Uncle Töll travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Uncle Töll travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Uncle Töll har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Uncle Töll har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Uncle Töll


Åby körde V86® tillsammans med Solvalla under onsdagen.I Stockholm kördes tre uttagningar i den nya Solvallaserien med final om två ve..


Åby körde V86® tillsammans med Solvalla under onsdagen.
I Stockholm kördes tre uttagningar i den nya Solvallaserien med final om två veckor och en som ska passas där är helt klar Sundbyholmshästen Michigan Bro.
Inför onsdagens lopp hade fyraåringen radat tre segrar efter andraplatsen i debuten under fjolåret.
Då samtliga segrar var tagna från ledningen var det ett test hur ett spår elva bakom bilen skulle fungera. Svedberg var dock inte orolig på förhand. Lättare gick det också då storfavoriten Say No More Zaz galopperade innan fältet släpptes på.
– Det var när favoriten galopperade som jag körde framåt direkt. Tanken var att köra till ledningen men det fick jag inte och då var det bara att lägga sig lugn utvändigt och det passade väl ganska bra också, sa Svedberg.
Positionen utvändigt ledaren höll dock på att bli en plats i tredjespår då Michigan Bro tappade fokus mitt i loppet.
– Han väntar på vad jag ska säga till honom och på upploppet kopplade han grepp direkt. Men visst är han svår att veta var man har – för han springer ju och lallar. Han är skön att köra annars och hoppas att han fortsätter utvecklas. Om vi kan slipa till honom kanske vi kan vara med i något årgångslopp med honom, sa Markus B Svedberg lite försiktigt.
Segern på V86 innebar att det blev en dubbel till stallet på Solvalla. Svedberg vann även ett stolopp under förkvällen på Solvalla med fyraåriga Nunja som tog andra raka segern.

Dubbelsegrare från Halmstad
Mölndal och Åbytravet var målet under onsdagen för holländske tränaren Rob T De Vlieger.
Den unge holländaren reste från Amsterdam med två hästar och vann med båda.
Femårige Luv Lois Schermer vann ett lopp utanför V86-spelet, karriärens sjunde i 22:a starten. Rick Ebbinge kuskade även bakom sexårige Kirby Starlake som speedade till en plättlätt seger i trekilometersloppet efter att ha serverats en spårsnål resa av Ebbinge.
Tränaren Rob T De Vlieger kommer att ”campa” i Göteborgsområdet till nästa lördag.
– Planen är att stanna tio dagar och sedan vara med i V75 nästa lördag då Åby kommer att ha tävlingar nästa gång. Jag hoppas att hästarna gör det samma som i dag – men det är redan över förväntan!

Inget fusk med styrketräningen
Adrian Kolgjini tog sin andra seger under onsdagen då han vann V86-7 med egentränade och egenägda Athena Face som stod för en stark långspurt då hon plockade ner ledande favoriten Honor.
– Vi köpte henne mest för stammen egentligen. Hon var väldigt krokig i framstället, så det fick vi arbeta bort. Man måste ha en bra hovslagare och sedan måste man träna mycket styrka. Styrketräning kan få bort det mesta, sa Adrian Kolgjini i vinnarcirkeln.
André Eklundh-tränade Uncle Töll var jättefin efter ett lopp utvändigt ledaren för Thomas Uhrberg i V86-inledningen. Ett rivigt lopp där Conrad Lugauer visade stallform med startgalopperande favoriten Romeo som kom tillbaka i spåren framdragen av stallkamraten Orkan von Haithabo som också gick starkt bakom vinnaren.
Rick Ebbinge hade en bra dag, som han allt som oftast har. I ett stolopp ledde Gustav Johansson runt om med storfavoriten (37 procent) Bahia från Ebbinges stall. Tvåa Rick Ebbinge i egen hög person med Leanne Schermer.

