Ultra Bright travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ultra Bright travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ultra Bright har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-09-20 2019-09-20 Kalmar-9 Fredrik Persson 2180/13 C

Nyheter för travhäst Ultra Bright


Det är jackpot i lördagens V75-omgång på Örebrotravet. Efter att det återigen inte blev någon utdelning på femmorna..


Det är jackpot i lördagens V75-omgång på Örebrotravet. Efter att det återigen inte blev någon utdelning på femmorna i onsdagens V75-omgång på Bergsåker, späddes potten på ytterligare. Nu beräknar ATG att en ensam vinnare kan ta hem 53 miljoner kronor enbart på sju rätt.
Fredrik Persson selar ut stallets två bästa hästar och kalmartränaren åker till Örebro med förhoppningar om att kunna vinna med någon av dem.
Monark Newmen gjorde comeback för tre veckor sedan och blev då tvåa. Det var inte bakom vilken häst som helst, utan han satt klistrad i rygg på självaste Perfect Spirit genom mål.
- Han höll nästan på att käka upp hjälmen på Kihlström. Hästen kändes riktigt fin och bättre än på mycket länge. Det var väldigt roligt att köra honom, säger tränaren Fredrik Persson.

”Fick borrelia - blev less”
Monark Newmen blev tvåa i Svenskt Travderby 2017 efter en vass spurt och var nära vinnaren Cyber Lane i mål. Den nu sexårige hingsten har sprungit in 4,4 miljoner kronor men fick problem i fjol höstas.
- Han fick borrelia och fick stå med stark penicillin rakt in i blodet. Det märktes på hästen att han var less på slutet och han hade skiten i kroppen redan när han var tvåa och gick 1.14,1 över tretusen meter bakom Carabinieri i september.
- Det blev en lång vila och sedan vinterträning. Hästen var rejält förberedd när han gjorde årsdebut och nu känns han på hugget igen och vill tävla. Jag är jättenöjd med honom och tycker att han känns bättre än på mycket länge.
- Senaste loppet kommer att föra fram honom formmässigt. Om han sedan har toppform redan nu är svårt att säga för han är rätt så stor och tung med mycket muskler. Det kan vara så att han behöver ett par lopp till men jag tyckte att det här loppet i Örebro var passande som ett andra lopp för honom, säger Persson.

”Är oerhört kvick - kan vinna”
Monark Newmen startar med 40 meters tillägg i stayerloppet Örebro International (V75-7) som har 400 000 kronor i förstapris.
- Det är ett jämnt och öppet lopp och jag tycker inte att det är några superhästar med. Får han gå med i rygg sista varvet är han oerhört kvick på femhundra meter. Löser det sig är han en av många som kan vinna loppet. Men det är klart att springer någon 1.13 av de som står på start blir det tufft. Jag ändrar inget och det blir skor runt om som senast. Det är kul att han är tillbaka, säger Fredrik Persson.

”Tog längder på kanonhästar senast”
Kalmartränaren har även med toppstoet Ultra Bright i den femte V75-avdelningen. Hästen vann direkt i årsdebuten efter ett långt uppehåll, och var senast fyra på tiden 1.10,6 bakom vinnande Ringostarr Treb.
- Ultra Bright (V75-5) inledde bra i fjol men tappade sedan formen helt och fick en bristning i en sena i ett bakknä. Det blev en lång vila och uppträning för att komma tillbaka. Hon kändes jättefin i årsdebuten när hon vann i ett rätt så mediokert gäng, och jag var jättenöjd med henne även senast. Då tog hon längder på kanonhästar som Ringostarr Treb över upploppet.
- Om Shadow Går får ledningen och får bestämma blir den hästen väldigt svår att slå. Men blir det tufft tempo och hon hamnar bra till ska hon räknas. Det blir inga ändringar.

Michael Carlsson, Kanal 75


I fjol fick han vandra upploppet ner som vinnare av Elitloppet efter att ha avfärdat Propulsion i en virvlande avslutning.Sedan dess har inte mycket g&arin..


