Ungern travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ungern travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ungern har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ungern har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ungern


V75 Champions, tidigare V75 Mästaren, är en traditionsfylld tävling där det gångna årets 15 mest framgångsrika kuskar inom..


V75 Champions, tidigare V75 Mästaren, är en traditionsfylld tävling där det gångna årets 15 mest framgångsrika kuskar inom V75-spelet gör upp.
I år har man breddat kuskmatchen från ett till hela sex lopp.
Det innebär att lördagen på Solvalla kommer att se samma kuskar i alla avdelningar utom en – där de främsta lärlingarna istället gör upp.
Eller i alla fall nästan samma kuskar.
Eftersom två V75-lopp inte lyckades locka fulla startfält så fick några kuskar kliva åt sidan.
Värst drabbad blev Per Lennartsson som missade två uppsittningar och således bara kör fyra V75-avdelningar.
- Det var lite tråkigt förstås, men man får vara glad åt de man får köra. Det är fina hästar och stora pengar, speciellt som jag inte kör så mycket åt andra tränare nuförtiden, säger Per Lennartsson som i princip fixade sin biljett till V75 Champions helt utan hjälp.
Tio av fjolårets tolv V75-segrar togs nämligen med egentränade hästar.
På bara 34 starter.
- Det måste vara ganska unikt. Ibland kan man få fram en häst som vinner sju-åtta V75-lopp en säsong och komma med den vägen, men det här var spritt över fem hästar och visar att vi trots få starthästar har ganska bra bredd i stallet.
Ännu mer anmärkningsvärda blir resultaten när man tittar på oddsen.
Bland vinnarna fanns Nappa Scar till 77 gånger pengarna, samt segrar för Order to Fly till 41, 18 respektive 11 gånger insatsen.
Översatt i pengar gav varje spelad hundralapp på en Per Lennartsson-tränad V75-häst under fjolåret 524 kronor tillbaka. Eller 14 430 kronor i nettovinst om man spelade 100 kronor på alla.
- Det är egentligen helt sjukt bra resultat. Vi hade verkligen marginalerna med oss, samtidigt är jag stolt och glad att det lyckades. Just framgångarna på V75 var höjdpunkten för stallet förra året.

Mer jobb med färre hästar
Vad tycker om det nya upplägget för V75 Champions?
- Om man ska se det ur ett tävlingssammanhang så är det mer rättvist. Nu blir en kuskmatch aldrig riktigt rättvis hur man än vänder och vrider på det, speciellt inte sådana där en del har möjlighet att välja hästar.
Hur jämför du V75 Champions med andra kuskmatcher du har kört?
- Oftast är det tre-fyra lopp, många gånger på vanliga dagar på småbanor. Det är väl inte så spännande alltid. Nu är det V75 med hästar av högsta kvalitet och jättepengar. Det är helt unikt. Jag kan inte tänka mig att det finns någon kuskmatch i hela världen som har den här kvaliteten på hästar och sådana prispengar.
Du säger att du inte kör lika mycket åt andra tränare numera, skulle du vilja det?
- Det är väldigt sällan jag åker på en tävlingsdag när jag inte har egna hästar med. Jag fokuserar på stallets hästar i första hand. Är jag på plats en tävlingsdag är det självklart att jag gärna kör åt andra, men jag varken orkar eller har tid att köra lopp fem-sex kvällar i veckan.
- När vi hade ett stall på 100-120 hästar, då hade vi personal som skötte det mesta. Försteman och hovslagare. Nu är vi sex personer som jobbar och jag skor i princip alla hästar själv.
Så du jobbar mer med 40 hästar jämfört med 120?
- Ja, betydligt mer. Det är fem fulla arbetsdagar plus helger. Men jag är typen som hellre är i stallet än sitter hemma och pillar mig i naveln så det passar mig bra.
Är det roligare med ett mindre stall?
- Ja, definitivt. Jag älskar att vara varje häst nära, att känna varje häst. Det kan man inte göra med 150 hästar i träning, vad folk än säger. Det blir mer en industri på något sätt. Men sedan gör ju ett stort stall att man vinner fler lopp och blir mer hyllad.
Så du längtar inte tillbaka till att träna över 100 hästar?
- Det var jättehäftigt på sitt sätt. Men jag har alltid gillar att arbeta med unghästar. Och har man 120 starthästar och 40 unghästar så måste man delegera ut arbetet. Nu kan jag vara med i varje träningsjobb med varje unghäst, det gillar jag.

