Tenor travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Tenor travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Tenor har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Tenor har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Tenor


Han skulle ha startat på Jägersro 22 april.Men en febersläng gjorde att hästen ströks.Det hindrar inte San Moteur från att g&ari..


Han skulle ha startat på Jägersro 22 april.
Men en febersläng gjorde att hästen ströks.
Det hindrar inte San Moteur från att gå ut som tung favorit när Åby bjuder in till årets första storloppsdag med finaler i Kunga- och Drottningpokalen för fyraåringarna kryddat med Paralympiatravet för den äldre eliten.
Regelverket för det senare loppet säger nämligen att svensktränade hästar får tilldelas wildcards förutsatt att de varit startanmälda till någon av delfinalerna.
Därför spelar det ingen roll att San Moteur inte kom till start på Jägersro och att hästen – som inte förlorat i felfritt lopp sedan Svenskt Travderby 2021 – kvalificerade sig för en inbjudan var en självklarhet.
Och om konkurrenterna hoppats på att favoriten skulle komma med tveksam form lär de inte bli glada av rapporterna från Björn Goops träningscamp Lökene Gård utanför Kil.
- Uppladdningen har varit perfekt. Hästen bommade bara ett jobb, i övrigt har jag kunnat förbereda honom precis som jag vill. Han känns betydligt bättre än han gjorde inför årsdebuten och kommer att vara mycket bättre nu, berättar Goops morbror Håkan Arvidsson som sällan släpper ifrån tömmarna på sin ögonsten.

Utvecklats ytterligare
Förutom när det är lopp vill säga.
Och budskapet i samband med årsdebuten hemma på Färjestad i början av april var att San Moteur kan vara på väg mot ännu högre höjder än den glimrande uppvisningen på världsrekordtiden 1.09,7/2 140 meter autostart i Jubileumspokalen på Solvalla i höstas.
- Björn sa efter årsdebuten att han tyckte att hästen blivit lite grövre och lite mer fyrhjulsdriven, så jag tror faktiskt att han har utvecklats lite under vintern. Det känns så i jobben också.
Noterbart från det loppet var att San Moteur fått tillbaka sina armbågsskydd, ofta en indikation på att häst tävlar med tunga framskor.
- Han hade sina träningsskor på då, nu kommer vi att köra med samma balans som i de två sista starterna i fjol. Det innebär barfota bak och aluminiumskor fram vilket är betydligt lättare än hur han tävlat tidigare i karriären och då kan vi också plocka bort armbågsskydden, säger Arvidsson som däremot inte plockar några växlar gällande övrig utrustning.
- Det behövs inte. Han går med öppet huvudlag och ganska rejält neddövad som han alltid gjort.
Hur förbereder du honom inför lördagen?
- Han gick ett jobb igår (måndag) och fick springa undan lite granna. Jag körde en speed på 300 meter som jag brukar göra. Han kändes väldigt fin, helt perfekt skulle jag säga med återhämtning och allt. Sedan blir det lite jogging imorgon och ett lätt jobb på torsdag.
Kan du jämföra formen nu med årsdebuten och då han ska vara på topp i Elitloppet?
- Det skiljer jättemycket mot årsdebuten, det märker jag på hela hästen och på pulsen. Han har känts mycket bättre efter det loppet. Om jag hoppas att formen ska vara 100 procent sista helgen i maj så känns det som att han är väldigt nära det redan nu.

”Aldrig sett det på en travare förut”
Vad är det då som gör San Moteur så otroligt bra?
Tittar man på stamtavlan är det svårt att förstå varför sexåringen blivit en häst så långt utöver det vanliga.
Pappa Panne de Moteur var visserligen en utmärkt tävlingsindivid som segrade i Jubileumspokalen och slutade tvåa i både Svenskt Travderby och Elitloppet med nästan nio miljoner kronor intjänat totalt.
I aveln har han emellertid inte gjort några andra större avtryck ännu så länge.
Mamman Aung San Suu Kyi, med fransoserna Ready Cash som far och Tenor de Baune som morfar, startade bara elva gånger med tre segrar i mindre lopp. Mödernet kommer från familjen Arvidssons supersto Tiba Lavec som gett upphov till massor av fina travare, men ingen i San Moteurs kaliber.
- Jag tycker att han har stam för att bli en stjärna, men jag förstår vad du menar eftersom Panne de Moteur är en billig hingst. Moderstammen är riktigt stark, men det blev kanske lite väl mycket franskt på mamman och därför ville vi ha en hingst som var lätt och fin i steget. Sedan är det en väldigt bra korsning med American Winner (farfar till Panne de Moteur) på franskt blod. Jag har en god vän som heter Mattias Lind som är otroligt duktig på avel och när han fick utse hingst så var Panne förstavalet, förklarar Arvidsson.
Ska man söka svaren rent anatomiskt är San Moteurs kotben (delen närmast ovanför hoven) något som ofta kommer på tal.
- Han har väldigt långa kotor och det är det som ger honom en sådan otrolig svikt i steget. Det är i alla experter som tittat på honom överens om. Jag tänkte själv inte så mycket på det från början, det var först inför tävlingsdebuten när vi började ana att han hade oerhörda fartresurser som vi undersökte om det fanns något som stack ut, och då var det just kotbenen. Förutom att han är en väldigt korrekt häst i största allmänhet.
Hur många hästar har du haft med lika långa kotben?
- Ingen, jag har aldrig sett det på en travare förut.
Tror du att San Moteur vinner Paralympiatravet?
- Det måste jag ju tro. Den oro som fanns innan årsdebuten känner jag inte nu. Samtidigt vinner man inte stora löp på beställning, det är aldrig enkelt och jag har oerhörd respekt för de andra hästarna och tränarna. Men det är klart att jag måste tro på min häst, säger Håkan Arvidsson.

