Västerbo Hard Cash travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Västerbo Hard Cash travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Västerbo Hard Cash har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Västerbo Hard Cash har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Västerbo Hard Cash


Daniel Redéns Bucks to Burn var favoritspelad i tisdagens inledande lopp på Vincennes, men det var Partizan Face och Björn Goop-tränade T..


Daniel Redéns Bucks to Burn var favoritspelad i tisdagens inledande lopp på Vincennes, men det var Partizan Face och Björn Goop-tränade Tellmeastory som tog initiativet där den senare övertog ledningen efter en 1.07-öppning.
In på upploppet såg det emellertid ut att handla om två hemmahästar då Desir de Bannes galopperade och lämnade fältet öppet för Whole Lotta Love och Philippe Daugeard.
Bakom galopperade även Tellmeastory bort ett troligt andrapris vilket öppnade för Partizan Face att nå sin största framgång på fransk mark hittills.
Bucks to Burn gick ett sylvasst upplopp som trea medan svenskarna fyllde på där bakom i form av Shorthanded Jag, J.H.Mannerheim och Västerbo Hard Cash.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


En resa mestadels i tredjespår på Vincennes lilla bana blev lite för mycket för Västerbo Hard Cash i andra starten på fransk ma..


En resa mestadels i tredjespår på Vincennes lilla bana blev lite för mycket för Västerbo Hard Cash i andra starten på fransk mark. Femåringen stred tappert för David Thomain och kämpade om segern till kort före mål då Ultra Wind Bi och Capraio spurtade förbi.
Lutfi Kolgjinis Clemenza Am knep sista prispengen som sjua medan Aron the Baron (Björn Goop) och Still Loving You (Jörgen Westholm) slutade oplacerade.

Robin Johansson, Kanal 75


Årets upplaga av Svenskt Travderby blev ett ruggigt sevärt lopp ur flera aspekter. Det utmynnade i en rasande tät slutstrid med många h&au..


Årets upplaga av Svenskt Travderby blev ett ruggigt sevärt lopp ur flera aspekter. Det utmynnade i en rasande tät slutstrid med många hästar inblandade i. Ett rafflande upplopp och det började även dramatiskt när storfavoriten Rajesh Face galopperade kort i starten. Cyber Lane tog hand om ledningen och inledde första femhundra metrarna efter 1.10,8. Han fick tidigt Rajesh Face på utsidan där Lutfi Kolgjini valde att ganska omgående avancera fram med sin häst efter startgaloppen. Cyber Lane fick bestämma i ledningen och varvade på 1.12,8. I andra par utvändigt satt Global Trustworthy och i dennes rygg Monark Newmen.

”Svårt att vara mer slagen än han var”
När Jorma Kontio attackerade trehundra meter kvar såg Global Trustworthy ut som en vinnare och han kopplade greppet in på upploppet. Rajesh Face var tidigt slagen och även Cyber Lane såg helt slagen ut vid upploppets början. Ute i banan stormade fler hästar fram, bland annat Monark Newmen som även han såg ut som en vinnare. Global Trustworthy rumplade till och tappade fart samtidigt som Cyber Lane kom tillbaka. I en nästan osannolik kontring avgjorde han den sista biten till en knapp seger.
- Snacka om att hästen har ett hjärta av guld. Det är svårt att vara mycket mer slagen än han var tvåhundra kvar och ändå komma tillbaka och vinna, sa Johan Untersteiner.
- Jag kände mig absolut slagen trehundra kvar och ryckte norsken i det läget som jag vet att han går väldigt bra på. Jag kände att han tog i men kände också att han inte hade så mycket kvar. Sedan när Jormas häst rumplade till i travet så tänkte jag att fanken vi kanske kan vara tvåa ändå. Sedan kom Fredrik Perssons häst och det blev hårt hela vägen. När vi gick i mål hade jag en bra känsla men var absolut inte säker.

”Mycket större än så här blir det inte”
Johan Untersteiner, 33, är inne på sitt tredje år som proffstränare och hade kvalat in tre hästar till det största loppet för landets fyraåriga travare. För tio dagar sedan när uttagningsloppen kördes menade Johan att det var det största som hänt i hans tränarkarriär. Nu har han vunnit Svenskt Travderby och därmed tagit en en ärofylld seger i ett av de riktigt klassiska årgångsloppen.
- Det är svårt att förstå att jag skulle stå här redan efter tre år i min tränarkarriär. Det är förhoppningsvis bara början. Vi har många saker kvar att utveckla och jag är öppen för nya möjligheter och det finns mycket vi kan finslipa och göra ännu bättre.
- Det var det största i min tränarkarriär för tio dagar sedan när jag kvalade in tre hästar. Men att träna en derbyvinnare, mycket större än så här blir det inte. När jag vann med Giant Diablo och slog världsrekord i USA var det once in a lifetime. Men det här är en helt annan grej med en egentränad häst i ett av de största loppen vi har, sa Johan Untersteiner och på frågan hur han skulle fira i kväll svarade han.
- Det kommer att öppnas champagne i Halmstad i kväll.

”Monark Newmen nära att galoppera”
Cyber Lane vann på tiden 1.12,3 över distansen 2640 meter med bilstart. Det är en tangering av Poochais löpningsrekord från 2014.
Tvåa i svenskt Travderby blev Monark Newmen och Fredrik Persson såg ut att vara på väg mot seger med sin stjärna men blev alltså utkontrad.
- Det var nära och jag ledde nog några meter på upploppet men han tappade stilen och var nära att galoppera. Så jag är glad att jag tog hem honom. Jag tycker att banan var väldigt hård och hästarna har haft det kämpigt i dag. Jag fick ta upp honom och då tappade han lite fart men jag är som sagt glad över att han inte galopperade. Det är en fantastisk häst och jag är jättelycklig över andraplatsen, sa Fredrik Persson.

