Tiger Williams travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Tiger Williams travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Tiger Williams har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Tiger Williams har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Tiger Williams


Hans R Strömberg har laddat rejält inför helgen. Rättvikstränaren har sex hästar till start inom GS75-spelet när hemmabanan t..


Hans R Strömberg har laddat rejält inför helgen. Rättvikstränaren har sex hästar till start inom GS75-spelet när hemmabanan traditionsenligt arrangerar trav under midsommar.
- Det är häftigt och det brukar vara mycket folk som kommer på midsommardagen. Vi får hoppas att det kommer många i år också och att vädergudarna är med oss. Det är jättefina lopp, vi har nog aldrig haft så fina lopp här någonsin skulle jag tro, konstaterar Hans R Strömberg som ger sin trotjänare bäst chanser på lördag.
On Track Piraten (GS75-7) har lottats ett surt åttondespår och ställs bland annat emot Lionel och Charrua Forlan.
- Vi har vunnit Midsommarloppet tre år på raken. I år är det tuffaste motståndet hittills men jag känner mig inte slagen. Chansen finns ju och han är väldigt bra igång men jag måste ha flyt i loppet och de värsta konkurrenterna mindre flyt. Han är ingen startraket och förmodligen hamnar vi där bak men tanken är att försöka öppna lite i alla fall, säger tränaren och tillägger:
- Förutsättningarna är inte de superbästa men det är nära till banan så han behöver inte resa.

Unghästar i fokus
GS75-omgången bjuder också på fyra uttagningslopp till Breeders’ Crown i vilka hälften av Hans R Strömbergs hästar startar. En av dem är Rita C.D. (GS75-1) som senast vann finalen av Diamantstoet under elitloppshelgen.
- Hon stod på 20 meter tillägg och Örjan satt kvar när de andra gick. De fick luckan på upploppet och hon vann väldigt lätt med ett par längder. Hon var verkligen fin och hon ser fortsatt fin ut, säger tränaren som äger halva hästen själv.
Rita C.D. har också haft otur med spårlottningen inför lördagens start och möter dessutom Drottningpokalsvinnaren Dibaba som ser ut att bli stor favorit.
- Det är väldigt kvalificerat motstånd men hon är under utveckling och har tävlat bra. Jag får försöka ha flyt med positionerna här också men jag har svårt att se att det kan räcka till vinst från det läget.

”Drömläget är att få…”
Treåriga stoet Bottnas Felicia (GS75-5) har även hon dragit ett åttondespår i sitt Breeders’ Crown-försök.
- Hon satt fast sist men blir bättre och bättre för varje start. Hon är ute på lite djupt vatten den här gången men hon får vara med för att se och lära, deklarerar Hans R Strömberg.
Något bättre utgångsläge fick Ontrack He’s Black (GS75-6) som startar från femtespår i fyraåringsförsöket för hingstar och valacker. Men konkurrenterna är inte vilka som helst. Kriterievinnaren Villiam, Kungapokalsvinnaren Perfect Spirit och fjolårets Breeders’ Crown-vinnare Lucifer Lane för att nämna några.
- Jag ska försöka köra så fort det går från start och tanken är att komma ner på innerspår. Drömläget är att få rygg på Lucifer Lane. Det är övermäktigt motstånd men de fick inga bra lägen så vi får hoppas att det häxar lite för dem.

Två chanser i långloppet
Hans R Strömberg har två hästar till start i Remys Styrkeprov över tre varv. Tiger Williams (GS75-4) har dubbla tillägg medan Bottnas Commendeur (GS75-4) har ytterligare 20 meter att jaga ikapp.
- Tiger Williams var väldigt laddad och galopperade senast. Vi hade satt på helstängt huvudlag men nu går vi tillbaka till can’t se back-huvudlag. Formen är bra men han har inte fått till det på slutet. Han klarar av lång distans och plats ligger inom räckhåll.
- Bottnas Commendeur har varit i Frankrike över vintern och inte lyckats någonting men gjorde ett bra lopp i Boden trots dåligt läge senast. Han vann det här loppet i fjol och går bra över 3 100 meter. Han har nog störst möjligheter att vinna av mina två, säger Hans R Strömberg.

