Vikens High Yield travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Vikens High Yield travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Vikens High Yield har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Vikens High Yield har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Vikens High Yield


Zarenne Fas verkar vara hästen som älskar de jobbiga resorna. Efter sin starka insats senast som tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp fi..


Zarenne Fas verkar vara hästen som älskar de jobbiga resorna. Efter sin starka insats senast som tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp fick han återigen göra jobbet utvändigt om ledaren. Men den här gången vägrade tuffingen att ge sig i The Red Mile på Åby.
Magnus A Djuse avancerade fram Zarenne Fas utvändigt om den ledande Vikens High Yield och hade också arbetat ned den samme när bara upploppet återstod. Då kom Nadal Broline som ett spjut i spåren och såg en kort bit ut att skaffa sig segergreppet – när Zarenne Fas kontrade för att nosa ut sin konkurrent. Segern togs på 1.10,4 över 1609 meter autostart och betalade 125 000 kronor i förstapris.
– Han älskar de här hårda resorna, när de andra kommer upp bredvid honom, då tar han i lite extra. Han fick en sämre start på säsongen efter sitt ”dubbelarbete” med aveln, men de här tre senaste loppen har hästen varit superfin. Han är riktigt bra nu. På rätt dag kan han utmana de allra bästa, men vi har alltid haft lite problem med att hålla honom i jämn form, förhoppningsvis funkar det bättre i år. Jag tror att vårt nästa mål blir Sundsvall Open Trot, det kommer passa honom perfekt, sa Jerry Riordan.

Minst spelade hästen slog till
Montéloppet blev händelserikt – och slutade i praktskräll. Favoriten Fromheaven Idzarda galopperade bort sina chanser medan Echelon drog i spets med Robin Hood pressande utvändigt sista varvet. Den som sparat sina krafter var elvaårige fajtern Tiptoe som efter en vass slutspurt avgjorde sista biten. Sophia Olsson Jacobsen bjöd på en häftig segergest efter att ha satt dit fältets minst streckade häst.
Ledningen varje meter av de drygt tre kilometer som utgjorde Julistayern, det var segerreceptet för Samson. Fyraåringen från Robert Berghs stall var redo för seger med ett lopp i kroppen. Samson höll jämn fart i fronten och släppte aldrig någon farligt nära.
Federer var stor favorit i inledningen av V64 men fick efter fyra raka segrar möta sin överman. Tomas Malmqvist-tränade Alert Vendil, körd av Peter Ingves, plockade urstarkt ned favoriten från utvändigt ledaren för en till slut enkel seger.
Thomas Uhrberg kunde ge Midnight Special en perfekt resa där man fick avvakta till utgången av sista kurvan före attacken sattes in. Det tackade fyraåringen från Helena Burmans stall med genom att vinna väldigt lätt.
Unacerveza Broline hade härdats på V75 och kunde nu återvända till vinnarcirkeln. Femåringen kom igenom bra från start, hittade andra utvändigt och avgjorde säkert efter en rivig avslutning för sin tränare Johan Untersteiner.
För 6 rätt på V64 blev belöningen 44 794 kronor. 5 rätt gav 392 kronor och 4 rätt 36 kronor tillbaka.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Travfesten fortsatte på Halmstadtravet och efter torsdagens Sprintermästare var det dags för V75® under lördagen. Hemmprofilen Cyber La..


Travfesten fortsatte på Halmstadtravet och efter torsdagens Sprintermästare var det dags för V75® under lördagen. Hemmprofilen Cyber Lane var omgångens största favorit i Gulddivisionen – och han infriade favoritskapet med råge. Stjärnhästen öppnade snabbt från innerspåret och hade inga problem att planenligt hålla upp ledningen. Han inledde första 500 metrarna efter 1.09,4 och sedan sände Robert Bergh fram Pinto Bob fram utvändigt om ledaren efter ett varv som travades efter snabba 1.11,1. Kort senare kom även Short In Cash farande i spåren och landade utvändigt om Cyber Lane inför slutrundan. Det var alltså körning i omgångar och in i slutkurvan såg Cyber Lane lite småseg ut och utvändige Short In Cash såg ut att vara den starkare och hade ett övertag. Men man kan aldrig räkna ut Cyber Lane innan det norska huvudlaget har dragits ner. När Johan dragit ner skygglapparna tog Cyber Lane i för fullt igen och försvarade sig storstilad över upploppet till seger. Short In Cash förmådde aldrig koppla greppet och den bejublade hemmasegern var ett faktum. Segertiden blev 1.11,5/2140a och förstapriset var 150 000 kronor.
– Han är så lat och flegmatisk så varje gång det kommer någon måste man begära lite. Det är lite så att han somnar in och när det blev 1.11 efter ett varv var jag lite orolig. Då hade jag torskfrossa. Speciellt efter regnet som kommit och jag hade hellre kört 1.13,5 första varvet för att känna mig mer säker, sa Johan Untersteiner.

