Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Verk travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Verk travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Verk har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Verk har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Verk


Midsommarhelgen rundes av med V75-trav i Kalmar där 8 904 personer passerade vändkorsen trots lite avskräckande regn vid lunchtid.En av de finast..


Midsommarhelgen rundes av med V75-trav i Kalmar där 8 904 personer passerade vändkorsen trots lite avskräckande regn vid lunchtid.
En av de finaste prestationerna under dagen svarade Robert Berghs nyförvärv Nobel Amok för i Kalmarsundsstayern över 3140 meter.
Nobel Amok kom i Robert Berghs träning vid juletid i fjol och efter fem starter i år har valacken fått upp ångan på allvar i de två senaste och verkligen visat sig stark. Att det nu handlade om debut över tre varv spelade därför mindre roll.
Hästens stora problem har varit att han gärna vill inleda i passgång och springspåret man lottades till i Kalmar var bästa tänkbara.
- Det såg så bra ut att det bara kunde bli fel men nu klaffade verkligen allt. Det var totalt okört i mål, sa en nöjd Robert Bergh.
Som menade att ett spår fyra eller fem hade varit kallare för Nobel Amok.
- Det är klart att det var jättetacksamt att vi fick det där spåret eftersom han börjar i pass. Men får han bara de där extra meterna är han så förnuftig att han kliver ner i trav av sig själv. Jag kände att det var en talang när jag fick hästen i träning. Han har visat enorm styrka i loppen och det är en spännande häst att följa tycker jag, sa Bergh.

”Helt bortglömd”
I Kalmarsundspokalen för den högsta klassen blev det norskt i topp för andra året i rad i form av snart niofaldige miljonären B.B.S.Sugarlight.
Kevin Oscarsson hittade tredje utvändigt från bakspåret och brakade på genom den sista kurvan. En överlägsen seger sedan konkurrenterna kört lite för fort i täten.
- Han har tävlat mot världseliten på slutet där han inte lyckats och var ju helt bortglömd av spelarna i dag. Jag sa till Kevin att bara sitt ´i tredje-fjärde ytter och kör till slut så ska det bli göj! sa själaglade tränaren Fredrik Solberg.
Peter Untersteiner valde Harry Haythrow före B.B.S.Sugarlight i loppet. I stället blev det så att Kevin Oscarsson fick köra åttaåringen för första gången.

In Toto Sund efter paus
Stoeliten - Viola Silas lopp – vanns av femåriga In Toto Sund. Favoritskapet i loppet delades av Daniel Redéns häst och Indoor Voices - och positionerna fällde avgörandet.
Roger Walmanns häst fick harva utvändigt, medan In Toto Sund kunde runda till ledningen efter 500 meter för Kim Eriksson och sedan bestämma tempot. Ändå en stark insats med tanke på att stoet inte hade tävlat på två och en halv månad.
Toppspurt till tredjeplatsen av Geisha Sund som lade bort uppåt 30 meter på en galopp i starten.
Jätteöverraskningen Henning Lixarve var på väg mot seger från ledningen i klass II-loppet men fick ge sig på upploppet där utvändige Shorthanded Jag visade sig vara den tuffare. Petri Puro tränar och Peter Ingves satt i sulkyn.

Offensiven utslagsgivande
Joakim Lövgren körde till våldsamt 900 meter från mål från fjärde utvändigt med Iago Zon som snabbt tog sig upp utvändigt ledaren och sedan kunde ta över i början av upploppet.
En strong insats av hästen som höll till mål på trötta ben i bronsdivisionen, före starkt spurtande Stepping Spaceboy.
Det här var Iago Zons andra triumf i V75 i livet, den första kom i vintras i klass I.
I klass I-loppet hade storfavoriten Rushmore Face en sämre dag och i stället blev det Peter Untersteiners Sobel Conway som stack upp.
Sobel Conway fick gå för fullt i fjärdespår genom den sista kurvan och såg härligt moppig ut. Överraskningen Belong Life och Hanna Lähdekorpi spurtade mersmakande till andraplatsen.
I den avslutande silverdivisionen ledde krigaren Spitcam Jubb från start till mål för Kaj Widell. En skön revansch för tränaren Micael Broberg som trodde mycket på sin häst inför V75 i Östersund där det gick lite fel. Det var barfotabalansen som spökade då enligt tränare Broberg, som nu spikade på skor igen.
Utvändige Bravo Navarone hade grepp om Spitcam Jubb i början av upploppet men Brobergs häst höll farten bäst. Storfavoriten Tjacko Zaz reparerade en galopp i inledningen till en tredjeplats.
Sju rätt på V75 delade ut 276 928 kronor. På sex rätt blev utdelningen 1 321 kronor och femmorna blev värda 110 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Rättvikstravet plågades av regnskurar under midsommardagstravet. Men nederbörden satte mest ner humöret på publik och aktiva och..


