Timo Lane travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Timo Lane travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Timo Lane har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-06-14 2021-06-14 Lindesberg-1 Robert Bergh 2140/2 B

Nyheter för travhäst Timo Lane


Den stora snackisen inför tävlingarna på Mantorp var huruvida dagens största favorit Disco Volante skulle klara av det smetiga banunderlage..


Den stora snackisen inför tävlingarna på Mantorp var huruvida dagens största favorit Disco Volante skulle klara av det smetiga banunderlaget. Det gjorde han. Men trots att han fick trava i lågt tempo i ledningen hissade han tidigt nödflagg och in på upploppet kastade han in handduken utan strid.
- Han hade inte sin bästa dag naturligtvis, som alla såg. Banan tyckte jag han kom överens med så vi kan inte skylla på den. Men han uppträdde annorlunda i värmningen i dag och var väldigt lugn. Jag kunde köra i 40-tempo utan att han låg på och i provstarten fick jag också en lite dålig känsla när han var så lugn. Det var inte den rätta Disco helt enkelt, sa Ulf Ohlsson.
Ingen skugga ska emellertid falla över Evaluate. Den sexårige USA-importen inledde strålande på svensk mark 2019 men bröt nu en 26 lopp lång förlustsvit.
- Jag är lite överraskad att han vann men samtidigt har han gått bra i skymundan tre gånger i rad så att han var på gång trodde nog de i stallet, och jag också. Det blev bra också när vi kom ut 600 kvar och sedan avgjorde han på bra sätt, konstaterade kusken Magnus A Djuse.
Disco Volante fick nöja sig med tredjeplatsen sedan han även släppt en duktig Västerbo Grosbois förbi sig.

Skrällde förbi miljonen
I näst högsta klassen skrällde det också rejält. Där dundrade Carl Johan Jepson till ledningen med Beartime men han valde att släppa ifrån sig initiativet till Remarkable Feet. Det var en vinnande taktik. Vid upploppets början uppenbarade sig luckan och när målstolpen passerades var överraskningen ett faktum.
- Jag är så stolt över hästen! Jag trodde inte på det och ville nästan stryka i dag för det var så dålig bana. Eftersom jag inte trott på det har jag inte varit nervös men det här var riktigt skoj, sa Beartimes tränare Helena Edlund, vars häst i och med segern passerade en miljon kronor insprunget.

Omöjlig prestation av Maestro Crowe
Dagens prestation stod Maestro Crowe för i klass I. Han galopperade dubbelt och var till synes borta ur loppet. Men via en tung långspurt och tredjespår genom slutkurvan dundrade han närmare och närmare ledande Timo Lane och strax före mål var han först.
- Det klart att det inte ska gå, det är en omöjlig prestation, men på grund av vädret och banan fanns ändå en liten möjlighet. Faktum är att när han ställde sig efter andra galoppen 600-700 kvar kände jag mig inte slagen för de andra såg trötta ut och han håller farten. Det är stor potential i den här hästen, sa Maestro Crowes tränare och kusk Johan Untersteiner.

”Helt säker på att jag skulle torska”
Familjen Kolgjini gjorde upp om segern i bronsdivisionen och längsta strået drog lillebror Dante, som bokförde sig för karriärens första triumf i V75 när han och Racing Ribb höll Upstate Face och Adrian Kolgjini bakom sig upploppet ner.
- Jag var helt säker på att jag skulle torska för jag har faktiskt aldrig vunnit en upploppsduell mot Adrian tidigare, sa segerkusken, som visade prov på fina körhänder när han fick ner en startgalopperande Racing Ribb i trav och därefter körde till ledningen.
- Det har varit extremt motigt för mig ett tag nu, jag har haft lite dåligt självförtroende, så det här var en riktig boost för mig själv.
Oskar Kylin-Blom andades stor optimism inför klass II-försöket och den hade han fog för. I Erik Adielssons händer blev Zack Bris släppt till ledningen i första sväng och därifrån pinnade fyraåringen undan till enkel seger sedan värsta utmanaren Cassius Ima galopperat i slutkurvan.
- Jag var rädd att det skulle bli för tuff öppning och efter 1.13,5 första 500 meterna och med en pigg häst utvändigt trodde jag aldrig att det skulle gå. Men jag blev väldigt stolt att de höll undan med en längd ändå, sa Gävletränaren.
Det kördes två försök i diamantstoet inom ramen för V75 och där gick segrarna till Thomas Madsens Call Me Brodda (Stefan Persson) och Maria Carlson-tränade dunderskrällen Elle Vild (Peter Ådefors).
Jackpotmiljoner kryddade V75 och då endast sju inlämnade system hade streck för samtliga vinnare landade utdelningen för sju rätt på saftiga 7 389 371 kronor. Sex rätt delade ut 9 547 kronor och fem rätt 314 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Sylvesterloppet var årets sista travlopp och krönte V75-omgången på Axevalla under Nyårsafton. Det var även finalen av Winter ..


