Teus travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Teus travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Teus har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Teus har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Teus


Det är jackpot i söndagens Grand Slam 75® som är kryddad med ytterligare 3,1 miljoner kronor i potten. Omgången avgörs i Vaggeryd ..


Det är jackpot i söndagens Grand Slam 75® som är kryddad med ytterligare 3,1 miljoner kronor i potten. Omgången avgörs i Vaggeryd vars upplopp är 200 meter långt. Stefan Persson är flitigt i elden och kör fem hästar på miljonspelet. I fjol hade han sitt bästa år hittills som kusk, när han tog 179 segrar och körde in drygt 18,8 miljoner kronor. Det här året har också börjat strålande där Halmstad-tränaren har vunnit 65 lopp och ligger trea i den allsvenska kuskligan, som leds av Ulf Ohlsson på 75 segrar i skrivande stund.
Stefan är van att köra på Vaggeryd och delger sin åsikt om banan som kan vara värt att tänka på.
– Känslan är att det är ganska svårt att ta något om man sitter långt bak på Vaggeryd. Trots att det är ett ganska långt upplopp så är det ofta svårt att hinna dit när man sitter i kön, säger Stefan Persson.

”Har hög kapacitet – en spännande häst”
Han är hårt betrodd med flera hästar i Grand Slam 75, där ett par av hästarna tränas av broder Håkan K Persson. Så här säger Stefan om sina fem uppsittningar som han dessutom brukar köra och känner till väl.
– 6 Jula The Bank (GS75-1) var jag väldigt nöjd med på Solvalla senast. Han låg på stenhårt över lång distans och höll bra ändå. Så det är spännande förutsättningar nu tycker jag, säger Persson.
– 1 Ottens Juvel (GS75-2) gick helt okej senast men behövde loppet då han inte hade startat på länge. Han har fått ett bra läge och jag hoppas att han kan räcka en bra bit. Han har säkert gått framåt med loppet.
– 9 Brady D.E. (GS75-4) har hög kapacitet men funkade inte riktigt senast i voltstart, då snurrade han till det för sig. Men i starterna innan dess har han varit jättebra. Det är en bra och spännande häst.
– 8 Madonna F. (GS75-5) är en häst som jag gillar men hon har inte riktigt funkat på slutet. Senast fick hon inte travet att stämma i Eskilstuna och vad det berodde på vet jag inte riktigt. Hon har fått ett dåligt läge här och vi får ligga lite lågt.
– 8 Kuyt F.Boko (GS75-6) är det bra form på. Han satt fast senast, eller han kom loss väldigt sent på Axevalla och gick med bra fart över mål. Det är en häst som behöver få ett sparsamt lopp, men han har väldigt fin form, säger Stefan Persson.

Michael Carlsson, Matteus Lillieborg


Något för den yppersta eliten om en tid.Ungefär så lät tongångarna efter femårige Catullo Jets seger i lördagens bro..


Något för den yppersta eliten om en tid.
Ungefär så lät tongångarna efter femårige Catullo Jets seger i lördagens bronsdivision.
Nu har Catullo Jet drabbats av en fraktur på baksidan av kotan.
– Det är en häst för de stora loppen och målet i år var Jubileumspokalen. Det positiva är att prognosen på den här skadan är god, säger Jerry Riordan.
Halmstadtränaren fortsätter:
– Han har haft den här skadan tidigare, men då var det en annan kota på ett annat ben. Hästen behöver opereras och han kommer opereras av samma veterinär som gjorde det på den gamla skadan. Han kommer lämna Halmstad och mitt stall för att rehabiliteras och opereras. Det handlar om en fantastisk häst, säger Jerry Riordan.
Catullo Jet har vunnit 14 lopp på 24 starter och ägs av Allevamenti Toniatti SRL i Italien.

Matteus Lillieborg, Kanal 75


 När man granskar startlistorna till V75®, som den här lördagen avgörs i Kalmar, blir man strax varse att det i alla fall på ..


