Una Blessed travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Una Blessed travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Una Blessed har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-12-09 2019-12-09 Halmstad-9 Wilhelm Paal 1640/9 B

Nyheter för travhäst Una Blessed


Caddie Lisieux (V75-3) kan vara det sto i kullen född 2013 som har högst kapacitet. Men hon har ändå ”bara” tjänat strax &..


Caddie Lisieux (V75-3) kan vara det sto i kullen född 2013 som har högst kapacitet. Men hon har ändå ”bara” tjänat strax över två miljoner kronor. I fjol galopperade hon bort sig i uttagningarna till alla stora lopp utom Breeders’ Crown, som hon vann, och i år har hon inte riktigt stått att känna igen. En seger på fem starter har det blivit så här långt.
- Hon började bra och vann Margareta-loppet på Solvalla utan att vara helt perfekt i travet. Sedan var hon sämre i en start innan hon spurtade vasst i kvalet till Drottningens Pokal, men i finalen var hon inte sig själv. Då fick vi ta en liten paus med henne, hon åtgärdades och fick sedan träna på, och jag tycker att hon gjorde ett stort framsteg i uttagningen senast, säger Kenneth Haugstad.
I uttagningen till Stosprintern fick Caddie Lisieux trava i andra par utvändigt och därifrån avslutade hon starkt till andraplatsen bakom Una Blessed.
- Travet flöt mycket bättre än vad det har gjort tidigare och det var ”go” i henne. Många kanske tycker att hon skulle ha vunnit men det blev lite stopp när hästen framför galopperade 500 kvar och då är det svårt att få igång dem igen.

”Håller henne väldigt högt”
Hur känns hon efter loppet?

- Hon har tagit det lugnt efteråt och tränat på som vanligt. Hon känns jättefin!
Så formen är där den ska vara?
- Jag tror inte att den är helt på topp men den är på väg dit. Hon är mycket smidigare än hon har varit tidigare i år och jag har en väldig tro på henne inför lördag. Jag brukar aldrig sticka ut hakan men jag håller henne väldigt högt och tycker att jag har bästa hästen i loppet. Hon visade i fjol att hon är ruggigt bra när hon löper i närheten av sitt bästa och även om det är 1 640 meter och spår långt ut på vingen tror jag på bra chans.
Med tanke på galopperna i fjol, litar du fullt ut på henne?
- Jag har fått den frågan 100 gånger och det är väldigt svårt för mig att svara på eftersom hon aldrig har hoppat för mig och jag har aldrig känt de tendenserna i henne. Det klart att man inte kan kasta loss henne från start utan hon måste få sköta sig själv första 100-200 meterna, men jag litar mer på henne nu än i fjol.

Ny växel utan skor
Bortsett från uttagningsloppet i förra veckan har Caddie Lisieux startat över kort distans två gånger. Första gången, i uttagningen till E3, blev det galopp. Andra gången vann hon på fina 1.11,3. Det är den snabbaste tid hon har sprungit men högst troligt ståtar hon med en ny rekordtid strax efter 17 på lördagskvällen.
- Jag föreslog för Roger efter försöket att vi ska köra henne barfota runt om i finalen och vi var helt eniga. Min känsla är att hon kommer vara jättefin barfota och att det kommer ge henne en växel till. Det är ju bara att se på brorsan hennes, säger Haugstad och syftar på ett år äldre superhästen Readly Express.
Du låter väldigt optimistisk...
- Hon är bra alltså och med tanke på hur hon känns hemma har senaste loppet gjort henne väldigt gott. Jag måste vara optimistisk!

