Thaiger Exclusive travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Thaiger Exclusive travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Thaiger Exclusive har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Thaiger Exclusive har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Thaiger Exclusive


Att många hästar springer betydligt snabbare utan skor är ingen hemlighet.På lördag körs årets första V75-omgån..


Att många hästar springer betydligt snabbare utan skor är ingen hemlighet.
På lördag körs årets första V75-omgång utan barfotaförbud vilket säkert föranleder många tränare att prova lyckan.
Databasen travfakta.se håller bland annat reda på hur hästar presterat med olika balans, det är därifrån vi tagit uppgifterna som lett till tabellerna nedan.
Vilka hästar som de facto tävlar barfota vet vi förstås inte förrän på tävlingsdagen, listorna är att se som en riktlinje för de som gör så.
Dessutom har vi inte skilt på olika barfotabalanser, utan räknat ihop resultaten för starter barfota bak, fram och runt om. Dessa har sedan jämförts med hästarnas resultat med skor runt om och gett ett index.
Index över 1,00 innebär att hästen presterat bättre utan skor än med och det är dessa vi redovisar.
Ju högre värde desto större barfotaplus.
Hästar som sprang barfota i sin senaste start och således inte tävlat under barfotaförbudet är inte med i statistiken.

Barfotagynnade V75-1
1 Right Hornline 1,76
5 Micro Vick 1,49
11 Can Lane 1,36
4 Camp Nou 1,12

Barfotagynnade V75-2
6 Raspberrysky 2,02
1 Hekate Sund 1,52
5 Go For Bananas 1,49
12 Makera 1,38
4 Hell Broke Luce 1,36
14 Kirin de Zeun 1,29

Barfotagynnade V75-3
5 Royal Fighter 1,35
12 Nothing But Class 1,31
4 Allaballakaitoz 1,28
9 Västerboonthenews 1,07

Barfotagynnade V75-4
12 Fiddelina Fighter 3,56
6 Kaxi Day 3,18
7 Gunnar Magnificent 1,90
8 Radiation 1,67

Barfotagynnade V75-5
11 British Steel 1,70
10 Britt Palema 1,59
2 Jackie Bowler 1,24
3 Cupido Sisu 1,20
1 Re Doc 1,09

Barfotagynnade V75-6
10 Iago Zon 2,22
9 Uncle Tupelo 1,60
3 Grinnebys Orion 1,37
2 Replay Pellini 1,03

Barfotagynnade V75-7
4 Thaiger Exclusive 2,46
11 Ari Ben 2,20
2 The True F. 2,06
3 Volontary Simplcity 1,61
4 Snyting 1,51
8 Pokemon Ås 1,22
12 Fred Cobra 1,04

Robin Johansson, Kanal 75


En av fältets yngsta hästar, Volstead, var stor favorit i lördagens gulddivision. Men han hade ingen av sina bättre dagar och hade inget att..


En av fältets yngsta hästar, Volstead, var stor favorit i lördagens gulddivision. Men han hade ingen av sina bättre dagar och hade inget att sätta emot när loppets andra elvaåring, utvändigt travande Nahar, tryckte till i slutkurvan. Den senare höll mycket starkt till andraplatsen men åt Spring Erom fanns inget att göra. Från fjärde par utvändigt lät Christoffer Eriksson hästen gå med som andra häst i tredjespår under slutrundan och på upploppet gav Spring Erom sin kusk en fin födelsedagpresent när han spurtade till enkel seger.
- Han slappnade av lite när han hade kopplat greppet men det är inte för inte som han har vunnit så här mycket lopp, sa Eriksson.
Spring Erom har varit en häst utöver det vanliga ända sedan unghäståren och sättet på vilket han har kommit tillbaka som elvaåring, efter några sämre säsonger, är enastående. I och med lördagens seger, värd 150 000 kronor, passerade hästen sju miljoner kronor insprunget.
- Så jäkla kul! Han fick verkligen sitt lopp i dag, det blev helt perfekt! sa tränaren Dan Widegren med ett segersmil modell större.
- Han är en grym individ att jobba med. Han är vråltuff i vissa lägen men världens snällaste i andra. Han är en jäkla häst. Att komma tillbaka så här som han gör på åldern höst är fantastiskt alltså.

