Urban Kronos travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Urban Kronos travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Urban Kronos har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Urban Kronos har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Urban Kronos


Propulsion bjöd på en helt fenomenal uppvisning när han på nytt vann Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor i förstapris. In..


Propulsion bjöd på en helt fenomenal uppvisning när han på nytt vann Hugo Åbergs Memorial med en miljon kronor i förstapris. Ingen häst har tidigare vunnit Åbergs tre år i rad och det var sannerligen ingen bluffseger som Propulsion tog hem i år. När starten gick strax efter klockan nio i samband med solnedgången på ett välfyllt Jägersro, tog Dante Boko ledningen från innerspåret. Samtidigt startgalopperade stallkamraten Rajesh Face. Ut på den första långsidan sände Erik Adielsson fram Diamanten utvändigt om ledaren och när tempot var relativt lågt kände sig Örjan Kihlström tvungen att ge sig iväg via tredjespår. Men det var upptaget i dödens där Adielsson valde att svara ut Propulsion in på slutrundan och ”Proppen” fick tugga ute i tredjespår resten av loppet. Trots den tuffa resan såg Daniel Redéns superstjärna oförskämt fin ut. Eller han såg kolossalt taggad, stark och morsk ut. Nämnas ska också att han var helt bländande fantastisk i uppvärmningen. Väl inne på upploppet kom Propulsion farande ute i spåren och avgjorde hur lätt som helst. Segern blev retfullt enkel på tiden 1.09,4/1609a.
- Allt blev fel, nu saknar jag faktiskt ord. Jag kände att det där blev inget bra och åttahundra meter kvar var jag på väg till stallet. Nu fick han ta ut sin styrka som jag vet om att han har haft. Det bevisar att den där pulsen han har i träningen den ljuger aldrig. Det här är helt galet. Jag kan inte förklara hans prestation i dag, för det ska inte gå att göra mot de här hästarna. Jag är helt mållös, sa Daniel Redén.

”Med en normal topphäst kan man glömma det”
Även Örjan Kihlström var förstås full av beundran över hästens insats och han har flera gånger tidigare sagt att Propulsion är en av de absolut bästa hästar han har kört.
- Det är ju en fruktansvärt bra häst, det har han visat hela tiden och det visade han i dag också. En helt otrolig individ och en styrka som få andra har, sa Örjan Kihlström.
- Det blev ju opassande för vår del och vi hamnade en bit bak och det var inget tempo. Jag tänkte köra men förstod då att Erik skulle köra fram och det gjorde han. Men sedan var jag tvungen att köra och sätta fart på det själv. Jag hade inget annat val att välja på och med en normal topphäst så kan man bara glömma den här dagen och prova igen. Men det här är ingen vanlig häst. Han är inte gjord av samma virke som oss andra, fortsatte Kihlström.

Diamanten galopperade som slagen
Tvåa i Hugo Åbergs blev Up And Quick som spurtade fantastiskt för Björn Goop. Detta trots att hästen blev störd av Rajesh Face sexhundra meter kvar. Trea blev Pastore Bob som verkligen har visat att han har vuxit in i eliten i år efter att ha börjat i Bronsdivisionen vid årets början.
- Det är en fantastisk utveckling på hästen. Jag är ruggigt nöjd med honom, sa tränaren Johan Untersteiner.
Dante Boko blev fyra från ledningen men däremot blev det galopp för betrodda duon Diamanten (som slagen in på upploppet) och Heavy Sound (i starten).
- Jag körde för att vinna loppet. Det kanske blev för tufft men det kändes inte som att det var tomt, tomt när han galopperade men han tappade stilen, sa Erik Adielsson om Diamanten.

Kihlström/Redén inledde med In Toto Sund
I V75-inledningen, som var ett stolopp, blev det en övertygande seger för In Toto Sund som vann enkelt från ledningen för Örjan Kihlström. Segertiden blev nya rekordet 1.10,0/1609 och tvåa blev Trendy O.K. som höll starkt efter att ha gjort jobbet utvändigt om ledaren på slutvarvet.
- Hon har haft sån form men galopperat och betett sig konstigt tidigare. Men i dag kände jag i värmningen att hon var pigg och och klart bättre än tidigare. Det är en ruggigt bra häst och hon var värd det här, sa tränaren Daniel Redén.
- Hon var jättefin. De sa i stallet att hon verkade på hugget och hon har gått bra tidigare också men var nog snäppet vassare i dag, sa Örjan Kihlström.

