Velvet Gio travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Velvet Gio travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Velvet Gio har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Velvet Gio har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Velvet Gio


Med två imponerande gulddivisionssegrar i Svenska Travligan bakom sig spelades Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio till favorit i Prix Oscar Coll..


Med två imponerande gulddivisionssegrar i Svenska Travligan bakom sig spelades Magnus Dahlén-tränade Velvet Gio till favorit i Prix Oscar Collard på Vincennes i Paris. Och hade loppet blivit normalt kört hade han troligen vunnit enkelt. Men nu fick femåringen ett blytungt lopp från spår sju bakom startbilen. Han nådde den första kurvan i fjärdespår och fortsatte framåt i tredjespår när klockan visade mycket snabba 1.05,8 de första 600 meterna. Björn Goop satt i sulkyn och han forcerade hästen till ledningen vid uppförsbackens början. Där tvingades han att köra absolut max en bit till då Jean-Michel Bazire utmanade rejält med Ghazi B.R. och 1 100 meter nåddes på 1.09,5. Trots den svettiga inledningen och det ursinniga tempot hade Velvet Gio kommandot en bra bit in på upploppet men till slut tvingades han släppa andrahandsfavoriten Violetto Jet förbi sig. Vinnaren kom i mål en tiondel före Velvet Gio på kilometertiden 1.11,6 över 2 100 meter. Förstapriset i loppet uppgick till 369 000 kronor och Velvet Gio fick 205 000 kronor för andraplatsen. Övriga svensktränade hästar i loppet, Peter Untersteiners Heart of Steel, Tomas Malmqvists Confidence och Adrian Kolgjinis Speedy Face, slutade femma, sjua och tia.

Ola Johansson, Kanal 75


På lördagen kördes årets sista klassiker i svenskt trav, Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.För andra gå..


På lördagen kördes årets sista klassiker i svenskt trav, Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro.
För andra gången hemfördes tvååringarnas största lopp av hemmatränaren Per Nordström.
2012 skrällde stoet Denim Boko från ledningen på ett nytt svenskt rekord.
I årets upplaga var Per Nordströms finalhäst faktiskt i en klass för sig.
Spelad till 27 gånger pengarna i vinnarodds tog Revelation karriärens första seger i den femte starten efter ett lopp i tredjeparet utvändigt. Hingsten kom som skjuten ur en kanon genom den sista kurvan och trots en hel del jobb i spåren hade han avgjort i god tid mot ledande andrahandsfavoriten Armani Degato.
Per Nordström satt och pekade på vinnaren han hade framför sig efter mål.
- Vilken glädje... man känner en stor tacksamhet till hästen!
Vinnaren av unghästklassikern Revelation är sannerligen ingen billig vem som helst-häst utan sprungen ur Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express första kull. Mamman Monrovia har en väldigt känd son, folkkäre On Track Piraten.
Revelation har fötts upp av Lars Andersson och Roger Karlsson och stod hos Rättvikstränaren Kajsa Frick när den köptes till Nordströms stall av Per Holst.
- Per Holst är en satsande hästägare i vårt stall och han är verkligen värd det här. Underbart för tränare, ägare, skötare och uppfödare naturligtvis! Det var mycket läckert att vinna med Denim Boko 2012 men det här snäppet värre. Förkylningar, skador…ingenting får gå fel för då hamnar man inte här, sa Per Nordström efter segern värd 1,4 miljoner kronor.

”Fanns lite sparat”
Svante Båths betrodde Armani Degato fick öppna 1.09,6 första 500 och första 1000 klockades till 1.12,4 och andrahandsfavoriten var stor i nederlaget.
Storfavoriten Global Badman höll till tredjeplatsen efter att ha passerats i den sista kurvan.
- Jag stötte ut Daniels häst för att få en bra rygg att gå i och kände att jag fick mycket tryck i linorna när jag gick ut ett halvt spår. Sedan bara matade han på sista 300 meterna hela vägen hem och det fanns lite sparat också, sa Per Nordström, som drömmer om en bra treåringssäsong med Revelation och så småning om kanske ett derby.