Fyra vinnare delade på potten
Utdelningen på V86 blev alltså återigen hög med endast fyra vinnande system.
På Solvalla låg Örjan Kihlström bakom den största överraskningen. Stefan Melander-tränade Hard Landing var endast spelad på två procent.
– Hon var lite väl bortglömd på spelet tycker jag, sa Kihlström.
Snabbaste upploppet för kvällen svarade Jeppas Uppercut för. Elisabet Fellman tränar åttaåringen som fick för långt fram från kön. Segern i stället till Gävletränaren Fredrik Wallins Drizzle från ledningen som kvällens näst största favorit spelad på 45 procent. Rikard N Skoglund körde. Femåringen är inne i en imponerande lång formkurva.
Mattias Djuse var kylig i snömodden i den avslutande avdelningen på V86. I försöket till Solvallaserien för hästarna med mellan 150 000 och 650 000 kronor intjänat hann Djuse dit på linjen med tredjehandsfavoriten Final Whiste.
Jorma Kontio fick en pigg Ready Thropy i nävarna och drog undan. Mattias Djuse hade samtidigt lite svårt att följa invändigt med sexåringen som dock tände om igen och jagade ifatt den bortflyende konkurrenten.
Åtta rätt betalade 1 718 928 kronor. Sju rätt 5 985 kronor och för fem rätt fick man 311 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


 Åby Stora Pris med Moni Viking förra lördagen. Jubileumspokalen med San Moteur i onsdags.Det har varit en häftig vecka för Bj&ou..


 Åby Stora Pris med Moni Viking förra lördagen. Jubileumspokalen med San Moteur i onsdags.
Det har varit en häftig vecka för Björn Goop. När V75® kördes på Örebrotravet under lördagen slog han till igen – Björn Goop tog sin tredje seger med en miljon kronor eller mer i förstapris under loppet av en vecka. Segervapnet i finalen av E3 för hingstar och valacker var Following, tränad av Stefan Melander.
Favoritstreckade Corazon Combo höll upp ledningen från innerspåret. Därmed fick Bedazzled Sox, som tidigare i somras vunnit den långa versionen av E3, göra arbetet utvändigt. Roger Walmann-tränade Bedazzled Sox svarade för en enorm insats och kopplade greppet in på upploppet. Men nu väntade den sista striden. Following hade anfört avancemanget i tredjespår från 700 meter från mål och tog nu in steg för steg. Över mållinjen möttes de i det närmaste lika – men det var Following som sträckte längst på halsen.
– Det stod verkligen och vägde hela tiden, men vi lyckades ta dem i det sista, sista steget. Det kändes i försöket senast att det skulle kunna ge en stor effekt med barfota och i dag var han ännu bättre, sa Björn Goop som fortsatte om sin storloppssegerrika vecka:
– Det har blivit en riktig ketchup-effekt. Det har varit ett tufft år, men det här har varit en riktigt fantastisk vecka.
Following, som inledde sin karriär hos Marcus Melander i USA, gjorde här sin fjärde start i regi Stefan ”Tarzan” Melander. Segern, som var värd en miljon kronor, togs på 1.10,9 över 1609 meter autostart vilket var en tangering av löpningsrekordet som Standout satte redan för tio år sedan och som därefter även tangerats av Heavy Sound och Aetos Kronos.
Den här segern låg tränaren varmt om hjärtat, Following är en son efter Melanders stora stjärna Nuncio.
– Egentligen är det helt overkligt, jag är ganska skakig faktiskt. Jävlar som han såg ut, som en oljad blixt när han kom farande! Han var i jättefint skick när han kom tillbaka från USA, bara titta på honom, han är som en tavla. Det här var en fantastisk seger, sa Stefan Melander.

Santtu Raitala gjorde allt rätt bakom Dea Grif
E3-finalen över kort distans för ston gick till Jerry Riordan.
Den finske toppdrivern Santtu Raitala var anlitad att sköta tömmarna bakom Varenne-dottern Dea Grif och det var en uppgift som han genomförde med bravur. Dea Grif fick en angenäm resa i andra par utvändigt och kunde där avvakta till mitt i sista kurvan då det blev fullt ös. O’Mara Zon stod för en toppinsats; efter att ha gått hela vägen först utan rygg hade hon kommandot när upploppet nalkades, men spurten bet bäst för Dea Grif. Segern blev enkel på 1.11,7 över 1609 meter autostart.
– Det här känns jättebra. Hästen var bra och allt gick fint under loppet, hon var super. Vi fick en bra position och rygg och det kändes hela vägen som att vi skulle ha en bra chans, sa Santtu.

