Vae Victis Club travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Vae Victis Club travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Vae Victis Club har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Vae Victis Club har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Vae Victis Club


Solvalla delade V86® med Åbytravet där S:t Leger över tre varv var omgångens största lopp. Fyraåringarnas kraftprov ha..


Solvalla delade V86® med Åbytravet där S:t Leger över tre varv var omgångens största lopp.
Fyraåringarnas kraftprov har gjorts om något och stället för att starta loppet med bil är det hästar över tre tilläggsvolter som gäller sedan ett par år på Åbyravet.
Robert Bergh hade 40 meter att hämta in på hästarna längst framme med fjolårets kriterievinnare Power. 20 meter framför sågs nästan lika mycket betrodde Gulfstream Am som Conrad Lugauer körde sig till täten med 2000 meter från mål.
Dryga varvet från mål lät Robert Bergh sin häst kliva fram snett utvändigt ledaren. Lugauer hade fått dämpa tempot framme i ledningen och passade på att dra hårt under slutrundan.
På den sista bortre långsidan fick Power gå ner på innerspår och pusta lite innan Bergh testade med en förnyad attack. Power såg starkast ut i den sista kurvan och 50-75 meter före mållinjen var Gulfstream Am en slagen häst.
En riktig kämpainsats av Power som segrade på nytt svenskt rekord.
- Det är roligt för hästen som hamnat lite i skymundan bakom Hail Mary (derbyvinnaren) i mitt stall i år. Men nu är han ju så härligt igång. Jag gillar ju det här med honom att han får starta var tionde dag och allt har lyckats med vårt speciellt träningsupplägg inför loppet i Paris, sa Robert Bergh, syftande på finalen av Europaderbyt på Vincennes nästa fredag.
Två miljoner väntar vinnaren av Grand Prix de l'UET där Ecurie D. är stor förhandsfavorit och skuggas av Power och Jerry Riordans Aetos Kronos.
- Det är ju de värsta hästarna som kommer att tävla i de stora loppen de närmaste åren. Jag är jättetacksam att jag fick spår ett med honom och det kul att det flyter på så bra när man ska åka dit, sade en glad Robert Bergh.

Hyfsat väder i Mölndal
Det regnade i Mölndal men till skillnad från ovädret i Stockholm var det bara frågan om lätt nederbörd.
Adrian Kolgjini försökte stjäla det inledande fyraåringsloppet för ston med M.T.Dakota med en speed till ledningen i den sista kurvan. Bakom fick Joakim Lövgren dock upp farten med andrahandsfavoriten Chumani som kunde kliva förbi 25 meter före linjen. Favoriten Miriam Håleryd galopperade bort sig.
I Xpressprintern över 1640 meter revanscherade sig Adrian Kolgjini tillsammans med favoritspelade Upper Face.
Efter en resa i andraparet utvändigt rundade Kolgjini fram utvändigt hårddragande ledaren Key West Snapper 500 meter från mål och tog över kommandot på upploppet.
Att Upper Face ”ramlade ner” på open stretch-spåret över upploppet i stor ledning bestraffades med lite kuskböter men påverkade inte ordningsföljden.
1.11,6 blev segertiden – ett nytt rekord för fyraåringen.
I V86-3 plockade Peter Untersteiner och Lucifer Sam ner ledande Comand, en favorit som Robert Bergh höll som sin bästa chans på onsdagen.

Dragster jätteskräll
På Solvalla var det ihållande regn hela kvällen och underlaget blev småbemästrat.
V86-2 var ett lopp för den högsta klassens hästar som blev vidöppet när jättefavoriten Vae Victis Club sprätte i galopp i den första kurvan. Med omgångens största (74 procent) ute ur bilden låg fältet öppet för en skräll.
En skräll blev det också. En rejäl sådan. Erik Adielsson hoppade upp bakom Dragster för första gången och serverade den åttaårige valacken ett vilsamt lopp. Efter att ha fått följa med som tredje häst i tredjespår genom den sista kurvan, spurtade Dragster enkelt till sig segern. Roger Malmqvist på Jägersro tränar Dragster som nu tog årets första seger i åttonde starten, endast streckad på en procent på V86.
Örjan Kihlström om storfavoriten Vae Victis Clubs galopp.
- Det gick fort där i början och han blev rullig och galopperade helt enkelt. Annars kändes allt som normalt.

