Twice Kronos travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Twice Kronos travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Twice Kronos har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-03-04 2020-03-04 Solvalla-10 Petter Lundberg 2140/11 A

Nyheter för travhäst Twice Kronos


Twice Kronos (V86-4) har en brokig resa bakom sig. Sju år gammal har han bara tävlat åtta gånger.- Han har haft en del skadebekymmer. Vi ..


Twice Kronos (V86-4) har en brokig resa bakom sig. Sju år gammal har han bara tävlat åtta gånger.
- Han har haft en del skadebekymmer. Vi har fått plocka ut en benbit ur en bakkota och han har haft en hovbensfraktur, berättar Petter Lundberg, själv delägare i hästen som han har tränat sedan den var ett år.
- Det finns ju en anledning till att man fortsätter med en häst och ger den chans på chans. Hur bra han kan bli vet man aldrig men det finns en jäkla kapacitet i honom.

Starten ett orosmoment
I fyra av sina åtta lopp har Twice Kronos galopperat. De övriga har han vunnit och när han för en månad sedan tog hem ett klass II-försök i STL (Svenska Travligan) kvalificerade han sig till finalen under elitloppslördagen på Solvalla 25 maj.
- Efter senast har vi åtgärdad framkotorna på honom och sedan har han fått träna på som vanligt. Han har inte gått några rundbanejobb eller så utan bara tränat på här hemma, så jag gissar att han inte har någon toppform. Men inför Bodenstarten näst senast hade han haft uppehåll i en dryg månad och fått likvärdig träning som nu, och då var han rätt bra, säger Eskilstunatränaren.
Den gången vann Twice Kronos överlägset från ledningen och även senast blev det enkel triumf från spets. Det enda orosmolnet inför onsdagens start på Solvalla är att det är autostart. Det har han testat två gånger och båda gångerna har det blivit galopp.
- Han är lat men samtidigt bakrädd och första gången han var ute bakom bilen blev han skrämd när hästen utvändigt kom fram. Han stack och skenade nästan ett varv med mig. Nu måste vi prova auto igen inför finalerna. Vi får se hur han funkar och Ulf Ohlsson (kusken) får väl prova honom bakom bilen före tävlingarna. Ohlsson är ju rutinerad så han kanske har någon idé.

Tussarna aldrig ryckta
Spårlottningen föll väl ut för Twice Kronos. Från spår två behöver inte Ulf Ohlsson ladda för att komma ner i banan och sprinterdistansen 1 640 meter tror Petter Lundberg ska funka bra.
- Känslan är att kort ska passa honom bra. Han har gått bra över 2 640 meter också men han är rätt kvick i benen så kort ska inte vara något problem.
Några utrustningsändringar?
- Vi gör inga ändringar utan det blir skor och vanlig vagn igen. Ryckhuva eller rycktussar blir det också. Det har han haft förut men de är aldrig dragna så det är enda förändringen som kommer att ske. Om det behövs.
Chansen?
- Jag kan inte motståndet men vad jag kan se har ett par av de värsta konkurrenterna , Charlock Wiking och Emotion Man, fått bakspår.

Ola Johansson, Kanal 75


5 925 personer såg de soliga tävlingarna på Umåker på lördagen och duellen i uttagningsloppet till Olympiatravet.Daniel R..


