Udo travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Udo travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Udo har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Udo har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Udo


Bakom hästen Mattis Snix gick Johan L Sundgren från i princip okänd till flerfaldig V75-vinnare i början av 2000-talet.Men någon spik..


Bakom hästen Mattis Snix gick Johan L Sundgren från i princip okänd till flerfaldig V75-vinnare i början av 2000-talet.
Men någon spikrak karriär mot toppen blev det inte för den unge lärlingen.
- När jag fick chansen att köra Mattis Snix så hade jag bara haft körlicens i ett par år. I början flöt allting på väldigt bra och i den vevan så tänkte man väl sig en framtid antingen som proffstränare eller kanske catchdriver. Men sedan tog det lite stopp på något vis, berättar Sundgren som kommer från en riktig travfamilj med morbröderna Hans G och Per-Erik Eriksson, båda framgångsrika A-tränare under många år.
- Jag började springa i stallet hos John Dahlman som nioåring och har alltid hållit på med det här, men hade väl inte riktigt motivationen för att satsa helhjärtat. Ska man leva som proffstränare så krävs det hundraprocentigt fokus och engagemang och jag hittade andra saker i livet som var roligare då.

Tar hjälp av familjen
Men det till trots så fortsatte Sundgren att jobba hos olika tränare samt försörja sig som hovslagare.
Och nu plötsligt, som 42-åring, står han med en proffslicens på fickan och 19 hästar i stallet.
- Det avgörande var att jag fick en hästägare som ville satsa på mig. Det blir så mycket enklare att ha det i ryggen jämfört med att dra igång allting själv.
Rörelsen drivs i princip som ett familjeföretag tillsammans med sambon Catharina Samuelsson och i viss mån sonen Victor S Sundgren.
- Catharina har jobbat med hästar länge och även vunnit V75-lopp som kusk. Hon gjorde ett avbrott på några år, men kom tillbaka för att hjälpa till när jag drog igång. Victor är 15 år och väldigt intresserad, han vill åka med varje gång vi åker på trav. Han vann ponnykriteriet förra året och ska ta licens för stor häst nu till våren. Dessutom anlitar jag förre proffstränaren Ulrik Pedersen på konsultbasis för körhjälp, det fungerar utmärkt.
Ägaren heter Marko Kreivi och tävlar under pseudonymen Göteborg Smart Repair Center AB med för tillfället tolv av stallets hästar.
- Vi känner varandra sedan gammalt och det var när Marko bestämde sig för att satsa hårt på hästarna och på mig som jag tog beslutet att gå alla kurser för att bli A-tränare. Det tog nästan ett år, men nu är jag där och det har börjat bra.

Tränar styrka
Det är ingen underdrift. Sundgren har inlett proffskarriären med fem segrar på elva starter och på lördag jagar han första V75-triumfen som egen.
- Det har gått över förväntan och vi har fått fin utdelning. Det var som att alla hästar höjde sig lite till när jag tog ut licensen. Men i vardagstravet är målet att hålla hög segerprocent. Jag försöker välja loppen med omsorg och eftersom jag tycker att vi har bra hästar så är förhoppningen att de ska duga när vi anmäler.
- V75 är något helt annat. När hästarna har form vill jag gärna vara med där, men motståndet är så mycket tuffare att man får vara glad för varje framgång.
Hur ser du på dina chanser på lördag?
- Jag tror klart mest på Fleur Mearas. Det är en häst som jag håller riktigt högt. Hon är tuff och tål att göra jobbet själv så jag skulle inte ha något emot ett offensivt upplägg om kusken så önskar.
Varför kör du inte dina hästar själv?
- Det beror framförallt på att jag har haft problem med ryggen det senaste året. Kan jag anlita de bästa kuskarna så gör jag gärna det. Jag har ingen uttalad förstekusk för stallet, men ett väldigt fin samarbete med Thomas Dalborg som kör Edmund på lördag.
Hur tränar du?
- Den röda tråden är att hästarna tränas i djupsand med rejäla, långa pass två gånger i veckan. Sedan kan vi variera med mycket annan träning om jag tycker att det krävs. Min filosofi är att träna upp rejäl styrka, sedan får farten komma naturligt med åldern. Jag har aldrig förstått hur man ska träna för att få snabba hästar, den som har några tips får gärna höra av sig.
Vad är din målsättning för första året som proffs och hur stor tränare vill du bli?
- Vad gäller inkörda pengar så har jag en siffra i huvudet, men den håller jag för mig själv ännu så länge. Däremot skulle jag inte ha något emot att få in fler hästar, kan vi dubbla antalet vi har nu så vore det perfekt, säger Johan L Sundgren.

