Verk travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Verk travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Verk har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2017-01-26 2017-01-26 Gävle-5 Ulf Eriksson 2160/10 D

Nyheter för travhäst Verk


Solvallatränaren Daniel Redén har fyra hästar klara för Prix d'Amerique nästa söndag.Nu verkar orosmolnet också ha bl&arin..


Solvallatränaren Daniel Redén har fyra hästar klara för Prix d'Amerique nästa söndag.
Nu verkar orosmolnet också ha blåst över för det största hoppet i kvartetten, Propulsion.
Sexåringen ströks bort från helgens storlopp Prix de Belgique på grund av ett tjockt bakben men var fin igen i ett lättare jobb på träningscampen Grosbois i Paris på torsdagen.
- Benet på Propulsion ser mycket bra ut. Han kändes otroligt fin när jag joggade honom och körde en liten speed i 12-fart i dag, skrev Daniel Redén på twitter på torsdagen.
Under fredagen ska Propulsion testas i ett litet skarpare jobb på tävlingsbanan Vincennes. Solvallatränarens Prix d'Amerique-klara kvartett: Propulsion, Lionel, Call Me Keeper och Wild Honey.

Kanal 75


Sedan början av 2000-talet körs en landskamp för kallblodshästar på Vincennes i Paris. Kallblod från Sverige, Norge och Finland ..


Sedan början av 2000-talet körs en landskamp för kallblodshästar på Vincennes i Paris.
Kallblod från Sverige, Norge och Finland gör upp i två lopp som i år avgörs 19 och 23 februari på den franska nationalarenan.
Historisk vinnare av det första loppet 2002 blev Per-Gunnar Persson bakom hästen Lykketinder. Bollnäsamatören höll ångan uppe och vann även det andra loppet det året. En stor triumf som kusk, ägare, tränare och uppfödare.
Per-Gunnar Persson, storebror till tränaren Jan-Olov, har alltid sysslat med kallblod och släkten har också plockat fram rasens bäste i Järvsöfaks.
På senare år har dottern Annelie Lagergren tagit över mycket av verksamheten med hästarna av pappan. Sjuårige Björs Frej vann V75 i fjol och är alltså en produkt av ännu en generation tränare och uppfödare i Järvsö.
- Det är full fart på pappa som hjälper mig om dagarna med hästarna. Det han gjorde 2002 var fantastiskt och det är klart att även jag hemskt gärna vill till Paris med någon av mina hästar. Men det är så mycket som ska stämma och Björs Frej är den förste vi haft sedan Lykketinder som har den höga klassen som krävs, säger Annelie Lagergren.

Simtränade Victory Tilly
Annelie Lagergren har tagit över släktgården i byn Grönås i Hälsingland. Förutom träningsverksamhet har även en del jobb med konvalescenter utförts på gården.
Victory Tilly simtränades en sommar i familjen Perssons regi. V64-aktuelle Björs Frej är den senaste som byggts upp med simturer i Milsjön utanför Järvsö.
Björs Frej skadade sig som fyraåring och hade inte tävlat på ett och ett halvt år när gick sitt kvallopp på Bollnästravet i mars förra året.
Fem segrar på nio starter och drygt 300 000 kronor insprunget blev facit i fjol.
- Han hade problem med böjsenorna på båda frambenen och det tog tid. Det handlar om en helt fantastiskt individ som verkligen visat att han är tillbaka. Han är mycket medgörlig och nyfiken och lätt att köra. Det är styrkan som är hans vapen i loppen. Björs Frej är dock inte så kvick ut från start men snabbheten kanske kommer med åren, säger Annelie Lagergren.

Tufft att ta sig runt?
På söndagen startar Björs Frej i V64-5. Elva hästar är med bakom bilen över medeldistans och Annelie Lagergrens häst drog det sämsta spåret tillsammans med Ulf Ohlsson. Loppet är ett uttagningslopp till landskampen i Paris där de två främst placerade hästarna i mål har möjlighet att starta i Frankrike.
- Bakspåret är ju ingen fördel precis. Han är stark och ska räknas med chans men kanske blir det tufft att ta sig runt alla ändå. Vi får se. Hästen känns bra i alla fall och var fin i ett provlopp i lördags, säger hon.