Robin Johansson, Kanal 75


För någon vecka sedan blev Björn Goops San Moteur den första hästen att bjudas in till Elitloppet i maj.Med 71 dagar kvar är &aum..


För någon vecka sedan blev Björn Goops San Moteur den första hästen att bjudas in till Elitloppet i maj.
Med 71 dagar kvar är ännu en häst inbjuden.
Solvallas sportchef Anders Malmrot presenterade nyheten i TV4 på lördagen.
Sexårige hingsten Horsy Dream har tjänar drygt sex miljoner kronor i karriären. Merparten i vinter under det franska vintermeetinget på Vincennes i Paris.
Hästen travade från meetinget med den äran med fem segrar, däribland i storloppen Prix Tenor de Baune och Prix de Belgique.
Horsy Dream spelades till favorit i den största drabbningen Prix d’Amerique men kom bort efter en tung löpning. I Prix de Selection – vintermeetingets sista stora lopp  – var sexåringen värst igen.
Anders Malmrot är så klart nöjd över att kunna dela ut en rosa biljett till en av världens bästa hästar.
– Det är en snackhäst och en av Frankrikes bästa just nu. Han har både styrka och speed som jag tror kommer passa perfekt på Solvalla.

Bjöd in sig själv
Sexåringen tränas av Pierre Belloche och kommer att köras av sin ordinarie kusk Eric Raffin i Elitloppet.
Samme Raffin som i Sverige mest är känd som kusken som förlorade Elitloppet på målfoto med Rapide Lebel. 2011 gick i stället Joakim Lövgren och Brioni segrande ur striden.
Pierre Belloche är en ung tränare i Frankrike. Horsy Dream är hans bästa häst så här långt i karriären.
Efter segern i Prix de Selection på Vincennes var Pierre Belloche mycket tydlig med att han ville till Solvalla. I intervjuerna efteråt önskade han ett snabbt svar av Solvalla för att kunna förbereda sin häst på bästa sätt.
– Vi har en häst som passar bra på Solvalla, med den platta banprofilen och kurvorna. När man har hästar som den här så vill man uppleva de hör stora känslorna på Vincennes och på Solvalla. Vi lever bara en gång, sa Pierre Belloche bland annat.

Titelförsvararen på gång
På Anders Malmrots lista över aktuella hästar för Elitloppet i maj står även fjolårsvinnaren Etonnant. Tränaren Richard Westerink vill till Solvalla och hoppas kunna försvara fjolårets seger.
I Prix d’Amerique blev Etonnant struken för problem med borrelia.
– Vid segern senast mot ett enklare motstånd i Caen tog hästen sig samman och över upploppet var det det den gamle Etonnant igen, sa Anders Malmrot

Mikael Wikner, Kanal 75


Medeldistansloppet Prix de Selection rundar traditionellt av vintermeetinget i Paris som pågått sedan i början av november.Pierre Belloche sex&..


Medeldistansloppet Prix de Selection rundar traditionellt av vintermeetinget i Paris som pågått sedan i början av november.
Pierre Belloche sexåring kvalade in till Prix d’Amerique med seger i Prix Tenor de Baune men blev inte bättre än åtta i det stora loppet efter en mycket jobbig löpning.
Revanschen kom på lördagen. Horsy Dream vann Prix de Selection efter att storfavoriten Idao de Tillard galopperat bort sina chanser i den sista kurvan.
Horsy Dream segrade på tiden 1.10,5 över 2200 meter efter att ha serverats en fin resa av Eric Raff i draget bakom loppets favorit.
Lördagen triumf – värd runt 1,2 miljoner kronor – var hästens femte seger under vintern i Paris.
– Nu ska han få vila lite och sedan gå ut i Prix de l'Atlantique. Om allt går bra hoppas jag att vi kan komma till Solvalla för att starta i Elitloppet, sa tränaren Pierre Belloche efter stund efter loppet.

”Naturligt med en inbjudan”
Solvallas sportchef Anders Malmrot har varit intresserad av Horsy Dream en tid som en av flera starka kandidater från Frankrike.
– Solvalla gillar hästar som är i form så jag inbillar mig att det är rätt naturligt att bjuda in honom. Men vi får se hur allt utvecklar sig. Jag har tänkt på att resa med den här hästen ett tag, han är riktigt trevlig och reser riktigt bra. Banan på Solvalla borde passa honom också då han har en mycket bra kurvteknik i vänstervarv, sa en lycklig tränare.
Prix de Selection var en stor seger för kretsen runt sexåringen Horsy Dream.
– När man har hästar som den här vill man uppleva de stora känslorna och vara med i de stora loppen på Vincennes och på Solvalla. Vi lever bara en gång, sa Pierre Belloche.

