Tonique travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Tonique travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Tonique har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Tonique har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Tonique


Napoleon Cash hade inte startat sedan september, men visade ingen som helst ringrost. Carl Johan Jepson hade ingen brådska från start och så b..


Napoleon Cash hade inte startat sedan september, men visade ingen som helst ringrost. Carl Johan Jepson hade ingen brådska från start och så bara till att få iväg Napoleon Cash felfritt. Dryga varvet före mål valde Jepson att avancera fram utvändigt om ledande favoriten J.J.Stitch. I sista sväng fick Napoleon Cash vila lite i rygg innan han satte tänderna i ledaren på upploppet. Fyraåringen lekte sig till segern och han kan bli en attraktion i årgångsloppen framöver.
- Det är svårt att säga hur långt han kan räcka mot dom bästa. Han har ett fint kunnande och kommer att tjäna fina pengar, sade Andreas Lövdal.
En rejäl insats svarade även Alessandro Gocciadoro-tränade Apocalypto för tillsammans med Mika Forss. Trots en resa utvändigt ledaren i högt tempo klev Apocalypto bara ifrån sina motståndare in på upploppet.

Ingen hittade sju rätt
Omgången avslutade med tre skrällar och till slut var det ingen som hittade alla sju vinnare vilket betyder att det blir jackpot på Axevalla som arrangerar Grand Slam den 6 juni.
Största skrällen bjöd 74-årige Gunnar Kylén på med sin egentränade Mine Lotta. De mest betrodda konkurrenterna galopperade bort sig och lämnade vägen fri för Mine Lotta.
Carl Philip Lindblom vansläktas inte. Sonen till Carl-Erik Lindblom satt bakom Tonique, tränad av farbror Åke Lindblom, som fick ett fint lopp i draget och över upploppet var ledande favoriten Myse D'erpion mör i ledningen på den regntunga banan och var utan svar.
Överraskade gjorde också Ulf Ohlsson tillsammans med Valley Brodde som vann trots galopp 700 meter före mål. Upploppet var segt för många och Valley Brodde kom ikapp och hann få nosen först. Valley Brodde tränas av Daniel Redén som fick med sig ytterligare en seger. D.Day Zet tog ledningen i Grand Slam-inledningen och vann säkert.
Ingen utdelning på sju rätt, sex rätt betalar 22 726 kronor och fem rätt 1 103 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75

Inom kort kommer tjänsten för startlistor och resultatlistor att flyttas till ATG.
Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor var vänlig mejla ATG snarast med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


På förhand var det ett av de häftigaste fyraåringslopp som körts i Sverige.Trots att favoriten Green Manalishi galopperade direkt s&a..


På förhand var det ett av de häftigaste fyraåringslopp som körts i Sverige.
Trots att favoriten Green Manalishi galopperade direkt så blev Konung Gustaf V:s Pokal en härligt fartfylld tillställning med en rafflande upplösning.
Detta sedan Örjan Kihlström – precis som han gjort ett par timmar tidigare – utnyttjat galoppen till att oväntat riva åt sig ledningen, här bakom Don Fanucci Zet.
Fältets minst rutinerade häst avslutade snabbast av alla i uttagningsloppet och visade nu att han kommit till kulltoppen för att stanna.
Trots att utvändige Upstate Face uppvaktade våldsamt på sista bort långsidan verkade Kihlström mest koncentrerad på någon annan häst då han gång på gång vände huvudet bakåt för att titta ner i kön.
Och det var kanske inte så konstigt.
Det var ju Kihlström som kvalade in Aetos Kronos till finalen och tvingades göra valet vilken häst han skulle köra i finalen.
Den dubble världsrekordhållaren hade istället Johan Untersteiner i vagnen och det var mellan dessa två det skulle stå upploppet ner.
Allra sista biten före mål kämpade sig Aetos Kronos förbi och visade att han är tillbaka på kulltronen som han hade i bergsäker besittning under förra sommaren – innan han snöpligt galopperade som storfavorit i Svenskt Travkriterium.

