog för sig.
Örjan Kihlström lät henne pila till ledningen på några steg och väl i spets var hon reglerbar och lydde när kusken tog i henne.
Med första 500 efter 1.10.9 och varvet på 1.10,5 kunde Double Exposure samla mod.
Adrian Kolgjini var snabbt framme och uppvaktade ledarinnan med Tae Kwon Deo men det hjälpte inte. När det norska huvudlaget drogs i den sista kurvan lämnade Double Exposure allt vad motstånd hette i Hugo Åbergs Memorial 2020.
1.09,2 över 1609 meter är den fjärde snabbaste tiden i loppets historia.
- Hon har varit bra hela tiden men att hon fick vinna ett sånt här stort lopp och slå de bästa hästarna är fantastiskt. Jag har kört väldigt bra ston men efter det här det snudd på att det bara är Delicious som är i samma kaliber, sa Örjan Kihlström.

Känslosamt för tränaren
För Daniel Redén blev segern en slags revansch, en känslosam sådan.
Solvallatränarens Propulsion har vunnit loppet tre år i rad och mycket talar för att hästen inte får behålla segrarna. Ett ingrepp, en nervsnittning, hade gjorts på hästen i USA innan den såldes på auktion och påbörjade sin karriär hos Redén och utredning pågår.
- Double Exposure är en fruktansvärd häst. Ja, det är en ny Delicious. Just i dag…när Propulsion varit här nere och varit först tre gånger och gjort såna enorma lopp så… så var det stort! sa Daniel Redén med tårar i ögonen.

Ecurie D. besegrad
Cokstile hittade ut från vinnarhålet med Wim Paal och spurtade till andraplatsen tre längder efter vinnaren. Trea slutade Tae Kwon Deo och Adrian Kolgjini.
Frode Hamres efter elva starter obesegrade Ecurie D. visade 1.06,0 sista 800 i spåren för Erik Adielsson och kom in som fyra i mål på tiden 1.10,0.
Erik Adielsson berömde fyraåringen men var trots allt besviken.
- Hästen gjorde ett fantastiskt lopp och jag är stolt och nöjd med vad han gjorde. Men jag är besviken på resultatet. Så här i efterhand var loppet kört för oss när vi fick spår tio. Tempot var bland de långsammaste för hela dagen. Ingen körning alls …och då är han offside hur bra han än är, sade Adielsson.

Vilken prins!
Kvällen på Jägersro innehöll även två penningstinna grupp II-lopp.
Favoriten Önas Prince vann treåringsloppet Premio Going Kronos med 700 000 kronor i förstapris efter ledning från start till mål.
Per Nordström satte högsta fart från början i finalen av loppserien Breeders' Course. Efter snabba 1.11,7 första 1000 drog Nordström sönder fältet på den sista långsidan och Önas Prince vann lekande lätt.
Fem längder skiljde ner tvåan i mål och segertiden skrevs till1.11,4 över 1640 meter autostart. Nordströms treåring fick en del synpunkter på rörelsemönstret i värmningen.
- Han har en lite förkortad muskel på vänster sida i bogen efter att ha gått omkull i hagen som tvååring men jag vet helt var jag har honom. Jag hade Nimbus C.D. som gick vidare till Stefan Hultman som utvecklade sig till en riktig stjärnhäst. Nimbus en fick ett lite annorlunda rörelsemönster på grund av en roterande testikel. Önas Princes mönster påminner väldigt mycket om Nimbus rörelsesätt. Båda har farten och powern - det är exakt samma kaliber. Nu är det full matchning mot kriteriet, sade Per Nordström.

Mäktig spurt 
V75-7, Malmö Stads Pris 2020, var ett stayerlopp över tre varv där Björn Goops italienare Unoicsdue Gnafa var stor favorit.
Intressant var också Pasi Aikios stjärna Who's Who, som hade ett lopp i kroppen efter lång frånvaro.
Unoicsdue Gnafa kunde inte hålla ledningen i första skedet men gick ut i andraspår direkt och fick överta av Adrian Kolgjini med Victory Lee. Vikens High Yield öppnade knickt från 20 meters tillägg men galopperade efter 300 meter utvändigt om ledaren. Starke Etanclin tog positionen utvändigt om ledaren och Who's Who låg som sista häst invändigt. 700 meter från mål satte Etanclin press på den ledande favoriten samtidigt som Who's Who följde med i ryggar i spåren. Who's Whos kom med en mäktiga spurt över upploppet och segern blev till slut säker.
- Det känns jätteroligt att han är tillbaka på riktigt, sa Pasi Aikio.