Dryga spår i V75
Efter fyra raka segrar under sensommaren och hösten slutade Björs Frej fyra i Romme V75 i slutet av oktober från 40 meters tillägg.
- Han är ju inte så kvick ut och kom bland de sista och gjorde det bra efter en dryg sista sväng. Senast var han knappt slagen tvåa från utvändigt ledaren bakom Höstbo Stig. Jag tycker att han bara känns bättre och bättre.
Om Björs Frej inte kvalar in till Paris på söndag finns chansen att ta en av de två återstående platserna i loppen via seedning.
- Vi ska starta på söndag och i första hand göra ett försök att ta oss vidare kvalvägen. Det skulle vara svårslaget om jag och pappa får åka igen.

Fotnot: Det är jackpot på V64 och i sexrättspotten lockar fem miljoner kronor. Om någon blir ensam om alla rätt blir det ”Grand Slam” och vinnaren inkasserar tio miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Veckans snackis i trav-Sverige har varit att råstarka fransyskan Anna Mix skulle få ett snällt lopp i ryggar i V75-spelets gulddivision. D&arin..


Veckans snackis i trav-Sverige har varit att råstarka fransyskan Anna Mix skulle få ett snällt lopp i ryggar i V75-spelets gulddivision. Då hon om två veckor ska ut i vinterns stora travdrabbning Prix d’Amerique i Paris ville inte hennes tränare att hon ännu en gång skulle få ett tungt och slitsamt lopp, utan istället ett vilsamt upplägg med full sprutt över mållinjen. Precis så kördes hon också men när upploppet nalkades hade hon ingen sprutt att komma med. Det hade däremot elvaårige guldveteranen Obi Wan, som kördes efter samma taktik som Anna Mix. Dansken exploderade när han fick full anfallsorder och från femte par utvändigt lämnade han skuggande Anna Mix och blåste förbi framförvarande ekipage.
- Det klart att det här är överraskande, lika överraskande för mig som för spelarna, sa körande tränaren Flemming Jensen.
Obi Wan var enprocentare på V75-spelet och delade ut 42 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Jag hoppades att det skulle gå fort för det var min chans i dag att bara ta det försiktigt och köra till slut. Det lyckades till 100 procent.
- Han går alltid in i mål när han har fått ett snällt lopp och på upploppet kände jag att vi i alla fall skulle få fina pengar med oss hem, och så plötsligt var han etta.
Hedershästen Obi Wan fick i och med segern in ytterligare 150 000 kronor på vinstkontot och ståtar nu med 3,7 miljoner kronor insprunget.
- Han har alltid varit en fin häst som gjort sitt bästa och tjänat mycket pengar. Han är en fantastisk häst, sa Jensen.

Team Kihlström/Hansen tog trippel
Till skillnad från gulddivisionen blev silverdivisionen en odramatisk historia. Visserligen blev dagens största favorit Aron The Baron av med ledningen kort efter start men Örjan Kihlström hittade omgående ut från innerspåret och sedan han lotsat hästen till ledningen blev segern komfortabel. Aron The Baron tränas av danske amatören Jeanette Hansen och hon räknade även hem segern i V75-avslutningen när Red Rose America vann tillsammans med Örjan Kihlström efter avancemang till positionen utvändigt om ledaren.
- Det är en riktigt läcker märr faktiskt. Hon kanske är ännu vassare om hon får gå längre i ryggar men hon är så pass bra att jag trodde att hon skulle klara att gå utan rygg också, sa Örjan Kihlström.
Solvallakusken hade redan bokfört sig för en seger med stoet Udora Jet när V75-spelet drog igång. Vem som tränar den hästen? Jeanette Hansen förstås.
- Det är helt fantastiskt faktiskt. Det är inte så lätt för en tränare att vinna tre lopp en sådan här dag och inte för en kusk heller, sa Solvallakusken.

Vann den tunga vägen
Starke M.T.King Of Cash var bara bäst i klass I. Tredjespår första halvvarvet och resten av loppet utvändigt om värste antagonisten Aileron spelade ingen roll. I slutkurvan kopplade M.T.King Of Cash grepp och över upploppsrakan lämnade han konkurrenterna.
- Även om det blev tredjespår i första sväng kändes det som att vi kunde lunka fram i lugnt tempo och sedan kändes det rätt så stabilt hela vägen, sa körande tränaren Johan Untersteiner, vars pappa Peter Untersteiner skrällde med Frankie Brodde i bronsdivisionen.
Från tredje par utvändigt levererade hästen en rapp avslutning.
- Vi fick rygg ända till 350 meter kvar och det tackade han för när han spurtade förbi dem på ett bra sätt, konstaterade Untersteiner den äldre.