Det här berättar Johan L Sundgren om sina V75-hästar:
- 11 Fleur Mearas (V75-2) håller jag som en riktigt bra häst med mycket utveckling i, förutsatt att hon håller sig fräsch. Hon är oöm för positioner och att hon kördes så avvaktande i V75 näst senast berodde på att hon inte riktigt hinner med över sprinterdistans. Det gjorde att hon fick upp lite tempo i kroppen och insatsen senast var mycket fin, tidigare har hon gjort sina bästa lopp med tidig tätkänning. Jag har inte trimmat något extra inför det här, säsongen är lång, men hon känns fortsatt fin och ska hålla formen. Trots läget så har jag stora förhoppningar och har inget emot om hon skulle köras offensivt. Vi ändrar inget.
- 11 Edmund (V75-4) har ett väldigt långt steg och saknar därför den riktiga explosiviteten fortfarande. Att han kunde vinna över sprinterdistans berodde på att loppet var våldsamt överpacat och att han blev frånåkt senast berodde bara på att han inte kunde växla tempo när de andra stack. Han har enorm lungkapacitet och vi kör honom med tryckvagn i djupsanden, annars blir han inte trött. Från ett sådant här utgångsläge är han helt beroende av vilket tempo det blir, ju snabbare de kör i täten desto bättre. Vi fortsätter med öppet huvudlag då han tagit sina segrar med det och svarar bra på häst, däremot kanske vi testar en riktig ryckhuva. När han haft ryckhuva tidigare så har han fortfarande varit dövad under den, men Thomas är inne på att det kan ge god effekt om vi tar ur allting. Vi fortsätter med vanlig vagn, däremot är jag sugen på att sätta på en jänkarvagn nästa gång han får spetsläge bakom bilen. Uppgiften ser tuff ut så jag är nöjd om han kan tjäna en fin slant.

Robin Johansson, Kanal 75


På torsdagen blev listorna klara till Criterium Continental och Prix Tenor de Baune som avgörs på Parisbanan Vincennes på söndag.Vin..


På torsdagen blev listorna klara till Criterium Continental och Prix Tenor de Baune som avgörs på Parisbanan Vincennes på söndag.
Vinnarna erbjuds platser i Prix d’Amerique den sista helgen i januari och i femåringsloppet Prix Tenor de Baune är bland annat blågule Who’s Who med och kämpar om segern tillsammans med Örjan Kihlström.
Söndagens mest emotsedda möte kommer dock att ske i fyraåringarnas lopp.
Face Time Bourbon är sin ungdom till trots en av förhandsfavoriterna i Prix d’Amerique. Tränaren Sebastien Guarato säger att hästen är bättre än nationalidolen Bold Eagle som också finns i stallet och hästen har på slutet körts av Björn Goop.
Conrad Lugauer är en annan som vill vara med i Prix d’Amerique. På söndag möter Lugauers Campo Bahia franske Face Time Bourbon för första gången.
Jägersrotränaren har länge matchat Campo Bahia mot fyraåringsloppet Criterium Continental och en seger där skulle alltså innebära att hästen är inkvalad till Prix d’Amerique.
Jerry Riordan har tre hästar med i loppet: Betting Gangster, Zarenne Fas och Zabul Fi. Rikard N Skoglund får chansen bakom Zarenne Fas.
Stefan Melander ställer upp med Flight Dynamics som ska köras av Örjan Kihlström.
Gävletränaren Fredrik Wallin hade tänkt anmäla Stochampionatsvinnaren Activated i loppet men missade på grund av ett missförstånd att pricka anmälningstiden till loppet.