Springer mot Prix d’Amerique
En av Europas bästa hästar sprang av sig lite damm i V75-inledningen.
Conrad Lugauer hade mer eller mindre lovat seger i Johan Jacobssons Minne där Campo Bahia som fyraåring hade att hämta in 20 meter på treåringarna.
Efter förlusten som storfavorit i derbyt där hästen inte var helt kurant var det den vanlige glänsaren publiken fick se.
1100 meter från mål körde Conrad Lugauer till täten och resten blev en ren expeditionsaffär. Campo Bahia matchas mot Prix d’Amerique och testades lite av sin tränare som ville vara säker på att formen satt där den skulle.

”Helt magisk”
Segertiden.12,3 över 2160 meter är ett nytt svenskt rekord för svenskfödda fyraåriga hingstar och valacker med voltstart. Och då vann hästen avstannade.
Lugauer nästa mål med stjärnan är fyraåringsloppet Criterium Continental på Vincennes ett par dagar före jul. Sedan kan det bli tal om en start i Prix d’Amerique.
- Helt magisk var han. Det här var en ännu bättre bekräftelse på formen än jag hade förväntat mig. Campo Bahia får bestämma allt men vi är ju också långt ifrån att ha kvalat in hästen till Prix d’Amerique. Men är allt bra vill vi vara med. Inte för att jag tror att vi direkt kan slå de allra bästa men vi vill prova, sa Jägersrotränaren.

Berghs 22:a i V75
Robert Bergh inkasserade årets 22:a seger på V75 i stall Kapten Kidds gulsvart hästägardress. Fyraårige Imagine Boko var bara bäst i klass II-loppet efter en resa utvändigt ledaren.
Åke Lindblom var favoritspelad med Bordeaux Doc som skruvade upp sig i ledningen vart efter och förlorade på målfoto mot Berghs häst som höll farten samtidigt som favoriten mattades på upploppet.
- Jag vek ner honom i rygg i sista kurvan men då sprang han och var rädd för grussprutet i stället och trivdes bättre med att gå utvändigt, sa Bergh.

”En av de snabbaste jag haft”
Bronsdivisionen var den här gången en uppgörelse över 1640 meter med bilstart och här fick Åke Lindblom revansch efter förlusten med favoriten Bordeaux Doc från V75-2.
Chapuy visade kuslig startsnabbhet från fjärdespåret när Lindblom laddade. Första 500 gick efter 1.08,2 och då hade tempot redan dämpats.
Efter en långsam bit mitt i loppet höll åttaprocentaren Chapuy undan knappt före storfavoriten Man At Work som kom dykande.
- Han är en av de snabbaste jag haft. Ryan Trot var grym men den här är nästan lika snabb, sa Lindblom
Efter två spetssegrar i guldfinaler under hösten tog det emot för Global Trustworthy som förlorade Meadow Prophets Minne som stor favorit.
Jorma Kontio fick dämpa tempot till 1.12 första rundan men blev ändå ett enkelt byte för Velvet Gio som på nytt vann ett lopp i gulddivisionen för Ulf Ohlsson och tränare Magnus Dahlén. Femåringen var mycket tuff då han spurtade hem segern från kön.
Hemmaseger blev det i V75-3 (klass I) där startraske Erik Adielsson prickade starten från springspåret med Lars I Nilssons Franklin Face och spårade till mål.
Peter Ingves rundade av med en enkel spetsseger i silverdivisionen med Petri Puros Martin de Bos.
Sju rätt på V75 belönades med 174 828 kronor till 229 vinnande system.

Mikael Wikner, Kanal 75


Truls Desserud är bonde nära i Drammen i Norge och har bara några mil till lördagens V75-tävlingar som avgörs på Bjerke tra..


Truls Desserud är bonde nära i Drammen i Norge och har bara några mil till lördagens V75-tävlingar som avgörs på Bjerke travbana i Oslo.
Gigant Invalley är född på gården i Prestfoss och rundar snart två miljoner kronor intjänat i karriären. Nio år gammal är hästen bättre än någonsin. Sju segrar på 13 starter har det blivit under säsongen och nästan 800 000 kronor intjänat.
- Fantastiskt. Han har ju alltid haft kroppen med sig men att han kunde bli så här bra var lite svårt att veta förstås. Han vann ju silverdivisionen på Åby i slutet av förra året och då minns jag att jag blev imponerad, säger Truls Desserud.
Jörgen Sjunnesson körde Gigant Invalley till hästens första större seger i ett försök i silverdivisionen på Åby i mitten av december i fjol.
Den mörkbrune hingsten var som vanligt snabb upp ur groparna den gången och tog ledningen. Sjunnesson valde sedan att släppa ifrån sig kommandot till favoritspelade Velvet Gio och tog open stretch-spåret till slut.