Lycka för Fredrik och Magdalena
Fredrik Linder har dragit igång som proffstränare igen efter några år inom annan yrkesbransch, bland annat som bagare. Nu fick en lycklig Linder se sin Zeus Bi skrällvinna Finalen i Breeders Course och 600 000 kronor i förstapris. Efter en resa i tredje par utvändigt sluggade han sig först precis före mållinjen för Erik Adielsson. En imponerande insats och segertiden blev helt strålande 1.11,1/1609a. Tvåa blev Holy Water som var grym och trea blev favoriten Zelig Kronos som kördes tufft till ledningen.
- Den här storsegern kom tidigt i omstarten. Man kan ju hoppas på att det ger ringar på vattnet. Jag är jätteglad att hästen fungerar och att vi får det här förtroendet av ägaren Anders Ström. Det känns för jäkla coolt det här, sa en rörd Fredrik Linder som tillsammans med sambon Magdalena tränar sju hästar.
- Han fick ett bra lopp men behöver inte be om ursäkt. Han har accelererat och tagit stora kliv de senaste tre veckorna, berömde Erik Adielsson.

”Seven And Seven – vilken travare”
Snackhästen Seven And Seven gjorde en mersmakande debut för Frode Hamre och USA-hästen presenterade sig med bravur i tävlingsdebuten i Europa. Han öppnade snabbt från innerspåret bakom startbilen och tog enkelt ledningen. Efter att ha fått bestämma tempot gled han säkert ifrån den sista biten för Erik Adielsson. Segertiden i det här fyraåringsloppet skrevs till 1.11,5/1609a.
- Det var en ruskig travare. Han gick för första gången i den här vagnen och han touchade i vagnen två, tre gånger rejält så man fick nästan tinnitus. Då är det bra gjort att ändå hålla rytmen. Vilken travare det var alltså, sa Erik Adielsson.
Racing Mange tog en välförtjänt seger efter flera tappra insatser, när han vann V75-4 för sin tränare Joakim Lövgren.

”Han är en hjälte”
Efter en perfekt resa i andra par utvändigt spurtade han ner ledande Justice Ås kort före mål. Segertiden blev 1.10,1/1609a.
- Det är en hjälte. Han har aldrig någonting kvar när han kommer in efter loppen. Han kämpar och jag tycker att han stod på tur för en seger, sa Joakim Lövgren.
Ferrari River svarade för en mycket stark insats när han vann V75-5 för sin tränare Conrad Lugauer. Efter att tidigt ha körts fram utvändigt om ledaren plockade han knappt ner ledande Global Takeover kort före mål på tiden 1.10,5/1609a.
V75-omgången avslutades med ytterligare en imponerande vinnare den här underbara tävlingskvällen. Det var Urban Kronos som trots en resa utvändigt om ledaren bara var bäst för Örjan Kihlström som därmed tog sin tredje V75-seger. Tränar gör Roger Walmann. Sju rätt på V75 gav 39 617 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvalla-tränaren höll sig väl framme i uttagningsloppen till årets första riktigt stora lopp för treåringarna, E3-finalern..


Solvalla-tränaren höll sig väl framme i uttagningsloppen till årets första riktigt stora lopp för treåringarna, E3-finalerna. Fattas bara annat än att ”Stospecialisten” tog en dubbelseger i stoklassen när både Flash Am och Aleppo Pine tog övertygande segrar. Dessutom kvalade Concrete Dee in till finalen för hingstar och valacker via en tredjeplats. På lördag väntar finalerna på Färjestad med 925 000 kronor i förstapris i respektive lopp.
- Det känns jättekul och jag har två jättefina ston som har alla möjligheter att blanda sig i segerstriden. Jag tycker att båda två är ganska likvärdiga och den som har bäst dagsform är den som har bäst chans. Om det sedan räcker för att vinna återstår att se, men jag måste tro att de är med och krigar om segern. Jag åker till travet på lördag med en bra känsla, säger Roger Walmann.