 

Haugstad om stallets övriga V75-hästar:
- Hochthereitis Sox (V75-1) var dålig på Solvalla under elitloppsdagen men bättre senast när han satt fast med lite sparat.  Han har ett dåligt läge nu men känns väldigt fin i träningen så om det löser sig hyggligt kan han nog vara trea-fyra. För att han platsa på V75-kupongen krävs det nog att man gardera på lite.
- King City (V75-2) har vi siktat på det här loppet med. Senast kom han lite på mellanhand så det loppet är bara att glömma. Han håller fin form och tränar fint. Att han duger i klassen har han visat och jag tycker att han ska räknas bakom Tjacko Zaz som kanske blir svår att slå om han kommer till ledningen.
(- Aron The Baron (V75-2) som jag kör själv har jag aldrig kört tidigare så honom kan jag inte uttala mig om.)
- Talassio (V75-7) har behövt de här loppen i kroppen efter sin frånvaro och formen är på väg uppåt. Men han har ett helt iskallt läge och får väl smyga med och ta det han får. Vinna från tolfte blir svårt.

Ola Johansson, Kanal 75


Det blev en halvskräll i inledningen av uttagningsloppen till Stosprintern. Una Blessed öppnade blixtsnabbt och tog direkt hand om ledningen. Storfavo..


Det blev en halvskräll i inledningen av uttagningsloppen till Stosprintern. Una Blessed öppnade blixtsnabbt och tog direkt hand om ledningen. Storfavoriten Caddie Lisieux fick en bra resa i andra par utvändigt och kunde köra rakt fram när Unchaperoned Dance galopperade trehundra meter kvar. Caddie Lisieux närmade sig hela vägen upploppet ner men Una Blessed höll undan till en knapp seger. Vinnartiden blev 1.11,6/1609a.
- Hon var grym i kväll, super, berömde segerkusken och tränaren Wim Paal.

Dött lopp mellan Bugatti Brick och Gilda Newport
I det andra uttagningsloppet blev det dött lopp mellan Bugatti Brick och favoriten Gilda Newport. Den förstnämnde tog ledningen och snett på utsidan fanns Gilda Newport som gick i närkamp in på upploppet. Hon närmade sig meter för meter och de nådde mållinjen samtidigt. Bugatti Brick tränas av Timo Nurmos och kördes av Jorma Kontio medan Gilda Newport tränas och körs av Dion Tesselaar.
- Hon har bara blivit bättre och bättre och i de två senaste loppen har hon varit jättefin. Hon öppnade 1.09 första femhundra och avslutade 1.09 sista femhundra. Hästen hade inte startat på en månad och är säkert ännu bättre i finalen. Hon öppnar bra och är en av de som kan vinna finalen, sa Jorma Kontio.

Unison Krono i visslande avslutning
Italienskan Unison Kronos tog hem det tredje uttagningsloppet efter en visslande avslutning. Körande Christoffer Eriksson valde rygg på ledande Greece Boko. Luckan kom som på beställning vid upploppets början och Unison Kronos avgjorde i ett nafs och stack ifrån till en mycket lätt seger på tiden 1.11,7 över distansen 1609 meter med bilstart.
- Det är en riktigt bra häst som bara hade fått ett lopp i kroppen inför resan till Stockholm senast. Nu hade hon fått det loppet i sig och det var ett helt annat tryck i henne i dag när hon kände att hon rådde på de andra. Senast gick det fort hela vägen, idag lite saktare och hon mötte lite enklare. Det var ett helt annat go i henne. Hon ska nog räknas som en av favoriterna i finalen, sa Christoffer Eriksson.
Det fjärde uttagningsloppet vanns av Stefan Melander-tränade Lavidaloca De Vie som bara var bäst i loppet. Örjan Kihlström lämnade inget åt slumpen och körde fram utvändigt om ledaren efter sexhundra meter. Hon kopplade sedan ett säkert grepp på ledande Udessa Degli Dei och vann på 1.11,5, vilket var den snabbaste segertiden i uttagningsloppen.
- Hon var jättebra, kommenterade Örjan Kihlström.

