Ullis travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ullis travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ullis har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ullis har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ullis


V86 gästspelade i Jämtland på onsdagskvällen med unghästklassikerna Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet på programmet.I de fyr..


V86 gästspelade i Jämtland på onsdagskvällen med unghästklassikerna Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet på programmet.
I de fyraåriga stonas uppgörelse triumferade Bollnästränaren Thomas Lönn med loppets andrahandsfavorit B.W. Gullis.
Till sin hjälp tog han en av världens bästa kuskar Örjan Kihlström, med rötterna i Bollnäs.
Segern i Hugo Åbergs Memorial med Propulsion följdes alltså upp med Derbystoet kvällen efter.
- Ja, helt otroligt vilka hästar jag får köra. Det är fantastiskt vad det flyter på just nu, sa Kihlström.

En överlägsen Gullis
Aase var brakfavorit i Derbystoet - men norskan fungerade inte alls för Öystein Tjomsland.
Loppet artade sig i stället till en uppvisning av B.W. Gullis som anförde varje meter av loppet.
Öystein Tjomsland var på väg att avancera flera gånger med Aase men den norska storfavoriten fungerade helt enkelt inte och slutade trea.
Kretsen kring B.W. Gullis behöver emellertid inte be om ursäkt. Som den Bollnästränade hästen såg ut den här kvällen är det mycket som talar för att det skulle ha blivit seger även om favoriten stått på fyra friska.
Över upploppet körde Örjan Kihlström undan med några säkerhetslängder och det såg ut att finnas gott om krafter sparade på tiden 1.28,5 över 2140 meter.
- Hon har en fantastiskt teknik och rör sig väldigt lätt, sa segerkusken.
Ägaren och uppfödaren Birger Wallström i Älvsjö stimmade i vinnarcirkeln. Hästens skötare Emil Eriksson fick ett extra omnämnde av Thomas Lönn.
- Vi fick in henne i slutet av december och har laddat för det här loppet i ett halvår. Hon hade lite bekymmer med ett gaffelband som den tidigare tränaren Robert Skoglund hade börjat behandla. Så vi körde igång direkt. Det har blivit mycket långsam tryckvagn. Emil har suttit mycket ute i snön och frusit i vinter.

Tredje derbysegern för Mjölneröd
Svenskt Kallblodsderby med 700 000 kronor till vinnaren gick återigen till Norge.
Jan Roar Mjölneröd har vunnit loppet två gånger tidigare (2013 med Hellin Faxen och 2009 med Särpefanten).
På onsdagen blev det full pott med överraskningen Mjölner Herkules – en häst den norske tränaren både äger och har fött upp.
- Jag har vunnit derbyt här ett par gånger förut men den här segern är nog den största i karriären, sa Jan Roar Mjölneröd som vann loppet från ledningen.
Det blev dramatik i starten då jättefavoriten Galileo och betrodde Tangen Loke galopperade. Geir Flåten körde omgående ikapp med Galileo som svarade för ett heroiskt lopp utvändigt ledaren.
- Jag såg att de galopperade men jag hade bestämt mig för att vara med från start. Vi måste ju köra i trav - så är det ju. Sista 500 kändes han väldigt pigg och då var jag mest orolig för att inte släppa ut konkurrenten i ryggen på oss. Han kändes väldigt bra.
Lite svenskt blev det ändå i loppet. Örjan Kihlström gästkuskade bakom Ängsrappen som spurtade in som trea. Tvåa slutade Myllkärrs Sune som fick 350 000 kronor för ett mycket gott dagsverke. Eskilstunatränaren Lise-Lotte Nyström tränar och maken Pierre satt bakom Myllkärrs Sune.

Månprinsen från spets
2011 var Månprinsen A.M. fyra år och vann kallblodsderbyt på Östersundstravet. Nu var han tillbaka för en comeback på svensk mark och ställde skåpet på plats i Sven O Perssons minne.
Gunnar Melander hade kvällens största V86-favorit i händerna (88 procent) och drog i högertömmen efter den första kurvan från sitt bakspår och lät kallblodskungen glida till ledningen 1300 meter från mål
Segermarginalen blev bara en dryg längd för Månprinsen den här gången. Gunnar Melander förklarade varför.
- I det här gänget tyckte jag att vi kunde kosta på oss att köra i ledningen. Men det blir inga rekordtider därifrån med den här utan han springer bara och väntar på de andra hela tiden. Men han vet ju att de andra bara får komma i jämnhöjd med selen - sedan kommer de inte längre.
Inplanerade lopp i augusti är Nordiska Mästerskapen på Åland och SM på Bergsåker.
- Jag behövde inte köra någon gång i dag utan satt bara och åkte med. Han vinner inte med så mycket men gör det så lätt, sa en mycket glad tränare.

