The Real Face travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med The Real Face travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen The Real Face har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
The Real Face har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst The Real Face


I finalerna i unghästserien E3 över medeldistans i Eskilstuna i juni imponerade vinnarna Aetos Kronos och finskan Mascate Match.Samma vinnare glä..


I finalerna i unghästserien E3 över medeldistans i Eskilstuna i juni imponerade vinnarna Aetos Kronos och finskan Mascate Match.
Samma vinnare glänste igen på Örebrotravet på lördagen – den här gången i ett blött och lite kylslaget väder.
Jerry Riordans Aetos Kronos kom till tävlingarna med dubbla världsrekord i bagaget från sommarens tävlingar. I hingstarna och valackernas final spelades hingsten till tung favorit tillsammans med Johan Untersteiner.
Det blev en show och uppvisning över de 1609 meterna och en segertid i miljonloppet som imponerade. 1.10,9 efter ett utvändigt lopp på en långt ifrån perfekt regnbana.
- Det här är absolut den bästa treåringen jag kört. Senast i Sundsvall fick jag feelingen jag aldrig haft med en unghäst tidigare. Och han var lika bra i dag, sa Johan Untersteiner, som återigen hade fått förtroendet bakom Halmstad-kollegan Jerry Riordans häst.
Vägen till mål blev tung för Aetos Kronos. Erik Adielsson kunde smita till ledningen efter 500 körda med Svante Båths topptravare Global Adventure och för favoriten återstod bara dödenspositionen.
Duon ryckte undan i den sista kurvan och kubbades vildsint. 300 meter från mål såg det ut som om utvändige Aetos Kronos hade övertaget. Global Adventure kontrade och återtog kommandot en bit men över upploppet handlade det sedan om Aetos Kronos.
- Erik kom ganska enkelt till ledningen men jag ville i första hand köra felfritt och hoppades att Aetos skulle vara bäst. Det är tufft att gå utvändigt Eriks häst men man imponeras hela tiden av den här, sa en glad Johan Untersteiner.

Tapper tvåa
Global Adventure höll till mitten av upploppet och noterade strålande 1.11,1 över 1609 meter.
Erik Adielsson berömde vinnaren men även sin egen häst.
- Aetos Kronos vann och fick ett tufft lopp. All heder åt den. Men den här hade inte samma spänst och hade det svårt sista 200 och jag lät honom egentligen bara vara. Global Adventure gjorde precis allt vad han kunde och det visar också vilken krigare det är, sa Erik Adielsson.

Aetos i världen?
Eftersom Aetos Kronos har en amerikansk företrädare i ägarleden spelades den amerikanska nationalsången i Örebros högtalarsystem efter loppet.
- Av treåringarna i världen tror jag att han håller väldigt bra klass. Jerry har ju sagt själv att det hade varit roligt att se hur långt han hade räckt i Hambletonian. Helli (skötaren) och Jerry har gjort ett fantastiskt jobb. Det är enkelt för mig att sitta här i tre minuter och se bra ut! sa Johan Untersteiner.

Finskan ensam på plan
Finlands nationalsång spelades efter stonas E3-final där megafavoriten Mascate Match (65 procent på V75) hade lekstuga efter tidig ledning. I slutet av juni vann hon den långa finalen i överlägsen stil och nu blev det repris i ”korta E3”.
Ulf Ohlsson testade att sticka upp i starten med Margaretasjöhammar men var chanslös att utmana favoriten som tog ledningen i ingången av den första kurvan.
Pekka Korpi fick dämpa tempot per omgående och körde undan med några säkerhetslängder. Segertiden skrevs till 1.12,3 över 1609 meter auto.
Mattias Djuse-tränade Global Allegiance svarade för en fin avslutning till andraplatsen. Margaretasjöhammar trea.
Pekka Korpi är en av Finlands största namn genom tiderna i sporten. I november fyller han 70 och kan ha en ny storstjärna på gång i stoet.
- Jag har tränat många bra hästar i min karriär men det här kan vara den bästa, sa Pekka Korpi efter loppet.
För Mascate Match var lördagens seger den nionde i karriärens tionde start. Med den senaste E3-miljonen inräknat har finskan nästan 2,6 miljoner kronor på kontot.
I Örebros vinnarcirkel talades det finska. Mascate Match är en ”hockeyhäst” i Finland och ägs av 1000 delägare som köpt in sig för tusen kronor var för tre år i IFK Helsingfors häst.

