Vichy Grif travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Vichy Grif travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Vichy Grif har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-11-19 2019-11-19 Solvalla-9 André Eklundh 2140/8 B

Nyheter för travhäst Vichy Grif


I V86-1 på Åby fick vi se kvällens läckraste svepning när 21-oddsaren Vichy Grif mer eller mindre vände ut och in på motst..


I V86-1 på Åby fick vi se kvällens läckraste svepning när 21-oddsaren Vichy Grif mer eller mindre vände ut och in på motståndet över upploppet. Det femåriga stoet, som tränas av Sofia Aronsson, svepte fältet på 150 meter då hon gick från sista häst till klar seger tillsammans med André Eklundh.
- Man får en adrenalinkick när man viker ut och känner att det biter. Det var förstås tacksamt att det varit tempo där framme men samtidigt hon är otroligt snabb i benen, sa segerkusken.
Det var stenhårt i mål i V86-2 och målfotot visade att Västerbo Highscore fångade in Hakon von Haithabu i sista stegen in mot mål på Solvalla.
Västerbo Highscore satt näst sist som femte häst i andraspår och levererade en sylvass spurt sista 300 meterna tillsammans med Ulf Eriksson. Björn Röcklinger tränar vinnaren.

Härlig duell
V86-3 blev en härlig duell mellan loppets två mest streckade hästar där Thriller N.P. höll undan före favoriten Whipped Eggs.
Carl Johan Jepson körde till ledningen efter ett varv med Thriller N.P. Knappa varvet kvar tryckte Robert Bergh upp tempot rejält med Whipped Eggs utvändigt om ledaren och de två betrodda hästarna bjöd verkligen publiken valuta för entrépengen.
- Han är jättebra hästen. I dag var han fin, perfekt. Jag ville gärna komma före Robert från start och när vi fick överta var mycket vunnet. Jag fick köra 1.20 på mellanvarvet och då ska det till en bra häst för att ta ner honom, kommenterade Carl Johan Jepson.
Indiana Boko blev svaret i V86-4 och det fyraårigas stoet fixade årets första fullträff i tionde starten och hon gjorde det via en stark avslutning från femte par utvändigt. Rikard N Skoglund skötte tömmarna och tränar gör Timo Nurmos.

Rackham presenterade sig
En häst att lägga på minnet är treårige Rackham som ledde V86-5 från start till mål tillsammans med sin tränare Christoffer Eriksson. Det var andra raka segern i tredje starten i livet, i debuten blev Love You-sonen fyra efter galopp.
- Han är stor och tung och väger kanske 200 kilo för mycket. Jag gillar honom skarpt, sa Christoffer Eriksson.
Spets och slut blev även i V86-6 där Björn Goop ledde från start till mål tillsammans med No Limit Royalty. Det mest dramatiska var väl att No Limit Royalty orsakade en omstart där han var för tidig över startlinjen, men trots det vågade Björn Goop ladda med favoriten i det andra startförsöket.
Pekka Korpi tränar vinnaren.

Lärling skrällde
Kvällens andra stora skräll kom i V86-7 där 20-oddsaren Mellby Guard avgjorde över upploppet efter en resa som tvåa i andraspår. Lärlingen Peter Zabel satt i segersulkyn och tränar gör Peter Untersteiner.
- Vi la norskt huvudlag på honom i dag och kanske var det det som gav honom extra fart, sa Peter Untersteiner.
I V86-8 kopplade överraskningen Global Unspoked greppet trots ett lopp utvändigt hela vägen och sedan höll han undan med liten marginal mot Joe Martini som spurtade sylvasst efter lucka från tredje invändigt. Oskar Svanberg tränar och körde vinnaren.
- Han sträckte på sig riktigt fint. Många invändiga resor har gjort honom modig, sa Oskar Svanberg.
Utdelningen på 8 rätt på V86-spelet blev 884 393 kronor, 7 rätt gav 5 669 kronor och 6 rätt 371 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Alessandro Gocciadoro är tillbaka i Sverige och hans hästar imponerar precis som de gjorde under elitloppshelgen i fjol.Det blev en seger inom V86-spe..