 När man granskar startlistorna till V75®, som den här lördagen avgörs i Kalmar, blir man strax varse att det i alla fall på förhand handlar en hel del om Joakim Lövgren. Jägersrotränaren beger sig österut med fem hästar, flera av dem kommer få spelarnas stora tillförlit när strecken ska fördelas på kupongen.
Inte minst 3 Lucky Guy Boko (V75-1) redan i eftermiddagens prolog.
Femåringen har tagit rejäla kliv framåt de senaste månaderna, vann ett Klass 1-försök i överlägsen stil för tre starter sedan och var senast stark silvermedaljör i STL-finalen. Nu kliver hästen upp en våning för debut i Bronsdivisionen.
– Lucky Guy Boko tycker jag har fått förutsättningarna, med spår tre, nu är ettan struken och så är det 2640 meter. Han har gått flera långlopp och jag tycker det är värt att prova. Man får ta med i bilden att han är ny i ”brons” och att han har gått som bäst när vi kört honom i jänkarvagn, nu måste ju alla tävla med vanlig vagn. Det är de två sakerna som man får ta med i bilden. Men samtidigt, han är i full form, har V75-form och har bra startspår. Det känns kul att prova honom här.
Lucky Guy Boko blev för en tid sedan valack. En faktor som verkar ha spelat roll för hästens utveckling.
– Nu får vi ett kvitto på vad som varit viktigast. Jag tror, än så länge, att kastrationen har ändrat hästens fokus. Förut så sprang han mest och tittade och fladdrade, han avgjorde inte loppen så som jag ville att han skulle göra. I höst och vinter har han krigat och det är vi jättenöjda med.

Rapide Pal – exempel på en ”lördagshäst”
Stallkompisen 12 Rapide Pal (V75-2) vill nog inte vara sämre.
Den nyblivna fyraåringen har fått en flygande start på sin karriär och kan skylta med fyra segrar på det dubbla antalet starter. De tre senaste har kommit rad. Startspåret på lördag, kunde förstås ha varit en roligare historia.
– Rapide Pal övertygar mer och mer, han visar att han förstått vad det går ut på. Han har lite resurser i sig som jag gillar, en gedigen häst, okänslig och tuff, säger Joakim och fortsätter om upplägget från spår tolv:
– Vi fick ett spår som gör att vi får helt enkelt se när vi sätter in attacken, om det blir en omöjlig uppgift eller om vi får någon chans att kliva in i matchen. Men det är en häst som man kan säga är en ”lördagshäst”.
Han ska tävla med rycktussar för första gången nu, vad kan det tillföra?
– Jag tror det kan hjälpa honom rätt så mycket faktiskt. Han är ju en sådan där ”sköning” som inte lägger bort några krafter i fel hörn, utan han lyssnar på mig och jag tror att han ska kunna ha nytta av det.
I Gulddivisionen luftas trotjänaren 10 Sevilla (V75-3). Han gör här sin första start som elvaåring.
– Sevilla tycker jag gått jämnt och bra hela hösten, som Sevilla brukar göra. Men han gjorde ju inte det senast på Åby. Jag gav honom lite fritid efter det och har tränat upp honom. En sådan här äldre häst vill man ju inte heller direkt plåga i jobben utan han får tävla mer på glädje, så jag är lite osäker på hans eventuella toppform den här gången. Nu fick vi ju bakspår också, hade vi haft ett av de innersta spåren är det klart det varit mer intressant, men jag känner inte samma optimism den här gången.

