Tobacco travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Tobacco travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Tobacco har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Tobacco har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Tobacco


Solvalla var på lördagen platsen för det i travet omtalade mötet mellan fyraåringskullens självklara toppar Cyber Lane och Diama..


Solvalla var på lördagen platsen för det i travet omtalade mötet mellan fyraåringskullens självklara toppar Cyber Lane och Diamanten.
Att den senare mycket oväntat fick byta tränare för några dagar sedan, från Robert Bergh till Stig H Johansson, spetsade förstås till anrättningen ytterligare.
Diamanten var i underläge från start med flytten och en sämre insats i Breeders Crown-finalen i ryggen och Stig H Johanssons nyförvärv skulle också bli rejält uppsmiskad av Cyber Lane som avgjorde loppet från positionen utvändigt ledaren.
Erik Adielsson och Johan Untersteiner duellerade länge när bilen lämnade. Efter en snabb öppning fick Cyber Lane fortsätta att pressa på Diamanten som inte orkade hela vägen och även fick släppa förbi sig Dartagnan Sisu den sista biten.
I den sista kurvan rasade duellen mellan kullens stora för fullt även om man kunde ana vartåt det lutade då Diamanten började se allt mer plågad ut.
- Jag förstod att det skulle bli svårt att ta en längd på Diamanten från start men samtidigt så fick jag göra det lite svårt för honom och pressa honom lite så att han också skulle få tömma sig lite från start. 500 kvar började vi öka takten rejält och 200 kvar la Cyber Lane in sin sista växel som han alltid brukar göra, sa Johan Untersteiner vars springare knallade undan på lätta hovar till seger med fyra längder och full fart över mållinjen på tiden 1.12,1 över 2140 meter med bilstart.

Dödens spelade ingen roll
400 000 kronor inbringade segern i Solvalla Grand Prix och årets derbyvinnare Cyber Lane har nu nästan tjänat sju miljoner kronor som fyraåring.
Vägen ligger öppen för en av de största talangerna sporten skådat.
- När han var så lugn och flegmatisk i dag gjorde det mig ingenting att ligga där ute. Jag är mycket stolt över att jag får ha en sån här fin häst och alla som sköter hästen har gjort ett fantastiskt jobb, sa 33-årige Untersteiner, som meddela att det nu blir en paus för stjärnan innan vinterträningen tar vid.
Nästa säsong?
- Det blir inte lätt när han ska möta den högsta eliten nästa år men vi har en fantastiskt bra häst och jag tror att han klarar det också.
Diamanten slutade trea och körande Erik Adielsson var inte särskilt nedstämd.
- Han har en fantastisk säsong bakom sig men var kanske lite sämre i den senaste starten så jag tycker att han gjorde det bra i dag. Det kommer att bli väldigt spännande nästa år, sade Adielsson.

Känd nyhet i Silverhästen
VästerboontheNews har många hedrande andra- och tredjeplatser bakom sig. På lördagen fick nioåringen kliva fram och vara värst i ett riktigt guldkantat lopp - Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst.
Lars Brindeborg i Halmstad har tagit över träningen av hästen som nu fick lägga en kvarts miljon till sina redan intjänade fyra.
VästerboontheNews hade lottats till ett innerspår bakom bilen och Örjan Kihlström avgjorde spetsstriden på ”två steg” och fick sedan bestämma tempot. Bländande fin.
Lars Brindeborg om sin stjärna:
- Han har lite samlat ihop till det här. Jag tror att det är fler än jag som tycker att det var roligt att han fick vinna ett lite större lopp.

”Tänkte att jag måste syna”
Storfavoriten Kash Brodda var härlig att skåda när hon avgjorde novemberfinalen i loppserien Diamantstoet från utvändigt ledaren.
Peter Untersteiner fick svar när han skulle köra sig till ledningen i inledningen och valde att låta hästen löpa utvändigt. Kash Brodda lät sig inte påverkas utan kämpade ner ledande Stella Newmen med Jorma Kontio i sulkyn. Det blev ett virvlande avslut och toppinsatser av de två första hästarna i mål. Segertiden blev ett nytt rekord för Kash Brodda, 1.13,4 över 2140 meter med voltstart.

