Timo Jutila travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Timo Jutila travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Timo Jutila har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Timo Jutila har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Timo Jutila


Det nya travåret inleds med Grand Slam 75® i Östersund på söndag och hemmatränaren Per Linderoth har två bra chanser p&arin..


Det nya travåret inleds med Grand Slam 75® i Östersund på söndag och hemmatränaren Per Linderoth har två bra chanser på förhand. Men en titt på stallets siffror för år 2022 visar att det inte har gått så bra som tidigare år. Det finns dock en stor förklaring till tappet på inkörda pengar och segrar gentemot tidigare.
– Det har varit mitt sämsta år ever. Det var riktigt illa och jag fattade först inte varför hästarna inte gick någonting. Året började bra och fram till maj tävlade hästarna på fint och vi körde in en miljon fram till i maj. Men sedan blev det stopp och totalt har vi kört in 1,3 miljoner kronor, säger Per Linderoth.
– Jag märkte först inte hur nedsatta hästarna var. De tränade bra men gjorde inte vad man förväntade sig i loppen. De hade ingen feber, fanns ingenting i halsarna eller något som tydde på att de var sjuka. Men i loppen var det pyspunka 400 kvar varje gång och man stod som ett stort frågetecken efteråt. Det var svårt att sätta fingret på vad det berodde på.
– När vi kollade hästarna i lungorna visade det sig att fem av dem hade astma i lungorna, och två av dem hade fått hjärtmuskelinflammation. Det hade bildats mögel i stallet och var fuktskador i väggarna vilket var orsaken till problemen.

”Upptäcktes i september –drog ut på tiden”
Per Linderoth, som har 14 hästar i träning, fick efter mycket om och men låna en annan stallbyggnad inne på Östersundstravet, medan hans stall sanerades och fixades i ordning.
– Vi upptäckte det i september i samband med kriterieauktionen. Men jag fick ingen hjälp av travet först utan bekostade egna utredare som kunde visa upp protokoll på att det fanns mögel i stallet. Travbanan menade först att det inte var något fel på stallet innan företaget som utförde kontrollbesiktningen kunde visa att så var fallet. Så det var beklagligt för mina kunder att det drog ut så på tiden, menar Linderoth.
– Men nu känns det klart bättre och jag hoppas att det äntligen går åt rätt håll. Vi har inte startat så många hästar ännu efter att de blev friska, det är de två som startar nu på söndag plus en tvååring.

”Var helt perfekt senast –vann med krafter kvar”
Söndagens hästar på Grand Slam 75 är dels Young Mistress, som är obesegrad efter två starter för Linderoth, samt Money Smile som höll starkt i comebacken senast.
– 7 Young Mistress (GS75-4) var klart förbättrad i andra starten för mig, gentemot den första. Det var en helt annan balans på henne och jag tycker att hon var helt perfekt. Det första loppet var ganska intetsägande när hon vann på en 1.18-tid, men senast var hon rejäl och vann med krafter kvar. Då fick man upp lite förhoppningar på framtiden för hon har inte så våldsamt mycket pengar på sig.
Vad säger du om söndagens uppgift från spår sju bakom bilen?
– Det är ett par bra hästar emot samtidigt som det krävs att det klaffar från det här läget. Timo Jutila är ju bra och Wäjerstens häst var fin i första starten för honom. Men gör hon en liknande prestation som senast så borde hon kunna duga en bit. Vi ska prova att utmana dom i alla fall. Hon har gått med skor och broddar i de här två loppen hos mig och fungerat bra med det.

”Känslan är bra – är lite mer optimistisk här”
I den avslutande avdelningen selar Per Linderoth ut Money Smile som senast gjorde comeback efter att ha varit sjuk. Hästen hade då inte startat på fem månader men gjorde ett bra lopp som tvåa.
– 6 Money Smile (GS75-7) gjorde en jättebra comeback då han gick utvändigt utan rygg hela loppet och det blev lite tufft. Han kändes väldigt fin och normalt borde han gå framåt en del med loppet i kroppen. Känslan är bra inför söndagen och jag är lite mer optimistisk med honom än med Young Mistress. Hästen kan öppna rätt så bra och fungerade bra med skorna senast. Då kunde han faktiskt tävla utan brodd i framskorna men nu blir det nog broddar. Jag skulle tro att det blir som en riktig vinterdag på söndag, säger Per Linderoth.