Nytt stjärnskott från Serbien
Av Lennartssons fyra styrningar kommer en från det egna stallet och är således sett till resultaten i fjol extra intressant.
Det handlar om en häst med synnerligen ovanlig bakgrund, född i Serbien och med sina flesta resultat från Ungern kom Euklid A.T. (V75-2) i Per Lennartssons vård i november.
Resultatet hittills är fläckfritt, två segrar på två starter vilket inbringat 70 000 kronor.
Mer än vad hästen hade tjänat på sina tidigare 24 starter, trots nio vinster.
Hur fick du tag i den här hästen?
- Det var ägaren som skickade melj och frågade om jag var intresserad av att prova två hästar. Jag tror att han hade sneglat på Jager Oaks (som också är född i Serbien och bland annat vann V75-lopp i fjol reds. anm.) och tyckte att de här också hade kvaliteter att duga i Sverige. Jag svarade att jag givetvis ville prova, sedan körde de upp hästarna.
Är det något som är annorlunda med hästar från mindre travnationer?
- Det jag kan säga, i alla fall de jag har fått därifrån, är att de inte är lika genomtränade, de har inte samma fysik. Det har krävts tre månaders uppträning för att bli startklara med svenska förhållanden. Å andra sidan har de mycket löprutin i förhållande till intjänade pengar.
Vad har du fått för intryck av honom?
- Han hade inte imponerat i träningen inför debuten så jag visste inte alls var jag hade honom. Vi hamnade i rygg på ledaren och han kändes jättefin. Luckan kom 40 meter före mål och då verkligen störtdök han, på fem steg tog han en längd, det var anmärkningsvärt. Då kände jag att det finns väldigt mycket spring i hästen.
- Jag var bortrest i andra starten, men Örjan lät väldigt nöjd och sa att det fanns mycket krafter kvar i mål.
Det blir första starten med svensk voltstart, hur ser du på det?
- Han borde klara det, även om jag har svårt att se att han bara ska flyga till ledningen. Det är inte känslan, även om han är kvick i fötterna. Från spår sex måste man kunna vända snävt och det vet jag inte hur han hanterar.
Ska ni träna på det i veckan?
- Det var inget jag hade tänkt, men när du säger det så kanske jag ska prova att vända med honom en extra gång. Han ska ändå gå ett jobb på rundbanan.
Vill du köra i spets om du kommer dit?
- Det kan jag absolut tänka mig, även om jag inte alls vet hur han fungerar i den positionen. Grejen med den här hästen är att han är fantastiskt snabb, så får vi se hur vi kan utnyttja det.
Ändrar du något?
- Nej, det blir fortsatt öppet huvudlag och vanlig vagn.
Tror du på seger?
- Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro. Jag vill se hur han duger mot den här typen av hästar, det är ju betydligt tuffare än vad han har mött. Men det är klart att jag hoppas att han kan hävda sig.
Av övriga styrningar är Lennartsson bara bekant med 12 Radjah d’Inverne (V75-5) som han slutade oplacerad bakom i ett långlopp i november.
- Han kändes stark som sjutton, men sedan gick han rakt in i väggen på några steg. Det var inte normalt och hästen måste ha varit sjuk den dagen. Men jag har sett att han har gått jättebra efteråt så det ska bli spännande, det var en riktigt fin häst att köra.
Hur stort vore det för Per Lennartsson att bli V75-champion?
- Det vore kul. Som med allt annat, är man med och tävlar vill man vinna. Men jag somnar nog gott på kvällen även om det skulle gå dåligt.

Robin Johansson, Kanal 75


Jimmy Takter, 57, har en oerhört framgångsrik karriär att se tillbaka på och har vunnit otaliga storlopp i USA men även Elitloppet oc..


Jimmy Takter, 57, har en oerhört framgångsrik karriär att se tillbaka på och har vunnit otaliga storlopp i USA men även Elitloppet och andra storlopp i Europa. Han har blivit utnämnd till Årets Tränare i USA sex gånger men nu berättar stjärntränaren i en intervju med Harness Racing Update att han tar time out från travet.
- Jag ska inte göra någonting under 2019 och därefter får jag se vad jag ska göra. Helt enkelt behöver jag tid på mig innan jag bestämmer vad jag ska syssla med, säger Takter till Harness Racing Update.