I övrigt noterade vi att…
… Morgan Wilhelmsson-tränade Mack Dragan svarade för en av dagens bästa prestationer i klass I-finalen tillsammans med Carl Johan Jepson. Jepson tvingades hålla tempot uppe för att freda sig men Mack Dragan var ändå helt överlägsen i loppet där storfavoriten Now Or Never Flair drogs med stora aktionsproblem.
…omgången inleddes med en jättebomb i bronsdivisionens final där en tvåprocentare blev svaret. Femårige Tobacco har kommit tillbaka fint efter en halsoperation och fick nu sätta pricken över i med en finalseger. 
Storfavoriten M.T.Joinville trampade upp i framförvarande sulky och galopperade dryga varvet från mål en bit bak i kön.
…Per Lennartssons manöver kort efter start med Cab Hornline blev avgörande i silverloppet. Innerspåret höll på att bli en fälla och innan den första kurvan hade Lennartsson lyft ut sin häst i andraspår och satte sedan omgående av mot täten och fick den också efter 700 meter.
Betrodde Generaal Bianco stördes till galopp i den sista kurvan.
… Christoffer Eriksson lätt tog sig till ledningen med Global Takeover i klass II-loppet och ledde från start till mål. Lars I Nilsson tränar.
…sju rätt på V75 delade ut 47 840 kronor, sex rätt blev värt 325 kronor och fem rätt 31 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Vi träffar Kenneth Haugstad i samband med Solvallas måndagstävlingar och får en pratstund om onsdagens V86-tävlingar på Fornabo..


Vi träffar Kenneth Haugstad i samband med Solvallas måndagstävlingar och får en pratstund om onsdagens V86-tävlingar på Fornaboda travbana i Lindesberg.
Stall Roger Walmann har fem hästar till start inom V86-spelet och mest intressant är förstås fjolårets elitloppsvinnare Magic Tonight i V86-4.
Den sjuårige hingsten har inte vunnit lopp sedan just elitloppsfinalen förra året. Efter en relativt misslyckad sejour i USA andra halvåret i fjol har stjärnan letat formen och han har sett allt bättre ut på slutet.
- Jag tycker att han gick bra senast i Kalmar. Det var exakt som jag ville ha honom, han gick lite till slut och fick ett fint lopp. Det blev helt efter planen så han är på väg upp i form hästen. Jag hoppas han är bra på onsdag, säger Kenneth Haugstad som på nytt kör hästen i Lindesberg.
- Han fick ett perfekt läge nu. Jag har inte pratat med Roger om någon taktik än, men det är klart att det är ett perfekt läge för hästen. Läge och motstånd ser lämpligt ut.
När kommer du prata taktik med tränaren?
- Det blir på onsdag före loppet.

”Bakskor nu”
En annan häst som Kenneth Haugstad kör och har stor tro på är Tobacco i V86-8.
- Jag tycker mycket om hästen, men han fungerade inte senast. Vi provade barfota runt om och det passade inte på den banan. Nu kommer han gå med bakskor och barfota fram. Kommer han bara in lite i loppet från ett tråkigt läge är han absolut med där framme, säger Kenneth Haugstad.
I V86-3 har stall Roger Walmann två hästar till start: All Knight körs av Örjan Kihlström och Doneisdone körs av Kenneth Haugstad.
- All Knight är snabb bakom bilen. 1640 meter är perfekt distans och jag tror han kommer att göra ett bra lopp. Han blev lite trött i E3-kvalet senast men det är ett helt annat motstånd den här gången.
- Doneisdone kommer mer och mer och tar du med några hästar tycker jag att båda ska med faktiskt. Jag tycker hästarna är rätt så jämngoda, säger Kenneth Haugstad.
Stallets femte häst inom V86-spelet är Fly By Elly i lärlingsloppet (V86-2) och fyraåringen får Viktor Flink Ideborn i sulkyn.
- Hon har inte startat så mycket nu och inte haft några lopp. Nu fick hon ett bra läge och möter lite enklare motstånd än senast. Jag tror hon kan få en fin peng på läget, säger Kenneth Haugstad.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det är snabba kast i sportens värld. Ena dagen en hyllad stjärna, dagen därpå nästan bortglömd. Travsporten är inget un..


