Usain Swing travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Usain Swing travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Usain Swing har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-12-05 2020-12-05 Skellefteå-8 Jorma Särkiniva 1640/6 C

Nyheter för travhäst Usain Swing


Snön låg utbredd längs arenan och isbanan var spolad när Umåker bjöd in till juldagstrav och samtidigt smällde av startskot..


Snön låg utbredd längs arenan och isbanan var spolad när Umåker bjöd in till juldagstrav och samtidigt smällde av startskottet för ATG:s Winter Burst med V75-tävlingar varje dag fram till årsskiftet.
Först att sätta tonen var ”Isdrottningen från norr”, Hanna Olofsson.
Och det började redan långt innan V75 drog igång.
När Olofsson blåste runt fältet med Madelene Wikstén-tränade Shiver W.F. i V75-1 fullbordade hon en fyrling som kusk och tränare.
- Normalt sett är det inte så här lätt, men nu verkar det vara det, konstaterade Bodentränaren som dessförinnan satt dit Satellit L.A, Atlas Eagra och Mediaislittletoxic på V4-spelet.

Brände med två – en vinnare ändå
Björn Karlsson selade ut favoriterna i dagens båda kallblodslopp och började med att köra galopp bakom Backegubben.
Men fiaskot uteblev när Solänget-kollegan Susanne H Osterling skötte sina kort bakom stallkamraten Åstas Marcus som efter en behaglig ryggresa enkelt spurtade till seger.
- Jag får be om ursäkt, men det är svårt att inte röra på smilbanden. Det är helt fantastiskt roligt. Ägarna är tolv stycken som varit med mig från dag ett, att få belöna dem med en seger i högsta ligan…. Då mår man gott, sade Karlsson som skyllde sin galopp på att Backegubben dragit ner huvudet under startbilsvingen.
- Det var synd, men han kändes jättefin i övrigt, sade Karlsson som lyckades betydligt bättre med sin andra styrning Tangen Haap.
Men det räckte ändå inte hela vägen då Hallsta Vinnex vägrade släppa favoriten förbi sig för en jublande glad Magnus O Jonsson.
- Hästen var på jättebra humör, han bara stred hela vägen. När jag bad honom ta i så åkte han undan, en underbar känsla, sade segerkusken.

Fler skrällar från svåra spår
Att starta med högsta numret på brickan i ett autostartslopp brukar inte vara någon genväg till vinnarcirkeln, men när Åstas Marcus drog upp V75-värdet i sexsiffrigt belopp var han den tredje vinnaren på rad att inleda med till synes sämsta tänkbara förutsättningar.
Magnus A Djuse hade nämligen satt dit Mika Haapakangas Special Force från bricka tolv varpå Ove A Lindqvist gjorde detsamma med Thomas Claessons Sweet Eddie.
- Jag försökte ge honom så snällt lopp som möjligt. Men när luckan kom trodde jag att vi skulle vinna enklare, förklarade Lindqvist, i travkretsar ofta kallad ”Långben” och en gång i tiden med en hjälm målad med den julaktuelle Disneyfiguren som motiv.
Åsa Näsman-tränade New Joker fick inget gratis i ledningen, men kunde ändå hålla undan i kvällens mest rafflande slutstrid, utmanad av favoriten Hagentoy och vasst spurtande Höwings Star.
Även här var det en något förvånad Lindqvist som fick åka till vinnarcirkeln.
- Jag kände mig slagen redan 300 kvar och trodde att vi hade förlorat, men hästen kämpade på, konstaterade ”Långben”.