Gina Söderlund, Kanal 75


Inte en krona inkört på drygt tio veckor.Det var facit för Ulrika Wällstedt och hennes stall Guldstjärna inför onsdagens V86-omg&..


Inte en krona inkört på drygt tio veckor.
Det var facit för Ulrika Wällstedt och hennes stall Guldstjärna inför onsdagens V86-omgång.
Men då hade hon också medvetet preparerat stallets toppduo för just denna kväll.
Varningsklockorna under eftermiddagen talade om tjällossning och risk för otjänligt underlag på Solvalla.
Fullt så illa blev det inte, men när V5-spelet bjöd på en 100-oddsare och tre 20-oddsare med fyrarättsutdelning som följd kunde man ana att det skulle smälla även på V86-spelet.
Att banan blev lerigare och blötare i ju längre kvällen led bekom emellertid inte Fonda Boko det minsta när Torbjörn Jansson blåste till ledningen och lämnade sina konkurrenter i smått överlägsen stil.
- Det var härligt att se honom idag. Jag var orolig hela loppet att han skulle vika ner sig, han har ju aldrig sprungit på tung bana förut, men han var verkligen fin. Hästen är i sådan harmoni för dagen, det bådar gott, sade Wällstedt som på förhand deklarerat att jobbiga förutsättningar skulle vara till fördel för Swimming Pool.
V86-avslutningen blev den fyrfota gyttjebrottning man kunde ana i det tilltagande regnet och Swimming Pool närmade sig stadigt, men utan att komma förbi Hans R Strömbergs dödenstravande Tiger Williams som försvarade sig förnämligt för Kaj Widell.
- Jag är så nöjd med honom ändå. Det är en stor tung häst så han behövde det här loppet i kroppen, men som vanligt kämpade han hela vägen. Man måste bara älska den hästen, sade Wällstedt som kunde räkna in 90 000 kronor på årets två första starter, att jämföra med 629 900 under hela 2017.

Fick njuta från Frankrike
I en annan division när det gäller prispengar under en säsong tävlar Timo Nurmos som åkt ner till Frankrike för att preparera Readly Express för Prix d’Amerique.
Därifrån fick han se Extra Fudge spurta starkt, men förgäves bakom Svante Ericssons Orkidee Skift som hade uppvisning för Örjan Kihlström.
Revanschen kom två lopp senare då Manofthematch blev minst trött i ett galoppfyllt långlopp i händerna på Jorma Kontio.

Långlopp i kallblodstempo
På Åby var förutsättningarna mer normala och kvällens rivigaste lopp kom i V86-3 där första varvet travades på 1.13,1 efter otaliga ledarskiften.
Det passade Kim Eriksson som sparade krutet bakom Sofia Aronsson-tränade italienaren Vichy Grif som slog klorna i tappre Kiss My Lips H.C. kort före mål.
Raka motsatsen sett ur dramatisk synpunkt blev styrkeprovet över sällsynta 3 640 meter autostart. Omgångens största favorit Ready Ribb (Björn Goop tränar, Carl-Johan Jepson körde) fick anföra en lång sträcka i 1.22-fart med konkurrenterna uppradade bakom och brisade ifrån i obekymrad stil.

Bra säsong för Rushmore
Lutfi Kolgjinis auktionsdyring Rushmore Face återkom efter uppehåll och levererade kvällens prestation då han rundade fältet trots tappstart.
- En häst med väldigt hög kapacitet. Det blir nog en bra säsong för hans del, konstaterande körande Christoffer Eriksson.
Amatörtränaren Helén Blomberg har bara tre hästar i träning.
En heter Global Raceway och avslutade fjolåret med imponerande V75-seger dagen för julafton.
2018 öppnades i samma övertygande stil då han fixade kvällens tredjefavoritseger efter tidig ledning för Stefan Persson och höll nere V86-utdelningen till 10 662 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Breeders’Crown, Oaks och främst Svenskt Trav-Kriterium är stora drabbningar som återstår för de treåriga travarna i Sveri..