Hur bra är Empire?
Empire vann danska kriteriet i fjol och var klart bäst av sina jämnåriga kullkamrater.  
Tomas Malmqvist på Jägersro tränar fyraåringen som faktiskt verkade ha en hel del sparat i det inledande fyraåringsloppet på tiden 1.10,7 över 1640 meter från ledningen. En kapning av hästens rekord med två sekunder.
Ken Ecce satt i sulkyn. Fuxen lär bli storfavorit i derbyt i Danmark i höst.
- Det här är den bästa häst jag kört, helt klart, sade rutinerade Ken Ecce.
Peter Ingves tog en dubbel på V75 med tyske tränaren Josef Franzls hästar Rock my Dreams och Azimut. Holländaren Michel F Rothengatter var kvällens stora stötesten för spelarna tillsammans med enprocentaren Grift J.R..
Hugo Åbergs Memorial och de andra loppen ingick i V75. Sju rätt delade ut 182 999 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar..


Det var högklassig travsport vi bjöds på under Bergsåkers V75-tävlingar på lördagen. Flera hårt betrodda hästar och favoriter vann efter det blivit två skrällar i de två inledande avdelningarna.
E3-finalerna var i fokus och det blev en synnerligen rutinerad tränare som tog hem stoklassen, och en ung, lovande och hungrig tränare som vann finalen för hingstar och valacker.
Vi börjar med den sistnämnde för Daniel Wäjersten har fått en flygande start på sin proffstränarkarriär. Global Badman var favorit i finalen efter en imponerande insats i försöket. Tränare Wäjersten körde också som att han hade bästa hästen. Han svarade ut Ulf Ohlssons häst Vici Volante på första långsidan och såg till att ta positionen utvändigt om ledaren. För täten tog Despot Power om och kalmarhästen öppnade snabbt, 1.10,9 första femhundra metrarna men fick sedan ta det lugnare och varva på 1.16,9. Global Badman är speciell i stilen och runt sista kurvan satt Daniel Wäjersten och bara höll i sin häst. Över upploppet släppte han av lite grann den sista biten och måttade snyggt in segern precis före mållinjen. Kort efter mål rullade Global Badman över i galopp. Despot Power höll till andraplatsen och var inte långt efter i mål efter den duellen.
Men en ruskigt bra prestation av Global Badman som var starkast och bäst i loppet. Och en kylig insats i sulkyn av Daniel Wäjersten som litade på sin häst som inte var fullt körbar till slut. Han släppte av bara den sista biten och det höll. Det här var sjunde segern i elfte starten för Global Badman som i fjol var trea i Svensk Uppfödningslöpning.
Segertiden blev 1.13,0/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det har varit en ganska stor anspänning hela dagen. Nu känns det mest bara tomt. Ingen skillnad mot tidigare. Jag trodde att jag kanske skulle gråta eller sprudla av glädje men det kanske kommer snart, sa Daniel Wäjersten på stallbacken direkt efter loppet.
– Jag hade kanske hållit ut Kims häst som jag satsat för fullt från start, men vet att jag har en häst som kunde prestera ändå. Sedan trodde jag att Kims häst, som fått öppna tufft och blivit lite vass, skulle bli mör till slut. Jag körde på säkerhet i sista sväng.

E3-kungen Båth slog till igen

Han kallas inte för E3-kungen för intet.
Svante Båth fortsätter att göra skäl för det namnet och nu kom 14:e segern i E3 genom Barbro Kronos i stoklassen.
Från positionen utvändigt om ledaren var hon bara bäst för Erik Adielsson.
– Det här är en riktigt bra talang, sa Svante Båth.
– Hon var ruggigt bra och jag är imponerade av henne, sa Erik Adielsson.