”Rajesh Face slog ihop – fantastiskt bra sedan”
Trea blev Global Trustworthy, som hade greppet in på upploppet, men blev knappt slagen till slut. Fyra blev Test Drive och sedan blev det dött lopp om femteplatsen mellan Rajesh Face och en av Johan Untersteiners övriga två hästar, J.H.Mannerheim.
- Erik bara skakade på huvudet efter mål och hade mycket krafter kvar. Han sa att han vinner med lucka, sa Johan Untersteiner.
Så här kommenterade Lutfi Kolgjini loppet med Rajesh Face.
- Han slog ihop och galopperade i starten när han skulle iväg och han har ju platsbekymmer. Sedan kör jag nog för sakta när jag kommer fram utvändigt om ledaren och skulle nog ha hållit ett jämnare tempo. Sammantaget var det ett misslyckande men hästen gick fantastiskt bra. Det är en grym häst och det går fler tåg, sa Lutfi Kolgjini.

Jackpot på V75 nästa lördag
Det blev favoritbetonat på V75 den här derbysöndagen på Jägersro. Detta efter att Star Advisor Joli och Undies inlett omgången innan Cash Crowe vann Derbystoet. En av överraskningarna stod Delicious Grim och Johan Untersteiner för i stoloppet. När sedan Apapmand, Cyber Lane och slutligen Västerbo Hard Cash vunnit långloppet blev utdelningen för sju rätt 3378 kronor. Sex rätt gav 54 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot på V75 kommande lördag på Solänget.

Michael Carlsson, Kanal 75


Under den här veckan är det V75 varje dag, onsdag till lördag. ATG bjuder in till ”V75 Summer Heat” med stor final på Bergs&ari..


Under den här veckan är det V75 varje dag, onsdag till lördag. ATG bjuder in till ”V75 Summer Heat” med stor final på Bergsåker på lördagen då en samlad multijackpot på minst 58 miljoner kronor i sjurättspotten ska betalas ut.
Åby är andra bana ut att arrangera V75 då man på torsdagen kör igång de sju loppen vid halv åtta på kvällen. Jägersrotränaren Roger Malmqvist har en häst till start och sexårige valacken Owen Face blir påpassad i det inledande loppet över grunddistansen 3140 meter.
Malmqvist hyr in sig på Lutfi Kolgjinis franska gård i Normandie där Owen Face tillbringade nästan ett år. Ägargänget fick se hästen vinna lopp - via nätet - i april i Cherbourg över 2 550 meter och firade med en flaska bubbel.
- Vi tog en bild på det där och la ut på twitter. Det är jag och delägaren Rikard Andersson på bilden, tillsammans med min sambo Erika. Joel, sonen, sitter i mitt knä, säger Malmqvist.
Owen Face gör nu sin andra start på svensk mark sedan hemkomsten.
- Han är hemma igen och meningen är att han ska göra några starter i Sverige innan han går tillbaka till Kolgjinis filial igen över vinter. Dragster är nere där sedan någon vecka på min och Lars I Nilssons filial, säger Jägersrotränaren.

Snällt upplägg senast
Owen Face slutade femma i silverdivisionen i Årjäng i juli i första loppet sedan hemkomsten. Hästen ströks för en sårskada inför den tilltänkta starten efter det.
- Han hade slagit sig lite på ett framben och ströks därför. Allt är bra igen och han känns riktigt fin inför starten på Åby på torsdag. Owen gick bra i Årjäng tycker jag. Det blev lite krafter kvar efter ett ganska snällt upplägg han fick då och jag var helt nöjd med hästen, säger Roger Malmqvist.
Ni står lika start med Robert Berghs formkort Balfour och Björn Goops segerrike Västerbo Hard Cash i loppet på torsdag. Motstånd och taktik?
- Jag har inte hunnit titta igenom motståndet så jag passar lite på den frågan. Vad gäller taktiken så kommer jag inte att bomba fram till dödens och försöka mosa dem på något sätt. Det blir ett normalt upplägg, gärna med lite ryggar på vägen och så köra till slut. Han avslutar ju alltid starkt. Ja, det är väl så jag har tänkt mig.
Låter som att du tror på hyfsad vinstchans?
- Ja, min häst är en av dem som ska räknas i alla fall. Han går barfota runt om som senast.
Hästen har ju visat sig stark och rejäl. Segern i Frankrike i april togs efter en resa utvändigt ledaren och sedan spets över 2550 meter. Är tre kilometer ännu mera passande?
- Nja, det är väl lite hugget som stucket för honom. Det fungerar i alla fall bra med båda. Av någon anledning går det att köra mera offensivt med honom i Frankrike. Han har tidigare inte tålt allt för offensiva upplägg här i Sverige så jag satsar på ett lopp på väntan nu.

Fotnot: ”V75 Summer Heat” pågår från onsdag 23 augusti till och med lördag 26 augusti. En ensam vinnare med sju rätt onsdag, torsdag och fredag är garanterad 20 miljoner kronor. På lördag kan en ensam vinnare ta hem minst 58 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Fotbollen hade sin allsvenska premiär på lördagen och i travsporten gick startskottet för årets storloppssäsong med det för..


Fotbollen hade sin allsvenska premiär på lördagen och i travsporten gick startskottet för årets storloppssäsong med det första uttagningsloppet av fyra i Olympiatravet.
Solvalla var arenan som tog emot några av landets största travstjärnor.
Övervägande flertalet hade tänkt sig en duell mellan elitloppsvinnaren Nuncio och vinterns kung On Track Piraten.
Nu blev det en skräll i stället. Robert Bergh satt i rygg ledaren med sin Kadett C.D. och luckan uppenbarade sig vid upploppets början.
Vinnaroddset blev 63 gånger pengarna och på V75 var ekipaget endast spelat på en procent!
- Han har känts fantastisk i vinter, det är nog fem år sedan jag kände honom i det här slaget. Det är så kul när han får springa framför publiken och vara den stora idolen och lite ”killen som gjorde det" igen. Han är verkligen värd det, sa Robert Bergh efter loppet.