Förvånade med att ta ledningen
Master Crowe har inte nått samma höjder som storebror Commander Crowe men hästen är en riktig vinnare. Nu tog han seger nummer 13 i 16:e starten när han överraskade såväl tipsexperter som tränare och kusk genom att svara upp ledningen från innerspår i bronsdivisionen.
- Men jag såg när Peter tog en provstart att han hade en jäkla bra växel i sig, sa hästens tränare Petri Puro.
Den sista biten utmanade Young Farmer på open stretch men väl understödd av Peter Ingves sträckte Master Crowe på sig och höll undan till knapp men säker seger.
- Han går framåt hela tiden och höjer sig med motståndet. Det blir tuffare och tuffare hela tiden men jag är glad för det här, sa Petri Puro.

Bromsade bort segern
Favorit i bronsdivisionen var Peter Untersteiners Thaiger Exclusive, men han galopperade i en märklig situation i förta sväng. Än märkligare betedde sig en annan Peter Untersteiner-häst i klass I. När hästarna dundrade ur slutkurvan hade Mellby Duke klätt av konkurrenterna via en mäktig rökare i fjärdespår och han såg ut att gå mot en överlägsen seger. Men i sin ensamhet tvärnitade hästen strax före mål vilket gjorde att Lutfi Kolgjini-tränade Face Ribb, som höll farten berömvärt, kunde springa förbi.
- Det var lite överraskande. 100 meter kvar var det klart att vi skulle bli tvåa-trea och så vinner vi ändå. Härlig känsla, sa segerkusken Adrian Kolgjini.
Peter Untersteiner hann ta gruvlig revansch innan dagen var slut. Först vann hans Pense Kloster stoloppet i överlägsen stil från ledningen och sedan levererade Carabinieri en tung slutstöt från kön som räckte hela vägen i silverdivisionen.
- Han gnäggade i både defileringen och bakom bilen, han blev så kär i Aroma Grim som måste ha luktat gott i dag, men sedan när det var dags att jobba då glömde han henne, sa Halmstadskusken.

Vinnare både på Åby och i Frankrike
I klass II stod Alorac Mathbell i en klass för sig. Efter avancemang till positionen utvändigt om ledaren avgjorde han till säker seger sista biten.
- Vilken inställning! Han bara krigar fast det är lite tungt och segt, sa Jörgen Westholm, som under dagen även räknade in en tränarseger i Frankrike med Apollon De Kacy.
- Det går bra nu! konstaterade Rommetränaren.
I lördagloppet gick segern till Victory Kåsgård som levererade en mycket stark slutrunda efter startgalopp.
- Loppet blev kanon för oss efter galoppen och det kändes otroligt bra genom sista kurvan, sa Flemming Jensen.
På V75-spelet betalade sju rätt 6 130 kronor. Sex rätt delade ut 107 kronor och för fem rätt fick man 18 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Det var pyntat för advent på Solvalla på lördagen i ett Stockholm med surväder, plusgrader och regn under förmiddagen. Underlage..


Det var pyntat för advent på Solvalla på lördagen i ett Stockholm med surväder, plusgrader och regn under förmiddagen.
Underlaget var lite krävande för hästarna men på pappret handlade det i alla fall om bästa tänkbara tävlingar för årstiden – med finaler i V75.
V75-3 var Solvalla Grand Prix - en serie för fyraåriga hästar med examen i slutet av november med hela 400 000 kronor till vinnaren.
I loppet öppnade Target Kronos snabbt till ledningen och favoriten Wild Honey avancerades snabbt upp snett utvändigt. Under slutrundan synade Sprintermästaren och elitloppsdeltagaren Uncle Lasse ledaren men orkade inte alls.
Vinnaren sågs i stället sist i fältet. Workout Wonder köptes till Finland i våras av bland andra travprofilen Kari Lähdekorpi och fick nu sitt verkliga genombrott.

