U.R.Faxe travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med U.R.Faxe travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen U.R.Faxe har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
U.R.Faxe har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst U.R.Faxe


Hagmyren bjöd på härligt högsommarväder som både hästar och publiken njöt av.Reijo Liljendahl gjorde resan till Hä..


Hagmyren bjöd på härligt högsommarväder som både hästar och publiken njöt av.
Reijo Liljendahl gjorde resan till Hälsingland med två V75-hästar och båda vann.
Mest imponerade Policy Of Truth som vann bakifrån på den snabba banan med det korta upploppet.
Erik Adielsson satt i fjärde utvändigt och fick till slut ”runda korvkiosken” när han attackerade i femtespår genom slutsvängen och Policy Of Truth såg lysande ut när han växlade ner konkurrenterna över upploppet.
- Jag skakar lite grann i rösten, jag tycker om den här hästen. Jag trodde på seger 400 kvar, han var gått gåendes, Det är roligt när det går vägen, sa Reijo Liljendahl.
- Det är en häst som ligger mig varmt om hjärtat. Han bringade mig en av min karriärs största seger när han vann E3. Jag är tacksam att jag får träna en så bra häst.
200 000 kronor var segern i E.J.s Guldsko värd och segertiden 1.10,2 över 1640 meter, autostart.
I V75-2 blev det spets och slut för Reijo Liljendahls Bear Bahareh. Ulf Ohlsson dominerade loppet i ledningen med favoriten som vann mycket enkelt.
- Det blev ungefär som jag hade trott det skulle bli. Jag tycker hon gjorde det bra och även till Ulf Ohlsson som höll henne i skick, hon är inte så lätt. Plus till båda två, sa Reijo Liljendahl.

Stallform för Sundberg
I V75-1 träffade Torbjörn Jansson rätt från springspår i två omstarter samt i den giltiga starten och från spets blev det sedan en säker favoritseger trots jämnt hårt tempo i ledningen för Eldorado B.
Segertiden blev utmärkta 1.12,0 över distansen 2 140 meter, voltstart.
- Nu var han fin. I dag var det annat tryck i honom. Vi såg redan i värmningen att det var ett annat tryck än senast. Det såg bra ut, sa tränaren Hans-Owe Sundberg.
Hans-Owe Sundberg som även kunde räkna in Charrua Forlan som mycket tvåa i gulddivisionen efter ett lopp utvändigt ledaren och en inledning första 500 i 1.06-tempo.

Favoritsegrar
I V75-3 blev det favoritseger och ganska odramatiskt sedan Global Undecided tagit över ledningen från stallkamraten Victory Topline efter halva loppet. Därefter hade Örjan Kihlström full kontroll på loppet. Timo Nurmos tränar vinnaren som var hela V75-omgångens mest streckade häst.
Även i V75-4 blev det favoritseger och Magnus A Djuse svarade för en mycket fin styrning då han satte sig utvändigt ledaren med Lukas Rauen och samtidigt låste fast värste motståndaren U.R.Faxe.
Lukas Rauen hade sedan inga problem att kliva förbi ledaren Hönn Blesa in på upploppet.
- En mycket bra kuskinsats, han körde flera hästar sista varvet, konstaterade Frode Isdahl som tränar vinnaren.

Storvinst på Top 7
Jörgen Westholm har fin form på stallet och i V75-5 körde han med stort självförtroende när han tidigt styrde fram utvändigt om ledaren Chocoboy med Miss Silver. Det fyraåriga stoet var senast tuffast och vann på ett imponerande sätt.
- Hon kändes så bra att jag tänkte att jag måste ge henne chansen och därför körde jag fram. Man måste vara i pole position på denna snabba banan och det korta upploppet, sa tränaren och kusken Jörgen Westholm som passade på att lyfta fram skötaren Lena Wahlgren lite extra. Lena som avbröt sin semester för att få vara med om sin första V75-seger.
V75-5 var som alltid Top 7 och tre vinnare som hittade de sju första hästarna i rätt ordning belönades med 737 382 kronor.
V75-omgången avslutades sedan med ytterligare en mycket imponerande vinnare då Mikael Cedergren-tränade Tale Of Jacks hade uppvisning från sista bortre långsidan och hem från tredje par utvändigt.
- Det kändes klart redan 500 kvar, han hade full spänst och oryckta tussar i mål, sa kusken Kaj Widell.
V75-omgången var mycket favoritbetonad och utdelningen på sju rätt stannade på 729 kronor. Sex rätt gav 18 kronor och på fem rätt jackpot.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


I år har Magnus A Djuse kört in drygt 3,6 miljoner kronor. Mycket starka papper för en lärling med licens på Östersundstravet.Ma..