225 00 för åtta rätt
Övriga vinnande hästar på V86 var Lars Wikströms Above All As (Ulf Ohlsson), Anton Sjoners Sea Samedi (Ragnhild Björnbeth), Noralf Braekkens Evil Enok M.E, Petter Lundbergs Mellby Darling (Sandra Eriksson) samt Kristofer Janssons Raja Ribb (Tomas Petterson).
Utdelningen på åtta rätt sköt upp i 225 207 kronor, sju rätt gav 1 002 kronor och sex rätt 85 kronor.
 

Mikael Wikner, Kanal 75


Kallblod är inte vad man först kommer att tänka på när man hör Thomas Lönns namn.Sedan han blev proffs har det så gott..


Kallblod är inte vad man först kommer att tänka på när man hör Thomas Lönns namn.
Sedan han blev proffs har det så gott som uteslutande handlat om satsningar på varmblod.
Nu har det blivit lite ändring på det och i stallet finns sedan en tid tre stycken kallblod - ett resultat av ett samarbete med uppfödaren Birger Wallström i Älvsjö.
B.W.Gullis drogs med en skada hos sin förre tränare Robert Skoglund och flyttades till Thomas Lönn i slutet av fjolåret.
- Jag fick in henne i december då man hade hittat skadan hos Robert som tränat henne. Det blev mycket tryckvagn med henne - gåendes - över vintern och allt har fungerat. Det är en fin märr det här och vi har haft ett mål hela året med Gullis - och det är det här loppet, säger Lönn.

Norska kanoner i derbyloppen
Östersundstravet bjuder in till en stor kallblodskväll på onsdagen med finalerna av Svenskt Kallblodsderby (V86-7) och Derbystoets final (V86-2).
Det ser ut att kunna bli mycket norskt i loppen. I den öppna klassen kan svenskarna få det tufft att sticka upp. Även stonas uppgörelse ser en norsktränad häst i favoritposition: Öystein Tjomslands Aase.
Men lika klar andrahandare i loppet är B.W.Gullis.
Thomas Lönn har en av världens bästa kuskar i Örjan Kihlström i sulkyn och tror att hans häst ska sälja sig dyrt från ledningen.
B.W.Gullis. hade full koll på konkurrenterna i ledningen i det ena av två uttagningslopp till Derbystoet tillsammans med Ulf Eriksson. Aase var överlägsen i det andra.
- Aase gick ifrån sina konkurrenter med tio längder till slut och jag är medveten om att hon är för jävla bra. Men visst finns chansen att slå henne. Båda hästarna vann ju ”åkandes” i sina försök - och vår häst avslutade trots allt lite snabbare än Aase.

Kusin Kihlström fick frågan
Eftersom Ulf Eriksson gjorde jobbet i försöket hade Thomas Lönn och ägaren räknat in honom som kusk även i finalen. Eriksson drog dock på sig en avstängning och då fick Örjan Kihlström frågan.
- Uffe och Örjan är ju kusiner och han flaggade tidigt för Örjan att han skulle åka upp och köra finalen. Och Kihlström behöver ju inga presentationer. En makalös kusk som kommer från Bollnäs och liksom som jag aldrig vunnit vare sig kallblodskriteriet eller kallblodsderbyn tidigare.
Gullis är rask den första biten och taktiken är väl given från innerspåret när bilen släpper?
- Jag tror ingen tar sig förbi na´den första biten. Eftersom hon biter ifrån sig bra i ledningen är det nog också aktuellt att hon ska köras där. Ja, det ska vara en sund chans. Favoriten är inte att leka med men det som talar lite för vår häst är att båda varit skadade över vintern och att Aase bara har ett lopp i kroppen. Gullis har tre inombords inför finalen. Hästarna möttes också i kriteriefinalen i fjol och då var B.W.Gullis favorit och kom fyra efter galopp och gjorde ett jäkla bra lopp den gången.
Det var länge sedan du var aktuell med kallblod på den här nivån. Hur länge sedan?
- På 1990-talet var det mycket kallblod för mig, När jag jobbade hos Jan-Olov Persson fick jag äran att sköta Svinten i två och ett halvt år när han kom till stallet. När jag började som egen hade vi Almagutten som gick bra för oss. Kingbest var en riktig skjutare. Hjelset Gubben och Trönö Troll var andra som var i farten.
På onsdag är du med och fightas i Derbystoets final i Östersund tillsammans med en annan ”Bollnäsare”.
- Jag och Örjan har varit bekanta med varandra sedan någon gång på 1980-talet. Det vore skoj att få vinna det här med honom.