Breeders’Crown, Oaks och främst Svenskt Trav-Kriterium är stora drabbningar som återstår för de treåriga travarna i Sverige i år.
Örebrohästen Lucifer Lane blev ett namn i somras efter segern i ett lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla och har tävlat i kulltoppen hela säsongen.
Storyn bakom är väl känd med lille tränaren Thomas L Nilsson i Örebro som managerar och sonen Johan A Nilsson i kuskpositionen. Lägg till Thomas sambo Christine Larsson som både ägare och uppfödare till hästen så blir bilden komplett.
I E3-finalen på Romme för tre veckor sedan fick Lucifer Lane sätta färg på tillställningen i dödspositionen och kroknade. I treåringsloppet Count's Pride-pokalen på Åby på onsdagskvällen gav Johan A Nilsson klare favoriten Lucifer Lane ett lopp i ledarens rygg.
Christoffer Eriksson fick bestämma med Flying Fortuna och bakom satt Örebrokusken bara och väntade...
Via open stretch avgjorde Lucifer Lane till seger med minsta möjliga marginal mot andrahandsfavoriten.
- Det vart ju lite tufft senast i E3-finalen och tanken var att få ett kvitto på var han stod i dag. Jag hade lite på känn att Christoffer ganska lätt skulle ta hand om ledningen och att det inte skulle bli något tempo. Och så blev det ju. Men han kämpade ända in min häst, han är väldigt ärlig, sa Johan A Nilsson.
Örebrohästen är inte anmäld till Svenskt Travkriterium senare i denna månad.
- Det är inte jag som matchar men jag tycker att han kändes så pigg och fräsch i dag att vi nog tar och siktar mot Breeders’Crown, sa segerkusken.

Vanquish Kronos försvann
Solvalla delade onsdagens V86-giv med Åby – med just treåriga travare i huvudroller.
Fyra av rubrikloppen under kvällen var årgångslopp och på ett regnigt Åby inleddes kvällen med Quick Pay-pokalen för treåriga ston.
Jerry Riordan siktar på höstens stora race med Vanquish Kronos och att döma av insatsen på onsdagen kan det räcka en bit.
Christoffer Eriksson satt bakom och tvingades släppa tuffa Waffle Cone förbi sig i den första kurvan. Vilket blev lyckosamt.
Adrian Kolgjini fick en het Waffle Cone i nävarna medan Vanquish Kronos bjöds på ett bra lopp i ledarryggen. 400 meter från mål vreds Vanquish Kronos ut till attack och rundande konkurrenten på några steg och klev undan till en överlägsen seger.
Ett ekipage från Axevalla tog hem lärlings- och ungdomsloppet på V86. Josefine Ivehag jobbar hos Mimmi Elfstrand och serverade Viggo Laday ett smyglopp och tog open stretch till seger.
Fyran från Svenskt Travderby i fjol, Zoko Lane, var riktigt stark över tre kilometer för Stefan Persson och vann trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. Amatören Roger Persson från Halmstad tränar.

Derbyformen håller i sig
På Solvalla visade Johan Untersteiner att stallformen håller i sig efter derbyt. Wide Game spurtade till seger längst ut i banan i treåringsloppet Gay Noons lopp trots ett tolftespår bakom bilen.
Lutfi Kolgjini hade skickat Hanna till huvudstaden och Ulf Eriksson tog hand om tömmarna. Andrahandsfavoriten var mycket rapp från start och tog sig till ledningen i Juliennes lopp för treåriga ston och fick sedan bestämma. Lätta 100 000 kronor in på kontot.
Iller Tooma skrällvann V86-2 tillsammans med Jennifer Tillman. En kraftig uppryckning och en bra spurt från tredjeparet utvändigt.
- Han är bra men har haft mycket problem med skador. Faktiskt så blev han mycket bättre barfota runt om också, sa tränaren Henrik Larsson
Kaj Widell var mycket bestämd med att ledningen var hans i ett lopp över 2640 meter med hästar utspridda på tre tilläggsfållor och körde sig dit efter 500 meter med andrahandsfavoriten Tiger Williams.
V86 delade ut 77 123 kronor för åtta rätt, 641 kronor på sju rätt och 61 för sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75


Allt har inte flutit på som det brukar för On Track Piraten på slutet. Fram till starten på Solvalla första april ståtade den ..