”Jag är inte alltid en stark person”
Takter säger till tidningen att han är sliten efter att ha arbetat hårt under 35 år som tränare och under ständig press. Han har fått motivationsbrist.
- Jag har levt under hårt tryck och är inte alltid en stark person i alla lägen. Tyvärr har jag lätt för att komma in i depressioner och gå ner mig.
Jag vill ju vara med och kriga i toppen, men det kan jag inte hela tiden. Det har varit hårt arbete i 35 år och jag vill få bort stressen och komma i bättre form både fysiskt och psykiskt.
– Jag känner inte samma motivation längre och för att lyckas måste du vara väldigt motiverad. När hungern börjar tryta är det dags att göra någonting annat, säger Jimmy Takter som även berättar att hästarna kommer att tas över och tränas dels av dottern Nancy Johansson, samt av Per Engblom.

Kanal 75


Mads H Nielsen är född dansk men har numera dubbelt medborgarskap sedan han varit bosatt i Sverige under en längre tid.– Det ska bli kul! D..


Mads H Nielsen är född dansk men har numera dubbelt medborgarskap sedan han varit bosatt i Sverige under en längre tid.
– Det ska bli kul! Det känns förstås lite konstigt att köra i blågult och inte i de danska färgerna, men jag är en tävlingsmänniska och målsättningen är självklart att vinna för Sverige. Jag vet att det krävs lite tur i lottningen, men formen känns bra, säger Mads H Nielsen.
Mads jobbar till vardags hos Solvallatränaren Mattias Djuse. Efter fjolårets toppresultat på 19 segrar som bidrog till att han utsågs till Stig H-stipendiat har han fortsatt på framgångens stig och står just nu på 13 fullträffar.
Lärlings-EM har körts sedan 1986 och Sverige har tagit sex titlar: Mikael Carlstedt (1987), Per Lennartsson (1989), Micael Melander (1993), Erik Adielsson (1997-98) och Johan Untersteiner (2006). Till svensk representant utses kusk under 25 år med max 100 segrar totalt och som tog flest segrar underföregående år.

Årets deltagare i lärlings-EM
Lindsay Celis, Belgien
Kasper Foget, Danmark
Henna Halme, Finland
Marius Coignard, Frankrike
Michael Goggin, Irland
Danny Brouwer, Nederländerna
Adrian Solberg Akselsen, Norge
Jeroni Fuster Andreau, Spanien
Mads H Nielsen, Sverige
Hubert Baginski, Tjeckien
Andreas Geineder, Tyskland
Victoria Nemeth, Ungern

Kanal 75


Årets upplaga av Kusk-EM avgjordes under fredagskvällen på Mariendorf-banan i Berlin. Sveriges representant Björn Goop slutade på en..


Årets upplaga av Kusk-EM avgjordes under fredagskvällen på Mariendorf-banan i Berlin. Sveriges representant Björn Goop slutade på en andraplats och tog hem silvermedaljen. Han var med i Kusk-EM för fjärde gången och det här var hans andra silver (tidigare 2010 också).
Bästa placeringen i de sex loppen blev en andraplats och tillsammans med flera goda placeringar gjorde att Goop slutade på totalt 52 poäng. Han var därmed åtta poäng efter segraren Mika Forss som fick ihop 60 poäng.
- Jag gjorde mitt bästa och det gick vägen till en andraplats. Att få representera sitt land är en ära och för mig är det viktigt. Jag njuter av att få göra det, sa Björn Goop vid prisutdelningen.
Och tillade i Björnkollen lite senare.
- Jag har ett silver sedan tidigare och man vill alltid ha högsta valören men det kändes som att det var max i dag av det jag fick köra och jag är nöjd med det. Den som vann Mika Forss var väldigt, väldigt duktig. Nu är jag inkvalad till VM som körs i Kanada i augusti och det är det land som jag inte har kört i så det känns jättekul, sa Goop.
De sex främsta kuskarna i EM kvalificerade sig till VM.
 