I övrigt noterade vi att…
…det skrällde till i det första V75-loppet där sexårige Reverend Wine (tio procent) slog till i årets blott femte start tillsammans med Carl-Johan Jepson. Sköre Reverend Wine var bara bäst och stegade undan.
- Han brukar få vila när han blir lite sliten och det är så kul att han kommer tillbaka varje gång och kämpar så bra, sa tränaren Diederik Meilink efter segern i bronsdivisionen.
…gulddivisionen var Express Gaxes lopp där storfavoriten Vainqueur R.P. fick det hett om öronen i ledningen när Emilia Leo utmanade i starten med Charrua Forlan. 1.11,0 första 1000 blev för tufft över medeldistans och segern gick i stället till Volnik du Kras som gick från sistaparet utvändigt och kunde koppla grepp om favoriten 50 meter före mål.
…Erik Adielsson blev av med ledningen och återtog den efter 600 meter med The Real Face i klass II-loppet. Rycket 700 meter från mål var sedan en chansning som gick hem med Adrian Kolgjinis häst.
…imponerade gjorde Petri Puro-tränade Burning Man i sin fjärde raka seger. 3100 meter var distansen i klass I och Peter Untersteiner körde i ledningen hela vägen.
…Svante Båth och Erik Adielsson dubblerade tillsammans på V75. Very Kronos var bra och försvarade sig hela vägen i spets i silverdivisionen.
…sju rätt på V75 delade ut 3.937 kronor, sex rätt 34 kronor och det blev ingen utdelning för fem rätt. Miljoner flyttas nu vidare till nästa ordinarie V75-omgång, som körs på lördag på Bergsåker där en multijackpot kan göra en ensam vinnare runt 90 miljoner kronor rikare.

Mikael Wikner, Kanal 75


Adrian Kolgjini gör resan från Skåne till Östergötland för att starta fyra hästar inom ramen för V75. Den han tror mes..


Adrian Kolgjini gör resan från Skåne till Östergötland för att starta fyra hästar inom ramen för V75. Den han tror mest på är ett skrällbud i lägsta klassen.
- The Real Face (V75-2) tränar bra nu. Han känns mycket finare och fräschare än vad han har gjort på ett tag och jag förväntar mig en bra prestation av honom. Det blir svårt för honom att utnyttja innerspåret men det är låg klass på lång distans så det kan spricka upp och då är min farlig. Jag ska ändra lite i balansen på honom också. Inget skoryck men lite småjusteringar som får det att flyta bättre i travet, säger Jägersrotränaren.

Annat baksteg som valack
Rajesh Face
(V75-6) är annars den i Adrian Kolgjinis V75-kvartett som trav-Sverige pratar mest om på förhand. Den högkapable hästen gör första starten som valack.
- Han känns väldigt annorlunda efter kastrationen. Det känns som att testiklarna har stört honom. Det är lite annorlunda baksteg när man sitter bakom honom nu. Han känns mer avslappnad. Jag är spänd på hur han kommer att kännas i lopp men jag tror att det kommer vara en bra känsla. Det kan ha stört honom rätt så mycket det där faktiskt, säger Adrian Kolgjini som emellertid inte tror att hästen vinner loppet.
- Inte från det läget (spår åtta bakom bilen) och mot hästar som kommer med full form.

Drömläge för dubble V75-vinnaren
Sin näst bästa segerchans tror sig Adrian Kolgjini ha med Tony Afrika (V75-3) i klass I. Hästen har inte tävlat på två månader, då han slutade femma i en V75-final efter två raka V75-triumfer från ledningen.
- Han känns på gång nu igen. Han hade en liten dipp då efter finalerna, efter en lång tuff vinter, men nu är han riktigt på gång. Jag vet att han möter bra hästar men jag tycker att han är en rätt så bra häst själv. Eventuellt kommer han gå barfota bak den här gången och jag tror att han kan hålla upp ledningen från innerspår.
Även Smokin Joe (V75-1) lottades till spår ett.
- Han gjorde det bra i Danmark senast. Det var en riktigt, riktigt bra häst (Mister F Daag) som slog honom den gången. Han har fått ett bra spår och han känns jättefin i träningen, så jag förväntar mig att han ska vara bland de tre i alla fall.