Allt har inte flutit på som det brukar för On Track Piraten på slutet. Fram till starten på Solvalla första april ståtade den populäre dalahästen med nio raka segrar.
Efter en blek insats på grund av halsinfektion i det loppet har det handlat om två lopp med bakspår. Hans R Strömberg menar att bjässen helt enkelt inte kommit till.
- Det är lite andra förutsättningar på sommaren. Snabba avslutningar och svårt att ta något om man ligger djupt ner i fältet. Som senast. Han hamnade långt ner och fick avancera redan 900 kvar. Det går liksom inte att ta så mycket med de snabba avslutningarna, menar Strömberg.
Insatsen på Åby där det blev en sjundeplats är inget att yvas över menar tränaren.
- Han såg nog sämre ut än vad han egentligen var. Det vart nog fel lopp helt enkelt.

Ryggar ettan?
Strömberg menar att det ”bara gått tre lopp” och att nya framgångar kan ligga runt hörnet.
Östersundstravet bjöd in On Track Piraten till Jämtlands Stora Pris. Slumpen gav hästen ett bakspår igen.
- Jag hoppas att Johnny ”ryggar” ettan (Västerbo Highflyer) för annars riskerar han att hamna långt bak igen. Han har mest tränat i skogen men känns fin. Med lite flyt så är han med där framme, det tror jag säkert. Han kommer att utrustas som vanligt - barfota fram, skor bak, samma huvudlag och samma vagn som tidigare, säger Hans R Strömberg.

Tigern stark i lördags
Tiger Williams är ett nyförvärv hos Strömberg. Efter två imponerande segrar i april ströks hästen för halsinfektion inför ett lopp i slutet av april.
Bra igen som fyra i den senaste starten, klass I-försöket i Mantorp i helgen efter grovjobb på vägen. Tiger Williams fick ett femtespår i volten i V75-1.
- Han hade spår fyra då Takter körde honom på Romme och då tuffade han iväg riktigt snabbt. Det är en väldigt förnuftig och fin individ, lättplacerad i loppen. En stark och rejäl häst. Jag tror att han ska klara spåret.
Rättvikstränaren vill ge femåringen lopp i kroppen, därav de täta starterna
- Dels att han varit ifrån och behöver lite lopp. Sedan skulle vi ju upp med ”Piraten” också så det blev bra. Loppet som ”Tigern” ska ut i är väldigt passande för hans del, 2640 meter, så vi provar igen.
Vad tror du om dina två på V75?
- Piraten är alltid Piraten. Tigern är på uppåtgående. Så jag är ganska optimistisk faktiskt.

