Uptown Skift travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Uptown Skift travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Uptown Skift har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Uptown Skift har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Uptown Skift


Allt såg klappat och klart ut för femte raka.Hete elitloppskandidaten Admiral As var blytung favorit i aftonens clou Nuncios lopp och såg ut at..


Allt såg klappat och klart ut för femte raka.
Hete elitloppskandidaten Admiral As var blytung favorit i aftonens clou Nuncios lopp och såg ut att gå mot en lika säker som väntad seger – när en galopp helt ändrade loppets utgång kort före mål.
För Örjan Kihlström hade Admiral As tidigt och enkelt tagit sig till ledningen och skaffade sig några längder in över upploppet. Men knappt hundra meter från mål flög favoriten plötsligt upp i galopp.
– Han började bryta ut lite och tappade travet. Det kom överraskande, måste jag säga. Han kändes stark och var gott gående i det läget så formmässigt verkar allt bra. Jag tror inte det är några stora grejer, men det kan vara något litet som kanske stör hästen, sa Örjan Kihlström.
– Det är tråkigt att han hoppade som klar, men sådan är sporten. Han har gjort det förr och kommer säkert göra det någon mer gång. Det är svårt att säga varför, banan var lite stum i kväll men jag vill inte skylla på det. Vi får analysera, men han är pigg och glad efter loppet i alla fall, så vi glömmer det här, sa tränaren Reijo Liljendahl.

En bra årsdebut för elitloppshästen
Någon skugga ska för den sakens skull inte falla över Milliondollarryhme.
Flaggskeppet från Fredrik B Larssons stall har varit med i Elitloppet de tre senaste upplagorna och kan mycket väl vara på väg dit igen. Med Ulf Ohlsson i vagnen spetsade Milliondollarryhme, som sedermera överlämnade till Admiral As och nu hastigt och lustig fick segern i tät kamp mot Missle Hill.
Den senare levererade en rejäl comeback på svensk mark, efter att ha gått hela loppet utvändigt om ledaren. Segertiden i loppet noterades till 1.13,0 över 2140 auto.
– Det var ju lite konstigt…Reijos häst var ju redan i mål och vår såg ut att gå mot andraplatsen när den hoppade. Det var ju tråkigt för dem, men så är det med trav. En lite konstig känsla, men vi vann och hästen såg fin ut. Han var lugn och fin, nästan lite flegmatisk och det är bra. Det blev en bra årsdebut, sa Fredrik B Larsson.

Dubbla vinnare från Frode Hamre
Frode Hamre var på hugget på Bjerke.
Det blev två segrar på V86®. Kvällens inleddes med M.S Star Trotter som med bravur infriade favoritskapet. Den pampige valacken, med Eirik Höitomt i sulkyn, kom till ledningen efter ett halvvarv och ryckte undan ur sista sväng. Något som resulterade i en överlägsen seger.
Pålitlig var även Glazier’s Vici som kirrade Hamre-stallets andra för kvällen. Åsbjörn Tengsareid hade rollen som segerkusk. Sjuåringen synade dödens, blev ledaren allt mer närgången genom sista kurvan och kopplade ett enkelt grepp in över upploppet.
Formbesked från Thai Harlem. Fyraåringen från Anders Lundström Woldens stall återvände till vinnarcirkeln efter att ha anfört sitt lopp från start till mål. Segern blev, för Vidar Hop, säker före den starkt spurtande favoriten Mc Burney.

Första fullträffen i tjugonde starten
I karriärens tjugonde start så fick Conrads Anette äntligen sätta pricket över i:et. Stoet stod för en liten skräll när hon för sin tränare Jörgen S Eriksson tog sin första seger. Det efter vad som får beskrivas som en drömresa. Conrads Anette hittade rygg på ledaren, hittade fritt spelrum över upploppet och fick kort före mål fatt i favoriten Southwind Boko som höll tappert efter en utvändig resa.
En annan som tog en efterlängtad seger var Rolf Martin som bärgade första segern på närmare ett och ett halvt år då han grejade vinsten i kallblodsloppet på Bjerke. Vinnaren gick en tung avslutning genom tredjespår för att på linjen fånga in Aner Ikke och Birk Faks. Adrian Solberg Akselsen körde vinnaren som hör hemma i Lars Martin Löves stall.
För att fortsätta på temat. Uptown Skift.
Det här var tionde starten för stoet från Svante Ericssons stall och nu kom första segern i karriären. Det lär bli fler, som det såg ut i kväll. Petter Lundberg körde direkt den barfotatravande Uptown Skift till ledningen och därifrån var det full kontroll.
Napoleon Cash är en häst som lär ha mycket pengar att hämta under säsongen. Timo Nurmos-travaren gjorde första starten på sex månader men var direkt på segerhumör. Carl Johan Jepson körde som vanligt valacken, som höll sig i ledningen hela loppet för att vinna säkert.