I fjol fick han vandra upploppet ner som vinnare av Elitloppet efter att ha avfärdat Propulsion i en virvlande avslutning.
Sedan dess har inte mycket gått rätt för Ringostarr Treb.
Sjukdomsproblem gjorde att hästen inte startade på fyra månader efter triumfen på Solvalla.
Comebacken som var tänkt som uppladdning inför VM-loppet på Yonkers i USA slutade med galopp.
Och lika illa gick det väl på plats i New York.
Efter ytterligare ett halvårs tävlingsfrånvaro inkluderat en period som avelshingst i födelselandet Italien så är den lille krigaren på 154 centimeter över manken äntligen tillbaka.
Precis som tränaren Jerry Riordan aviserat så sker återkomsten i Yngve Larssons Memorial på hemmabanan Halmstad på annandag påsk.

Startlista Yngve Larsson
1 640 meter autostart

1 Racing Mange – Joakim Lövgren
2 Justice Ås – Peter Untersteiner
3 Ringostarr Treb – Wilhelm Paal (Jerry Riordan)
4 Ultra Bright – Fredrik Persson
5 Donatomite – Thomas Uhrberg (Frode Hamre)
6 Dante Boko – Adrian Kolgjini
Förstapris: 100 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


Hon förlorade bara två lopp och tjänade över tre miljoner kronor som fyraåring.På fredagskvällen återkom Ultra Brigh..


Hon förlorade bara två lopp och tjänade över tre miljoner kronor som fyraåring.
På fredagskvällen återkom Ultra Bright efter skadeproblem i sin första start sedan augusti.
- Hon kändes seg och lite tung i kroppen, men tävla det ville hon. Det har varit lite småstrul, mest med ett ligament i ett bakknä. Men hästen har varit fin i träningen så jag kände mig ganska trygg med henne, berättade en nöjd Fredrik Persson sedan han kört runt konkurrenterna från sina dubbla tillägg via 1.10,5 sista 800 i tredjespår.
Tiden blev 1.13,5/2 180 meter och belöningen på 25 000 kronor var hästens minsta segercheck i karriären.

Robin Johansson, Kanal 75


Hästarna ifråga är Fredrik Perssons Ultra Bright (V5-3) och Adrian Kolgjinis Tae Kwon Deo (V5-5). Den förstnämnda vann Stochampionatet..


Hästarna ifråga är Fredrik Perssons Ultra Bright (V5-3) och Adrian Kolgjinis Tae Kwon Deo (V5-5). Den förstnämnda vann Stochampionatet 2017 och i fjol tog hon hem Lovely Godivas Minne. I fredagens årsdebut startar hon från 40 meters tillägg och med närmare 3,8 miljoner kronor på vinstkontot har hon tjänat 1,3 miljoner kronor mer än vad loppets övriga tio hästar har fått ihop tillsammans.
Fyraårige auktionsdyringen Tae Kwon Deo sprang svenskt rekord och vann tre av fem lopp som tvååring i Sverige innan han i fjol fick prova lyckan i sitt födelseland USA. Där vann han ett av sju lopp och tjänade 224 000 kronor. När han nu gör comeback på svensk mark gör han det mot äldre hästar över 1 640 meter.

Ola Johansson, Kanal 75


V86 delas denna vecka mellan Åby och Solvalla och omgången inleds med ett riktigt topplopp. Det är Åby som står värd för ..


V86 delas denna vecka mellan Åby och Solvalla och omgången inleds med ett riktigt topplopp. Det är Åby som står värd för Henning Kraffts Minne, ett stolopp med 125 000 kronor till vinnaren.
Kalmartränaren Fredrik Persson gör resan från gården i Blekinge med stallets stostjärna Ultra Bright.
- Hon var inte som bäst senast och fick ta igen sig lite efter det loppet. Men nu har hon tränat bra och känns som hon ska igen.

Vann Stochampionatet
Femåriga Ultra Bright har tjänat drygt 3,7 miljoner kronor i karriären. Största segern och fetaste vinstchecken fick hon i Stochampionatet i fjol – en seger värd hela 2,4 miljoner kronor.
I år har det blivit sex starter varav en seger. Vinsten kom 28 april i Lovely Godivas Minne på Åby och var värd 300 000 kronor-
- Då var hon riktigt bra. Formen är kanske inte lika bra nu men inte långt ifrån. Jag är väldigt nöjd med henne i träningen och jag tror inte hon är så långt ifrån toppform, säger Fredrik Persson.
Kalmartränaren tränar sina hästar i fin sand och den varma sommaren har varit ett problem.
- Ja, det har varit besvärligt och påverkat. Man har fått vattna mycket, men det torkar upp nästan direkt och då blir det väldigt ”rykigt”. Men nu har det kommit en del regn och det har ”grönat” till sig lite.