Fotnot: Östersund har gått ifrån konceptet med midnattstrav. Första V75-start på lördagen är klockan 16.20.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-19 2015-11-19 Romme-4 2140/4 0 g 30
2015-11-12 2015-11-12 Gävle-4 2140/10 5 15.8 119
2015-11-01 2015-11-01 Bollnäs-3 2140/12 1 16.1 27
2015-09-30 2015-09-30 Solvalla-3 2140/12 0 20.0g 87
2016-09-21 2016-09-21 Solvalla-2 Torbjörn Jansson 2640/7 C str
2016-09-05 2016-09-05 Rättvik-3 Sören Eriksson 2640/4 C 8 17.3g 56
2016-08-27 2016-08-27 Bergsåker-9 Jorma Kontio 2140/9 C 0 18.2g 306
2016-08-06 2016-08-06 Rättvik-6 Leif Witasp 2140/3 C 0 g 233
2016-07-25 2016-07-25 Rättvik-9 Geir Vegard Gundersen 2140/5 A 1 16.4 25
2016-07-12 2016-07-12 Solvalla-2 Leif Witasp 2140/4 C 0 14.6 75
2016-06-25 2016-06-25 Rättvik-6 Leif Witasp 2140/6 D str
2016-06-17 2016-06-17 Solvalla-5 Leif Witasp 2140/5 C 2 14.8 119
2016-06-04 2016-06-04 Gävle-4 Leif Witasp 2140/1 C 2 14.9 52
2016-05-16 2016-05-16 Rättvik-9 Leif Witasp 2140/12 C 1 15.8 70
2016-05-06 2016-05-06 Rättvik-8 Leif Witasp 2140/11 C 6 16.1 106
2016-04-21 2016-04-21 Bollnäs-10 Leif Witasp 2160/12 B str
2016-04-01 2016-04-01 Rättvik-3 Jorma Kontio 2160/12 B 0 18.9g 50
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-11 Torbjörn Jansson 2140/6 B 0 13.6 518
2017-12-09 2017-12-09 Bollnäs-6 Hans R Strömberg 2140/8 A 6 15.4 41
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-5 Torbjörn Jansson 2140/1 D 5 13.8 780
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-5 Torbjörn Jansson 2640/8 D 3 14.8 348
2017-10-21 2017-10-21 Örebro-7 Johnny Takter 2100/10 D 0 g 515
2017-10-13 2017-10-13 Romme-8 Kaj Widell 2160/7 B 3 15.2 41
2017-10-01 2017-10-01 Solvalla-6 Jenny A Björk 2140/15 B 0 14.3 286
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-10 Jorma Kontio 2140/2 D 3 13.4 309
2017-09-06 2017-09-06 Solvalla-8 Kaj Widell 2640/3 C 1 15.8 30
2017-08-22 2017-08-22 Gävle-8 Hans R Strömberg 2640/4 C 1 16.4 30
2017-07-22 2017-07-22 Axevalla-5 Johnny Takter 2640/4 C 0 g 146
2017-07-10 2017-07-10 Rättvik-8 Hans R Strömberg 2640/1 C 4 14.8 38
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-6 Kaj Widell 2140/3 C 0 g 132
2017-06-10 2017-06-10 Östersund-5 Johnny Takter 2640/5 B 3 14.7 83
2017-06-03 2017-06-03 Mantorp-8 Kaj Widell 2140/3 B 4 14.0 127
2017-04-29 2017-04-29 Åby-12 Kaj Widell 2660/14 A str
2017-04-16 2017-04-16 Romme-2 Johnny Takter 2660/12 C 1 15.4 184
2017-04-04 2017-04-04 Eskilstuna-9 Kaj Widell 2140/10 C 1 15.3 52
2017-03-24 2017-03-24 Romme-4 Lina Pergenius 2140/14 A 8 15.8 119
2018-10-23 2018-10-23 Solvalla-7 Hans R Strömberg 2140/4 D 0 14.1 687
2018-10-16 2018-10-16 Rättvik-4 Kaj Widell 1640/2 B 6 13.5 57
2018-10-04 2018-10-04 Romme-4 Hans R Strömberg 2660/10 C 5 15.5 156
2018-09-24 2018-09-24 Bollnäs-2 Hans R Strömberg 2660/13 B 6 15.4 125
2018-09-01 2018-09-01 Rättvik-9 Hans R Strömberg 1660/15 B 0 14.7 94
2018-08-24 2018-08-24 Romme-9 Hans R Strömberg 2160/15 A 3 15.0 37
2018-08-17 2018-08-17 Gävle-6 Kaj Widell 2140/4 B 0 g 21
2018-08-09 2018-08-09 Bollnäs-9 Hans R Strömberg 1640/12 B 3 13.5 219
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-5 Örjan Kihlström 2140/5 C 0 g 324
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-9 Hans R Strömberg 2140/8 C 0 14.2 589
2018-06-23 2018-06-23 Rättvik-8 Per Lennartsson 3180/11 C 7 15.6 349
2018-06-14 2018-06-14 Romme-3 Hans R Strömberg 1640/8 B 0 g 240
2018-05-29 2018-05-29 Eskilstuna-9 Kaj Widell 1640/7 B 3 12.4 188
2018-05-18 2018-05-18 Romme-8 Kaj Widell 2140/2 B 6 14.5 81
2018-05-09 2018-05-09 Solvalla-9 Kaj Widell 2660/10 A 3 14.8 53
2018-05-01 2018-05-01 Bergsåker-10 Kaj Widell 3160/6 C 7 17.7 268
2018-04-16 2018-04-16 Eskilstuna-9 Ulf Ohlsson 2640/3 B 0 15.3 61
2018-03-20 2018-03-20 Romme-2 Kaj Widell 2160/6 A 4 16.3 25
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-9 Kaj Widell 3160/9 C 0 16.0 110
2018-02-06 2018-02-06 Solvalla-4 Kaj Widell 2140/3 C 2 13.9 21
2018-01-24 2018-01-24 Solvalla-10 Kaj Widell 2140/6 C 1 16.5 62
2018-01-15 2018-01-15 Eskilstuna-8 Kaj Widell 2140/9 A 1 16.4 64
2018-01-05 2018-01-05 Romme-7 Kaj Widell 2140/3 B 2 16.0 33ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se