I år har Magnus A Djuse kört in drygt 3,6 miljoner kronor. Mycket starka papper för en lärling med licens på Östersundstravet.
Magnus A Djuse är yngst i brödraskaran Djuse där samtliga valt att satsa på travsporten. Mattias är proffstränare på Solvalla, Martin är proffs på Bergsåker, men på väg att flytta till Frankrike, och Mats är precis som Magnus lärling på Östersundstravet.
- För mig har det alltid handlat om trav, redan sedan jag var liten. Jag var väl åtta år när jag tog ponnylicens och då hade jag kört mycket hemma. Så jag det har varit trav hela livet i princip, säger 19-åringen.
Har du inte sysslat med några andra idrotter?
- Jo, jag spelade lite fotboll och innebandy, men la av i 14-15-årssåldern. Jag hade väl aldrig det rätta intresset, men sedan är det bara trav som gäller, säger Magnus som bor kvar hemma i Brunflo, en kvart med bil söder om Östersund.

Stabil segerprocent
I mars 2016 körde Magnus A Djuse sitt första lopp. Första året blev det 60 starter och sju segrar, året efter 150 starter och 20 segrar.
I fjol blev det hela 400 starter och med en stabil segerprocent på 12-13 varje säsong körde han in nästan 2,5 miljoner kronor 2018.
- Det har gått över förväntan. När jag började hade jag inga kunder utan började på noll, men nu får jag köra fler och fler lopp och bättre och bättre hästar.
I år har framgångarna fortsatt med samma fina segertakt och tre veckor in i juli har Magnus passerat 3,6 miljoner kronor via 52 segrar på 440 starter.
- Jag tycker att trav är häftigt, ett roligt och lite annorlunda jobb där ingen dag är lika. Det är kul att köra hästar, att köra lopp. Jag tycker om tävlingsmomentet, det är roligast om man har gjort det man ska, att man kört ett bra lopp.
Framtidsdrömmar?
- Jag har inga planer på att bli tränare, utan i så fall skulle jag vilja bli catchdriver.
Magnus A Djuse, där A för Anders, kallas ibland för ”Lill-Jämten”.
- Det är Robert Karlsson som började med det när han refererar här i Norrland. Jag tycker det är ett ganska bra smeknamn. Han brukar ropa det när jag vinner lopp.

Vann V75 i april
Frågan är om V75-publiken får höra ”Lill-Jämten” på lördag då Magnus A Djuse har två chanser inom V75-spelet på Hagmyren.
Först ut är Mr Golden Quick (V75-1) – en häst som Magnus vann V75 med på Umåker i april.
- Det är en häst som är mycket bättre än raden. Han har jättebra form men haft dåliga lägen på slutet och hamnat sist från början. Om jag lyckas komma ner i banan så har han har en vass speed. Jag tycker att han ska streckas om man tar med några hästar på kupongen. Jag tycker att han går ner lite i klass jämfört med de två senaste loppen.
Störst förhoppning har ändå Magnus A Djuse på Lukas Rauen (V75-4). Han till och med spikar sig själv i ATG:s populära tips ”5 Tippar V75”.
- Det är en kanonhäst som är väldigt bra för klassen, han har för lite pengar på sig för sin kapacitet. Hade någon annan kört och jag istället spelat, då hade han varit en självklar spik. Så bra tycker jag att han är, säger Magnus a Djuse.
Om du skulle beskriva Lukas Rauen?
- Han är allround, stark och snabb. Senast var han inte perfekt i travet, men vi ändrar lite till den här starten. Han slog ihop senast och kommer därför gå utan skor fram den här gången.
Taktiken?
- Vi sitter där vi sitter men jag kommer söka mig ut i andraspår direkt, sedan får vi se vad Örjan Kihlström gör med U.R.Faxe som jag tror blir favorit och som visade fin speed senast, den vill jag inte dra fram på slutrundan utan jag tror jag kommer att köra fram i tidigt skede. Egentligen är det ingen häst i fältet som skrämmer.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Den stora publiken på 10 198 personer på Sveriges vackraste travbana i Årjäng fick se travsport av hög klass den här lörda..


