Tennis travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Tennis travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Tennis har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Tennis har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Tennis


Alla sagor har ett slut. Men få har ett så välregisserat slut som sagan om Spring Erom.Den energiska tolvåringen har under sin sista s&au..


Alla sagor har ett slut. Men få har ett så välregisserat slut som sagan om Spring Erom.
Den energiska tolvåringen har under sin sista säsong fortsatt vinna i elitseriens högsta division. Han debuterade även, som historiens äldsta häst, i Elitloppet. I försöket visade han dessutom nyförvärvade kvaliteter som sprinter när han tog sig till final och satte personbästa över kort distans med kilometertiden 1.09,2.
- Det är fantastiskt att han får avsluta med denna säsong, den har varit magisk, summerar tränaren Dan Widegren.
Elitloppet och vägen dit är en upplevelse som sticker ut ur mängden.
- Han bara dansade undan och vann lätt när han tog sin elitloppsbiljett. Det var ett perfekt läge och vi hade hästen i perfekt skick, säger Halmstadstränaren och tillägger:
- Sedan kvalade han in till finalen också, där han faktiskt satt fast med krafter kvar bakom Bold Eagle, det känns löjligt att säga det men det var faktiskt så. Han var fantastiskt fin den dagen.

”Trodde karriären var slut”
Lika fantastiskt som Spring Erom avslutat sin karriär hos Dan Widegren inleddes den hos Halmstadkollegan Håkan Olofsson. I sina 20 första starter stod hästen som segrare tolv gånger. Som fyraåring vann han bland annat Eskilstuna Fyraåringstest och slutade tvåa i Breeders’ Crown-finalen. Året därpå bärgades segern i bland annat Örebro Intn’l, vilket upprepades 2012 då han även vann Frances Bulwarks lopp på Solvalla.
Att Spring Erom skulle bli en stjärna var inte någon självklarhet när han som ettåring kom till Håkan Olofsson. Det har inte heller alltid varit säkert att hans tidigare adept skulle få en lång tävlingskarriär.
- Man såg väl inte den potentialen i början. Han blomstrade mer som fyra- och femåring. Sedan har det varit små och stora skavanker under tiden. 2013 råkade han ut för en fraktur och haltade av banan när han startade på V75 på Axevalla, då trodde vi att karriären var slut, berättar den numera pensionerade travtränaren och tillägger:
- Det tog tio månader innan han var tillbaka. När vi sedan återvände till brottsplatsen fick han vinna.
Faktum är att Spring Erom segrat under alla säsonger utom just 2013. Summa summarum har han sprungit om sina konkurrenter 32 gånger och över hälften av hans 111 starter har resulterat i pallplats. Den åttafaldiga miljonären kan med rätta snart göra bokslut.
Men före dess väntar hans grand finale.

Cirkeln sluts
Det är få förunnat att ha haft en så lång och framgångsrik tävlingskarriär som Spring Erom.
I ett decennium har han varit en av Halmstadstravets reklamhästar. För att ära sin hedershäst har de döpt guldivisionen till Spring Eroms lopp när V75 gästar Halmstad 30 december. I baktanken har det även funnits något mer.
- Vi ville att han skulle kunna avsluta sin karriär där den började för tio år sedan, berättar banans sportchef Rene Jensen.
En tanke som föll väl ut.
- Allt fokus är på att vi ska ha honom i ordning till den dagen. Vi har jobbat på efter bästa förmåga, trots jobbiga träningsförhållanden, och hoppas att vi ska honom i bra skick. Det är jätteroligt att han uppmärksammas och att det blev så här, givetvis, säger Dan Widegren.
Hyllningen av Spring Erom välkomnas även av hans tidigare tränare.
- Det är han verkligen väl värd. Vi får hoppas att han är så fräsch och fin som han kan vara, sedan hoppas vi också att han får chansen att visa vad han kan, säger Håkan Olofsson som själv planerar ett besök till Halmstadstravet i mellandagarna.

Avel nästa
Med vetskapen om att Spring Erom snart faller för åldersstrecket och att hans sista uppgift står för dörren blickar Dan Widegren bakåt, och framåt.
- Vi har bävat för det, även om vi visste att det skulle komma. Men det är en väldigt bra regel, tycker jag. Han är ju en undantagshäst. Jag kan inte känna någon bitterhet utan mer en stolthet för hästen och det känns jävligt skönt som tränare att vi har kunnat leverera så med en tolvåring, säger han och fortsätter:
- Jag har haft honom de sista tre åren och är egentligen bara jätteglad att jag fick honom i träning och fick uppleva det här sista året. Vilka grejer man fått vara med om – med den här gamla hästen. I mina ögon är han en världsstjärna, ingen vanlig gulddivsionshäst.
Även om Spring Erom snart pensioneras från tävlingsbanan är han inte klar med travet. Runt hörnet väntar nämligen ett nytt kapitel i livet för den hetlevrade hingsten.
- Efter det tar avelskarriären vid, det blir spännande att se hur han tas emot, säger Dan Widegren.