Det är snabba kast i sportens värld. Ena dagen en hyllad stjärna, dagen därpå nästan bortglömd. Travsporten är inget undantag. När Magic Tonight (V75-6) i maj förra året mottog hyllningarna från Solvallas engagerade elitloppspublik stod han på toppen av sin karriär. Ett segerlöst år senare är han inte längre rubrikernas häst. I sin senaste start blev han utlassad i ett elitloppsförsök, många längder ifrån en finalplats.
- Jag har sagt hela året att han har känts lika fin som förra våren och Örjan (Kihlström) sa efter näst senaste starten att hästen inte kan kännas bättre, men det är bara att erkänna att jag bommade helt. Jag trodde fullt och fast på min plan att starta två gånger inför Elitloppet, och att starta veckan innan trodde jag skulle slå väl ut, men det slog negativt istället och blev helt fel, säger Roger Walmann, som en knapp månad efter misslyckandet i Elitloppet ändå låter nöjd med sin sjuårige adept.
- Efter Elitloppet kollade vi upp honom för att se att han inte dragit på sig någon sjukdom eller något annat och det hade han inte. Han orkade bara inte att starta vecka-vecka.
- Nu har han tränat på som före Elitloppet. Han fick ett lite vassare jobb senast och han känns jättefin. Där står vi nu. Vi är tillbaka där vi började i år kan man säga.

”Gör bara stora grodor”
I helgen avgörs V75 i Kalmar och tävlingarna körs traditionsenligt på söndag så att alla midsommarfirare på väg hem från Öland får chansen att stanna till och njuta av högklassig travsport. För Roger Walmann väntar emellertid inte Öland utan en lugn midsommar i den sörmländska grönskan hemma på Mälsåker.
- Vi firar med lite gäster här hemma. Egentligen är jag ingen stor midsommarfirare, jag är ingen stor firare över huvud taget, men det ska bli jättetrevligt med god mat och trevligt sällskap. Sedan blir det nog en tur upp på slottet där det brukar vara mycket folk och dans runt stången.
Så vill man se Roger Walmann dansa Små grodorna ska man åka till Mälsåker Slott i midsommar?
- Jag gör inga små grodor, jag gör bara stora grodor och det klarar jag bra utan att dansa runt en stång, säger Walmann och skrattar.

Skräddarsydda förutsättningar
Magic Tonight bryr sig knappast om sillbord och majstänger. För hans del är Kalmarsundspokalen helgens stora begivenhet. Där startar han över 1 640 meter från spår fem bakom startbilen, samma spår som han hade när han vann fjolårets elitloppsförsök och samma spår som han hade när han sprang sitt rekord 1.09,3.
- Förutsättningarna är fina. Han har alltid öppnat snabbt från femtespår så det blir till att prova lite framåt om hästen känns bra. Men jag vill inte att han ska behöva gå någon lång repa för att komma till spets. Femtespåret kan vara både positivt och negativt, det kan bli dödens och då är vi ute och cyklar.
- Jag vill inte heller säga att han absolut ska köras i ledningen om han kommer dit. Det beror på hur hästen känns. Men han har spetsat flera gånger från femtespår. Jag tror aldrig att han har missat ledningen därifrån.
Även om förutsättningarna är näst intill skräddarsydda för Magic Tonight är det alltså en svårbedömd springare som åker till Småland.
- Det klart att det är positivt för oss att de värsta motståndarna på förhand har bakspår men vi vet att hästen inte tävlade bra under andra halvan av fjolåret och vi står där med ett frågetecken nu också. Jag är väldigt spänd och nyfiken på vad som kommer att hända och hur hästen kommer att prestera den här gången, säger Walmann.

”En outsider”
Magic Tonight får sällskap till Kalmar av stallkamraten Tobacco (V75-5). Hästen blev senast femma från andra par utvändigt efter övertygande seger gången innan.
- Han var lite blekare senast och vi var inte riktigt nöjda med honom. Men han har tränat fint efter det och helt borta ska han inte vara. Jag tycker att han är en outsider.

Ola Johansson, Kanal 75


Onsdagens V86-omgånge delades mellan Solvalla och Åby och på huvudstadsbanan var det treåringarna som stod i fokus. Totalt kördes f..


Onsdagens V86-omgånge delades mellan Solvalla och Åby och på huvudstadsbanan var det treåringarna som stod i fokus. Totalt kördes fyra ASVT Trottex Auktionslopp med 120 000 kronor till vinnaren och i ett av dessa förlängde Robert Bergh-tränade Diamanten sin segerrad. Premiär bakom startbilen vållade inga problem för den förståndige hingsten som tillsammans med Ulf Eriksson enkelt tog ledningen från innerspår. Efter att ha fått avverka inledningsvarvet på långsamma 1.18,6 sprintade hästen sedan undan till vattentät seger.
- ”Bergharn” säger att han alltid ska vara först och har jämfört honom med sonen lite grann, att det är vinna eller försvinna, lite grann tjurig norrlänning, sa en glad Kent Forsberg, som äger hästen tillsammans med sonen Peter ”Foppa” Forsberg.