Spelarna kunde andas ut – Missle Hill infriade
Dagens med marginal största favorit – infriade.
Streckad till hela 82 procent av insatsfördelningen var det många som höll en tumme för Missle Hill i Gulddivisionen, även Express Gaxes lopp och favoritlirarna kunde snart andas ut. Efter att den inledande rusningen bedarrat forcerade Örjan Kihlström Missle Hill till ledningen efter ett varv och då favoriten fick tätpositionen i sin ägo, var återstoden av loppet odramatiskt. Eddy West avslutade förvisso vasst, men inte tillräckligt för att utgöra någon fara.  
– Han är i bra form nu och då börjar segrarna trilla in också. Banan var lite för lös för att han ska vara supernöjd, men det såg ändå rätt så bra ut. Nu har han sommarform, hoppas han håller höstform också, så nu får han starta på, sa tränaren Daniel Redén.

Toto Barosso trots den tunga vägen i Silverdivisionen
Toto Barosso tog en övertygande seger i Silverdivisionen.
Johan Untersteiner tog det på säkerhet i volten och lade sig lugn utvändigt ledande Uncle Töll. Den tunga resan över lång distans visade sig dock inte bli något hinder för den kapable femåringen. Toto Barosso kopplade ett säkert grepp in bit in på upploppet för att vinna enkelt.
Tätare slutstrid än den i Klass 2 får man leta ett tag efter.
Flera hästar hade stämt träff när mållinjen passerades – men det var den ledande Father Simon som höll undan men minimal marginal, närmast före Global Crossover. Björn Goop tränar och körde även den här vinnaren.
Daniel Wäjersten skulle också få med sig en seger i Örebro.
Med Eagle in Disguise i Klass 1-försöket stod Bergsåkerstränaren för en snygg manöver. Wäjersten satte hela insatsen på ett kort, forcerade favoriten snabbt via spåren för att lyckas pressa sig till täten med varvet från mål. Ett vinstgivande drag, segern togs utan problem.
Nu stämde allt för King of Everything.
Claes Svenssons fina travare hemförde Bronsdivisionen, det efter en drömresa. Sexåringen fick nämligen göra loppet i rygg på ledande Jackson Avery som drog i stenhård fart, första varvet klockades under 1.09 och därmed agerade ”hare” åt vinnaren. Mitt i sista kurvan vred Svensson i högertömmen, King of Evertyhing fick direkt greppet och därmed var loppet avgjort.
Sju rätt på V75® gav 6159 kronor. Sex rätt 94 kronor. Ingen utdelning på fem rätt vilket betyder jackpot på Bergsåker nästa lördag.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Några dagar in i januari kniper Jazzy Perrine titeln Frankrikes bästa treåring på stosidan.Detta sedan hon spurtat hem styrkeprovet Prix ..


Några dagar in i januari kniper Jazzy Perrine titeln Frankrikes bästa treåring på stosidan.
Detta sedan hon spurtat hem styrkeprovet Prix Gelinotte över 2700 meter på Parisbanan Vincennes.
Jamaica Turbo, obesegrad efter tre starter som tvååring, var stor favorit i loppet men galopperade bort sig direkt i starten. Nu gick segern i stället till svensktränade Jazzy Perrine som trots ett ganska ryckigt lopp spurtade till en mycket säker seger.
Eric Raffin körde fram snett utvändigt ledaren och blev avlöst efter halva loppet. Jazzy Perrine var direkt med på noterna när hon lyftes ut i den sista kurvan och spurtade sylvasst till segern värd över en halv miljon kronor.
- Hon är fantastiskt fin i dag, fantastiskt snabb. Hon har ju bara gjort bra lopp sedan hon började starta som tvååring i fjol och mött de bästa hela tiden. I dag var hon mäktig och det känns bra att hon fick vinna ett lite större lopp, sa Tomas Malmqvist under lördagseftermiddagen.
Hästens ägare Matthieu Millet (Ecurie Hunter Valley) äger många hästar i Frankrike och även gården där Tomas Malmqvist huserar med sina hästar.
Däribland Frankrikes bästa treåriga sto?
- Just nu är hon bäst i alla fall! Naturligtvis blir motståndet bara bättre och bättre. Men med den stilen och inställningen hon har så tror jag att hon faktiskt kan vinna fler sådana här lite större lopp i år, säger Jägersrotränaren.
Segern på lördagen var stoets tredje i åttonde starten. Stoet har aldrig varit sämre än tvåa under den korta karriären som inbringat i runda tal 1,5 miljoner kronor.
Segertiden i Prix Gelinotte skrevs till 1.17,4 över 2700 meter på en regnsmetig bana.
 Jazzy Perrine har en rätt ovanlig färg?
- Hon var grå men så klippte vi henne och nu är hon åt det vita hållet. Färgen måste komma från mammans sida (Trendy Perrine) för jag har inte sett några andra gråa hästar efter hingsten Django Riff, säger Tomas Malmqvist.