Sidney stark
Örjan Kihlström förlorade inte två lopp på raken med favoriter. I loppet efter på Solvalla satt han bakom Sidney Celeber som var mest spelad i ett treåringslopp.
Roger Walmann tränar denne halvbror till åttafaldiga miljonärskanTamla Celeber som nu tog andra segern i start sex i karriären. Sidney Celeber fick inleda lugnt och kördes sedan upp utvändigt ledaren och reglerade konkurrenterna enkelt till slut.
- Det här är en fin häst under stark utveckling som säkert inte hade gjort bort sig i Oaks, sade Roger Walmann.
Rally Hans fick loppet och spurtade till seger i V86-6. Med favoriten Danilo Brick i ledningen och starka Frozen Queen utvändigt ledaren var det mumma för Rally Hans att sitta i andra utvändigt. På sista bortre långsidan satte Frozen Queen upp tempot och såg ut att kunna överrumpla ledaren, men Danilo Brick höll hovarna först. Rally Hans liftade med till 300 kvar då körande Mika Forss vek ut i tredjespår. 100 meter från mål kopplade Rally Hans grepp på en tapper Frozen Queen.
I det avslutande fyraåringsloppet för ston körde Erik Adielsson Svante Båh-tränade Valuta E.W. till seger.
Åtta rätt på V86 delade ut 707 947 kronor. Sju rätt gav 3985  kronor och sex 222 rätt kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Racing Brodda är unghäststjärnan som har varit med i årgångsloppen och gjort det med den äran. Det femåriga stoet har spru..


Racing Brodda är unghäststjärnan som har varit med i årgångsloppen och gjort det med den äran. Det femåriga stoet har sprungit in närmare sex miljoner kronor och har i år tagit steget från årgångsloppen till att möta den äldre eliten. Efter två raka segrar i somras (där hon öppnade snabbt till ledningen i Halmstad) blev Racing Brodda tvåa i Sommartravets final bakom Vae Victis Club. Därefter blev det galopp i Sto-EM innan hon senast var tvåa i ett långlopp på Bergsåker bakom Global Welcome.
– 4 Racing Brodda (V75-1) gjorde ett bra lopp senast och det har hon gjort hela året. Det enda var galoppen näst senast då hon laddades för hårt och kom i obalans utanför doseringen från spår åtta bakom bilen. Hon slog ihop då helt enkelt annars har hon varit jättebra i de andra loppen, säger Mattias Djuse.

”Fin i ett tuffare jobb – optimal balans barfota bak nu
Racing Brodda är tredjehandsfavorit i V75-inledningen på söndag och körs som vanligt av Rikard N Skoglund. Hon har spår innanför favoriten Mellby Free och gick ett lite tuffare träningspass förra veckan eftersom hon inte har startat på en månad.
– Vi körde ett tuffare rundbanejobb och hon kändes fin. Hon har inte stått över något under uppehållet utan tränat hela tiden och vi har siktat på det här loppet och sedan blir det Sto-SM i nästa start.
– Hon har ett bra läge och visade i Halmstad att hon numera kan öppna snabbt. Jag måste tro att hon kan få en vettig resa härifrån och spets vore det bästa. Hon har inte gått i ledningen så många gånger utan ofta fått göra grovjobbet själv ute i spåren.
– Det vore spännande om hon fick ledningen och då tror jag på bra chans. Det gör jag i och för sig alltid när den här hästen startar. Nu blir det även optimal balans, barfota bak. Senast gick hon med skor runt om för att det var lång distans och fötterna var lite slitna. I övrigt inga ändringar, öppet huvudlag och hybridvagn, säger Djuse.