”Två olika hästar”
I Stofinalen är det Flash Am, som har tagit tre segrar och ett andrapris på fyra starter, samt Aleppo Pine som har vunnit fyra lopp på fem starter. Båda hästarna vann sina uttagningslopp hur enkelt som helst.
- Det är inte så lätt att skilja dem åt så här tidigt på säsongen. De är två olika hästar. Aleppo Pine är den lite mer starkare medan lilla Flash är speedigare. Så här tidigt på året är det svårt att säga vem av dem som är bäst, menar Walmann.
Startsnabba Flash Am har ett drömläge med innerspår bakom bilen och körs av Örjan Kihlström som kvalade in henne. Aleppo Pine har bricka tre och körs av sin ordinarie kusk Kenneth Haugstad.

”Är helt enkelt en snabb häst”
- Flash Am (V75-2)
är en lättravande och lättplacerad liten häst som är startsnabb och speedig. Helt enkelt en snabb häst. Hon har gjort väldigt fina lopp och senast tycker jag att hon var väldigt alert som kunde speeda ifrån på det sättet på den tunga banan. Jag var väldigt glad att jag kunde välja innerspåret till henne och läget är helt perfekt. Det ska mycket till om någon av de andra ska kunna ta en längd på henne i starten. Hon är obesegrad i spets och blir hon överflyglad får man satsa på att hon får luckan till slut istället.

”Är mer rejäl och tål grovjobb”
- Aleppo Pine (V75-2)
är en stark häst och är väl lite mer rejäl och tål att göra mer grovjobb själv. Hon har visat sig vara komplett och har vunnit de loppen hon har kunnat vinna. Hon är den som har varit bäst hittills av mina två, men treåringarna utvecklas väldigt snabbt och olika den här tiden på året. Därför ska jag ärligt säga att jag har svårt att skilja på dem just i dagsläget. Hon fick ett fint lopp i försöket och var inte bottnad på något vis utan det fanns krafter kvar. Hästen är snabb ut men hon är inte lika snabb som Flash. Hon har ett bra läge och sitter bra på det direkt.
Gör du några ändringar i balans och utrustning?
- Jag har inte bestämt det så här tidigt i början av veckan. Jag vill köra lite med dem i två jobb och känna på dem innan jag bestämmer mig. Jag tror att båda skulle kunna gå barfota men jag vill som sagt avvakta veckans jobb först och även se hur banan är på lördag. Aleppo Pine gick med jänkarvagn för första gången senast och gör så igen, men jag tror inte att det blir jänkarvagn på Flash. Rycktussar går båda två med, säger Walmann.
Vad säger du om Concrete Dee som har spår tolv i E3-finalen i öppna klassen för hingstar och valacker.
- Concrete Dee (V75-7)
gjorde ett fint försök och gick så gott han kunde. Det är en stor och tung häst så han var missgynnad av den skitiga banan. Nu är det lite långsökt att han ska vara med och kriga om segern från spår tolv. Han är inte så långt kommen ännu och kan han vara trea, fyra har han gjort det bra.

”Väldigt fin form – slåss om segern”
Det är även V75-finaler under lördagen på Färjestad och Roger Walmann har ytterligare fem hästar med i de loppen. Så här kommenterar han deras möjligheter.
- King City (V75-1) var väldigt bra som tvåa i försök och final i Oslo senast. Men han står svårare inne nu i Silverdivisionen och 2100 meter är en liten nackdel. Han får nog satsa på en slant i första hand från spår åtta.
- Pythagoras Face (V75-3) gick helt okej i comebacken men behöver fler lopp i kroppen för att vinna då han har haft väldigt lite träning i sig.
- Gravity Falls (V75-5) var helt okej som fyra i Oslo senast men han har svårt att sticka nosen först och från bakspår får han smyga med och försöka tjäna lite pengar.
- Dom Perignon (V75-5) har jättefin form och rundade dem senast från bakspår över 1600 meter. Hästen har bra kapacitet och är i en relativt låg klass men att vinna en V75-final från spår elva är inte lätt. Han kan ändå vara med där framme om det klaffar.
- Urban Kronos (V75-6) har väldigt fin form och har tagit två raka segrar. Med en vettig ryggresa kan han absolut vara med och slåss om segern även här. I och för sig vann han från spets senast i Lindesberg men normalt sett vinner han sällan från ledningen och är klart bättre i ryggar, säger Roger Walmann.