Kolgjini ändrade allt
Delfinalen av Olympiatravet på Solvalla var tioåringens fjärde lopp i år. Segern underlättades kraftigt av att Lutfi Kolgjini gjorde ett tappert försök att stjäla showen med El Mago Pellini. Tvärtemot förhandstipsen lyckades han hålla ut motståndet i starten och tog ledningen från innerspåret.
On Track Piraten hamnade i dödspositionen och visade trötthetstecken 400 meter från mål. Örjan Kihlström satt i positionen bakom med Nuncio och fick lite för långt fram och slutade tvåa efter en sent insatt spurt.
Segern alltså till Kadett C.D. som sedan Robert Berghs flytt till västkusten blev hemmahäst på Åby som tog den första platsen i Olympiatravet.
- Jag hade absolut känslan att han skulle göra en topptid och hänga med dem - men att slå favoriterna skulle förstås bli svårt. Men ju längre loppet gick växte han mer och mer i tömmarna och 500 kvar hade jag en bra känsla. Det var verkligen läckert, sa en mycket glad Robert Bergh.

Klart med wild card
Thai Broadway spurtade starkt till tredjeplatsen och tog in lite på Nuncio över upploppet. Stefan Melanders elitloppsvinnare har ett wild card klart till finalen på Åby lördagen 29 april, om det blir så att hästen ska starta där.
- Han gick bra hästen även om han så klart inte är elitloppstoppad ännu, summerade Örjan Kihlström loppet.

”Hon är helt underbar”
Världens snabbaste sto fanns också på plats och klappade till motståndet i det inledande loppet på V75 - Pixies lopp, stoeliten.
Örjan Kihlström kunde glida till ledningen efter 600 meter med Delicious U.S. och det blev en problemfri resa till mål.
- Jag körde bara det som behövdes. Det är svårt att sätta ord på det men det finns inte mycket som slår att få sitta bakom en häst som den här. Hon är helt underbar och helt komplett som travhäst, sa Örjan Kihlström.
Tränaren Daniel Redén fick återigen några nervösa minuter vid bankanten.
- I dag var det en nervös dag, som alltid när hon startar. Usch. Men jag såg att hon klippte med öronen här i sista sväng och då vet jag att hon tycker att det är kul. Hon ska inte vara mer än i 45-50-procentig form så vi tar väl något lopp till. Hoppas att det finns något i Bollnäs för den banan gillar hon. Vi nog hinna möta de allra bästa också i år, sa en nöjd tränare.

23,6 miljoner kronor på V75
Sporten var fin men de flesta V75-spelare surade under lördagskvällen. Det blev till slut så svårt på V75 att endast en kupong överlevde alla vinnarna.
Kupongen – inlämnad på atg.se i Stockholm - kostade bara 96 kronor att lämna in och en enda spik satt markerad. Utdelningen blev dryga 23,6 miljoner kronor.
Utdelningen för sex rätt sköt upp i hela 163 771 kronor och femmorna gav 2 275 kronor.

I övrigt noterade vi att…
Radjah d'Inverne var fältets minst spelade häst (en procent på V75) och vann klass II-finalen tillsammans med Oskar J Andersson före en tapper Trot Kronos.
… Solvallatränaren Hans Nilsson storskrällde i Diamantstoets final där femåriga Dictionary (fyra procent) ledde från start till mål med Björn Goop i ett galoppfyllt lopp. Goop vann även med egentränade Västerbo Hard Cash som svarade för dagens ruskigaste prestation i bronsdivisionen efter startgalopp.
… Louise Granstedt-tränade Sheriff Bi plockade andra raka V75-segern efter att ha körts till ledningen efter 400 meter av sambon Tobias Modig. Offensiven kostade 1.09,3 första 500 men sexåringen verkar ha oslagbar form.
...Robert Bergh ledde den avslutande silverfinalen från start till mål med Re Doc och blev dubbelsegrare på V75.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kusk- och tränarintervjuer till lördagens V75-tävlingar på Momarken:V75-1:- 1 Clemenza Am (V75-1) högg i galopp när vi skulle acc..


Kusk- och tränarintervjuer till lördagens V75-tävlingar på Momarken:

V75-1:
- 1 Clemenza Am (V75-1) högg i galopp när vi skulle accelerera från start i årsdebuten, men kändes jättestark efter det så jag visste att han var i ordning när Jimmy (Takter) fick testa honom. Han vann på bra sätt och har sett fin ut efteråt så jag räknar med att formen ska vara ytterligare framflyttad till lördag. Jänkarvagnen lär få sitta på igen och förmodligen även skorna eftersom han såg så fin ut. Jag vet att innerspår kan vara lite lurigt på bortre långsidan på Momarken så det blir väl svårt att svara ledningen, men Adrian får lägga upp taktiken hur han vill. Utan att känna till motståndet räknar jag med att han är bra nog att slåss om segern, säger Lutfi Kolgjini.
- 2 Conrads Wilhelm (V75-1) har varit jämn och säker på sistone och framförallt har han stabiliserat sig. Han känns fortsatt fin i träningen och spåret är passande även om han inte kan utnyttja det. Olav får köra lite på chans och blir det lite tempo på loppet kanske Conrads Wilhelm kan dyka upp på en plats, det är tuffa hästar emot. Om hästen är lugn i värmningen så provar jag med en ryckhuva, det var ett tag sedan han hade det, säger Kristian Lindberg.
- 3 Sugarboj Petoj (V75-1) har inte haft någon riktigt tur på sistone och är bättre än raden. Senast blev allt fel och ändå spurtade han över upploppet. Nu möter han lite för bra hästar och jag vill ner på innerspår så fort som möjligt. Jag ligger lågt vad det gäller segerchanse och den här gången blir det vanlig vagn, säger Kevin Oscarsson.
- 4 Flirtin Beach (V75-1) var väldigt bra senast och har tagit loppet fint. Motståndet är bra, men vi känner oss inte slagna på förhand från ett bra spår. Men är beroende av ett fint lopp över denna distansen. Går med sin vanliga huva, men ska lättas lite i balansen. Vi plockar bort brodden och provar lätta PG-skor istället för de tunga han går med i träning, säger tränarsonen Morten Strand.
- 5 Thengill (V75-1) gick ett bra lopp senast och han har skött sig på sistone. Han känns fin och jag tror på en ny bra insats av honom och jag ändrar inget, säger Peter Untersteiner.
- 6 Västerbo Exact (V75-1) har lopp i kroppen inför den här uppgiften och jag räknar med att han går framåt rejält med den genomköraren. Jag hade bara kört 1.20/1600 meter som snabbast innan årsdebuten. Hästen känns jättefin och lång distans gillar han och spåret är ok. Thomas får testa lite från början och det långa upploppet passar Västerbo Exact och jag hoppas att han är med där framme. Om banan är fin kommer han att tävla barfota runt om och förra året när vi ryckte skorna gav det en väldig kick och jag hoppas det gör det igen, säger Roger Persson.
- 7 Moni Viking (V75-1) visade i fjol att han tillhör de bättre treåringarna i Europa. Har tränat fint i vinter, 17,5/2100 i flera jobb. Han är bra förberedd och gillar distansen, men stöter på bra hästar och det blir ett försiktigt upplägg från ett spår långt ute. Det är endast en premiechans i mina ögon. Skor och vanlig sulky, säger Frode Hamre.
- 8 Amour du Coglais (V75-1) hade jag haft segerambitioner med från ett bättre spår. Nu är det nog en premie som gäller. Detta är en väldigt fin häst – som ändå jag blev lite besviken på senast genom att inte ta ner Kolgjinis Clemenza Am. Distansen 2600 meter är ett plus. Går med öppet huvudlag, skor och jänkarvagn, säger tränaren och kusken Jeppe Juel.
- 9 Pathos Om (V75-1) var väldig bra på Leangen näst senast. Galoppen sist får vi sätta på kontot for arbetsolycka. Uppgiften är spännande med ett smygspår över lång distans, men vi möter självklart häster som har högre kapacitet. Med klaff slutar han långt framme. Det blir utan skor fram eller barfota runt om, om banan tillåter det. Han går även med norskt huvudlag, säger tränaren Anders Lundström Wolden.
- 10 Framie Brodde (V75-1) tog en välförtjänt seger senast och han var riktigt bra. Distansen är inga problem och spåret klagar jag inte på för hans del. Han gör säkert ett bra lopp igen och han var fin barfota och går så igen, säger Peter Untersteiner.
- 11 Emir la Brousse (V75-1) har gjort bra lopp hela vägen, men står lurigt till mot bra hästar nu. Om vi har tur med resan kämpar han om en plats bland de tre. Är bäst utan bakskor och med jänkarvagn, säger kusken Magnus Teien Gundersen.
- 12 Västerbo Hard Cash (V75-1) håller mycket bra form och är bra för klassen. Han var uppe i Bollnäs i lördags och det tog ju sin tid och vi får se hur han hanterar det. Allt väl så här långt i alla fall och distansen har han inget emot. Spåret är tråkigt och han måste ha mycket tur nu. Inga ändringar är planerade, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.