”Vill vara med i Hugo Åbergs”
– Jag hade tomma tömmar 600 kvar men jag hade ändå lite feeling för jag vet att jag har en pollett kvar när jag drar ner det norska huvudlaget. Det är precis som att han vet att när man drar ner det norska huvudlaget så är det tävling. Jag kände redan att han började öka redan när jag letade efter linorna till det norska huvudlaget. Det var bra gjort av honom att kämpa hela vägen, när det blev så bra fart första varvet.
– Jag tycker att han håller samma kaliber i år som tidigare. Han har kanske inte matchat de allra bästa som i Elitloppet och han är mer stark än snabb så jag tycker att han kommer bäst till sin rätt över längre distanser. Men ägaren är från Malmö och vill nog gärna vara med i Hugo Åbergs och det är klart att jag också vill det. Han har varit hästen utåt för vår del och varit med i eliten i flera år. Det är extra skoj med sådana hästar, fortsatte Johan.

Dubbelseger till Untersteiner – lätt för Global Beware
Johan Untersteiner firade stora framgångar hemma på Halmstadtravet och tog en dubbelseger på V75 när han styrde in sin egentränade Global Beware i den femte avdelningen. Hästen öppnade snabbt till ledningen och efter en snabb öppning fick han dämpa tempot rejält på mellanvarvet. I andra par utvändigt satt stallkamraten Behind Bars som avslutade bra till andraplatsen. Men han kunde inte gå i närkamp med Global Beware som gled undan i suverän stil till en lätt seger.
– Jag var nöjd med honom i provstarten där han kändes jättefin och trampade till riktigt bra. Jag fick en bra feeling och det här är en häst som kommer att klättra i klasserna om han får vara frisk och kry och kan starta kontinuerligt. Han har en väldigt fin härstamning och är den första som har fötts med korsningen Ready Cash som pappa och Muscle Hill som morfar, sa Johan Untersteiner.

Vikens High Yield inledde lekande lätt
Storfavoriten Vikens High Yield hade inga problem att vinna V75-inledningen för sin tränare Robert Bergh. Han höll enkelt upp innerspåret i starten och drog i ett jämnt och hårt tempo, 1.13,5 första varvet. Över upploppet såg sedan Bergh till att Zio Tom Jet inte skulle få chansen i tid från rygg på ledaren. Men det hade nog inte spelat någon roll för Vikens High Yield stack undan till en lekande lätt seger med krafter kvar. Segertiden blev 1.13,4/2140.
– Han öppnade bra i båda starterna och det var aldrig någon fara. Det kändes bra och man får titta på klockan för man tror att det går snabbare än vad det gör, sa Robert Bergh.
Efterspelet kom dock att handla om att springspårshästarna inte fick chansen i starten och att det borde ha varit omstart.
– Det är omstart, inget snack om det. Vi fick ingen plats, varken jag eller Vincenzo. Det är inte lönt att vara sur men jag är mest uppgiven när vi har så stort spel och att hästar inte får chansen, det är ledsamt. Det var direktavgörande om jag skulle ta ledningen från Robert. Nu fick vi inte ens chansen, sa Adrian Kolgjini om sin häst Racing Ribb.

Dubbelseger för Magnus A Djuse
I Ungdomsloppet för lärlingar, V75-2, blev det en övertygande seger för Mystic Mom, tränad av Jerry Riordan och körd av Magnus A Djuse. Tredjehandaren gick med i ryggar ute i spåren efter ett varv och blev kvar där ute under slutrundan. Samtidigt hade favoriten Condior öppnat snabbt och tagit ledningen i första kurvan. Han drog sedan i ett rätt så friskt tempo och höll bra som tvåa, men hade ingen chans att svara en mycket starkt avslutande Mystic Mom den sista biten.