”Vet var mållinjen ligger”
Tränaren Jerry Riordan uttryckte på förvåning både över Kihlströms kuskval och att hans häst inte var favoritspelad i loppet och visade sig nu få rätt.
- Hästen vann tre Grupp 1-lopp i och gick världsrekord i fjol. Han hade lite otur efter det, men hästen har alltid varit densamma. Han är en sann champion. Idag var han lite mer avslappnad än vi ville, på gränsen till lat, men Johan gav honom en perfekt resa och han vet precis var mållinjen ligger, förklarade Riordan om hästen som är uppfödd av Antonio Carraretto, en av Italiens främsta uppfödare i modern tid som numera riktar sin verksamhet nästan helt mot Sverige.
- Jag har känt Antonio sedan länge och när ägarna, Jeff Snyder och hans son som ägt väldigt många framgångsrika passgångare i USA, ville satsa på Europa så sökte de hästar där. Det började med Treasure Kronos, sedan Vanquish Kronos och nu den här. Jag kände tidigt att Aetos var en ”hell of a horse”, förklarar Jerry Riordan.

Stolt pappa när dubbel
En annan uppfödare av rang är Stall Zet där Daniel Redén förädlat många USA-importer till superstjärnor.
Hard Livin nådde aldrig de högsta höjderna på tävlingsbanan i Sverige, men har revanscherat sig i avelsboxen.
Efter att ha fått se sin dotter Diana Zet ta hem Drottning Silvias Pokal så var en dubbeln på vippen.
Sällan har en förlorare varit så nöjd som Redén kort efter målgång:
- Vi snackar lilla Fanucci mot världsstjärnor av alla former och han bara krigar hela vägen in. Jag är så glad. Han är valpig, men idag såg han ut som en elitloppshäst. Vilken häst för framtiden, utbrast Redén som dessförinnan alltså kunnat räkna in dagens första stora titel.
Bäst när det gäller har nämligen blivit devisen för Diana Zet.
När invändiga hoten Alaska Kronos och Dontlooseallmoney galopperade gällde det bara att hålla ut favoriten Ganga Bae för att nå den åtråvärda ledningen i Drottning Silvias Pokal.
Det lyckades varpå Diana Zet och Örjan Kihlström gjorde precis som i Svenskt Travoaks och försvarade sig envetet till ännu en miljoncheck, ansatt sista biten av överraskningarna Tonique och Great Diva Sisu.
- Otroligt. Jag hade feeling för att hon skulle vara mycket bättre idag. Hon har haft en konstig kurva eftersom och drabbades av en riktig infektion i en tand och tappade några veckor, det är inte bra i en vinterträning. Det var väldigt sega ben i första starten, men hon steppade upp i jobben inför det här var hon tillbaka. Det var synd på galopperna, men så är det i racing och min häst gjorde det bra. Hon kommer att vara ännu bättre med det här, förklarade Daniel Redén.

Cokstile till Elitloppet
Lyons lopp för femåringar såg en italiensk storfavorit i Zarenne Fas, men blev en Norgehistoria sedan Noble Superb växlat konkurrenterna från andra par utvändigt för Erik Adielsson. Ytterligare en rejäl överraskning varpå V75-värdet drog iväg till sexsiffrigt.
Norskfött med italiensk krydda blev svaret i Algot Scotts Minne sedan Coktstile fått ”gratisdödens” efter en startrusning i 1.06-fart och lekande lätt avväpnade Cyber Lane och gav tränaren Rocco Spagnulo och kusken Christoffer Eriksson sin hett efterfrågade inbjudan till Elitloppet.
- Att det var en skräll kan jag inte påstå. Jag tycker att han var väldigt bra när han debuterade i Sverige för 14 dagar sedan. Nu hade han lite bättre spänst. Vi behövde inte vara med i körningen från början, det var han gynnad av, men samtidigt gjorde han det väldigt enkelt ändå. 1.09,8 är väldigt bra tid, speciellt när han gör det i andraspår, det var femstjärnig insats, förklarade Eriksson som fick biljetten direkt efter loppet av elitloppsgeneral Anders Malmrot.

Mångmiljonutdelning på V75
Apropå internationella vinnare så inledde Southwind Queen sin karriär som segermaskin på rysk mark.
Hästen manageras sedan årsskiftet av italienaren Richardo Bianchi och dominerade nu från ledningen i bländande stil.
Lägg till en skräll signerad Björn Goop i nederländske Guillaume Boko och en mindre oväntad vinnare i Island Life/Robert Bergh så blev det en V75-rad värd 8 587 886 kronor. Nio system hittade rätt och genererade vinster på mellan 10,7 och 8,9 miljoner.
Två av vinnarna hade tagit hjälp av Harry Boy och det minsta systemet kostade 120 kronor inlämnat av en spelare i Stockholm.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Örebro-tränaren har närmare 20 i segerprocent för stallets hästar och det är bra snurr på materialet för dagen. I freda..


