Vagabond Bi travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Vagabond Bi travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Vagabond Bi har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Vagabond Bi har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Vagabond Bi


Fem system klarade av att hitta alla vinnarna på V75® som avgjordes i Halmstad under lördagen. Sju rätt betalade 5,3 miljoner kronor och mes..


Fem system klarade av att hitta alla vinnarna på V75® som avgjordes i Halmstad under lördagen. Sju rätt betalade 5,3 miljoner kronor och mest vann en spelare i Finland som kammade hem över sex miljoner kronor. Två av de andra vinnarna hade spelat stora så kallade filspel, där en av dem byggde sina system runt spiken Ottilia Fri, spelad till blott två procent av insatsfördelningen. En annan spelare lämnade in en Harry Boy hos Hemköp i Hässleholm för 96 kronor. Mannen var inne i butiken under lördagen för att handla mat tillsammans med sin hustru och spelade en Harry Boy med Aetos Kronos spik. Han fyllde på med ytterligare några streck och lät sedan Harry göra resten av jobbet. Belöningen blev 5,5 miljoner kronor.

Dan och Kristers miljonsuccé – ”Gick på magkänslan”
Sedan har vi kompisarna Dan Eriksson, 54, och Krister Sandberg, 58, från Växjö som tillsammans delar på drygt 5,6 miljoner kronor. Dom har spelat tillsammans i många år och lämnade nu in ett system som kostade ettusen kronor. Det innehöll två spikar och de hade valt Vikens High Yield och Ultra Bright. När Kanal 75 når Dan under söndagseftermiddagen är han ute och firar storvinsten på krogen med sina två söner.
– Telefonen går varm och det är fantastiskt roligt, säger Dan.
– Vi är goda vänner jag och Krister och har spelat ihop i många år. Vi brukar ha en budget på 400 eller max 500 kronor vardera varje vecka. Nu blev det prick en femhundring var.
Hur kom ni fram till spikarna?
– Det var mycket på magkänslan. Men både jag och Krister hade tagit ut dom spikarna oberoende av varandra innan vi började prata ihop oss om systemet.
Och hur fick ni med omgångens megaskräll, Digital Process, som var spelad till blott en procent?
– Jag tar alltid med alla hästar som heter något med Digital. Det här är inte första gången jag vinner stort på V75. När jag vann 1,1 miljoner på Åby 2015 så skrällde Digital Product. Efter det så tar jag alltid med alla Digital-hästar, säger Dan och skrattar.

”Har minneslucka – men det var ingen dröm”
Dan och Krister såg loppen tillsammans och följde den dramatiska avslutningen. När det stod klart hur många miljoner det blev i vinst visste glädjen och jublet inga gränser.
– Efter tre lopp kom Krister ner till mig och sedan följde vi det ihop. Då hade vi ju fått in båda spikarna och dessutom en skräll. Så då förstod vi att det skulle kunna bli stora pengar. Sedan ropade vi och skrek in vinnarna en efter en. I sista loppet hade vi fem hästar, bland annat Vagabond Bi som hade gett oss hela potten på 26 miljoner.
– Efter sista loppet har jag faktiskt en minneslucka. Allt var så omtumlande. Men när jag vaknade klockan fyra i morse gick jag in och kollade kontot och såg att fasiken vi vann nog igår, haha. Det var ingen dröm.

Står stadigt med fötterna på jorden – efter tre storvinster
Dan Eriksson jobbar som IT-support i Växjö och kompisen Krister Sandberg är krögare och driver Araby värdshus som är en golfrestaurang. Dan har som sagt vunnit storvinster tidigare men står stadigt med båda fötterna på jorden enligt han själv.
– Jag är lycklig vinnare två gånger, eller föresten det här var tredje gången jag vunnit en storvinst. På 80-talet vann jag 200 000 kronor så jag är en liten turgubbe, säger Dan.
– Vi älskar det här spelet V75 och har hållit på i många år och varit travintresserade. Jag är även med på en andelshäst som heter Bell Flower Wine och tränades tidigare av Peter Untersteiner men nu är hos Fredrik Linder.
– Pengarna ger en trygghet och flera valmöjligheter. Men när jag vann 1,1 miljoner 2015 så förändrade det ingenting. Jag bytte inte jobb eller gjorde något speciellt. Det här som har hänt innebär en stor glädje som jag delar med dom som jag älskar i min omgivning.