Sylvesterloppet var årets sista travlopp och krönte V75-omgången på Axevalla under Nyårsafton. Det var även finalen av Winter Burst där omsättningen blev drygt 159 miljoner kronor på V75. Det blev också miljonregn för de som prickade in sju rätt på en rad som var svårfunnen efter flera skrällar. Men om vi börjar baklänges så var det Phoenix Photo som tog hem det nyinstiftade Sylvesterloppet och som blev årets sista vinnare. Den Svante Ericsson-tränade hästen hade inte startat på ett halvår men var sannerligen iordningställd. Han öppnade snabbt från springspåret och Jorma Kontio körde direkt till ledningen. Kontio svarade resolut upp täten när Robert Bergh provade efter ett halvvarv med Timo Lane som sedermera kröp ner i rygg på ledaren. Phoenix Photo fick sedan bestämma tempot fram till slutsvängen när han blev tvungen att öka när Grainfield Tiden kom upp utvändigt. Grainfield Aiden såg ut att koppla greppet för ett ögonblick när hästarna svängde in på upploppet. Men Phoenix Photo vägrade att ge sig och kontrade snyggt. Hästen visade prov på en förstklassig inställning och väl understödd av Jorma Kontio skar han mållinjen som en vinnare. En mycket populär sådan för de 18,98 system som prickade in sju rätt.
– Han var inte som bäst i värmningen när han fick springa själv. Svante sa att han skulle kännas bättre när han fick hästar runt sig och i loppet fungerade han bra. Hästen visade bra form direkt. Jag har sett hästen många gånger och han har bra löphuvud och kämpar alltid bra. Det är kul att få vinna sista loppet för året, sa Jorma Kontio.

”Har varit det bästa året i mitt liv”
Segern var värd 337 080 kronor och vid sidan av banan stod en stolt och lycklig tränare Svante Ericsson och njöt.
– Det är helt otroligt. Helt sagolikt. Vi har trimmat och trimmat och måste ställa i ordning för han hade ju inte startat på fem månader. I sista sväng ser min häst lite sliten ut när de kom på utsidan men sedan ser man att det kolsvarta kommer i ögonen på honom och då vet man att nu kör vi. Jag älskar verkligen den här hästen. Det är något annorlunda med honom och han är en sån kung, sa Svante Ericsson.
Och fortsatte:
– Vi var långt nere på botten för ett år sedan och det kändes som att vi behövde det för att vända. För dom flesta har det här varit ett skitår men för mig har det varit det bästa i mitt liv. Jag är otroligt glad och stolt över alla hästarna och alla i teamet som jobbar hos mig. Nu ska jag köpa champagne för 337 lax, fortsatte Svante och skrattade.