Enkelt för Goops Flo Jo
Björn Goop har ett stjärnämne i treåriga Flo Jo Keeper. När loppets favorit Unrestrictet svepte fältet på den sista bortre långsidan och kom upp utvändigt om ledande Flo Jo Keeper såg det ut att bli kamp om segerchecken. Men när Unrestrictet kort senare galopperade gick Björn Goops fina sto undan till säker seger.
- Hon har sådan väldig fart i sig så om hon bara får rätta starten på karriären, vilket hon har fått än så länge, tror vi att hon ska kunna utveckla sig bra, sa Goop.

Valentino Strix i långa loppet
Det andra loppet för treåriga hingstar och valacker kördes utanför V86-kupongen och där imponerade Stig H Johansson-tränade Han Herred när han tog säsongens tredje seger i fjärde starten. Tvåa slutade fjolårets vinnare av Svensk Uppfödningslöpning, Gareth Boko, efter ett mycket starkt slutvarv från sjätte par utvändigt. Erik Adielsson satt i sulkyn bakom Han Herred och utanför V86 styrde han även Svante Båth-tränade Rhyme Broline först över mållinjen i det andra treåringsloppet för ston.
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Admir Zukanovic-tränade Valentino Strix, som med Stefan Söderkvist i sulkyn inte gav konkurrenterna skuggan av en chans över 2 640 meter, och Roger Walmanns Tobacco (Kenneth Haugstad).