Cyrano de B spurtade till seger
En svensk framgång blev det även i Prix de Vic sur Cere över 2700 meter där Jarmo Niskanen-tränade Cyrano de B spurtade till segern.
”Tom Hansson i Sankt Olof AB, m fl” äger hästen som lämnade Per Lennartssons träning i höstas för Frankrike. Sexårige valacken Cyrano de B har placerat sig tvåa och trea i de inledande loppen för Niskanen på Vincennes.
Segern i Prix de Vic sur Cere var värd drygt 320 000 kronor.
Franck Ouvrie var inblandad i spetsrusningen och hamnade så småning om i tredjepar invändigt. När luckan kom i början av upploppet växlade Cyrano de B tempo på några steg och vann på ett bekvämt sätt på tiden 1.13,3 över 2850 meter.
Bakom slutade Åbytränaren André Eklundhs Uncle Töll sexa i mål för David Thomain i hästens debut på fransk mark. Uncle Töll stod med 999 500 kronor intjänat inför starten i Paris och klev nu över miljonen.
Björn Goop hade med tre hästar i loppet. Tabasco C.D. och Svecak Palema galopperade i starten och diskvalificerades. Rotate slutade oplacerad.

Mikael Wikner, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på https://print.atg.se.
Frågor kontakta startlistor@atg.se.


Stall André Eklundh hade sitt bästa år någonsin i fjol och landade för andra året i rad på 18 i segerprocent samtidigt ..


Stall André Eklundh hade sitt bästa år någonsin i fjol och landade för andra året i rad på 18 i segerprocent samtidigt som man ökade inkört med 800 000 kronor. Knutsson Trotting satsar hårt på den relativt unge tränaren och hans sambo Jessica Hultman och har totalt nio hästar i träning hos duon. En av dem är det femåriga stoet Gobi Princess som ska möta grabbarna i avslutningen av V86® på Solvalla på onsdag.
- Det finns inga lämpliga stolopp för henne överhuvudtaget den närmaste tiden och då får vi prova mot hingstar och valacker istället. Visserligen hade vi kunnat gå ut i något voltstartslopp, men det är inte riktigt hennes melodi och då hade vi dessutom fått tillägg vilket inte är optimalt för henne. Hon behöver vara med i den främre träffen vilket gör henne en aning svårmatchad, berättar Jessica.

"Kommer med full form"
Spår åtta bakom bilen är åtminstone bättre än bakspår för Gobi Princess med tanke på att hon inte alls trivs bakom hästar.
- Spåret hade givetvis kunnat bli betydligt bättre – speciellt med tanke på att det såg ut att stå några snabba invändigt. Dock får man ladda iväg med henne oavsett och vi får se vad Erik Adielsson hittar på.
- Hon kommer i alla fall hit med full form och känns jättefin hemmavid efter senast. Utrustningsmässigt fortsätter vi som senast och det finns goda förhoppningar på henne inför den stundande säsongen – känslan är att hon har mer utveckling i sig, funderar Jessica.

"Inte sämre än sina kullsystrar"
Att Gobi Princess får prova mot grabbarna denna gång blir intressant, men det är i stoloppen hon ska hålla till längre fram under året.
- Den långsiktiga planen för henne i år är att tävla henne mot tuffa ston och jag tror att med den rutin hon springer på sig nu ska hon kunna hävda sig väl i tuffa stolopp framöver. - Det är kanske att hoppas på för mycket att hon ska matcha den absoluta toppen bland stona – typ Double Exposure – men där bakom gör hon inte bort sig. Hon är nog inte så mycket sämre än sin kullsystrar exempelvis.
- För stallets del i stort inför året hoppas vi givetvis att slå fjolårets siffror och som det ser ut inför 2021 är väl läget relativt likvärdigt med inför fjolåret. Vi har ingen riktig fixstjärna som vi hade i Felicity Shagwell tidigare, men en ganska bra bredd och dessutom dyker det upp ett gäng spännande treåringar vad det lider.
- Med tanke på att vi hade ett otroligt bra 2020 där hästarna framförallt presterade på en jämn nivå är det bara att tugga på med samma upplägg samtidigt som vi slipar på det vi har jobbat fram för att förhoppningsvis få ett ännu bättre 2021 – främst kanske med hjälp av Gobi och Uncle Töll som var fantastiskt bra i fjol, säger Jessica Hultman.