5 925 personer såg de soliga tävlingarna på Umåker på lördagen och duellen i uttagningsloppet till Olympiatravet.
Daniel Redén hade inte startat sin stjärna sedan femteplatsen i Prix d’Amerique i januari och det var en ringrostig världsartist som äntrade banan i Umeå.
Dramatik blev det före loppet då Propulsion ryggade för vattenbilen och trampade av sig en sko i uppvärmningen och ytterligare en sko rök i provstarterna innan loppet.
Tränaren Daniel Redén fick jobba i smedjan och tiden blev knapp vilket gjorde att Robert Bergh ändrade taktik till loppet.
Bergh svarade envist ledningen med Muscle Hustle när favoriten kom farande 1500 meter från mål. Första 1000 passerades på snabba 1.11,4 och Bergh drog tufft och hårt under slutrundan.
Örjan Kihlström tog det lilla lugna på utsidan och tog sig tid att gå ner i ledarens rygg genom den sista kurvan med världsstjärnan Propulsion.
- Nej, jag trodde väl aldrig att vi skulle förlora. Men han är smått flegmatisk i loppet och Robbans häst ser ut som att han joggar i den där farten. Så hade jag aldrig kört Propulsion tidigare hade jag kanske blivit orolig, sa Örjan Kihlström efter segern på nya banrekordet i Umeå, 1.11,3 över 2140 meter med autostart.
Muscle Hustle klar tvåa och stark mot övermakten efter ett rolig satsning av Robert Bergh.

"Hade varit kört annars"
Propulsion blir stor favorit i Olympiatravet på Åby sista lördagen i april. Hästen är dessutom inbjuden till Elitloppet i maj hemma på Solvalla.
Daniel Redén var framför allt hovslagare den här lördagen i Umeå.
- Så jäkla skönt. Prova och stå där och slå fast skon på hästen och du nästan inte har något att spika i, och så står det en ekipagekontrollant och säger en minut till start. Det finns inte att han ska vinna med det loppet! Vilken djävla häst det är, jublade Daniel Redén.
Men det var aldrig tal om att stryka Propulsion berättade tränaren.
- Han behövde det här loppet för att vara med i Olympiatravet. Det hade varit kört annars. Det är hans sista säsong och jag har tränat mycket hårdare och måste få honom att lyfta ännu mer. Visst…stilen kanske inte var fläckfri i dag men det kommer att bli mycket bättre, sade Daniel Redén.

Redén även i Berths lopp
Daniel Redén och Örjan Kihlström tog hem de två största loppen på Umåker. I dagens näst största löpning Berth Johanssons Memorial vann Son Of God utan att behöva visa botten.
Örjan Kihlström kom fram i tredjeparet utvändigt och kunde köra rakt fram när konkurrenten framför galopperade under slutrundan.
På den sista bortre långsidan drog Erik Adielsson hårt framme i ledningen med skrällen Hotshot Luca och ryckte undan tillsammans med Transcendence.
Kihlström kunde dock relativt enkelt jaga ikapp och väntade sedan till upploppets början med attacken och Son Of God kunde lugnt och städat ta sig förbi.
- Han gick ju bra redan i fjol och hävdade sig bra i tuffa gäng. Men det här var en väldigt lovande årsdebut och det ska bli intressant att se vad kan uträtta i år. Vi fick en fin resa men han avgjorde ju på ett fint sätt och hade tussarna kvar i mål, sa Örjan Kihlström.
200 000 kronor var segern värd. Segertiden skrevs till 1.12,3 över 2140 meter med bilstart, ett rekord för loppet vikt för femåringar.
Fredrik B Larssons storfavorit Milliondollarrhyme galopperade i den sista kurvan.

”Månprinsen får se upp”
Björn Karlsson är tränare på grannbanan Solänget tolv mil söderöver från Umeå och har siktat på kallblodens elitlopp Elitkampen i ett par års tid med Tangen Haap.
Läget var sämsta tänkbara i Vårbjörken över 1640 meter men det var inget snack. Karlsson hittade tidigt tredje utvändigt med Tangen Haap och vred på i tredjespår genom den sista kurvan med hästen som ägs av ishockeytvillingarna Sedin.
En svepning i den högre skolan.
- Som det känns nu får Månprinsen A.M. och Lome Brage se upp över 1600 meter. Jag hoppas att jag får en inbjudan nu till Elitkampen, sa Björn Karlsson.