Michael Carlsson, Kanal 75


Inom V75 lockade Ina Scots Ära för fyraåringar med dagens största prischeck på 300 000 kronor till vinnaren.Segern gick till Stefan M..


Inom V75 lockade Ina Scots Ära för fyraåringar med dagens största prischeck på 300 000 kronor till vinnaren.
Segern gick till Stefan Melander-tränade Zack’s Zoomer som nu vann andra raka segern efter fyra starter på svensk mark.
Örjan Kihlström satt i segersulkyn och efter en offensiv styrning från åttondespår bakom startbilen hittade han till ledningen efter 700 meter.
- En jättefin häst, han klev i väg bra från start och gjorde jobbet själv. Han ville framåt själv och visade i starten innan att han tål att springa på i bra tempo. Tarzan har en nästa att hitta rätt hästar och så är de duktiga att ta hand om dem också. Att det är en fin häst är det ingen tvekan om, sa Örjan Kihlström.
Segertiden blev 1.12,4 över distansen 2140 meter autostart.
Stefan Melander körde själv Snowstorm Hanover som hade en mindre lyckad dag och galopperade.
- Han blev rullig på barfota, ibland gör man rätt ibland gör man fel. Det var dumt.
Desto gladare var Stefan Melander när det gällde Zack’s Zoomer.
- Jag har sagt att det är en rugg i häst. Jag är ofta uppe på nätterna och kollar lopp från USA och såg honom i flera lopp, sedan såg jag att han gick ut i en sale. Han har underbar exteriör, vi slog till och det verkar vara en bra affär, sa Stefan Melander.

Erikssons första seger i gulddivisionen
Lördagens gulddivision var Östgötaloppet med 200 000 kronor till vinnaren och på förhand handlade det om favoritduon On Track Piraten och Anna Mix
I loppet handlade det också om On Track Piraten och Anna Mix – tills upploppet då Milligan’s School spurtade sylvasst och ställde samtliga schack matt. Segertiden blev 1.12,3 över distansen 2 640 meter autostart.
- Vad var det som hände? Det var underbart. Han gick fantastiskt till slut. Vi har väl lite väntat på detta, men inte från spår 8 i dag, sa Catarina Lundström från stall Stefan Melander.
Kusken Ulf Eriksson hittade fritt från fjärde invändigt i sista sväng och flög lågt över upploppet med den femårige USA-importen och bjöd publiken på en härlig segergest.
- Jag tror det är första gulddivisionen jag vinner trots att jag hållit på i många år, sa Ulf Eriksson.
On Track Piraten var tapper tvåa efter ett lopp i ledningen och tuff press från Anna Mix. Anna Mix slutade fyra.

Drömseger i V75-debuten
V75-omgången inleddes med en mycket imponerande vinnare i Wild Love som vann trots att hon inledde med startgalopp. 1 200 meter från mål valde kusken Kevin Oscarsson en offensiv taktik och styrde fram utvändigt ledaren Mrs Lindy och sedan var Wild Love bara tuffast.
Bengt Simberg, amatör med licens på Halmstadtravet, tränar det fyraåriga stoet och han var kanske gladast av alla på Mantorp denna lördag.
- Det känns omtumlande. Det är jätteskoj. Jag har sett att hästen är på rätt väg, finare, lugnare och tryggare. Jag är alldeles stum. Det är stort. Jag har aldrig startat på V75. Det var en önskedröm jag hade, som jag nästan trodde var ouppnåelig.
Dubbel för Walmann – trippel för Kihlström
I V75-2 blev det tuff körning om ledningen och en 1.08-öppning på täthästarna gynnade favoriten Dom Perignon, som inledde från bakspår och till slut bara joggade ifrån fältet över upploppet i händerna på Örjan Kihlström. Roger Walmann tränar vinnaren som vann på 1.12,3 över distansen 1 640 meter autostart.
Semestrande Roger Walmann kunde räkna in ytterligare en V75-seger då Örjan Kihlström serverade Urban Kronos en perfekt resa i V75-avslutningen.
Totalt alltså ett kusk-hattrick för Örjan Kihlström.