Alessandro Gocciadoro är tillbaka i Sverige och hans hästar imponerar precis som de gjorde under elitloppshelgen i fjol.
Det blev en seger inom V86-spelet för italienaren och femårige hingsten Vincero’ Gar var fullständigt överlägsen trots en blytung resa i tredjespår största delen av första varvet innan han kunde överta ledningen varvet från mål.
Många väntade på att den långväga gästen skulle stumna men han bara fortsatte i imponerande stil och vann till slut med 20-talet meter.
- Wow, mycket bra, i Italien är det en superhäst och jag är inte förvånad. Det var ett bra underlag och då travar han som bäst. Det är en stark häst, sa Alessandro Gocciadoro.

Takter tillbaka som en vinnare
Johnny Takter är tillbaka i sulkyn och körde sin andra tävlingsdag för året då han lotsade Run Ceasar Run till en snygg skrällseger på utmärkta 1.10,9 över sprinterdistans i V86-1.
Ola Samuelsson tränar vinnaren som fick andra utvändigt gratis in mot upploppet istället för tredje utvändigt då Marc Elias valde att lämna andra utvändigt med Quite A Quality för att chansa invändigt via Åbys open stretch.
- Det är skönt vara tillbaka. Jag tycker inte jag känner av någon ringrost. Jag tycker jag känner mig ganska vältränad. Jag vill köra bra hästar, annars tycker jag inte det är kul, sa Johnny Takter bland annat efter segerloppet.

Fjärde raka för Tudor Kronos
Hevin Boko
blev svaret i V86-2 och tillsammans med Jorma Kontio avgjorde det femåriga stoet på ett rejält sätt när hon fångade in italienska gästen Valchiria O.P. sista biten in mot mål.
Beautiful Bacardi blev het i ledningen och satte verkligen färg på loppet där hon rusade på i högt tempo vilket gynnade vinnaren.
Tudor Kronos visade fin löpskalle då han trots lite problem med sin travteknik vann i comebacken efter en offensiv styrning där Robert Bergh tog han om ledningen efter ett varv. Det var rejäl körning om ledningen och inte mindre än fem ledarskiften första varvet.
Det var fjärde raka segern för Tudor Kronos som enkelt drog ifrån konkurrenterna över upploppet efter tre kilometer.
- Det är en härlig individ. Det är i tempohöjningarna han har problem och det är något vi ska försöka slipa bort. Men jag har aldrig känt han så snabb som i dag, sa Robert Bergh.

Imponerande vinnare från Stig H och Kolgjini
Stig H Johansson visade upp en mycket imponerande häst i V86-4 där Zenone R.L. avgjorde med en mäktig långspurt sista 700 meterna i tredjespår från fjärde utvändigt tillsammans med Erik Adielsson.
En annan häst som imponerade var Kennedy som vann V86-5 tillsammans med Adrian Kolgjini. Från tredje par utvändigt satsade Adrian Kolgjini framåt ett och ett halvt varv från mål och från ledningen dominerade sedan den välstammade fyraåringen loppet.
Det var andra årssegern på tre starter för sonen till Joke Face och toppstoet Lisa America som senast galopperade.
- Han gör det väldigt lätt när han vill. Det var ett kritiskt läge när vi skulle gå fram men han skötte det galant. Han går fortfarande med mycket vikt och derbyt kanske kommer lägligt i september, sa Adrian Kolgjini.