Flög över upploppet
Körande Tommi Kylliäinen vred på sin häst i fjärdespår i mitten av den sista kurvan och via en sylvass spurt över upploppet blev det en överlägsen seger.
Tränaren Jarno Kauhanen upplevde en av sina största stunder i sporten.
- Womanizer vann Kymi Grand Prix 2013 och det här är nästan en lika skön känsla. Jag tyckte inte att han var sämre än någon annan häst i loppet på förhand. Får han bara gå i ryggar och spara speeden till slut är han farliga i alla lopp.
Segertiden skrevs till 1.12,7 över 2140 meter med bilstart.

Piraten tuff som vanligt
Tuff, tuffare, On Track Piraten. Rättvikshästen är landets hårdaste häst. I Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst ordnade åttaåringen årets sjunde V75-seger med de där långa kliven som blivit den folkkäre stjärnans signum.
Hans R Strömberg tränar och Johnny Takter kör hästen som med Silverhästens en kvarts miljon kronor i förstapris, nu tjänat över 13 miljoner i karriären.

Piteå-tränat storskrällen
På spelet blev det 3,1 miljoner kronor i utdelning för sju rätt.
De flesta spelare fick tacka för sig på V75 redan i den första avdelningen där jätteskrällen Orkide C.D. med Torbjörn Jansson i sulkyn vann till 69 gånger pengarna vinnarodds.
Det femåriga stoet kom ner i rygg på ledande Pandora Face och var den ende som kunde haka på sista 600 då Adrian Kolgjini drog undan.
Norrbottenstränade Orkide C.D. – streckad på mindre än en procent på V75 - kunde ta sig förbi när andrahandsfavoriten fick mjölksyra 100 kvar.
- Hon hade fullt upp att följa med i kurvan men när Adrians häst började bli trött var hon jätteduktig och kämpade, sa Torbjörn Jansson.
Amatören Cathrin Bergström från Piteå tränar och äger.
- Vi såg den här starten mest som en kul grej. Det är helt enkelt ofattbart att hon kunde vinna också! sa amatören med licens på Bodentravet.

Välförtjänt seger
Favoritfall blev det även i silverdivisionens final där storfavoriten Slide So Easy galopperade i den första kurvan. Carabinieri var bara bäst i stället och svepningen från fjärdeparet utvändigt för Peter Untersteiner imponerade. En välförtjänt fullträff för hästen från Halmstad som inte haft det rätta flytet i år.
Klass II-finalen gick till Peter G Norman-tränade Island Of Life, en ny skräll på V75 endast spelad på åtta procent. En fin svepning från femteparet utvändigt. Erik Adielsson körde hästen som tränas av Peter G Norman.

Aron med tre raka
Pär Hedberg, proffs på Axevalla, ser ut att ha en kommande elithäst på gång i Aron Palema. Fyraåringen är stenhård och verkar tåla vilka upplägg som helst. Nu vann han komfortabelt efter att Johnny Takter kört sig till ledningen efter 600 meter. Tredje raka i V75.
Klass I-finalen var ett Top 7-lopp. En rad med sju rätt hittades. Ett andelsspel hos Ica Maxi i Lindhagen i Stockholm slog in och elva kunder i butiken kan nu dela på 955 000 kronor.
Björn Goop rundade av omgången med Heartbreaker V.S. som tog hem loppet efter en tung resa i dödspositionen.
Storfavoriten Thaiger Exclusive klippte i galopp direkt i starten och andrahandaren Zenit Brick felade i den sista kurvan. Men, som det brukar heta, ”ingen skugga” över vinnaren som nu tog sin tredje raka V75-seger på ett snyggt sätt.
- Han är liten över marken men har ett stort steg och tycker själv att han är mycket större än alla andra, sa tränaren Goop.
Rivstart söndag då en ny V75-omgång ska köras, den här gången på Gävletravet.