Nöjd att konkurrenten fick åttondespår
Hästen som ser ut att bli hela omgångens tyngsta favorit är 2 Digital Summit (V75-6).
Valacken kommer med två raka segrar i bagaget och briljerade senast i Hästägarkannan på Solvalla. Den segern togs över långa 3200 meter, nu ska hästen bara springa halva den sträckan. Det här blir femte starten i Lövgrens regi för Digital Summit.
– Honom är jag mer säker på att han har form. Han har gått två jättefina lopp på sistone. Nu byter vi distans men jag körde honom över 1640 meter i första starten för mig. Bra spår har vi fått och jag är nöjd med hästen också.
Hur ser du på möjligheterna från spår två bakom bilen?
– Alltså, Flemming Jensen (8 Eros Zola reds.anm.) har en häst som jag är nöjd med att han fick spår åtta, om man får vara så osportslig... den hästen är så pass bra. Någon fördel måste jag väl ha av det. Nu är det lite upp till oss, gör han om samma prestation som senast, då är det klart att det måste vara en toppchans.
Vad kan då 11 Jeans’n Passion (V75-7) hitta på i Diamantstoet?
– Med henne visste vi ju om att vi skulle få ett tråkigt spår, det är spårtrappa. Man kan ju vända på det också, hon är van att möta hästar som tjänat en miljon. Det är mycket upp till henne här, hon är ganska tuff och rejäl, för att vara ett sto så är hon stenhård. Vi får se hur det här loppet utvecklar sig, det är en häst som man kan ta initiativ med själv med. Det är nog upp till hennes dagsform om hon är aktuell att vinna.
Så vilken är din bästa chans?
– Innan startspåren kom så trodde jag Rapide Pal skulle vara min bästa chans, men nu när det ser ut som det gör så är det väl Digital Summit.

Daniel U. Olsson, Matteus Lillieborg, Kanal 75


Med tanke på att vädret skiftar snabbt i Sverige från minus till plusgrader blir det bekymmersamt att hålla travbanorna i schack.– ..


Med tanke på att vädret skiftar snabbt i Sverige från minus till plusgrader blir det bekymmersamt att hålla travbanorna i schack.
– Vi har jobbat hela dagen, och kommer fortsätta under kvällen. Det vi har gjort är att vi först har dragit av materialet, runt om, på hela travbanan. Efter det har vi lagt på ett nytt material för att sedan dra av det igen. Detta är en teknik för att torka banan. Det som återstår är att vi ska hyvla banan för att sedan lägga på ett grövre materiel, säger Håkan B Johansson.

”Väntar regn – har full beredskap”
Under Nyårsafton väntas regn i Halmstad, och det är något som inte gynnar banunderlaget.
– Vi är redan nu inställda på regn, och har full beredskap, och en plan för det. Prognosen visar att det ska bli mindre regn än vad vi trodde, och det är givetvis en fördel.
Håkan B Johansson har arbetat som banskötare i Halmstad i 34 år, och är i nuläget inte orolig för att banan kommer ställa till bekymmer.
– Jag står på banan nu, och just nu håller den Sprintärmästarklass. Förmodligen kommer regnet och fukten göra att underlaget blir lite krävande, men jag är i nuläget inte orolig för att banan ställer till problem för hästarna eller kuskarna. Jag kommer somna lugnt i kväll när vi är klara med arbetet, avslutar Håkan B Johansson.

Matteus Lillieborg, Kanal 75


Mamman Cash Crowe tillhörde Sverigeeliten och på sina få 18 starter travade hon in över 4,2 miljoner kronor. Som fyraåring segrade h..


Mamman Cash Crowe tillhörde Sverigeeliten och på sina få 18 starter travade hon in över 4,2 miljoner kronor. Som fyraåring segrade hon i både Derbystoet, och Drottning Silvias Pokal. Felfri förlorade hon enbart en gång i karriären och kusken Johnny Takter berättade i en intervju med Kanal 75 tidigare i år att Cash Crowe är en av de absolut bästa hästarna han kört i sin långa kuskkarriär.
Den 10 maj i år blev hon mamma för första gången, och det till en hingst efter Propulsion.
– Jag visste om att Cash Crowe fått ett hingstföl, men jag trodde till en början inte att han var till salu. Jag såg Cash Crowe på tävlingsbanan många gånger, och det var ingen vanlig häst. Hon var fruktansvärt bra, säger Johan Untersteiner.
Ägarna bakom köpet, där slutpriset inte är officiellt, är Andersen Racing Stable AB, med flera. Uppfödare är den tidigare ägaren, travtränaren Petri Puro från Halmstad.
– Det är såklart en mycket, mycket intressant häst. Han har travhistoria i blodet i och med sin mormor Somack som är mamma till Commander Crowe. Efter en besiktning av fölungen valde mina ägare att slå till direkt. En hingst efter Propulsion, och Cash Crowe vill alla tränare i hela världen ha i sitt stall. Jag är mycket stolt över att få träna honom i framtiden, säger Johan Untersteiner.
Åringens namn är ännu inte officiellt och han kommer till Untersteiners stall till hösten som 1,5-åring.