Resultat Kusk-EM 2016
 1. Mika Forss – Finland – 60 poäng
 2. Björn Goop – Sverige – 52 poäng
 3. Rick Ebbinge – Nederländerna – 47 poäng
 4. Eirik Høitomt – Norge – 45 poäng
 5. Gerhard Mayr – Österrike – 45 poäng
 6. Michael Nimczyk – Tyskland – 44 poäng
 7. Noel Baldacchino – Malta - 41poäng
 8. Rik Depuydt – Belgien - 41poäng
 9. Enrico Bellei – Italien – 33 poäng
10. Csaba Lakatos – Ungern – 30 poäng
11. Birger Jörgensen – Danmark – 29 poäng
12. Matthieu Abrivard – Frankrike – 25 poäng

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-29 2016-12-29 Åby-10 Stig-Arne Johansson 2140/12 D 3 17.7 1020
2016-12-20 2016-12-20 Jägersro Trav-3 Axel Perner 2140/6 D 5 18.6 809
2016-12-12 2016-12-12 Halmstad-1 Stig-Arne Johansson 2140/3 D 0 18.8 2108
2016-11-28 2016-11-28 Halmstad-6 Axel Perner 2160/10 D 0 21.6 639
2016-11-16 2016-11-16 Jägersro Trav-1 Axel Perner 2160/13 D str
2016-10-25 2016-10-25 Jägersro Trav-4 Stig-Arne Johansson 2140/1 D 0 18.6 603
2016-08-14 2016-08-14 Mariehamn-6 Stig-Arne Johansson 2140/8 D 0 437
2016-07-23 2016-07-23 Romme-2 Stig-Arne Johansson 2160/14 C 0 19.9 877
2016-07-10 2016-07-10 Mariehamn-1 Stig-Arne Johansson 2140/8 D 0 320
2016-07-08 2016-07-08 Mariehamn-2 Stig-Arne Johansson 2140/4 C 0 401
2016-06-22 2016-06-22 Bollnäs-1 Stig-Arne Johansson 2140/9 D 7 18.5 665
2016-06-06 2016-06-06 Mariehamn-6 Stig-Arne Johansson 2140/4 D 0 356
2017-11-23 2017-11-23 Åby-11 Thomas Uhrberg 2160/7 C str
2017-11-09 2017-11-09 Åby-3 Peter Untersteiner 2640/11 D str
2017-10-29 2017-10-29 Åby-2 Stig-Arne Johansson 2140/11 C 7 18.5 430
2017-10-19 2017-10-19 Åby-6 Thomas Uhrberg 2140/7 D 0 16.1 736
2017-10-07 2017-10-07 Jägersro Trav-8 Stig-Arne Johansson 2160/3 C str
2017-08-15 2017-08-15 Vaggeryd-8 Stig-Arne Johansson 2640/12 D 7 21.4 1118
2017-08-05 2017-08-05 Jägersro Trav-3 Stig-Arne Johansson 2640/6 D str
2017-08-01 2017-08-01 Jägersro Trav-3 Stig-Arne Johansson 2640/5 D str
2017-07-29 2017-07-29 Kalmar-3 Stig-Arne Johansson 2140/11 D 0 18.9 869
2017-06-12 2017-06-12 Halmstad-4 Stefan Söderkvist 2140/1 D str
2017-05-29 2017-05-29 Åby-10 Stig-Arne Johansson 2140/12 C str
2017-05-18 2017-05-18 Åby-10 Stig-Arne Johansson 2160/12 D 0 17.6 4054
2017-03-29 2017-03-29 Åby-3 Johan Untersteiner 2140/11 D 0 18.5 614
2017-03-16 2017-03-16 Åby-10 Stig-Arne Johansson 2140/2 D 0 831
2017-03-02 2017-03-02 Åby-8 Thomas Uhrberg 2140/6 D 0 19.7 291
2017-02-02 2017-02-02 Åby-2 Thomas Uhrberg 2140/1 D 3 18.4 65
2017-01-30 2017-01-30 Halmstad-5 Stig-Arne Johansson 2180/8 D str
2017-01-18 2017-01-18 Åby-1 Thomas Uhrberg 2160/7 C 4 18.3 162
2018-11-28 2018-11-28 Åby-1 Peter Ingves 2160/6 C 0 461
2018-10-23 2018-10-23 Jägersro Trav-7 Stefan Söderkvist 2140/8 D 0 21.0 804ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se