Örebro-tränaren har närmare 20 i segerprocent för stallets hästar och det är bra snurr på materialet för dagen. I fredags firade Åke Lindblom stora framgångar när kvalen till Kungapokalen och Drottning Silvias Pokal avgjordes. Det blev en skrällseger med Tonique och en finalplats med Karat Band och tränare Lindblom ser med tillförsikt fram mot de stora loppen på Åby nästkommande helg.
– Det var fantastiskt bra och jag är helnöjd med hästarna. De var så duktiga båda två. Tonique flög fram över upploppet och Karat Band mötte ju världsrekordhästar och var fyra. Väldigt bra gjort, säger Åke Lindblom.

Spåret bästa tänkbara
Lördagens V75-omgång kryddas av en jackpot där en ensam vinnare kan ta hem 75 miljoner kronor, enbart på sju rätt. Åke Lindblom selar ut tre hästar på miljonspelet och den hetaste chansen kommer redan i V75-inledningen.
6 Cherry On Baby (V75-1) gjorde en fantastisk årsdebut som hon vann enkelt med krafter kvar. Sedan har hon tyvärr galopperat två gånger utan att jag vet varför. Senast var jag på väg mot ledningen när hon plötsligt galopperade. Det var oväntat. Hästen känns annars jättefin i jobben och tränar som en vinnare. Springspåret är bästa tänkbara för henne. Hon är lite orutinerad men borde komma iväg bra. Jag tycker att hon ska ha en rätt bra chans felfri. Nu blir det barfota bak och eventuellt helstängt huvudlag. Det är min bästa chans på V75, säger Åke Lindblom.

 ”Är en outsider”
Lindbloms övriga två V75-hästar har båda bakspår och han kommenterar dem på följande vis.
9 U.B.Cool (V75-5) galopperade i årsdebuten men var inte helt hundra i ett framknä då och är behandlad efteråt. Det är en inte så tokig häst som gjorde det bra förra året och han har tränat på rejält till den här starten. Han kommer väl förberedd och känns fräsch och fin. Niondespåret kan vara rätt så bra i vissa fall och han kanske kan ha lite platschans. Garderar man upp loppet tycker jag att man kan plocka med honom som en outsider. Barfota runt om igen.
11 Chapuy (V75-6) var fantastiskt fin när han vann årsdebuten på Solvalla på 1.10,5. Senaste loppet är tyvärr bara att glömma när regnovädret drog in över Romme. Banan blev helt fylld av vatten och det var omöjligt. Jag tycker annars att hästen känns lika fin som inför årsdebuten men tyvärr drog han en nitlott i spårlottningen. Han är ju bäst i den främre träffen och från spår elva över kort distans i Örebro blir det svårt. Han får smyga med och så får vi hoppas att han kan greja en slant. Barfota runt om igen, säger Åke Lindblom.

Michael Carlsson, Kanal 75


Årets svenska fyraåringskull har varit uppsnackad och fredagens storloppskval på Åby gav ingen indikation på att det skulle vara f..


Årets svenska fyraåringskull har varit uppsnackad och fredagens storloppskval på Åby gav ingen indikation på att det skulle vara fel.
Ett av uttagningsloppen till Kungapokalen hade lockat ett sällsynt spännande startfält med färske amerikaimporten Green Manalishi som den exotiska ingrediensen.
Och den tiofaldige miljonären gjorde ingen besviken, utom de spelare som satsat pengar på honom. Från positionen utvändigt betvingade han knappe V64-favoriten Upset Face, men fick se sig nerspurtad av sommarens dominant Aetos Kronos som liftat med rygg.
- Vi trodde att vi hade landet bästa treåring förra året, men så kollade jag på seedingen till det här och såg att han var åtta. Det här är en riktig topphäst och nu fick han visa det. Vintern har varit bra och nu var det samma gamle Aetos. Det blev en perfekt första start för året och även om Power är en otrolig häst så skulle jag inte vilja byta med någon inför finalen, sade en lycklig Jerry Riordan.