Spännande upplopp
V86-omgångens mest spännande upplopp fick vi se amatörloppet V86-6 där Ragazzo da Sopra fångade in storfavoriten Perfect Dynamite i en läcker duell. Henrik Åslund satt i segersulkyn och vinnaren tränas av Björn Goop.
Ett rafflande upplopp blev det även i V86-7 där Vichy Grif spurtade sylvasst då hon fångade in favoriten Nanny McPhee och även höll undan för Got You B.R.
Sofia Aronsson tränar vinnaren och i segersulkyn satt André Eklundh.
Inledningen på loppet blev lite annorlunda då man fick använda startbilen som master med infälla vingar eftersom ordinarie chauffören blivit akut sjuk och en ersättare fick ta över ratten.
- Det var inget som påverkade oss från bakspår. Det är värre för de med framspår, sa André Eklund som förstås var nöjd med segerhästen.
- Det är tacksam när hon slipper lägga speeden i början. Det var en trevlig resa tills vi anföll och då var det bara att hålla i sig.
Åtta rätt på V86 gav 629 328 kronor, sju rätt gav 3 010 kronor och sex rätt 262 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Söndagens Grand Slam 75 avgörs på Axevalla och hemmatränaren Sofia Aronsson startar tre hästar inom miljonspelet. I fjol flyttade hon ..


Söndagens Grand Slam 75 avgörs på Axevalla och hemmatränaren Sofia Aronsson startar tre hästar inom miljonspelet. I fjol flyttade hon in i sitt nybyggda stall som ligger vägg i vägg med Bjertorp på Västgötaslätten. Trots att det blev 3,2 miljoner kronor inkört och 30 segrar, är Sofia långt ifrån nöjd. Anledningen är att sjukdomar spolierade hela sommaren för hästarna som inte kunde prestera.
- Jag fattar faktiskt inte hur vi kom upp i de siffrorna till slut när det gäller segrar och inkörda pengar. Året började väldigt bra men sedan när vi flyttade in till vårt nya stall så blev hästarna sjuka. Det höll i sig hela sommaren och en bit in på hösten. Det var motigt och blev ett rejält tapp för hela stallet, säger Sofia Aronsson.
- Det tog lång tid innan hästarna blev friska men sedan började det röra på sig. Det nya året har börjat bra och jag har inte riktigt lika mycket starthästar som jag har haft tidigare. En del är också konvalescenter men de som startar går bra och jag får vara nöjd.

”Vann enkelt med krafter kvar - är snabb ut”
Sofia Aronsson har 36 hästar i träning och jobbar även som expert i travets tv-sändningar två gånger i månaden. Men på söndag är det stallet som gäller när Sofia selar ut tre hästar i Grand Slam 75. Den hetaste vinstchansen kommer direkt med Vichy Grif som tillhör favoriterna i inledningen. Det femåriga stoet har börjat det här året strålande och gjort tre starter. Efter en andraplats i årsdebuten har det blivit två raka övertygande segrar. Först vann hon från ledningen i Örebro och senast spurtvann hon på Solvalla från spår elva.
- Vichy Grif (GS75-1) har fått komma igång och börjat starta kontinuerligt och det har gett resultat. Det strulade mer eller mindre hela förra året för henne med sjukdomar precis som för de andra hästarna. Sedan när vi skulle få henne till start i vintras rullade hon sig fast i staketet. Men nu har hon fått träna och tävla utan avbrott och kommit igång. Hon går framåt med loppen och blir bara bättre och bättre. Det känns skönt att det har lossnat, säger Sofia Aronsson.
- Hon var bra vid segern i Örebro från ledningen och senast på Solvalla var hon jättefin. Kusken behövde inte vika fram pisken till slut och hon vann väldigt enkelt med krafter kvar.
Vad säger du om uppgiften för Vichy Grif med innerspår bakom startbilen?
- Hon är snabb ut och hade spår ett på V75 i somras och öppnade riktigt bra då. Axevalla är en av de bästa banorna att ha innerspår på eftersom det är så långa raksträckor. Jag hoppas att hon kan hålla upp ledningen och köra där. Det är några V75-härdade hästar med i loppet men hon är en av de som kan vinna. Inga ändringar.