Robin Malmgren, Kanal 75


Årets upplaga av Svensk Travkriterium bjöd på en fantastisk upploppsstrid med tre hästar i bredd upploppet ner.Den överraskande ledar..


Årets upplaga av Svensk Travkriterium bjöd på en fantastisk upploppsstrid med tre hästar i bredd upploppet ner.
Den överraskande ledaren Brambling såg slagen men kontrade till segern när Örjan Kihlström med sin iskyla sparat extraväxeln till kort före mål.
När han drog tussarna sträckte Bramling på sig och vann knappt men säkert före favoriten San Moteuer och Henry Flyer Sisu.
- Han vill verkligen springa, sen har han en väldigt bra motor, han är både snabb och stark. Men sedan har han haft väldigt dålig kurvteknik, men det kommer mer och mer det också. I dag funkade han riktigt hyfsat även i svängarna. Det är en spännande häst.
- Jag körde på säkerhet i kurvan, det blev tajt men det räckte. Kriteriet är jättestort, extra kul när det blev galopp i striden i oaks, sa Örjan Kihlström som tog sin sjätte kuskseger i Svensk Travkriterium.
Daniel Redén var väldigt överraskad efter sin första tränarseger i Svenskt Travkriterium.
- Var fick han den startsnabbheten ifrån? Den har inte jag sett där hemma. Obegripligt.
- Helt ärligt, när den här var i början på säsongen trodde jag inte han var någonting, han rullade och for och tog inte ett travsteg, men det här, sa Daniel och pekade på huvudet.
- Det är makalöst, makalöst. Det är bara inställningen, utan sin inställning hade det aldrig gått. Jag trodde den här skulle bli bra när han var sju-åtta år så mycket rull han har i sig, men det är en jäkla krigare. Jag trodde inte det här, det kan jag säga.
Segertiden blev 1.13,1 över distansen 2 640 meter autostart och förstapriset fyra miljoner kronor för ägaren Lennart Ågrens SRF Stable.
Tvåa blev Björn Goop-tränade San Moteur som tjänade två miljoner kronor tillsammans med Per Lennartsson. Timo Nurmos-tränade Henry Flyer Sisu fick en miljon kronor för tredjeplatsen tillsammans med Jorma Kontio

Goops segerglädje från sidan i oaks
Svenskt Travoaks bjöd på en riktig skräll då Stefan Persson gav Eagle Eye Sherry ett drömlopp och från rygg ledaren plockade 24-oddsaren ner Hoboken Am sista biten.
Segern var värd 2,8 miljoner kronor.
Björn Goop tränar vinnaren och det är sällan man sett honom så glad
- Det är vår egen uppfödning, vi har inte så stort utan satsar på kvalité. Sen är jag så glad att Stefan kör, vi har varit kompisar i många år. Det här är faktiskt en av de roligaste segrarna, jublade Goop.
Segerkusken var förstås också mycket glad.
- På den tiden jag tränade mycket hästar fick Björn ofta köra åt mig när det var stora lopp på gång. Jag sa det till honom: Det kunde man inte tro att jag skulle vinna ett sådant här lopp åt dig. Det är jätteroligt.
Stefan Persson gjorde alla rätt i loppet och efter en vass start på innerspåret nöjde han sig med rygg på ledaren Beauty Kronos. In mot upploppet galopperade Beauty Kronos och istället tog Hoboken Am och i den ryggen hade Stefan Persson glidit ut i och Eagle Eye Sherry avgjorde till slut ganska säkert.
- Jag såg att Jormas häst inte hade så mycket kvar mitt på upploppet och då fick jag upp hoppet. Hon höll farten jättefint, bara borrade ner sig och gick hela vägen och var jätte, jättebra, sa Stefan Persson.
Segertiden på Eagle Eye Sherry blev 1.13,1 över distansen 2 140 meter autostart.
Det var för övrigt andra segern för Stefan Persson i Svenskt Travoaks. 2016 vann han med egentränade Darling Mearas.
Hoboken Am fick 1,4 miljoner kronor som tvåa och Barbro Kronos tjänade 700 000 kronor som trea.