Mikael Wikner, Kanal 75


Pär Hedberg tränar stall Palemas och Karl-Erik Benders hästar i Edsvära. Ett stall som Hedberg nådde sitt hittills bästa år..


Pär Hedberg tränar stall Palemas och Karl-Erik Benders hästar i Edsvära. Ett stall som Hedberg nådde sitt hittills bästa år med i fjol som tränare med nästan 3,6 miljoner intjänat.
På lördagen basade lärlingen Linus Svensson för trippen till Malmö. Två hästar var med i transporten och båda vann - med mycket plus i kanten.
Diva Deo var omgångens näst största favorit på V75, spelad på 50 procent.
35-årige Linus Svensson satt tvivelsutan också bakom den bästa hästen i lärlingsloppet. Det var liksom inget snack efter att stoet snabbstartat till ledningen.
- Jag var ren och skär passagerare - det är lätt med såna här hästar. Ledningen var min plan a, men hon går lika bra bakifrån, summerade Linus Svensson.
Segerkusken satt och kollade sig över axeln i den sista kurvan för att inte släppa ur konkurrenten i rygg.
- Jag hade kunnat vänta med att köra undan lite till men jag är ingen "Örjan" (Kihlström). En enorm häst är det. Eter mål började hon bara klippa med öronen och var inte det minsta tagen. Jag är väldigt tacksam att jag får köra en sådan här häst. Tack så mycket Pär!  sa Linus Svensson med adress tränaren.
Pär Hedberg själv hade en lite lugnare dag hemma i Edsvära.
- Jag fick vara hemma och fira! hälsar Hedberg.

Aron en klassklättare?
I loppet dessförinnan hade Johnny Takter alltså segrat med Aron Palema. Det har strulat lite för fyraåringen och bara blivit tolv starter i livet. Segerprocenten är hög och med problemen ur världen kan det bära en bra bit upp i klasserna.
Det handlar om en riktig hårding. Nu fick Aron Palema tåga hela sista varvet i tredjespår och kunde enkelt slå klorna i ledaren.
- Han kändes fin hela vägen. Jag fick information om att han gjorde loppet själv förra gången också. Palema-teamet gör det bra och hästarna är fina, sa Johnny Takter.

Världsrekord av Piraten
On Track Piraten fick en resa i andraparet utvändigt i C.L. Müllers Memorial och plockade ner en jättetapper Takethem i ledningen.
Dalahästen är en evighetsmaskin som kom hem från en start i VM i USA för bara en vecka sedan. Efter några dagar hemma i Rättvik var det dags för hetluften igen i storloppet på Jägersro och åttaåringen gjorde igen besviken.
Segertiden 1.11,7 över 2640 meter med bilstart var lika med ett nytt världsrekord över distansen med startbil!

Goop vann Top 7-premiären
Silverdivisionen, V75-5, var ett premiärlopp för den nya spelsatsningen Top 7.
Varje lördag har spelarna ett lopp att ta ställning till där det gäller att pricka in de sju första hästarna i mål, i rätt ordning.
Och spelet fick en flygande start för alla som hade kalkylerat med Björn Goop som vinnare. Next To None Sib flög till täten och reglerade sedan loppet från start till mål.
- Han kanske är Sverige startsnabbaste häst. Han är ruggigt snabb när han är på det humöret som han var i just i dag - det var knappt så att bilen kom undan! berömde Goop stallhästen.
Tvåa från ledarens rygg slutade Sylvester D.K. och trea en starkt spurtande Sylvester America.
Tre system med sju rätt hittades på Top 7. Små system för under 100 kronor inlämnade i Spelbutiken Rio i Åmål, Havannamagasinet i Nora samt på atg.se. Utdelningen runt 400 000 kronor på vart och ett av systemen.