Spår 3 bakom startbilen
Ultra Bright har fått spår 3 bakom startbilen i V86-1 som är ett sprinterlopp över 1 640 meter.
- Jag får prova lite från början. Vi har en bra häst invändigt om oss men jag vet inte hur snabb den är från början, men sedan finns även open stretch på Åby, säger Fredrik Persson.
Gör du några ändringar i balans eller utrustning?
- Nej, hon går likadant.
Vilket betyder?
- Öppet huvudlag och barfota runt om.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Vädret bjöd på hela sitt register när Kalmartravet stod som värd för sina klassiska tävlingar under midsommarhelgen. En klad..


Vädret bjöd på hela sitt register när Kalmartravet stod som värd för sina klassiska tävlingar under midsommarhelgen. En kladdig bana stoppade dock inte Pastore Bob från att dundra runt på 1.09,0 första varvet i Kalmarsundspokalen. Men öppningen blev alldeles för tuff för den Johan Untersteiner-tränade hästen som slocknade före upploppet. Istället blev det Halmstadtränarens andra häst som tog hem dagens höjdpunkt.
Johan Untersteiner lät fortkörarna i täten hållas och när han gav Day Or Night In attackorder in på upploppet stegade sexåringen undan. Segertiden blev 1.10,4 över sprinterdistans.
- Det kändes jävligt bra hela vägen faktiskt. Jag fick rygg på Örjan och kunde bara sitta och mysa och tänkte att så lätt jag ska vinna, sade en lättad kusk tillika tränare.
Day Or Night In inledde året med tre raka segrar och var favorittippad i Olympiatravets final där han galopperade direkt i starten.
- Det är härligt att hästen är tillbaka, det har varit mycket bokstäver i programmet på slutet. Jag har känt att hästen känts fin hemma och varit nöjd med honom. Det har varit tillfälligheter att det har blivit som det blivit. Det känns så klart skönt att vända trenden.

”Kan ösa superlativ om henne”
Tillbaka i vinnarcirkeln var också skadedrabbade Oaks-vinnaren Darling Mearas. Likt Stochampionatet i fjol blev det en duell mellan Ultra Bright och Darling Mearas i Viola Silas lopp. Men denna gång var det Stefan Perssons springare som drog det längsta strået trots en tuff resa utvändigt ledaren.
- Hon saknar absolut ingenting. Hon är startsnabb och har ännu aldrig galopperat i lopp. Hon är stark också och otroligt trevlig att ha att göra med, jag kan stå här hela dagen och ösa superlativ om henne, sade kusken och tränaren som var märkbart tagen.
- Det är otroligt kul att hon är tillbaka på det här viset. Hon betyder så mycket för oss den här hästen.
Stefan Persson lotsade också Linda Fyhr-tränade Tim Frontline till seger i V75-2. Sexåringen fick en resa i andra par utvändigt och när framförvarande Livi Joy galopperade i sista sväng låg vägen till tredje raka segern öppen.
- Jag är inte överraskad. Som jag sa innan, han har varit skitbra på ren svenska varje gång jag har kört honom, konstaterade Stefan Persson.
Tredje raka tog även Flash Hammering och Jörgen Westholm i bronsdivisionen.