Michael Carlsson, Kanal 75


Med 2,1 miljoner kronor inkört under 2020 slutade David Persson tvåa bland landets alla B-licensierade tränare.B-licensierad är det nya nam..


Med 2,1 miljoner kronor inkört under 2020 slutade David Persson tvåa bland landets alla B-licensierade tränare.
B-licensierad är det nya namnet på det som tidigare kallades amatör.
Och att kalla David Persson för amatör är väl snudd på oförskämt.
Även om han faktiskt har kvar sitt jobb som produktionstekniker på en mekanisk verkstad.
- Ja, jag jobbar 30 procent där fortfarande. Det är fria arbetstider och rätt skönt att åka dit och koppla bort hästarna ibland. Jag har länge varit osäker på om jag verkligen vill satsa på travet helt och hållet, men det har smugit på mig de senaste åren och nu känner jag att det är travtränare jag vill vara.
Vägen till A-licens är emellertid lång.
- Ja, tyvärr har jag aldrig gått någon av kurserna som krävs. Det innebär att om jag skulle bestämma mig för att bli A-tränare idag så kommer jag inte att vara det förrän i slutet av 2022. Däremellan är det långa resor till Wången vilket skulle ta upp väldigt mycket tid, suckar han och fortsätter:
- När man lyckats visa upp att man kan ha hästarna i fint skick och har en så god ekonomi att man kan leva på det så önskar jag att det fanns en genväg. Nu vill jag absolut inte jämföra mig med Daniel Redén, men det finns även många andra tränare där ST (Svensk Travsport) underlättat vägen till att bli proffs, jag önskar att någon kunde få upp ögonen för mig också.
Du har 13 hästar i träning nu, hur stort stall skulle du vilja ha om du fick A-licens?
- Det vet jag inte. Men jag har många förfrågningar om hästar som jag tvingats tacka nej till, så det skulle i alla fall vara bra mycket större än vad jag har nu. Och nu känner jag att jag gärna skulle vilja prova det.

”Konditionsmässigt fattas det ingenting”
För närvarande ligger David Persson tvåa bakom Hanna Lähdekorpi gällande inkörda pengar bland landets B-tränare och en lyckad lördag på Mantorp skulle kunna ändra på det. Men då får den vara väldigt lyckad och innefatta seger för båda hästarna.
- Det vore en dröm om det lyckades. Jag har aldrig tagit en dubbel på V75 och har väl heller aldrig varit riktigt nära. Men det är väl bara Georgia Am (V75-4) som har en stor vinstchans. Jag skulle bli glatt överraskad om Vagabond Bi (V75-3) vann.
Den senare är stallets stjärna och aviserar nu årsdebut efter ett för din frl sällsynt tävlingsuppehåll.
- Han hade varit igång i 15 månader och behövde en liten paus. Vi gav honom fyra veckor i hagen och sedan har vi tränat på tufft i sanden i sex veckor. I lördags gick han ett jobb på Axevalla och var så fin att jag bestämde mig för att anmäla hit, förklarar Persson och utvecklar:
- Planen var att köra 1.19 första varvet och sedan ladda på andra halvan. Han landade på 1.16,5/2 100 meter och vi var jättenöjda med hur han rörde sig och behöll spänsten över mål. Jämfört med samma period förra året så är han mycket finare nu.
Innebär det att han kommer att kunna prestera på topp redan på lördag?
- Jag tror ändå inte det, utan misstänker att han kommer att behöva några lopp i kroppen. Konditionsmässigt fattas det ingenting, men förmodligen behöver han få lite mer fart i benen.