Startlista
Criterium Continental
2100 meter autostart

1. Campo Bahia – Conrad Lugauer
2. Betting Gangster – David Thomain
3. Face Time Bourbon – Björn Goop
4. Fakir du Lorault – Francois Lecanu
5. Frisbee d’Am – Alexandre Abrivard
6. Fric du Chene – Francois Lagadeuc
7. Feeling Cash – Eric Raffin
8. Zarenne Fas – Rikard N Skoglund
9. Falacao de Laurma – Franck Nivard
10. Flight Dynamics – Örjan Kihlström
11. Fairplay d’Urzy – Jean-Michel Bazire
12. Fun Quick – Yoann Lebourgeois
13. Favorite Fligny – Sylvain Dieudonne
14. Zabul Fi – Pietro Gubellini
15. Follow You – Matthieu Abrivard
16. Fleche du Yucca – Jean-Philippe Dubois
17. Fighter Smart – Matthieu Mottier
18. File Gin – Guillermo Roig-Balaguer
Förstapris: cirka 940 000 kronor

Startlista
Prix Tenor de Baune
2 700 meter

1. Volnik du Kras – Gabriele Gelormini
2. Speedy Face – Adrian Kolgjini
3. Ghazi B.R. – Jean-Michel Bazire
4. Eclair du Mirel – Yoann Lebourgeois
5. Tsunami Diamant – Robin Bakker
6. Alcoy – Christophe Martens
7. Voltaire Gifont – Pietro Gubellini
8. Eugenito du Noyer – Eric Raffin
9. Excellent – Alexandre Abrivard
10. Etoile de Bruyere – Charles Dreux
11. Vivid Wise As – Björn Goop
12.  Eridan – David Thomain
13. Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
14. Who’s Who – Örjan Kihlström
15. Erminig d’Oliverie – Franck Nivard
16, Vitruvio – Alessandro Gocciadoro
Förstapris: cirka 470 000 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


29-åriga Hanna Lähdekorpi jobbar heltid som veterinär i Halmstad och står dessutom som ansvarig tränare för familjens tio hä..


29-åriga Hanna Lähdekorpi jobbar heltid som veterinär i Halmstad och står dessutom som ansvarig tränare för familjens tio hästar.
Ett femtiotal lopp per år hinner hon med att köra. Tävlingsmomentet vill hon inte vara utan.
- Det är fantastiskt roligt att köra lopp!
Hanna svarar i mobilen efter fredagens lunchtävlingar i Halmstad där hon satte punkt för en svår V65-omgång. Endast ett system klarade av alla vinnarna och kunde kvittera ut drygt 1,1 miljoner kronor.
Usain Cup har gått bra på slutet och var en av de mera spelade i den sista V65-avdelningen som avgjordes över sprinterdistans. Hanna körde resolut till ledningen efter några hundra meter och tvingade Conrad Lugauer att ge upp spetsambitionerna med Nolimitjimmit.
- Han har lärt sig att öppna väldigt snabbt och är ju framför allt bäst när han får gå på innerspår. Så taktiken var given, menar segerkusken.
Kusken äger dessutom femårige valacken Usain Cup tillsammans med kompisen Elsebeth Stausholm, amatörtränare i Danmark.