Magnus A Djuse styrde även in Oh Dono Lengai först över mål i V75-4. Den tyske hästen, som tränas av Josef Franzl, satt bra placerad i tredje par utvändigt men hade lite svårt att gå med när fältet svängde ut på den sista bortre långsidan. Han fick fortsätta ute i tredjespår och när upploppet nalkades tog hästen i rejält. Han avslutade starkt och fångade in en tapper Restless Heart den sista biten.
– Det var ganska jämn fart och jag var lite i valet och kvalet om jag skulle gå fram men det blev inte speciellt uppullat utan det var jämn fart. Han var seg i ryggar men när han fick anfallsorder då hände det mycket. Men 700 kvar då var han väldigt trög och flegmatisk och då kändes han inte som någon vinnare. Men i slutkurvan bet han i mer och mer, sa Magnus A Djuse.

Lugauers flygmaskin imponerade på 1.10,7
Laradja Vrijthout bjöd på en imponerande uppvisning när han bombade hem V75-6 i överlägsen stil. Han öppnade hypersnabba bakom bien och bara blåste till ledningen med startsnabba konkurrenter invändigt. Efter en inledning på 1.09 första 500 metrarna drog Lugauer på i ett mördande tempo. Han varvade på 1.10 och i sista kurvan kunde konkurrenterna inte hänga med. Dom var möra men inte Laradja Vrijthout som sa bara tack och hej och lämnade fällt med många längder. Det var en imponerande seger och uppvisning han bjöd på när han travade i en jänkarvgn för första gången och stack undan i splendid isolation över upploppet. Segertiden blev 1.107/1640a och det kan ha varit dagens prestation vi fick se i Bronsdivisionens försök.
– Han har otroligt långa steg och är tekniskt sätt otroligt begåvad. Det blir spännande att följa honom för han har jättemycket kapacitet. Det här är hans första år i Sverige, sa Conrad Luguer.

”Min mormor och min farmor hade vunnit med henne”
En mycket övertygande vinnare fick vi även se i den avslutande avdelningen där Adrian Kolgjini styrde in sin egentränade Kali Smart till seger. Adrian lämnade köposition och styrde fram utvändigt om ledaren inför slutvarvet, gick ner i rygg en kort bit, men sedan fram utvändigt igen. Hästen hade slagit klorna i ledaren redan i sista sväng och kopplade enkelt greppet in på upploppet. Kali Smart klev sedan ifrån till en mycket lätt seger på tiden 1.13,4/2140a.
– Sicken märr. Hon är en fantastisk häst som alltid gör sitt jobb och aldrig har en dålig dag, berömde pappa Luft Kolgjini, som var bisittare som expertkommentator i V75 Direkt i TV4.
– Hon är väldigt allround och både min mormor och min farmor hade vunnit med henne för hon är så otroligt lättkörd. I sista sväng satt jag med ett sånt grepp att det var löjligt. Hon är underbar att köra, sa Adrian Kolgjini.
V75 blev favoritbetonad och sju rätt betalade 1108 kronor. Sex rätt gav 21 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det återigen jackpot på V75 nästa lördag som då avgörs i Årjäng.

Michael Carlsson, Kanal 75


Fem system klarade av att hitta alla vinnarna på V75® som avgjordes i Halmstad under lördagen. Sju rätt betalade 5,3 miljoner kronor och mes..


Fem system klarade av att hitta alla vinnarna på V75® som avgjordes i Halmstad under lördagen. Sju rätt betalade 5,3 miljoner kronor och mest vann en spelare i Finland som kammade hem över sex miljoner kronor. Två av de andra vinnarna hade spelat stora så kallade filspel, där en av dem byggde sina system runt spiken Ottilia Fri, spelad till blott två procent av insatsfördelningen. En annan spelare lämnade in en Harry Boy hos Hemköp i Hässleholm för 96 kronor. Mannen var inne i butiken under lördagen för att handla mat tillsammans med sin hustru och spelade en Harry Boy med Aetos Kronos spik. Han fyllde på med ytterligare några streck och lät sedan Harry göra resten av jobbet. Belöningen blev 5,5 miljoner kronor.

