Velvet Gio travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Velvet Gio travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Velvet Gio har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Velvet Gio har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Velvet Gio


Nadal Broline har tillhört den äldre eliten i flera år men frågan är om han någon gång har varit bättre än vad ..


Nadal Broline har tillhört den äldre eliten i flera år men frågan är om han någon gång har varit bättre än vad han är nu. Åttaåringen visade en nyfunnen växel från start när han senast blixtrade till ledningen i gulddivisionens final på Solvalla och från innerspår tog han på nytt hand om spets. Där anförde han sedan i bländande stil och på upploppsrakan lämnade han odriven motståndet med flera längder.
- Det kanske inte är tårar i ögonen men jag blir lite darrig på rösten för jag tycker så mycket om den här hästen. Han har inte haft det där riktiga flytet under säsongen men nu har han det, sa tränaren Reijo Liljendahl.
Erik Adielsson körde hästen för fjärde gången och efter ett tredjepris och två andraplatser fick han ta en efterlängtad seger.
- Så enkelt som han gjorde det och på den tiden, det är bra alltså! Det känns som att han kommer ta ett steg till nästa år och då har han mycket att göra i de stora loppen, sa Adielsson.
Förstapriset i Legolas Minne uppgick till 200 000 kronor och därmed passerade Nadal Broline sex miljoner kronor insprunget.

Femte raka för obesegrade löftet
I treåringsloppet delade obesegrade Velten Versailles på favoritskapet med segerstaplande Amerindienne. Men någon riktigt duell blev det aldrig. Velten Versailles tog hand om ledningen och därmed visade sig loppet vara över. Amerindienne galopperade uppgivet utvändigt om ledaren i utgång av sista sväng och även övriga deltagare var chanslösa att nå den undflyende jättetalangen.
- Det här är en väldigt trevlig häst och insatsen i dag bedömer jag som riktigt bra. Nu är planen att vila lite och träna på i vinter, så att han kan komma tillbaka ännu starkare nästa år. Med tiden tror jag att han kan bli en riktigt bra häst, sa kusken Rick Ebbinge om den Jeroen W.M. Engwerda-tränade hingsten.
Holländske duon Ebbing-Engwerda tog även hem bronsdivisionen och där hette segervapnet Tuxedo Bi. Rick Ebbinge serverade hästen ett fint lopp i ryggar och det tackade sexåringen för genom att spurta till enkel triumf.

Öronbedövande segervrål
Åbyamatören Tony Löfqvist är en riktig färgklick och när hans hästar levererar på banan hörs det. Den här lördagen var inget undantag. När hans Vikings Preacher tillsammans med Anders Christiansson fällde storfavoriten Arch Lane i klass II klämde Löfqvist i så att flanörerna på Avenyn en mil från Åbytravet sannolikt trodde att åskan rullade in.
- Jag är i himlen! Det här är det största jag har varit med om inom travet. Men han är grym hästen! segerjublade Åbyprofilen.

Taktiken gick i lås
I silverdivisionen lyckades Jörgen Sjunnesson till fullo med sin taktik bakom norske gästen Gigant Invalley. Sedan han kört till ledningen och planenligt släppt till favoriten Velvet Gio spurtade han till knapp seger på open stretch.
- Det här var jätteskoj! Det är stort att komma till Sverige och vinna i V75. Särskilt som jag även är uppfödare och äger hästen, sa tränaren Truls Desserud.

Sex segrar på tolv starter
Tyskan Stonewashd Diamant kom i Peter Untersteiners träning i våras och i hans regi har hon vunnit sex av tolv lopp. Den här gången spurtade femåringen hem V75-omgångens stolopp från andra par utvändigt.
- Hon bara fortsätter att utvecklas och det är rätt så ovanligt för ett så här gammalt sto. Det är en ren fröjd att tävla med henne, sa Peter Untersteiner.
Petri Puro-tränade Martin de Bos (Kim Eriksson) var bara bäst i klass I där han vann från positionen utvändigt om ledaren.
Sju rätt på V75 betalade 11 941 kronor och sex rätt gav 89 kronor. Femrättspotten går vidare till nästa lördag då en ny jackpot väntar på Mantorp.

Ola Johansson, Kanal 75


Magnus Dahlén har 44 hästar på träningslistan och 56 segrar på 231 starter under 2018 betyder att stallets segerprocent uppgå..