Vunnit 130 lopp
Fredagens seger var Hanna Lähdekorpis 13 för året på 52 starter, vilket ger 25 i segerprocent.
Senaste sex starterna har hon segrar fyra gånger. Förutom den senaste triumfen, har hon bärgat två segrar med hästar tränade av Conrad Lugauer och en med familjens Zelante C.R.
I somras blev hon tvåa i Amatör-EM för damer i Danmark.
- Segern i K.G. Bertmarks Minne (2016) med Sylvester D.K. rankar jag som min största. Sedan har jag vunnit Amatör-SM också, men på något sätt hamnar det lite i skymundan av K.G. Bertmarks. Sammanlagt har det blivit ungefär 120-130 segrar skulle jag tro, säger 29-årigen som kört ungefär 530 lopp i karriären.
Någonstans runt 24 i segerprocent alltså…
Med stor häst ska tilläggas. Hanna har kört många ponnylopp också. 

Fulla dagar
Hon har en delad tjänst som veterinär på Slöinge sjukhus och kliniken inne på Halmstadtravet. Samtidigt står hon som tränare för hästarna på Holm Hästgården AB, pseudonymen för familjestallet med mamma Marjaana Alaviuhkola i spetsen (Svensk Travsports ordförande), samt brodern Pekka och systern Maija.
I somras anställdes Halmstadtränaren Stefan Persson som privattränare på gården i Holm, en kort bit från travbanan i Halmstad.
- Det är fantastiskt roligt att köra lopp så det vill jag göra. Men nu får jag väl se nästa år hur det blir. Då kommer ju amatörloppen att försvinna och det är främst amatörloppen jag känner att jag vill köra med lite egna hästar ibland.
- Men nu har vi ju gjort den här satsningen och tagit hem våra egna hästar och anställt Stefan, så det är klart att det kommer att bli en del löpkörning med dem när det finns tillfällen även i framtiden när amatörloppen försvinner, säger Hanna, vars pappa är förre travtränaren Kari Lähdekorpi.
Nästa vinnare från stallet?
- Vi ska starta Big Jim Pellini nästa lördag i Halmstad är tanken. Han har varit bra så vi hoppas att han kan vara med där framme. Det beror helt och hållet på vilka hästar han ska möta men allt verkar bra efter senaste loppet i alla fall.

Mikael Wikner, Kanal 75


Galoppens superstjärna Enable var på väg mot tredje raka segern i Prix de l’Arc de Triomphe. Det femåriga stoet var i ledningen till..


Galoppens superstjärna Enable var på väg mot tredje raka segern i Prix de l’Arc de Triomphe. Det femåriga stoet var i ledningen till 50 meter från mål tillsammans med jockeyn Frankie Dettori men Enable blev snuvad på ett historiskt hattrick då överraskningen Waldgeist flög långt sista biten tillsammans med Pierre-Charles Boudot.
Femårige hingsten Waldgeist tränas av André Fabre, 73, och det var hans åttonde seger i Prix de l’Arc de Triomphe:
Waldgeist 2019), Rail Link (2006), Hurricane Run (2005), Sagamix (1998), Peintre Celebre (1997), Carnegie (1994), Subotica (1992) och Trempolino (1987).

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Mats Holmstedt är vad man brukar kalla en riktig hästkarl. Sedan barnsben har han pysslat med både rid- och travhästar och under sin l&arin..


Mats Holmstedt är vad man brukar kalla en riktig hästkarl. Sedan barnsben har han pysslat med både rid- och travhästar och under sin långa karriär som hovslagare har han tagit hand om hovarna på ett oräkneligt antal hästar, bland annat som hovslagare på hemmabanan Solvalla och åt Beridna Högvaktens hästar i Stockholm. Dessutom kör han lopp och vid 57 års ålder tycks han ha hittat en riktig formtopp. Efter att bara ha vunnit ett lopp under årets första åtta månader är han obesegrad i september. I K.G. Bertmarks minne skrällde han med Åke Lindblom-tränade Porthos Race till 31 gånger pengarna och när Örebrotränaren på nytt gav honom chansen, den här gången bakom Chapuy, fällde han V86-omgångens största favorit Victory Topline.
- Förhoppningarna var kanske inte jättestora på Jägersro med tanke på spåret men alla körde och jag körde inte. Det var nyckeln. I dag var det väl på förhand en god chans och det är inte många som är snabbare än den här från start. Det var inte speciellt svårt att komma till ledningen och han var sansad i dag. Jag hade nog inte behövt dra tussarna heller, det gör man mest av reflex, sa Holmstedt sedan Chapuy pinnat undan på nya rekordet 1.11,3 över 1 640 meter med bilstart.