Michael Carlsson, Kanal 75


Ett riktigt fint lopp för ston rundade av onsdagens V86-omgång.Inget tak fanns för vad hästarna fick ha tjänat iunder sina karriä..


Ett riktigt fint lopp för ston rundade av onsdagens V86-omgång.
Inget tak fanns för vad hästarna fick ha tjänat iunder sina karriärer i loppet där Quarcia hade tjänat minst och Rose Run Sidney och Activated var “rikast” med sina dryga 5,8 miljoner på kontot.
Timo Nurmos sexåriga Hevin Boko har gått bra en längre tid men brottats med svåra lägen, tillägg och visat smygform.
Mika Forss var snabbt framme med Hevin Boko och fick överta ledningen efter 400 meter då Kim Eriksson släppte med startraska Aleppo Pine.
Med en tidig galopp på Activated och med fältets minst spelade häst Quarcia utvändigt ledaren, behövde Mika Forss inte köra snabbare än 1.13,5 på varvet.
Trots det blev det till slut ett ganska händelserikt lopp med Aleppo Pine som slapp ut ur ledarens rygg på upploppet och rullade över i galopp i striden. 
Nu blev det en enkel seger för Hevin Boko som vann på tiden 1.11,8 över 2140 meter auto.
Une Etolie Gar, Timo Nurmos andra häst i loppet, avslutade tungt i fjärdespår genom den sista kurvan och knep andrapriset för Rikard N Skoglund. Gangae Bae trea efter en invändig resa medan det blev för långt fram för spelfavoriten Wild Love från sistaparet utvändigt.
- Det var bra gjort av henne och segern var välförtjänt, sa Timo Nurmos som tidigt gick ut med att Hevin Boko var stallets bästa chans på onsdagen.

Inget blufflopp...
Björn Goop såg till att det blev en dubbelseger för stall Nurmos på V86.
Goop stal ledningen och showen i loppet för den högsta klassen med Cab Lane; laddade bakom bilen och var inte intresserad av att släppa densamma när Örjan Kihlström gled upp och testade med loppet storfavorit Vae Victis Club efter 500 meter.
Inget blufflopp blev det heller. Cab Lane fick öppna 1.09 första 500 och varvet klockades efter 1.10,5. Genom den sista kurvan körde Goop för att ruska av sig uppvaktaren på utsidan och Cab Lane vann säkert.
Segertiden 1.11,2 över 2140 meter auto var ett nytt rekord för femåringen.
- Han var lite sjuk i somras men är på väg mot toppformen nu, kommenterade Timo Nurmos.
Vae Victis Club, omgångens stora favorit spelad på 70 procent, slutade trea. Picasso knep andraplatsen från rygg ledaren.

Dream Creation frisk
I V84-4 kunde en skräll ligga på lut med lång distans och 15 hästar på dubbla fållor.
Örjan Kihlström hittade dock ut från innerspåret från tillägget med favoriten Dream Creation och gav sig tidigt av mot täten. Efter att ha landat utvändigt ledaren varvet från mål och vilat hästen genom den sista kurvan hade Kihlström en frisk Dream Creation i nävarna upploppet ner.
Svante Eriksson i Eskilstuna tränar den norskägda hästen som fick prova att kvala in till norska derbyt augusti men då fick nöja sig med en femteplats.
Mats E Djuse dök till ledningen med Cargo Door i V86-6, släppte direkt till favoriten Strong Heartbeat och klev ut med hästen när luckan uppenbarade sig 400 meter från mål.
Cargo Door såg jättefin ut och tog en övertygande seger.
William Eriksson på Rommetravet tränar sexåringen som gjorde första starten hans regi.

