Vikens Fingerprint travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Vikens Fingerprint travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Vikens Fingerprint har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-11-18 2019-11-18 Färjestad-9 Oskar J Andersson 2140/8 B

Nyheter för travhäst Vikens Fingerprint


Zolly kom till start i Guldstoet med tre raka segrar och efter att hon körts till ledningen på den första bortre långsidan var hon orubbli..


Zolly kom till start i Guldstoet med tre raka segrar och efter att hon körts till ledningen på den första bortre långsidan var hon orubblig, även om utvändige Grande Dive Sisu utmanade upploppet ner.
- Jag provade att öppna lite med henne i dag och hon blev lite pigg. Men sedan gick hon ett bra sistavarv. Hon blev rejält utmanad till slut och 100 kvar hade jag torskfrossa, men hon ville ha sitt huvud först och bet i riktigt den sista biten. En stor eloge till hästen, sa Mattias Djuse, som utöver att träna och köra också deläger hästen, och därför kunde glädja sig lite extra över segerchecken på 350 000 kronor.

Drottning i Kronprinsessans lopp
Dagens näst högsta förstapris delades ut i Kronprinsessan Victorias lopp och de 150 000 kronorna bärgades av Robert Bergh-tränade Sanda Love och Susanne H Osterling, som tveklöst är damloppets drottning. Av de 27 upplagor som körts har hon vunnit fem.
- Otroligt kul! Och jag är grymt imponerad av hästen, sa Solängetkusken.
Hon var inte ensam om att imponeras av Sanda Love, vars insats var minst sagt svettig. Från spår tolv rundade han till positionen utvändigt om ledaren och trots mycket högt tempo tog han över ledningen halvvarvet från mål och höll sedan undan till säker triumf.
- Det är ett långt upplopp här men han var gudomlig, sa Osterling.

Lång distans inget problem
I Andra testet till Stochampionatet bars favoritskapet av kullens segerrikaste sto A Sweet Dance, och den Helena Burman-tränade fyraåringen stod i en klass för sig när hästarna svängde in på målrakan. Med Johnny Takter i sulkyn spurtade hon till säker seger före en tapper Vikens Fingerprint.
- Det var nervuppslitande. Jag vet ju att hon har en vass speed till slut och jag ville bara att hon skulle komma till, och det gjorde hon till slut, sa en lättad Helena Burman.
För Johnny Takters del var det svårare att komma ur sulkyn än att vinna loppet.
- Jag kunde knappt gå av. Jag har fått någon bristning i ljumsken och har jätteont, sa toppkusken som smärtorna till trots kunde dra på smilbanden över hur A Sweet Dance kändes.
- Det är en klasshäst rakt igenom och det var kul att få ett kvitto på att 2 600 meter inte är något problem för henne.
 
Jepson dubblade
Axevallas kuskchampion Carl Johan Jepson hade en bra dag på jobbet och vann två av GS75-avdelningarna. Först ledde han från start till mål med Thomas Jezeks Food Money, som enkelt höll undan för storfavoriten Jairo, och sedan lotsade han Ingbritt Persson-tränade Mago först över mållinjen från bakspår. Övriga GS75-lopp vanns av Christoffer Erikssons Fireman Am och Peter Untersteiners Cheerful Rivner.
Alla rätt på GS75 betalade 38 627 kronor, för sex rätt fick man 385 kronor och fem rätt gav 51 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


På måndag smäller det när det är Grand Final av V75 Winter Burst. Axevalla är värd för multijackpoten som i skrivnande..


På måndag smäller det när det är Grand Final av V75 Winter Burst. Axevalla är värd för multijackpoten som i skrivnande stund är uppe i 60 miljoner till en ensam vinnare med sju rätt. Det beloppet kan ökas på ytterligare om det blir fler jackpots under helgen.
Åke Svanstedt är tillbaka på sina gamla jaktmarker och gör ett gästspel på V75. Han är hemma och firar jul och nyår med familjen i Sverige under några veckor. Nyårshelgen tillbringar han på Bjertorpo där han hälsar på mamma, pappa och sönerna Anders och Rikard.
Svanstedt har fostrat många tränare och en av dem som var lärling länge hos honom är Pär Hedberg.
- Jag började hos Åke år 2000 när han var på Bergsåker. Sedan följde jag med flytten ner till Bjertorp och var kvar honom tills han drog till USA 2013. Det var en väldigt rolig och lärorik tid. Det mesta jag har lärt mig inom det här har jag lärt mig av Åke, säger Pär Hedberg.