Bländande barfotadans
Divine betyder gudomlig och det var nog precis vad Eskilstunaamatören Anna Österberg kände för sin häst när denna dansade undan till enkel seger från ledningen med Kai P Jussila i sulkyn.
- Jag vet inte vad jag ska säga. Jag trodde aldrig att han skulle åka i mål på det viset med den hästen. Hon rör sig så jäkla mycket bättre med barfotabalansen. Jag har aldrig sett henne trava så här fint, sa en rörd Österberg.
Håkan K Perssons stall är på gång efter en lite sämre period och bland formkorten finns Enge Kevin. Kvällen till ära fick Örjan Kihlström chansen bakom femåringen och från rygg på ledaren avgjorde hästen i ett nafs när luckan uppenbarade sig i utgång av slutkurvan.
Den avslutande V86-avdelningen på Solvalla vanns av Malin Hurtig-tränade skrällen Au Gratin och Ulf Ohlsson.

Första segern på två år
Target Kronos
hade inte vunnit lopp på över två år när han nu fick prova på supersprint över 1 140 meter på Jägersro. Det tycktes han gilla. Från tredje par utvändigt spurtade han ikapp och förbi förhandsfavoriten M.T.Insider, som höll starkt från positionen utvändigt om ledaren. Segertiden blev 1.08,8.
- Det var bara att köra så fort det gick hela vägen. I sista sväng kändes det svårt men de blev lite trötta där framme trots att det bara var ett varv, sa Hanna Lähdekorpi som har haft den forne Breeders’ Crown-vinnaren i träning i en månad.
Annars var det Thomas Uhrbergs kväll på Jägersro. Han hade vunnit två lopp redan innan V86 drog igång och inom kupongen satte han i tur och ordning dit Ola Samuelssons Hurricane River och Patrick de Hann-tränade Twinkle Face.
- Jag minns inte när jag vann fyra lopp samma kväll här senast. Verkligen jättekul, sa Uhrberg.
Infinitus vann också inom V86-spelet på Jägersro sedan han i sin tränare Joakim Lövgrens händer kämpat ner storfavoriten Marcello Wibb.
På V86 delade åtta rätt ut 894 486 kronor. För sju rätt fick man 5 985 kronor och för sex rätt 490 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Kallblodskungen hade stor show i V75 när det avgjordes penningstinna unghästlopp på Bjerke travbana under söndagen. Öystein Tjomsland ..


Kallblodskungen hade stor show i V75 när det avgjordes penningstinna unghästlopp på Bjerke travbana under söndagen. Öystein Tjomsland var storfavorit till att vinna både Kriteriet och Derbyt för kallbloden – och som han gjorde det. Han har två riktiga undantagshästar i Grissle Odin G.L. och Nordsjö Odin som krossade sina konkurrenter.
Om vi börjar med kallblodskriteriet så blev Grisle Odin G.L. ”bara” trea i det svenska Kriteriet. Men nu tog han gruvlig revansch i det norska Kriteriet och var helt överlägsen. Öystein Tjomsland körde på säkerhet den första biten och kom fram utvändigt om ledande Eldborken. Där låg han lugn innan han tryckte till på gaspedalen sjuhundra meter kvar och då hade ledaren ingen svar. Grisle Odin G.L. tog över täten redan halvvarvet kvar och lämnade sina konkurrenter. Han försvann ifrån till en förkrossande seger och imponerade väldeliga. Segertiden blev 1.26,7 över distansen 2100 meter med bilstart. Det blev dubbelt Tjomsland-tränat i topp då stallkamraten Havglimt spurtade mycket bra till andraplatsen efter en inledande startgalopp. Grisle Odin G.L. delägs av bland annat skidstjärnan Frida Karlsson och förstapriset var 500 000 norska kronor. En grym insats av ett mycket läckert kallblod.
– Det blev den hårda vägen men det är enorm kapacitet i honom. Han är väldigt bra alltså och är uppe på topp fem-listan över de bästa jag har tränat. Det är vidare utveckling i honom, sa Öystein Tjomsland.