Imponerande vinnare
Baron Gift
blev svaret i silverdivisionen och den femårige hingsten avgjorde mycket enkelt efter en kall styrning av Rickard Svanstedt. Baron Gift inledde utvändigt ledaren men blev avlöst varvet kvar av Racing Mange. Rickard Svanstedt valde sedan att sitta kvar i andra utvändigt när hästarna stötte bakifrån på sista bortre långsidan. När sedan luckan kom in mot upploppet avgjorde Baron Gift i läcker stil.
- Skönt att han fick vinna nu. Har bara gjort bra lopp i år, men har inte haft tur. I dag löste det sig perfekt i sista sväng med luckan. Det här är vår hjälte, som vi kan vara med på lördagarna. Det är lördagarna som gäller och då går det inte att komma med vad som helst utan då måste man ha en riktig häst, sa Rickard Svanstedt.
Breidabliks Cognac fick inget gratis i V75-4 och fick göra jobbet själv utvändigt om ledaren Racing Ribb. När Conrad Lugauer lättade på tömmarna mitt på upploppet stack fyraåringen undan på lätta hovar och var kanske den häst som imponerade mest på Mantorp denna lördag.
- Jag kände mig rätt säker på upploppet, det var bra tryck i honom och han kändes spänstig och fin. Det var extra bra. Han kändes stark hela vägen, en kanonprestation, sa Conrad Lugauer som även tränar hästen.
Utanför V75-spelet visade Conrad Lugauer även upp en oslipad diamant i treårige Hitman River som är fortsatt obesegrad efter fyra starter. Närmast väntar E3-kval.
Utdelningen på sju rätt på V75 blev 124 226 kronor. Sex rätt gav 842 kronor och fem rätt 89 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det kan vara idé att lägga champagnen på kylning om man spelar V75 den här helgen. Sjurättspotten är saltad med jackpotmiljoner..


Det kan vara idé att lägga champagnen på kylning om man spelar V75 den här helgen. Sjurättspotten är saltad med jackpotmiljoner och blir man ensam om sju rätt uppgår belöningen till cirka 35 miljoner kronor. Kanske kan en fyraårig valack döpt efter en champagne vara hästen att luta sig emot. Dom Perignon (V75-2) lämnade senast ett formbesked som hette duga och från stallet är tongångarna uppåt.
- Han har gått fantastiskt bra på slutet. Senast avslutade han riktigt rappt och tog flera längder på upploppet. Den här gången ska han gå barfota runt om och det tror jag är en stor fördel. Jag tror att de ska vara bra för att stå emot honom över upploppet, säger Kenneth Haugstad.
De frågetecken, eller minus om man så vill, som finns är att Dom Perignon utgår från ett bakspår och att han aldrig har startat över distansen. Kenneth Haugstad låter emellertid inte det minsta bekymrad över förutsättningarna.
- Det är första gången över kort distans men han är snabb i benen. Bakspår är aldrig bra över 1 640 men han har rygg på startsnabba hästar och kuskar så jag tror att han får en bra position.

Spurtar hem avslutningen?
”Dompan” är inte stall Roger Walmanns enda segerbud i jackpotomgången på Mantorptravet. I epilogen kan Urban Kronos slå till.
- Han har gått jättebra de två senaste gångerna och speciellt senast. Han fick tryck av Disco Volante i ledningen och gick en 10-tid. Det räckte inte hela vägen hem men vi får hoppas att det gör det nu, säger Kenneth Haugstad, som också hoppas att kusken Örjan Kihlström satsar på en annan taktik den här gången.
- Urban Kronos är inte som bäst när han går i ledning. När han får lite tryck har han visat att han ger sig lite grand. Han är mycket bättre när han får anfalla bakifrån som han gjorde näst senast. Upplägget är helt upp till Örjan men jag hoppas att han har lärt sig något av förra gången, säger Haugstad och skrattar.
Spår tre bakom startbilen borgar för en fin resa men skor på bakhovarna är ett litet minus värt att notera.
- Det har slitit lite på bakhovarna så vi måste spara dem lite. Det är många som säger att det inte spelar någon roll om de har skor eller inte men då fattar jag inte varför man rycker skorna. Det klart att han är bättre barfota runt om men han har vunnit med skor innan och det gör inte så jättemånga meter.
Senast Urban Kronos tävlade med bakskor levererade han en rykande spurt till V75-seger...