”Blev för lätt och kunde inte trava”

Du har ytterligare två hästar med i Grand Slam 75. Chanserna där?
- Emilie K. (GS75-3)
drog jag av skorna på senast och hade för lätta boots på. Hästen blev alldeles för lätt och kunde inte trava. Den här gången ska det bli riktigt gjort med balansen och det blir skor runt om. Det är ingen häst som vinner på beställning och spår tolv är inget att hurra för. Hon får smyga med och försöka tjäna pengar. Eventuellt blir det helstängt huvudlag, men det har hon gått med tidigare.
- Valkyria Bob (GS75-5) blev halsopererad under det långa uppehållet och var heller inte helt fräsch när hon gjorde årsdebut på Mantorp. Hon har varit hos doktorn efteråt och känns fin igen. Vi har även bytt skor på henne och tränat på till den här starten. Jag hoppas och tror att hon kommer att gå bättre den här gången. Läget är bra men jag tror inte att hon är mogen att vinna redan nu. Jag hoppas att hon travar bra och kan vara med och ta en fin placering. Inga ändringar, säger Sofia Aronsson.

Michael Carlsson, Kanal 75


V75 Champions, för fjolårets 15 segerrikaste V75-kuskar, kördes på Solvalla på lördagen och nytt för i år var att ku..


V75 Champions, för fjolårets 15 segerrikaste V75-kuskar, kördes på Solvalla på lördagen och nytt för i år var att kuskmatchen avgjordes över sex lopp. Inför den sista avdelningen hade Ulf Ohlsson en knapp ledning före Jorma Kontio och avgörandet blev dramatiskt. Kontio körde till ledningen med Lady Nadine och hade segern i såväl kuskmatchen som loppet på gaffeln in på upploppet. Men då galopperade hans häst och därmed tog Ulf Ohlsson, som måltrea med Vichy Grif, hem prestigematchen.
- Lite prestige är det ju och det klart att jag tycker att det är roligt att få vinna, sa Ulf Ohlsson.

Fog för optimismen

Dessförinnan hade Solvallakusken överraskat V75-spelarna två gånger om. Största skrällen levererade han i form av 57-oddsaren Dani Boko vars spurt bet bra när han hittade ut från fjärde par invändigt i slutkurvan.
- Jag tänkte att det måste bli svårt i dag men Broberg var optimistisk när vi for ut och han hade rätt. Vi hade flyt med loppet men hästen gick bra och visade fin form, sa Ulf Ohlsson.
Micael Broberg var sprudlande glad efter segern och när hans West Wing därefter fångade in storfavoriten Bryssel i sista steget visste glädjen inga gränser.
- Det är så jäkla kul! En V75-dubbel...och på Solvalla dessutom.
- Men jag är inte så överraskad. Jag tippade åt Direkten i Bollnäs och där spikade jag West Wing och hade med den andra på fem, berättade Broberg, vars ATG Tillsammans-system till slut fick sex rätt och drog in drygt 57 000 kronor till tio andelsköpare.

Två miljoner för sju rätt
På V75 landade sjurättsutdelningen på över två miljoner kronor och utöver Broberg-skrällarna bidrog norske kallbodet Lille Jim till miljonregnet. Med Carl Johan Jepson i sulkyn levererade hästen en tung slutstöt från kön och avgjorde i god tid före mål.
- Jag har sett Jepson köra och han har gott tag i kallblodshästarna, så jag tänkte att honom ringer jag på en gång och frågar om han vill köra min häst. Nu löste sig allt och det är otroligt roligt, sa hästens tränare Jan Martin Bjerring.
Övriga avdelningar i V75 Champions vanns av Jorma Kontio med Timo Nurmos-tränade Antonio Trot, Peter Ingves med Isto Kuismas Stoneisle Ocean samt Kaj Widell med Firewire. Axevallaamatören Rigmor Jacobssons sexåriga sto gjorde en mycket stark prestation när hon från positionen utvändigt om ledaren vann enkelt.
- 1.10,5 sista varvet i dödens... Hon gjorde en jätteprestation och var helt enkelt bara bäst, sa Kaj Widell.