Cyber Lane tog tionde segern i elfte starten
Vid sidan om uttagningsloppen till Stosprintern kördes även ett fint fyraåringslopp med 100 000 kronor i förstapris i. Det vanns av Cyber Lane, som senast fick segersviten på nio raka seger bruten men som nu var tillbaka i vinnarcirkeln. Han spurtade ner de andra efter ett mycket vasst upplopp och vann på tiden 1.11,1/1609a för Johan Untersteiner. Därmed kan hästen vara aktuell för Sprintermästaren om en dryg vecka.
- Det var väldigt skönt. Vi har inte hittat några direkt fel på honom efter att han förlorade senast. Man blev ju lite orolig såklart och därför var det jätteskönt att få ett kvitto på att allt var bra igen. Vi fick en bra rygg att gå i och jag kände trehundra kvar när jag styrde på att det här grejar vi. Jag får ta en diskussion med ägaren hur vi ska lägga upp matchningen framöver, sa Johan Untersteiner.

Final Stosprintern
1609 meter bilstart
1) Bugatti Brick
2) Unison Kronos
3) Gilda Newport
4) Una Blessed
5) Lavidaloca De Vie
6) Caddie Lisieux
7) Xperia Knick
8) B.W.T. Burning Alive
9) Udessa Degli Dei
10) Utrecht Rapid

Michael Carlsson, Kanal 75


Han kallas för ”gubben i lådan” eller ”världens bästa kusk”.Onsdagens styrning med Uncle Lasse kunde kvala in bakom..


Han kallas för ”gubben i lådan” eller ”världens bästa kusk”.
Onsdagens styrning med Uncle Lasse kunde kvala in bakom båda begreppen.
För vilken annan kusk skulle ha modet att sätta sig inlåst i rygg på ledaren med en häst som av spelarkollektivet ansågs överlägsen på förhand?
Det blev Kihlströms val när den finske andrahandsfavoriten Workout Wonder visade sig för snabb för att passera i inledningen.
- Vi hade ingen chans att ta ledningen och jag hade respekt för den hästen, därför valde jag att chansa, kommenterade Kihlström som bara kunde följa med när ledande Tommi Kylläinen först gjorde sitt bästa för att hålla in sin antagonist, men vid ingången till upploppet tog beslutet att köra undan.
Ett beslut som slutade i en speedduell, något som Uncle Lasse visade sig överlägsen i då han växlade ledaren på ett par steg i en mäktig tempoökning.
- Hästen kändes jättefin och fick ett maximalt lopp. Jag tror inte att dödens över 2 140 meter är Lasses bästa gren, men får han sådana här lopp, då är det inte många som kan stå emot honom, mös kvällens segerkusk medan tränaren Stefan Melander fyllde i:
- Det är en fantastisk häst, jag är så glad att jag äger den här hästen.
Den innebär att Uncle Lasse vunnit sex av tio lopp och tjänat 1,8 miljoner kronor sedan han köptes till Sverige för stora pengar av Melander i höstas. Bland ”missarna” märks tre andraplatser och en galopp.

 

Spänstig Standout i ”Cetes”
Kvällens andra potentiella höjdpunkt var forna storloppet C Th Ericssons Memorial över lång distans med sju hästar på startlinjen, men det utmynnade i en andefattig historia helt befriad från positionsbyten. Standout nådde favoritpositionen i spets med Sir Ratzeputz utvändigt och ställningarna hölls till mål även om avståndet minskade sista biten mot mål.
- Han kändes spänstigare än han gjort på länge, sade Kihlström från segersulkyn.
Tränaren Stefan Melander fullbordade stallets hattrick genom att avrunda omgången bakom Lincoln Lawyer, även det från ledningen.
Fjärde vinnaren från Eskilstuna, som övertog tävlingarna sedan Solvallas bana visat sig otjänlig, var Peter G Normans Zeus Karsk som spårade varje meter för Ulf Ohlsson.