”Chansade lite grann”
1.12,0 för Aetos Kronos var kvällens snabbaste segertid, men nästan lika snabbt gick det för en av Green Manalishis trätobröder från treåringscirkusen på andra sidan Atlanten.
Helena Burman har tagit över träningen av Osterc som äntligen visade sitt kunnande då han drog hårt i front för Björn Goop.
- Vi gjorde några småändringar och chansade lite grann, lättade honom i balansen. Nu fick vi till det. Det känns fantastiskt bra, förklarade Burman om hästen som tjänade fyra miljoner som två- och treåring och tog rätt läge att löpa upp till förväntningarna på svensk mark.
Det tredje kvalet till ”Kungakannan” gick också till en USA-född häst.
Kriterievinnaren Power bjöd på en mäktig repa till grepp från tredje par utvändigt, men det tog på krafterna och Örjan Kihlström hade sin vana trogen sparat en växel till upploppet varpå ledande Click Bait oväntat kunde kontra ut storfavoriten sista biten.
- Slå kriterievinnaren, det trodde man inte. Men det är otrolig skalle på den här hästen. Han går in i mål, sade en nöjd Stefan Melander som var kvällens skrälltränare då han även fick se sin riktiga knall Residual Thrust spurt till vinst via open stretch.

Fyra finalister för Melander
Melanders Drottning-favorit Ganga Bae fick emellertid ge vika för ettrigt spurtande Tonique och Åke Lindblom, men kvalade in som tvåa varpå tränaren bedyrade att man rycker skorna till finalen.
De övriga två Drottning-vinnarna var mer väntade.
Jim Oscarsson smög i princip in nästan två miljoner med Dontlooseallmoney under fjolåret.
Nu var det äntligen dags att köra till och stoet dominerade från ledningen i stor stil.
- Härligt. Grymt skönt. Hon är komplett, rask från start, fruktansvärt speedig, har alla kvaliteter till att bli en riktigt bra häst. Jag laddade med henne några gånger i början av hennes karriär, men då blev hon väl energisk så vi la om planerna och smög. Jag tror att det har varit jätteviktigt för henne. Idag blev det en ”walk in the park” mös Oscarsson som inledde en V64-rad som betalade dryga halvmilljonen för sex rätt.
Alaska Kronos dominerade sitt försök utanpå ledaren och såg till att Daniel Redén bara fick stryk av sin läromästare Melander gällande inkvalade till finalerna på Åbytravet 9 maj.

Finalfält:
Häst – tränare

Konung Gustaf V:s Pokal
2 140 meter autostart

1 Osterc – Helena Burman
2 Aetos Kronos – Jerry Riordan
3 Click Bait – Stefan Melander
4 Power – Robert Bergh
5 Green Manalishi – Stefan Melander
6 Don Fanucci Zet – Daniel Redén
7 Upset Face – Adrian Kolgjini
8 Karat Band – Åke Lindblom
9 Gaylord Am – Kristian Lindberg
10 Exodus Brick – Jörgen Westholm
11 Admiral As – Reijo Liljendahl
12 Tabasco C.D. – Stefan Granlund
Förstapris: 1 000 000 kronor

Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart

1 Alaska Kronos – Daniel Redén
2 Tonique – Åke Lindblom
3 Dontlooseallmoney – Jim Oscarsson
4 Gobi Princess – André Eklundh
5 Diana Zet – Daniel Redén
6 Ganga Bae – Stefan Melander
7 Schweppes – Ola Samuelsson
8 Mahma Lane – Peter Untersteiner
9 Residual Thrust – Stefan Melander
10 Sashay My Way – Adrian Kolgjini
11 M.B.S. Pretty Girl – Johan Untersteiner
12 Grande Diva Sisu – Per Nordström
Förstapris: 1 000 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


På fredags väntar ett smörgårdsbord för alla travälskare på Åbytravet som bjuder uttagningslopp till Konung Gustaf V..