Smällkaramell inledde V75
V75 inleddes med riktig skräll då tre-procentaren Valkyria K. vann för Magnus Jakobsson till 22 gånger pengarna. Hästen tränas av Håkan Andersson och övertog ledningen varvet kvar när ledande Up New Moon galopperade. Valkyria K. fick i samma skede Lovely O.O. på sin utsida och det var dessa två som duellerade under slutvarvet. Robert Berghs Lovely O.O. försökte hela vägen men Valkyria K. vägrade att ge sig och höll undan till en övertygande och säker seger.
Överraskning även i V75-2 där storfavoriten Awesome Kronos åkte dit, trots att han fick bestämma som han ville i täten. Men han hade inget svar när Leon Zon kom farande och det bet bra när Ulf Ohlsson kastade loss in i sista sväng. Leon Zon gick i närkamp med Awesome Kronos in på upploppet och brottade ner denne kort före mål. Tränar gör Stefan P Pettersson i Mantorp.

Revansch för Johan Untersteiner
Johan Untersteiner tog revansch i loppet direkt efter, V75-3, när han styrde in sin egentränade Ture L.A. Det var pappa Peter som körde favoriten Global Beware som fick bestämma tempot i ledningen över den långa distansen. Men innerspåret sög musten ur många hästar och han kunde inte svara den sista biten som trea i mål. Johan lämnade först tredje par utvändigt med Ture L.A. och körde fram utvändigt om ledaren för att kort senare bli avlöst och få andra par utvändigt. Där satt han och gottade sig tills luckan kom vid upploppets början. I en tät slutstrid med tre hästar kopplade han greppet precis före mål. Tvåa blev en tapper Pacific Kingdom som höll starkt från utvändigt om ledaren.
Jorma Kontio styrde in andrahandsfavoriten Ready Trophy i V75-4 efter attack från kön åttahundra meter kvar. Den Mikko Aho-tränade hästen kopplade ett säkert grepp 50 meter kvar och vann före en bra spurtande Woudstra.

Makalöst år och ny V75-vinnare för Emma-Sara
Amatörtränaren Emma-Sara Sjöberg har haft ett fantastiskt år med sina hästar. Totalt har de sprungit in drygt 800 000 kronor och har en segerprocent på 33 procent. Så sent som i måndags hade hon en V75-vinnare i Red Hot Roadster som vann på Romme. På Nyårsafton krönte hon året med ännu en stor triumf. Dark Roadster var totalt överlägsen i V75-5 när han spårade runt om för Oskar J Andersson. Hästen såg närmast okörd ut genom mål och intrycket grymt när Oskar J Andersson gjorde segergest i god tid före mål. Tvåa blev en sylvasst spurtande Four Guys Dream som flög fram över upploppet.
– Det är helt fantastiskt. Vilket otroligt år vi har haft, sa en överlycklig Emma-Sara Sjöberg som till vardags arbetar som lärare vid sidan av hästarna.
Det var ytterst nära att det blev en rejäl nyårsbomb när nollprocentaren Fantasia Sisu sånär höll på att storskrälla för Stefan Persson i V75-6. Men precis på mållinjen blev han snuvad av en annan skräll, Velegance, som spurtade vasst för sin tränare Peter Untersteiner. Det femåriga stoet var spelad till blott två procent av insatsfördelningen och städade bort merparten av kupongerna som var kvar.
– I dag fick vi ett fint lopp och det var härligt att hon hann fram, sa skrällkusken Peter Untersteiner.
Han var en starkt bidragande orsak till att sju rätt på V75 gav 4 401 386 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sylvesterloppet var årets sista travlopp och krönte V75-omgången på Axevalla under Nyårsafton. Det var även finalen av Winter ..