Tog karriärens första V75-seger
I lärlingsloppet blev det favoritseger genom Conrad Lugauer-tränade Bellino B. Ett tufft inledningsvarv till trots höll hästen undan till knapp seger och därmed tog kusktalangen Henriette Larsen sin första V75-triumf.
- Det här är det absolut största jag har vunnit. Mitt stora mål för i år var att vinna på V75 och att göra det redan i andra loppet jag kör är fantastiskt. Nu har jag satt ribban, sa den mycket glada segerkusken.

60 522 kronor för sju rätt
I klass II stack Replay Pellini till ledningen och därifrån höll han undan med en nos före stallkamraten Quattro Töll. Den senare flyttades emellertid ner till fjärdeplatsen för trängning på upploppet. Det var första gången i den svenska travhistorien som den regeln tillämpades. Enligt tidigare regelverk hade Quattro Töll diskvalificerats.
På V75-spelet delade sju rätt ut 60 522 kronor. Sex rätt gav 228 kronor och för fem rätt fick man 21 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Top 7 avgjordes som alltid i det femte V75-loppet och det blev ett historiskt lopp. För första gången i svenskt trav dömde domarna efter de..


Top 7 avgjordes som alltid i det femte V75-loppet och det blev ett historiskt lopp. För första gången i svenskt trav dömde domarna efter den nya regeln som säger att man kan flytta ner ett ekipage som stört ett annat ekipage på upploppet. Domarna menade att tvåan i mål, Quattro Töll och Peter Ingves, trängt sig mot Stuck On Joe och Thomas Dahlborg som var fyra i mål. Den nya regeln säger då att det felade ekipaget ska flyttas ner bakom de förorättade. Därmed flyttades Quattro Töll ner till fjärdeplatsen.
Det beslutet, av en enig måldomarnämnd, påverkade därmed Top 7 där rätt rad blev 4-7-6-1-12-9-3.
- Det är första gången i Sverige som vi tillämpar den här nya regeln, vi behöver inte diska men kan göra en omflyttning. Det har vi tillämpat i dag. Vi var fem stycken och vi var eniga, sa riksdomare Björn Persson i Vinnare V75.
Vann Top 7-loppet gjorde Replay Pellini och Thomas Uhrberg.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


I fjol tävlade fyraårige Muscle Hustle i de nordamerikanska årgångsloppen. För tränaren Per Henriksen vann han 7 av 15 lopp och..


I fjol tävlade fyraårige Muscle Hustle i de nordamerikanska årgångsloppen. För tränaren Per Henriksen vann han 7 av 15 lopp och säsongen inbringade 1,6 miljoner kronor. Hingsten har mestadels tävlat på Toronto-banan Mohawk där han bland annat vunnit tre försök i Ontario Sire Stakes.
- Han vann fina lopp förra året men det krånglade de stora dagarna. Till exempel blev han sjuk till Hambletonian och fick strykas innan det, säger Robert Bergh.
Stortränaren äger själv Muscle Hustle som kostade cirka 560 000 kronor på auktion som ettåring. I början av november kom hästen till Sverige.
- Han var väldigt fint i ordning och vi har inte behövt behandla honom. Han fick tre veckors semester när han kom och sedan har vi småjoggat honom.
- Allt är väldigt bra och det var det hela förra säsongen också. De gånger han fick strykas var det för halsinfektioner, han har varit förskonad från problem med benen.
Hur vill du beskriva honom?
- Stor och fysiskt med ett tonårsbeteende.
Tonårsbeteende?
- Han har en väldigt slapp inställning och bryr sig inte mycket om omgivningen. Ungefär som ungdomen är nu; ingenting förvånar, säger Bergh och skrattar.
Hur högt håller du honom?
- Jag har höga tankar om honom. Han har otroligt fin kapacitet och jag hoppas verkligen på flyt i år för kapacitetsmässigt är han väldigt bra i kullen.
Hur ser planen ut för honom i år?
- Det är Kungapokalen och Sprintermästaren som är de två stora målet. Sedan får vi se lite vad som händer på vägen men framför allt ska vi försöka hitta årgångslopp åt honom.