Magnus Dahlén har 44 hästar på träningslistan och 56 segrar på 231 starter under 2018 betyder att stallets segerprocent uppgår till fina 24. På lördagen kan den siffran bli ännu högre. Magnus Dahlén har tre hästar till start på Åby och mycket talar för att någon av dem kommer att utgöra en del av raden som fördelar jackpotmiljonerna på V75. Först ut ur trion är Velvet Gio (V75-1) som imponerade stort när han senast kördes fram utvändigt om ledaren efter ett varv och sedan utklassade motståndet.
- Han har gjort väldigt fina lopp på slutet och nästan alltid levererat även om han inte har vunnit jämt, säger Magnus Dahlén.
Velvet Gio gör debut i silverdivisionen och möter äldre och mer rutinerade hästar. Men från spår två bakom startbilen tilldelas han ändå favoritskapet av spelarkollektivet.
- Spåret är väldigt bra, precis som man skulle önskat, konstaterar Dahlén och fortsätter:
- Det är väldigt tuffa hästar han möter men han är så pass bra att jag tycker att han ska ha en hyfsad chans i alla fall.
Hur barfotaförbudet påverkar möjligheterna för den fyraårige italienaren, som har tävlat utan skor på hovarna i sina sju senaste starter, har inte Magnus Dahlén någon klar uppfattning om. Men att hästen inte är beroende av att springa barfota visade han i fjol då två av tre segrar togs med skor runt om.

”Fungerat bättre än någonsin”
Om Velvet Gio infriar favoritspelarnas förväntningar bäddar han för att Farlander Am (V75-2) får stall Magnus Dahlén att passera fem miljoner kronor inkört under 2018. Treåringen har tagit två enkla segrar från ledningen men dit kan det bli svårt att komma nu när han startar i den bakre volten.
- Han kunde ha fått lite bättre spår och nu när Nurmos häst (Arch Lane) har ett bra spår tror jag att den blir svår att slå. Men Farlander Am är en jättefin häst som jag tror kommer att göra en bra prestation. Han är stor och rätt så tung och har inte alltid varit 100 i travet, men nu på slutet har han varit som en klocka travmässigt och fungerat bättre än någonsin.
I den avslutande bronsdivisionen är det Vischio Holz (V75-7) tur att försvara Magnus Dahléns färger. Hingsten har en knepig resultatrad med tre galopper i de fem senaste starterna men i september visade han sin klass när han vann långloppet Walter Lundbergs Memorial på Solvalla och fem segrar på tio starter i år talar sitt tydliga språk.
- Han är en jättefin häst han också men det kanske är lite fel distans här. Han är väldigt beroende av att det går fort första varvet. Gör det det så kan han säkert vara med och hugga men om det blir 1.15 första varvet som i Eskilstuna näst senast kan man lika gärna köra hemåt. Han funkade bra med skor hela tiden i Italien och även senast när det var som en sandstrand i Örebro, så normalt sett ska inte skor vara något bekymmer för honom.

Ola Johansson, Kanal 75


I förhandsartiklar inför onsdagens V86-tävlingar var Conrad Lugauer mycket optimistisk och han hade minst sagt fog för sina uttalanden.Norto..


I förhandsartiklar inför onsdagens V86-tävlingar var Conrad Lugauer mycket optimistisk och han hade minst sagt fog för sina uttalanden.
Norton Commander fick en tuff väg till spets i V86-3 och klockan visade 1.07,5 första 500. Trots den snabba inledningen stack den tjusige fuxen enkelt ifrån konkurrenterna över upploppet i imponerande stil. Segertiden blev 1.11,5 över 1640 meter autostart.
- Klart man har positiva känslor, han är så snygg och bra. Jag är jättenöjd att ha honom i stallet. Det här var jättebra faktiskt, sa Conrad Lugauer.
Conrad Lugauer hade en fin kväll på hemmabanan Jägersro och han vann även V86-1 sedan favoriten Hennesy Boko skött sig i starten och tagit över ledningen efter 400 meter. Väl i spets var det sedan lugna gatan för den fyraåriga valacken.
- Han kändes fin i spets hela vägen, konstaterade Conrad Lugauer nöjt.

Adrian Kolgjini skrällde
Omgångens skräll kom i V86-5 där 53-oddsaren Surprise Power slog till när favoriten Vincent galopperade i slutsvängen. Adrian Kolgjini körde överraskningen som tränas av Joachime Gustafsson.
Hans-Owe Sundberg var offensiv bakom Largo i V86-2 och väl i spets försvarade sig sexåringen tappert till femte årssegern.
V86-4 bjöd på en spännande avslutning där Quite Nice höll undan i en tajt slutstrid med Mrs Lindy och Diamondinthesky. Tränaren Per Lennartsson satt i segersulkyn.