Eriksson lärlingschampion
Sandra Eriksson bjöd på segergest sedan hennes styrning, Björn Goop-tränade Farouk B.R., gjort en fin insats i V75 Lärlingschampion. Trots att hästen fick pinna på ordentligt för att försvara ledningen och sedan fick favoriten Hobby de l’Ilton pressande utvändigt om sig stegade han undan till mycket enkel triumf.
- Jag tyckte att han hade fått sträcka på sig ganska bra för att svara ut dem från start så när favoriten kom och tryckte var det inget man önskat, men samtidigt var det bra för då fick han göra av med krut också. Jag hade krafter kvar hela vägen in i mål. Han är en fantastisk häst! sa den framgångsrika Bodenlärlingen.

Ola Johansson, Kanal 75


Inte en krona inkört på drygt tio veckor.Det var facit för Ulrika Wällstedt och hennes stall Guldstjärna inför onsdagens V86-omg&..


Inte en krona inkört på drygt tio veckor.
Det var facit för Ulrika Wällstedt och hennes stall Guldstjärna inför onsdagens V86-omgång.
Men då hade hon också medvetet preparerat stallets toppduo för just denna kväll.
Varningsklockorna under eftermiddagen talade om tjällossning och risk för otjänligt underlag på Solvalla.
Fullt så illa blev det inte, men när V5-spelet bjöd på en 100-oddsare och tre 20-oddsare med fyrarättsutdelning som följd kunde man ana att det skulle smälla även på V86-spelet.
Att banan blev lerigare och blötare i ju längre kvällen led bekom emellertid inte Fonda Boko det minsta när Torbjörn Jansson blåste till ledningen och lämnade sina konkurrenter i smått överlägsen stil.
- Det var härligt att se honom idag. Jag var orolig hela loppet att han skulle vika ner sig, han har ju aldrig sprungit på tung bana förut, men han var verkligen fin. Hästen är i sådan harmoni för dagen, det bådar gott, sade Wällstedt som på förhand deklarerat att jobbiga förutsättningar skulle vara till fördel för Swimming Pool.
V86-avslutningen blev den fyrfota gyttjebrottning man kunde ana i det tilltagande regnet och Swimming Pool närmade sig stadigt, men utan att komma förbi Hans R Strömbergs dödenstravande Tiger Williams som försvarade sig förnämligt för Kaj Widell.
- Jag är så nöjd med honom ändå. Det är en stor tung häst så han behövde det här loppet i kroppen, men som vanligt kämpade han hela vägen. Man måste bara älska den hästen, sade Wällstedt som kunde räkna in 90 000 kronor på årets två första starter, att jämföra med 629 900 under hela 2017.

Fick njuta från Frankrike
I en annan division när det gäller prispengar under en säsong tävlar Timo Nurmos som åkt ner till Frankrike för att preparera Readly Express för Prix d’Amerique.
Därifrån fick han se Extra Fudge spurta starkt, men förgäves bakom Svante Ericssons Orkidee Skift som hade uppvisning för Örjan Kihlström.
Revanschen kom två lopp senare då Manofthematch blev minst trött i ett galoppfyllt långlopp i händerna på Jorma Kontio.

Långlopp i kallblodstempo
På Åby var förutsättningarna mer normala och kvällens rivigaste lopp kom i V86-3 där första varvet travades på 1.13,1 efter otaliga ledarskiften.
Det passade Kim Eriksson som sparade krutet bakom Sofia Aronsson-tränade italienaren Vichy Grif som slog klorna i tappre Kiss My Lips H.C. kort före mål.
Raka motsatsen sett ur dramatisk synpunkt blev styrkeprovet över sällsynta 3 640 meter autostart. Omgångens största favorit Ready Ribb (Björn Goop tränar, Carl-Johan Jepson körde) fick anföra en lång sträcka i 1.22-fart med konkurrenterna uppradade bakom och brisade ifrån i obekymrad stil.