”Ingen stayerhäst”
I ett lopp över tre kilometer sågs storfavoriten Slide So Easy (53 procent) smygas igång från 40 meters tillägg. Flemming Jensen kunde köra som han ville med hästen som var huvudet högre konkurrenterna. Femte raka.
Under slutrundan fick Slide So Easy börja leta sig framåt i tredjespår och det gick lugnt tillväga när Jensen lät sjuåringen koppla grepp 50 meter före linjen.
- Det är ingen stayerhäst det här men han klarar det på sin klass, sa Jensen.
Tomas Malmqvists To Be Or Not To Be var rejäl igen och vann klass II-försöket efter en tung resa för Christoffer Eriksson. Thaiger Exclusive blev svaret i bronsdivisionen. Storfavoriten fick lägga av 1.09,3 för att komma till ledningen. Ansatt också under loppet men kunde ändå vinna enkelt för Peter Untersteiner.
Sju rätt på V75 betalade 4 050 kronor, medan det blev jackpot på både sex och fem rätt. Det vankas alltså dubbeljackpot i Eskilstuna nu på lördag. 69 potentiella miljoner till en ensam vinnare. 

Mikael Wikner, Kanal 75


Spåren från förrförra veckans snöstorm har sakta försvunnit och grådasket lagt sig över huvudstaden med plusgrader oc..


Spåren från förrförra veckans snöstorm har sakta försvunnit och grådasket lagt sig över huvudstaden med plusgrader och vattenpölar.
Att Solvalla bjuder in till lördagens V75-finaler i höstmundering tycks klart.
Men travhästar reagerar precis som människor olika på väderomslag och deras resultat på tävlingsbanan kan variera kraftigt från en årstid till en annan.
På siten travfakta.se finns bland annat sammanställningar kring hästarnas resultat under olika årstider.
För att få en rättvis bild har vi tittat på hur lördagens V75-hästar tävlat under höstmånaderna och jämfört det med resten av året.
Utifrån detta får vi en ”årstidskvot” som är ett positivt tal för hästar som presterat bäst under hösten och negativ för hästar som har starkare resultat under övriga månader.
De tre hästar som hamnat i topp respektive botten av varje avdelning presenteras.
Notera att travfakta.se enbart redovisar starter i Sverige varför hästar med allt för få starter på svensk mark har räknats bort ur statistiken.

V75-1
Mest gynnade:

2 Pandora Face +66
7 Orkide C.D. +57
5 Racer Rose +52

Mest missgynnade:
3 Pense Kloster -60
13 Ma Running -51
6 Mellby Darling -42

V75-2
Mest gynnade:

1 Quantum Blues +22
6 Rawindski +17
8 Zorn Brick 0

Mest missgynnade:
10 Bungle Rain -83
12 Replay Pellini -19
2 Charming Soldier -13

V75-3
Mest gynnade:

3 Wild Honey +60
1 Target Kronos +46
10 In Vain Sund +43

Mest missgynnade:
4 Conny Sisu -57
7 French Laundry -33
9 Divisionist -10

V75-4
Mest gynnade:

1 Slide So Easy +73
12 Fossens Bonus +28
7 Usain Henna +23

Mest missgynnade:
11 Stay Alert -27
5 Top of the World -25
9 Carabinieri -25

V75-5
Mest gynnade:

9 Coal Trader +64
12 Hot Pride +54
8 Aron Palema +50

Mest missgynnade:
10 Mellby Drake -33
7 Get A Winner -18
1 Erik Sting -9

V75-6
Mest gynnade:

8 Thai Broadway +62
3 Explosive de Vie +34
1 On Track Piraten +33

Mest missgynnade:
12 Volstead -56
2 Nadal Broline -38
4 Västerbo Loveboat -18

V75-7
Mest gynnade:

4 Da Vinci Boko +84
3 Thaiger Exclusive +56
7 Ymer Brick +33

Mest missgynnade:
9 Cab Hornline -58
10 Höwings Star -18
6 Victor A.U. -14

 