Flög lågt över upploppet
En häst som imponerade stort på Solvalla var Ritz Guiness som vände ut och in på fältet sista halvvarvet och flög lågt till vinsten i V86-6. Pilot var Martin Malmqvist och tränar gör Kalmar-amatören Emma E Johansson.
- Hon kan flytta på benen, fy fan…jag vet inte vad jag ska säga, sa Emma och såg nästan chockad ut.
I V86-7 bytte Carl Johan Jepson ut tredje par utvändigt mot positionen utvändigt ledaren varvet kvar med andrahandsfavoriten Velvet Gio. Fyraåringen var sedan starkast och vann säkert. Tränar gör Magnus Dahlén.
V86-omgången avslutades med ännu ett spännande upplopp där Oskar J Andersson hittade ut från rygg ledaren med åttaoddsaren Sete som fångade in favoriten He’s Marvelous kort före mål. Tränar vinnaren gör Jörgen Westholm.
Utdelningen på åtta rätt på V86 blev 629 426 kronor, sju rätt gav 2 215 kronor och sex rätt gav 147 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Jägersro bjuder på travfest i dagarna tre och efter en mjukstart med V65 på fredagen så är det V75 både lördag och sö..


Jägersro bjuder på travfest i dagarna tre och efter en mjukstart med V65 på fredagen så är det V75 både lördag och söndag.
Magnus Dahlén har totalt nio hästar till start fredag-lördag-söndag.
- Man är ju alltid beroende hur propositionerna passar, men det är verkligen mycket som stämmer på förhand den här helgen, säger han.
Inom V75-spelet på lördagen har Magnus Dahlén fyra hästar till start och han är optimistisk med kvartetten.
- Jag tycker verkligen att alla fyra chans om det skulle stämma, säger Magnus Dahlén.
Först ut är Julia Pellini (V75-1) som närmast kommer från en V75-seger hemma I Halmstad 7 juli.
- Hon har verkligen lyft sig i år och halsproblemen hon haft tidigare verkar helt försvunna. Jag tror på en topprestation på lördag. Så bra som hon känns nu har jag aldrig känt henne i träningen. Hon går barfota och med norskt huvudlag, säger Magnus Dahlén.

”Går garanterat fram med det loppet”
Vincent As
(V75-4) visade fin form som trea i ett sprinterlopp på milebanan i Tingsryd. Nu är det helt andra förutsättningar med tillägg över lång distans.
- Loppet senast var egentligen ett lopp för att få fart i benen inför den här starten. Han hann inte fram, men det var en bra prestation. Han låg bra i puls och går garanterat fram med det loppet i kroppen. Jag tycker att han är så pass kapabel att jag räknar med lite chans. Han har inte i voltstart på länge. Barfota och stängt huvudlag, informerar Magnus Dahlén.
The Real Star (V75-5) blev trea senast i sitt uttagningslopp till Svensk Travderby.
- Han blev lite tempotorsk och han kunde inte växla tempo när de ökade. Blir det full fart och han får ligga på rulle är det en häst som går hela vägen in i mål. Det kan bli så att vi sätter på honom en huvudstång i övrigt blir det skor och öppet huvudlag som vanligt, säger Magnus Dahlén.

”Jepson är också startsnabb”
Velvet Gio
(V75-6) var finalist i Kungapokalen tidigare i år och kommer närmast från en tredjeplats i fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne på V75.
- Ha gick jättebra sist och knäckte ledaren från utvändigt trots att han egentligen inte gå i dödens. Från spår 1 vore det märkligt om han får dödens. Men han är lite skraj i startögonblicket och inte helt lätt i början. Men en bra dag kan han pipa iväg och Jepson är också startsnabb, säger Magnus Dahlén.
Vem av dina fyra V75-hästar har allra bäst chans?
- Jag tycker Julia Pellini beroende på hur hon jobbar. Jag tycker även motståndet ser beskedligare ut än på längre.
När det gäller dina övriga hästar i helgen utanför V75-spelet, fredag-lördag-söndag, vilken har bäst chans av dem.
- Cavindendron (lopp 4, V4-4) gjorde ett jättebra lopp i Bredders’ Crown på Mantorp senast. Det är stallets bästa chans i helgen, säger Magnus Dahlén.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Efter två segerlösa lopp visade Cyber Lane vart skåpet skulle stå på fredagen. Valacken blåste till spets och öppnade f&..