Sparad växel i huvudlaget
I fjol vandrade Vagabond Bi genom klasserna på V75 och i år är tanken att han ska etablera sig i högsta eliten.
- Jag har tro på det. Hästen har visat att han kan hänga med de bästa när han tävlar på topp. Hans styrka är att han har väldigt svårt att springa sig trött, men han har saknat den där maxspeeden som andra hästar i eliten har. Det gör att han blir sårbar när loppen inte körs i jämnt, högt tempo. Men förhoppningsvis kan vi bättre på det och även bättre på startsnabbheten i år.
Just startsnabbheten kan bli helt avgörande på lördag då favoriten Heavy Sound dragit innerspår.
- Vi kan inte komma förbi den av egen kraft, det kan jag inte tänka mig. Men om Ulf (Ohlsson) väljer att ladda så kan han kanske vara med först i tredjespår eller komma ner först i andraspår. Då kanske det finns en chans att få överta. Det är ingen häst som man vill ha utvändigt om sig, hamnar han först utan rygg så kan han bli väldigt vass och då är det tveksam om kusken kan bestämma tempot.
Tror du att han är mer eller mindre laddad än vanligt nu när det handlar om årsdebut?
- Normalt skulle jag säga mer laddad. Men han var så lugn och reglerbar i banjobbet, efter det lutar jag nog åt att han kan vara lite lugnare. Vi får se.
Den vanliga växeln att plocka fram när man jagar startsnabbhet brukar annars vara stängda huvudlag. Vagabond Bi har aldrig testat ett sådant.
- Vi provade med norskt en gång i fjol och det gav ingen effekt alls. Men visst vore det spännande att sätta helstängt på honom någon gång. Men det blir inte redan på lördag, fastslår David Persson och summerar sin syn på uppgiften:
- Ska vi slå Heavy Sound så måste vi nog komma före honom från start, men det känns inte så troligt. I så fall måste vi få hjälp av att någon annan tar spets och sedan släpper till oss. Ska han gå bakifrån så krävs hård fart hela vägen, det är då han kommer till sin rätt.

Tål att gå i dödens
Ännu mer positiva är alltså tongångarna kring Georgia Am som kommer från seger på V75, då Persson ryckte skorna och körde med rycktussar för första gången. Två växlar som slog väldigt väl ut.
- Det blev precis den effekt jag hade hoppats på och hästen rörde sig som jag hade föreställt mig utan skor. Glädjande nog slet det inte alls på hovarna så vi kan köra barfota igen. Den enda ändringen är att vi har bort bomullen hon hade under tussarna för att få ännu lite mer effekt på det. Hon har tagit loppet på bästa sätt och av träningen att döma ska hon vara minst lika bra nu.
Den gången blev det spets från vad som i programmet står som just spår 2 i volten.
Men eftersom det bara var tre hästar på startvolten den dagen så hade hästen i praktiken ett extra gynnsamt tredjespår.
- Ja, det är stor skillnad när det blir enkelvolt som senast och det bör spelarna tänka på. Gången före hade hon fjärdespår och var lite trevande första stegen, det finns risk att det blir samma sak här. Men när hästen väl fått upp farten är hon väldigt snabb så vi har siktet inställt på att komma till ledningen igen. Skulle någon vilja svara är vi redo att köra hårt och länge för att överta, det är en riktigt tuff märr som tål det. Jag tror även att hon skulle tåla att gå i dödens om så krävs.
Är hon så tuff att hon skulle kunna vinna loppet från dödens?
- Ja, det tror jag. Hon blir lite seg i ryggar så det är nog näst bästa positionen här. Men målet är som sagt spets och lyckas hon nå dit så blir hon inte lätt att slå.
Det lär inte David Persson heller bli i B-tränarligan, så länge han får fortsätta tävla där.

Robin Johansson, Kanal 75


Axevalla-tränaren är en hårdsatsande och framgångsrik amatör med 14 hästar i träning. Han har hög segerprocent fö..


Axevalla-tränaren är en hårdsatsande och framgångsrik amatör med 14 hästar i träning. Han har hög segerprocent för sitt stall och håller till på Bjertorp träningsanläggning i Kvänum. David jobbar heltid med hästarna men har även kvar sitt gamla jobb på en mekanisk verkstad till 30 procent. I fjol gjorde Vagabond Bi stor succé i David Perssons regi. Hästen sprang in 1,3 miljoner kronor och vann tre lopp i V75 och segrade även i Walter Lundbergs Memorial på Solvalla. David köpte hästen från Italien tillsammans med handbollsprofilerna Johan Sjöstrand och bröderna Jernemyr. Efter en strulig inledning ramlade poletten ner hos Vagabond Bi som började rada upp framgångarna.