Ola Johansson, Kanal 75


Dagens sportsliga höjdpunkt var de två avslutande V86-loppen som var försök i Diamanstoet med 125 000 kronor till vinnaren.I V86-7 på..


Dagens sportsliga höjdpunkt var de två avslutande V86-loppen som var försök i Diamanstoet med 125 000 kronor till vinnaren.
I V86-7 på Åby glänste fyraåriga Hossiana Boko som vann trots en mycket tuff inledning med 1.09,5 första 500 metrarna och 1.11,7 första varvet där hon aldrig fick vara i fred från Milady Amok. Segertiden blev 1.13,0 över distansen 2 140 meter autostart och experten Stefan Hultman var lyrisk i ATG Live.
- Vilken prestation, det ska inte gå. Vilken märr!
Jörgen Westholm tränar talangen och i segersulkyn satt Oskar J Andersson.
På Solvalla gick segern i Diamanstoet också till en fyraåring och det var Rim Perfect som höll undan efter en offensiv styrning av Kaj Widell som kom till ledningen knappa 1500 meter före mål. Halvvarvet från mål ryckte Rim Perfect undan och skaffade sig ett försprång som räckte hela vägen hem före Ava som avslutade positivt. Hans R Strömberg tränar vinnaren.

Urban Kronos imponerade
V86-1 på Åby var ett lopp över dryga tre kilometer och Thomas Uhrberg körde resolut till ledningen med Västerbo Exact som fick öppna rejält. Väl i spets såg sjuåringen rejäl ut och trots att det tog emot lite sista biten blev det en bekväm seger.
- Jag tycker det var en svettig debut över distansen med 1.11 första 1000. Tänkte att: Detta går aldrig…, han gjorde det fantastiskt, sa Halmstadamatören Roger Persson.
Urban Kronos imponerade stort i V86-2 och efter en snabb inledning där täthästarna klockades till 1.08,3 kunde Örjan Kihlström attackera 650 meter före mål från tredje par utvändigt. Långspurten bet väldigt bra och redan in på upploppet hade den Roger Walmann-tränade femåringen avgjort sprinterloppet.
- Det såg väldigt bra ut faktiskt. I dag fick han visa att han kan gå den långa vägen också, sa Roger Walmann.

Spännande spurtduell
V86-3 fick en dramatisk avslutning där favoriten M.T.Mighty Winner vann en mycket spännande spurtduell mot Ugly O.P. Henriette Larsen serverade M.T.Mighty Winner en resa i rygg ledaren och sedan klev hon ut i andra utvändigt 350 meter före mål för att attackera fullt ute i tredjespår över upploppet. Ugly O.P satt tredje invändigt och kom fram ett hack till vinnarhålet dryga 300 kvar och sedan avslutade hon sylvasst via open stretch.
Conrad Lugauer gästade Solvalla med en häst och han gjorde inte resan tur och retur från Skåne i onödan. Ett offensivt upplägg bakom Ukebell Jet innebar en imponerande spets-och-slut-seger i V86-4.
Ledning från start till mål blev det också i V86-5 sedan Christoffer Eriksson hittat till ledningen efter en resolut styrning med Fidagu U.R. Armani Hyrdehöj sköt till vasst från rygg ledaren via open stretch men fick nöja sig med andrapriset.
I V86-6 var favoriten Fighting Bax bara bäst sedan Örjan Kihlström kört fram utvändigt ledaren efter ett varv. Daniel Redén tränar sexåringen som gjorde comeback efter nästan fyramånaders frånvaro och halsoperation.
Åtta rätt på V86 gav 2 089 kronor, sju rätt 37 kronor medan det blev jackpot på sex rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


I solklar ledning med till synes allting klart trots svettig resa.Då gav Nobel Amok sina många anhängare skrämselhicka när han pl&oum..