Svante Båth fortsätter att göra skäl för epitetet ”E3-kungen”. Han har haft enorma framgångar i de stora unghästloppen genom åren och framförallt i E3-finalerna. Nu har Båth plockat fram en ny stjärna i Barbro Kronos som såg till att Solvalla-tränaren bärgade sin 14:e seger i E3. Det var för övrigt den första segern i en stofinal över medeldistans och därmed har Båth vunnit i samtliga klasser i E3.
Barbro Kronos fick en tuff inledning i tredjespår runt första kurvan innan hon nådde fram utvändigt om ledande Chablis Ribb. Hon blev snabbt avlöst av Bank Wise As som kom fram utvändigt men Erik Adielsson valde att lämna andra par utvändigt efter ett varv och forcera fram utvändigt om ledaren igen inför slutrundan. Ett smart drag skulle det visa sig för när favoriten Loaded Maria attackerade sjuhundra meter kvar och drog med sig M.T.Perette i släptåg blev dessa kvar ute i tredjespår på slutrundan. Barbro Kronos slog klorna i ledande Chablis Ribb inne på upploppet och sedan säkert undan före en mycket bra avslutande Malvha Ha. Segertiden blev 1.13,8/2140a och förstapriset var 950 000 kronor.
– Det här är ju en väldigt bra häst och naturligtvis blir det mycket lättare som tränare och kusk att få jobba med sådant här material. Alla förstår att det är de större loppen vi siktar på framöver, sa Svante Båth efter ännu en storloppstriumf.
Även segerkusken Erik Adielsson strödde förstås lovord över det treåriga stoet efter Trixton.
– Jag är jättenöjd med henne och hon har utvecklats fint. Hon började karriären bra och sedan var hon lite sjuk. Men hon var så pass bra i försöket att jag hade lite feeling att det skulle gå vägen, sa Erik Adielsson.
– Jag tyckte att jag kunde kontrollera det hela utvändigt. Men även om jag kom dit jag ville så gjorde hon det väldigt bra. Hatten av för henne, det var ruggigt bra gjort. Jag är imponerad av henne.

Storfavoriten föll i inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen när storfavoriten Vikens High Yield föll. Han kom tidigt till ledningen men kunde inte stå emot en vasst spurtande Ribaude den sista biten. Örjan Kihlström tråcklade sig loss från tredje invändigt in på upploppet och hann fram kort före mål.
Det blev en skräll även i V75-2 när Magnus A Djuse styrde in Jerry Riordan-tränade Bordeaux S. som gick ett starkt slutvarv och avgjorde på upploppet.

Duellen kom av sig – Odd Herakles överlägsen
Den på förhand förväntade duellen i kallblodsloppet mellan Odd Herakles och Månprinsen A.M. uteblev. Tom Erik Solberg vann starten och kom före Gunnar Melander. Han forcerade Odd Herakles till ledningen ut på den första långsidan och strax senare galopperade plötsligt Månprinsen A.M. Då låg förstås vägen öppen för Odd Herakles som drog ifrån till en överlägsen seger och imponerade på nytt. Segertiden blev 1.20,2/2160 och förstapriset var 250 000 kronor för den här segermaskinen. Månprinsen A.M. fick det inte att stämma och det här var ”Prinsens” första galopp i ett lopp på tre år.
– Det var någonting som inte var bra i dag. Han kändes ju bra efter galoppen men galopperar ju inte så där om det är som det ska vara, sa en besviken Gunnar Melander.

Ny seger för stenkrossen
Vaduz Wise As är en stenkross som har börjat strålande hos sin nye tränare Timo Nurmos. Nu kom den tredje segern i fjärde starten för Solvalla-tränaren och dessutom den andra i V75. Jorma Kontio körde som en gud och hittade ner i andra par utvändigt från det svåra utgångsläget med spår åtta bakom bilen. Efter attack på den sista bortre långsidan sprängdes fältet i sista kurvan när ledande Redhot Tap Dancer gav upp från ledningen. Samtidigt smet Whelk ut från rygg på ledaren och utmanade in på upploppet men Vaduz Wise As sträckte ärligt på sig och vann till slut säkert.
From The Mine är en effektiv frontrunner och efter att Magnus A Djuse luggat Even’s Cool Boy på ledningen var mycket vunnet i V75-avslutningen. From The Mine fick bestämma i täten och höll undan till en lätt seger i en snabb avslutning. Tränar gör Catarina Norqvist i Umeå.
Sju rätt på V75 betalade 11 520 kronor, sex rätt gav 85 kronor medan det inte blev någon utdelning på fem rätt. Därmed blir det en ny jackpot på V75 vilken faller ut kommande lördag i Halmstad.