Sylvesterloppet var årets sista travlopp och krönte V75-omgången på Axevalla under Nyårsafton. Det var även finalen av Winter Burst där omsättningen blev drygt 159 miljoner kronor på V75. Det blev också miljonregn för de som prickade in sju rätt på en rad som var svårfunnen efter flera skrällar. Men om vi börjar baklänges så var det Phoenix Photo som tog hem det nyinstiftade Sylvesterloppet och som blev årets sista vinnare. Den Svante Ericsson-tränade hästen hade inte startat på ett halvår men var sannerligen iordningställd. Han öppnade snabbt från springspåret och Jorma Kontio körde direkt till ledningen. Kontio svarade resolut upp täten när Robert Bergh provade efter ett halvvarv med Timo Lane som sedermera kröp ner i rygg på ledaren. Phoenix Photo fick sedan bestämma tempot fram till slutsvängen när han blev tvungen att öka när Grainfield Tiden kom upp utvändigt. Grainfield Aiden såg ut att koppla greppet för ett ögonblick när hästarna svängde in på upploppet. Men Phoenix Photo vägrade att ge sig och kontrade snyggt. Hästen visade prov på en förstklassig inställning och väl understödd av Jorma Kontio skar han mållinjen som en vinnare. En mycket populär sådan för de 18,98 system som prickade in sju rätt.
– Han var inte som bäst i värmningen när han fick springa själv. Svante sa att han skulle kännas bättre när han fick hästar runt sig och i loppet fungerade han bra. Hästen visade bra form direkt. Jag har sett hästen många gånger och han har bra löphuvud och kämpar alltid bra. Det är kul att få vinna sista loppet för året, sa Jorma Kontio.

”Har varit det bästa året i mitt liv”
Segern var värd 337 080 kronor och vid sidan av banan stod en stolt och lycklig tränare Svante Ericsson och njöt.
– Det är helt otroligt. Helt sagolikt. Vi har trimmat och trimmat och måste ställa i ordning för han hade ju inte startat på fem månader. I sista sväng ser min häst lite sliten ut när de kom på utsidan men sedan ser man att det kolsvarta kommer i ögonen på honom och då vet man att nu kör vi. Jag älskar verkligen den här hästen. Det är något annorlunda med honom och han är en sån kung, sa Svante Ericsson.
Och fortsatte:
– Vi var långt nere på botten för ett år sedan och det kändes som att vi behövde det för att vända. För dom flesta har det här varit ett skitår men för mig har det varit det bästa i mitt liv. Jag är otroligt glad och stolt över alla hästarna och alla i teamet som jobbar hos mig. Nu ska jag köpa champagne för 337 lax, fortsatte Svante och skrattade.

Smällkaramell inledde V75
V75 inleddes med riktig skräll då tre-procentaren Valkyria K. vann för Magnus Jakobsson till 22 gånger pengarna. Hästen tränas av Håkan Andersson och övertog ledningen varvet kvar när ledande Up New Moon galopperade. Valkyria K. fick i samma skede Lovely O.O. på sin utsida och det var dessa två som duellerade under slutvarvet. Robert Berghs Lovely O.O. försökte hela vägen men Valkyria K. vägrade att ge sig och höll undan till en övertygande och säker seger.
Överraskning även i V75-2 där storfavoriten Awesome Kronos åkte dit, trots att han fick bestämma som han ville i täten. Men han hade inget svar när Leon Zon kom farande och det bet bra när Ulf Ohlsson kastade loss in i sista sväng. Leon Zon gick i närkamp med Awesome Kronos in på upploppet och brottade ner denne kort före mål. Tränar gör Stefan P Pettersson i Mantorp.

Revansch för Johan Untersteiner
Johan Untersteiner tog revansch i loppet direkt efter, V75-3, när han styrde in sin egentränade Ture L.A. Det var pappa Peter som körde favoriten Global Beware som fick bestämma tempot i ledningen över den långa distansen. Men innerspåret sög musten ur många hästar och han kunde inte svara den sista biten som trea i mål. Johan lämnade först tredje par utvändigt med Ture L.A. och körde fram utvändigt om ledaren för att kort senare bli avlöst och få andra par utvändigt. Där satt han och gottade sig tills luckan kom vid upploppets början. I en tät slutstrid med tre hästar kopplade han greppet precis före mål. Tvåa blev en tapper Pacific Kingdom som höll starkt från utvändigt om ledaren.
Jorma Kontio styrde in andrahandsfavoriten Ready Trophy i V75-4 efter attack från kön åttahundra meter kvar. Den Mikko Aho-tränade hästen kopplade ett säkert grepp 50 meter kvar och vann före en bra spurtande Woudstra.