Toppspurt av hemmahäst
Lilla spurtkanonen Mr Golden Quick ordnade en bejublad hemmaseger i silverdivisionen tillsammans med Magnus A Djuse.
Hästen som tränas av Mika Haapakangas på Umåker svarade för dagens mest imponerande insats. I den sista kurvan var det sex-sju längder fram till bortflyende Island Life men Mr Golden Quick flög som vanligt lågt över upploppet och tog segern på målfoto. Imponerande i hästens sjätte seger på V75. Segertiden 1.13,1 över 2640 meter med bilstart.
En liten hemmaseger blev det även i det avslutande bronsdivisionsloppet. Ulf Ohlsson tog de rätta vägarna med Hierro Boko från spåret längst ut på vingen. Halmstadproffset Marcus Lindgren växte upp i Umeå och tränar hästen.
Det har krånglat mycket för sjuårige valacken Twice Kronos i livet. På lördagen kom karriärens fjärde seger i blott åttonde starten i klass II-loppet på Umåker för Petter Lundberg.
Det blev helfinskt i klass I-försöket i form av Roberto Diver och kusken Iikka Nurmonen. Ossi Nurmonen, pappa till den unge kusken, tränar sexåringen i Kuopio.
Sju rätt på V75 betalade 17 090 kronor, sex rätt 217 kronor och fem rätt 27 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Underbarn är inget uttryck som brukar användas inom travsporten. Men ska man klistra det epitetet på någon så är Magnus A Djuse..


Underbarn är inget uttryck som brukar användas inom travsporten.
Men ska man klistra det epitetet på någon så är Magnus A Djuse den främste kandidaten.
Aldrig har en svensk travkusk vunnit så många lopp vid samma ålder och på söndagen visade gymnasieeleven att inte är blyg att ta för sig även på V75-scenen.
En smygare i kön följt av ett virvlande upplopp ledde till en sällsynt vågad segergest då Djuse sträckte benet i luften i god tid innan mållinjen bakom Mr Golden Quick.
- Det är jättestort och extra kul att få vinna åt Mika som betytt mest för mig och gett mig så många chanser, förklarade Djuse och hänvisade till tränaren Mika Haapakangas som jublade ihop med sin son Veikko vid målgång.
- Pappa brukar leka tuff, men när det blir segerintervjuer är han inte lika kaxig, sade Veikko som grep mikrofonen efter ett segervrål som väl matchade Djuses akrobatik i sulkyn.
- Att Selmer I.H. galopperade hjälpte oss mycket och när han får spara speeden är han ruggigt snabb. Vi har haft en mycket bättre vinter än förra året och kunnat bygga upp honom. Han har växt massor så det blir spännande framöver, fortsatte Haapakangas junior.
Storfavoriten Selmer I.H. fick en blytung inledning med tredjespår nästan ett varv i 1.12-fart. Väl i ledningen galopperade han plötsligt 800 kvar.
- Han är så otroligt seg i ledningen. Det var bara några dåliga steg, men det blev galopp. Sedan körde jag fort från 600 kvar till mål och hästen var helt okej. Han kändes fin, förklarade körande Mika Forss om Breeders’ Crown-vinnaren som bjudits in till det finska storloppet Seinäjoki Race i mitten av april.

”Blir riktigt roligt i år”
Stora planer har även Björn Karlsson med Tangen Haap, som siktas mot Elitkampen på Solvalla.
I det ljuset skulle söndagens konkurrenter vara en munsbit, och det var de också – även om Karlsson inte var nöjd med sitt taktikupplägg att köra till tidig ledning.
- Det är fel sorts lopp för honom nuförtiden. När man går på redan 1 400 kvar så blir han för vass. Han vill bara rassla på för fullt och trodde det var upplopp varvet kvar. Men nu ska vi ut över 1 600 meter, det tror jag blir riktigt roligt i år. Han har blivit mycket snabbare från start vilket tidigare varit hans problem när han mött de bästa, förklarade Karlsson – som verkade extra nöjd över sitt regnbågsfärgade täckte i det första Prideloppet.
- Jag blev väldigt glad när jag fick höra att det här skulle bli Prideloppet. Ståndpunkten att alla är lika värda är något som jag alltid haft med mig, så det är kul att skriva in sig i historieböckerna, sade Karlsson.