Storloppsvinnare i Norge
I påskas blev det seger i storloppet Klosterskogens Grand Prix från ledningen och i somras ännu en storloppstriumf då kusken Gunnar Austevoll körde spårsnålt med Gigant Invalley i Oslo Cup vilket resulterade in en överraskande seger mot eliten.
Segertiden 1.11,3 över 1609 meter.
- Han är snabb ut och har vunnit många lopp från täten men taktiken blir upp till Austevoll. Jag känner inte till de svenska hästarna så bra men vet att 2 Bafolo är startsnabb i alla fall men det ska mycket till om den ska ta en längd på min häst ändå, säger Truls Desserud.

”En startkatapult det här”
1609 meter är distansen i loppet för den högsta klassen (V75-3) i Oslo på lördag. Gunnar Austevoll lottades till innerspåret med Gigant Invalley och ska ses som spetsfavorit i loppet.
Johan Untersteiner lär dock ladda från sjundespåret med startraske Pastore Bob i loppet där ledningen som vanligt är guld värd.
Spetsstriden? Norske travjournalisten Even Elvenes spikar Gigant Invalley i tipset Fem tippar V75.
- Jag tror inte att Pastore Bob har något att säga till om när bilen släpper. Det är en startkatapult det här, säger Elvenes.

”Riktigt skitväder här”
Gigant Invalley har vunnit tre lite större lopp i hemlandet i år. Senast ledde nioåringen runt om i fotbollsprofilen Kniksens Äreslopp i Bergen.
Även då hade Gunnar Austevoll ett innerspår med nioåringen.
- Han var riktigt bra i Bergen. Det är ett riktigt skitväder här med snö just nu och jag vet inte hur det blir med veckans jobb som jag hade planerat till onsdag. Men formen är lika fin som vanligt och så här i början av veckan är allt bra i alla fall och jag tror på en bra insats igen. Han går som vanligt med skor på alla fyra, öppet huvudlag och jänkarvagn, slutar Truls Desserud.

Mikael Wikner, Kanal 75


Angle of Attack gjorde succé på Vincennes i början av året och radade upp fina framgångar. Han vann två lopp i Paris och tog..


Angle of Attack gjorde succé på Vincennes i början av året och radade upp fina framgångar. Han vann två lopp i Paris och tog flera bra placeringar som inbringade drygt 700 000 kronor. Nu är Robert Berghs snart trefaldige miljonär på väg tillbaka dit igen. Efter andraplatsen i Gulddivisionen på Jägersro senast bakom Velvet Gio, var Angle of Attack under söndagen ute i ett lopp inom Grand Slam 75 på Axevalla. Han var storfavorit och öppnade sin vana trogen snabbt men blev rejält utmanad av Star Advisor Joli genom den första kurvan och fick ge allt för att hålla upp täten. Efter en tuff inledning (1.11,3 första 500) fick Robert Bergh dämpa tempot rejält. Angle of Attack varvade på beskedliga 1.18 och fick alltså anföra i ett 1.25-tempo en bit i loppet. Runt slutsvängen drog Robert Bergh på vad som gick och ryckte undan. I ryggen satt en comebackande Carabinieri som var värsta hotet och därmed fick chansen. Carabinieri svarade för en bra comeback efter sitt långa uppehåll för en senskada. Han närmade sig över upploppet men kunde aldrig hota på allvar. Angle of Attack svarade säkert och vann på beskedliga 1.15,2 över distansen 2140 meter med bilstart. Carabinieri blev tvåa.
– Han är snabb och är bra på att inte lägga några krafter i onödan. Ofta när hästar är startsnabba så kan de inte lugna sig men han är väldigt bra på det. Jag stack i sista sväng och det bet bra, sa Robert Bergh.
– Vi ska ner till Vincennes nu och det här var sista loppet inför det. Han var fantastiskt där nere och gick riktigt bra från kön och spurtade. Han gillar den banan och det ska bli spännande att se nu när han har fått en vinter där nere.
– Totalt är det 16 till 18 hästar som är aktuella att gå ner i olika perioder. Men det är tolv som är aktuella direkt.