Makalöst år och ny V75-vinnare för Emma-Sara
Amatörtränaren Emma-Sara Sjöberg har haft ett fantastiskt år med sina hästar. Totalt har de sprungit in drygt 800 000 kronor och har en segerprocent på 33 procent. Så sent som i måndags hade hon en V75-vinnare i Red Hot Roadster som vann på Romme. På Nyårsafton krönte hon året med ännu en stor triumf. Dark Roadster var totalt överlägsen i V75-5 när han spårade runt om för Oskar J Andersson. Hästen såg närmast okörd ut genom mål och intrycket grymt när Oskar J Andersson gjorde segergest i god tid före mål. Tvåa blev en sylvasst spurtande Four Guys Dream som flög fram över upploppet.
– Det är helt fantastiskt. Vilket otroligt år vi har haft, sa en överlycklig Emma-Sara Sjöberg som till vardags arbetar som lärare vid sidan av hästarna.
Det var ytterst nära att det blev en rejäl nyårsbomb när nollprocentaren Fantasia Sisu sånär höll på att storskrälla för Stefan Persson i V75-6. Men precis på mållinjen blev han snuvad av en annan skräll, Velegance, som spurtade vasst för sin tränare Peter Untersteiner. Det femåriga stoet var spelad till blott två procent av insatsfördelningen och städade bort merparten av kupongerna som var kvar.
– I dag fick vi ett fint lopp och det var härligt att hon hann fram, sa skrällkusken Peter Untersteiner.
Han var en starkt bidragande orsak till att sju rätt på V75 gav 4 401 386 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


På torsdag i samband med nyårsafton avslutas travåret i Sverige. Och det sker tillsammans med nyinstiftade Sylvesterloppet på Axevalla, ..


På torsdag i samband med nyårsafton avslutas travåret i Sverige. Och det sker tillsammans med nyinstiftade Sylvesterloppet på Axevalla, som är värd för avslutningen på Winter Burst. V75 som även bjuder på en multijackpot och i potten för sju rätt just nu 82 miljoner kronor.
– Vi ville få ihop en både sportslig- och spelmässigt bra avslutning och jag tycker vi lyckades riktigt bra. Det blir något för spelarna att bita i, säger Axevallas sportchef, Lars Ågren.

36 ville starta
Lars Ågren tillträdde sin roll som sportchef 2019 efter många år som trogen medarbetare på sportavdelningen på Axevalla.
För travbanan utanför Skara blir det tredje året i följd man arrangerar V75 på nyårsafton. I år kom ledningen, med Ågren i spetsen, på att anordna Sylvesterloppet - ett långlopp över 2640 meter voltstart spridda över fyra olika distanser - för att få lite extra krydda på anrättningen.
– Jag tror vi lyckades riktigt bra. Intresset var oerhört högt med 36 anmälningar och det krävdes nästan 2 000 poäng för att komma med i loppet, berättar Ågren.
Flerklassloppet hade en budget på 300 000 kronor, men har nu fått en höjning till 337 080 kronor.
– Det är ackumulerade prispengar som gått till potten, förklarar Axevallas sportchef, som givetvis hoppas på en fortsättning om ett år.
– Vi ska göra en utvärdering i vanlig ordning och se vad vi kommer fram till. Den här starten gav dock mersmak och något att bygga vidare på.
Sylvesterloppet - årets sista lopp - har definitivt alla förutsättningar för att bli en riktig rysare.
Speciellt då det ligger 82 miljoner kronor i V75-potten.

Startlista
Sylvesterloppet (V75-7)
2640 meter voltstart
1 Amigo Racer – Morgan Ivarsson
2 Timo Lane – Robert Bergh
3 Conrads Janne – Rickard N Skoglund
4 Bransbys Juke Box – Hans Crebas
5 Oxidizer – Emilia Leo
6 Phoenix Photo – Jorma Kontio
7 Shapes – Carl Johan Jepson
2660 meter
8 Waikiki Silvio – Petter Karlsson
9 Zenzero Jet – Peter Ingves
10 Twinkle Face – Klaus Kern
2680 meter
11 Grainfield Aiden – Hannu Korpi
12 Vagabond Bi – Ulf Ohlsson
13 Sahara Peyote – Henna Halme
14 Aron Palema – Stefan Persson
2700 meter
15 Pacific Face – Thomas Uhrberg
Förstapris: 337 080 kronor

Magnus Blom, Kanal 75


Åttaårige Raja Ribb dansar som bäst under sommarmånaderna. I augusti 2018 vann hästen Sommartravets final i Rättvik som nä..