”Otroligt bra senast – bästa loppet han gjort”
Men David Persson har inte bara Vagabond Bi i stallet. I fjol somras anlände Oxidizer från Tyskland. Hästen hade vunnit en hel del lopp i sitt hemland och tränare Persson har förädlat hästen ytterligare. Oxidizer har utvecklats markant och vunnit i hälften av sina starter på svensk mark och senast kom en imponerade seger i V75 med Carl Johan Jepson.
– 5 Oxidizer (V75-7) var otroligt bra senast och det är nog det bästa loppet han har gjort. Visserligen sparade kusken några meter där mitt i loppet när han körde invändigt, men sedan fick hästen gå den tunga vägen utvändigt om ledaren sista varvet. Han krigade hela vägen in i mål på ett härligt sätt och det var ett jäkla fint intryck, säger David Persson.
– Han har kommit in i en riktig toppform nu och bara fortsätter att utvecklas. Näst senast vann han enkelt och gången innan dess i V75 blev det lite för tufft. Kusken sa efteråt att hade han suttit kvar i rygg på ledaren hade han kanske varit med och huggit där framme.

Hur skulle du beskriva Oxidizer som häst?
– Det är ju en vinnarhäst. Det måste man kunna säga eftersom han vinner oftare än vad han är tvåa. En väldigt trevlig travare som har lätt för sig. Det går fort när han springer och han lägger mycket mark under sig. Sedan har han en bra inställning och är travsäker. Peppar, peppar så har han inte galopperat en enda gång i lopp för mig, säger David.

”Kändes att det var lite extra till häst”

Hur lyckades du hitta hästen och köpa honom till ditt stall?
– Han kom till Bjertorp i fjol och var till salu. Jag provkörde honom och rekade lite grann och kollade på hästens lopp som den hade gjort. Det kändes att det var lite extra till häst och det är nya hästägare hos mig som köpte honom.
– Han var ganska oansenlig när han kom och inte så stark men har tagit åt sig träningen jättebra. När han sedan började starta så släppte det i kroppen på honom och nu orkar han väldigt bra.
Hur känns Oxidizer efter senaste starten?
– Han känns kanonbra. Det är mestadels skötaren Frida som kör honom och hon är mycket nöjd.

”Kliver upp rejält i klass”
På lördag väntar en ny start i V75 för den sexårige valacken och det är på Romme det gäller. Oxidizer gör debut i Bronsdivisionen och har spår fem bakom bilen tillsammans med Ulf Ohlsson. Men trots tuffare motstånd är tränare Persson optimist och tror på segerchans.
– Man ska ha med sig att han kliver upp rejält i klass. Senast mötte han hästar som hade tjänat 300-400 000 kronor. Nu möter han hästar som har tjänat 800-900 000 kronor. Jag har stor respekt för motståndet men samtidigt var intrycket så pass bra senast och det var därför jag anmälde. Jag tror mycket på honom annars hade jag inte åkt så långt, säger David Persson.
– Får hästen ett bra lopp är det inget snack om att han kan vinna igen. Han är bara medelsnabb från början och det har inte räckt för att komma till ledningen i min regi ännu. Så han kommer nog inte till täten av egen kraft och jag hoppas att han får ett bra lopp i draget. Vi gör inga ändringar utan kör som vi har gjort på slutet.

Michael Carlsson, Kanal 75


För snart fyra år sedan avslutade Magnus Jernemyr sin framgångsrika karriär inom handbollen. Han spelade på elitnivå i 21 &ari..