I solklar ledning med till synes allting klart trots svettig resa.
Då gav Nobel Amok sina många anhängare skrämselhicka när han plötsligt tappade travet 50 meter före mål.
Hästen miste i princip all fart, men hade tillräckligt försprång för att hålla undan sedan han återfunnit aktionen kort före mål.
Bandomarnämnden kikade en stund på situationen och fann ingen otillåten gångart, vilket skulle ha renderat i diskvalifikation.
- Vårt första intryck live var att hästen inte varit över i fel gångart, men vi tittade på filmen ett antal gånger för att vara säkra. Det närmaste var passgång, men han kom aldrig riktigt över i det. Det var ingen lätt situation att bedöma, säger Göran Andersson, bandomare på Solvalla.
Var ni eniga i bandomarnämnden?
- Ja.
Hur vanligt är det att ni får en så svårbedömd situation?
- Det är inte vanligt, säg att det händer fyra gånger per år. Men vi var som sagt väldigt eniga om att fria i det här fallet.
Huvudpersonen verkade ta det hela med ro.
- Man måste göra allt för spänningen, skojade Örjan Kihlström innan han gav sin syn på händelsen.
- Han slappnade nog av lite hästen när han blev själv och höll på att gå över i passgång. Det var nära att det gick åt pipan, men vi lyckades rädda upp det tillsammans.
På frågan om han var orolig när domarna tittade på filmen blev svaret:
- Man kan aldrig vara helt säker, men det kändes som att det skulle gå bra.

”Haft marginalerna på min sida”
Vad gäller prestationen i övrigt levde Nobel Amok mer än väl upp till förväntningarna.
Björn Goop svarade ledningen med Abano H. varför favoriten fick jobba först i andraspår i hårt tempo på sin väg till den omtalade situationen.
- Han är grymt i ordning nu, det var imponerande. Jag hade faktiskt tussarna kvar så det var inte slutsålt i mål, berömde Kihlström som i loppet efter fick se sig utsvarad bakom nästa favorit och då valde en annan taktik.
Stefan Öhman-tränade Titan Brodde fick krypa ner i rygg på Sebastian Journey och speedade förbi sedan luckan uppenbarat sig i början av upploppet.
- Hästen kändes fin hela vägen. Vi hamnade i en position där vi behövde en hel del tur, men idag har jag haft marginalerna på min sida.
I sista avdelningen fick emellertid Kihlström smaka på sin egen medicin. Efter att ha spetsat med Urban Kronos fick han se sig nerspurtad av skuggande Mactheman och Magnus Jakobsson.