På fredags väntar ett smörgårdsbord för alla travälskare på Åbytravet som bjuder uttagningslopp till Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal för den fyraåriga eliten.
31 hästar är anmälda i hingstklassen och det innebär tre uttagningslopp där de fyra främsta går vidare till finalen på Åby 9 maj med en miljon kronor till vinnaren.
I stoklassen gör 41 hästar upp i fyra uttagningslopp där de tre främsta går till final. Även här är förstapriset en miljon kronor i finalen.
På måndagen lottades uttagningsloppen och Fru Fortuna gav kriterievinnaren Power startspår 10 i sitt försök. En annan av de stora förhandsfavoriterna är Green Manalishi och den tiofaldiga miljonären som slagits med kulltoppen i USA hela sitt liv fick spår 1 i sitt försök.
På stosidan drog oaksvinnaren Diana Zet spår 1. Nitlotten bland tjejerna drog Ganga Bae som får inleda sitt försök från spår 8
Stefan Melander har laddat rejält inför kvalet och vi bad honom kommentera spårlottningen för stjärnorna Green Manalishi och Ganga Bae.
- Vi får väl vad som händer. Åby är en bra bana där alla får chans med alla spår som finns där, säger Solvallatränaren och syftar på banans dubbla open strech på upploppet.
- Ganga kan väl öppna bra från spår 8 och när det gäller Green Manalishi får man väl titta i lopparkivet hur snabb han är från start. Han kom till Sverige förra lördagen och är så klart svårbedömd. Han har gått två träningsheat och känns i alla fall jättefin.

Startlistor
Uttagningslopp 1 Konung Gustaf V:s Pokal
2 140 meter autostart
1) Piteraq – Ville Karhulahti
2) Exodus Brick – Jörgen Westholm
3) Knowledge´em – Marc Elias (Conrad Lugauer)
4) Rackham – Christoffer Eriksson
5) Taxi Out – Rikard N Skoglund (Stefan Melander)
6) Criterion – Carl Johan Jepson (Fredrik Wallin)
7) Ubiquarian Face – Adrian Kolgjini
8) Click Bait – Örjan Kihlström (Stefan Melander)
9) Admiral As – Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
10) Power – Robert Bergh
Förstapris: 125 000 kronor

Uttagningslopp 2 Konung Gustaf V:s Pokal
2 140 meter autostart
1) Redneck Woodland – Lutfi Kolgjini (Adrian Kolgjini)
2) Gaylord Am – Ulf Ohlsson (Kristian Lindberg)
3) Tabasco C.D. – Joakim Granlund (Stefan Granlund)
4) Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
5) Osterc – Björn Goop (Helena Burman)
6) Ultion Face – Adrian Kolgjini
7) Rally Hans – Rikard N Skoglund (Stefan Melander)
8) Surf´n Turf – Torbjörn Jansson (Stefan Melander)
9) Global Adventure – Erik Adielsson (Svante Båth)
10) Take The A.Train – Christoffer Eriksson
Förstapris: 125 000 kronor

Uttagningslopp 3 Konung Gustaf V:s Pokal
2 140 meter autostart
1) Green Manalishi – Björn Goop (Stefan Melander)
2) Upset Face – Adrian Kolgjini
3) Brake Cooling – Jorma Kotio (Stefan Melander)
4) Karat Band – Åke Lindblom
5) Aetos Kronos – Örjan Kihlström (Jerry Riordan)
6) Expensive – Fredrik Linder
7) Will I Am – Leif Witasp
8) Usain Töll – Kim Eriksson (Admir Zukanovic)
9) Kinky Boots – Carl Johan Jepson (Jimmy Nilsson)
10) Gulfstream Am – Conrad Lugauer
11) Gerry – Ulf Ohlsson (Reijo Liljendahl)
Förstapris: 125 000 kronor

Startlistor
Uttagningslopp 1 Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
1) Diana Zet – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
2) Sideslip – Ulf Ohlsson (Stefan Melander)
3) Mellby Harissa – Robert Bergh
4) Golden Girl D.T. – Stefan Persson (Håkan K Persson)
5) Dontlooseallmoney – Jim Oscarsson
6) Mad Princess – Peter Untersteiner
7) Scarlet Hello – Jörgen Westholm
8) Schweppes – Erik Adielsson (Ola Samuelsson)
9) Visual Condition – Jorma Kontio (Stefan Melander)
10) Digital Pro – Torbjörn Jansson (Stefan Melander)
Förstapris: 125 000 kronor