Bra säsong för Rushmore
Lutfi Kolgjinis auktionsdyring Rushmore Face återkom efter uppehåll och levererade kvällens prestation då han rundade fältet trots tappstart.
- En häst med väldigt hög kapacitet. Det blir nog en bra säsong för hans del, konstaterande körande Christoffer Eriksson.
Amatörtränaren Helén Blomberg har bara tre hästar i träning.
En heter Global Raceway och avslutade fjolåret med imponerande V75-seger dagen för julafton.
2018 öppnades i samma övertygande stil då han fixade kvällens tredjefavoritseger efter tidig ledning för Stefan Persson och höll nere V86-utdelningen till 10 662 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-23 2017-12-23 Axevalla-2 Jorma Kontio 2140/2 C 2 18.1 37
2018-12-02 2018-12-02 Mantorp-5 André Eklundh 1640/9 A str
2018-11-23 2018-11-23 Axevalla-3 André Eklundh 1640/8 B 3 12.4 161
2018-11-15 2018-11-15 Åby-5 Rickard Svanstedt 2160/12 A 0 g 132
2018-10-08 2018-10-08 Mantorp-9 Kim Eriksson 1640/1 C 6 13.0 40
2018-09-26 2018-09-26 Åby-4 Emil Engvall 2140/6 B 3 13.9 96
2018-09-15 2018-09-15 Halmstad-7 André Eklundh 1640/6 A 4 14.0 53
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-9 Kim Eriksson 1640/2 C 7 14.3 116
2018-07-03 2018-07-03 Axevalla-3 Kim Eriksson 1640/1 A 2 12.6 57
2018-05-19 2018-05-19 Mantorp-6 André Eklundh 1640/10 A str
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-11 Ulf Ohlsson 2160/11 C 3 14.5 65
2018-01-24 2018-01-24 Åby-7 Kim Eriksson 2140/12 A 1 15.0 37
2018-01-17 2018-01-17 Solvalla-8 Kim Eriksson 2140/7 B str
2018-01-08 2018-01-08 Axevalla-6 Kim Eriksson 2140/4 B 1 15.1 20
2019-10-23 2019-10-23 Åby-6 André Eklundh 1640/8 D 1 11.7 214
2019-09-30 2019-09-30 Eskilstuna-7 Erik Adielsson 2140/6 C 1 14.9 27
2019-09-16 2019-09-16 Halmstad-4 André Eklundh 1640/6 D 4 12.3 60
2019-08-15 2019-08-15 Åby-7 Fredrik Claesson 2140/3 C 0 14.3 111
2019-07-29 2019-07-29 Färjestad-9 André Eklundh 2140/13 B 4 14.9 64
2019-07-20 2019-07-20 Axevalla-4 André Eklundh 2140/5 C 0 13.8 74
2019-07-02 2019-07-02 Axevalla-1 André Eklundh 2140/6 C 2 14.3 164
2019-05-22 2019-05-22 Örebro-8 André Eklundh 2100/10 B 6 15.4 46
2019-05-15 2019-05-15 Jägersro Trav-7 Peter Zadel 1640/1 C 5 12.6 72
2019-04-25 2019-04-25 Åby-3 André Eklundh 2140/7 B 0 15.0 54
2019-04-10 2019-04-10 Åby-9 André Eklundh 2140/14 B 1 14.0 177
2019-03-24 2019-03-24 Axevalla-4 André Eklundh 2140/1 A 3 15.8 23
2019-02-26 2019-02-26 Solvalla-4 André Eklundh 2140/11 B 1 14.6 58
2019-02-07 2019-02-07 Örebro-7 André Eklundh 2100/5 B 1 17.1 33
2019-01-28 2019-01-28 Mantorp-4 André Eklundh 2140/10 B 2 15.7 42
2019-01-13 2019-01-13 Mantorp-4 André Eklundh 2140/4 A strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se