Åbys Stora Pris nästa
Platon Face visade åter prov på sin styrka, denna gång i Kalmarsundsstayern över 3140 meter. Harper Hanovers-vinnaren stod på 40 meter tillägg men det hindrade honom inte från att ta sin fjärde raka fullträff.
- Vi har väntat i fyra år på den här utvecklingen. Vi har hela tiden vetat att han har kapacitet. Nu fick han snabba pengar på sig senast men de här pengarna skulle han ha haft på sig för två-tre år sedan, så bra är han, sade Adrian Kolgjini som tog årets första kuskseger efter sin avstängning.
Nu siktas den Lutfi Kolgjini-tränade långloppspecialisten mot Åbys Stora Pris som i år körs över tre varv.
Stapla segrar fortsatte också Gento göra i V75-5. Thomas Uhrberg följde med när Jorma Kontio styrde ut Roheryn i tredjespår på sista långsidan och på upploppet avväpnade Gento enkelt konkurrenterna. Femåringen tränas av Huberta A van der Meer.
I silverdivisionen fick Springover äntligen sätta nosen först. Peter Untersteiner körde resolut till ledningen efter halvvarvet och därifrån var första årssegern säkrad.
Sju rätt på V75 betalade 5 666 kronor, sex rätt gav 100 kronor och fem rätt 17 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-10 2015-11-10 Jägersro Trav-4 1640/9 5 15.4 222
2015-10-20 2015-10-20 Jägersro Trav-1 1640/2 1 16.6 42
2015-10-02 2015-10-02 Kalmar-1 1640/1 2 17.5 67
2016-11-16 2016-11-16 Solvalla-8 Stefan Söderkvist 2140/12 C 5 14.3 683
2016-10-11 2016-10-11 Axevalla-8 Fredrik Persson 2140/7 C 0 g 221
2016-09-12 2016-09-12 Solvalla-13 Fredrik Persson 2140/4 B 3 13.4 100
2016-08-19 2016-08-19 Örebro-6 Fredrik Persson 1609/9 A 0 g 18
2016-08-08 2016-08-08 Gävle-3 Fredrik Persson 1640/11 A 5 13.3 79
2016-07-09 2016-07-09 Halmstad-1 Fredrik Persson 1609/1 C 1 12.5 29
2016-06-05 2016-06-05 Axevalla-10 Fredrik Persson 2140/8 D 5 14.1 249
2016-05-25 2016-05-25 Solvalla-5 Fredrik Persson 2140/5 C 2 15.5 26
2016-04-29 2016-04-29 Åby-1 Fredrik Persson 2140/5 C 1 16.0 151
2016-03-31 2016-03-31 Åby-6 Fredrik Persson 2140/1 C 3 16.5 37
2016-03-17 2016-03-17 Åby-1 Fredrik Persson 2140/5 C 2 16.2 61
2017-11-12 2017-11-12 Eskilstuna-6 Fredrik Persson 2140/1 A str
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-2 Fredrik Persson 2140/2 A 1 14.2 18
2017-09-03 2017-09-03 Jägersro Trav-7 Fredrik Persson 2140/2 B 0 12.8g 59
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-2 Fredrik Persson 2140/5 A 1 13.0 10
2017-07-23 2017-07-23 Axevalla-10 Fredrik Persson 2640/2 A 1 13.0 51
2017-07-14 2017-07-14 Axevalla-9 Fredrik Persson 2640/12 A 1 14.7 24
2017-06-03 2017-06-03 Mantorp-4 Fredrik Persson 2160/15 A 1 14.4 42
2017-05-08 2017-05-08 Halmstad-9 Fredrik Persson 2140/9 A 1 12.1 30
2017-04-15 2017-04-15 Gävle-10 Fredrik Persson 2140/2 B 1 13.9 17
2017-03-26 2017-03-26 Halmstad-9 Fredrik Persson 2140/2 B 1 13.0 16
2017-03-07 2017-03-07 Jägersro Trav-9 Fredrik Persson 2140/8 B 2 12.8 72
2018-08-29 2018-08-29 Åby-6 Fredrik Persson 1640/3 A 0 12.7g 50
2018-07-22 2018-07-22 Axevalla-5 Fredrik Persson 1640/7 B 6 14.9g 79
2018-07-05 2018-07-05 Halmstad-11 Fredrik Persson 2140/5 B 3 12.0 40
2018-06-24 2018-06-24 Kalmar-8 Fredrik Persson 2140/5 B 3 13.6 33
2018-05-26 2018-05-26 Solvalla-8 Fredrik Persson 1640/2 C 3 10.0 43
2018-04-28 2018-04-28 Åby-9 Fredrik Persson 2140/5 B 1 12.2 47
2018-03-03 2018-03-03 Halmstad-9 Fredrik Persson 1640/8 B 0 13.7g 119
2019-07-27 2019-07-27 Kalmar-7 Fredrik Persson 2200/11 A 7 15.3g 70
2019-06-23 2019-06-23 Kalmar-11 Fredrik Persson 2140/3 B 0 g 96
2019-06-09 2019-06-09 Bjerke-10 Fredrik Persson 1609/5 C 0 19.8g 95
2019-05-30 2019-05-30 Jägersro Trav-4 Fredrik Persson 1640/3 C 2 12.4 28
2019-05-04 2019-05-04 Örebro-9 Fredrik Persson 2100/10 B 0 14.6g 61
2019-04-22 2019-04-22 Halmstad-9 Fredrik Persson 1640/4 D 4 10.6 291
2019-03-29 2019-03-29 Kalmar-5 Fredrik Persson 2180/11 B 1 13.5 16ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se