Elitloppsvibbar från Sister Sledge
En spännande årsdebutant fick vi se strax före V86®.
Daniel Redéns vassa amerikanska sto Sister Sledge, som vann Fyraåringseliten för ston i fjol, gjorde säsongens första framträdande. Något som slutade i en högst väntad viktoria. För Örjan Kihlström fick Sister Sledge öppna 1.08,7 första 500 för ledningen, men kunde sedan sänka farten. Återstoden av loppet blev helt utan dramatik. Segern i Avelsföreningens Jubileumslöpning togs på 1.14,2 över 2140 auto.
– En 1.08-öppning var kanske inte vad man ville se i en årsdebut, men det här bör väl föra henne framåt rejält. En väldigt kvick och snygg häst och jag tror att sprinterdistans är hennes optimala. Jag tror att om hon tagit vintern bra och har form, kan hon vara en häst för Elitloppet, sa Redén.
Åtta rätt betalade 7564 kronor. Sju rätt 76 kronor. Jackpot för sex rätt.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Selected News (GS75-1) gjorde sig ett namn direkt när han började tävla. Då stod Hans-Owe Sundberg för träningen och redan efter ..


Selected News (GS75-1) gjorde sig ett namn direkt när han började tävla. Då stod Hans-Owe Sundberg för träningen och redan efter debutsegern hemma på Solvalla klargjorde körande Torbjörn Jansson, som kört otaliga elittravare under sin långa karriär, att treåringen han satt bakom var något extra.
- Att det är en häst en bit utöver det vanliga är det inget snack om, var toppkuskens kommentar efter loppet.
Under treåringssäsongen blev det 6 segrar på 13 starter, en tredjeplats i Breeders’ Crown och 1,2 miljoner kronor insprunget. I fjol, som fyraåring, gick det inte fullt lika bra och inför årets sista start hade han vunnit två av tio lopp.
Men då, i Solvalla Grand Prix, slog han till och via en mäktig långspurt bärgade han 300 000 kronor och sin största seger hittills. Ett fint avslut på säsongen och ett fint avslut på Hans-Owe Sundbergs framgångsrika karriär. Vid årsskiftet gick han i pension och Svante Ericsson tog över gården i Taxinge söder om Stockholm.
- Selected News ägare äger gården och det var i samband med flytten som jag fick reda på att hästen skulle stanna. Att man får in en sådan häst i träning händer inte varje dag precis så det var naturligtvis jättekul. En fin inflyttningspresent, säger Svante Ericsson.

”Ska duga väldigt bra”
Vad var känslan första gången du körde honom?
- Att det nog var det värsta jag har kört. Jag har haft bra hästar tidigare men ingen med den tekniken som han har.
Hur har vinterträningen gått?
- Jättebra! Han vann sista loppet för Hans-Owe och var i ruskigt bra författning när jag tog över. Och han har känts bra under hela vintern. Jag har inget att gnälla på.
Hur vässad är han inför årsdebuten?
- Inte särskilt. Han har tränat mycket men inte gått några jättesnabba jobb. Han har tränat som alla våra andra och de har gått bra, så jag litar på att vårt träningssätt funkar även för honom.
- Jag har inte varit inne och kört honom i något rundbanejobb men vi har rundbana hemma och där har han gått 1.22 i 2 600 meter som fortast. Och det gjorde han på bra sätt.
Hur spänd är du inför årsdebuten?
- Det ska så klart bli jäkligt spännande. Som vi vet sedan tidigare är det en ruggigt fin häst och det känns som sagt i träningen också att det är lite extra.
Spår sex bakom bilen och bara åtta startande. Hur ser du på loppet?
- Han ska duga väldigt bra där men han är inte direkt vässad och i den här klassen finns det inga direkt enkla lopp. Det är inte det viktigaste loppet i år heller utan det viktigaste är att han fungerar.
Men han är ett givet streck på kupongen för alla som ska spela GS75?
- Jag är helt värdelös på att bedöma chanserna men vore jag spelare skulle jag ta med honom.
Hur ser den fortsatta planen ut för honom?
- Vi har höga mål med honom men först måste han komma igång och visa att han funkar. Sedan kan vi planera den fortsatta matchningen.