För snart fyra år sedan avslutade Magnus Jernemyr sin framgångsrika karriär inom handbollen. Han spelade på elitnivå i 21 år och meritlistan för den svenske landslagsstjärnan kan göras lång. Men vinsten i Champions League 2011 med Barcelona och OS-silvret i London 2012 är höjdpunkterna för den svårpasserade försvarsjätten. Numera är det travhästar som gäller för hela slanten. Han har ägt och äger hästar ihop med kompisen och tillika handbollsprofilen Johan Sjöstrand, som fortfarande är aktiv och spelar i Danmark. Duon har haft fina framgångar och de är bland annat uppfödare till den italienske unghäststjärnan Axl Rose. De satsar en hel del på uppfödning och äger tre fölston tillsammans, bland annat Neona Princess som är dräktig med Face Time Bourbon. En annan välkänd häst som de är delägare i är V75-vinnaren Vagabond Bi. Men även hästar som Man of Steel och Polycrates Face (som gör succé i monté med sex segrar på de sju senaste starterna) är väldigt dugliga hästar som tävlar just nu.

Blev travtränare för drygt ett år sedan
För drygt ett år sedan startade Magnus Jernemyr upp en tränarrörelse tillsammans med sambon Linda Sedström i Askersund, utanför Örebro. Paret har tolv hästar i träning och i fjol blev det drygt 1,2 miljoner inkört. Det nya året har också börjat jättebra med flera segrar och en fin segerprocent.
– Det har gått bra och det ser spännande ut i stallet. Vi har ett par nyblivna treåringar och flera fyraåringar som vi hoppas mycket på i år, säger Magnus Jernemyr som har B-tränarlicens.

Face Time Bourbon blir partner i aveln
En annan häst som är aktuell och tilldrar sig intresset den här veckan är Harvard Student. Det femåriga stoet är uppfödd av Jernemyr och Sjöstrand som även äger henne. Efter att ha varit utleasad och tävlat för Hans-Owe Sundberg är hon nu tillbaka hos uppfödarna och ägarna.
– Jag och Johan Sjöstrand köpte hennes mamma Prowess Kronos när hon var dräktig med första avkomman Yuppie Gal som vi sålde. Sedan kastade hon sitt foster andra gången och vi betäckte om direkt med Muscle Hill. Det blev Harvard Student och vi sålde bara tävlingsrätten i henne eftersom vi ville behålla blodet för framtida avel.
– Hästen gick direkt till Svante Båth och han höll henne högt men hon var väldigt stor och jag förstår att det har tagit tid för henne att växa in i den stora kroppen. Hon gick sedan till Hans-Owe Sundberg där hon gjorde det jättebra och var ute i tuffa fyraåringslopp på Solvalla i fjol. Hon vann bland annat på en 1.12-tid från dödens och gjorde det mycket bra.
– Men när sedan tävlingsrätten gick ut vid årsskiftet så tänkte vi först om vi skulle betäcka henne redan nu med Face Time Bourbon. Hon är stor och flack i gången och han är en lite mindre modell och rund i gången så vi tror att det ska passa bra. Men så har vi Neona Princess kvar i Frankrike och hon ska föla där nere och vi beslutade oss för att vänta ett år med Harvard. Så vi tävlar ett år till och betäcker henne nästa vinter istället med Face Time Bourbon, säger Jernemyr.

”Var helt okörd i mål senast – fin efteråt”
Harvard Student kom till paret Jernemyr och Linda Sedström i mellandagarna och hade tränat rejält innan hon gjorde årsdebut i Grand Slam 75 på Axevalla för några veckor sedan. Det blev en smått överlägsen seger och intrycket var övertygande.
– Hon hade tränat på för oss och varit jättefin hela tiden och eftersom hon mött ganska tufft motstånd på Solvalla i fjol bestämde vi oss för att börja i ett lite enklare gäng. Linda sa att det var helt okört i mål och när hon lättade lite på tömmarna på den sista bortre långsidan så bara ökade hon. Hästen fick sträcka ut lite och Linda satt bara och åkte.
– Hon har tagit det loppet bra och varit fin i träningen efteråt. Normalt sett borde hon bara gå framåt med loppet i kroppen och när hon var så bra där bestämde vi oss för att matcha henne lite tuffare. Den här propositionen i Diamantstoets försök passade bra och därför anmälde vi ut till V75, säger Magnus.