I brorsans fotspår
Omgångens enda favoritvinnare dröjde till avslutningen och då var det redan för sent för spelarna.
Samtliga V75-system var bortblåsta då Jens Eriksson tog ledningen med Zorro Swing, som stod emot tuff utvändig uppvaktning från mer storväxte Salong.
- Han är otroligt fin och har börjat växa in i sin brors klass, så vi får sikta högt, sade Eriksson om familjehästen vars storebror Usain Swing blev miljonär och knep tre V75-segrar under 2015-2016.
Det innebär att hela sjurättspotten på 9,2 miljoner kronor vandrar vidare till multijackpoten på nyårsafton. Denna innehåller därmed drygt 28 extramiljoner och kan växa ytterligare om det skulle utfalla fler jackpots under Winter Burst som närmast fortsätter med traditionsenliga V75-finaler på Solvalla under annandagen.
Sex rätt betalade 240 861 kronor och två system lyckades roffa åt sig miljonvinster.
Ett andelssystem spelat på Ica Kvantum i Lillänge betalade 2,8 miljoner medan ett system inlämnat via atg.se av en spelare hemmahörande i Värmland belönades med 1,3 miljoner.

Robin Johansson, Kanal 75


- Jag är nöjd med mig själv som tränare, mös Robert Bergh sedan han lotsat in den forne elitloppsfinalisten till största triumfen ..


- Jag är nöjd med mig själv som tränare, mös Robert Bergh sedan han lotsat in den forne elitloppsfinalisten till största triumfen sedan 2015.
Få hästar har dominerat V75-cirkusen som Digital Ink gjorde vintern 2014-2015. Inom loppet av fyra månader tog hästen åtta segrar i gulddivisionen, varav sju i rad.
Sedan började problemen. Efter triumfen i gulfinalen på Solvalla 28 mars 2015 dröjde det ett och ett halvt år innan Digital Ink ens syntes på tävlingsbanan igen.
Men comebacken slutade i moll då hästen galopperade, skadade sig på nytt och tränaren, ägaren och uppfödaren Stefan Melander tog ett drastiskt beslut.
Han lämnade sin topptravare till en av sina främsta rivaler på den svenska travtränarscenen, Robert Bergh.
Ett år senare var det dags för ny comeback och på lördagen tog valacken V75-seger nummer 13 i karriären, nästan tre år efter den tolfte.
- Jag är nöjd med mig själv som tränare i det här fallet. Att jag fick en chans att träna den här hästen och sedan att jag fick honom att hålla. Det har varit mycket jobb, men det är lugnt med Stefan. Han sitter lugn i båten och lyssnade väl ungefär var tredje månad hur det låg till. Det var jättekul att jag fick chansen, sade Bergh sedan han skickat till ledningen och stått emot attackerna från 2017 års V75-kung Zenit Brick.
För Stefan Melander var segern säkert extra skön eftersom den kom samma dag som han bestämde sig för att pensionera sin störste stjärna Nuncio för en framtid i avelsboxen.

Tidigt grepp för Bergh
För Bergh blev det dubbelseger sedan omgångens största favorit Angle of Attack gjort allt enligt ritningarna genom att sticka till ledningen och gå undan.
- Förr kunde det vara mycket press, men nuförtiden är det bara positivt att vara så mycket spelad. Man tittar i listorna och ser att det är en jättebra chans. Hästen kändes bra upploppet ner. Det var som ett träningspass, sade Bergh som därmed kopplade ett tidigt litet grepp om kusk- och tränarligan i V75 för 2018.
Det kunde ha varit ett större grepp om han skött sina kort bättre bakom favoriten Geisha Sund i V75-inledningen.
- Det var mitt fel, jag körde för tidigt, konstaterade Bergh självkritiskt sedan han fått se Timo Nurmos-tränade Evin Boko spurta förbi för Mika Forss.
Ytterligare ett andrapris räknades in bakom Sambuca Knight, som emellertid aldrig var i närheten av att gå i närkamp med Mika Haapakangas broddspecialist Vic de Lux som blåste runt fältet för Krister Söderholm.

Mot Frankrike
Apropå specialister var det länge sedan Jan-Olov Persson hade någon utmanare om titeln kallblodsregent.
Med den stämpeln är det svårt att skrälla, men det var just vad som blev fallet när Persson lotsade in omgångens största knall Tand Tuff via en optimal resa i ledarryggen.
- Roligt, nu är han klar för Paris. Det är två som går vidare på poäng och nu drog han ihop rätt bra, förklarade Persson som matchat sin häst mot de två årliga kallblodsloppen på Vincennes i slutet av februari och åter verkar ha lyckats i sin plan.