”Är en våldsam kapacitet i Nordsjö Odin”
I Kallblodsderbyt så svarade Nordsjö Odin för en heroisk insats när han vann efter en blytung resa. Han kunde inte vara med i starten och hamnade i tredje par utvändigt. Öystein Tjomsland gav sig iväg mitt i loppet och trodde att han smärtfritt skulle komma fram utvändigt om den ledande Rappstjernen. Men Jan Roar Mjölneröd som låg utvändigt om ledaren med sin Tangen Trygg ville inte släppa ner storfavoriten som därmed blev hängande i spåren. Trots det tuffa loppet hade Nordsjö Odin mod och styrka att koppla greppet in på upploppet. Han slog klorna i tätduon och höll en attackerande B.W.Rune ifrån sig. Kort före mål fick många hjärtat i halsgropen när Nordsjö Odin rumlade till och tappade aktionen och tåg något galoppsteg. Han höll sig dock på benen och travade genom mål. Därmed var segern ett faktum på tiden 1.25,3/2600a. Förstapriset var 750 000 norska kronor och därmed har Nordsjö Odin vunnit såväl det svenska som det norska Derbyt.
– Han var faktiskt inte helt på topp i dag och tog ett hjälpsteg både i starten och till slut. Jag måste passa på honom och hamnade långt bak. Sedan trodde jag att vi skulle bli framsläppta men istället fick vi bruka en rejäl speed, sa Öystein Tjomsland.
– Det var väldigt nära att han hade galopperat till slut och för tio år sedan hade jag inte klarat av det men nu kunde jag parera. Men det var jäkla kritiskt. Det är en våldsam kapacitet i hästen. Han vinner i dag och gör ett topplopp med tre svängar i tredjespår och är ändå inte på topp. Aktionsmässigt var han inte perfekt. Det är en häst för eliten och närmar sig Tekno Odin.

Stor dag för Gundersen – vann dubbla derbyn
En annan segerherre som hade en lika stor dag på Bjerke var Geir Vegard Gundersen. Han vann själv det norska Travderbyt med Max Brady och fast som trea i mål satt stallkamraten Noble Superb. Innan V75-tävlingarna vann sonen Magnus Teien Gundersen Derbystoet med superstjärnan Hillary B.R. som är obesegrad efter 15 starter. Förstaprisen i de båda loppen var två miljoner kronor.
– Det är sjätte gången jag klarar att vinna ett Derby och jag är stolt och glad. Det är otroligt stort och helt fantastiskt att vi lyckades. Vi är etta och trea i Derbyt och etta och trea i Stoderbyt. Det är den här dagen vi satsar på och vi har ett mindre stall med mycket bra folk runtomkring oss. Vi är ett team som jobbar stenhårt, sa Geir Vegard Gundersen.
Max Brady var snabb bakom startbilen och tog direkt han om ledningen. I ryggen satt Noble Superb och när det var 1500 meter kvar kom favoriten Stoletheshow fram utvändigt. Men den sistnämnde kunde aldrig gå i riktig närkamp. Istället var det Eye Of The Tiger som bjöd upp till strid upploppet ner. Han närmade sig meter för meter men Max Brady sträckte på sig berömvärt och höll undan precis med knapp marginal.