”Han har bra chans att vinna loppet”
Till V75-tävlingarna på Nyårsafton har Pär Hedberg fyra hästar till start. Ett par av dem har riktigt bra chanser på förhand och han hoppas kunna avsluta det här året med en eller ett par V75-segrar.
- Jag tycker att vi har några bra chanser och det vore kul om Åke kunde vinna med någon av mina hästar. Han har varit på besök här redan och jag träffade honom för några dagar sedan. Han är nere och hälsar på lite runtomkring här och det är en kul grej att han ska köra lopp, säger Pär.
Så här kommenterar Axevallatränaren sina V75-hästar i tur och ordning.
- X.L.Bygg Palema (V75-1) är en kapabel häst som har vunnit fyra lopp i år och han var fin näst senast vid segern. Men senast i Örebro var det snömoddig bana efter allt snöande och det passade honom inte den dagen. Han måste få fäste i banan, det är viktigt för hans aktion. Det är annars en rätt så rejäl häst som har känts fin i träningen efter förra starten. Vi har inte hittat något fel alls så jag tror att det berodde på banan. Han är bäst när han får tuffa på hela vägen och läget är perfekt eftersom han är startsnabb. Det bästa vore ledningen och att han får dra i sitt eget tempo så att ingen annan kommer in i matchen. Jag tycker att han ska ha bra chans att vinna loppet. Det är några bra på tillägg men de som står på start känns det som att han ska slå. Det är en av mina bästa chanser på V75, säger Pär Hedberg.

”Har varit lugnare på slutet”
- Jejje Palema (V75-3) vann från ledningen senast och gick undan enkelt. Hästen är i fin form och läget är passande med springspår på tillägg eftersom hon är snabb ut. Den långa distansen ska inte vara några bekymmer, bara hon håller sig lugn. Men hon har varit lugnare i loppen på slutet vilket är positivt. Det är lite tuffare motstånd nu än tidigare och det kan bli svårt att vinna. Kanske hon kan greja en plats om det klaffar fullt ut.
- Diva Neo (V75-6) är kapabel och har vunnit V75 förut men senast var hon lite seg som tvåa. Hon hade inte startat på ett tag inför det loppet och hon känns uppåt i träningen efteråt. Hon kommer att vara bättre nu med täta starter men står med 20 meters tillägg på Vikens Fingerprint som slog henne senast. Den och Peter Untersteiners häst kan bli svåra att slå. Men hon borde kunna vara bland de tre om det stämmer.

”Står för klassen i det här loppet”
- Dream Night Palema (V75-7) kändes fin senast och travade jättebra men blev lite stum i kroppen. Det kan vara för att hästen gick med brodd i skorna för första gången. Vi hade inte tränat med det innan och vissa hästar blir väldigt stumma när det är första gången med brodd. Nu har han gått med brodd i jobben efteråt och har tränat på bra. Jag tror att det ska fungera bättre nu. Han satt fast med krafter kvar i Europaderbyt i höstas och står för klassen i det här loppet. Det är inte så tokigt med bakspår för då slipper han att vara med i någon körning om ledningen. Eventuellt ändrar vi till någon form av ryckhuva och har bomullen kvar under. Han har alltid haft fast huva och den ändringen kan ge lite extra fart, säger Pär Hedberg.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sex stycken försökslopp i E3 avgjordes på Grand Slam 75-spelet på Rommetravet på söndagen. Efter sommarens final över 2140..


Sex stycken försökslopp i E3 avgjordes på Grand Slam 75-spelet på Rommetravet på söndagen. Efter sommarens final över 2140 meter handlade det nu om ”korta E3” för både ston och hingstar/valacker.
Stonas uppgörelse ser ut att kunna bli något extra. Samtliga tre kvalvinnare övertygade nämligen stort. Joakim Lövgrens Zara Kronos får dock ses som förhandsfavorit.
Stoet från Jägersro fick ledningen gratis kort efter start då Vikens Fingerprint galopperade och höll sedan enkelt till mål. Zara Kronos har ett vägvinnande steg och flyter liksom ovanpå ovalen.
- Det här var nästan det enklaste lopp hon fått sedan debutloppen då hon gick i ledningen och fick bestämma. Det var väldigt skönt att slippa harva i spåren i dag och jag tycker också att hon trivs bättre på innerspår där hennes kattlika aktion kommer till sin rätt, sade Joakim Lövgren.
Inte sedan 2010 har ett sto vunnit både den långa och den korta avdelningen i E3. Roger Walmanns Tamla Celeber stod för dubbeln då.

Mika helnöjd
Zara Kronos segertid skrevs till 1.12,6 över 1640 meter med bilstart. Ari-Pekka Pakkanens Staro Miami travade samma tid vid segern för Mika Forss i det tredje och sista försöket.
Staro Miami blev utan rygg i andraspår 600 meter från mål och matade enkelt ner ledande favoriten Indiana Boko i en snabb avslutning. Imponerande.
- Det var enkelt i dag och det här är det bästa treåriga sto jag kört. En tre-fyra ston kan vinna finalen och Staro Miami är en av dem, sa Mika Forss.
Också den tredje stovinnaren var bra, riktigt bra. Aleppo Pine drog tåget som första häst i tredjespår sista 800 meterna och vann enkelt utan att behöva visa hela sitt register. Roger Walmann tränar stoet och Kenneth Haugstad satt blick stilla och lät Aleppo Pine avgöra på styrka.