Den stora publiken på 10 198 personer på Sveriges vackraste travbana i Årjäng fick se travsport av hög klass den här lördagen. Dessvärre öppnade sig himlen kort innan dagens huvudlopp, Årjängs Stora Sprinterlopp, skulle köras. Regnet vräkte ner i massor och åskan mullrade vilket gjorde att det blev mycket vatten på banan. Att segertiden för Uza Josselyn som vann storloppet blev 1.09,3 över 1640 meter säger inte lite kom vilken världsstjärna det här är.
– Jag fick faktiskt feeling för henne i söndags kväll när jag såg att hon fick spår tre, sa Erik Adielsson.
Han skickade Uza Josselyn till ledningen och drog i ett stenhårt tempo på den blöta banan. Första femhundra metrarna travades efter 1.08,8 och hon varvade på 1.09,3. Utvändigt om ledaren satt Lionel och perfekt placerad i andra par utvändigt favoriten Nadal Broline. Den sistnämnde var missgynnad av banunderlaget och hade problem att följa i slutkurvan. Han kom tillbaka in på upploppet och avslutade bra till andraplatsen men åt vinnande Uza Josselyn fanns inget att göra. Hon var helt enkelt bara bäst och gled undan i läcker till och med en härlig spänst till slut. Förstapriset var 600 000 kronor för det åttaåriga stoet som tränas i Schweiz av paret Rene och Barbra Aebischer.
– Jag är otroligt glad för framförallt Rene och Barbra som tränar. Dom har haft så mycket otur både i Sverige och i Norge tidigare så det är helt sjukt. Men de har tagit det bra och ändå gått med huvudet högt. Hon var en nos från att kvala in till Elitloppet första gången och därför blir man extra glad när man får framgång. De har åkt ända från Schweiz till Årjäng landvägen för att komma hit, sa Erik Adielsson.

”Hon är en ballerina”
– Hon är en stjärna och rör sig otroligt enkelt och fint. Det är en ballerina över henne med ett otroligt driv och en väldigt fin travare. Hon har tjänat över elva miljoner och är ett av de bättre ston jag har kört. Hon har rest i en massa länder och tävlat hårt i flera säsonger.
– Jag tyckte att det fanns en rimlig chans att komma till ledningen och det gick ruggigt fort första hundra. Det var ett fruktansvärt tempo i dag och hade inte den där regnskuren kommit så undrar jag hur fort det hade gått, fortsatte Adielsson.

Hugo Åbergs nästa
Uza Josselyn blev i och med segern automatiskt inbjuden till Hugo Åbergs Memorial om två veckor och enligt Barbra Aebischer är det 99 procent klart att hästen startar där.
Tvåa i Årjängs Stora Sprinterlopp blev Nadal Broline och trea blev Lionel som höll strålande från ”dödens”. Hårt betrodde Milliondollarrhyme hamnade illa till i spåren och fick backas sist. Han blev femma. Björn Goop uttalade sig följande om Nadal Broline efter loppet.
– Han får inte fäste när det blir så här skitigt. Det var typiskt och det var precis som senast för det är en stor nackdel för hans del när det är kladdig bana. Det känns lite som att köra med sommardäck på vinterväglag. Sedan var Uza Josselyn jättebra och att de sprang 1.09-tider på den här banan var fantastiskt bra, sa Björn Goop.

Dansk skalle inledde
V75-inleddes med en dansk skräll när Apapmand och Jeppe Rask slog av en tapper Ragazzo da Sopra precis på mållinjen. Ledande favoriten Eldorado B. fick bestämma tempot i täten men hade inget att sätta emot in på upploppet och blev trea. Ragazzo da Sopra travade utvändigt om ledaren hela vägen, kopplade greppet men blev alltså snuvad precis på mållinjen av Apapamand som liftat med i andra par utvändigt.
I V75-2 blev det seger för Great Winner som serverades en fin resa i rygg på ledaren av sin tränare Magnus Jakobsson. Favoriten Deede Star drog hårt i ledningen och öppnade första varvet efter 1.13,6. Han hade problem med aktionen och tappade travet mitt på upploppet samtidigt som Great Winner kom loss perfekt tvåhundra meter kvar och spurtade till seger. Tvåa blev en tapper Ready To Roll som travat utvändigt om ledaren.
– Det blev perfekt för oss och det här är överlägset. Man känner ren glädje, sa Magnus Jakobsson.