Familjeseger
Ännu gladare var Daniel Wikberg som knappt kunde hålla tårarna tillbaka sedan han sett sin påläggskalv Weekend Fun bolla med konkurrenterna i lägsta klassen.
- Det här betyder så mycket för mig. Nu blir det en rolig sommar, snörvlade Östersundstränaren som inte drog sig för att höja den nyblivne fyraåringen över sin störste stjärna, dubbelmiljonären Stay the Night gällande potential.
Jens Eriksson rundade av omgången sedan han sparat spurtkrutet bakom Zorro Swing som blåste konkurrenterna i samma stil som sin flerfaldigt V75-vinnande storebror Usain Swing brukade göra.
- En riktig familjeseger. Mamma och pappa har fött upp och står bakom hela stammen. Det betyder lite extra, konstaterade Jens som fick överta hästen från sin far Kjell-Ove Eriksson för fyra månader sedan.
Det hjälpte upp V75-utdelningen i sexsiffrigt belopp och gav årets två första V75-miljonärer.
En spelare lyckades nämligen med konststycket att pricka 22 rader med sju rätt medan en annan hittade sju.
Båda systemen var inlämnade på atg.se och betalade 3 830 684 respektive 1 475 871 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Att ta vägen till Elitloppet via seger i Prins Daniels lopp på Gävletravet har visat sig vara en framgångsväg. 2012 vann Brioni i G&a..


Att ta vägen till Elitloppet via seger i Prins Daniels lopp på Gävletravet har visat sig vara en framgångsväg. 2012 vann Brioni i Gävle för att veckans senare även vinna Elitloppet. 2013 gjorde Nahar om bedriften och i fjol kvalade Mosaique Face in via Gävle för att sedan bli tvåa på Solvalla.
På lördagen var det upplagt för en fartfest då den sista rosa kvalbiljetten skulle delas ut. loppet fick också en mycket rivig inledning då Nimbus C.D. försvarade ledningen med en het Volstead utvändigt. Klockorna visade 1.06,7 första 500 metrarna.
Trots den snabb inledningen så var det Volstead utvändigt som satte dit huvudet på linjen före Nimbus C.D. Segertiden blev 1.09,8.
- Han var lite för het och det blev lite för hårt tempo i första sväng, sen lugnade han sig och segade sig till seger, sa tränaren, kusken och ägaren Stefan Melander i vinnarcirkeln.

Flera hästar gav positiva besked
Därmed har Stefan Melander två hästar inbjudna till Elitloppet. Han tränar, kör och äger även favoriten Nuncio.
- Man är lite för bortskämd med så otroliga hästar, de är grymma de här hästarna. Det är som en dröm att kunna finna sådana här hästar, sa Stefan Melander.
Volstead var mycket tapper som kunde vinna trots ett lopp utvändigt ledaren i högt tempo hela vägen.
- Jag trodde det skulle fattas några meter i honom i dag. Han kommer att bli vassare till nästa start. Var den starten blir det vet jag inte. Vi får sova på saken, sa Stefan Melander.
Nimbus C.D. noterades också för 1.09,8 och gav sig motvilligt men såg lite märkt ut till slut efter den tuffa inledningen.
Ed You slutade trea på 1.09,9 och samma tid fick fjolårets elitloppstvåa Mosaique Face. Båda hästarna gjorde bra dagsverk i andraspår och attack i spåren sista 600. Titelförsvararen i Elitloppet, Magic Tonight var sexa i mål och såg ut att ha en hel del sparat på 1.10,0 från rygg på ledaren. Även Blocket-fyndet Food Money klockades till 1.10,0 som femma med en del sparat från tredje invändigt.