Open stretch segerväg
Annars inleddes kvällen med en stor överraskning signerad Christoffer Eriksson som placerade Ola Karlssons Don Crowe i tredje par invändigt och utnyttjade open strech för att slå sig förbi ledande Unit Brodde.
Invändig väg över upploppet valde även Johan Untersteiner med favoriten Chosen One som ryggade en hetsig Sparkled Face och enkelt speedade ner sin tappra draghjälp.
Una Blessed/Wilhelm Paal och Raspberrysky/Veijo Heiskanen utgjorde de sista pusselbitarna i ett V86-kryss som betalade 29 530 kronor för sex rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-28 2016-12-28 Halmstad-9 Wilhelm Paal 2160/14 A 0 15.3 50
2016-12-12 2016-12-12 Halmstad-9 Wilhelm Paal 2140/10 B 2 14.9 55
2016-11-18 2016-11-18 Solvalla-4 Wilhelm Paal 1640/9 A str
2016-10-26 2016-10-26 Åby-7 Wilhelm Paal 2140/3 A 2 15.0 43
2016-10-05 2016-10-05 Åby-5 Wilhelm Paal 2140/11 A 3 15.5 25
2016-09-26 2016-09-26 Halmstad-7 Wilhelm Paal 1640/5 C 1 12.7 31
2016-09-07 2016-09-07 Åby-7 Wilhelm Paal 2140/4 A 1 13.9 75
2016-08-22 2016-08-22 Vaggeryd-4 Wilhelm Paal 1640/2 A 3 14.7 19
2016-07-28 2016-07-28 Åby-9 Wilhelm Paal 2140/5 B 4 15.1 57
2016-07-12 2016-07-12 Jägersro Trav-10 Wilhelm Paal 1640/7 B 1 14.1 16
2016-06-27 2016-06-27 Halmstad-2 Wilhelm Paal 2140/1 D 3 15.3 266
2016-06-09 2016-06-09 Åby-4 Wilhelm Paal 2140/4 C 1 17.9 53
2016-05-30 2016-05-30 Halmstad-1 Wilhelm Paal 2140/9 D 6 16.9 978
2017-12-08 2017-12-08 Kalmar-7 Christian Fiore 2140/8 B 1 14.1 105
2017-11-27 2017-11-27 Halmstad-6 Wilhelm Paal 1640/9 B 3 14.0 53
2017-10-31 2017-10-31 Jägersro Trav-5 Wilhelm Paal 1640/5 A 2 11.4 34
2017-10-08 2017-10-08 Tyskland-6 Wilhelm Paal 2200/7 A 0 72
2017-09-18 2017-09-18 Halmstad-8 Wilhelm Paal 1640/1 A 0 11.9 24
2017-08-25 2017-08-25 Mantorp-9 Wilhelm Paal 1640/9 A 2 13.8 18
2017-08-07 2017-08-07 Halmstad-6 Wilhelm Paal 2140/4 C 0 13.9 76
2017-07-21 2017-07-21 Axevalla-12 Wilhelm Paal 2140/7 B str
2017-07-08 2017-07-08 Halmstad-7 Wilhelm Paal 1609/4 C 0 11.2 240
2017-06-26 2017-06-26 Halmstad-4 Wilhelm Paal 1609/4 B 1 11.6 68
2017-06-12 2017-06-12 Halmstad-5 Wilhelm Paal 1640/1 C 2 12.0 130
2017-05-23 2017-05-23 Axevalla-3 Wilhelm Paal 2140/7 A 2 14.3 18
2017-05-10 2017-05-10 Solvalla-2 Jorma Kontio 1640/7 C 0 g 177
2017-04-28 2017-04-28 Åby-9 Wilhelm Paal 2140/5 C 0 14.2 396
2017-04-17 2017-04-17 Halmstad-8 Wilhelm Paal 2140/3 C 2 14.3 131
2017-03-31 2017-03-31 Kalmar-6 Wilhelm Paal 2140/7 B str
2017-03-07 2017-03-07 Jägersro Trav-9 Wilhelm Paal 2140/2 C 0 13.9 96