Dubbel till Christoffer Eriksson
På Jägersro knep hemmatränaren Christoffer Eriksson en dubbelseger inom ramen för V86 med hästar från det egna stallet.
Det blev högt tempo i V86-5 och favoriten Rackham kunde bärga segern via en stark avslutning. Rackham togs väldigt lugnt från start, men det kan man inte säga om Redneck Woodland och Il Duce Boko som kördes hård om ledningen. Redneck Woodland och Adrian Kolgjini höll tårna först och tog hand om spets, men det kostade 07,1/500 meter.
1000 meter klockades till 1.09,9 och 700 meter från mål kunde Christoffer Eriksson kliva i handlingen och vinna enkelt med Rackham.
Segertiden 1.11,7 över 2140 meter för fyraåringen!
- Han kan inte öppna från början och hamnar ofta illa till, men nu passade det bra när det körde så länge mot varandra där framme. Han springer och tar lite omtag ibland, han har en väldigt stor kropp som det kommer att ta ett tag att växa in i, men det är en väldigt bra häst, sa Christoffer Eriksson.
Eriksson har lyckats bra med nyförvärvet Coumba. I ett lopp för treåriga ston där taket var 100 000 kronor i intjänade pengar tog det Ungern-ägda (!) stoet andra segern i fjärde starten för Jägersrotränaren.
I starten sköt Coumba till fint från ett sjättespår bakom bilen och spårade sedan hela vägen.
Steen Juul kunde vinna V86-7 med Emmett Downs efter en tät slutstrid 
V86-spelet inleddes på Jägersro med en jättesusare. 21 128 av 952 920 inlämnade system återstod när Joakim Lövgrens försteman Bernardo Grasso vunnit med enprocentaren Chumani.
På V86 delade åtta rätt ut 105 430 kronor, sju rätt gav 750 kronor och sex rätt 59 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


I juli som femåring spårade Diamanten och Erik Adielsson varje meter i 800 000-kronorsloppet Ulf Thoresen International i Jarlsberg i Norge.Sti..


I juli som femåring spårade Diamanten och Erik Adielsson varje meter i 800 000-kronorsloppet Ulf Thoresen International i Jarlsberg i Norge.
Stig H Johansson hade fått överta hästen efter ett par mycket framgångsrika inledande säsonger hos Robert Bergh.
Efter storsegern i Norge 2018 har det mest handlat om skador och stolpe ut för Diamanten. Ända till lördagen. Enligt Stig H Johansson har sjuåringen tränat förbättrat nästan hela året men inte fått till det i loppen. Nu satte man på en jänkarvagn för första gången och tog sikte på ledningen.
Diamanten formligen flög till spets från fjärdespåret och segern blev säker på ett nytt banrekord i Rättvik.
Segertiden 1.09,8 i Ego Boys Minne var även ett nytt rekord för hockeyhästen Diamanten som ägs av Peter och Kent Forsberg,
- Det här var roligt för Sara som sköter, roligt för Stig som haft hästen i bra skick länge men haft stolpe ut med lite spår och löpningsförlopp - och så klart roligt för ägarna som suttit still i båten, summerade Erik Adielsson.

Favoritseger i Sommartravets final
Banan i Rättvik var mycket snabb och personalen fick en hel del beröm av de aktiva.
I Sommartravets final följde Daniel Redéns italienare Vae Victis Club följde upp förra lördagens seger i Sverige-debuten i Bollnäs med en ny seger.
I loppet för hästarna som samlat ihop mest startpoäng under juli såg Örjan Kihlström till att skaffa sig ett bra slagläge direkt från tillägg. Redan efter ett halvvarv sågs ekipaget i andraparet utvändigt och resten blev en ren expeditionsaffär i loppet med 300 000 kronor i förstapris.
Varvet från mål kördes Vae Victis Club fram utvändigt ledaren och i sista kurvan skaffade man sig ett säkert grepp om händelserna och italienaren såg faktiskt inte allt för ansträngd ut på tiden 1.12,3 över 2660 meter volt.
- Det är en väldigt maffig häst som det finns en otrolig utveckling i. Jag brukar inte starta så tätt som en vecka emellan men det var en så bra uppgift för honom och det kändes rätt, sade Daniel Redén.
Tapperhetsmedaljen till Mattias Djuses sto Racing Brodda som stod 20 meter efter vinnaren och var otroligt bra som tvåa på tiden 1.11,9!