Rättvikstravet plågades av regnskurar under midsommardagstravet. 
Men nederbörden satte mest ner humöret på publik och aktiva och kom inte i några mängder som påverkade underlaget.
Populäraste ekipaget var utan tvekan Rättvikshästen On Track Piraten och Johnny Takter som jagade tredje raka segern i Midsommarloppet.
100 000 kronor väntade vinnaren och jättefavoriter till segern var Nuncio och Örjan Kihlström - spelade på 68 procent på Grand Slam 75.
Nuncio gjorde sin första start efter Elitloppet och togs lugnt från sitt sjundespår, samtidigt som Johnny Takter pep till ledningen med On Track Piraten.

Nuncio aldrig med chans
1300 meter från mål lämnade Örjan Kihlström tredjeparet utvändigt och körde fram utvändigt om On Track Piraten varvet från mål.
Johnny Takter hade då fått inleda första 1000 på långsamma 1.14,5 och hade – skulle det visa sig – händelserna under kontroll. Nuncio kom aldrig i närheten av sin kombattant och fick även släppa före sig i Order To Fly som liftat med i vinnarhålet.
On Track Piraten fick nu äran att vara före Nuncio i mål för första gången.
- Det blev ledning väldigt lätt och sedan fick han bestämma så jag förstod att det skulle bli svårt för Nuncio, sa Hans R Strömberg.
Johnny Takter efter loppet:
- Det är berömvärt att han kan tända till igen efter en svacka. Jag hoppas att det här är ett gott tecken och att han kommer tillbaka till den form han hade i vintras för då var han fenomenal tycker jag.

”Ingen superform”
Stefan Melander om Nuncios insats:
- Det är klart att det inte var någon superform och jag såg redan på bortre långsidan att det inte skulle gå. Samtidigt är det inte lätt att gå utvändigt om Piraten. Det är bara att gratulera Piraten, det är lugnt. Nu blir det lite tätare starter och då blir det lite mera tryck i honom, sa Solvallatränaren som enligt planen ska starta Nuncio i Årjängs Stora Sprinterlopp lördagen 15 juli.

Oaks-ettan en vinnare igen
Förutom Midsommarloppet för den högsta klassen kördes också uttagningar i unghästserien Breeders' Crown.
Det handlade om fyra uttagningar – samtliga inom Grand Slam 75 – där de sex första i varje kval gick vidare till semifinalerna på Solvalla i slutet av oktober.
Efter succéåret i fjol som bland annat innehöll en seger i Svenskt Travoaks var det dags för årets andra start för Darling Mearas. Stefan Perssons rejäla sto grejade segern trots ett tolftespår bakom bilen.
Darling Mearas lyftes ut i femtespår 250 kvar och fick gå för fullt för första gången över upploppet och segern blev faktiskt säker till slut i de fyraåriga stonas uttagningslopp.
- Det stora målet för henne i år är Stochampionatet. Nästa start blir i uttagningarna på Axevalla om tre veckor, sa Halmstadtränaren Persson.

Helloise sträckte på sig
I de treåriga stona BC-uttagning stumnade storfavoriten Maharani de Baroda på upploppet efter ett speedryck från andraparet utvändigt. I stället gick segern till andrahandsfavoriten Helloise Boko som sträckte på sig och höll undan säkert från ledningen trots en öppning i trakterna av 1.09,5 första 500. Mattias Djuse tränar.
Amatören Morten Waage från Solvalla tränar Wreckless M.M. som vann uttagningen för treåriga hingstar och valacker. Ulf Eriksson gav hästen ett lopp i rygg ledaren och med lucka på upploppet räckte det precis mot ledande Hazard Boko.
Reijo Liljendahls Policy Of Truth var knappt slagen tvåa i kriteriet förra året. Nu vann han de fyraåriga hingstar och valackernas uttagning efter att ha fått bestämma i ledningen för Ulf Ohlsson. Vinnaren slog av lite på takten till slut och Dominion Beach närmade sig efter en sent insatt spurt. Reijo Liljendahl tränar Policy Of Truth.