Åttaårige Raja Ribb dansar som bäst under sommarmånaderna.
I augusti 2018 vann hästen Sommartravets final i Rättvik som nästan ospelad på V75.
Tomas Pettersson körde till segern värd 300 000 kronor den gången och nu på lördag 1 augusti kan det vara dags för Raja Ribb igen i det stora loppet.
Gävleproffset Kristofer Jansson tränar fortsatt hästen och sambon Felicia Molin lär få nytt förtroende i finalen i Rättvik på lördag.
- Vem som ska köra? Det blir nog jag tror jag, sa Felicia efter karriärens största seger i silverdivisionen i Bollnäs.
Raja Ribb stod med bakspår i voltstartsloppet och var bara spelad på 0,63 procent på V75®. Kanske gjorde den relativt okända kusk sitt till.
Felicia Molin har efter några lärlingsår hos Thomas Uhrberg och Sofia Aronsson nu ett jobb vid sidan av hästarna. En andraplats i ett lärlingslopp är det närmaste hon kommit en seger i travets elitserie före lördagen.
Hon var minst spelad i loppet och dessutom kunde valacken kosta på sig en startgalopp på vägen. Ändå blev det seger i silverloppet och 110 000 kronor in till Raja Ribbs ägare Stefan Sjödin boende i Hamrångefjärden.
- Helt otroligt. Raja är i form och så men jag trodde ändå att det skulle bli tufft från det där läget. Han ville inte räta ut sig och hoppade från start, sedan var jag tvungen att chansa invändigt. När han kändes så pass bra lyfte jag ut ett spår och det löste sig i den sista kurvan när några galopperade framför - han var verkligen jättebra, säger Felicia Molin om Raja Ribb som nu klev över miljonen intjänat.

Nattpass väntade
Felicia Molins mamma är Solvallaproffset Solveig Molin, hennes morfars bror var Solvallatränaren Kurt Molin.
- Vi sa att om Raja Ribb gick bra här skulle vi prova att anmäla honom till finalen av Sommartravet. Jag är sambo med Kristofer och vi har några hästar tillsammans i Storvik i Gävle där han håller till, säger Felicia Molin som jobbar extra som personlig assistent och efter storsegern klev på ett nattpass på jobbet i i Hofors.

1,3 miljoner för sju rätt
Omgången i Bollnäs blev inte helt lätt att lösa efter Raja Ribbs inledande storskräll heller.
Endast 26 system överlevde och betalningen sköt upp i 1 366 552 miljoner för alla rätt.
Solvallatränaren Timo Nurmos hade sex hästar med på V75 och deltog i alla lopp utom kallblodsdivisionen.
Nurmos fick med sig en seger. Champ Lane är ett riktigt löfte som den här gången promenerade runt till seger från ledningen i lägsta klassen (klass II) för Örjan Kihlström. En storfavorit på V75 och ett råämne som nu har fyra segrar på sex starter. Segertiden 1.12,9 över 2140 meter med bilstart.
Åttondespåret bakom bilen kunde ha blivit en fälla i debuten i V75. Men fyraåringen visade fin inställning när Kihlström körde till efter den första kurvan och överrumplade enkelt ledande Arabesque och kom till spets efter 600 meter. 55 procent var jättefavoriten Champ Lane spelad på.

Anthara snart i eliten
Björn Goops Anthara Bi vann ett Breeders Crown-lopp från ledningen i juni. I Bollnäs toppade italienska försöket till Diamantstoet. Anthara Bi har nu tre segrar i stoloppen på V75, varav en final från i mars i år och tar snart klivet upp i stoeliten.
Segertiden 13,0 över 2160 meter är nytt svenskt rekord för fyraåriga utländska ston i voltstart över distansen.
Goop vann även Bollnäsloppet, gulddivisionen, med stallets Dreammoko efter att hästen ha kastats loss från tredjeparet utvändigt på bortre långsidan i ett lopp där tempot var ganska högt uppskruvat.