V75-2:
- 1 Pandora Face (V75-2) skyggade lite när vingen slog tillbaka i huvudet på henne i starten senast och kunde därför inte vara med i spetskörningen. Sedan kändes hon jättefin under loppet och hade gott om krafter kvar. Hon ska bli rappare med den genomköraren och jag utgår från att Adrian vill köra i ledningen här. I fjol blev hon klart bättre när vi ryckte skorna och det finns hovar för det nu, men jag måste se banan innan vi kan avgöra det. Hon hade öppet huvudlag i årsdebuten, eventuellt blir det någon form av stängt den här gången. Från ledningen blir hon inte lätt att slå, jag har i alla fall svårt att se någon ta 20 meter på henne.
- 2 West Coast (V75-2) möter lite för bra hästar och det är en premie som gäller. Går med helstängt huvudlag och utan skor fram, säger Frode Hamre.
- 3 Donatella Center (V75-2) har gått i mål med alla krafter kvar i de senaste två starterna. Hon känns fortsatt jättefin och formen är på topp. Hon ska ha rygglopp för att komma till sin rätt och hon kan inte göra så mycket själv i loppen. Det är tufft emot, men jag tror inte att dom springer ifrån henne. Voltningen ska inte vara några problem och vi ändrar inget, säger Micael Lindblom i Juhani Partanens stall.
- 5 Debbie B.R. (V75-2) har tränat bra och länge i vinter. Hon skulle årsdebuterat på på Bjerke 15 februari men den dagen blev inställd. Mot detta motstånd blir det att smyga med. Hon kommer gå utan skor och med "blindmask", säger tränaren Tor Arne Eggen.
- 6 Starfish And Coffee (V75-2) håller bra form och är snabb nog i volten för att få en bra start. Hoppas vi kan snabbstarta och kommer ner på innerspår. Därifrån hänger vi med till en peng. Hästen går med skor, urryckare och norskt huvudlag, säger tränaren Hans Wilhelm Storås.
- 7 S.J.’s Victoria (V75-2) möter några som blir för bra här. Jag har endast premie-ambitioner. Kommer ut med vanlig balans, utan sko fram och aluminiumskor bak, samt öppet huvudlag, säger tränaren Björn Larsen.
- 8 Jetset (V75-2) svarade för ett bra lopp senast och det gick lite för sakta första varvet för att hon skulle komma in i loppet på allvar. Hon känns fin och gör sällan ett dåligt lopp. Jag ändrar inget, säger Peter Untersteiner.
- 9 Seronera (V75-2) har inte startat på ett tag och lär behöva lopp i kroppen. Vi ligger lite lågt vad det gäller segermöjligheterna. Jag tror inte att det blir några ändringar, säger Anton Sverre i Bjrön Goops stall.
- 10 Caviar Sisu (V75-2) gör bra lopp varje gång och hon visar fortsatt form i träningen. Det är bra hästar emot den här gången och hon behöver lite tur för att vinna. Caviar Sisu är den hetaste av våra i loppet och inga ändringar är planerade, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
- 11 Nelson Nora (V75-2) har varit fantastisk i Frankrike i vinter där hon mött häster som Bold Eagle och andra elitstjärnor. Kommer ut utan skor och med norsk huvudlag nu. Ambitionen är självklart seger, säger tränaren Marc Bæk Nielsen.
- 12 Gematria (V75-2) gör aldrig ett dåligt lopp och ser oförändrat fin ut i träning. Hon går över alla distanser och från alla positioner. Voltstart bör inte vara något problem. Hon ska gå utan skor och i vanlig sulky. Min bästa vinstchans på lördag, säger Frode Hamre.
- 13 Jumble Ås (V75-2) visade full form senast och det var inte långt borta att hon slog Pasithea Face. Jumble Ås gör säkert ett bra lopp ige och nu får hon tävla utan framskor, säger Peter Untersteiner.
- 15 Indoor Voices (V75-2) missgynnades av ett dåligt tempo första varvet senast och det gick ruskigt fort sista 7-800 meterna. Hon tränar på fint och hon har visat att hon är bra för den här typen av lopp. Vi får se vad det blir för bana om vi gör några ändringar, det blir optimalt för dagen, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.