Mikael Wikner, Kanal 75


Traditionsenligt avgörs midsommarhelgens V75-omgång i Kalmar. Lika traditionsenligt körs tävlingarna på söndag då alla mid..


Traditionsenligt avgörs midsommarhelgens V75-omgång i Kalmar. Lika traditionsenligt körs tävlingarna på söndag då alla midsommarfirare hunnit vila upp sig efter grodhopp, sillfrossa och kanske en skvätt starkt.
- Om det inte spöregnar kommer vi som vanligt att åka på ett traditionellt midsommarfirande i Sorunda. Sedan blir det säkert sill och bastu, säger Timo Nurmos.
Men det är inte för att prata midsommar som vi har ringt till Solvallatränaren. Vad vi vill veta är hur Tjacko Zaz (V75-7) mår efter Elitloppet, där han galopperade bort sig i försöket.
- Han gick jobb i måndags och allt verkar bara bra. Han har aldrig hoppat för oss tidigare så jag tror att galoppen senast var en tillfällighet. Han har i alla fall inte visat de tendenserna hos oss, varken före eller efter Elitloppet.
Amerikanske toppkusken John Campbell körde hästen för första gången senast. På lördag ska en annan världskusk, Johnny Takter, få chansen bakom femåringen för första gången.
- Ny kusk ska inte vara något problem. Johnny är rutinerad och hästen är jättefin att köra, som en bil.
Tjacko Zaz har endast knappa miljonen på vinstkontot och det betyder att han, sin höga kapacitet till trots, inte är uppe i den högsta V75-klassen än. När han nu går ut från ett idealiskt femtespår bakom startbilen i silverdivisionen blir han storfavorit.
- Jag hoppas att han är lika bra eller ännu bättre än i årsdebuten. Nu fick han visserligen inget lopp senast men han har ett lopp i kroppen och inför årsdebuten hade han inte gått snabbare än 1.25. Han har mest styrketränat och inte gått ett enda banjobb nu heller, men han känns mycket fin.

”Nu laddar vi för fullt”
Timo Nurmos låter även 2015 års Derbystovinnare Evin Boko (V75-1) göra resan till Kalmar. Sexåringen vann inget lopp på nio försök i fjol men har inlett årets säsong starkt.
- Hon hade inte många lopp bakom sig när hon vann Derbystoet och plötsligt var hon uppe i stoeliten, så förra året blev ett mellanår där hon fick skaffa sig mer rutin. Nu är hon ett år äldre och nu laddar vi för fullt.
Evin Boko vann senast efter en stark långspurt från tredje par utvändigt. Det var hennes tredje start i år. Gången innan blev hon femma i ett lopp som vanns av världstravaren Delicious U.S. och i årsdebuten knep hon tredjeplatsen bakom Indoor Voices och Raffinos, en duo som hon möter igen på söndag.
- Hon har varit fin i träningen hela tiden och inför senast hade hon bara fått snälla lopp. Vi är mycket nöjda med hästen och innerspår är bra. Hon är inte snabbast av alla men kan öppna ganska bra. Jag har ingen koll på motståndet men tror att hon kommer att göra ett bra lopp.

Ola Johansson, Kanal 75


I juni förra året fastnade flera av Fabrice Souloys hästar i dopingkontrollen under Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke. Hästarna hade f&..


I juni förra året fastnade flera av Fabrice Souloys hästar i dopingkontrollen under Oslo Grand Prix-dagen på Bjerke. Hästarna hade för höga halter av kobolt i kroppen. En av hästarna, Un Mec d’Heripre, fastnade även i dopingkontrollen på Solvalla under elitloppshelgen förra året och i Sverige ska travsportens Ansvarsnämnd kungöra dom 5 juni. Den norska motsvarigheten till Ansvarsnämnden, Domskommittén, offentliggjorde sin dom på onsdagen och Fabrice Souloy döms till 15 års avstängning och 500 000 norska kronor i böter.
I domen går bland annat att läsa:
”DK (Domskommittén) kan inte finna någon annan bakomliggande orsak till det som skett än en cynisk behandling av travhästar för att uppnå bästa möjliga resultat.”
Avstängningen träder i kraft omgående men kan överklagas till norska travsällskapets Appellkommitté. Fabrice Souloy är på grund av ett annat fall av kobolt-doping avstängd i Frankrike året ut och presidenten för den europeiska travunionen (UET), Jean-Pierre Kratzer, har tidigare meddelat att de bestraffningar som utdöms i Norge och Sverige kommer att gälla i samtliga UET:s medlemsländer.