Michael Carlsson, Kanal 75


ATG:s snabbspel Harry Boy utklassade de mänskliga spelarna under lördagens V75-tävlingar på Jägersro.Mer än hälften av alla ..


ATG:s snabbspel Harry Boy utklassade de mänskliga spelarna under lördagens V75-tävlingar på Jägersro.
Mer än hälften av alla system med sju rätt hade Harry som konstruktör, och dessa 44 fick dela på över 27 miljoner kronor. Detta till insatser på mellan 48 och 480 kronor.
I ljuset av det var det fullständigt logiskt att även lördagens etappvinnare av VM i V75 tog Harry till hjälp.
Bland 47 316 registrerade deltagare i ATG:s stora tävling så stod Kaj Hallström som vinnare. Detta via ett system signerat Harry Boy som satte fyra spikar och bara missade på superskrällen Velvet Gio.
- Jag lämnade in en Harry Boy Chans, förklarar vinnaren som efter 45 år i restaurangbranschen nu slagit sig till ro som kökschef på Älta skola i Nacka kommun utanför Stockholm.
Själv fick han äta många av sina middagar i unga år på Solvalla.
- Min pappa spelade väldigt mycket på trav. Otroligt mycket. Vi var på Solvalla varje tävlingsdag, hade stående bort på restaurangen. Jag var väl där till jag var 20 år ungefär, minns Kaj Hallström.
Du greps aldrig riktigt av den där doften och spänningen kring det hela?
- Jo, ibland. Jag tyckte det var kul. Men inte som han.

Lovar bjuda hela skolan på kladdkaka
Idag beskriver sig Kaj Hallström som en sporadisk spelare.
Fram till att han hakade på VM-tåget för fem veckor sedan.
I lördags kom alltså belöningen med cirka 10 000 kronor i vinst och framförallt en biljett till VM-finalen i Stockholm 16 november där en kvarts miljon väntar vinnaren.
- Jag spelar V75 till och från. Inte så där jätteregelbundet. Men nu har det blivit det i och med att jag har varit med och tävlat.
Varför ville du vara med i VM i V75?
- Jag gick med lite på kul, för att se hur mycket poäng jag kunde samla.
Hur gick det till när du lämnade in i lördags?
- I lördags lämnade jag in lite egna rader. Plus att jag lämnade in en Harry Boy Chans, och det var den jag vann på.
Varför gjorde du det?
- Jag vet inte, jag tänkte att jag skulle prova. Jag brukar ju hålla på och lira. Jag tyckte det var kul att testa.
Och nu är du i VM-final, hur känns det?
- Underligt, jag trodde aldrig att jag skulle komma dit. Det är fantastiskt. Det ska bli kul.
Om du blir världsmästare, vad får kidsen här på skolan då?
- Dom får kladdkaka allihopa, det är ett löfte, säger Kaj Hallström.
I lördagens ”V75 Direkt” sänds ett reportage med Kaj Hallström, signerat Hans G Lindskog.
Då avgörs också den sjätte och sista etappen i VM i V75.

Kanal 75


 Vissa omgångar ska man lyssna på experterna.Andra ska man gå på egna idéer.Men ibland vet Harry Boy bäst av alla.L&oum..