15:e raka för fenomenet Hillary B.R.
Det obesegrade fenomenet Hillary B.R. hade stor uppvisning när hon var helt överlägsen i Norskt Travderby för ston. Efter en lugn start körde Magnus Teien Gundersen offensivt och forcerade sin superstjärna till ledningen efter ett varv. Hillary B.R. lämnade snabbt sina konkurrenter och drog undan i en stor ledning på slutrundan. Över upploppet var det fyraåriga stoet helt överlägsen och tog sin 15:e raka seger. Vinnartiden blev 1.11,9 över 2100 meter med bilstart, vilket var lika med nytt norskt rekord
– Det känns otroligt bra nu. Hon har visat att hon är bättre än de andra och det hade varit orättvist om hon inte hade vunnit, sa Magnus Teien Gundersen.
– Hon är enorm. Nu ska vi köra Breeders Crown och sedan laddar vi mot nästa säsong, sa tränaren Geir Vegard Gundersen.

Custom Colt skrällvann Kriteriet
Det blev en riktig smällkaramell i Norskt Travkriterium när 4-procentaren Custom Colt vann för Svein Ove Wassberg. Han fick en dålig start från spår åtta bakom bilen men kom farande en bit ut i banan över upploppet. Megaskrällen Te Amo Corazon hade kopplat greppet på hårt betrodda Ivan B.R. (som fått öppna tufft för att komma till ledningen) och var på väg mot en sensationell seger. Men i en rafflande slutstrid lyckades Custom Colt slå sig fram till seger precis på mållinjen. Tränar gör Henry Rorgemoen och förstapriset var 750 000 norska kronor.
– Han fick ett fint lopp men jag var nära att köra galopp till slut. Jag tog en chans och släppte av honom och det hade varit surt om han hade galopperat. Men det är mycket pengar och det är inte så ofta man får chansen i dessa lopp så vi måste gambla lite. Det här är stort, helt fantastiskt, och jag hade inte förväntat mig det här. Tack Henry för att jag fick chansen att vinna, sa Svein Ove Wassberg.

Berglöf har en gudomlig häst
Det blev en skräll i det inledande stayerloppet när Erik Berglöf styrde in sin Quantanamera till drygt 14 gånger pengarna. En vass avslutning via spåren runt slutkurvan resulterade i seger kort före mål för en mycket glad tränare och kusk.
– Fan, va gött! Den här hästen har aldrig varit med i några klassiska lopp och aldrig vunnit på V75 tidigare. Nu som tioåring vinner hon V75, det är helt fantastiskt. Hon är den bästa häst jag har haft de senaste sex, sju åren. En gudomlig häst, sa Berglöf om Quantanamera som därmed passerade två miljoner kronor i insprungna pengar.

Lionel svek som storfavorit
Roli Eld tog hem kallblodsloppet för den äldre eliten. I förra starten mötte han övermakten i Odd Herakles men nu slapp han den hästen och tog en säker seger. Detta efter att Adrian Solberg Akselsen fått till en kanonstyrning och hittat andra par utvändigt från 20 meters tillägg. Roli Eld avväpnade enkelt Will Prinsen som övertagit ledningen på sista bortre långsidan och höll säkert undan före bra spurtande G. Jerken och Ullsrud Tea.
– Han är fantastiskt bra och är i fin form, sa Adrian Solberg Akselsen om hästen som tränas av Frode Hamre.
Lionel var storfavorit i snabbloppet för den äldre norska eliten. Men fuxen hade inte sin bästa dag och blev bara fyra. Vann gjorde istället jätteskrällen Cash Okay som spurtade till vinst för Erlend Rennesvik. Hästen tränas av Anders Lundström Wolden.
Sju rätt på V75 gav 47 313 kronor.