Dan och Kristers miljonsuccé – ”Gick på magkänslan”
Sedan har vi kompisarna Dan Eriksson, 54, och Krister Sandberg, 58, från Växjö som tillsammans delar på drygt 5,6 miljoner kronor. Dom har spelat tillsammans i många år och lämnade nu in ett system som kostade ettusen kronor. Det innehöll två spikar och de hade valt Vikens High Yield och Ultra Bright. När Kanal 75 når Dan under söndagseftermiddagen är han ute och firar storvinsten på krogen med sina två söner.
– Telefonen går varm och det är fantastiskt roligt, säger Dan.
– Vi är goda vänner jag och Krister och har spelat ihop i många år. Vi brukar ha en budget på 400 eller max 500 kronor vardera varje vecka. Nu blev det prick en femhundring var.
Hur kom ni fram till spikarna?
– Det var mycket på magkänslan. Men både jag och Krister hade tagit ut dom spikarna oberoende av varandra innan vi började prata ihop oss om systemet.
Och hur fick ni med omgångens megaskräll, Digital Process, som var spelad till blott en procent?
– Jag tar alltid med alla hästar som heter något med Digital. Det här är inte första gången jag vinner stort på V75. När jag vann 1,1 miljoner på Åby 2015 så skrällde Digital Product. Efter det så tar jag alltid med alla Digital-hästar, säger Dan och skrattar.

”Har minneslucka – men det var ingen dröm”
Dan och Krister såg loppen tillsammans och följde den dramatiska avslutningen. När det stod klart hur många miljoner det blev i vinst visste glädjen och jublet inga gränser.
– Efter tre lopp kom Krister ner till mig och sedan följde vi det ihop. Då hade vi ju fått in båda spikarna och dessutom en skräll. Så då förstod vi att det skulle kunna bli stora pengar. Sedan ropade vi och skrek in vinnarna en efter en. I sista loppet hade vi fem hästar, bland annat Vagabond Bi som hade gett oss hela potten på 26 miljoner.
– Efter sista loppet har jag faktiskt en minneslucka. Allt var så omtumlande. Men när jag vaknade klockan fyra i morse gick jag in och kollade kontot och såg att fasiken vi vann nog igår, haha. Det var ingen dröm.

Står stadigt med fötterna på jorden – efter tre storvinster
Dan Eriksson jobbar som IT-support i Växjö och kompisen Krister Sandberg är krögare och driver Araby värdshus som är en golfrestaurang. Dan har som sagt vunnit storvinster tidigare men står stadigt med båda fötterna på jorden enligt han själv.
– Jag är lycklig vinnare två gånger, eller föresten det här var tredje gången jag vunnit en storvinst. På 80-talet vann jag 200 000 kronor så jag är en liten turgubbe, säger Dan.
– Vi älskar det här spelet V75 och har hållit på i många år och varit travintresserade. Jag är även med på en andelshäst som heter Bell Flower Wine och tränades tidigare av Peter Untersteiner men nu är hos Fredrik Linder.
– Pengarna ger en trygghet och flera valmöjligheter. Men när jag vann 1,1 miljoner 2015 så förändrade det ingenting. Jag bytte inte jobb eller gjorde något speciellt. Det här som har hänt innebär en stor glädje som jag delar med dom som jag älskar i min omgivning.

Michael Carlsson, Kanal 75


Halmstadtravet stod värd för lördagens V75® och dagens sportsliga höjdpunkt avslutade omgången. Paralympiatravets tredje deltä..


Halmstadtravet stod värd för lördagens V75® och dagens sportsliga höjdpunkt avslutade omgången. Paralympiatravets tredje deltävling hade lockat ett starkt startfält och favorit var Cyber Lane. Han spelade inledningsvis en huvudroll när han tvingade andrahandsfavoriten Handsome Brad att öppna första halvvarvet på snabba 1.06,9 för att försvara ledningen, men båda dessa fick senare ikläda sig statistroller i skuggan av Aetos Kronos. Jerry Riordans världshäst gjorde en närmast omöjlig prestation när han trots tolftespår, galopp på den första bortre långsidan och två svängar i tredjespår, pulveriserade motståndet och vann överlägset.
- Han är fantastisk. Vilken prestation han gjorde. Han är stenhård och har ett hjärta av guld, sa Magnus A Djuse.
Men den unge toppkusken var inte nöjd med sitt val att anfalla från femte par utvändigt redan i den andra svängen, när Peter Untersteiner gick ut framför med Heart Of Steel och gjorde så att Aetos Kronos blev hängande i tredjespår.
- Det blev lite fel när Peter gick ut och vi fick en dryg väg fram. Men han kämpade hela vägen och in på upploppet kändes det under kontroll, jag vet att han aldrig ger sig och jag trodde inte att han skulle släppa någon förbi sig.
Aetos Kronos är den sjunde hästen att ta plats i Paralympiatravets finalfält. Loppet körs på Åbytravet 8 maj och sedan tidigare är följande hästar klara: Delia Du Pommereux, Ecurie D., Gelati Cut, Racing Mange, Very Kronos och Who’s Who.