Efter två segerlösa lopp visade Cyber Lane vart skåpet skulle stå på fredagen. Valacken blåste till spets och öppnade första halvvarvet på 1.07,5. Samtidigt landade Fredrik Persson och Monark Newman utvändigt medan Robert Bergh och Muscle Hustle kröp ned i rygg på ledaren. Men på upploppet var ingen nära fjolårets derbyvinnare som seglade undan till överlägsen seger. Femåringens 19:e fullträff på 24 starter.
- Det kändes faktiskt väldigt bra. Man ska inte klaga på förra prestationen, han gick 11,2 full väg men jag tyckte att jag var slagen tidigt i det loppet och hade aldrig en bra känsla under vägen, sa Johan Untersteiner och fortsatte:
- Så var det inte i dag, han öppnade kvickt första stegen bakom bilen och det var aldrig snack om vem som skulle ta hand om ledningen. Sedan sprang han bara och klippte med öronen och var precis lagom på bettet. När de började tjoa runt omkring fick jag bara mer att hålla i.

Fyra långa varv
Första tävlingsdagen på Axevallas trippeltrav bjöd på många fina lopp. Axevalla Maraton över mastiga fyra varv avslutade V64-omgången och här krossade Antonio Trot motståndet.
Robert Bergh övertog täten med Explosive Merlot efter 1500 meter och försökte grilla Antonio Trot som hamnade utvändigt. Men långloppsspecialisten var urstark och avgjorde enkelt till slut för Jorma Kontio.
- Hästen var bra hela vägen. Han var jättelugn och dödens var inga problem, berömde segerkusken.
Segern var värd 200 000 kronor och gjorde att den Timo Nurmos-tränade femåringen passerade miljonen insprunget.

Jackpot på V64
Det blev en rafflande upploppstrid i V64-2. Grandfather Bill tog hand om ledningen och såg länge ut att ta sin femte raka men Can Lane och Hakon von Haithabu satte ordentlig press genom sista kurvan. Men ingen av dessa kunde sätta nosen först när Ulf Ohlsson och Exclamation Mark kom skjuten som ur en kanon på upploppet.
- Han fick gå lite i draget och fick några ryggar att gå på. Han visade form i förra starten och nu fick han utdelning, det var kul, sa segerkusken och tränaren Reijo Liljendahl var lika nöjd efteråt.
Roger Walmann-tränade Aleppo Pine fick revansch efter galoppdebaclet i E3-finalen i V64-5. Kenneth Haugstad körde resolut till ledningen efter 500 meter och därifrån var segern klar.
I V64-3, som var det andra av två heat med samma startfält, tog Star Costashorta kvällens andra raka. Tillsammans med tränaren Peter Untersteiner spårade fyraåringen runt om.
Spets och slut blev även för Velvet Gio och Björn Goop i V64-4. Magnus Dahlén tränar fyraåringen.
Sex rätt på V64 betalade 776 kronor, fem rätt gav 11 kronor och på fyra rätt blev det jackpot.

Gina Söderlund, Kanal 75


Sprintermästaren brukar kallas ”Sveriges Hambletonian” och i år kan en riktig Hambletonianvinnare ta hem loppet. USA-födde topph&aum..


Sprintermästaren brukar kallas ”Sveriges Hambletonian” och i år kan en riktig Hambletonianvinnare ta hem loppet. USA-födde topphästen Perfect Spirit vann nordamerikas största treåringslopp i fjol och sedan flytten till Sverige har han i år gått obesegrad ur fyra starter och vunnit Konungens Pokal. När Halmstadtravet på torsdag slår upp grindarna för sin årliga travfest är hingsten stor favorit till mästartiteln och hans tränare Daniel Redén låter minst sagt nöjd med sin springare.
- Han var bättre än någonsin i jobbet i dag, sa Solvallatränaren på fredagen.
Sju hästar startar i var och ett av Sprintermästarens tre försök och de tre främsta i respektive lopp samt den högst seedade fyran går vidare till finalen senare under kvällen. Där väntar en plats i historieböckerna samt en segercheck på närmare en miljon kronor på vinnaren.

