Vicar travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Vicar travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Vicar har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Vicar har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Vicar


Åby-travet har fått till ett riktigt superlopp som avslutar V75® på lördag. Det har blivit dags för storloppsklassikern &Ar..


Åby-travet har fått till ett riktigt superlopp som avslutar V75® på lördag. Det har blivit dags för storloppsklassikern Åby Stora Pris som numera är ett styrkeprov över 3140 meter. Loppet har lockat hit flera internationella stjärnor, bland annat från Frankrike och Italien med kanoner som Ce Bello Romain och den i senaste starten våldsamt imponerande Bengurion Jet. Men det svenska stålet går heller inte av för hackor med flertalet elithästar bakom startbilen. En av dem är Who’s Who, den karismatiske stjärntravaren som bollade med konkurrenterna i Hugo Åbergs Memorial senast. Den sjuårige hingsten hade innan dess vunnit miljonloppet Norrbottens Stora Pris och var innan dess tvåa i Harper Hanovers lopp. Segern i Åbergs blev lekande lätt efter att ha öppnat blixtsnabbt bakom bilen och fått bestämma tempot i täten.
– Who’s Who (V75-7) gick i mål med krafter kvar i Åbergs och det loppet var som på beställning inför starten på lördag. Jag är inte så ledsen att han inte gick en 1.08-tid utan det viktigaste var sättet som han vann på. Det var ett bra lopp för honom att inte behöva vara trött i mål, säger Pasi Aikio.
– Han tog det bra och har gått sina helt normala jobb efteråt. Hästen känns riktigt fin och det märks att han är i toppform nu. Jag har kört honom idag (måndag) och då kändes han fräsch och taggad. Det var ett lugnare intervalljobb och annars går han lite blandad kompott av träning, med backe, rakbana och skogsslinga.
Vad säger du om den för många ”dolda” startsnabbheten som hästen visade upp i Åbergs?
– Den visste vi att den fanns där och även om hästen inte visat det för allmänheten så var det ingen överraskning för oss. Jag förstod att Öran skulle släppa av honom och köra för ledningen när han hade det läget som han hade.

”Har inte lärt sig läsa än – men det kommer nog”

Beskriv Who’s Who som individ och hur säsongen har varit så här långt?
– Det har varit en fantastisk säsong så här långt och man kan inte annat än vara jättenöjd. Man jobbar ju för att få fram en sådan här häst och man kanske aldrig får en sådan häst mer i livet. Åbergs-segern var stor och bara en sån grej att han fortfarande är obesegrad på Jägersro. Det är häftigt.
– Who’s Who är en fantastisk individ på alla sätt. Han är så klok och det psyket som han har är helt otroligt. Det enda är att han inte har lärt sig att läsa ännu men det kommer nog det också framöver, haha. Han har full koll på vad som gäller, säger Pasi.

”Är mycket bättre i år – med i segerstriden”
På lördag kan det bli en ny miljonseger för Who’s Who som går ut som en av de mest betrodda i Åby Stora Pris. Örjan Kihlström sitter som vanligt i sulkyn bakom derbyvinnaren som har sprungit in 11,6 miljoner kronor. I fjol var Who’s Who tvåa i Åby Stora Pris bakom Moni Viking och tränare Aikio är ännu mer uppåt i år.
– Han är en helt annan häst i år än förra året. Då hade han haft kvarka inför säsongen och var inte optimalt förberedd. Till i år så har han fått en rejäl vinterträning i kroppen och hästen är mycket bättre i år. Det var bra gjort att bli tvåa i fjol med tanke på förberedelserna men inför årets säsong så har han fått jobba rejält hela vintern och då har han visat hur bra han är.
– Läget är helt okej, det kunde ha varit betydligt sämre och alla såg ju senast att han kan öppna om Örjan vill ladda. Men hästen är på intet sätt beroende av någon ledning och vi får se hur Örjan lägger upp det nu när det är långt lopp.
– Det är många bra hästar med och flera ”långskubbare” och det är kul när man får vara med i ett sådant här lopp. Jag har alltid bra feeling när Who’s Who startar och det är sällan han gör bort sig. När han har gjort det så har det funnits någon logisk förklaring. Med rätt löpningsförlopp så ska han absolut vara med i segerstriden. Vi gör inga ändringar utan kör barfota runt om, helstängt huvudlag, fast bomull i öronen och jänkarvagn igen, säger Pasi Aikio.