V75-dubbel för Adielsson
Erik Adielsson blev utnosad bakom Nimbus C.D. i Prins Daniels lopp men Solvallakusken hade en bra lördag ändå med två V75-segrar.
Segerreceptet bakom både Seedorf O.M.F. i V75-1 och Cash A Cheque Em i V75-5 var det samma. Tidig ledningen och sedan bra kontroll i spets. Båda vinnarna tränas av Stig H Johansson.
Erik Adielsson såg länge ut som en vinnare även bakom Ony One Winner i V75-3. Men med klart grepp 50 meter före mål så stumnade ledaren och istället levererade Usain Swing en sylvass avslutning efter sen lucka från tredje par invändigt.
- Är det sant? Jag är chockad. Vilken häst vi har mamma, sa tränaren Kjell-Ove Eriksson och bjöd frun Anita på en segerkyss.
I sulkyn bakom 13-oddsaren satt sonen Leif Eriksson.

Vann efter tio års V75-torka
Håkan Skoglund var en av de gladaste segrarna på Gävletravet sedan han vunnit kallblodsloppet (V75-4) med egentränade Art Nökkve.
Därmed var en tio år lång väntan över.
Senast Bergsåkerkusken vann på V75 var nämligen 21 januari 2006 då han vann med Showmethemoney hemma på Bergsåker.
Omgångens skräll kom i V75-6 sedan Torbjörn Jansson hittat ”vinnarhålet”, rygg på ledaren, med Mimi Af Djupmyra. När luckan sedan kom in på upploppet stegade 68-oddsaren bara undan till en säker seger. Thomas Lönn tränar vinnaren.
En överraskning blev det även i V75-2 där Wollafur fångade in Tellmeastory i sista stegen in mot mål efter en stark avslutning i tredjespår sista 600 metrarna tillsammans med Örjan Kihlström. Vinnaren tränas av Örebros Juhani Partanen.
Utdelningen på sju rätt på V75 blev 1 495 819 kronor. Sex rätt gav 5 035 kronor och fem rätt 264 kronor. Rätt boostnummer: 925.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Nuncio är mångas favorit i Elitloppet och i det sista genrepet bjöd den femårige hingsten på ännu en uppvisning.Stefan Melander..


Nuncio är mångas favorit i Elitloppet och i det sista genrepet bjöd den femårige hingsten på ännu en uppvisning.
Stefan Melander hade full kontroll på loppet från start till mål. I en mycket snabb inledning såg han enkelt till att hålla Food Money och Nimbus C.D. på utsidan av sig och när spetsrusningen var över så gled han fram och övertog kommanot från Daniel Redén bakom Västerbo Highflyer.
Väl i spets dominerade Nuncio och den 18-faldiga miljonären gav också kraftigt förbättrat intryck över upploppet då han sprang nästan rakt jämfört med tidigare lopp i år.
- I dag kändes han otroligt fin. Faktum det bästa han känts någonsin. Jag är jättenöjd med honom. Han glömde bort att bryta, han har fuskat lite sista biten, men i dag i var han i det närmaste klockren, sa Stefan Melander.
Segertiden på Nuncio blev fina 1.10,3 över 1 640 meter, autostart – i joggingstil!
- Jag ville inte köra nått världsrekord. Han hade extremt mycket kvar i dag, det tror jag.
Jag ville bara ge honom ett jobb i dag. Jag ville han skulle ha ett enklare jobb. Det här var perfekt, fortsatte Stefan Melander.
Bakom Nuncio blev Västerbo Highflyer tvåa på 1.10,6 och Nimbus C.D. trea på 1.11,0.

Lyckat skoryck av Redén
V86-2 bjöd på ett spännande startfält med fyraåringar och det blev mycket enkelt för In Vain Sund. Daniel Redén fick bestämma tempot i ledningen och när han sedan gasade sista 500 var övriga utan chans.
- Varför ryckte jag inte av skorna i kvalen till Kungapokalen? Han vann okörd och det fanns ton i linorna, klipp i steget och tryck i honom. Ruggigt läcker, sa segerkusken.
Stefan Melander debuterade en ännu en välstammad och välmeriterad USA-import men French Laundry fick nöja sig med ett sjättepris utan att imponera.
Bergsåker bjöd på ett kallblodlopp och Odin Tabac svarade för en mycket fin prestation i V86-3 liksom kusken och tränaren Jörgen Westholm.
Den 13-årige hingsten var snabb från början, blev ändå överflyglad av startkatapulten Voje Nido, men Jörgen Westholm var vaken, tog sig snabbt ut i andraspår och kom därmed före favoriten Tekno Odin. Väl i spets såg Odin Tabac oslagbar ut och han gav inte heller Tekno Odin en chans. Segertiden blev nya rekordet 1.20,0 över 1640 meter, autostart.
- Det är kallblodens Nuncio. Jag satt hela vägen med gåshud på armarna. Nu ska vi försöka hålla den här formen till Elitkampen, då ska vi ge norrmännen en match, sa Jörgen Westholm.