Michael Carlsson, Kanal 75


Bergsåker inledde sin Sundsvall Open Trot-helg med fina tävlingar inför vad som komma skall på lördagen. Hemmatränaren Daniel W&..


Bergsåker inledde sin Sundsvall Open Trot-helg med fina tävlingar inför vad som komma skall på lördagen. Hemmatränaren Daniel Wäjersten tog hem kvällens högst doterade lopp, Breeders Crown för tvååringar och han gjorde det med sin egentränade Feel No Pain. Det tvååriga stoet var bara bäst efter att Wäjersten låtit henne avancera fram utvändigt om ledaren efter ett varv. Feel No Pain kopplade greppet direkt in på upploppet och stegade undan till en säker seger. Vinnartiden blev 1.17,6/2140a och förstapriset var 175 000 kronor. Det här var Feel No Pains andra start i livet efter att ha debuterat med en andraplats på Solvalla. Hästen ropades in på Menhammar OnlineSales förra året och kostade en miljon kronor. Nu har det toppstammade stoet efter Walner börjat avbetalningen för ägaren Hans Neén i Global Farm AB.
– Hon har varit bra från dag ett. Det gick så långsamt där framme och jag kände mig tvingad att avancera fram. Där hade jag en bra känsla hela vägen och hon sträckte fint på sig till slut, sa Daniel Wäjersten.

Femling till Bergh
Robert Bergh är tillbaka som Bergsåkerstränare och har snart flyttat upp alla sina hästar från Hajom till Norrland. Bergh sopade rent under kvällen och stallets hästar inbringade inte mindre än fem tränarsegrar. Utanför V64 Xpress vann med Pinto Bob som avgjorde Nahars lopp från dödens med en halv längd den sista biten. Bergh vann även det femte loppet med Jano di Quattro innan det blev två tränarsegrar på V64. Först genom Lome Storm som styrdes in förtjänstfullt till seger i kallblodsloppet av Kenth Åkerlund, och sedan satte chefen själv dit fyraårige Timo Jutila i V64-avslutningen. Bergh körde till ledningen och hästen tog enkelt sin femte seger i åttonde starten. Stall Berghs försteman Oskar Florhed avslutade sedan tävlingsdagen genom att vinna kvällens sista lopp med Elton H.B. Därmed var den femte tränarsegern för Robert Bergh ett faktum.

Lilian Young sänkte megafavoriten Xanthis Harvey
På V64 föll annars megafavoriten Xanthis Harvey tungt. Daniel Redéns kriteriehopp gjorde förvisso ett bra lopp utvändigt om ledaren där Örjan Kihlström provade ett par gånger resolut för att försöka ta över täten. Men det lyckades inte eftersom Jörgen S Eriksson bakom Lilian Young svarade envetet. Det treåriga stoet krigade tappert och Jörgen ville tävla och inte bara släppa ifrån sig ledningen till jättefavoriten. Det gjorde han rätt i för Lilian Young var riktigt bra som höll Xanthis Harvey ifrån sig hela vägen och imponerande vid spetssegern på tiden 1.13,8/2140a. Förstapriset i det treåringsloppet på Romme (Dalatravets 3-åringspris) var 100 000 kronor. Det här var också femte segern i åttonde starten för Lilian Young som tränas av Jörgen S Eriksson.

Kanal 75


4 L.L.Labero (V75-3) har gjort tre starter sedan flytten till Robert Bergh och senast kom första segern då hästen tågade undan i ledningen..