Ola Johansson, Kanal 75


Det tidigare auktionsrekordet för en travhäst var på 1,9 miljoner kronor när Rajesh Face såldes på Kolgjini Sales för tv&a..


Det tidigare auktionsrekordet för en travhäst var på 1,9 miljoner kronor när Rajesh Face såldes på Kolgjini Sales för två år sedan.
Den köpesumman var det två hästar som passerade när Lutfi Kolgjini arrangerade sin auktion i Vomb under måndagskvällen.
Dyrast blev den superstammade Forfantone Am, efter avelsgiganten Muscle Hill och stjärnstoet Tamla Celeber. Som så många gånger tidigare när det handlar om dyra hästar var det Lennart Ågren som ropade in ettåringen. Forfantone Am kommer att gå i träning till Roger Walmann.
Den andra hästen som slog det gamla auktionsrekordet var hingsten Rudisha (Muscle Hill – Moonlight Kronos) som såldes för 2,4 miljoner kronor. Köpare var Highlights AB/Whap Trotting AB/Lulzim Kolgjini AB.
Tommy Nilsson, storhästägare hos Lutfi Kolgjini och som ropade in Rajesh Face för två år sedan, köpte flera hästar under måndagskvällen. Han ropade in The Real Face (Muscle Hill – Know It All Face) för 1,6 miljoner kronor och Titan Face (Muscle Hill – Bell Power) för 1,4 miljoner. Tommy Nilsson ropade även in Mosaique Face lillasyster Thatch Her Face (Joke Face – Iona L.B.) för 900 000 kronor.
Den femte hästen som passerade en miljon i köpeskilling var Tiger Face (Muscle Hill – Top Notch Pellini) som såldes för 1,5 miljoner kronor till Leif Bergwall AB.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-20 2018-12-20 Åby-3 Adrian Kolgjini 2140/8 C 4 17.4 184
2018-12-12 2018-12-12 Jägersro Trav-3 Adrian Kolgjini 2140/10 C 5 16.0 359
2018-10-08 2018-10-08 Halmstad-6 Lutfi Kolgjini 2160/6 B 0 171
2018-09-21 2018-09-21 Kalmar-2 Adrian Kolgjini 2140/10 A 8 21.4g 104
2018-08-26 2018-08-26 Charlottenlund-12 Lutfi Kolgjini 2000/10 B 0 g 187
2018-07-24 2018-07-24 Jägersro Trav-2 Lutfi Kolgjini 2140/9 A 4 16.4g 309
2018-07-12 2018-07-12 Örebro-2 Lutfi Kolgjini 2140/5 A 6 17.1 69
2018-06-25 2018-06-25 Halmstad-2 Adrian Kolgjini 2140/8 D 8 16.2g 258
2018-05-18 2018-05-18 Jägersro Trav-7 Peter Ingves 2140/7 D 5 18.3 85
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-8 Erik Adielsson 2140/1 C 1 13.8 75
2019-08-08 2019-08-08 Åby-8 Adrian Kolgjini 2640/1 B 1 14.8 70
2019-07-13 2019-07-13 Årjäng-7 Adrian Kolgjini 2140/2 C 7 14.5g 105
2019-07-06 2019-07-06 Halmstad-6 Adrian Kolgjini 1640/1 D 6 12.6 148
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-6 Adrian Kolgjini 2640/1 D 0 121
2019-05-03 2019-05-03 Kalmar-4 Lutfi Kolgjini 2140/6 D 1 15.3 106
2019-04-10 2019-04-10 Åby-5 Dante Kolgjini 2140/2 B 2 17.1 18
2019-03-27 2019-03-27 Åby-6 Lutfi Kolgjini 2640/1 B 5 15.3 35
2019-03-17 2019-03-17 Halmstad-7 Dante Kolgjini 2640/7 A 1 17.0 17
2019-03-02 2019-03-02 Halmstad-2 Adrian Kolgjini 2140/8 D 2 14.7 220
2019-01-23 2019-01-23 Åby-4 Adrian Kolgjini 2140/12 D 0 16.3 265
2020-02-02 2020-02-02 Kalmar-10 Adrian Kolgjini 1640/3 A 2 13.5 24ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se