Michael Carlsson, Kanal 75


Friskt vågat, loppet vunnet.Joakim Lövgren satsade allt på ett kort och eldade till ledningen med Racing Mange i det sista kvalet till Elitlopp..


Friskt vågat, loppet vunnet.
Joakim Lövgren satsade allt på ett kort och eldade till ledningen med Racing Mange i det sista kvalet till Elitloppet. 
- Man vet aldrig riktigt med dagsformen, ibland kan hästarna få till katapultstarter. När det var 50 meter kvar till start drog jag norsken, sedan fällde ner hjälmen och smackade. Jag fick lite feeling. Jag tänkte att jag förlorar hellre från ledningen än att sitta i tredjespår i sista sväng, förklarade Lövgren det taktiska drag som fixade elitloppsbiljetten sedan sjuåringen försvarat sig heroiskt mot stona Conrads Rödluva och Billie de Montfort i en rafflande slutstrid.
- Mange har visat så många gånger att han tömmer sig i loppen, att även om han inte vinner så har han inga krafter kvar. Det är en stenhård häst och han hjälpte mig sista biten, fortsatte Lövgren som när han vann Elitloppet med Brioni också tog vägen via en start i Gävle.

Nöjd förlorare
Den gången räckte det inte till seger i generalrepetitionen, men en vecka senare stod Lövgren framför publiken på E-läktaren på Solvalla och upplevde sin största stund som idrottsman.
Om Racing Mange kan göra om det återstår att se, men lördagens prestation innebar att den forne unghäststjärnan nu tog det definitiva steget in i yppersta eliten och kommer att vara en av de 16 på startlinjen i det första Elitloppet som körs utan publik.
Segertiden 1.09,7/1 609 meter autostart är det snabbaste som travats på svensk mark under 2020 och samma tid noterade tvåan Conrads Rödluva, vars tränare Daniel Redén redan har tre hästar med i Elitloppet och kunde glädja sig trots den knappa förlusten.
- Det blev perfekt för henne, hon fick öppna upp sig från start och sprang så fort hon kunde. Man får tänka på att det var första gången hon mötte så här bra hästar. Hur bra kommer inte det här bli i framtiden, frågade sig Redén som bara minuter senare officiellt tackade ja till Elitloppet med landets största travstjärna Propulsion.

Dubbel för Djuse
Det innebär att stallets förstekusk Örjan Kihlström har ett mindre smörgåsbord att välja på till söndagen, men denna lördag började i moll då landets stadigt vinstrikaste körsven oväntat bommade starten i V75-prologen bakom Falcon Am. Det öppnade banan för Vikens High Yield att överta kommandot. Därmed var spänningen över både för tittare och utövare när omgångens mest spelade häst dundrade undan till fjärde raka segern.
- Under loppets gång kändes han i princip helt oslagbar, konstaterade gästkörande Per Lennartsson.
Unge Mats E Djuse har betydligt mindre rutin från springspår, men prickade desto bättre när han förvandlade 20 meters tillägg till tidig ledning bakom Rickard Svanstedt-tränade Argbiggan. Därmed var dramatiken över också i omgångens på förhand mest öppna lopp.
Fjolårets komet följde sedan upp med att bjuda Gott Klirr en perfekt resa i Gunnar Wallbergs Minne och kunde bokföra en snygg V75-dubbel.

…och för Wäjersten
Men tredje brodern Djuse var inte ensam om att lyckas med den bedriften.
Daniel Wäjersten är en annan kandidat att dominera svensk travsport under 30-talet och fick nu visa upp sina kvalitéer både som tränare och lånekusk.
Merritt backades ner i kön och tackade för stenhårt tempo med att spurta till seger i smått okörd stil.
Wäjersten satte sig sedan upp bakom Håkan Skoglunds Heading Reference och fixade omgångens megaknall då man nosade ut betrodde Viking Brodde.
Förutom att V75-värdet drog i höjden innebar det ännu en rollerpott på Top7 där 1,8 miljoner kronor rullar vidare till elitloppslördagen.
Men Kihlström hade en sista chans och revanscherade både sig själv och tränaren Fredrik Linder då Expensive målmedvetet styrdes fram utanpå ledaren och fixade en favoritseger som såg till att V75-utdelningen stannade vid 332 378 kronor.