”Körs i ledningen om hon kommer dit”
På lördag smäller det alltså för Harvard Student som startar i den sjätte avdelningen i V75. Hon körs återigen av Linda Sedström och har fått ett perfekt läge med spår tre i voltstart. Tränare Jernemyr är realistisk optimist.
– 3 Harvard Student (V75-6) är stor och behöver lite plats och då är ju spår tre jättebra. Hon har mest gått i autostart men jag har pratat med Hans-Owe och vi tror inte att voltstart ska vara några problem. Vi tror att hon trampar iväg ganska bra men sedan får vi se hur snabb ut hon är. Bakom bilen är hon ju snabb, även om Linda körde lite på safety från början senast. Banan var inte så bra och hon gick med broddar i skorna så Linda ville inte ladda alltför mycket.
– Men nu känner Linda hästen och jag tror att det kan bli en rätt så bra start. Sedan är det svårt att säga om det blir ledningen och jag har inte hunnit kolla så mycket på konkurrenterna än och hur de är från början. Men skulle hon komma till ledningen så kör Linda där och då biter hon ifrån sig bra. Hästen blir bättre och bättre och utvecklas hela tiden.
– Det är tufft i V75 och det är nästan alltid positionerna som avgör. Jag upplever att det är betydligt jämnare och tuffare lopp i V75 nu än det var för tre, fyra år sedan. Det är fler bra hästar som kan vinna i varje lopp. Men jag tror absolut att hon har chansen att vinna om hon får en bra resa. Vi åker till Eskilstuna med förhoppningar, säger Magnus Jernemyr som även meddelar att det inte blir några ändringar på Harvard Student. Det blir alltså ett kvartstängt huvudlag och vanlig vagn igen samt rycktussar.

Michael Carlsson, Kanal 75


På torsdag i samband med nyårsafton avslutas travåret i Sverige. Och det sker tillsammans med nyinstiftade Sylvesterloppet på Axevalla, ..


På torsdag i samband med nyårsafton avslutas travåret i Sverige. Och det sker tillsammans med nyinstiftade Sylvesterloppet på Axevalla, som är värd för avslutningen på Winter Burst. V75 som även bjuder på en multijackpot och i potten för sju rätt just nu 82 miljoner kronor.
– Vi ville få ihop en både sportslig- och spelmässigt bra avslutning och jag tycker vi lyckades riktigt bra. Det blir något för spelarna att bita i, säger Axevallas sportchef, Lars Ågren.

36 ville starta
Lars Ågren tillträdde sin roll som sportchef 2019 efter många år som trogen medarbetare på sportavdelningen på Axevalla.
För travbanan utanför Skara blir det tredje året i följd man arrangerar V75 på nyårsafton. I år kom ledningen, med Ågren i spetsen, på att anordna Sylvesterloppet - ett långlopp över 2640 meter voltstart spridda över fyra olika distanser - för att få lite extra krydda på anrättningen.
– Jag tror vi lyckades riktigt bra. Intresset var oerhört högt med 36 anmälningar och det krävdes nästan 2 000 poäng för att komma med i loppet, berättar Ågren.
Flerklassloppet hade en budget på 300 000 kronor, men har nu fått en höjning till 337 080 kronor.
– Det är ackumulerade prispengar som gått till potten, förklarar Axevallas sportchef, som givetvis hoppas på en fortsättning om ett år.
– Vi ska göra en utvärdering i vanlig ordning och se vad vi kommer fram till. Den här starten gav dock mersmak och något att bygga vidare på.
Sylvesterloppet - årets sista lopp - har definitivt alla förutsättningar för att bli en riktig rysare.
Speciellt då det ligger 82 miljoner kronor i V75-potten.

Startlista
Sylvesterloppet (V75-7)
2640 meter voltstart
1 Amigo Racer – Morgan Ivarsson
2 Timo Lane – Robert Bergh
3 Conrads Janne – Rickard N Skoglund
4 Bransbys Juke Box – Hans Crebas
5 Oxidizer – Emilia Leo
6 Phoenix Photo – Jorma Kontio
7 Shapes – Carl Johan Jepson
2660 meter
8 Waikiki Silvio – Petter Karlsson
9 Zenzero Jet – Peter Ingves
10 Twinkle Face – Klaus Kern
2680 meter
11 Grainfield Aiden – Hannu Korpi
12 Vagabond Bi – Ulf Ohlsson
13 Sahara Peyote – Henna Halme
14 Aron Palema – Stefan Persson
2700 meter
15 Pacific Face – Thomas Uhrberg
Förstapris: 337 080 kronor

Magnus Blom, Kanal 75


Han slutade trea i Svenskt Travkriterium 2017 och hade inte vunnit lopp sedan kvalen dit.Men nu är den forne unghäststjärnan tillbaka.På on..