Snöplig galopp
Segrarna i hingstarna och valackernas uttagningslopp blev i tur och ordning Devil Sound (Anders Zackrisson), Filur Sisu (Per Nordström) och Betting Gangster (Jerry Riordan).
Omgångens största favorit var Betting Gangster (66 procent) som bjöds ett lopp i andraparet utvändigt av Carl Johan Jepson och tog sig förbi Global Withdrawl i de allra sista stegen.
Jerry Riordans häst var bra men Global Withdrawl trots allt strået vassare, som hade extraväxlar sparade efter ett lopp utvändigt ledaren.
Nu blev det ändå ingen final för Svante Båths häst som tappade travet sista 50 meterna och galopperade över mål som tvåa. Snöpligt.
Stortränarna Svante Båth och Roger Walmann kvalade in flera hästar. En mindre tränare som det gick bra för var Per Nordström som vann med Filur Sisu och även kvalade in Önas Nougat till hingstarna och valackernas final med en andraplats.

Startlista
E3-final ston
1640 meter autostart

1. Zara Kronos (Joakim Lövgren)
2. Aleppo Pine (Roger Walmann)
3. Staro Miami (Ari-Pekka Pakkanen)
4. Fragolini Am (Lars-Göran Söderberg)
5. Indiana Boko (Timo Nurmos)
6. Aria (Roger Walmann)
7. No Matter (Svante Båth)
8. Flash Am (Roger Walmann)
9. Luce Axe (Ivanov Jevgeni)
10. Racing Brodda  (Mattias Djuse)
11. Loser On Loser (Fredrik Wallin)
12. Global Wild Card (Svante Båth)
Förstapris: 925 000 kronor

Startlista
E3-final hingstar/valacker
1640 meter autostart

1. Devil Sound (Anders Zackrisson)
2. Filur Sisu (Per Nordström)
3. Betting Gangster (Jerry Riordan)
4. Baritone Artist (Markus B Svedberg)
5. Önas Nougat (Per Nordström)
6. Fortune Mearas (Svante Båth)
7. Jaguar Dream (Claes Sjöström)
8. Funky (Tomas Malmqvist)
9. Ninepoints Yankee (Jörgen Westholm)
10. Dats So Cool (Marcus Lindgren)
11. Even's Cool Boy (Robert Dunder)
12. Flight Dynamics (Stefan Melander)
Förstapris: 925 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-11 Oskar J Andersson 2160/8 A 3 17.6 61
2018-12-21 2018-12-21 Axevalla-7 Oskar J Andersson 2140/4 B 1 15.6 16
2018-12-10 2018-12-10 Färjestad-8 Oskar J Andersson 2140/4 D 1 15.9 68
2018-10-29 2018-10-29 Eskilstuna-5 Oskar J Andersson 2140/3 B 1 14.3g 22
2018-10-12 2018-10-12 Romme-8 Kaj Widell 2140/10 C 0 15.6 180
2018-09-25 2018-09-25 Axevalla-1 Stefan Söderkvist 2140/1 C 1 15.1 66
2018-08-23 2018-08-23 Örebro-6 Niclas Benzon 1609/10 B 0 15.3g 41
2018-08-05 2018-08-05 Romme-8 Kim Eriksson 1640/2 C 0 g 622
2018-07-22 2018-07-22 Axevalla-7 André Eklundh 2140/5 D 7 14.0 696
2018-07-12 2018-07-12 Örebro-10 Kim Eriksson 1609/2 D 2 13.7 101
2018-06-26 2018-06-26 Axevalla-6 André Eklundh 2140/8 C 6 16.4 120
2018-05-24 2018-05-24 Axevalla-3 André Eklundh 2140/11 B 2 16.2 178
2018-05-04 2018-05-04 Axevalla-7 Magnus Jakobsson 2160/11 A 0 g 42
2018-04-19 2018-04-19 Axevalla-2 Magnus Jakobsson 2140/6 C 2 16.6 34
2018-04-03 2018-04-03 Axevalla-1 Johan L Sundgren 2140/3 C 1 18.2 21
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-6 Oskar J Andersson 2160/9 C 3 13.6 308
2019-10-21 2019-10-21 Halmstad-9 Henriette Larsen 2140/3 D 1 13.6 141
2019-10-03 2019-10-03 Örebro-2 Kim Eriksson 2160/10 A 2 14.5 68
2019-09-23 2019-09-23 Mantorp-4 Micael Stjernström 2140/11 B 5 14.2 189
2019-07-21 2019-07-21 Axevalla-10 Oskar J Andersson 2140/1 B 0 14.0 90
2019-07-12 2019-07-12 Axevalla-7 Oskar J Andersson 2640/8 B 0 g 114
2019-06-22 2019-06-22 Lindesberg-1 Oskar J Andersson 2160/11 A 1 14.8 34
2019-06-02 2019-06-02 Axevalla-10 Oskar J Andersson 2640/2 C 2 15.1 106
2019-05-22 2019-05-22 Örebro-8 Oskar J Andersson 2100/12 C 3 15.4 263
2019-05-07 2019-05-07 Solvalla-8 Oskar J Andersson 2140/7 C 0 14.1 670
2019-04-25 2019-04-25 Örebro-5 Oskar J Andersson 2160/10 A 1 15.1 33
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-8 Oskar J Andersson 2140/3 D 7 15.1 75ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se