"Tar hellre en rosa biljett"
I silverdivisionen brottades Vikens High Yield med spår elva bakom startbilen men det löste Robert Bergh genom att lämna tredje par utvändigt och svepa till ledningen på den första bortre långsidan. Väl i spets drog sjuåringen musten ur motståndet och dundrade undan till imponerande triumf.
- Nu är han klar för silverfinalen under elitloppshelgen, så blir han inte inbjuden till Elitloppet får vi gå ut där. Men jag tar hellre en rosa biljett. Det är givetvis ett skämt, men han är oerhört duktig, sa Robert Bergh med ett stort segersmil.

Dunderskräll i klass II
Med fem segrar på sex starter bakom sig spelades Wingait Henke till omgångens största favorit och när han tog ledningen från start var det upplagt för promenadseger. Men i slutkurvan började han hissa nödflagg och in på upploppet kopplade utvändige Yuvaraj grepp. Han fick emellertid nöja sig med andraplatsen då jätteskrällen Digital Process spurtade förbi på lätta hovar efter att ha hittat ut från ledarryggen.
- Det är helt fantastisk! Vi hade mycket tur i loppet men jag får säga som Ingemar Stenmark sa, att ju mer jag tränar desto mer tur har jag, sa hästens tränare Stanley Ekberg.
För kusken Sören Boel var det en efterlängtad seger.
- Det är fantastiskt! I 19 år har jag väntat på min första V75-seger och i dag satt den!

”Skakar i hela kroppen”
Omgången innehöll två försök i diamantstoet och det första gick till Fredrik Perssons toppsto Ultra Bright. Hon startade med 40 meters tillägg men lotsad av Örjan Kihlström klädde hon av motståndet via en slutrunda på 1.11,4.
- Jag känner sådan stolthet över hästen! Och fantastisk vilket fint lopp Örjan gav henne, sa den strålande glade tränaren.
I det andra försöket i diamantstoet skrällde Ann-Britt Hansson-tränade Ottillia Fri, som ivrigt påhejad av Marc Elias drog längsta strået i en tät slutstrid med Kali Smart. Det var årets andra skrällseger i V75 för det sexåriga Visbystoet.
- Att ha en häst som kan hävda sig på V75 så här och vinna igen två-tre månader efter förra gången.. Jag skakar i hela kroppen, sa hästens ägare Johan Rosvall.

5,3 miljoner för sju rätt
Jörgen Westholm-tränade Digital Dominance (Örjan Kihlström) spurtade hem klass I innan Adrian Kolgjinis Upstate Face (Carl Johan Jepson) tog en respektingivande seger från ledningen i bronsdivisionen.
- Han vann helt okörd i stort sett. Det var en fantastiskt fin häst, sa segerkusken Carl Johan Jepson.
 På V75 delade alla rätt ut 5 315 188 kronor, sex rätt 14 624 kronor och fem rätt 673 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Spring Race med V75 i dagarna fyra rundades av på Romme och det bjöds på högklassig travsport. Rommeheatet hade lockat flera topphäst..


Spring Race med V75 i dagarna fyra rundades av på Romme och det bjöds på högklassig travsport. Rommeheatet hade lockat flera topphästar och den det snackades mest om på förhand var Pasi Aikios fixstjärnan Who’s Who. Han hade inte tävlat på ett halvår och startade från bakspår, men spelades ändå till favorit. Det visade sig att spelarkollektivet var rätt ute. Med Örjan Kihlström i vagnen var sjuåringen ute i femtespår runt slutkurvan innan han pulveriserade motståndet över upploppet med en kraftfull speed.
- Jag trodde att det skulle bli svårt att hinna fram men att han avslutade sådär var häftigt, sa Pasi Aikio, som kunnat förbereda sin häst mycket bättre i vinter jämfört med när han var sjuk inför fjolårets säsong.
- Skötaren (Jennie Ek) har gnuggat hela vintern med tryckvagn och grejer och det är kul att se att det har gett resultat.
Who’s Who vann svensk travderby som fyraåringen och följde upp det med seger i Jubileumspokalen året därpå. Under fjolårets rumphuggna säsong slutade han bland annat tvåa i Åby Stora Pris. Att döma av söndagens prestation är han given i alla större sammanhang i år.
- Det går inte att beskriva vad han betyder för mig. Jag menar, man vet aldrig om man får en sådan här häst någon mer gång, sa Aikio och fortsatte:
- Nu siktar vi högt. Det är Paralympiatravet först och jag hoppas att vi tar oss vidare dit.