Dubbel till Stenströmer
Första häst i klass I-försöket blev tioprocentaren Vien Ici. Ulf Stenströmer tränar sexåringen som segrade i travets elitserie i Östersund i början av juni och har tjänat pengar i tre starter i V75 i sommar.
Det blev en vildsint öppning där The Bald Eagle fick försvara sig mot Jackson Avery och första 500 meterna klockades till 1.07,0!
Ulf Ohlsson kunde lugnt glida med där bakom med Vien Ici och var mån om att försvara positionen utvändigt ledaren.
Vien Ici ruskade bara på sig vid upploppets början och klev undan med några lätta längder. Segertiden skrevs till 1.12,2 över 2140 meter, autostart.
- Han var inte inblandad i öppningen och vi fick hjälp med tempot. Men insatsen som sådan var grymt bra, sammanfattade Ulf Ohlsson.
Ulf Stenströmer vann dubbelt på V75. I Jim Fricks Minne – silverdivisionen – var det dags igen med åttaårige Flash Håleryd som Ulf Ohlsson fick ledningen gratis med efter 500 meter när ledarhästen galopperade.
Efter 1.13,0 första rundan höll överraskningen Flash Håleryd (sex procent) undan knappt före Aron Palema som fick lucka från rygg ledaren. Segertiden 1.11,4 över medeldistansen.
Minnesloppet för Jim Frick kommer att permanentas på Fricks hemmabana efter travlegendarens död förra helgen.
- Det var ingen bluffseger med någon av dem och Flash var ju enorm. Det är stort att få vinna det här loppet. Jim Frick betydde mycket för alla oss i sporten vågar jag påstå, sade Ulf Stenströmer.

Några huvuden högre
Våler Nikolai var favorit i kallblodsloppet Dalatravets Femåringselit trots 60 meters tillägg. Björn Goop gled igenom hur enkelt som helst och kunde tidigt köra fram utvändigt med Öystein Tjomslands femåring och var några huvuden högre än konkurrenterna.
Värsta hotet mot favoriten var Lome Storm som tidigt galopperade bort sig för Robert Bergh.
Spetsstriden uteblev i bronsdivisionen då Robert Bergh körde galopp med Van Gogh Z.S. från innerspåret efter att ha försökt ladda i starten. Något som gynnade Björn Goop bakom egentränade Jackpot Vrijthout som lugnt och metodiskt kunde leda loppet runt om i andra segern i fjärde försöket i Sverige för hästen från Belgien.
Ett tolftespår hindrade inte Torbjörn Jansson från att vinna ett händelserikt klass II-försök med Enge Eros. Lars-Ove Forslund från Gävle tränar fyraåringen.
Utdelningen på V75 i Rättvik blev moderata 23 958 kronor för sju rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvallas Daniel Redén har en segerprocent på goda 29 så här långt i år.241 starter har gett 70 segrar och 16 av dem har kom..