Tungt favoritfall
Det blev tungt favoritfall direkt på V75 då Harran Boko galopperade in mot upploppet då han var slagen av Heading Reference som skuggat i rygg på favoriten.
Heading Reference följde med på lätta hovar när Harran Boko och Marc Elias försökte sticka ifrån fältet genom slutsvängen och in på upploppet. Väl i spets hade Daniel Wäjersten full kontroll över upploppet och Heading Reference höll undan med säker marginal före Coogan.
250 000 kronor var segern i STL-finalen i silverdivisionen värd.
I STL-finalen i Klass 2 (V75-2) var Uncle Töll tapper och trots en resa utvändigt ledaren hade fyraåringen kraft och mod att stå emot Bridge Jumper från andra utvändigt i en tajt slutstrid.
André Eklundh tränat och körde vinnaren. Vinsten värd 220 000 kronor.

Men största favoriten höll
Lipstick Tooma var lördagens mest streckade häst och favoriten gjorde inte favoritspelarna besvikna.
Johan Untersteiner lämnade tredje par utvändigt 900 meter från mål och ledde tåget i tredjespår, genom slutsvängen tryckte han till och över upploppet hade han full kontroll.
Daniel Redén tränar det femåriga stoet som tog sjätte raka segern. Triumfen i Diamanstoets final var värd 220 000 kronor.
Viscount har en lite egen stil och får kämpa i loppen, men oj vilken kämpe han är och efter att Oskar J Andersson kört till ledningen 1500 meter från mål fick de andra aldrig slag på sexåringen.
220 000 kronor var segern i STL-finalen i klass 1 (V75-5) värd.

Jätteskräll avslutade
V75 avslutades av ännu en överraskning då 38-oddsaren Mr Clayton J.F. efter en resa i rygg på ledaren Anything For You fick fritt och kunde slugga sig förbi sista biten tillsammans med Per Lennartsson.
- Han fick ett helt optimalt lopp, bra tempo och hästen var riktigt bra också. Han måste ha sådana lopp från att vinna, konstaterade tränaren Stefan Arvidsson.
Även i bronsdivisionens final var förstapriset 220 000 kronor.
Sju rätt på V75 gav 999 140 kronor. Sex rätt 2 795 kronor och fem rätt 157 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Sju starter, tre segrar och ett andra- och ett tredjepris är facit så här långt i karriären för Stall Åbys Uncle Töll..


Sju starter, tre segrar och ett andra- och ett tredjepris är facit så här långt i karriären för Stall Åbys Uncle Töll.
Tränaren André Eklundh har 42 hästar i träning och den här fyraåringen har definitivt varit en som stuckit ut ur mängden på sitt eget speciella sätt.
Eklundh har inte riktigt kommit underfund med var han har Uncle Töll.
- När eller om han väl förstår att han ska tävla blir det nog bra. Han har alltid varit lat och flegmatisk och det är han fortfarande. Han vet liksom inte alltid vad han gör och har inte riktigt ”alla indianerna i kanoten” kan man säga. Men kapacitet har han och han är väldigt, väldigt snäll, säger Åby-tränaren.
André Eklundh anar fortsatt utveckling i fyraåringen och sätter en stor stjärna i kanten efter årsdebuten senast. Uncle Töll var knappt slagen i första loppet på över fyra månader på Axevalla.
Magnus Jakobsson körde och fick öppna tufft för att nå ledningen. Väl i spets fick Uncle Töll utstå press av loppets favorit och höll mycket bra till tredjeplatsen.
- En tredje häst slog av honom precis på linjen och han förlorade väl med ett halvt huvud. Han hade bara gått ett 1.23-jobb över 1600 meter som snabbast inför årsdebuten och visade att han har utvecklats mycket som häst under vintern. Jag trodde att han skulle behöva ytterligare något lopp innan han sprang de tiderna men han överraskade mig helt klart, säger André Eklundh.
På söndag är det återigen tränare Eklundh som sitter upp bakom Uncle Töll. Ekipaget ser ut att bli favoriter i det första Grand Slam 75-loppet på Årjängstravet.
Från ett tredjespår bakom bilen tror han på bra chans att leda loppet från start till mål.
- Han är väldigt kvick i benen. Inte extremsnabb men han vill ju gärna följa med från början och det är helt klart ledningen som gäller, säger Eklundh.
Uncle Töll trivs bra i ledningen och tävlar bäst ”häst mot häst”, som tränaren uttrycker det.
- Han försvarar sig väldigt bra i ledningen och nu är det dessutom meningen att vi ska dra skorna för första gången i hans karriär. Jag har känt länge att han är en barfotahäst. Han har helt klart den aktionen. Så jag tror på bra chans.