Månlykke A.M. i pappas hovspår
Fixstjärnan Månprinsen A.M. lämnade jordelivet i vintras men i hans son Månlykke A.M. har Gunnar Melander en värdig arvtagare. I augusti blev sjuåringen svensk mästare och årets säsong har inletts på bästa sätt. Årsdebuten vanns i överlägsen stil och söndagens triumf blev också enkel. Från 20 meters tillägg öppnade han snabbt och redan efter att halvvarv var han ikapp tätklungan. När hästarna kom upp för varvning avancerade han i tredjespår och kort senare satt han i ledningen. Därifrån lämnade han fältet till seger med ett hav av hästlängder.
- Han har utvecklats enormt i vinter. I fjol kändes han aldrig så fin som han är nu, han är 60 meter bättre i år som det känns, sa Gunnar Melander efter uppvisningen.
Månprinsen A.M. firade påsk flera gånger med att vinna dubbelcupens final på Romme. För Månlykke A.M. var det premiär. Men han är fortfarande färsk i den äldre eliten och lär fortsätta i sin fars hovspår.
- Prinsen var en undantagshäst och det går inte att jämföra hästar så, men jag är väldigt nöjd med hur Månlykke är nu och hur han har utvecklats.

Cab Lane starkast i rafflande strid
Silverdivisionen blev ett rafflande lopp när Linda Sedström stod vid sitt ord och körde i ledningen med Final Dream. Därmed fick årsdebuterande favoriten Vikens High Yield trava som första häst i andraspår. Därifrån gjorde han en stark prestation och tog ner ledaren, men in på upploppet kom det hästar i alla spår och längst ut i banan flög Timo Nurmos-tränade Cab Lane fram tillsammans med Per Lennartsson. Hästen tog in meter för meter och när mållinjen skars var hans andra raka fullträff efter vinteruppehållet ett faktum.
- Han är väldigt startsnabb men har visat att han går fint bakifrån också, och det här är nog första vintern som det inte har strulat något och vi har kunnat träna på hela tiden, sa skötaren Fredrika Sandberg.

Dunderskräll i brons
Björn Goop körde till ledningen med Astronascente Zac i klass I och sedan det strulat för de värsta konkurrenterna vann han ohotad. Ungdomsloppet gick till Magnus A Djuse bakom Joakim Elfvings Qeen Roc, i klass II segrade Stefan Arvidsson-tränade Art Brown (Rikard N Skoglund) och bronsdivisionen togs hem av Stefan Melander-tränade dunderskrällen Digital Class (Ulf Ohlsson).
Det gav sjurättsutdelningen på V75 en rejäl skjuts och till slut betalade alla rätt 68 586 kronor. Sex rätt gav 158 kronor och för fem rätt fick man 17 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se


Han började säsongen i silverdivisionen.Han avslutar den som svensk mästare och kung på V75.Very Kronos satte en magnifik slutpunkt fö..


Han började säsongen i silverdivisionen.
Han avslutar den som svensk mästare och kung på V75.
Very Kronos satte en magnifik slutpunkt för sitt 2020 genom att krossa konkurrenterna i Legolas Minne på Åbytravet.
- Man har hållit honom så högt så länge. Det är skönt att det äntligen har lossnat, konstaterade Svante Båth sedan han sett sin nya stjärna mosa konkurrenterna den tunga vägen.
Att få sitt genombrott som sexåring är inte vanligt.
Men när det gäller Very Kronos har väl inte frågan varit om utan när han ska kliva in i den yppersta eliten.
Det dröjde till hösten och vintern 2020, men när Svante Båths ständige snackhäst gör bokslut för sin sexåringssäsong gör han det som en av landets största stjärnor.
Lördagens lopp blev nästan en kopia på förra helgens maktdemonstration.
Då styrdes Very Kronos fram utvändigt om Cyber Lane och reglerade denne.
Den här gången hette ”offret” Disco Volante som pressades trött redan på sista bortre långsidan varpå Very Kronos kunde brisa till sin tredje raka triumf på V75.
- Jag är mer och mer nöjd med honom. Man är väl alltid lite spänd när han tävlar, men det har blivit bättre och bättre. Nu får han ta det lite lugnt över vintern, konstaterade Båth medan Adielsson fyllde i:
- Det är verkligen en åktur varje gång med den här hästen och nu på slutet har det varit roliga åkturer. Han har blivit så otroligt mycket förnuftigare. När han är bra är det magiskt att sitta bakom. Det ska bli superspännande nästa år.