Robin Johanson, Kanal 75


Lördagens inledande V75-avdelning ser en storfavorit i Robert Berghs förvandlingsnummer Vikens High Yield som radat upp tre raka segrar på toppt..


Lördagens inledande V75-avdelning ser en storfavorit i Robert Berghs förvandlingsnummer Vikens High Yield som radat upp tre raka segrar på topptider över tre olika distanser.
Nu vankas det springspår och en ny kusk i Per Lennartsson, men invändigt står motbudet Falcon Am som också kommer från tre raka segrar.
De flesta experter verkar ense om att Falcon Am ska ta ledningen och få Vikens High Yield på utsidan.
Tränaren Fredrik Linder har tidigare beskrivit sin häst som ”fruktansvärt snabb ur blocken” och säger inte emot.
- Jag vidhåller det, han har inte blivit segare från start. Sedan tycker jag att Örjan (Kihlström) är lite undervärderad från springspår, han är nog topp-3 i Sverige, säger Linder.
Men vad händer sedan?
Ska Vikens High Yield få överta kommandot som han fått i vid sina tre segrar, eller vankas det svar?

Fredrik Linder har sin syn klar på det.
- Får jag bestämma så går hästen i ledningen imorgon.
Prognoserna talar för regn i Gävle.
Är han känslig för underlaget?
- Hästen är oöm för det. Det var dåligt väder i Rättvik senast och han löste uppgiften på bra sätt. Det som var är att han trampade igenom lite grann på bakkotorna, det har han aldrig gjort tidigare och till 99 procent berodde det på att banan var så stum. Gävles bana tål vatten på ett helt annat sätt och på en normal svensk travbana ser jag inte hur det ska vara några problem. Jag ser inga nackdelar med om det blir skitig bana.
Hur ser du på vinstchansen?
- På en skala 1-5 säger jag 4,5.