"Försöka toppa honom till i höst" 
Stall Åby äger Uncle Töll som är uppdelad i 20 andelar. Omkring tolv personer är med och äger Uncle Töll som kanske kan vara något för årgångsloppen i höst.
Årsdebuten var ett så stort fall framåt att Eklundh känner att han eventuellt kommer att behöva koncentrera sig på vad som ska hända efter sommaren.
- Är han bra igen på söndag får vi verkligen lägga upp en plan om hur vi ska försöka toppa honom till i höst då det är dags för typ derbykvalen. Om han visar de kvaliteterna vill säga och det tycker jag faktiskt att jag fick lite vibbar av senast.
Vilken häst är tuffast emot i söndagens GS75-1 tycker du?
- Jag har blivit lite imponerad av Paw Mahonys 4 Millmighty som har spåret utanför oss. Så det gäller att komma före den. Jag vet att de har lite tankar om det norska derbyt med den hästen. Men det är nog inte allt för enkelt att plocka ner Uncle Töll från ledningen. Om Mahonys häst ska slå oss utvändigt måste den vara riktigt, riktigt bra.
I GS75-3 kör du Markus Elo Aki-tränade 5 Easy Peak som galopperade med segern på gaffeln i den senaste starten. Vad säger du om den?
- Det var andra gången jag körde henne. Kapacitet finns helt klart men det är en häst som har lite svår att få till det. Tyvärr tappade hon travet senast och galopperade på upploppet. Skulle hon få travet att stämma är hon bra för klassen. Jag har dock mycket svårt att sätta in hästen i loppet nu, säger André Eklundh.
Sofia Aronsson tränar 1 Hobby de L'iton (GS75-7) som du vann ett V75-lopp med så sent som i december. Sexåringen har inte vunnit på fyra starter i år. Chansen?
- Senast fick han gå redan 700 kvar på V75 på Åby för att hinna runda en tröttnande häst före den sista kurvan och speeden ebbade ut lite. Jag tror han kommer mer och mer för varje start då han varit mycket sjuk i vinter. Det är en bra häst i grunden och utan att ha koll på motståndet måste jag tro på ganska bra chans i Årjäng.
Det låter ändå som att du tror på bäst chans med Uncle Töll?
- Ja, absolut. 