”Tack ska du ha Bergh”
Lika glad och kanske framförallt tacksam var Ove A Lindqvist att han fick chansen bakom Robert Berghs nyförvärv Quito Gold, som spelade till storfavorit i årsdebuten.
Det var onekligen befogat då hästen brakade till ledningen och stack undan överlägset.
- Det fanns väldigt mycket krafter kvar. Tack ska du ha Bergh, det här behövdes, det har gått tungt ett tag, hälsade Lindqvist.
En annan som haft det tungt är Oscar Berglund, som på grund av sjukdomar inte startade en häst på tre månader under vintern. Nu har superamatören fått upp ångan och kan åter stoltsera med skyhög segerprocent sedan han åkt hem som dubbelvinnare, varav Hope and Dreams gjorde det inom V75-spelet.
- Med tanke på vilka problem hästen har haft är jag otroligt tacksam och nöjd att hon kommit tillbaka. Det är en häst med otrolig skalle, hon ger sig aldrig, jag är jäkligt stolt över henne, förklarade Berglund sedan han fått se Ulf Ohlsson köra fram utvändigt om ledaren från dubbla tillägg.

Trevligt återvändande
Utflyttade Bodensonen Petter Lundberg åkte långt för att starta Twice Kronos inför sin forna hemmapublik.
- Det är kul att komma hem och visa upp honom, och att hälsa på släkt och vänner. Jag trivs bra i Eskilstuna, men hästarna har varit lite krassliga i vinter så jag har saknat att vinna lopp. Nu blir det 97 enkla mil hem, berättade Lundberg sedan han dominerat varje meter efter en pangstart till ledningen.
Petri Salmelas Dwight Sisu och Petteri Jokis Little Easy satte punkt för en V75-omgång som betalade 18 949 kronor för sju rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Underbarn är inget uttryck som brukar användas inom travsporten. Men ska man klistra det epitetet på någon så är Magnus A Djuse..


Underbarn är inget uttryck som brukar användas inom travsporten.
Men ska man klistra det epitetet på någon så är Magnus A Djuse den främste kandidaten.
Aldrig har en svensk travkusk vunnit så många lopp vid samma ålder och på söndagen visade gymnasieeleven att inte är blyg att ta för sig även på V75-scenen.
En smygare i kön följt av ett virvlande upplopp ledde till en sällsynt vågad segergest då Djuse sträckte benet i luften i god tid innan mållinjen bakom Mr Golden Quick.
- Det är jättestort och extra kul att få vinna åt Mika som betytt mest för mig och gett mig så många chanser, förklarade Djuse och hänvisade till tränaren Mika Haapakangas som jublade ihop med sin son Veikko vid målgång.
- Pappa brukar leka tuff, men när det blir segerintervjuer är han inte lika kaxig, sade Veikko som grep mikrofonen efter ett segervrål som väl matchade Djuses akrobatik i sulkyn.
- Att Selmer I.H. galopperade hjälpte oss mycket och när han får spara speeden är han ruggigt snabb. Vi har haft en mycket bättre vinter än förra året och kunnat bygga upp honom. Han har växt massor så det blir spännande framöver, fortsatte Haapakangas junior.
Storfavoriten Selmer I.H. fick en blytung inledning med tredjespår nästan ett varv i 1.12-fart. Väl i ledningen galopperade han plötsligt 800 kvar.
- Han är så otroligt seg i ledningen. Det var bara några dåliga steg, men det blev galopp. Sedan körde jag fort från 600 kvar till mål och hästen var helt okej. Han kändes fin, förklarade körande Mika Forss om Breeders’ Crown-vinnaren som bjudits in till det finska storloppet Seinäjoki Race i mitten av april.