Du har ytterligare en häst med i V75 och det är Vicar i den fjärde avdelningen. Chanserna där?
– Vicar (V75-7)
är jämn och säker och gör sällan ett dåligt lopp. Senast blev han fast bakom en rygg som inte drog fram honom och blev hindrad litegrann. Men han gjorde ett bra lopp då också. Nu är det iskallt läge med spår sju bakom bilen och det krävs en hel del tur och fart på loppet. Vi testar att köra barfot fram nu för att försöka få lite mer fart i honom för styrkan finns där. Han har gått barfota fram tidigare men det är första gången i år. Jag har upplevt att han inte har varit riktigt mogen för det tidigare men nu känns han starkare och mer rejäl för att kunna utnyttja det fullt ut.

Michael Carlsson, Kanal 75


På lördag är det V75® på Årjängstravet med en jackpot på i runda tal 49 miljoner till en ensam vinnare.En av huvudrol..


På lördag är det V75® på Årjängstravet med en jackpot på i runda tal 49 miljoner till en ensam vinnare.
En av huvudrollsinnehavarna är licensierad amatör från värdbanan i Årjäng.
Merete Larsen kör gärna sina hästar själv i lopp men anlitar proffsen vid större uppgifter. På lördag kör Björn Goop hennes häst för första gången.
Bilden är från sommaren 2007 då Merete Larsen vunnit lopp med mamman till helgens V75-aktuelle Pacific Kingdom.
- Det är med Pacific Grace då hon vann i Rättvik tror jag det var. Jag kör Pacific Kingdom en del också men till större lopp vill man ju verkligen ge hästen chansen när det handlar om så mycket pengar och anlita bra kuskar. Jag är inte kvalificerad att köra V75 men vill som sagt stå vid sidan en sån här gång, säger hon.

”Mest optimala läget”
Pacific Kingdom blir mycket spelad i klass I-försöket (V75-5). Nioåringen är startsnabb och andraspåret bakom bilen blev bästa tänkbara.
- Det blev verkligen det mest optimala läge han kunde få. Jag går inte ut och säger att han ”bare vinner” men jag tycker att det ser bra ut på papperet i alla fall. Det är några bra hästar med. Främst 4 Mandela Zon och 6 Vicar. Så visst finns det motstånd, säger Merete Larsen.

Borta i över två år
Pacific Kingdom har bara gjort 27 starter i karriären. Nioåringen har alltid varit frisk men fick ändå ta bara mest ta det lugnt under två och ett halvt år då Larsen hade annat i livet som gick före.
Sommaren 2020 kvalade Pacific Kingdom in igen och har fram till nu varit klasser bättre än före det långa tävlingsuppehållet.
Fyra segrar har det blivit i vardagslopp med tränaren i vagnen. I februari körde Carl Johan Jepson till seger i Klass II på V75 på Rommetravet och i starten efter blev det knapp förlust i finalloppet på Solvalla.
- Att ta första segern på V75 var stort men nästan större att bli tvåa i finalerna på Solvalla. Då var han verkligen bra. Vi har siktat in oss på att vara med nu på lördag men var ju inte ens säkra på att han skulle komma med på poäng. Det är kanske inte det värsta V75-loppet som körts. Att bara ha chansen i ett lopp på hemmabanan är något alldeles speciellt, säger Merete Larsen.