2017-02-17 2017-02-17 Kalmar-9 Wilhelm Paal 2140/4 B 0 15.2 33
2018-11-28 2018-11-28 Åby-9 Wilhelm Paal 1640/2 C 4 13.5 50
2018-11-21 2018-11-21 Jägersro Trav-5 Wilhelm Paal 1640/5 B 1 12.5 46
2018-11-04 2018-11-04 Halmstad-9 Wilhelm Paal 1640/2 B 1 13.0 14
2018-10-18 2018-10-18 Åby-3 Wilhelm Paal 1640/1 B 3 11.6 54
2018-10-01 2018-10-01 Halmstad-10 Wilhelm Paal 1640/6 B 3 13.1 52
2018-08-27 2018-08-27 Halmstad-3 Wilhelm Paal 2140/2 C 4 13.4 299
2018-08-19 2018-08-19 Tingsryd-5 Wilhelm Paal 1609/4 C 2 10.9 83
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-9 Wilhelm Paal 1609/9 D 0 g 510
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-8 Wilhelm Paal 2140/7 D 2 13.7 230
2018-07-08 2018-07-08 Jarlsberg-7 Wilhelm Paal 1609/6 C str
2018-06-28 2018-06-28 Åby-5 Steen Juul 2140/11 D 3 13.3 96
2018-06-20 2018-06-20 Jägersro Trav-4 Wilhelm Paal 1640/5 D 0 13.1g 47
2018-06-09 2018-06-09 Bjerke-6 Wilhelm Paal 1609/8 D 0 149
2018-05-24 2018-05-24 Axevalla-8 Wilhelm Paal 2140/3 D 1 14.8 72
2018-04-25 2018-04-25 Jägersro Trav-6 Wilhelm Paal 1640/6 D 0 12.7 50
2018-04-14 2018-04-14 Jägersro Trav-11 Wilhelm Paal 2140/9 D 7 14.2 324
2018-03-24 2018-03-24 Mantorp-11 Wilhelm Paal 1640/9 D 5 13.9 229
2018-02-21 2018-02-21 Jägersro Trav-9 Wilhelm Paal 1640/3 B 4 12.7 26
2018-02-05 2018-02-05 Axevalla-9 Wilhelm Paal 2140/11 A 2 16.1 40
2018-01-22 2018-01-22 Mantorp-4 Wilhelm Paal 1640/5 B str
2019-11-28 2019-11-28 Jägersro Trav-1 Wilhelm Paal 1640/7 B 4 12.6 40
2019-10-17 2019-10-17 Jägersro Trav-1 Wilhelm Paal 2140/1 C str
2019-10-01 2019-10-01 Jägersro Trav-8 Wilhelm Paal 2140/3 C 5 13.4 252
2019-09-24 2019-09-24 Jägersro Trav-3 Wilhelm Paal 1640/4 B 1 12.1 27
2019-08-28 2019-08-28 Åby-6 Wilhelm Paal 1640/4 D 6 12.0 327
2019-08-10 2019-08-10 Åby-2 Wilhelm Paal 2140/10 C 0 13.3 470
2019-08-01 2019-08-01 Åby-8 Wilhelm Paal 1640/5 D 1 11.0 24
2019-07-16 2019-07-16 Jägersro Trav-6 Wilhelm Paal 2140/3 D 6 14.1 415
2019-07-01 2019-07-01 Mantorp-9 Wilhelm Paal 1640/10 D 5 12.4 279
2019-06-17 2019-06-17 Halmstad-9 Wilhelm Paal 2140/6 D 4 13.4 193
2019-04-28 2019-04-28 Vaggeryd-9 Wilhelm Paal 1640/3 D 0 13.8g 43
2019-04-17 2019-04-17 Solvalla-7 Wilhelm Paal 2140/1 C 0 13.8 142
2019-03-11 2019-03-11 Halmstad-3 Wilhelm Paal 2140/11 C 3 13.7 236
2019-02-27 2019-02-27 Solvalla-8 Wilhelm Paal 2140/5 B 0 14.8 264
2019-02-05 2019-02-05 Jägersro Trav-3 Wilhelm Paal 1640/8 B str
2019-01-17 2019-01-17 Åby-6 Wilhelm Paal 2160/6 B 0 15.7 139ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se