Matteus Lillieborg, Kanal 75


Under den här säsongen har Jennifer Perssons hästar travat in över 1,9 miljoner kronor. Stallet har en segerprocent på 19 och hon har ..


Under den här säsongen har Jennifer Perssons hästar travat in över 1,9 miljoner kronor. Stallet har en segerprocent på 19 och hon har firat fina framgångar med årgångstoppen Titan Yoda.
- Jag gör den här satsningen tillsammans med min sambo, och vi gör det här för att det ska gynna vår verksamhet på alla vis. Det är underbara möjligheter i Taxinge, och planen är att flytta i början av nästa år. Jag är mycket förväntansfull, och ser många möjligheter, och utvecklingspotential. Vi kommer ha ett stall med 20 boxar, säger Jennifer Persson.
Jennifer Persson tränar 15 hästar och hon är aktuell på V75 med Arch Lane nu på lördag på Rommetravet.

Matteus Lillieborg, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på https://print.atg.se.
Frågor kontakta startlistor@atg.se.

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-09-30 2021-09-30 Bollnäs-7 Oskar J Andersson 2140/4 C 2 16.9 50
2021-09-02 2021-09-02 Gävle-2 Oskar J Andersson 2140/4 D 2 17.4 91
2022-12-28 2022-12-28 Örebro-9 Oskar J Andersson 1609/4 A 0 15.0g 113
2022-11-13 2022-11-13 Eskilstuna-6 Oskar J Andersson 2140/7 B 0 14.6 58
2022-10-29 2022-10-29 Romme-9 Oskar J Andersson 2140/10 A 3 12.9 246
2022-10-10 2022-10-10 Färjestad-10 Oskar J Andersson 1640/6 C 2 12.8 25
2022-09-20 2022-09-20 Solänget-9 Oskar J Andersson 2140/1 D 0 13.6 380
2022-09-08 2022-09-08 Gävle-10 Oskar J Andersson 2660/8 A 2 16.4 26
2022-08-19 2022-08-19 Bollnäs-2 Oskar J Andersson 2140/2 B 1 16.2 19
2022-07-29 2022-07-29 Eskilstuna-2 Oskar J Andersson 1640/5 D 1 14.5 54
2022-06-03 2022-06-03 Rättvik-2 Oskar J Andersson 1640/2 C str
2022-05-19 2022-05-19 Hagmyren-7 Alexander Ljungman 2160/6 B 1 17.2 29
2022-05-10 2022-05-10 Hagmyren-2 Oskar J Andersson 2140/2 C 1 16.6 13
2022-04-22 2022-04-22 Rättvik-4 Oskar J Andersson 2140/11 C 2 15.7 37
2022-02-02 2022-02-02 Bollnäs-6 Oskar J Andersson 2140/1 C 1 17.0 13
2022-01-18 2022-01-18 Bollnäs-6 Oskar J Andersson 2140/7 A 1 16.9 19
2023-09-22 2023-09-22 Romme-6 Oskar J Andersson 2640/3 D 0 16.6 368
2023-09-05 2023-09-05 Eskilstuna-7 Emma Tångring 2140/9 A 5 16.8 62
2023-02-09 2023-02-09 Gävle-9 Oskar J Andersson 1640/9 A 4 14.4 26
2023-01-20 2023-01-20 Romme-7 Oskar J Andersson 2140/3 B 4 17.3 37ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se