Prinsessan Märta Louise trea i kändisloppet
Det kördes även ett tandemsulky-lopp med kändisar den här storloppsdagen på Bjerke. Störst intresse tilldrog sig den kungliga högheten Prinsessan Märta Louise som tillsammans med flera andra norska profiler var med i loppet. Det var även Stig H Johansson och hans svärson Challe Berglund. Dessvärre hade de sistnämnda inget med utgången att göra och de slutade sist i mål med hästen Super Photo. Vann gjorde istället Next Game och i tandemsulkyn bakom satt Amanda Robertsen och Camilla Aastorp Andersen (PT, Influencer). Prinsessan Märta Louise blev trea tillsammans med Kristian Malmin bakom hästen Legacy. Detta efter att ha snabbstartat till ledningen men släppt till Next Game ut på första långsidan. Legacy kunde inte hänga på vinnaren över upploppet och Next Game fick ge allt för att hålla undan före en vasst spurtande Veggie Hanover.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-19 2016-10-19 Bergsåker-4 Tomas Pettersson 1640/5 B 7 17.6g 63
2016-09-25 2016-09-25 Solvalla-3 Tomas Pettersson 2140/7 D 0 15.0 344
2016-09-09 2016-09-09 Romme-2 Tomas Pettersson 2140/1 D 2 16.0 38
2016-08-22 2016-08-22 Romme-1 Tomas Pettersson 2140/8 A 1 16.1 130
2016-07-12 2016-07-12 Solvalla-5 Tomas Pettersson 2140/7 B 6 17.2 106
2016-06-29 2016-06-29 Solvalla-1 Tomas Pettersson 2140/3 D 6 17.5 333
2016-06-17 2016-06-17 Gävle-3 Jan Sundell 2140/10 B 6 18.9 178
2017-10-26 2017-10-26 Gävle-9 Torbjörn Jansson 2140/6 C 0 g 28
2017-10-11 2017-10-11 Bergsåker-5 Tomas Pettersson 2140/4 C 5 15.7 18
2017-09-20 2017-09-20 Solvalla-7 Tomas Pettersson 2140/6 C 2 13.7 98
2017-08-29 2017-08-29 Östersund-4 Tomas Pettersson 2160/13 A 2 15.7 54
2017-08-18 2017-08-18 Solvalla-5 Erik Adielsson 1640/8 B 4 12.8 45
2017-07-26 2017-07-26 Östersund-7 Tomas Pettersson 2140/3 B 6 15.1 37
2017-07-08 2017-07-08 Hagmyren-3 Tomas Pettersson 1640/10 B 2 13.4 21
2017-06-12 2017-06-12 Färjestad-10 Tomas Pettersson 2160/10 A str
2017-05-21 2017-05-21 Solvalla-10 Tomas Pettersson 1640/7 D 4 12.5 100
2017-05-10 2017-05-10 Solvalla-7 Tomas Pettersson 2140/12 C 5 15.0 334
2017-04-25 2017-04-25 Bergsåker-7 Tomas Pettersson 2160/12 A 3 16.6 31
2017-03-29 2017-03-29 Solvalla-8 Tomas Pettersson 1640/1 C 1 14.1 84
2017-03-10 2017-03-10 Solvalla-6 Tomas Pettersson 1640/11 B 6 14.8 184
2017-02-24 2017-02-24 Solvalla-4 Tomas Pettersson 2140/4 B 6 16.2 62
2017-02-03 2017-02-03 Romme-8 Tomas Pettersson 2140/10 A 2 16.6 78
2018-10-17 2018-10-17 Bergsåker-9 Tomas Pettersson 2140/2 D 0 g 529
2018-10-06 2018-10-06 Bollnäs-8 Kaj Widell 1640/2 C 0 14.1 55
2018-09-05 2018-09-05 Bergsåker-5 Tomas Pettersson 1640/3 B 2 13.9 23
2018-06-29 2018-06-29 Färjestad-9 Tomas Pettersson 2140/1 D 0 15.0 93
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-8 Tomas Pettersson 2140/14 B 2 13.7 44
2018-05-17 2018-05-17 Hagmyren-5 Tomas Pettersson 2140/11 A 2 15.5 82
2019-07-25 2019-07-25 Bergsåker-3 Wiktor Kylin-Blom 2140/10 D str
2019-06-11 2019-06-11 Rättvik-2 Simon Persson 1640/11 D str
2019-06-08 2019-06-08 Bollnäs-8 Ove Berglin 2140/9 D str
2019-05-24 2019-05-24 Hagmyren-8 Ove Berglin 2140/14 B 0 16.4 632ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se