Tapper i trekilometersloppet
En våldsam inledning satt i benen på Viscount i loppet över tre kilometer (klass I) och Oskar J Anderssons sexåring förtjänar tapperhetsmedalj som höll till tredjepriset från ledningen.
Per Lennartsson satt bakom vinnaren Cyrano de B. (spelad på två procent) som höll farten rejält och kunde hålla smygkörde Timo Lane stången upploppet ner.
Norsktränade Rappnor vann ett försök i kallblodens Dubbelcupen i V86 i Bollnäs i början av juni för sin tränare Ole Johan Östre. Nu var sjuåringen tillbaka igen och spurtade till sig segern för Jorma Kontio i kallblodsdivisionen, Jon Olssons Minne
Solvallas Daniel Redén har haft italienaren Vae Victis Club i träning i tre månader. Örjan Kihlström rundande enkelt till seger från ett bakspår i den avslutade bronsdivisionen efter att travat först i tredjespår sista 700 meterna.
Storfavoriten Chapuy lyckades inte ta ledningen från innerspåret och kom bort i loppet.

Mikael Wikner, Kanal 75


Händelsen inträffade under måndagskvällens tävlingar på Sundbyholms-travet. Timo Lane har presterat mycket bra sedan han kom i P..


Händelsen inträffade under måndagskvällens tävlingar på Sundbyholms-travet. Timo Lane har presterat mycket bra sedan han kom i Pierre Nyströms träning och ståtade med tre raka segrar. Nu i det här aktuella loppet blev det en andraplats, ivrigt påhejad av sin kusk över upploppet. Efter loppet besiktigades hästen av banveterinären och följande går att läsa i resultatlistan på Svensk Travsports hemsida.
”Pierre Nyström (Timo Lane). Felaktigt bruk av körspö (kod 401). Ärendet överlämnat till ST. Pierre Nyström avstängd 20200706-. Timo Lane kontrollerad av veterinär. Ej godkänd." går det att läsa i resultatlistan på Svensk Travsports hemsida.