Fotnot: Örjan Kihlström kör även betrodde Ängsrappen i Svenskt Kallblodsderby på onsdagen. En häst tränad av Öystein Tjomsland.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kallblodsderbyt blir en öppen historia sedan storfavoriten Ingbest galopperat i ledningen på upploppet i söndagens kvallopp på Östers..


Kallblodsderbyt blir en öppen historia sedan storfavoriten Ingbest galopperat i ledningen på upploppet i söndagens kvallopp på Östersundstravet.
När Ingbest försvann tog Galileo chansen och Geir Flåtens häst har nu chansen att följa upp fjolårets kriterieseger med även en derbyseger.
Det andra derbykvalet skrällde Öystein Tjomsland-tränade Ängsrappen.
I kvalen till Derbystoet vanns av Aase och av B.W.Gullis, som tränas av Öystein Tjomsland respektive Thomas Lönn.

Startlista
Kallblodsderbyt
2140 meter autostart
1. Ängsrappen (Öystein Tjomsland)
2. Galileo (Geir Flåten)
3. Tangen Loke (Öystein Tjomsland)
4. Mjölner Herkules (Jan Roar Mjölneröd)
5. Myllkärrs Sune (Lise-Lotte Nyström)
6. Björlifant (Jan-Olov Persson)
7. Moe Garm (Tor Martin Moe)
8. Mellem Viktor (Tone Merete Pettersen)
9. Pydin (Niclas Torstemo)
10. Guli Rubin (Jan-Olov Persson)
11. Järvsö Tor (Jan-Olov Persson)
12. Lesja Titan (Öystein Tjomsland)

Startlista
Derbystoet
2140 meter autostart
1. B.W.Gullis (Thomas Lönn)
2. Mjöknen Tulla (Jan Roar Mjölneröd)
3. Jega Bottega (Öystein Tjomsland)
4. Aase (Öystein Tjomsland)
5. Arvesölv (Merete Viksås)
6. Hammars Cina (Kristian Lindberg)
7. Höstbolillemor (Jan-Olov Åberg)
8. Åstas Lotta (Kajsa Frick)
9. Norm Maja (Björn Karlsson)
10. Torpa Olea (Robert Skoglund)
11. Hovs Fröya (Ola Engevold)
12. Klack Vilja (Krister Wiklund)