4 L.L.Labero (V75-3) har gjort tre starter sedan flytten till Robert Bergh och senast kom första segern då hästen tågade undan i ledningen.
- Han har bättrat sig för varje lopp han har fått och fortsätter så tycker jag. Jag var lite bekymrad efter ett lopp och tyckte att det var svårt att få riktigt tryck i honom i träningen, men efter andra tredje loppet där har det känts bra. Aktionsmässigt har det också blivit lite bättre så allting talar för en bra prestation. Jag provar för ledningen, det gillade han sist när han vann där så det är plan A, berättar Robert Bergh som ser ut att han en het segerkandidat även i 11 Timo Jutila (V75-5) som inledde karriären med fyra raka segrar, men galopperade under avancemang i tredjespår under elitloppshelgen.
- Han fortsätter att utvecklas. Jag provade att gå fram med honom senast, han har gått med lite vikt och det blev lite för mycket av det. Han behöver släppa lite på det och kommer att gå lättare balanserad imorgon. Som sagt, han går med lite lättare balans. Det känns helt okej med läget, när man ska lätta dem så kan det vara bra med bakspår så att man får lite tid på sig. Jag tycker ändå över 2 640 meter att det finns möjlighet att vinna ett sådant lopp ändå.

Varnar för Juliette
Allra mest betrodd blir nog 3 L.L.Royal (V75-7) som är obesegrad i två starter hos sin nye tränare och imponerade stort efter att ha forcerats till ledningen senast.
- Det märktes att han gick framåt med loppet. Även om han var bra i debuten för mig så var han ruskigt förbättrad andra starten. Och full träning på det. Det ser ut som bra förutsättningar. Han fick ett bra spår och är fin bakom bilen.
Betydligt mindre betrodda blir stallets trio 1 Imperials Juliette, 6 Carroty och 14 Omega Superstar i lärlingsloppet (V75-4). Tränaren vill ändå lyfta fram en av dessa.
- Imperial Juliette tycker jag fick väldigt bra förutsättningar. Hon har gjort två okej lopp från rygg, men det är en otrolig skillnad om hon får springa först. Kusken får väl prova det han kan och skulle han hålla upp tycker jag att hon är intressantast av mina i loppet.
Lågt streckade blir även stallets övriga två hästar där skrällförväntningarna verkar lägre.
- 11 Reddington (V75-1) gick bra på barfotan senast, men det är första i silver och bakspår nu. Det blir svårt över 1 640 meter.
- 7 Lome Storm (V75-2) har varit borta väldigt mycket. Nu fick ha ett fjärdespår, så vi försöka fixa till ett bra lopp åt honom, säger Robert Bergh.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-27 2022-12-27 Bergsåker-1 Robert Bergh 1640/3 B 0 g 17
2022-12-09 2022-12-09 Bollnäs-9 Mats E Djuse 2140/6 B 1 16.4 17
2022-10-01 2022-10-01 Skellefteå-6 Robert Bergh 1640/5 C 0 g 36
2022-09-17 2022-09-17 Färjestad-6 Robert Bergh 2140/2 C 0 15.6 83
2022-09-10 2022-09-10 Hagmyren-7 Robert Bergh 2640/8 D 0 15.8 41
2022-08-26 2022-08-26 Bergsåker-9 Robert Bergh 2140/5 C 1 14.0 46
2022-08-20 2022-08-20 Örebro-2 Robert Bergh 3140/4 C 2 16.8 27
2022-06-11 2022-06-11 Östersund-9 Robert Bergh 2640/11 D 0 g 37
2022-05-27 2022-05-27 Solvalla-9 Robert Bergh 2140/12 A 0 g 30
2022-05-03 2022-05-03 Axevalla-4 Robert Bergh 2140/9 C 1 14.2 19
2022-04-26 2022-04-26 Axevalla-6 Robert Bergh 2140/1 B 1 16.0 14
2022-04-11 2022-04-11 Mantorp-5 Robert Bergh 2140/7 C 1 16.0 14
2022-03-31 2022-03-31 Åby-1 Carl Johan Jepson 2140/6 D 1 16.6 72
2023-01-01 2023-01-01 Östersund-7 Rikard N Skoglund 2140/8 C 0 17.1g 36ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se