Jazzy Perrine diskad
Grupp I-löpningen Prix de Selection är öppet för fyra till sexåriga hingstar och ston där de yngsta står på startvolten medan fem- och sexåringarna ställs med 25 meters tillägg.
Jägersrotränaren Tomas Malmqvist deltog i loppet med fyraåriga stoet Jazzy Perrine som dock galopperade direkt i starten och diskvalificerades.
Vintern är över i och med storloppsdagen på Vincennes med toppnumret Prix de Selection. På söndag 12 mars inleds den franska våren i travets Frankrike med sprinterloppet Criterium de Vitesse i Nice.

Mikael Wikner, Kanal 75


Tränaren Timo Nurmos ger klara besked om Elitloppet till Travronden.– Det kan jag säga 100 procent nej till. Han har fullt upp med aveln kommand..


Tränaren Timo Nurmos ger klara besked om Elitloppet till Travronden.
– Det kan jag säga 100 procent nej till. Han har fullt upp med aveln kommande månaderna och Elitloppet är i maj. Vi måste visa respekt både för honom och för stoägarna och just nu är huvuduppgiften avelsbiten. Det går inte att få ihop både arbete i aveln och att träna honom för Elitloppet.
Calgary Games har vunnit tio av elva lopp i karriären inklusive Svenskt Travderby och Europaderbyt. Första och enda förlusten kom på Vincennes på julafton i Prix Tenor de Baune, ett kvallopp till Prix d’Amerique. Satsningen mot Prix d’Amerique avbröts sedan när hästen ströks ur Prix de Belgique 15 januari.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Calgary Games kom inte till start i Prix de Belgique på grund av en halsinfektion. Det var många av de 17 hästarna som kördes försikt..


Calgary Games kom inte till start i Prix de Belgique på grund av en halsinfektion. Det var många av de 17 hästarna som kördes försiktigt och preparé i det här sista genrepet inför Prix d’Amerique. Men det var också sista chansen att kvala in till det stora slaget, för de som inte redan hade gjort det.
Horsy Dream fortsätter att imponera och tog nu sin fjärde raka seger. Han vann storloppet Prix Tenor du Baune på julafton och blev därmed klar för Prix d’Amerique.
I söndagens Prix de Belgique, som avgjordes på Vincennes-banan i Paris, travade hästen med skor på alla hovarna – men vann ändå. Han fick ett fint lopp i ryggar serverat av Eric Raffin och tackade för det genom att leverera en mäktig avslutning. Han kom farande in på upploppet med en stark spurt och kopplade tidigt greppet. Segertiden blev 1.13,3 över distansen 2850 meter. Tvåa i mål blev 100-oddsaren Hirondelle Sibey, men hon diskvalificerades. Därmed blev måltrean Decoloration tvåa och det tioåriga stoet är därmed klar för Prix d’Amerique tillsammans med Gabriele Gelormini. Tredjeplatsen togs av Hohneck och tränare till Horsy Dream är Pierre Beloche.
Favoriten till Prix d’Amérique, Hooker Berry, fick ett preparélopp av Jean-Michel Bazire och spurtade riktigt vasst över upploppet till fjärdeplatsen. Moni Viking fick ett snällt invändigt lopp och var trött till slut som åtta i mål.
Prix d’Amerique avgörs söndagen den 29 januari.

Michael Carlsson, Kanal 75


Efter att ha varit obesegrad i tio starter i karriären åkte Calgary Games på sin första förlust i femåringsloppet Prix Tenor de..


Efter att ha varit obesegrad i tio starter i karriären åkte Calgary Games på sin första förlust i femåringsloppet Prix Tenor de Baune på julafton på Vincennes.
Av någon anledning galopperade Calgary Games bort sina chanser i det loppet där en seger hade inneburit en plats i vinterns stora drabbning.
Sista chansen att kvala in ges på söndag i Paris i B-loppet Prix de Belgique.
Timo Nurmos häst är anmäld men har hamnat på reservlistan och först på onsdag blir det klart om Calgary Games tar en plats bland de 18 i Prix de Belgique.
Efter galoppmisslyckandet har Calgary Games undersökts av veterinär och förberetts för fortsatt tävlande på träningscampen Grosbois i Paris.
Sista söndagen i januari avgörs Prix d'Amerique där runt 4,8 miljoner kronor väntar på vinnaren.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-21 2015-12-21 Romme-1 1640/3 4 16.0 38
2015-12-10 2015-12-10 Åby-6 2640/7 0 17.8 38
2015-11-19 2015-11-19 Axevalla-8 2160/10 4 17.0 66
2015-11-09 2015-11-09 Mantorp-9 2140/3 2 15.7 31
2015-10-31 2015-10-31 Färjestad-7 2140/1 1 15.8 27
2015-10-05 2015-10-05 Färjestad-6 1640/6 5 14.6 34



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se