”En av de mest extrema jag har haft”
En annan häst som går ett spännande 2021 till mötes är Vikens High Yield. Skotvånget hindrade inte Robert Berghs förvandlingsnummer från att dominera silverdivisionen sedan han släppts till favoritpositionen av spelfavoriten Night Brodde.
- Tittar man på hans exteriör, det är en av de mest extrema jag har haft. Det är som fransmän som vunnit Elitloppet, man förstår inte hur det kan bli sådana varelser. Det finns hur mycket fysik i honom som helst så det kommer säkert mer växlar, konstaterade Bergh efter spetsviktorian.

Släppte tre gånger
Att ge ifrån sig ledningen var temat för dagen och Carl Johan Jepson provade receptet tre gånger om.
Det började med Alhambra Mail som tog över via en tung inledning i spåren, släppte till favoriten Kantens Rose, och sluggade sig främst i en repris från Axevalla-segern på V75 i december i fjol. Magnus Dahlén tränar fyraåringen som segrat i nio av tolv starter på svensk mark.
Lika lyckosamt blev det bakom Helena Edlunds Beartime, som släppte till en annan Bergh-favorit i Speedy Tilly och upprepade bedriften från denna tävlingsdag i fjol via en sylvass slutstöt på open stretch.
Något hattrick blev det emellertid inte sedan Jepson pangstartat till spets bakom Stepping Moneyboy, svarat ut storfavorit Behind Bars och istället överlåtit kommandot till tysktränade Ol Dono Lengai.
Den senare hade nämligen kraft att gå undan för Peter Ingves och ge Josef Franzl ännu en triumf på svenska V75.