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-26 2015-12-26 Solvalla-6 2140/2 0 g 39
2015-12-12 2015-12-12 Åby-9 1640/7 1 12.5 100
2015-11-29 2015-11-29 Örebro-6 1609/4 2 13.6 38
2015-11-14 2015-11-14 Solvalla-6 2140/5 2 13.8 201
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-11 2100/7 3 14.8 248
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-9 2640/10 2 15.3 102
2016-12-17 2016-12-17 Åby-6 Peter Untersteiner 2140/6 B 7 15.2g 21
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-11 Peter Untersteiner 2140/3 B 0 g 18
2016-10-29 2016-10-29 Jägersro Trav-10 Peter Untersteiner 1640/5 D 1 11.3 18
2016-10-17 2016-10-17 Halmstad-4 Peter Untersteiner 2140/1 B 1 12.8 13
2016-08-29 2016-08-29 Halmstad-5 Conrad Lugauer 2140/5 C 1 13.1 17
2016-07-26 2016-07-26 Jägersro Trav-9 Peter Untersteiner 2140/7 D 1 13.2 31
2016-05-18 2016-05-18 Solvalla-10 Torbjörn Jansson 2140/12 B str
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-5 Torbjörn Jansson 2100/1 D 6 12.8 637
2016-04-27 2016-04-27 Solvalla-4 Hans-Owe Sundberg 2140/6 B 0 16.5g 51
2016-04-13 2016-04-13 Solvalla-7 Hans-Owe Sundberg 1640/7 B 0 g 95
2017-11-22 2017-11-22 Solvalla-7 Carl Johan Jepson 1660/12 B 4 14.0g 35
2017-11-11 2017-11-11 Eskilstuna-5 Carl Johan Jepson 2140/10 D 3 14.6 321
2017-10-19 2017-10-19 Mantorp-1 Stefan Söderkvist 2140/9 C 1 14.2g 32
2017-10-07 2017-10-07 Skellefteå-9 Torbjörn Jansson 2140/8 D str
2017-09-22 2017-09-22 Kalmar-4 Johnny Takter 1640/3 B 3 12.0 61
2017-08-26 2017-08-26 Kalmar-8 Thomas Madsen 2180/15 A 2 14.2 43
2017-08-17 2017-08-17 Åby-5 Thomas Uhrberg 1640/4 B 0 g 35
2017-08-03 2017-08-03 Åby-6 Johnny Takter 2140/3 B 3 13.9g 47
2017-07-22 2017-07-22 Axevalla-10 Kevin Oscarsson 2140/3 D 0 g 254
2017-07-09 2017-07-09 Tingsryd-7 Kevin Oscarsson 1609/12 B 1 11.5 62
2017-06-25 2017-06-25 Kalmar-7 Kim Eriksson 3160/9 C 0 16.2 88
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-9 Kim Eriksson 2140/7 B 0 14.0g 58
2017-05-08 2017-05-08 Mantorp-8 Kim Eriksson 1640/11 A 2 13.0 23
2017-04-26 2017-04-26 Jägersro Trav-9 Kim Eriksson 1640/5 B 5 11.8g 30
2017-03-25 2017-03-25 Mantorp-10 Kim Eriksson 1640/6 B str
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-11 Kim Eriksson 2140/4 B 0 g 39
2017-02-22 2017-02-22 Kalmar-3 Kim Eriksson 2140/7 B 2 16.7 16
2018-02-05 2018-02-05 Vincennes-3 J.Ph Monclin 2850/4 D 0 191
2019-12-21 2019-12-21 Halmstad-1 Jonathan Carre 2180/13 A str
2019-11-25 2019-11-25 Mantorp-1 Åsa Svensson 2160/5 C 3 15.2 209
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-1 Anna Erixon 2140/6 D 0 15.2 282
2019-10-11 2019-10-11 Kalmar-7 Thomas Madsen 2140/11 C 4 15.3 95
2019-09-18 2019-09-18 Jägersro Trav-9 Kevin Oscarsson 2140/7 D 0 13.5 703
2019-07-11 2019-07-11 Vaggeryd-4 Kim Eriksson 2140/7 D 0 17.1 31
2019-06-25 2019-06-25 Jägersro Trav-8 Dan-Åke Olsson 2180/10 B 0 15.6 141ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se