Ola Johansson, Kanal 75


Midsommar i Rättvik är en klassiker och travtävlingarna brukar vara välbesökta. 2002 vann Stefan Melander ett fyraåringslopp med ..


Midsommar i Rättvik är en klassiker och travtävlingarna brukar vara välbesökta.
2002 vann Stefan Melander ett fyraåringslopp med Scarlet Knight i Rättvik och de 5 822 åskådare som kom till Rättvikstravet står sig fortfarande som ett publikrekord för midsommartravet på banan.
Sekretariatet i Rättvik informerar om att det absoluta publikrekordet i Rättvik noterades i augusti 2015 då 9 676 personer kom till Sommartravets final.
- Det lär inte bli lika mycket folk på lördag men när Nuncio nu ska möta Piraten borde samla en del i alla fall, säger Stefan Melander.

Matchar mot Årjäng
Midsommarloppet med 100 000 kronor i förstapris går som den sista avdelningen i lördagens Grand Slam 75-omgång.
En spelomgång som förutom garantin på 15 miljoner kronor till en ensam vinnare, lockar med jackpot och sju miljoner kronor i sjurättspoolen.
Endast åtta hästar kommer till start i Midsommarloppet där Nuncio fick spår sju bakom bilen. Stefan Melander rapporterar om en pigg häst efter Elitloppet.
- Det var lite aktuellt att starta i Östersund eller Boden men jag valde att stå över och vänta lite till. Loppet i Rättvik ligger bra i tiden och är allt bra efter det här är tanken att nästa start ska bli i Årjäng, säger Melander som har siktet inställt på Årjängs Stora Sprinterlopp lördagen 15 juli.

”Hetsar inte upp oss”
On Track Piraten kommer från en tredjeplats i Jämtlands Stora Pris och körs som vanligt av Johnny Takter.
Nuncio får sin ständige följeslagare Örjan Kihlström i sulkyn.
- Jag åker bara på trav när Nuncio startar numera och det blir jag som värmer honom som vanligt. Allt verkar bra med honom. Vi hetsar inte upp oss i förväg utan det viktigaste är att allting flyter med hästen och det verkar det göra, säger Stefan Melander.
Nuncio blir jättefavorit i GS75-7. Utöver Midsommarloppet avgörs också fyra högklassiga Breeders Crown-försök på lördagen med hästar som Darling Mearas, Policy Of Truth och Global Trustworthy.

Startlista
Midsommarloppet
2140 meter, autostart

1. Order To Fly–Per Lennartsson
2. On Track Piraten –Johnny Takter
3. Montdore–Jorma Kontio
4. Udo's Oiler–Björn Goop
5. French Laundry–Ulf Ohlsson
6. Checkpoint–Kaj Widell
7. Nuncio–Örjan Kihlström
8. Porthos Amok–Marcus Schön
Förstapris: 100 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var stora tävlingar på Bro Park på måndagen där huvudnumret Stockholms Stora Pris avgjordes en kvart efter klockan nio på ..


Det var stora tävlingar på Bro Park på måndagen där huvudnumret Stockholms Stora Pris avgjordes en kvart efter klockan nio på kvällen.
Hurricane Red – korad till årets häst inom galoppen i Sverige i fjol – vann enkelt efter oförmånlig löpning tillsammans med Jacob Johansen.
Det blev trångt i startögonblicket och andrahandsfavoriten hamnade näst sist i fältet. Hurricane Red låg sedan med som näst intill jumbo men kunde ändå avgöra på speed över Bro Parks långa upplopp där Lennart Reuterskiöld Jr:s adept gick från första till sista häst.
Danske storfavoriten Brownie hade inte mycket att sätta emot den här gången och blev tvåa. Trea överraskningen Ruler Of Course som höll emot bra vid railen och blev passerad av Brownie i de sista stegen.