Ny jackpot nästa vecka
Att vinna från ledarryggen är av naturliga skäl ännu vanligare på Åby.
Carl-Johan Jepson tog den vägen och utnyttjade open stretch då han sluggade Mellby Dashing förbi Annabelle Dimanche i en tät slutstrid.
Dessförinnan hade även Åby fått en dubbelsegrare i Johan Untersteiner.
Denne började med att spara Jerry Riordans Venere Lux’ speed till upploppet för varpå treåringen visade sig betydligt mer kvickfotad än sina äldre konkurrenter.
Egentränade Cantona America fick istället utnyttja styrkan och visade sig ha mest av den varan i ett svängigt lopp över tre varv.
Övriga två vinnare kom från ledningen.
Harrington och Jorma Kontio kämpade sig undan med säker marginal medan Wilhelm Paals italienare Sciacallo O.M. stod i en klass för sig i ett kortlopp.
Utdelningen på V86 stannade på 4 913 kronor medan sex rätt understeg jackpotgränsen. Det innebär att över sju miljoner kronor flyttas vidare till kommande onsdag.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-2 Örjan Kihlström 1640/8 D 1 12.9 70
2016-10-26 2016-10-26 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/1 B 0 15.7 87
2016-09-26 2016-09-26 Mantorp-8 Kenneth Haugstad 2160/9 B 0 16.4 29
2016-09-03 2016-09-03 Jägersro Trav-4 Örjan Kihlström 2140/2 C 2 15.0g 40
2016-08-08 2016-08-08 Gävle-8 Örjan Kihlström 1640/8 B 0 15.8g 149
2016-07-19 2016-07-19 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/3 B 1 16.0 22
2016-07-07 2016-07-07 Halmstad-1 Örjan Kihlström 2140/3 A 0 14.4 23
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-6 Örjan Kihlström 2140/11 D 3 13.6 229
2016-06-10 2016-06-10 Solvalla-3 Kenneth Haugstad 2140/3 C 1 15.9 44
2016-05-31 2016-05-31 Eskilstuna-11 Kenneth Haugstad 2140/7 B 1 18.1 68
2016-04-22 2016-04-22 Solvalla-7 Kenneth Haugstad 2140/4 C 5 17.1 56
2016-04-15 2016-04-15 Solvalla-8 Kenneth Haugstad 2140/11 C 0 19.3g 62
2016-04-06 2016-04-06 Solvalla-1 Kenneth Haugstad 2140/10 D 2 17.4 64
2017-11-30 2017-11-30 Gävle-7 Örjan Kihlström 1640/2 A 0 g 37
2017-11-01 2017-11-01 Solvalla-10 Örjan Kihlström 1640/1 B 5 13.4 22
2017-10-18 2017-10-18 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/11 C 4 14.4 40
2017-09-25 2017-09-25 Mantorp-4 Örjan Kihlström 1640/10 A 2 12.3 15
2017-09-02 2017-09-02 Jägersro Trav-5 Örjan Kihlström 2160/11 B 7 14.0 65
2017-08-16 2017-08-16 Solvalla-11 Örjan Kihlström 2140/11 B 4 12.7 64
2017-07-25 2017-07-25 Jägersro Trav-9 Örjan Kihlström 2140/5 C 2 13.1 140
2017-07-13 2017-07-13 Örebro-4 Örjan Kihlström 2100/7 B 2 13.2 31
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-6 Örjan Kihlström 2140/7 B 0 13.2 62
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-1 Örjan Kihlström 1640/12 C 1 11.6 54
2017-05-03 2017-05-03 Solvalla-7 Örjan Kihlström 1640/2 C 3 12.4 47
2017-04-14 2017-04-14 Färjestad-3 Örjan Kihlström 2140/7 B 2 15.2 48
2018-09-29 2018-09-29 Solvalla-11 Örjan Kihlström 2140/8 C str
2018-09-22 2018-09-22 Färjestad-5 Örjan Kihlström 2140/7 B 5 13.3 106
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-11 Örjan Kihlström 2140/7 A 0 12.8 53
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-11 Örjan Kihlström 1640/5 C 2 11.2 26
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-11 Örjan Kihlström 1609/6 B 1 10.8 39
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-10 Örjan Kihlström 2140/1 B 0 g 30
2018-06-30 2018-06-30 Färjestad-10 Örjan Kihlström 2140/6 B 1 11.8 43
2018-06-15 2018-06-15 Lindesberg-8 Örjan Kihlström 1640/1 A 1 12.9 14
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-11 Örjan Kihlström 2140/3 A 1 12.3 83
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-11 Örjan Kihlström 1640/2 B 4 10.3 38
2018-05-09 2018-05-09 Solvalla-7 Örjan Kihlström 1640/10 C 1 11.3 33
2018-04-18 2018-04-18 Solvalla-7 Örjan Kihlström 1640/12 A 0 12.3 65
2018-03-29 2018-03-29 Gävle-10 Örjan Kihlström 1660/13 A 1 13.3 51
2018-03-21 2018-03-21 Solvalla-2 Örjan Kihlström 2160/7 A 3 15.3 73
2019-06-25 2019-06-25 Solvalla-4 Torbjörn Jansson 1640/1 C 3 10.8 89
2019-06-11 2019-06-11 Solvalla-4 Kenneth Haugstad 2140/7 C 5 13.0 262
2019-05-22 2019-05-22 Örebro-7 Örjan Kihlström 2100/4 B 0 14.3 45ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se