Banrekord senast
I den senaste starten vann nioåringen på ett nytt banrekord i Karlstad för femåriga och äldre, tiden 1.11,7.
Carl Johan Jepson körde till ledningen och höll tempot uppe i sprinterloppet till överlägsen seger.
- Han var bättre än vad vi hade förväntat oss och vann väldigt bekvämt och hade kunnat fortsätta ett bra tag till i samma tempo. Allt verkar vara precis som det ska vara med honom efteråt. Han är pigg och alert men går bara lite lugnare mellan starterna. Eventuellt går han barfota fram på lördag. Jag har inte riktigt bestämt hur det ska bli men jag tror inte att det gör varken till eller från egentligen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvallatränaren Pasi Aikio gästar Bollnäs med en duo i transporten och båda ska kanske med i kalkylen när man knåpar ihop sitt ..


Solvallatränaren Pasi Aikio gästar Bollnäs med en duo i transporten och båda ska kanske med i kalkylen när man knåpar ihop sitt system på V75®. Som vanligt anlitas Örjan Kihlström som kusk.
Den som ska ut först från stallet är 5 Baula (V75-2) som kommer ut från springspår i Diamantstoet. I senaste starten delade hon hon ut nästan 40 gånger pengarna på toton och fixade så att några fick ihop slantar till fina julklappar.
Vad kan du berätta om henne?
– Jag var inte överraskad att hon skrällde. Hon hade visat en stigande form innan den förra starten och är under kraftig utveckling. Det är en månad sedan hon startade men hon känns fin i träningen och från springspår tror jag hon kan öppna ganska hyggligt.
Några ändringar i utrustningen?
– Ja, det blir första gången med rycktussar. Vi har testat det i träningen och det blev sådär lite lagom effekt.
Kan hon skrälla igen?
– Inte helt omöjligt. Hon ska åtminstone ha en hygglig chans att sluta bland de tre främsta.
Du avrundar sedan med 12 Vicar (V75-6) som gjort bra ifrån sig en längre tid. Vad kan han hitta på härifrån?
– Han slutade trea i klass 2-finalen i mellandagarna och gjorde ett bra lopp. Nu fick han ett skitspår, men han känns fin i träningen och löser det sig härifrån kan han också dyka upp bland de tre främsta. Taktiken överlåter jag helt och hållet till Örjan att bestämma.
Några ändringar i utrustningen?
– Nej. Det blir samma som senast.
Innan vi släpper dig måste vi förstås kolla hur det står till med stallets stjärna Who´s Who, som tjänat 8,2 miljoner kronor. Hur är dagsläget med honom?
– Bara bra. Han hade dåliga blodvärden i SM-starten på Åby och därför gjorde vi bokslut. Nu är han igång och tränar tungt och han har haft en fin vinter så här långt. Årsdebuten kommer att ske under vårkanten när det blivit lite varmare ute, rapporterar Pasi Aikio.

Magnus Blom, Kanal 75


 Med From Aboves enda helsyster som mamma och Maharajah som pappa har Vicar stolta anor att försvara från sin uppfödare Menhammar Stuteri.M..