Uttagningslopp 2 Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
1) Alpha K. – Christoffer Eriksson (Jerry Riordan)
2) Global Amazone – Jörgen Westholm
3) Grande Diva Sisu – Per Nordström
4) Golden Tricks – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
5) Amelie Grif – Björn Goop
6) Residual Thrust – Erik Adielsson (Stefan Melander)
7) Gobi Princess – André Eklundh
8) Digital Download – Torbjörn Jansson (Stefan Melander)
9) Iceland Radio – Carl Johan Jepson (Stefan Melander)
10) Briljant Sensation – Peter Untersteiner
11) Waiting Hill Hall – Thomas Uhrberg
Förstapris: 125 000 kronor

Uttagningslopp 3 Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
1) Mahma Lane – Peter Untersteiner
2) American Hill – Marc Elias (Conrad Lugauer)
3) Award Kronos – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
4) Unique Q.C. – Ulf Ohlsson (Stefan Melander)
5) No Limit Queen – Björn Goop
6) Dior Ima – Rikard N Skoglund (Mattias Djuse)
7) Body Contact – Erik Adielsson (Stefan Melander)
8) Ganga Bae – Jorma Kontio (Stefan Melander)
9) Tonique – Åke Lindblom
10) Karibean Dreams – Karl Stolt
Förstapris: 125 000 kronor

Uttagningslopp 4 Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart
1) Sashay My Way – Adrian Kolgjini
2) Alaska Kronos – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
3) Global Allegiance – Magnus A Djuse (Mattias Djuse)
4) Boxer Shrimp – Robert Bergh
5) M.B.S.Pretty Girl – Johan Untersteiner
6) Ies Elisabet – Carl Johan Jepson (Fredrik Wallin)
7) Aroseforyou – Jim Oscarsson
8) Global Anarchy – Joakim Lövgren
9) Cutaway – Ulf Ohlsson (Stefan Melander)
10) Fuel Burn – Björn Goop (Stefan Melander)
Förstapris: 125 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Efter maktdemonstrationen för en vecka sedan, då Gargamel Sisu trots flera tryckare i ledningen vann enkelt, spelades han till stor favorit när ..


Efter maktdemonstrationen för en vecka sedan, då Gargamel Sisu trots flera tryckare i ledningen vann enkelt, spelades han till stor favorit när han nu startade i Locomites lopp inom V86-spelet. Och den här gången var det ingen konkurrent som vågade sätta press på honom sedan Jorma Kontio kört till ledningen i första sväng. In på upploppet lättade Kontio en aning på tömmarna och då stack Gargamel Sisu undan till säker triumf.
- Senast blev det ett hårt lopp men i dag blev det lugnt. Han har hittat formen och vann mycket lätt med tussarna kvar. Den här hästen utvecklas hela tiden och nästa år kan han prova i större lopp, sa Jorma Kontio.

Speed avgörande i långloppet
Det är inte alltid styrkan som är avgörande i långloppen. Det fick spelarna se bevis på i loppet över 3 000 meter på Solvalla, där en virvlande speed  fällde avgörandet. Och den levererades av Thomas Lönns formtoppade Findus M.
- Han hade fått smyga hela loppet så han fick gå där en bit när jag styrde på och sedan kändes det ganska tryggt på upploppet, sa segerkusken Ulf Ohlsson.
Även Findus M. var favorit på V86 men det skrällde också rejäl på huvudstadsbanan. Henrik Larsson-tränade tvåprocentaren Global Tuxedo levererade en rykande spurt som avväpnade motståndet.
- Det löste sig i princip så bra som det kunde men samtidigt gjorde hästen det väldigt bra och gick hela vägen hem, sa kusken Erik Adielsson innan Åke Lindblom rundade av omgången med sin fina treåringsmärr Tonique i Gay Gals lopp.
- Hon har gått i väldigt tuffa lopp och gjort det fantastiskt bra. Hon kändes riktigt stark 500 kvar så jag tänkte att det här är nog klart, sa Örebrotränaren.