Solvallas Daniel Redén har en segerprocent på goda 29 så här långt i år.
241 starter har gett 70 segrar och 16 av dem har kommit i travets Elitserie V75®.
Bara Björn Goop är värre på V75 med 19 segrar i år.
Förra lördagen i Bollnäs debuterade sexårige italienfödde Vae Victis Club för stall Redén. Sexåringen med 20 segrar i tuffa gäng i Italien hade inte startat sedan i februari och hästen var ett osynat kort.
Men visst. Daniel Redén hade inte misstagit sig på den här hästen heller. Efter tre månader i Sverige var Vae Victis Club ordentligt förberedd och vann bronsdivisionen efter att travat först i tredjespår sista 700 meterna.
Italienaren är favoriten att slå i Sommartravets final (V75-7) med 300 000 kronor i förstapris. I loppet för hästar som samlat poäng i V75 under juli får Örjan Kihlström vända upp ifrån ett stängt åttondespår på 20 meters tillägg.
- Han har varit ute i någon typ av voltstart i Italien och fick bästa spåret tycker jag. Han och Örjan fick spår åtta och kan göra lite som han vill och ta det lite lugnt där. Han stod så pass bra inne i loppet här så jag kunde inte låta bli att inte anmäla, säger Redén om hästen med 951 870 kronor intjänat i loppet där den sista tilläggsgränsen var dryga 1,1 miljoner.
Hur imponerad var du av Vae Victis Club i lördags?
- Klart imponerad. Det var starkt gjort av honom att komma tillbaka. Han hade inte startat sedan i februari och att bara går ut och vinna V75 är inte lätt. Han var inte sliten på söndag morgon då han studsade ut i hagen. Så vi anmälde honom här och det känns bra.
Var står han formmässigt?
- Han kommer att gå två lugna pass bara i veckan och det är inte så mycket konstigheter. Han borde bli lite rappare i benen av täta starter och styrkan hade han sedan innan. Rappheten tror jag kommer nu så det blir spännande.
Hur spelar det in att det är lång distans i Sommartravets final?
- Det tror jag inte att han har några problem med. Han är nog jäkligt allround.
I Ego Boys Minne (V75-3) blir Heavy Sound favorit från ett innerspår över kort distans. Kenneth Haugstad kör. Hur känns han efter den fina comebacken senast som slutade med seger?
- Det verkar jättebra, han känns fin. Han är ju ganska skör den här hästen. Vi tränar inte så tuffa pass utan ska bara se till att han mår bra, och det gör han. Om jag hade fått välja hade jag nog tagit spår två. Heavy Sound är startsnabb men det finns nog hästar utanför som kanske är snabbare. Vi får se om Kenneth har någon räv bakom örat som han kan plocka fram. Huvudsaken är att han kommer tillbaka och får ett lopp igen. Som tränare vill jag bara se att han får ett lopp i sig och att allt verkar bra efteråt.
Vae Victis Club och Heavy Sound är två favoriter på V75. Vem är din bästa chans?
- Dom är bra bägge två, så jag har svårt att ranka dem.

Mikael Wikner, & Åsa Elmroth, Kanal 75


Rättvikstravets V75®-omgång med finalen av Sommartravet markerar att den varma årstiden snart är över. Många av de framg&ar..


Rättvikstravets V75®-omgång med finalen av Sommartravet markerar att den varma årstiden snart är över.
Många av de framgångsrika hästarna på V75 under juli månad är inte med i finalen, V75-7.  
Daniel Redéns Vae Victis Club, Björn Goops Guillaume Boko, Mattias Djuses Racing Brodda och Gävletränaren Gävletränaren Kristofer Janssons Raja Ribb är dock några exempel på fina hästar som är med och slåss om förstapriset 300 000 kronor.
Längst bak i 15-hästarsfältet med 40 meters tillägg hittar vi Svante Båths tredubble miljonär Bythebook. Fyraåringen vann ett uttagningslopp till Sprintermästaren i början av juli och kan vara loppets mest kapabla häst.
Bythebook har sällan fått prova på att stå med tillägg och kliva på i spåren.
Svante Båth vill testa just det upplägget med hästen som han tror är bäst över sprint.
- Det här blir en ny erfarenhet. Några av delägarna ville gå till ett annat lopp men jag kände att jag gärna ville låta hästen testa bakifrån och gärna över den här distansen som ett led i matchningen. Sedan är det ju jättetrevligt med ett bra förstapris också, säger Svante Båth.
Solvallatränaren förtydligar att körande Erik Adielsson inte kommer att offra Bythebook för att komma först.
- Vi kommer inte att offra hästen om det ”pullas upp” (tempot blir lågt). Bythebook ska köras i ryggar så länge som möjligt och köras till slut. Då hoppas jag att vi har lite tur och att det blir rätt tempo och att vi kan fälla så många som möjligt. För han kan normalt flytta på sig rätt bra en bit med lite väntan.

”Kändes onödigt”
Bythebook vann sin uttagning till Sprintermästaren i Halmstad från ledningen. I finalen ville Wim Paal komma före i starten och Erik Adielsson tvingades öppna första halvvarvet på 1.06,6 för att försvara sig. Bythebook slutade sexa.
- Det kändes jättebra i försöket…och väldigt onödigt efter finalen. Har man någon tempobedömning förstår man ju att det är kört för alla parter när det går så där fort en så där lång bit av upploppet. Men så blev det i alla fall.