Startlista
Sprintermästaren, försök 1
1 609 meter auto
1. Calle Crown - Christoffer Eriksson
2. Perfect Spirit - Örjan Kihlström
3. Velvet Gio - Torbjörn Jansson
4. Global Un Poco - Erik Adielsson
5. Auto Relight - Björn Goop
6. Southwind Hydro - Kenneth Haugstad
7. Transcendence - Robert Bergh
Förstapris: 125 000 kronor

Startlista
Sprintermästaren, försök 2
1 609 meter auto

1. Waffle - Johan Untersteiner
2. Lucifer Lane - Johan A Nilsson
3. Capitol Hill - Erik Adielsson
4. Prosperous - Johnny Takter
5. Hazard Boko - Per Lennartsson
6. Speedy Face - Adrian Kolgjini
7. Flying Fortuna - Christoffer Eriksson
Förstapris: 125 000 kronor

Startlista
Sprintermästaren, försök 1
1 609 meter auto

1. Eurythmic Sisu - Jorma Kontio
2. Eastern Promise - Markus Niklasson
3. Enterprise - Björn Goop
4. Super War Horse - Kevin Oscarsson
5. Ethien du Vivier - Christoffer Eriksson
6. Van Kronos - Erik Adielsson
7. Fritjof - Johan Untersteiner
Förstapris: 125 000 kronor

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-30 2017-12-30 Halmstad-11 Torbjörn Jansson 2140/7 D 2 14.2 204
2017-12-08 2017-12-08 Kalmar-9 Stefan Söderkvist 2140/6 D 5 14.9 76
2017-11-29 2017-11-29 Åby-5 Stefan Söderkvist 2140/5 C 1 15.4 98
2017-11-11 2017-11-11 Eskilstuna-6 Stefan Söderkvist 2140/3 D 4 15.6 258
2017-10-11 2017-10-11 Solvalla-6 Stefan Söderkvist 2140/7 C 2 14.1 104
2017-09-23 2017-09-23 Färjestad-4 Stefan Söderkvist 2660/8 B 0 g 80
2017-08-27 2017-08-27 Charlottenlund-9 Stefan Söderkvist 2000/7 B 2 14.4 40
2017-08-07 2017-08-07 Örebro-3 Stefan Söderkvist 1609/9 C 4 12.7 118
2017-07-23 2017-07-23 Axevalla-11 Stefan Söderkvist 2140/10 C 3 13.8 255
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-10 Stefan Söderkvist 2140/1 C 0 g 692
2017-06-18 2017-06-18 Färjestad-8 Stefan Söderkvist 2140/4 B 1 14.0 136
2017-06-06 2017-06-06 Kalmar-8 Stefan Söderkvist 2140/2 C 2 14.7 55
2017-05-16 2017-05-16 Eskilstuna-3 Stefan Söderkvist 2140/8 A 1 54
2017-04-26 2017-04-26 Jägersro Trav-4 Stefan Söderkvist 2140/7 D 3 16.7 52
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-9 Carl Johan Jepson 2140/4 B 4 13.7 93
2018-12-15 2018-12-15 Åby-5 Carl Johan Jepson 2640/2 B 2 13.9 41
2018-11-21 2018-11-21 Jägersro Trav-9 Carl Johan Jepson 2140/10 A 1 12.2 33
2018-11-04 2018-11-04 Halmstad-11 Christian Fiore 2140/5 B 3 12.6 52
2018-10-13 2018-10-13 Åby-5 Carl Johan Jepson 2680/8 A 2 13.7 33
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-10 Carl Johan Jepson 2140/1 B 4 12.2 40
2018-08-11 2018-08-11 Åby-8 Torbjörn Jansson 2140/8 C 3 12.5 457
2018-07-20 2018-07-20 Axevalla-10 Björn Goop 2140/1 B 1 13.2 20
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-7 Torbjörn Jansson 1609/3 B 4 11.0 211
2018-05-12 2018-05-12 Åby-11 Torbjörn Jansson 2140/3 D 6 11.6 343
2018-04-27 2018-04-27 Åby-5 Torbjörn Jansson 2140/7 C 1 13.0 461
2018-03-03 2018-03-03 Halmstad-5 Torbjörn Jansson 2640/8 C 0 g 221
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-9 Torbjörn Jansson 2140/7 C 0 13.8 178
2018-01-27 2018-01-27 Kalmar-11 Torbjörn Jansson 1640/12 D 3 12.1 338
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-10 Carl Johan Jepson 2140/1 B 2 13.5 112ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se