Lubranos knölige hårding bäst efter uppehåll
Pacific Face är ingen sköntravare men vinnarskalle och hårdhet har han. När han nu gjorde första starten sedan juli skötte han sig fint och när Guiseppe Lubrano sände i tredjespår på den sista bortre långsidan tågade hästen till ledningen och sedan svarade han enkelt Super War Horse hela vägen till mållinjen.
- Vilken häst! Efter fyra månaders uppehåll gör han en sådan prestation. Han var riktigt löpsugen i dag, sa Lubrano.
Övriga V86-lopp på Åby vanns av Magnus Dahléns Very Good Z.S. (Mikael J Andersson) och Robert Berghs skrällduo Västerbo Lexington (Kim Eriksson) och Digital Science.
Ingen V86-spelare lyckades pricka in den skrälltyngda raden och därmed går åttarättpotten på 6,3 miljoner kronor vidare till nästa onsdag. Sju rätt delade ut 26 955 kronor och för sex rätt fick man 1 177 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-11-17 2018-11-17 Örebro-2 Ulrika Lindblom 2140/3 D 0 g 920
2019-11-06 2019-11-06 Solvalla-10 Åke Lindblom 2140/6 B 1 14.3 47
2019-10-28 2019-10-28 Eskilstuna-6 Åke Lindblom 2140/2 C 2 15.1 171
2019-09-17 2019-09-17 Solvalla-1 Åke Lindblom 2140/5 D 4 13.5 524
2019-09-10 2019-09-10 Solvalla-7 Åke Lindblom 2140/7 B 0 g 140
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-6 Åke Lindblom 1609/9 D 0 g 458
2019-08-04 2019-08-04 Bergsåker-5 Åke Lindblom 1640/11 D 2 12.8 1103
2019-07-26 2019-07-26 Lindesberg-4 Åke Lindblom 2140/3 C 3 16.5 267
2019-07-11 2019-07-11 Örebro-11 Åke Lindblom 2160/13 B 0 16.1 687
2019-06-27 2019-06-27 Örebro-8 Åke Lindblom 2140/11 C 0 19.0g 216
2019-06-06 2019-06-06 Lindesberg-8 Åke Lindblom 2140/10 B 1 17.1 27
2019-05-23 2019-05-23 Axevalla-3 Åke Lindblom 2140/7 C 5 17.9 122
2019-04-30 2019-04-30 Solvalla-1 Åke Lindblom 2140/5 B 4 17.8 126
2019-04-08 2019-04-08 Eskilstuna-2 Åke Lindblom 2140/6 C 7 17.6 273
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-7 Åke Lindblom 2140/1 B 0 g 531
2020-10-06 2020-10-06 Örebro-6 Åke Lindblom 2100/4 B 0 14.7 330
2020-09-23 2020-09-23 Solvalla-8 Åke Lindblom 1640/2 A 5 11.3 68
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-3 Åke Lindblom 2140/8 A 0 14.5 109
2020-08-05 2020-08-05 Mantorp-9 Åke Lindblom 2140/4 A 5 13.8 38
2020-05-31 2020-05-31 Solvalla-2 Åke Lindblom 1640/6 B 3 11.1 75
2020-05-09 2020-05-09 Åby-7 Åke Lindblom 2140/2 B 3 12.6 128
2020-04-24 2020-04-24 Åby-7 Åke Lindblom 2140/9 A 1 13.0 194
2020-04-10 2020-04-10 Eskilstuna-9 Åke Lindblom 1640/10 C 1 11.3 104
2020-03-28 2020-03-28 Solvalla-4 Åke Lindblom 2140/11 C 0 14.5 233
2020-03-04 2020-03-04 Solvalla-5 Åke Lindblom 2140/7 C 1 14.9 23
2021-09-16 2021-09-16 Örebro-9 Åke Lindblom 2100/6 C 5 15.2 183
2021-07-25 2021-07-25 Axevalla-11 Åke Lindblom 2160/13 C 0 13.9 181
2021-07-07 2021-07-07 Lindesberg-9 Åke Lindblom 2180/14 B 4 13.6 221
2021-06-22 2021-06-22 Solvalla-4 Åke Lindblom 2140/6 D str
2021-05-23 2021-05-23 Lindesberg-8 Carl Philip Lindblom 2660/8 C 1 16.2 133
2021-04-28 2021-04-28 Solvalla-2 Åke Lindblom 2140/9 B 4 13.3 331
2021-04-02 2021-04-02 Färjestad-5 Åke Lindblom 2140/7 C str
2021-03-17 2021-03-17 Solvalla-6 Åke Lindblom 2140/4 B 3 14.2 64
2021-02-24 2021-02-24 Solvalla-7 Åke Lindblom 1640/2 A 3 13.5 90ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se