Goop skrällde med Godis
Örjan Kihlström och U.R.Faxe var inte speciellt synliga i V75-3 förrän mitt på upploppet. Då kom duon farande via en vass spurt som resulterade i seger precis före mål, närmast före Klocksve Sprintern.
– Det var lite rörigt och han hamnade bakom trötta hästar varvet kvar och jag fick chansa och köra invändigt. Men det löste sig bra och han spurtade fantastiskt bra, berömde Örjan Kihlström.
Björn Goop skrällde i V75-4 med egentränade Timotejs Godis. Han smög med perfekt i andra par utvändigt samtidigt om Robert Berth höll tempot uppe med Dallas As utvändigt om favoriten Lady Nadine. Timotejs Godis avgjorde säkert över upploppet.

Lyckat Internet-köp av Bergh
Robert Bergh har gjort ett mycket snyggt tränarjobb med Macelleria som nu gjorde tredje starten för Åby-tränaren och han tog också en välförtjänt seger. Efter två raka andraplatser i V75 hade Macelleria nu stor uppvisning när han brisade hem den femte avdelningen. Robert Bergh körde resolut till ledningen ut ur den första kurvan och Magnus Jakobsson bakom Charlock Wiking släppte välvilligt täten. Sedan var Macelleria aldrig i förlustfara någon gång och han bara drog undan till en imponerande seger med krafter kvar. Vinnartiden blev 1.12,1/2140a efter en avslutningsrunda på 1.10. Macelleria köptes på Internetauktion av Robert Bergh och det har sannerligen varit ett lyckat köp.
– I dag var det riktigt tryck i honom. Han kommer att hävda sig rejält och jag kommer att vara rädd för att anmäla honom till Brons och Silver. Han har potentialen, sa Robert Bergh.

Norskt i skyfallet
När V75-6 kördes hade precis skyfallet kommit och det blev flertalet galopper i inledningen. Bland annat favoriten Visa As som galopperade och vars sulkyhjul krokade i Sanda Loves som också galopperade. Ledningen tog Peder Mykla och perfekt till i andra par utvändigt satt N.Y.Coeurdesoleil. Magnus Teien Gundersen kunde vänta med attacken i det längsta och hästen avväpnade säkert Peder Mykla över upploppet.
Sju rätt på V75 gav 291 083 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Mofaksan var spelad till stor favorit men ekipaget som vunnit mästerskapet de två senaste åren, Järvsö Blomster och Örjan Kihlst..


Mofaksan var spelad till stor favorit men ekipaget som vunnit mästerskapet de två senaste åren, Järvsö Blomster och Örjan Kihlström, ville ha ett ord med i laget och dundrade mot ledningen från bakspår efter ett halvvarv. När Mikael Olsson gav sin häst full anfallsorder från andra par utvändigt på den sista bortre långsidan hade emellertid inte de framförvarande ork att stå emot och sista halvvarvet blev en ren uppvisning av Mofaksan.
- En otrolig häst! Hon går i tredjespår sista 800 och det är gränsfall att vi kommer ner i andraspår i sista sväng. För säkerhets skull höll jag henne kvar i tredje och hon bara dundrade på. Hon är bäst! sa Gävleamatören Mikael Olsson som inte bara tränar och kör utan också har fött upp och äger det tolvåriga stoet.
Mofaksan har så här långt vunnit 26 av 137 lopp och söndagens segercheck på 250 000 kronor gjorde att hon passerade två miljoner kronor insprunget.