”I dag passade det” 
Efter loppet fick Linda Reuterskiöld frågan om den sämre insatsen i Pramms Memorial senast.
- Han tyckte inte om banan den dagen men gjorde det bra ändå tycker jag. Man kan inte vara med jämt där framme. Men i dag passade det. Det är en ärlig liten häst som har fysiken helt enkelt. När vi såg att inte så många lopp vanns från de främre positionerna i dag tänkte jag att nu ”droppar vi” och så går vi på speed – och det gick! sa Linda Reuterskiöld, fru till Lennart jr som själv inte var på plats.
700 000 kronor in till Stall Zadas hårding Hurricane Red som nu tjänat 6,6 miljoner.

En kläm ur boxen
Rutinerade Jacob Johansen satte upp knytnäven i luften i målgången.
En avvaktande löpning men Johansen verkade inte ha tvivlat på utgången.
- Han har en väldigt bra speed när man har sparat på den. Han fick en liten ”kläm” ut ur boxen och det var inte meningen att jag skulle hamna näst sist men det gick väldigt fort fram, sa dansken.

Storfavoriten i Bloomers' Vase
Niels Petersen i Norge tränade kvällens tyngsta favorit Icecapada som vann Bloomers' Vase på ett väldigt betryggande sätt. 300 000 kronor var segern värd för Stall Bonne Nuit.
Carlos Lopez gav Icecapada (63 procent) ett invändigt lopp över de 1900 meterna och lyfte ut i god tid före upploppet där stoet seglade ifrån konkurrenterna.
- Det är en otroligt allsidig häst med väldigt hög klass. Vi får tänka till lite var hon ska starta här näst. Kanske i Frankrike, kanske hon blir hemma? sa Niels Petersen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-02-24 2017-02-24 Romme-7 Ulf Eriksson 2160/10 D 0 1138
2017-02-03 2017-02-03 Romme-7 Tomas Pettersson 2160/6 D 0 32.6 681
2017-01-26 2017-01-26 Gävle-5 Ulf Eriksson 2160/10 D str
2017-01-20 2017-01-20 Romme-7 Tomas Pettersson 1660/15 D 0 31.0g 1465
2017-01-11 2017-01-11 Romme-2 Magnus Jakobsson 1640/4 C 5 30.3 555
2016-12-30 2016-12-30 Romme-6 Ulf Eriksson 2140/2 D 5 33.1 342
2016-12-27 2016-12-27 Gävle-9 Kajsa Frick 2160/6 D 5 29.1 269
2016-12-16 2016-12-16 Solvalla-3 Ulf Eriksson 2140/5 D 0 g 503
2016-11-12 2016-11-12 Romme-8 Kjell O Jonsson 1660/15 D 0 28.7g 1578
2016-10-21 2016-10-21 Solvalla-9 Kjell O Jonsson 2160/5 D 0 30.2g 809
2016-08-22 2016-08-22 Romme-8 Kjell O Jonsson 2160/15 D str
2016-08-01 2016-08-01 Rättvik-7 Kjell O Jonsson 2140/6 D 6 28.8 1283
2016-07-25 2016-07-25 Rättvik-4 Kjell O Jonsson 2140/2 D 0 28.5 1870
2016-05-24 2016-05-24 Romme-1 Kjell O Jonsson 2140/4 D 7 30.2 631
2016-04-26 2016-04-26 Romme-6 Kjell O Jonsson 2140/2 D 0 29.2g 886
2016-04-15 2016-04-15 Gävle-7 Kjell O Jonsson 2140/4 D 0 g 1160
2016-04-10 2016-04-10 Romme-6 Kjell O Jonsson 2140/4 D 0 28.4 1663
2016-03-26 2016-03-26 Gävle-6 Kjell O Jonsson 1640/6 D str
2016-03-18 2016-03-18 Solvalla-8 Kjell O Jonsson 2160/7 D 0 28.8 1480
2016-02-12 2016-02-12 Solvalla-2 Kjell O Jonsson 2140/3 C 5 30.7 1746
2016-02-01 2016-02-01 Bollnäs-2 Kjell O Jonsson 2140/4 D str
2015-12-18 2015-12-18 Romme-5 2160/3 0 32.2 185
2015-11-27 2015-11-27 Romme-6 2140/3 4 30.1 1297
2015-11-15 2015-11-15 Rättvik-7 2160/6 8 30.7 543
2015-11-03 2015-11-03 Gävle-8 1660/9 str
2015-10-22 2015-10-22 Bollnäs-3 2140/2 3 28.9 323
2015-10-08 2015-10-08 Bollnäs-4 2140/1 6 28.0 559
2015-09-28 2015-09-28 Romme-1 1640/4 6 27.4 627ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se