Rycktussar och skoryck
Svante Ericsson drar inga utrustningsmässiga växlar på Selected News, utan det blir skor och öppet huvudlag. Men på stallkamraten Uptown Skift (GS75-4) planerar han spännande ändringar.
- Hon har galopperat två gånger i rad och även om hon har gjort bra upphämtningar har det varit lite tråkigt för hon är ingen häst som ska galoppera i vanliga fall. Men hon tränar väldigt bra och i går (tisdag) provade jag att rycka tussarna på henne för första gången. Hon svarade väldigt bra på det och barfota fram tror jag också kommer göra rätt så bra skillnad. Jag kan inte lite helt på henne i och med galopperna men sköter hon sig och får en fin resa ska hon kunna vara med och slåss om det.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-11-23 2021-11-23 Eskilstuna-9 Svante Ericsson 2140/4 D str
2021-11-04 2021-11-04 Örebro-2 Svante Ericsson 2140/2 C 4 17.7 425
2021-10-26 2021-10-26 Eskilstuna-2 Svante Ericsson 2140/11 C 7 17.6 1242
2021-10-11 2021-10-11 Mantorp-2 Svante Ericsson 2140/4 D 7 17.5 1127
2021-09-28 2021-09-28 Eskilstuna-1 Svante Ericsson 2140/10 D 6 19.1 279
2022-12-21 2022-12-21 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/5 D 0 16.8 125
2022-11-11 2022-11-11 Örebro-6 Ulf Ohlsson 2140/6 D 0 g 61
2022-10-25 2022-10-25 Eskilstuna-7 Ulf Ohlsson 2140/4 C 4 16.4 56
2022-09-29 2022-09-29 Örebro-10 Björn Goop 2100/10 D 7 14.1 131
2022-09-15 2022-09-15 Örebro-2 Ulf Ohlsson 2100/12 D 0 14.6 241
2022-09-01 2022-09-01 Örebro-8 Svante Ericsson 2100/2 D 2 14.1 237
2022-06-13 2022-06-13 Färjestad-10 Petter Lundberg 2140/3 D 0 g 102
2022-05-18 2022-05-18 Solvalla-7 Petter Lundberg 2140/9 B 4 15.2 73
2022-05-04 2022-05-04 Solvalla-2 Markus B Svedberg 1640/7 B 5 13.8 72
2022-04-20 2022-04-20 Solvalla-5 Petter Lundberg 2140/5 B 2 15.8 39
2022-04-06 2022-04-06 Solvalla-8 Petter Lundberg 2140/5 B 1 15.3 22
2022-03-20 2022-03-20 Romme-7 Petter Lundberg 2140/2 D 2 13.6 104
2022-02-28 2022-02-28 Örebro-6 Markus B Svedberg 2140/6 D 5 17.4g 36
2022-02-16 2022-02-16 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/6 D 2 17.6g 23
2022-02-02 2022-02-02 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/5 C 4 17.0 79
2022-01-19 2022-01-19 Solvalla-3 Örjan Kihlström 2140/1 C 5 17.4 93
2023-12-04 2023-12-04 Eskilstuna-7 Per Lennartsson 2160/6 C 2 15.9 37
2023-11-21 2023-11-21 Gävle-9 Ulf Ohlsson 2140/7 B 5 14.4 273
2023-10-24 2023-10-24 Eskilstuna-7 Agnes Larsson 2640/6 B 2 15.9 97
2023-10-17 2023-10-17 Eskilstuna-7 Agnes Larsson 2140/3 A 6 17.5 43
2023-09-21 2023-09-21 Örebro-4 Emelie Pettersson 2100/8 B 6 17.5 388
2023-08-26 2023-08-26 Eskilstuna-7 Emelie Pettersson 2640/7 C 0 16.3 301
2023-08-15 2023-08-15 Eskilstuna-1 Emelie Pettersson 1640/8 C 2 12.8 334
2023-08-03 2023-08-03 Gävle-4 Agnes Larsson 1640/9 B 7 14.6 100
2023-07-07 2023-07-07 Lindesberg-8 Svante Ericsson 2140/3 D 0 g 569
2023-06-19 2023-06-19 Eskilstuna-7 Erik Adielsson 2640/4 D 3 16.1 332
2023-06-05 2023-06-05 Eskilstuna-3 Tom Johansson 2140/6 C 0 17.5g 32
2023-04-29 2023-04-29 Örebro-4 Svante Ericsson 2160/13 D 0 15.8 1517
2023-02-23 2023-02-23 Färjestad-9 Svante Ericsson 2140/4 C 6 16.8 375
2023-02-08 2023-02-08 Solvalla-6 Svante Ericsson 2140/2 C 5 18.3 618
2024-06-06 2024-06-06 Lindesberg-7 Magnus A Djuse 1640/1 B 0 g 36
2024-05-21 2024-05-21 Eskilstuna-6 Svante Ericsson 2140/5 B 1 15.7 34
2024-05-01 2024-05-01 Solvalla-6 Per Lennartsson 1640/6 C 0 12.9 438
2024-04-11 2024-04-11 Gävle-8 Emelie Pettersson 1640/7 C 2 12.7 184
2024-03-29 2024-03-29 Eskilstuna-2 Markus B Svedberg 2140/9 C 0 14.9 144
2024-03-12 2024-03-12 Eskilstuna-1 Per Lennartsson 2140/7 C 3 14.3 241
2024-02-15 2024-02-15 Örebro-8 Per Lennartsson 2100/11 B 4 15.6 392
2024-01-15 2024-01-15 Mantorp-9 Per Lennartsson 2140/2 B 6 16.3 39ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se