Lome Brage före prinsen
Sleipners Elitlopp avgjordes tidigare under dagen och där gick Månprinsen A.M. en ruggig långspurt i tredjespår efter att ha hamnat sist från start. Men Gunnar Melanders publikfavorit fick nöja sig med andraplatsen bakom storfavoriten Lome Brage som i Örjan Kihlströms händer höll undan från ledningen.
- Det var jättespännande.Tuff öppning och körning hela vägen, även om jag blev lite lugnare när han fick varva på 1.21, sa Lome Brages tränare Jan-Olov Persson vars inbjudningslopp också avgjordes under dagen.
Dessa vanns av Öystein Tjomsland-tränade U.R.Faxe, körd av Ulf Ohlsson, samt Jörgen Westholms Phototoy, som väl understödd av Krister Söderholm höll nosen först över mållinjen.
- Jag jobbade hos Krister från att jag var 15 till att jag var 18 år och nu tänkte jag att vi skulle få hamna på bild tillsammans, för han har aldrig vunnit lopp åt mig tidigare, sa Rommetränaren.
På Grand Slam 75 betalade sju rätt 107 587 kronor. Sex rätt delade ut 545 kronor och för fem rätt fick man 46 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-11-10 2017-11-10 Umeå-6 Jimmy Jonsson 2140/3 C 0 29.9 42
2017-10-20 2017-10-20 Umeå-10 Robert Bergh 2200/9 A 1 29.5 14
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-1 Öystein Tjomsland 2180/11 A 1 28.3 13
2018-11-03 2018-11-03 Romme-8 Ulf Ohlsson 2160/9 A 0 27.0 94
2018-08-30 2018-08-30 Skellefteå-6 Jimmy Jonsson 2160/14 A 1 26.2 19
2018-08-12 2018-08-12 Dannero-9 Ulf Ohlsson 2180/10 B 2 24.9 73
2018-07-30 2018-07-30 Solänget-9 Ulf Ohlsson 2640/5 C 1 28.4 35
2018-07-14 2018-07-14 Årjäng-7 Ulf Ohlsson 2140/9 C 7 26.3 113
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-6 Ulf Ohlsson 2140/1 B 1 27.8 14
2018-06-08 2018-06-08 Östersund-7 Öystein Tjomsland 2640/5 C 4 28.2 50
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-5 Ulf Ohlsson 2640/6 C 3 27.8 27
2018-05-11 2018-05-11 Östersund-8 Ulf Ohlsson 1640/5 A 1 26.2 18
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 1640/4 A 1 27.3 19
2018-04-17 2018-04-17 Bergsåker-9 Jimmy Jonsson 2160/15 A 2 28.1 22
2018-01-24 2018-01-24 Bergsåker-5 Ulf Ohlsson 2160/6 A 1 28.8 16
2018-01-08 2018-01-08 Gävle-5 Jimmy Jonsson 1660/12 A 1 28.6 17
2019-10-29 2019-10-29 Romme-3 Öystein Tjomsland 2140/6 A str
2019-10-11 2019-10-11 Romme-6 Ulf Ohlsson 1640/9 B 0 24.9g 80
2019-09-27 2019-09-27 Bergsåker-9 Öystein Tjomsland 2640/5 B 3 25.4g 39
2019-08-30 2019-08-30 Bollnäs-8 Ulf Eriksson 2160/10 A 3 24.5 30
2019-08-14 2019-08-14 Solvalla-7 Erik Adielsson 2160/11 C 5 23.4 111
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-8 Örjan Kihlström 2160/14 B 6 24.5 37
2019-07-13 2019-07-13 Årjäng-8 Örjan Kihlström 2160/8 C 1 24.0 59
2019-06-21 2019-06-21 Hagmyren-7 Ulf Eriksson 2640/7 C 3 26.6 116
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-8 Ulf Ohlsson 2140/6 D 0 27.5 54
2019-05-08 2019-05-08 Bergsåker-8 Jimmy Jonsson 2160/12 B 0 26.7 43
2019-04-20 2019-04-20 Dannero-3 Jimmy Jonsson 2660/11 A 5 26.7 93
2020-12-20 2020-12-20 Gävle-6 Mats E Djuse 2140/6 A 0 29.4 48
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-6 Per Lennartsson 2160/10 D 0 26.9 858
2020-11-24 2020-11-24 Östersund-9 Rikard N Skoglund 2160/11 A 0 26.5g 37
2020-10-29 2020-10-29 Gävle-9 Per Linderoth 2140/4 D 5 23.0 452
2020-10-11 2020-10-11 Rättvik-8 Rikard N Skoglund 2160/5 B 2 25.1 56
2020-09-25 2020-09-25 Bergsåker-9 Mats E Djuse 2640/1 C 3 24.6 154
2020-09-14 2020-09-14 Umeå-4 Magnus A Djuse 1640/4 B 1 23.0 41
2020-08-15 2020-08-15 Romme-4 Erik Adielsson 2660/12 C 0 25.9 247
2020-08-07 2020-08-07 Gävle-2 Jorma Kontio 1140/6 B 1 15
2020-08-01 2020-08-01 Rättvik-4 Vidar Tjomsland 1640/9 D 6 22.3 309
2020-07-22 2020-07-22 Östersund-3 Vidar Tjomsland 1640/1 D 5 23.2 146
2020-07-10 2020-07-10 Dannero-2 Jimmy Jonsson 2660/9 A 1 25.5 89
2020-06-13 2020-06-13 Boden-9 Örjan Kihlström 2140/4 D 6 24.0 91
2020-06-06 2020-06-06 Östersund-6 Örjan Kihlström 2160/14 D 0 25.3 116
2020-05-28 2020-05-28 Boden-7 Jimmy Jonsson 2160/6 A 5 25.7 40
2020-05-03 2020-05-03 Hagmyren-7 Jimmy Jonsson 1660/5 A 3 25.1 36ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se