 Vissa omgångar ska man lyssna på experterna.
Andra ska man gå på egna idéer.
Men ibland vet Harry Boy bäst av alla.
Lördagens jackpotomgång från Jägersro utmynnade i ett sanslöst miljonregn över Harry-spelarna som tog hem mer än halva sjurättspotten.
Anledningen var sannolikt ”omöjlige” vinnaren Velvet Gio i gulddivisionen som rensade nästan hundrafalt i kuponghögen, men höll kvar många av Harrys trogna.
De 44 vinnande Harry Boy-systemen varierade mellan 480 till 48 kronor i insats och betalade mellan 628 909 och 597 771 kronor tillbaka.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-30 2017-12-30 Halmstad-11 Torbjörn Jansson 2140/7 D 2 14.2 204
2017-12-08 2017-12-08 Kalmar-9 Stefan Söderkvist 2140/6 D 5 14.9 76
2017-11-29 2017-11-29 Åby-5 Stefan Söderkvist 2140/5 C 1 15.4 98
2017-11-11 2017-11-11 Eskilstuna-6 Stefan Söderkvist 2140/3 D 4 15.6 258
2017-10-11 2017-10-11 Solvalla-6 Stefan Söderkvist 2140/7 C 2 14.1 104
2017-09-23 2017-09-23 Färjestad-4 Stefan Söderkvist 2660/8 B 0 g 80
2017-08-27 2017-08-27 Charlottenlund-9 Stefan Söderkvist 2000/7 B 2 14.4 40
2017-08-07 2017-08-07 Örebro-3 Stefan Söderkvist 1609/9 C 4 12.7 118
2017-07-23 2017-07-23 Axevalla-11 Stefan Söderkvist 2140/10 C 3 13.8 255
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-10 Stefan Söderkvist 2140/1 C 0 g 692
2017-06-18 2017-06-18 Färjestad-8 Stefan Söderkvist 2140/4 B 1 14.0 136
2017-06-06 2017-06-06 Kalmar-8 Stefan Söderkvist 2140/2 C 2 14.7 55
2017-05-16 2017-05-16 Eskilstuna-3 Stefan Söderkvist 2140/8 A 1 54
2017-04-26 2017-04-26 Jägersro Trav-4 Stefan Söderkvist 2140/7 D 3 16.7 52
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-9 Carl Johan Jepson 2140/4 B 4 13.7 93
2018-12-15 2018-12-15 Åby-5 Carl Johan Jepson 2640/2 B 2 13.9 41
2018-11-21 2018-11-21 Jägersro Trav-9 Carl Johan Jepson 2140/10 A 1 12.2 33
2018-11-04 2018-11-04 Halmstad-11 Christian Fiore 2140/5 B 3 12.6 52
2018-10-13 2018-10-13 Åby-5 Carl Johan Jepson 2680/8 A 2 13.7 33
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-10 Carl Johan Jepson 2140/1 B 4 12.2 40
2018-08-11 2018-08-11 Åby-8 Torbjörn Jansson 2140/8 C 3 12.5 457
2018-07-20 2018-07-20 Axevalla-10 Björn Goop 2140/1 B 1 13.2 20
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-7 Torbjörn Jansson 1609/3 B 4 11.0 211
2018-05-12 2018-05-12 Åby-11 Torbjörn Jansson 2140/3 D 6 11.6 343
2018-04-27 2018-04-27 Åby-5 Torbjörn Jansson 2140/7 C 1 13.0 461
2018-03-03 2018-03-03 Halmstad-5 Torbjörn Jansson 2640/8 C 0 g 221
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-9 Torbjörn Jansson 2140/7 C 0 13.8 178
2018-01-27 2018-01-27 Kalmar-11 Torbjörn Jansson 1640/12 D 3 12.1 338
2019-12-14 2019-12-14 Vincennes-4 B Goop 2100/7 A 2 26
2019-11-23 2019-11-23 Jägersro Trav-10 Ulf Ohlsson 2140/10 C 1 11.8 78
2019-10-26 2019-10-26 Jägersro Trav-10 Ulf Ohlsson 2640/7 C 1 12.3 413
2019-10-15 2019-10-15 Axevalla-7 Torbjörn Jansson 1640/8 B str
2019-09-28 2019-09-28 Solvalla-11 Carl Johan Jepson 2140/12 C 7 11.8 309
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-11 Carl Johan Jepson 2609/9 C 2 14.1 107
2019-07-20 2019-07-20 Axevalla-9 Torbjörn Jansson 2140/2 A str
2019-04-27 2019-04-27 Åby-7 Carl Johan Jepson 1640/10 A str
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-11 Carl Johan Jepson 2140/1 B 1 11.6 67
2019-03-02 2019-03-02 Halmstad-11 Carl Johan Jepson 2640/3 B 1 13.2 60
2019-02-02 2019-02-02 Åby-11 Carl Johan Jepson 2140/4 B 6 14.9 103
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-10 Carl Johan Jepson 2140/1 B 2 13.5 112
2020-01-26 2020-01-26 Vincennes-8 G Gelormini 2100/16 B 2 58ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se