Skrällar på Åby
Robert Bergh nöjde sig inte med att räkna in en seger för Diamanten på Solvalla. Han körde själv hemma på Åby och med nyförvärvet Melvin Palema fick han segerdefilera. På Åby kom också omgångens skrällar. Steen Juul inledde med överraskningen Thunder Peak i Majstayern innan hemmaamatören Mats Olssons Quill Pen (André Eklund) och Helena Burman-tränade The True F. (Adrian Kolgjini) puttade upp V86-utdelningen rejält. Till slut betalade åtta rätt 97 589 kronor. Sju rätt gav 974 kronor och sex rätt 89 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-29 2015-11-29 Örebro-10 2100/12 3 14.7 480
2015-11-18 2015-11-18 Solvalla-10 2640/11 0 15.3 127
2015-11-07 2015-11-07 Eskilstuna-8 2140/8 1 16.6 35
2016-08-15 2016-08-15 Solvalla-3 Kenneth Haugstad 2140/6 B 0 14.8 69
2016-07-29 2016-07-29 Solvalla-4 Kenneth Haugstad 2140/11 B 0 13.8 99
2016-07-06 2016-07-06 Lindesberg-10 Kenneth Haugstad 2140/7 C 0 15.1 73
2016-06-26 2016-06-26 Kalmar-9 Kenneth Haugstad 2140/4 C 0 g 48
2016-06-04 2016-06-04 Mantorp-5 Kenneth Haugstad 2140/2 C 5 13.4 64
2016-05-25 2016-05-25 Solvalla-10 Kenneth Haugstad 2140/3 D 1 13.0 24
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-8 Kenneth Haugstad 2609/11 D 4 15.0 183
2016-04-22 2016-04-22 Solvalla-4 Kenneth Haugstad 2140/11 C 4 13.8 260
2016-04-08 2016-04-08 Solvalla-4 Kenneth Haugstad 2140/6 C 6 15.0 92
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-5 Kenneth Haugstad 2140/3 D 1 13.5 223
2017-11-11 2017-11-11 Eskilstuna-10 Kenneth Haugstad 2140/7 D 3 14.0 170
2017-10-21 2017-10-21 Örebro-7 Kenneth Haugstad 2100/3 D 2 13.1 91
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-3 Kenneth Haugstad 2140/3 B 2 13.1 24
2017-09-19 2017-09-19 Eskilstuna-8 Kenneth Haugstad 1640/6 B 1 11.6 48
2017-08-25 2017-08-25 Mantorp-5 Kenneth Haugstad 2140/11 B 1 12.9 32
2017-08-17 2017-08-17 Eskilstuna-4 Kenneth Haugstad 1640/3 B 2 11.8 34
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-10 Örjan Kihlström 2140/7 D 7 13.2 146
2017-07-19 2017-07-19 Eskilstuna-10 Kenneth Haugstad 1640/10 D 0 12.3 481
2017-06-26 2017-06-26 Halmstad-9 Kenneth Haugstad 2140/2 C 5 13.1 69
2017-05-30 2017-05-30 Eskilstuna-8 Kenneth Haugstad 1640/10 B 1 13.0 46
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-11 Kenneth Haugstad 1640/7 D 7 11.6 448
2017-05-10 2017-05-10 Solvalla-10 Kenneth Haugstad 2140/8 C 5 13.3 118
2017-04-26 2017-04-26 Solvalla-10 Kenneth Haugstad 2140/3 C 3 13.2 41
2017-04-13 2017-04-13 Örebro-5 Kenneth Haugstad 2100/11 B 5 14.4 38
2017-04-04 2017-04-04 Eskilstuna-7 Kenneth Haugstad 2140/10 C 4 13.8 31
2017-03-17 2017-03-17 Solvalla-1 Kenneth Haugstad 2160/10 C 1 14.9 66
2017-03-03 2017-03-03 Solvalla-4 Kenneth Haugstad 2160/11 B 6 15.0 179
2018-12-16 2018-12-16 Örebro-9 Kenneth Haugstad 2140/5 D 2 14.6 79
2018-11-28 2018-11-28 Solvalla-7 Kenneth Haugstad 2140/5 C 6 13.9 194
2018-11-18 2018-11-18 Färjestad-9 Kenneth Haugstad 2140/9 C 4 13.1 157
2018-10-17 2018-10-17 Solvalla-7 Kenneth Haugstad 1640/10 C 0 12.3 154
2018-09-22 2018-09-22 Färjestad-5 Kenneth Haugstad 2140/10 D 7 13.3 267
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-9 Örjan Kihlström 1640/2 D 0
2018-08-28 2018-08-28 Solvalla-8 Erik Adielsson 2140/7 D 2 13.1 220
2018-08-20 2018-08-20 Färjestad-4 Kenneth Haugstad 1640/1 D 4 11.3 121
2018-08-09 2018-08-09 Lindesberg-4 Kenneth Haugstad 2140/3 B 2 14.9 43
2018-07-03 2018-07-03 Solvalla-4 Kenneth Haugstad 1640/10 C 6 11.7 125
2018-06-23 2018-06-23 Lindesberg-3 Kenneth Haugstad 1640/1 C 0 g 53
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-9 Kenneth Haugstad 2140/7 D 7 13.7 412
2018-06-01 2018-06-01 Romme-9 Kenneth Haugstad 2140/5 C 5 15.0 36
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-11 Kenneth Haugstad 2140/5 C str
2018-01-20 2018-01-20 Romme-11 Kenneth Haugstad 1640/8 C 0 13.3 119
2018-01-06 2018-01-06 Bergsåker-10 Kenneth Haugstad 2140/12 A 3 13.8 49
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-1 Emilia Leo 2140/1 B 1 14.7 20
2019-12-04 2019-12-04 Solvalla-7 Kenneth Haugstad 2140/6 B 6 16.6 144
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-1 Emilia Leo 2140/1 B 1 14.0 42
2019-10-19 2019-10-19 Romme-1 Emilia Leo 1640/1 B 1 12.9 16
2019-09-23 2019-09-23 Romme-8 Christina A Hande 2160/5 B 1 14.1 76
2019-07-23 2019-07-23 Solvalla-3 Kenneth Haugstad 1640/2 D 4 11.5 386
2019-06-25 2019-06-25 Solvalla-4 Kenneth Haugstad 1640/4 C 0 11.2 250
2019-06-09 2019-06-09 Bjerke-3 Torbjörn Jansson 1609/2 C 0 12.3 209
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-11 Kenneth Haugstad 2140/12 D 7 13.1 649
2019-05-04 2019-05-04 Örebro-10 Kenneth Haugstad 2100/1 D 5 12.3 356
2019-04-21 2019-04-21 Romme-10 Kenneth Haugstad 2140/1 D 2 13.4 303
2019-03-27 2019-03-27 Solvalla-10 Kenneth Haugstad 2140/5 C 4 12.6 78
2019-03-11 2019-03-11 Eskilstuna-4 Kenneth Haugstad 1640/7 C 1 12.3 22
2019-02-24 2019-02-24 Gävle-10 Kenneth Haugstad 1640/11 C 2 13.7 146
2019-02-11 2019-02-11 Mantorp-6 Kenneth Haugstad 1660/8 D 5 14.0 60
2019-01-29 2019-01-29 Solvalla-8 Kenneth Haugstad 1640/6 C 3 13.9 124
2019-01-01 2019-01-01 Solvalla-9 Kenneth Haugstad 2140/9 D 6 15.9 108
2020-01-10 2020-01-10 Gävle-8 Kenneth Haugstad 1640/7 D 4 12.9 85ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se