Derbyt i sikte
Efter starten i Rättvik får hästen ta sats mot derbyuttagningarna på Jägersro.
Bythebook vann Svensk Uppfödningslöpning över 1640 meter och visade sig gångbar i Sprintermästaren. Man kan undra om det är kort distans eller lördagens 2640 meter som är hästens bästa.
- Han ligger nästan aldrig på och därför tror jag att 2640 meter inte är något problem. Men han är ju så kusligt startsnabb och 1600 meter är klart hans paradgren.
På lördag blir det som sagt ett avvaktande lopp för Bythebook?
- Han är ju ganska snabb en bit men vi kör det lite grand med tanke på nästa lopp helt enkelt. Det här loppet…helhetsbilden är viktigare än resultatet. Inget extra i utrustningsväg heller utan det blir skor runt om och en vanlig vagn.
Det blev fyra segrar till stallet i Visby i torsdags. Vad säger du om stallets form?
- Den är helt okej tycker jag, stallformen är inte att klaga på.
Av dina fyra övriga hästar på V75 blev det bakspår med tre. Om vi börjar med Esprit Sisu (V75-3) som fick ett tionde igen över kort distans i gulddivisionen. I lördags kördes han invändigt och spurtade till tredjeplatsen
- Esprit Sisu svarade för ett jättebra upplopp igen. Han har levererat nästan varje gång, Men i guld måste vi ju ha lite hjälp. Men har vi lite stolpe in dyker han upp där framme.
Global Wizard lottades till tolftespåret i brons (V75-2), senast drogs hästen bakåt efter en resa invändigt i Östersund. Chansen?
- Jag tycker att kusken tog helt rätt beslut in i första sväng som tog tredje invändigt. Men det blev en nitlott och vi hade en helt obrukad häst i mål. Nu har vi spår tolv och måste ha jättetur på vägen. Normalt sett är vi bortlottade och får nöja oss med något mindre.
Adriatic Kronos var bra i comebacken efter sin halsinfektion i maj. Den här var jättebra i torsdags i Visby där han var överlägsen efter ett lopp utvändigt ledaren. Ett niondespår nu bakom bilen i lägsta klassen.
- Vi tränade honom ganska rejält för jag tycker att han lätt skulle kunna höja sig några nivåer så bra som han är i grunden. Men jag har inte riktigt fått ut det jag trott. I Visby var det ett klart fall framåt. 2640 meter är inte någon fördel men han klarar av det. Så med lite tempo på loppet är han med och slåss där framme. Han står bra inne i klassen. Bastian Boom fick spår ett i samma lopp. Han är rätt startsnabb men distansen är nog ingen fördel. Läge för att kunna smyga med. Bra i Årjäng så formen på honom är nog rätt så bra. Men över den här distansen måste vi ha rejält med tur.
Så vilken är stallets bästa chans på lördag egentligen? Idel formdjur men du ligger lågt.
- Det vete fasen…men jag har många platschanser. Det är tråkigt att säga det men jag tycker ingen av mina känns riktigt het på lördag

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-10-07 2020-10-07 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/4 A 0 14.3g 14
2020-09-16 2020-09-16 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/6 A 3 11.7 13
2020-08-22 2020-08-22 Solänget-9 Örjan Kihlström 2140/10 A str
2020-08-01 2020-08-01 Rättvik-11 Örjan Kihlström 2660/11 B 1 12.3 19
2020-07-25 2020-07-25 Bollnäs-11 Örjan Kihlström 1640/10 A 1 11.4 44
2021-06-07 2021-06-07 Färjestad-9 Örjan Kihlström 2140/10 A 0 13.6 22
2021-04-17 2021-04-17 Bergsåker-10 Örjan Kihlström 1640/11 B 0 g 59
2021-03-19 2021-03-19 Romme-7 Örjan Kihlström 1640/2 B 0 g 13ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se