”Blir riktigt roligt i år”
Stora planer har även Björn Karlsson med Tangen Haap, som siktas mot Elitkampen på Solvalla.
I det ljuset skulle söndagens konkurrenter vara en munsbit, och det var de också – även om Karlsson inte var nöjd med sitt taktikupplägg att köra till tidig ledning.
- Det är fel sorts lopp för honom nuförtiden. När man går på redan 1 400 kvar så blir han för vass. Han vill bara rassla på för fullt och trodde det var upplopp varvet kvar. Men nu ska vi ut över 1 600 meter, det tror jag blir riktigt roligt i år. Han har blivit mycket snabbare från start vilket tidigare varit hans problem när han mött de bästa, förklarade Karlsson – som verkade extra nöjd över sitt regnbågsfärgade täckte i det första Prideloppet.
- Jag blev väldigt glad när jag fick höra att det här skulle bli Prideloppet. Ståndpunkten att alla är lika värda är något som jag alltid haft med mig, så det är kul att skriva in sig i historieböckerna, sade Karlsson.

”Tack ska du ha Bergh”
Lika glad och kanske framförallt tacksam var Ove A Lindqvist att han fick chansen bakom Robert Berghs nyförvärv Quito Gold, som spelade till storfavorit i årsdebuten.
Det var onekligen befogat då hästen brakade till ledningen och stack undan överlägset.
- Det fanns väldigt mycket krafter kvar. Tack ska du ha Bergh, det här behövdes, det har gått tungt ett tag, hälsade Lindqvist.
En annan som haft det tungt är Oscar Berglund, som på grund av sjukdomar inte startade en häst på tre månader under vintern. Nu har superamatören fått upp ångan och kan åter stoltsera med skyhög segerprocent sedan han åkt hem som dubbelvinnare, varav Hope and Dreams gjorde det inom V75-spelet.
- Med tanke på vilka problem hästen har haft är jag otroligt tacksam och nöjd att hon kommit tillbaka. Det är en häst med otrolig skalle, hon ger sig aldrig, jag är jäkligt stolt över henne, förklarade Berglund sedan han fått se Ulf Ohlsson köra fram utvändigt om ledaren från dubbla tillägg.

Trevligt återvändande
Utflyttade Bodensonen Petter Lundberg åkte långt för att starta Twice Kronos inför sin forna hemmapublik.
- Det är kul att komma hem och visa upp honom, och att hälsa på släkt och vänner. Jag trivs bra i Eskilstuna, men hästarna har varit lite krassliga i vinter så jag har saknat att vinna lopp. Nu blir det 97 enkla mil hem, berättade Lundberg sedan han dominerat varje meter efter en pangstart till ledningen.
Petri Salmelas Dwight Sisu och Petteri Jokis Little Easy satte punkt för en V75-omgång som betalade 18 949 kronor för sju rätt.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-08-11 2016-08-11 Skellefteå-8 Petter Lundberg 2140/8 D 0 g 63
2016-06-25 2016-06-25 Skellefteå-6 Petter Lundberg 2140/4 D 0 g 24
2017-06-06 2017-06-06 Skellefteå-1 Petter Lundberg 2140/6 C str
2018-12-16 2018-12-16 Örebro-3 Petter Lundberg 1609/6 B 0 g 13
2018-08-15 2018-08-15 Eskilstuna-1 Petter Lundberg 2140/3 C 1 16.7 35
2018-07-26 2018-07-26 Boden-1 Petter Lundberg 2140/8 B str 14.7 94
2019-06-15 2019-06-15 Boden-12 Petter Lundberg 2140/7 C str
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/2 C 0 g 234
2019-05-15 2019-05-15 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 1640/2 A 6 12.1 62
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-6 Petter Lundberg 2640/2 A 1 15.3 32
2019-03-31 2019-03-31 Boden-8 Petter Lundberg 2140/3 C 1 14.9 52
2019-02-24 2019-02-24 Gävle-2 Petter Lundberg 2140/1 A 1 16.4 21
2019-01-25 2019-01-25 Eskilstuna-2 Petter Lundberg 1640/1 B 0 g 18
2020-02-13 2020-02-13 Örebro-9 Petter Lundberg 2100/7 A 5 15.6 42ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se