Han slutade trea i Svenskt Travkriterium 2017 och hade inte vunnit lopp sedan kvalen dit.
Men nu är den forne unghäststjärnan tillbaka.
På onsdagen tog Husse Boko skalpen av självaste Vagabond Bi efter en resolut styrning signerad Håkan B Johansson, som forcerade till ledningen i andra sväng och sedan tog emot favoriten med varma serveretter.
Det utmynnade i en upploppskamp där den tidigare segerstaplaren visade att han inte tappat någon vinnarinstinkt under sitt 30 månader långa tävlingsuppehåll.
- Vi har gjort allt som man måste göra, det är mycket kärlek och mycket jobb. Och mycket roligt eftersom han är så skön att hålla på med. Så har vi tagit hand om benen ordentligt, förklarade Catharina Johansson som plockat fram flera stjärnor under sin amatörlicens och nu åter verkar ha en häst för högsta klassen i sexåringen som gjorde comeback i mitten av november och bara hunnit med 13 starter i karriären.

Full fart från Disco Volante
En annan som körde till spets och tog emot favoriten var Rikard N Skoglund bakom André Eklundh-tränade Gobi Princess, som också visade storstilad moral när han höll ifrån sig sina mer garvade konkurrenter.
- Hon är bra, när hon fick spår 1 tänkte vi att det kunde gå. Det är en jättefn häst som haft lite otur och mycket problem. Jag har gått tre år på Wången med Rikard, så extra kul att han fick vinna med henne, sade tränarsambon Jessica Oscarsson.
Ännu mer tagen skötaren var Jenny Gustavsson sedan hon fått se Disco Volante rusa runt flera längder före fältet i ett härligt formbesked i Görsta Nordins lopp.
- Det passar honom bättre när man inte drar ihop honom, förklarade Gustavsson som hade svårt att hålla tillbaka tårarna.
- Han betyder jättemycket, han är inte bara min passhäst. Han är min bästa kompis.
Segertiden blev 1.12,1 full distans efter en varvning på 1.11,9 och bakom visade On Track Piraten att hans årstid är här genom att spurta till andrapriset.
Nordin-dagen på Solvalla innebar sexsiffriga förstapris och i Sören Nordins lopp gick checken till Timi Nurmos’ italienare Boston Wise L. som kördes till spets av Erik Adielsson.