Tar det vidare civilrättsligt – "Så här får det inte se ut"
Caroline Eklund var tjänstgörande banveterinär i Eskilstuna under måndagskvällen. Hon kommenterade händelsen på följande vis till Travronden.
– Det såg långt ifrån bra ut, det var många märken. Jag har jobbat som banveterinär i 31 år och aldrig sett så många märken på en häst, säger hon till facktidningen.
Caroline Eklund har nu överlämnat sin version av det som hände, samt dokumentation efter kontrollen av Timo Lane, till Svensk Travsport för vidare utredning.
Men hon kommer även det vidare civilrättsligt.
– För så här får det inte se ut, det hör inte hemma i svensk djurhållning eller i svensk travsport. Det var mycket tragiskt, säger Caroline till Travronden.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-07-19 2017-07-19 Danmark-7 Pauli Andersen 2060/3 C 2 156
2017-04-15 2017-04-15 Danmark-1 Kenneth Andersen 2140/5 C 0 283
2017-03-11 2017-03-11 Danmark-1 Pauli Andersen 1800/2 C 0 40
2017-03-04 2017-03-04 Danmark-1 Kenneth Andersen 2140/1 D 0 28
2018-12-23 2018-12-23 Halmstad-5 Christoffer Eriksson 1640/1 A 0 g 66
2018-11-06 2018-11-06 Jägersro Trav-6 Stefan Söderkvist 2640/3 A 0 g 23
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-6 Christoffer Eriksson 2140/3 B 0 g 136
2018-10-02 2018-10-02 Jägersro Trav-8 Christoffer Eriksson 2640/3 C 1 15.2 80
2018-09-02 2018-09-02 Jägersro Trav-6 Carl Johan Jepson 2140/7 B 0 15.0 38
2018-08-16 2018-08-16 Åby-8 André Eklundh 2160/12 B 1 16.0 71
2018-07-17 2018-07-17 Jägersro Trav-1 Sebastian M Nilsson 2140/8 A 0 18.3g 99
2018-06-26 2018-06-26 Jägersro Trav-5 Christoffer Eriksson 1640/3 B 0 g 39
2018-06-07 2018-06-07 Åby-7 Carl Johan Jepson 2140/4 A 1 14.0 64
2018-05-13 2018-05-13 Charlottenlund-2 Thomas Uhrberg 2000/12 B 3 14.7 369
2018-04-25 2018-04-25 Jägersro Trav-1 Sebastian M Nilsson 2160/5 D 2 15.2 144
2018-04-05 2018-04-05 Jägersro Trav-8 Christoffer Eriksson 1640/1 C 0 g 51
2018-03-19 2018-03-19 Halmstad-3 Christoffer Eriksson 2140/7 C 0 22.2g 59
2018-03-12 2018-03-12 Halmstad-1 Christoffer Eriksson 2140/5 B 1 17.8 20
2018-02-18 2018-02-18 Halmstad-2 André Eklundh 2140/2 C 0 g 24
2019-12-19 2019-12-19 Gävle-2 Sofia Adolfsson 1640/9 D 0 g 116
2019-12-02 2019-12-02 Eskilstuna-3 Jenny A Björk 2160/3 B 0 g 41
2019-11-23 2019-11-23 Örebro-3 Anna Erixon 2160/5 C 3 17.4g 57
2019-11-10 2019-11-10 Eskilstuna-2 Anna Erixon 2160/3 C 0 18.5g 144
2019-10-31 2019-10-31 Gävle-4 Anna Erixon 2140/8 C 0 g 158
2019-10-03 2019-10-03 Bollnäs-10 Oskar J Andersson 2140/2 D 2 15.9 22
2019-09-16 2019-09-16 Rättvik-9 Oskar J Andersson 2140/8 B 2 16.4 21
2019-08-12 2019-08-12 Mantorp-4 Oskar J Andersson 2140/5 D 6 15.4 55
2019-06-29 2019-06-29 Eskilstuna-4 Oskar J Andersson 2140/4 B 0 15.7g 145
2020-12-31 2020-12-31 Axevalla-12 Robert Bergh 2640/2 D 0 g 71
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-9 Rikard N Skoglund 3140/1 C 3 16.5 111
2020-11-25 2020-11-25 Åby-8 Robert Bergh 2640/7 B str
2020-09-23 2020-09-23 Åby-6 Robert Bergh 2140/8 C 0 88
2020-07-25 2020-07-25 Bollnäs-9 Carl Johan Jepson 3140/3 C 2 15.3 151
2020-07-06 2020-07-06 Eskilstuna-7 Pierre Nyström 2140/12 A 2 14.9 35
2020-06-01 2020-06-01 Visby-4 Pierre Nyström 2620/11 A 1 14.2 29
2020-05-18 2020-05-18 Färjestad-1 Pierre Nyström 2640/9 B 1 15.5 44
2020-04-20 2020-04-20 Eskilstuna-10 Pierre Nyström 2180/13 D 1 14.9 122
2020-03-24 2020-03-24 Eskilstuna-5 Pierre Nyström 2140/4 D str
2020-01-07 2020-01-07 Eskilstuna-1 Julia Andersson 2160/9 D 0 23.7g 233
2021-03-27 2021-03-27 Solvalla-5 Robert Bergh 2140/7 B 0 15.7g 44
2021-03-13 2021-03-13 Axevalla-7 Nicklas Westerholm 3140/8 B 3 15.4 66
2021-03-05 2021-03-05 Solvalla-5 Robert Bergh 2140/2 C 1 14.4 22
2021-02-20 2021-02-20 Mantorp-11 Rikard N Skoglund 2640/8 C 0 g 63
2021-02-13 2021-02-13 Åby-7 Örjan Kihlström 2160/13 B 3 14.7 92ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se