V75-3:
- 1 Tango Vang (V75-3) blev lite för pigg i ledningen senast på en dålig bana. Har varit fin i träningen efteråt. Spåret är kanon, men han är bäst med rygglopp. Då kan vi så klart bli fast. Han går över alla distanser. Det blir utan skor runt om för första gången i år och troligen även jänkarvagn, säger tränaren Peter Jensen.
- 2 Tonicetobetrue (V75-3) var väldigt duktig senast. Slutar normalt bland de tre och kan med klaff på loppet vinna från en fin utgångsposition. Går utan skor på alla fyra och med jänkarvagn, men detta är inget nytt, säger tränaren och kusken Jeppe Juel.
- 4 British Steel (V75-3) gör kanonlopp varje gång. Han har ett bra läge och får vi bara ryggar under slutvarvet så tror jag på en mycket bra chans. Han är värd en seger och den kan komma nu, säger Erlend Rennesvik hos Marcus Lindgren.
- 5 Thai Navigator (V75-3) har vi inte haft många dagar i stallet. Det är en otroligt bra häst som gjorde två bra insatser i Sverige innan den kom til oss. Ägaren vill att hästen ska starta här, så vi tar ut honom med förhoppning om en bra placering. Hästen kommer gå med skor nu för att spara hovarna till framtida uppgifter, säger tränaren Marc Bæk Nielsen.
- 6 Alvena Take It (V75-3) gick ett kanonlopp i årsdebuten. Hon har tagit loppet bra och kommer att göra ett bra lopp igen. Jag ändrar inget, säger Peter Untersteiner.
- 7 Beppe Am (V75-3) fick ett tungt slutvarv utvändigt ledaren senast och ledsnade nog lite. Nu är det lite täta starter och långa resor. Han har tagit det bra, men spåret är lite långt ut. Vi får se vad det blir för bana om vi gör några ändringar, det blir optimalt för dagen, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.
- 8 Zenit Brick (V75-3) tävlar starkt nu och han fortsätter att utvecklas. Allt ser bra ut i träningen efter senaste loppet och trots spåret tycker jag att han ska räknas tidigt. Vi ändrar inget, säger Clas Göran Björkroth i Timo Nurmos stall.
- 10 Alwaysinblackpedia (V75-3) satt fast senast med krafter sparade. Bakspår tycker jag är helt okej i ett tufft lopp. Kommer avsluta bra, men jag tror inte det är en vinnare härifrån, kanske platschans. Inga ändringar, säger Frode Hamre.
- 12 Deep Ses Dream (V75-3) fick ett riktigt dåligt spår mot bra hästar. Det blir därför chansartat. Får vi en slant är det bra. Om han går med eller utan skor är inte bestämt, säger tränaren Ove Georg Hvidsten.

V75-4:
- 1 Kolnes Kjell (V75-4) var bra senast efter en paus. Han spurtade snabbt då luckan kom i sista sväng. Hästen är mycket snabb, men jag önskar ett lopp i rygg då jag tror det är för tidigt för honom att gå i ledningen redan nu. Tror han kan runt sitt rekord och jag åker till Momarken som optimist. Inga ändringar, säger tränaren Jenny Thygesen.
- 2 Myhreng Jerker (V75-4) var bra på Bollnäs och tog både resan och loppet fint. Hästen har blivit stadigare på benen, men de första 200-300 meterna är lite kritiska. Vi måste komma iväg bra för att de där bak inte ska få tag i oss tidigt. Jag tycker hästen har form och kapacitet att kämpa om segern och om banan tillåter det vill jag köra utan bakskor, det gör honom bättre från start. Dessutom kan det hända att vi testar med en modesulky, men det ska jag fundera på fram till loppet, säger tränaren och kusken Olav Mikkelborg.
- 3 Bokli Vind (V75-4) är färsk mot dessa hästar och det saknas lite på toppfarten. Utan skor fram om banan tillåter det, men pengar är målet, säger tränaren Geir Flåten.
- 4 Mofaksan (V75-4) vann lätt senast och loppet sa inte så mycket. Hon håller inte toppform ännu och detta loppet blev riktigt bra och jag ligger väldigt lågt. Ove får smyga med och får hon pengar är jag mer än nöjd. Jag trodde på förhand att det skulle bli ganska billigt, men jag hade verkligen fel och vi slår ur underläge. Det blir inga ändringar, säger Mikael Olsson.
- 5 Galileo (V75-4) fungerade väldigt fint på Bergen förra helgen, men möter våldsamt bra häster här. Mest realistisk är att jaga en slant och ta loppet som en härdare. Det blir skor runt om och öppet huvudlag, säger tränaren Geir Flåten.
- 6 Alsaker Piril (V75-4) har tränat bra och håller samma goda form. Hade ambitioner att kämpa i toppen innan vi såg spåret, nu blir det mer chansartat. Hjåller han sig i trav satser vi framåt och kör på hästens styrka. Går som vanligt utan skor fram, helstängt huvudlag och ryckhuva, säger Espen Bakka hos Arthur Bö.
- 7 Steinfaks (V75-4) är jag nöjd med om det blir pengar. Han är inte lika bra som de bästa och tappade klart mot dem senast. Det blir spännande att se honom med sommerbalans, skor utan brodd, säger tränaren Ronnie Hansen.
- 9 Fetter’n T.G. (V75-4) kommer ut efter lång paus, men har tränat bra länge. Möter så pass bra häster att vi endast har penga-ambitioner. är banen fin går han utan skor runt om, säger tränarsonen Magnus Teien Gundersen.
- 10 Tekno Jerken (V75-4) hittar formen först när värmen kommer så han är inte helt på topp ännu. Möter väldigt bra hästar så det blir att smyga med och ta det vi får. Klaffer det max kan han så klart kämpa där framme, säger tränaren Anders Lundström Wolden.
- 11 Moe Svarten (V75-4) håller fin form och jag kunde kört mycket fortare senast, men jag var ganska säker på seger som det blev. När vi möter dessa konkurrenterna skulle jag helst sett att distansen var 500 meter längre. För de som väljer att ta med några häster kan Moe Svarten vara aktuell. Han går med samme utrustning som senast, det vill säga skor runt om, säger kusk och tränaren Jan Martin Bjerring.
- 12 Teddy Gutten Stöen (V75-4) var bra senast och tål att göra mycket jobb själv på vägen. Nu hoppas jag vi får ett rygglopp så han slipper göra grovjobbet ännu en gång, det kan sätta sig åp psyket på sikt. Det kommer bli en sevärd uppgörelse och vår häst är en av de som kan vinna. Det blir aluminiumskor på alla fyra hovarna, huva med bomull och norskt huvudlag, säger tränaren Jan Kristian Överdal.
- 13 Smedheim Solan (V75-4) var väldigt bra då han vann Lars Laumb och vann enkelt senast. Det är inte enkelt att hämta in 40 meters tillägg och det blir att köra i ryggar så länge som möjligt. Klaffar det positions- och tempomässigt är han en av flera som kämpar om segern. Skor och vanlig utrustning, säger Frode Hamre.