Nantucket historsk V86-segrare
V86-4 bjöd på montéhistoria då det var första gången trav under sadel fanns med inom V86-spelet. Historisk vinnare blev Nantucket som var helt överlägsen tillsammans med Sofia Adolfsson. Trots hård uppvakning i ledningen öppnade den tioårige hingsten upp en lucka i sista svängen och försvann från konkurrenterna över upploppet.
- Jag är så stolt över honom. Han har varit bra, men blir bara bättre och bättre, sa tränaren Mercedes Balogh som nu siktar mot Elitloppsmontén i nästa start.
I V86-1 svarade V75-härdade Reorder för en stark långspurt och vände ut och in på hela fältet då han gick från sista till första plats sista 800 metrarna.
Oskar J Andersson satt i sulkyn och tränar gör Linda S Hedström.
- Jag ryser, det är jättekul. Åh, vad duktig han var, sa Hagmyrentränaren.

Seger för båda bröderna Larsson
V86-5 var ett stayerlopp över dryga tre kilometer och publiken bjöd på ett mycket spännande upplopp där jätteskrällen Blue Line blev upphunnen precis före linjen av Usain Swing och Premier Kronos. Premier Kronos hade allra bäst fart tillsammans med John Östman. Vinnaren tränas av Gabriella Laestander.
John Östman var sedan mycket nära att bli dubbelsegrare men han fick nöja sig med andrapriset i V86-7 tillsammans med Digigirl I.H. sedan målfotot visat att ledaren Gaia Sund fått nosen först. Segraren kördes av Oskar Kylin-Blom och tränas av Solvallas Henrik Larsson.
V86-omgången avslutade med en spurtseger för Fredrik B Larsson-tränade Wake Up America sedan Jennifer Tillman hittat ut från tredje invändigt mitt i slutsvängen.
Utdelningen på åtta rätt på V86 blev 23 076 kronor. Sju rätt gav 251 kronor och sex rätt 28 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-26 2015-12-26 Solvalla-11 2140/4 0 13.5 119
2015-12-05 2015-12-05 Romme-11 2140/12 3 14.9 128
2015-11-14 2015-11-14 Solvalla-11 2140/2 4 12.3 206
2015-10-31 2015-10-31 Bergsåker-10 2140/7 3 12.9 71
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-6 2640/11 5 14.0 179
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-10 2140/7 2 13.5 58
2015-09-26 2015-09-26 Solvalla-11 2140/9 4 12.1 119
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-7 Leif Eriksson 1640/2 C 1 10.5 136
2016-05-11 2016-05-11 Bergsåker-8 Jens Eriksson 3180/15 B 2 14.9 74
2016-04-23 2016-04-23 Umeå-9 Leif Eriksson 2640/12 C 5 14.9 188
2016-03-27 2016-03-27 Romme-7 Jens Eriksson 2640/4 D 3 13.2 866
2016-03-16 2016-03-16 Bergsåker-7 Leif Eriksson 2140/8 C 4 13.8 118
2016-03-05 2016-03-05 Bergsåker-11 Jens Eriksson 1640/11 C 6 13.7 351
2016-01-30 2016-01-30 Bergsåker-5 Leif Eriksson 2140/11 B 5 15.4 85