 Med From Aboves enda helsyster som mamma och Maharajah som pappa har Vicar stolta anor att försvara från sin uppfödare Menhammar Stuteri.
Men karriären har gått i vågor för hästen som visat stort kunnande, men inför söndagen aldrig tagit hem en prischeck över 40 000 kronor.
Nu kom kanske genombrottet för Pasi Aikios sexåring när han spurtade hem klass II-försöket på Romme i händerna på Örjan Kihlström och kunde lägga 110 000 kronor till sin prissumma.
- Det är framförallt styrkan han lever på, men hästen har utvecklats stadigt och kommer mer och mer. Man kan bara hoppas att han blir lite snabbare i benen också så småningom, kommenterade Kihlström som ramade in omgången efter att ha inlett med att runda från tillägg med Daniel Redén kallblodiga nyförvärv Roli Eld
- Han vann säkert. Det är en jättefin häst, det har han ju visat tidigare också, fortsatte Kihlström om tioåringen som krigat mot eliten i Norge och ser ut att bli ett spännande tillskott till den blågula kallblodseliten.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-11-02 2018-11-02 Örebro-1 Pasi Aikio 2100/4 B str
2018-10-19 2018-10-19 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/1 D 5 16.2 87
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-6 Örjan Kihlström 3140/8 D 0 19.1g 93
2019-10-30 2019-10-30 Solvalla-5 Örjan Kihlström 2640/5 B 1 15.6 20
2019-10-11 2019-10-11 Romme-5 Pasi Aikio 2640/9 B 2 16.3 31
2019-09-24 2019-09-24 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2640/2 B 2 15.3 38
2019-09-10 2019-09-10 Romme-7 Pasi Aikio 2640/2 D 1 16.3 60
2019-08-12 2019-08-12 Romme-1 Pasi Aikio 2140/10 B 1 16.4 26
2019-05-28 2019-05-28 Visby-2 Pasi Aikio 2120/1 B 0 18.8g 59
2019-01-23 2019-01-23 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/1 B 0 16.9 71
2019-01-14 2019-01-14 Eskilstuna-1 Pasi Aikio 2140/4 A 3 19.3g 24
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/6 C 3 14.4 43
2020-12-06 2020-12-06 Romme-10 Örjan Kihlström 2140/5 B 1 13.8 91
2020-11-25 2020-11-25 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2640/3 A 4 16.0g 61
2020-11-13 2020-11-13 Solvalla-5 Örjan Kihlström 2140/4 A 3 15.8 20
2020-10-30 2020-10-30 Solvalla-7 Pasi Aikio 2140/7 A 3 15.0 178
2020-10-03 2020-10-03 Romme-5 Reko Seppä 2140/11 A str
2020-09-07 2020-09-07 Mantorp-2 Pasi Aikio 2640/11 A 3 16.2 21
2020-08-17 2020-08-17 Eskilstuna-6 Örjan Kihlström 2140/1 A 0 15.5g 15
2020-08-06 2020-08-06 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2660/4 B 3 14.7 67
2020-04-15 2020-04-15 Solvalla-9 Pasi Aikio 3140/1 C str
2020-02-26 2020-02-26 Solvalla-9 Örjan Kihlström 3140/3 C 4 16.7 26
2020-01-29 2020-01-29 Solvalla-8 Reko Seppä 2140/11 B 0 17.1g 50
2020-01-13 2020-01-13 Mantorp-5 Pasi Aikio 2640/12 A 1 18.0 16
2021-09-15 2021-09-15 Solvalla-10 Anders Eriksson 2140/4 C 4 12.6 216
2021-08-25 2021-08-25 Solvalla-8 Reko Seppä 2640/1 B str
2021-08-14 2021-08-14 Åby-8 Örjan Kihlström 2140/7 D 7 12.7 418
2021-07-25 2021-07-25 Axevalla-10 Örjan Kihlström 2140/1 C 5 13.7 99
2021-07-17 2021-07-17 Årjäng-9 Örjan Kihlström 2140/6 D 3 12.9 71
2021-06-18 2021-06-18 Solvalla-3 Örjan Kihlström 2140/4 B 2 12.8 18
2021-05-24 2021-05-24 Mantorp-3 Anders Eriksson 2140/6 C 1 12.5 82
2021-05-07 2021-05-07 Solvalla-2 Pasi Aikio 2140/7 C 2 13.7 222
2021-03-13 2021-03-13 Axevalla-7 Örjan Kihlström 3140/5 D 0 16.1 153
2021-02-26 2021-02-26 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2640/12 A 2 16.2 20
2021-01-23 2021-01-23 Bollnäs-10 Örjan Kihlström 2140/12 B 5 15.2 81ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se