Danskt och finskt
Carl Johan Jepson ersatte avstängde Robert Bergh i sulkyn och skötte sina kort prickfritt genom att sätta dit betrodda stona Lovely O.O. och Indra’s Secret.
Ännu en väntad vinnare kom då Flemming Jensen visade att hans danske segermaskin Billi Time mer än väl hävdar sig även i svensk konkurrens och har alla förutsättningar att bli en följetång på V75 framöver.
Däremot blev det galopp för omgångens mest betrodda häst Global Appearance under attack i tredjespår på sista bortre långsidan.
Det öppnade för Janis Joplin Boko som fann perfekt lucka från ledarryggen varpå finske friskusen Hannu Korpi kunde bjuda på en av sina iögonfallande segergester.
V86 betalade 33 978 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-4 Micael Stjernström 2140/3 B 1 14.8 35
2019-12-11 2019-12-11 Solvalla-10 Fredrik Claesson 2640/1 C 2 15.0 164
2019-11-30 2019-11-30 Gävle-11 Ulf Ohlsson 2140/2 D 0 14.0 290
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-10 Björn Goop 3140/5 D 2 16.7 240
2019-10-26 2019-10-26 Färjestad-5 Fredrik Claesson 1640/3 C 3 12.1 35
2019-10-15 2019-10-15 Axevalla-1 Fredrik Claesson 2160/3 B 1 14.6 17
2019-10-05 2019-10-05 Åby-4 Fredrik Claesson 2140/6 D 1 14.5 32
2019-07-14 2019-07-14 Lindesberg-7 Carl Johan Jepson 2140/7 C 0 g 29
2019-07-03 2019-07-03 Lindesberg-7 Carl Johan Jepson 3160/6 D 0 g 43
2019-06-26 2019-06-26 Åmål-8 Carl Johan Jepson 2880/4 D 0 g 30
2019-06-11 2019-06-11 Axevalla-6 Fredrik Claesson 2140/12 A 0 20.3g 22
2019-05-19 2019-05-19 Lindesberg-3 Fredrik Claesson 2140/6 D 1 15.0 27
2020-12-31 2020-12-31 Axevalla-12 Ulf Ohlsson 2680/12 A 4 14.7 70
2020-12-16 2020-12-16 Åby-8 Carl Johan Jepson 2160/10 A 2 13.8 17
2020-11-28 2020-11-28 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/10 A 6 12.5 83
2020-11-07 2020-11-07 Eskilstuna-10 Ulf Ohlsson 2140/3 A 2 12.3 17
2020-10-17 2020-10-17 Gävle-11 Ulf Ohlsson 2140/5 A 1 11.7 31
2020-09-27 2020-09-27 Solvalla-12 Ulf Ohlsson 3180/14 A 1 13.7 108
2020-09-12 2020-09-12 Hagmyren-11 Ulf Ohlsson 2640/6 A 5 13.2 26
2020-08-29 2020-08-29 Bergsåker-11 Ulf Ohlsson 2140/6 C 5 11.3 157
2020-08-08 2020-08-08 Åby-9 Ulf Ohlsson 2140/2 B 1 10.7 55
2020-08-01 2020-08-01 Rättvik-11 Carl Johan Jepson 2660/4 C 3 12.5 172
2020-07-11 2020-07-11 Årjäng-7 Ulf Ohlsson 3140/11 B 1 13.9 91
2020-07-01 2020-07-01 Lindesberg-10 Ulf Ohlsson 2640/9 A 3 14.5 76
2020-06-21 2020-06-21 Kalmar-8 Ulf Ohlsson 3160/7 A 3 15.7 136
2020-06-10 2020-06-10 Vaggeryd-9 Ulf Ohlsson 3680/14 A 3 16.0 70
2020-05-27 2020-05-27 Åby-7 Carl Johan Jepson 2660/10 A 2 14.1 36
2020-05-09 2020-05-09 Åby-5 Carl Johan Jepson 2640/4 B 0 g 213
2020-04-25 2020-04-25 Åby-7 Carl Johan Jepson 3160/4 C 4 13.9 153
2020-04-10 2020-04-10 Eskilstuna-8 Emilia Leo 3160/11 A 2 15.2 29
2020-03-03 2020-03-03 Axevalla-8 Ulf Ohlsson 2140/2 A 2 14.7 23
2020-02-22 2020-02-22 Axevalla-4 Ulf Ohlsson 3180/14 B 1 17.0 58
2020-02-01 2020-02-01 Åby-5 Carl Johan Jepson 3160/9 B 2 15.7 186
2020-01-18 2020-01-18 Kalmar-10 Ulf Ohlsson 2140/10 D 0 13.4 194
2020-01-04 2020-01-04 Jägersro Trav-6 Fredrik Claesson 1640/12 C 0 15.8g 364
2021-06-06 2021-06-06 Axevalla-4 Ulf Ohlsson 2140/6 B 7 12.6 80
2021-05-16 2021-05-16 Charlottenlund-5 Thomas Uhrberg 2990/13 C 0 14.3 39
2021-04-24 2021-04-24 Halmstad-11 Ulf Ohlsson 2140/1 D 0 g 307
2021-04-04 2021-04-04 Romme-11 Ulf Ohlsson 2640/4 C 4 14.3 66
2021-03-20 2021-03-20 Mantorp-7 Ulf Ohlsson 2140/4 C 3 13.5 152ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se