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-13 2015-11-13 Romme-2 1660/9 7 34.9g 76
2015-11-01 2015-11-01 Bollnäs-2 2160/6 6 34.1g 75
2015-10-16 2015-10-16 Bollnäs-1 1660/11 7 35.6g 71
2016-11-01 2016-11-01 Romme-9 Kajsa Frick 1660/4 C 5 34.6 121
2016-09-16 2016-09-16 Romme-10 Åke Sundberg 2160/8 D 0 g 913
2016-08-27 2016-08-27 Rättvik-4 Åke Sundberg 2180/3 C 5 35.1g 45
2016-08-22 2016-08-22 Romme-10 Åke Sundberg 2160/12 D 7 33.7 510
2016-08-14 2016-08-14 Åmål-8 Magnus Jakobsson 2500/13 D 7 36.0g 146
2016-07-23 2016-07-23 Romme-1 Åke Sundberg 2140/1 C 0 g 81
2016-07-17 2016-07-17 Lindesberg-8 Claes Eskilsson 2160/2 D 4 34.4 164
2016-06-30 2016-06-30 Bollnäs-7 Billy Svedlund 2640/4 C 5 35.3g 231
2016-06-24 2016-06-24 Årjäng-7 Mikael J Andersson 2160/8 D 0 33.8 239
2016-06-06 2016-06-06 Hagmyren-2 Tomas Pettersson 1640/6 C 0 35.3g 200
2016-05-30 2016-05-30 Hagmyren-8 Tomas Pettersson 2140/12 D str
2016-04-30 2016-04-30 Skellefteå-1 Mats Gällerstedt 1660/11 A str
2016-04-25 2016-04-25 Solänget-5 Mats Gällerstedt 2148/1 C 0 g 97
2016-04-08 2016-04-08 Umeå-1 Mats Gällerstedt 2160/6 B 6 34.4g 158
2017-02-27 2017-02-27 Färjestad-2 Mikael J Andersson 2140/2 D 0 38.7g 558
2018-10-25 2018-10-25 Örebro-9 Morgan Ivarsson 2160/6 D 0 36.3 490
2018-08-12 2018-08-12 Åmål-7 Glenn H Persson 2080/1 D 0 g 223
2018-07-08 2018-07-08 Lindesberg-7 Jimmi Ehlers 1660/10 B 0 37.0g 95
2018-07-02 2018-07-02 Årjäng-4 Peter Strömberg 1640/4 D 0 g 243
2018-06-04 2018-06-04 Rättvik-6 Håkan Wallberg 2140/4 C 0 g 43
2018-05-14 2018-05-14 Romme-2 Håkan Wallberg 2180/6 C 2 32.2 412
2018-05-01 2018-05-01 Åmål-2 Magnus Jakobsson 2100/5 D 0 35.1 36
2018-04-14 2018-04-14 Färjestad-3 Peter Ådefors 2160/10 C 0 g 415
2018-03-26 2018-03-26 Hagmyren-3 Ulf Ohlsson 2160/11 D 0 38.8 242
2018-03-05 2018-03-05 Färjestad-2 Magnus Jakobsson 2160/14 C 5 34.3 370
2019-12-21 2019-12-21 Örebro-5 Jorma Kontio 2180/6 D 0 34.2 206
2019-11-26 2019-11-26 Romme-8 Rauno Pöllänen 2140/2 C 0 g 283
2019-11-08 2019-11-08 Romme-1 Kajsa Frick 1660/5 D 6 31.0 491
2019-10-21 2019-10-21 Rättvik-7 Rikard N Skoglund 1660/12 D 7 31.5 836
2019-10-07 2019-10-07 Romme-7 Rikard N Skoglund 2140/10 D 0 g 298
2019-09-13 2019-09-13 Gävle-1 Håkan Wallberg 2140/1 D 6 31.8g 211
2019-08-27 2019-08-27 Romme-7 Kajsa Frick 2140/11 D 0 33.0g 459
2019-08-16 2019-08-16 Åmål-2 Carl Johan Jepson 2100/10 D 7 32.4 467
2019-08-02 2019-08-02 Lindesberg-9 Kaj Widell 1640/1 D 0 g 236
2019-07-07 2019-07-07 Lindesberg-11 Jimmy Hallblom 2160/5 C 7 35.8 323
2019-05-21 2019-05-21 Rättvik-8 Kajsa Frick 2140/1 D 0 39.3g 347
2019-05-10 2019-05-10 Lindesberg-2 Kajsa Frick 2140/2 D 0 36.3 946
2019-04-23 2019-04-23 Årjäng-7 Carl Johan Jepson 2640/4 D 0 35.0 478
2019-03-01 2019-03-01 Örebro-9 Nicklas Westerholm 1660/4 D 0 33.7g 358
2019-01-23 2019-01-23 Gävle-3 Kajsa Frick 1640/3 D 8 39.3g 308
2019-01-06 2019-01-06 Romme-8 Kajsa Frick 2140/8 D 0 g 279
2020-06-29 2020-06-29 Årjäng-2 Kristian Lindberg 1660/12 D 0 g 1506
2020-05-09 2020-05-09 Lindesberg-8 Morgan Ivarsson 2180/11 C 0 36.8 449
2020-04-30 2020-04-30 Åmål-2 Kristian Lindberg 2100/11 D 0 g 710
2020-04-13 2020-04-13 Hagmyren-1 Tomas Pettersson 2180/12 D 8 36.7g 759
2020-03-30 2020-03-30 Färjestad-10 Carl Johan Jepson 2180/13 D 0 g 139
2020-03-17 2020-03-17 Örebro-3 Rikard N Skoglund 2180/10 C 6 34.0 114
2020-03-03 2020-03-03 Romme-1 Rikard N Skoglund 2160/7 C 7 38.1 359
2020-01-06 2020-01-06 Färjestad-2 Jorma Kontio 2180/7 C 0 35.9g 155ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se