Ola Johansson, Kanal 75


Den finska tidningen Iltalehti var först om att rapportera om tragedin. Pine Crown Girl var en av hästarna och tidningen har pratat med hästens &..


Den finska tidningen Iltalehti var först om att rapportera om tragedin. Pine Crown Girl var en av hästarna och tidningen har pratat med hästens ägare.
– Hon var en väldigt värdefull ung märr. Det är en tung förlust. Hon hade tävlingsvärde, men också avelsvärde efter karriären. Hästen var garanterat värd två miljoner kronor, säger ägaren till Iltalehti.
Enligt ägaren är det Tallink Silja som ska ta på sig ansvaret.
– Företaget hade definitivt vetskap om att det var väldigt stormigt på havet. Det är de som är ansvariga för det här.
Enligt tidningen Expressen har Iltalehti har även pratat med Marika Nöjdin, pressansvarig på Tallink Silja som svarar på kritien.
– Jag är ledsen att det här hände. Vi hade ingen vetskap om hästarnas tillstånd inför resan. Vår personal är inga veterinärer.
– Ventilationsfönstrena var öppna, men det verkar inte ha varit tillräckligt för den tunga stormen. De ska ha dött någon gång mellan halv fyra, då de kontrollerades, och halv tio på morgonen.
Enligt travronden.se är de döda hästarna det sexåriga finskfödda stoet Pine Crown Girl och svenskfödda femåringen Euphoria Diablo.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-01-20 2017-01-20 Romme-7 Tomas Pettersson 1660/15 D 0 31.0g 1465
2017-01-11 2017-01-11 Romme-2 Magnus Jakobsson 1640/4 C 5 30.3 555
2016-12-30 2016-12-30 Romme-6 Ulf Eriksson 2140/2 D 5 33.1 342
2016-12-27 2016-12-27 Gävle-9 Kajsa Frick 2160/6 D 5 29.1 269
2016-12-16 2016-12-16 Solvalla-3 Ulf Eriksson 2140/5 D 0 g 503
2016-11-12 2016-11-12 Romme-8 Kjell O Jonsson 1660/15 D 0 28.7g 1578
2016-10-21 2016-10-21 Solvalla-9 Kjell O Jonsson 2160/5 D 0 30.2g 809
2016-08-22 2016-08-22 Romme-8 Kjell O Jonsson 2160/15 D str
2016-08-01 2016-08-01 Rättvik-7 Kjell O Jonsson 2140/6 D 6 28.8 1283
2016-07-25 2016-07-25 Rättvik-4 Kjell O Jonsson 2140/2 D 0 28.5 1870
2016-05-24 2016-05-24 Romme-1 Kjell O Jonsson 2140/4 D 7 30.2 631
2016-04-26 2016-04-26 Romme-6 Kjell O Jonsson 2140/2 D 0 29.2g 886
2016-04-15 2016-04-15 Gävle-7 Kjell O Jonsson 2140/4 D 0 g 1160
2016-04-10 2016-04-10 Romme-6 Kjell O Jonsson 2140/4 D 0 28.4 1663
2016-03-26 2016-03-26 Gävle-6 Kjell O Jonsson 1640/6 D str
2016-03-18 2016-03-18 Solvalla-8 Kjell O Jonsson 2160/7 D 0 28.8 1480
2016-02-12 2016-02-12 Solvalla-2 Kjell O Jonsson 2140/3 C 5 30.7 1746
2016-02-01 2016-02-01 Bollnäs-2 Kjell O Jonsson 2140/4 D str
2015-12-18 2015-12-18 Romme-5 2160/3 0 32.2 185
2015-11-27 2015-11-27 Romme-6 2140/3 4 30.1 1297
2015-11-15 2015-11-15 Rättvik-7 2160/6 8 30.7 543
2015-11-03 2015-11-03 Gävle-8 1660/9 str
2015-10-22 2015-10-22 Bollnäs-3 2140/2 3 28.9 323
2015-10-08 2015-10-08 Bollnäs-4 2140/1 6 28.0 559
2015-09-28 2015-09-28 Romme-1 1640/4 6 27.4 627ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se