2016-01-16 2016-01-16 Gävle-5 Jens Eriksson 2640/7 A 3 15.4 65
2017-12-29 2017-12-29 Bergsåker-3 Leif Eriksson 2140/2 D 0 15.5 320
2017-12-07 2017-12-07 Boden-4 Leif Eriksson 2140/10 D 7 15.7 194
2017-11-25 2017-11-25 Umeå-9 Leif Eriksson 1640/12 D 4 13.8 354
2017-11-17 2017-11-17 Bergsåker-6 Leif Eriksson 2640/12 D 0 17.1 251
2017-11-07 2017-11-07 Boden-6 Malin Viklund 2180/14 C 5 17.2 58
2017-10-13 2017-10-13 Umeå-7 Leif Eriksson 2140/3 D 0 15.5 408
2017-09-30 2017-09-30 Boden-3 Leif Eriksson 2660/13 D 0 17.5 351
2017-09-14 2017-09-14 Dannero-2 Leif Eriksson 2140/6 D 4 15.5 145
2017-09-01 2017-09-01 Umeå-6 Leif Eriksson 2140/5 D 0 14.9 404
2017-08-19 2017-08-19 Umeå-4 Kjell-Ove Eriksson 2180/11 B 0 16.1 76
2017-07-28 2017-07-28 Umeå-5 Jens Eriksson 1660/8 C 4 14.5 112
2017-07-18 2017-07-18 Skellefteå-8 Leif Eriksson 2140/11 D 5 16.2 212
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-9 Jens Eriksson 2140/2 C 0 14.3 527
2017-06-17 2017-06-17 Boden-7 Leif Eriksson 2140/1 B 5 13.8 248
2017-05-31 2017-05-31 Boden-10 Jens Eriksson 2140/1 B 0 13.6 177
2017-05-09 2017-05-09 Skellefteå-4 Leif Eriksson 2140/1 B 2 14.9 16
2017-03-17 2017-03-17 Umeå-7 Jens Eriksson 2160/7 A 4 16.1 29
2018-02-04 2018-02-04 Umeå-11 Leif Eriksson 2140/5 D 0 15.1 288
2019-12-06 2019-12-06 Umeå-6 Jens Eriksson 1640/1 D 6 15.0 302
2019-10-28 2019-10-28 Umeå-3 Jens Eriksson 2160/10 D 0 15.9 283
2019-09-27 2019-09-27 Boden-6 Jens Eriksson 2140/8 D 0 14.1 765
2019-09-14 2019-09-14 Skellefteå-4 Leif Eriksson 2640/4 D 4 18.7 231
2019-09-01 2019-09-01 Skellefteå-5 Jens Eriksson 2140/7 D 0 14.3 145
2020-11-14 2020-11-14 Boden-8 Leif Eriksson 1640/7 C 7 15.6 175
2020-06-05 2020-06-05 Boden-6 Jens Nilsson 2660/13 B 8 16.5 360
2020-05-28 2020-05-28 Boden-9 Leif Eriksson 2140/8 C 0 14.1 1017
2020-05-07 2020-05-07 Skellefteå-9 Leif Eriksson 2160/14 D 0 14.4 1081
2020-04-30 2020-04-30 Boden-9 Leif Eriksson 2640/9 D 0 14.9 461
2020-04-21 2020-04-21 Boden-4 Leif Eriksson 2160/11 D 3 15.5 999
2020-04-04 2020-04-04 Boden-3 Leif Eriksson 2160/11 D 8 16.7 344
2020-03-20 2020-03-20 Umeå-3 Leif Eriksson 2680/12 D 0 17.6 62
2020-03-07 2020-03-07 Boden-5 Leif Eriksson 2140/3 C 5 15.8 113
2020-02-27 2020-02-27 Boden-3 Leif Eriksson 2140/2 D 3 17.2 298
2020-02-16 2020-02-16 Boden-9 Leif Eriksson 1640/7 D 0 15.9 422
2020-02-08 2020-02-08 Skellefteå-3 Roger L Berglund 2680/10 C 8 18.5 166
2020-01-30 2020-01-30 Boden-9 Leif Eriksson 2140/2 D 6 15.5 555
2020-01-19 2020-01-19 Boden-9 Leif Eriksson 2680/15 D 0 16.5 1094
2020-01-09 2020-01-09 Umeå-8 Leif Eriksson 1640/1 D 0 15.5 432ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se