V75-5:
- 1 Revenue Lavec (V75-5) har mycket bra form, men möter lite för bra hästar för att kämpa om mer än en premie. Går med sin vanliga utrustning, säger Frode Hamre.
- 2 Ulisse Kronos (V75-5) gjorde vad jag förväntade mig senast och kändes stark hela vägen även om han som vanligt var lite trög. Allt har varit bra efteråt och hästen utvecklas för varje start. Han är den av mina hästar som lär vara mest hämmad av att få tävla utan körspö, men för att kompensera det kommer vi att utrusta honom med rycktussar för första gången. I övrigt ändrar vi inget och givetvis räknar jag med att göra upp om segern. Han har övernattat förut så det oroar mig inte kring honom eller någon av mina andra hästar, säger Lutfi Kolgjini.
- 3 Mellby Exotic (V75-5) hamnade illa till senast och kunde sedan inte ta något till slut. Hon gick fort över upploppet och hade full fart genom mål. Formen är fin och spåret passar. Vi får se vad det blir för bana om vi gör några ändringar, det blir optimalt för dagen, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.
- 4 Trot Kronos (V75-5) är en högkapabel häst som vann lätt senast och hade krafter kvar. Hans aktion är lite märklig och jag hoppas och tror att han slipar till det ju mer han får tävla. Jag hoppas att han ska kunna duga bra här och jag ändrar inget, säger Veijo Heiskanen.
- 5 Don Vince (V75-5) galopperade på Solvalla på väg mot ledningen. Jag tar på mig skulden för att det skedde. Han slog i sulkyn och tappade balansen. Efteråt har hästen också behandlats för en lätt halsinflammation. Vi har haft siktet inställt på loppet på Momarken och formen verkar fin. Don Vince är snabb bakom bilen, jag tror ingen på utsidan tar en längd. Det är meningen att köra i spets om han kommer dit. Vi har pratat om att lätta honom lite, från järnskor till aluminium, säger Karoline Krogh-Hanssen.
- 6 Ferrari B.R. (V75-5) var enormt bra senast, bättre än jag hade trott. Han hade inte fått några rejälare snabbjobb i kroppen före starten i Widding-loppet. Han har varit hos veterinären efter den starten, men det var absolut inte något särskilt att sätta fingret på. Jag måste säga att jag var jättenöjd med årsdebuten och jag har höga förväntningar på denna hästen framöver. Spåret är chansartat, men jag tror på min häst och skulle strecka honom tidigt på V75-kupongen. Jag planerar inga ändringer, säger Per Oleg Midtfjeld.
- 7 Symphonic Lennox (V75-5) har väldigt bra form och överraskade positivt genom att hålla undan för Urakas Gilbak senast. Med rygglopp speedar han snabbt, men jag tycker han möter fantastiskt bra hästar igen. Allt han får här är en bonus efter de loppen han har gjort den sista tiden. Går utan skor runt om som senast, säger tränaren Tor Olaf Halle.
- 8 Ulk Delle Selve (V75-5) har nyligen kommit till mitt stall. Jag har endast kört ett lugnt jobb i 1,26-fart på isbanan i Nannestad. Hästen kändes fin, men jag tar detta lopp som en test och kommer köra på väntan. Det blir skor på alle fyra hovarna. Möjligen blir det huvudstång, men det blir i vilket fall en murphybländare. Jag ligger lite lågt i första starten för oss, säger tränaren och kusken Kai Johansen.
- 10 Clint Classic (V75-5) står chansartat till med bakspår, men hästen är bra och håller fin form. Jag vill tro att vi har platschans. Hästen går utan skor runt om och med urryckare, säger kusken Kristian Malmin.
- 11 Cantab Genius (V75-5) står svårt till mot bra hästar. Trots fin form är det en premie som gäller. Inga ändringar, säger Frode Hamre.
- 12 Bestbyarsenal (V75-5) är en väldigt bra häst som tål att göra mycket jobb. Spåret blev dåligt och motståndet bra så vi kör i första hand om bästa möjliga premie. Hästen går tungt balanserat och utan extrautrustning, säger tränaren Magne Olsen.