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-23 2019-12-23 Mantorp-9 André Eklundh 2140/4 D str
2019-12-05 2019-12-05 Axevalla-4 André Eklundh 2140/3 D 1 17.3 33
2019-10-23 2019-10-23 Åby-8 Stefan Persson 2160/5 C str
2019-09-26 2019-09-26 Åmål-2 André Eklundh 2100/3 C 1 16.6 20
2019-08-27 2019-08-27 Axevalla-4 André Eklundh 2140/2 D 5 15.3 36
2019-07-02 2019-07-02 Axevalla-6 André Eklundh 2160/10 B 1 17.4 121
2019-06-14 2019-06-14 Årjäng-8 Fredrik Berg 2140/8 C 5 17.0 94
2019-05-23 2019-05-23 Axevalla-3 André Eklundh 2140/6 D 2 17.7 67
2020-12-31 2020-12-31 Axevalla-10 André Eklundh 1640/2 A 3 12.7 28
2020-12-14 2020-12-14 Färjestad-8 André Eklundh 2140/9 B 1 14.6 26
2020-11-19 2020-11-19 Åby-8 Stefan Persson 1640/1 B 1 11.8 31
2020-10-28 2020-10-28 Åby-9 André Eklundh 2160/8 C 5 13.5 72
2020-09-26 2020-09-26 Solvalla-6 André Eklundh 2140/8 A 1 12.9 35
2020-09-07 2020-09-07 Färjestad-9 André Eklundh 2660/5 A 2 15.9 17
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-9 André Eklundh 2640/8 C 4 13.9 249
2020-08-01 2020-08-01 Rättvik-9 André Eklundh 2640/11 B 2 14.0 106
2020-07-08 2020-07-08 Visby-7 André Eklundh 2120/11 A str
2020-05-22 2020-05-22 Årjäng-8 André Eklundh 2140/1 B 1 14.1 28
2020-05-10 2020-05-10 Årjäng-4 André Eklundh 2140/3 B 1 15.0 17
2020-04-21 2020-04-21 Axevalla-6 Magnus Jakobsson 2140/3 C 3 14.1 119
2020-01-21 2020-01-21 Axevalla-7 André Eklundh 2140/5 B str
2021-11-29 2021-11-29 Färjestad-4 André Eklundh 2140/6 B 1 13.7 15
2021-11-06 2021-11-06 Eskilstuna-1 Anna Liljedahl Svensson 1640/7 A str
2021-10-09 2021-10-09 Åby-7 Tova Bengtsson 2140/4 B 3 12.3 79
2021-09-26 2021-09-26 Solvalla-1 Tova Bengtsson 2140/5 B 1 12.9 24
2021-09-04 2021-09-04 Jägersro Trav-5 André Eklundh 2140/9 B 3 13.8 128
2021-08-25 2021-08-25 Åby-6 Stefan Persson 1640/7 B 3 11.5 167
2021-08-16 2021-08-16 Färjestad-8 André Eklundh 1640/9 B 3 12.1 78
2021-07-24 2021-07-24 Axevalla-8 André Eklundh 3180/10 D 6 15.0 114
2021-06-24 2021-06-24 Axevalla-4 André Eklundh 2140/7 B 1 13.2 26
2021-05-08 2021-05-08 Åby-9 André Eklundh 2640/6 D 8 14.0 42
2021-04-28 2021-04-28 Åby-7 André Eklundh 2140/6 C 4 13.7 126
2022-12-23 2022-12-23 Halmstad-1 Jonathan Carre 1640/5 B 1 14.8 18
2022-11-12 2022-11-12 Eskilstuna-1 Emilia Leo 2140/1 B 3 15.5 13
2022-10-22 2022-10-22 Jägersro Trav-1 Tova Bengtsson 2140/2 C 2 14.4 74
2022-10-08 2022-10-08 Åby-6 Satu Liitiäinen 2140/10 C 7 14.5 491
2022-09-24 2022-09-24 Solvalla-3 André Eklundh 2140/8 D 0 12.4 816
2022-09-03 2022-09-03 Jägersro Trav-1 Tova Bengtsson 2160/10 B 3 14.0 67
2022-08-20 2022-08-20 Örebro-5 Björn Goop 2640/1 D 2 14.4 47
2022-08-08 2022-08-08 Färjestad-5 Tova Bengtsson 2140/3 B 3 14.2 34
2022-06-30 2022-06-30 Åby-8 Tova Bengtsson 2140/10 B 6 13.6 286
2022-06-13 2022-06-13 Färjestad-4 André Eklundh 2140/5 B 3 12.4 84
2022-05-18 2022-05-18 Åby-2 Stefan Persson 2660/8 A 5 15.6 48
2022-04-30 2022-04-30 Örebro-1 Tova Bengtsson 2100/10 A 1 14.7 18
2022-02-02 2022-02-02 Vincennes-1 D Thomain 2850/9 C 0 132
2022-01-24 2022-01-24 Vincennes-6 Guillaume Martin 2850/9 B 0 37
2022-01-08 2022-01-08 Vincennes-3 D Thomain 2850/2 D 0 436
2023-07-17 2023-07-17 Halmstad-9 André Eklundh 2160/10 B 0 15.1 73
2023-06-20 2023-06-20 Axevalla-5 Elinor Digerstedt 2140/11 A 3 14.9 72
2023-05-30 2023-05-30 Eskilstuna-10 Jonathan Carre 2140/5 B 3 14.9 17
2023-05-06 2023-05-06 Åby-4 Tova Bengtsson 2140/8 B 7 14.0 274
2023-04-15 2023-04-15 Axevalla-7 André Eklundh 1640/2 D 5 11.5 378
2023-03-16 2023-03-16 Åby-3 Jonathan Carre 2140/6 C 1 16.8 32
2023-03-06 2023-03-06 Färjestad-8 André Eklundh 2140/7 D 4 14.5 29
2023-02-01 2023-02-01 Åby-6 André Eklundh 1640/5 D 1 13.7 68
2023-01-18 2023-01-18 Åby-6 André Eklundh 2140/1 C 3 14.7 134ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se