Reste inte förgäves
Dagens mest långväga gäst torde varit Pär Ländin som styrde dryga 70 mil från Sundsvall med sin egenuppfödde Axel Ruda.
Och det var verkligen inte förgäves.
Magnus A Djuse serverade en optimal smygare från innerspår varpå fältets enda treåring kunde växla ner sina mer garvade konkurrenter.
- Det var perfekt att det blev lite körning och att vi inte behövde vara med utan kunde följa med bakom. Jag följde med ut och fick bra fart då, det hade nog blivit svårt om vi väntat på open stretch, kommenterade segerkusken.
Björn Goop och Beauty Wind kompletterade en favoritfylld omgång där sju rätt på V75 betalade 10 567 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-31 2017-12-31 Örebro-7 Magnus Jakobsson 2100/9 C 2 16.0 21
2017-12-23 2017-12-23 Axevalla-2 Johan L Sundgren 2140/10 A 1 17.6 48
2017-11-10 2017-11-10 Kalmar-5 Kim Eriksson 2160/7 C 0 19.9 51
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-9 André Eklundh 2140/11 D str
2017-07-23 2017-07-23 Axevalla-11 Magnus Jakobsson 2140/3 D 6 14.4 93
2017-06-07 2017-06-07 Solvalla-8 Magnus Jakobsson 2140/4 C 6 14.5 33
2017-05-10 2017-05-10 Solvalla-9 Magnus Jakobsson 2140/2 C 2 14.4 53
2017-04-22 2017-04-22 Axevalla-2 Magnus Jakobsson 2140/5 B 1 16.0 13
2017-04-06 2017-04-06 Örebro-3 Magnus Jakobsson 2140/1 B 1 17.0 21
2017-03-27 2017-03-27 Färjestad-2 Magnus Jakobsson 2140/8 D 2 16.1 79
2018-11-23 2018-11-23 Axevalla-5 Magnus Jakobsson 2640/6 A 3 15.6 26
2018-11-16 2018-11-16 Axevalla-1 Kim Eriksson 2160/4 A 0 g 38
2018-07-04 2018-07-04 Lindesberg-4 Magnus Jakobsson 2140/6 A 5 14.6 35
2018-06-26 2018-06-26 Axevalla-3 Johan L Sundgren 2660/7 A 4 194
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-8 Magnus Jakobsson 2160/12 B 0 15.6 94
2018-05-12 2018-05-12 Åby-11 Magnus Jakobsson 2140/9 D 0 11.6 140
2018-04-27 2018-04-27 Åby-9 Magnus Jakobsson 2140/8 C 2 12.9 236
2018-04-19 2018-04-19 Axevalla-10 Magnus Jakobsson 2140/4 C 4 13.9 22
2018-03-30 2018-03-30 Färjestad-9 Magnus Jakobsson 2160/11 A 4 14.3 23
2018-03-15 2018-03-15 Axevalla-4 Magnus Jakobsson 1640/9 B 1 14.0 15
2018-02-28 2018-02-28 Åby-8 Magnus Jakobsson 2160/7 B 2 15.1 53
2019-12-12 2019-12-12 Åby-6 Robert Bergh 2640/4 D 5 17.1 36
2019-10-03 2019-10-03 Örebro-3 Magnus Jakobsson 2640/2 C 0 17.7 147
2019-08-15 2019-08-15 Åby-7 Lasse Punkari 2140/1 D 0 g 71
2019-07-02 2019-07-02 Axevalla-1 Kim Eriksson 2140/1 C 3 14.5 99
2019-06-21 2019-06-21 Årjäng-1 Magnus Jakobsson 2140/4 C 0 g 100
2019-06-02 2019-06-02 Axevalla-8 Rebecca Dahlén 2140/10 D 0 20.8g 89
2019-05-19 2019-05-19 Årjäng-10 Paw Mahony 2140/12 D 1 13.7 250
2019-05-05 2019-05-05 Vaggeryd-7 Benny Christensen 2640/2 D 0 18.0 31
2019-04-25 2019-04-25 Örebro-7 Oskar J Andersson 2100/2 D 5 14.8 143
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-11 Robert Bergh 2140/10 A 0 13.6 33
2020-12-05 2020-12-05 Åby-11 Robert Bergh 2640/4 A 1 13.6 41
2020-11-19 2020-11-19 Åby-9 Robert Bergh 2160/11 A 1 12.6 14
2020-11-05 2020-11-05 Åby-8 Robert Bergh 2140/5 A 1 11.8 17
2020-10-28 2020-10-28 Åby-9 Dwight Pieters 2180/12 B 6 12.9g 114
2020-09-20 2020-09-20 Vaggeryd-7 Robert Bergh 1640/5 B 0 g 31
2020-09-01 2020-09-01 Axevalla-6 Robert Bergh 2140/6 C 2 12.5 15
2020-07-28 2020-07-28 Jägersro Trav-11 Robert Bergh 3160/9 C 0 15.7g 136
2020-07-13 2020-07-13 Solvalla-4 Robert Bergh 2640/8 A 1 14.1 18
2020-06-27 2020-06-27 Bergsåker-5 Robert Bergh 2140/4 A 3 12.8 13
2020-05-30 2020-05-30 Solvalla-10 Per Lennartsson 2140/6 A 4 12.2 32
2020-05-23 2020-05-23 Gävle-5 Per Lennartsson 2140/7 A 1 13.1 18
2020-04-25 2020-04-25 Åby-10 Robert Bergh 2140/5 A 1 12.0 19
2020-04-10 2020-04-10 Färjestad-7 Robert Bergh 3160/5 B 1 13.7 19
2020-03-25 2020-03-25 Åby-8 Robert Bergh 1640/4 C 1 11.0 17
2020-03-14 2020-03-14 Halmstad-8 Magnus A Djuse 2140/14 D 3 13.3 23
2020-03-05 2020-03-05 Åby-4 Robert Bergh 2140/2 D 1 14.2 30
2021-07-29 2021-07-29 Åby-7 Robert Bergh 1609/2 C 3 10.8 95
2021-07-10 2021-07-10 Halmstad-5 Robert Bergh 2140/1 B 1 13.4 17
2021-07-03 2021-07-03 Färjestad-10 Robert Bergh 2140/10 C 8 12.0 128
2021-06-12 2021-06-12 Östersund-10 Robert Bergh 1640/11 B 2 10.2 137
2021-05-29 2021-05-29 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/6 A 0 11.8 92
2021-05-08 2021-05-08 Åby-4 Robert Bergh 2140/10 A 0 13.1 27
2021-04-24 2021-04-24 Halmstad-5 Robert Bergh 2140/11 A 1 12.5 20
2021-04-17 2021-04-17 Bergsåker-10 Robert Bergh 1640/9 B 7 11.2g 71
2021-04-04 2021-04-04 Romme-9 Robert Bergh 2140/6 A 5 12.7 24ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se