V75-6:
- 1 Gigant Slugger (V75-6) vann i billigt sällskap senast, gick sista 700 i det loppet. Här kan vi bestämma om vi vill köra i ledningen, vi får se. Det är tuffa hästar emot och en plats är realistisk. Går utan skor fram och med jänkarvagn, säger kusken Jeppe Juel om hästen som Peter Jensen tränar.
- 2 Attack Diablo (V75-6) avslutade bra senast och han går bra nu. Spår och distans passar och jag kommer inte att ändra något till den här starten. Det är tufft emot säger Peter Untersteiner.
- 3 Patricia Hastrup (V75-6) fick ett fint spår. Jag är osäker på om vi kommer förbi Attack Diablo. Formen är fortsatt på topp och jag förväntar mig en bra insats, men att vinna kräver jag inte. Då måste loppet bli helt perfekt. Hon kommer gå utan skor runt om, säger tränaren Jens Kristian Brenne.
- 4 Bruno di Quattro (V75-6) är rejäl och tog en säker seger från dödens senast. Sprinterdistans är ett stort minus, men jag sätter på helstängt huvudlag för första gången för att få honom lite kvickare. Möter ett par mycket bra hästar, men han är bra nog att vara bland de tre. Går med skor och i vanlig sulky, säger Frode Hamre.
- 5 Allaballakaitoz (V75-6) möter nog lite för bra hästar. Han har gjort två bra lopp för mig och han känns fin i jobben. Han är bäst på innerspår och jag kommer att skicka iväg honom från start för att komma ner i banan. Kan han vara trea-fyra är jag jättenöjd. Inga ändringar är planerade, säger Veijo Heiskanen.
- 6 King City (V75-6) har fått träna mycket i vinter och visade i årsdebuten att han hade tagit det på rätt sätt. Han var lite bättre än vad vi hoppats på så det var positivt. Allt ser bra ut efteråt och han bör vara ännu lite bättre till den här starten och det lär behövas. Vi får se hur banan ser ut, kanske blir det barfota, säger Kenneth Haugstad i Roger Walmanns stall.
- 7 Winmecredit (V75-6) saknar lite till toppformen och står långt ut mot goda hästar. Ska gå utan skor och i vanlig sulky, men är inte aktuell, säger Frode Hamre.
- 8 Thai Broadway (V75-6) blev det lite fel för senast. Han har gjort bra lopp lite i skymundan och formen är fin. Nu är läget tråkigt och det blir svårt att komma till. Om banan tillåter blir det nog barfota igen, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
- 9 Mosaique Face (V75-6) har känts underbar i vinter och verkligen mått gott av en längre träningsperiod. Han gick ett provlopp på Jägersro förra veckan och jag sade åt Johnny Takter att köra 1.12,5. Nu blev det 1.11,6/1 600 meter istället och det var ett oerhört bra jobb för att vara den här hästen. Vanligtvis är han väldigt oinspirerad i träning. Han gick med öppet huvudlag i provloppet och vad han får på lördag beror på hur hästen uppträder i värmningen. Normalt tävlar han inte med öppet så många gånger per säsong, men är han laddad får han nog gå så nu. Annars är norskt det vanligaste då han ska attackera bakifrån. Jag har respekt för B.B.S.Sugarlight, men Mosaique Face är en bättre häst när båda hästarna tävlar på topp och jag räknar med att han vinner det här. Förmodligen sparar vi barfotakörningen och kör med lätta skor runt om, säger Lutfi Kolgjini.
- 10 B.B.S.Sugarlight (V75-6) har tränat fint inför årsdebuten. Jag tror knappt att jag har tränat honom hårdare inför en ny säsong. Han har fått fyra skarpa snabbjobb. Det sista i 1.14-fart på Jarlsberg med Vidar Hop som kusk. Bakspår är egentlig helt ok i årsdebuten. Jag förväntar inte att han vinner i den första starten för året, men jag blir inte överraskad om han gör det heller. Jag har inte bestämt balans, men det kan bli fyra aluminiumsskor. Jag tror på min häst, men är nöjd om han får rygglopp och spurtar in till en av de fyra bästa placerimgarna ni i årsdebuten, säger tränaren Fredrik Solberg.