”Ser ut som studsbollar”
Ännu hårdare betrodd ser stallets andra häst ut att bli. Expensive var femma bakom superstjärnorna Aetos Kronos och Green Manalishi i sitt kungapokalskval.
- När Aetos Kronos gick på så försökte han lägga i en växel till, den fanns dock inte riktigt, men han krigade hela vägen in i kaklet. Jag har gillat den där lille pojken ända sedan tvååringssäsongen.
Det följdes upp med en enkel spurtseger i mer normal konkurrens.
- Örjan var väldigt ”confident” efter loppet och tyckte att jag hade väckt upp honom bra på Åby. Han har vaknat till.
Går det att få honom att öppna lite bättre?
- Jag har inte provat att trycka av honom någon gång utan litat mer på hans raketspurter. Örjan fick känna på honom lite grann senast och möjligtvis att han har några idéer med att han kan öppna rappare än vad jag har vågat. Det är i alla fall ett bra spår där han kan löpa ut lite renare från början, säger Fredrik Linder som inte planerar några ändringar i utrustningen.
- Han går med öppet huvudlag och fasta tussar. Så länge de går på glädje vill jag inte på med norskt huvudlag och rycktussar.
Hur bedömer du vinstchansen där?
- 4,7. Jag är alltid kaxig när jag inte kör själv, men jag tycker att jag lämnar över två hästar i skön författning. De ser ut som studsbollar här hemma och är helt galna i både hage och träning, säger Fredrik Linder.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-31 2017-12-31 Örebro-7 Magnus Jakobsson 2100/9 C 2 16.0 21
2017-12-23 2017-12-23 Axevalla-2 Johan L Sundgren 2140/10 A 1 17.6 48
2017-11-10 2017-11-10 Kalmar-5 Kim Eriksson 2160/7 C 0 19.9 51
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-9 André Eklundh 2140/11 D str
2017-07-23 2017-07-23 Axevalla-11 Magnus Jakobsson 2140/3 D 6 14.4 93
2017-06-07 2017-06-07 Solvalla-8 Magnus Jakobsson 2140/4 C 6 14.5 33
2017-05-10 2017-05-10 Solvalla-9 Magnus Jakobsson 2140/2 C 2 14.4 53
2017-04-22 2017-04-22 Axevalla-2 Magnus Jakobsson 2140/5 B 1 16.0 13
2017-04-06 2017-04-06 Örebro-3 Magnus Jakobsson 2140/1 B 1 17.0 21
2017-03-27 2017-03-27 Färjestad-2 Magnus Jakobsson 2140/8 D 2 16.1 79
2018-11-23 2018-11-23 Axevalla-5 Magnus Jakobsson 2640/6 A 3 15.6 26
2018-11-16 2018-11-16 Axevalla-1 Kim Eriksson 2160/4 A 0 g 38
2018-07-04 2018-07-04 Lindesberg-4 Magnus Jakobsson 2140/6 A 5 14.6 35
2018-06-26 2018-06-26 Axevalla-3 Johan L Sundgren 2660/7 A 4 194
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-8 Magnus Jakobsson 2160/12 B 0 15.6 94
2018-05-12 2018-05-12 Åby-11 Magnus Jakobsson 2140/9 D 0 11.6 140
2018-04-27 2018-04-27 Åby-9 Magnus Jakobsson 2140/8 C 2 12.9 236
2018-04-19 2018-04-19 Axevalla-10 Magnus Jakobsson 2140/4 C 4 13.9 22
2018-03-30 2018-03-30 Färjestad-9 Magnus Jakobsson 2160/11 A 4 14.3 23
2018-03-15 2018-03-15 Axevalla-4 Magnus Jakobsson 1640/9 B 1 14.0 15
2018-02-28 2018-02-28 Åby-8 Magnus Jakobsson 2160/7 B 2 15.1 53
2019-12-12 2019-12-12 Åby-6 Robert Bergh 2640/4 D 5 17.1 36
2019-10-03 2019-10-03 Örebro-3 Magnus Jakobsson 2640/2 C 0 17.7 147
2019-08-15 2019-08-15 Åby-7 Lasse Punkari 2140/1 D 0 g 71
2019-07-02 2019-07-02 Axevalla-1 Kim Eriksson 2140/1 C 3 14.5 99
2019-06-21 2019-06-21 Årjäng-1 Magnus Jakobsson 2140/4 C 0 g 100
2019-06-02 2019-06-02 Axevalla-8 Rebecca Dahlén 2140/10 D 0 20.8g 89
2019-05-19 2019-05-19 Årjäng-10 Paw Mahony 2140/12 D 1 13.7 250
2019-05-05 2019-05-05 Vaggeryd-7 Benny Christensen 2640/2 D 0 18.0 31
2019-04-25 2019-04-25 Örebro-7 Oskar J Andersson 2100/2 D 5 14.8 143
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-11 Robert Bergh 2140/10 A 0 13.6 33
2020-12-05 2020-12-05 Åby-11 Robert Bergh 2640/4 A 1 13.6 41
2020-11-19 2020-11-19 Åby-9 Robert Bergh 2160/11 A 1 12.6 14
2020-11-05 2020-11-05 Åby-8 Robert Bergh 2140/5 A 1 11.8 17
2020-10-28 2020-10-28 Åby-9 Dwight Pieters 2180/12 B 6 12.9g 114
2020-09-20 2020-09-20 Vaggeryd-7 Robert Bergh 1640/5 B 0 g 31
2020-09-01 2020-09-01 Axevalla-6 Robert Bergh 2140/6 C 2 12.5 15
2020-07-28 2020-07-28 Jägersro Trav-11 Robert Bergh 3160/9 C 0 15.7g 136
2020-07-13 2020-07-13 Solvalla-4 Robert Bergh 2640/8 A 1 14.1 18
2020-06-27 2020-06-27 Bergsåker-5 Robert Bergh 2140/4 A 3 12.8 13
2020-05-30 2020-05-30 Solvalla-10 Per Lennartsson 2140/6 A 4 12.2 32
2020-05-23 2020-05-23 Gävle-5 Per Lennartsson 2140/7 A 1 13.1 18
2020-04-25 2020-04-25 Åby-10 Robert Bergh 2140/5 A 1 12.0 19
2020-04-10 2020-04-10 Färjestad-7 Robert Bergh 3160/5 B 1 13.7 19
2020-03-25 2020-03-25 Åby-8 Robert Bergh 1640/4 C 1 11.0 17
2020-03-14 2020-03-14 Halmstad-8 Magnus A Djuse 2140/14 D 3 13.3 23
2020-03-05 2020-03-05 Åby-4 Robert Bergh 2140/2 D 1 14.2 30ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se