V75-7:
- 1 Frascati B.R. (V75-7) har strålende form och satt fast senast med mycket sparat. Han är kvick ut och jag hoppas på ledningen, men kan inte startsnabbheten hos de de svenska hästarna. Jag har segerförhoppningar och detta är min näst bästa möjlighet. Ska gå utan framskor, upplyser Frode Hamre.
- 2 Sheriff Bi (V75-7) körde jag ett provlopp med förra veckan och han fick springa 1.14,5/1600 meter med en snabbare avslutning. Han kändes fin och behövde en genomkörare för att vara laddad inför den här uppgiften. Jag är helnöjd med läget och hoppas komma till ledningen för där gör han sina bästa lopp. Det är ett öppet lopp och jag tror alltid på chans med den här hästen. Vi gör inga ändringar, säger Tobias Modig.
- 3 Carlos Milo (V75-7) blev det helt fel för senast. Dom körde 1.19 första varvet och det är helt fel för min häst. Han känns riktigt fin och jag kommer att testa urryckare och ett halvstängt huvudlag i veckan och slår det väl ut så kommer han att tävla med den utrustningen på lördag. Jag hoppas att det blir lite körning för det gynnar min häst. Loppet är öppet och han måste ha lite tur för att duga. Är banan fin kommer han att tävla barfota runt om och det har han gjort en gång och då blev det galopp, men det var inte balansens fel, säger John Ö Jensen.
- 4 Double Spin (V75-7) möter milt sagt kvalificerat motstånd så jag har i utgångsläget endast tankar på en premie. Hästen har fin form, har bra kapacitet för klassen och kändes fin i de senaste intervallerna. Jag har ingenting att klaga på. Går med halvstängt huvudlag, järnskor fram och aluminium bak, säger tränaren Evy Marie Brinch
- 5 Mariana (V75-7) var jättefin vid segern senast och hon höjer sig lite för varje start. Hon blev ännu bättre utan skor och hon kommer att gå utan igen och vi ändrar inget. Hon är snabb från start och jag måste söka en bra position och trots att det är ett ganska tufft lopp har jag lite segerplaner med henne, säger Kevin Oscarsson.
- 6 Emil Fame (V75-7) är hårt anmäld, men det visste jag. Det är en snabb vardagshäst som normalt inte hävdar sig i toppen i denna omgivning. Han klarar att hänga med i alla tempo, så jag hoppas han får en fin position. Är banen bra kör vi utan framskor och han går som alltid med norsk huvudlag för han blir stressad annars, säger tränaren Gaute Lura.
- 7 Lea Chip (V75-7) vann lätt senast och det loppet bör föra fram formen ytterligare lite. Hon känns fin i jobben och är snabb från start om jag vill ladda, men det kostar också om jag gör det. Lea Chip måste ha en hel del tur och ett rygglopp för att kunna göra sig gällande här. Hon gick med ett norskt huvudlag senast och det rycktes aldrig, kanske blir det helstängt den här gången, det beror på hur hon är i värmningen, annars tävlar hon som senast, säger Micael Lindblom i Juhani Partanens stall.
- 8 Coffie U.N.G. (V75-7) gjorde bort sig senast men kändes annars lika bra som vanligt. Formen är säkert fortsatt på topp och jag räknar med en ny bra insats här. Läget blev tyvärr sämsta tänkbara men skulle vi hitta ned i ett vettigt läge då biter hans spurt bra. Jag har förhoppningar om att han ska dyka upp där framme. Inga ändringar, skor runt om, förmedlar Svante Båth via sin hemsida.
- 9 Mr Creation (V75-7) vann lätt senast och hade krafter kvar och svarade för ett topplopp. Det är liknande läge nu och hästen är fortsatt fin enligt tränaren och jag har förhoppningar om att vara med långt framme. Vi gör inga ändringar, säger Marcus Hultman.
- 10 Xanthis Amazing (V75-7) fick en spark i hagen och fick stryka sinför en start för några veckor sedan. Det var inget allvarligt och hon känns jättefin i jobben. Jag har inget att klaga på och spåret behöver inte vara fel och det långa upploppet gynnar henne. Jag har tänkt att köra henne barfota runt om den här gången och det hoppas jag ska ge önskad effekt. Hon visade senast att hon duger på V75 och jag tycker att hon ska räknas tidigt, säger Peter Strömberg.
- 11 Wallaby (V75-7) håller fin form och känns fin i jobben. Läget gör att jag inte kan ha så stora förväntningar. Om banan tillåter blir det barfota den här gången, säger Emma Bjerkås.
- 12 Astoria Brick (V75-7) har jag inte haft länge nog för att för att skapa mig en komplett bild av. Spåret sänker förhoppningarna och vi är beroende av tempo. Hon går utan skor runt om, säger tränaren Jens Kristian Brenne.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-08 2015-10-08 Örebro-1 2100/4 5 14.6 59
2015-09-27 2015-09-27 Solvalla-9 2640/7 0 14.7 620
2016-12-26 2016-12-26 Solvalla-10 Björn Goop 2140/4 B 1 14.7 41
2016-12-10 2016-12-10 Färjestad-9 Björn Goop 2140/10 A 5 15.2g 49
2016-11-27 2016-11-27 Gävle-11 Björn Goop 1640/12 A 2 12.9 57
2016-10-15 2016-10-15 Åby-5 Björn Goop 2640/1 B 2 13.8 48
2016-10-01 2016-10-01 Färjestad-3 Björn Goop 2660/10 B 2 14.1 85
2016-09-21 2016-09-21 Solvalla-8 Björn Goop 2160/8 A 1 14.1 68
2016-09-12 2016-09-12 Färjestad-8 Björn Goop 2640/6 B 0 g 41
2016-07-22 2016-07-22 Axevalla-8 Björn Goop 2160/11 D 3 14.6 52
2016-07-03 2016-07-03 Axevalla-8 Björn Goop 2140/12 C 5 15.6g 76
2016-06-16 2016-06-16 Åby-10 Björn Goop 1640/2 C 4 15.1g 37
2016-05-17 2016-05-17 Axevalla-3 Olle Goop 2160/10 B 0 17.3g 22
2016-05-06 2016-05-06 Rättvik-7 Olle Goop 2140/10 A 2 14.6 17
2017-11-19 2017-11-19 Vincennes-6 B Goop 2100/14 A 0 40
2017-10-13 2017-10-13 Vincennes-1 E Raffin 2100/8 A 3 44
2017-10-06 2017-10-06 Vincennes-1 B Goop 2850/6 A 0 25
2017-09-23 2017-09-23 Färjestad-11 Björn Goop 3180/14 A 4 13.9 20
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-11 Björn Goop 3180/10 B 1 13.7 22
2017-08-24 2017-08-24 Åby-5 Björn Goop 3160/12 A 4 14.6 57
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-8 Björn Goop 2660/15 D 1 13.3 44
2017-05-13 2017-05-13 Åby-7 Björn Goop 2640/4 D 6 13.4 87
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-11 Ulf Eriksson 2640/7 B 7 14.8 97
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-9 Björn Goop 2140/1 C 1 13.6g 124
2017-03-18 2017-03-18 Momarken-5 Carl Johan Jepson 2640/12 C 4 14.8 317
2017-03-11 2017-03-11 Bollnäs-10 Ulf Eriksson 2640/2 C 7 14.5 100
2017-02-26 2017-02-26 Gävle-7 Ulf Eriksson 3180/9 C 2 15.9 53
2017-02-04 2017-02-04 Åby-11 Björn Goop 2140/3 A 0 15.0 135
2017-01-21 2017-01-21 Färjestad-10 Björn Goop 2140/12 A 5 14.0 149
2018-01-27 2018-01-27 Vincennes-5 B Goop 2850/10 A 0 153
2019-12-25 2019-12-25 Vincennes-3 B Robin 2700/3 D 0 1249
2019-12-01 2019-12-01 Vincennes-1 F Ouvrie 2850/3 D 0 582
2019-10-21 2019-10-21 Färjestad-3 Henrik Åslund 2140/12 B 1 14.2g 17
2019-09-18 2019-09-18 Solvalla-10 Carl Johan Jepson 2140/8 C 0 13.4 539
2019-08-14 2019-08-14 Solvalla-12 Björn Goop 3160/9 D 0 322
2019-07-09 2019-07-09 Solvalla-4 Björn Goop 2140/3 D 0 13.6 227
2019-06-06 2019-06-06 Lindesberg-5 Henrik Åslund 2160/9 C 6 14.7 83
2019-05-28 2019-05-28 Färjestad-6 Henrik Åslund 2160/12 B 3 14.2g 44
2019-05-14 2019-05-14 Solvalla-8 Carl Johan Jepson 2660/7 D 0 15.3 535
2019-01-29 2019-01-29 Solvalla-8 Björn Goop 1640/4 C 0 14.6 42
2020-02-11 2020-02-11 Vincennes-1 B Goop 2100/2 D 0 147
2020-01-25 2020-01-25 Vincennes-8 S Gedaschko 2100/7 C 0 24



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se