Kuskarnas ord om Spring Erom:
Björn Goop har bland annat styrt Spring Erom till två segrar i Örebro Intn’l:
- Han är ju en stentuff häst. Han har alltid haft ett bra humör men var busig i början av karriären. Men i loppen uppträdde han alltid bra.
- Han är född med talang men det krävs ett enormt kunnande för att kunna träna en sådan häst. Både Håkan Olofsson och Dan Widegren har gjort jättejobb med hästen. Det har inte alltid varit helt lätt med honom men han har alltid haft en enorm inställning och har ett hjärta av guld på det sättet.
Erik Adielsson har bland annat lotsat Spring Erom till seger i Frances Bulwark:
- I yngre dagar var det väl inte den allra bästa teknikern men den där jäklar anamma-inställningen utmärker honom. Han var stökig tidigare, jag har för mig att han kunde vara nästan lite ilsken, men han blev liksom vänligare och vänligare i slutet av karriären.
- Mitt främsta minne är nog när vi vann Frances Bulwarks lopp, det är nästan på dagen fem år sedan. Ett annat bra minne är andraplatsen i Copenhagen Cup förra året. Det var lite snöpligt, han gjorde ett av sina bästa lopp i karriären och det hade varit roligt om han fått vinna.
Christoffer Eriksson har bland annat kört Spring Erom i Elitloppet:
- Det som utmärker honom är viljan, han är hård mot sig själv. Det är ju också en bestämd herre och det är lite på hans villkor när man ska göra provstarter. När det väl kommer till loppet är det som han inte gjort annat, och han har ju gjort en del starter.
- Han har gjort fantastiska prestationer i år. Det var rätt häftigt att han fick vara med i Elitloppet som tolvåring och var så pass fin, det var glädjande. Det har varit kul att få köra honom den här sista säsongen.

Fler hästar som tävlat fram tills i år och nu faller för åldersstrecket.
Ston, födda 2007:
Nephenta Lux, har tjänat 4 891 980 kronor.
Lady Lee, 1 532 994 kronor.
Top Model, 1 007 250 kronor.
Tennis, 1 005 050 kronor.
Estrella Dorada, 962 500 kronor.
Hingstar/valacker, födda 2005:
Nahar, 13 243 689 kronor.
Spring Erom, 8 269 841 kronor.
Reven d’Amour, 7 051 881 kronor.
Lord Capar, 4 869 810 kronor.
Traveling Man, 4 292 371 kronor.
Kallblod, födda 2002:
Myllarfaks, 2 860 473 kronor.
Höstbo Fredrik, 2 534 019 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


Nästan 15000 personer hade sökt sig Sveriges vackraste travbana i Årjäng och kunde i solgasset njuta av mycket stor travsport. De fick se e..


Nästan 15000 personer hade sökt sig Sveriges vackraste travbana i Årjäng och kunde i solgasset njuta av mycket stor travsport. De fick se ett rafflande upplopp i Årjängs Stora Sprinterlopp där Dante Boko ledde varje meter. Han öppnade blixtsnabbt och tog direkt hand om ledningen. Efter en inledning på 1.09 fick han bestämma tempot och sedan skruvade Adrian Kolgjini upp farten successivt. Han gjorde ett ryck i sista sväng som skulle visa sig vara vinstgivande. Dante Boko kom in på upploppet i en klar ledning och samtidigt kom favoriten Propulsion stormande långt ut i banan. Han hade väldigt långt fram och det såg länge helt omöjligt ut. Men Daniel Redéns stjärna kom som skjuten ur en kanon och när mållinjen passerades var det omöjligt att se vem som vann. Målfotot fick förstoras upp och där visade det sig att Dante Boko hade nosen först. Segertiden blev 1.09,6/1640a. Förutom förstapriset på 600 000 kronor får han även en plats i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 25 juli. Tränar gör Lutfi Kolgjini och i sulkyn 24-årige sonen Adrian som nu tog en ny storloppstitel. Han var märkbart rörd efter triumfen.
- Det är så fruktansvärt skönt alltså. Jag har haft mycket stolpe ut och dåliga spår och allt var det är. Det var skönt att ha stolpe in också, sa Adrian Kolgjini.
- Just att det har varit motigt ett tag och att vissa hästar har underpresterat och Mosaique Face fick lägga skorna på hyllan. Man kämpar hårt och så vänder det. Vi har ett otroligt bra team, vår personal är grymma och hästägarna är bra. De flyttar inte en häst ifrån oss.

”Känslogmässigt är det här topp tre”
Det blev en dryg väntan innan resultatet kungjordes och Adrian valde att köra av banan med Dante Boko. Han menade på att det var omöjligt att se vem som vunnit när de passerade mål eftersom Propulsion kom så långt ut i banan.
- Han kom bakom publiken, 25 meter ut i banan. Min häst såg inte honom. Han är väldigt ärlig hästen och går alltid hela vägen hem.
- Jag körde inte mot B.B.S.Sugarlight i ryggen utan körde mot de andra. Jag ryckte i sista sväng och det var på hundradelen precis på sekunden att det räckte. Rent känslomässigt är det här topp tre. Jag har vunnit större lopp penningmässigt men det är fantastiskt att få vinna det här loppet på den här banan med den här publiken, fortsatte Adrian Kolgjini.

Some Summit föll tungt
Det var överlag riviga och händelserika lopp på Årjäng. Det blev skrällbetonat och grunden till att utdelningen på sju rätt blev tre miljoner kronor lades redan i V75-inledningen där megafavoriten Some Summit föll tungt. När den på förhand värsta konkurrenten Geisha Sund galopperade kort efter start trodde många att vägen låg öppen för henne. Hon fick överta ledningen efter sexhundra meter av I Am Unique samtidigt som Evin Boko fick andra par utvändigt. Men Some Sommit började se slak ut tidigt och redan i sista sväng hade hon problem att freda sig. Hon hade inget att sätta emot över upploppet när Tennis kopplade greppet från utvändigt om ledaren. Men då attackerade Evin Boko efter sin fina resa och avgjorde säkert kort före mål före en tapper Tennis. Tränar gör Timo Nurmos.
- Det var en fin häst, en stark häst och det blev perfekt tempo för vår del. Jag pratade med Timo innan och fick information och det stämde jättebra allting. Det gick fort bitvis där framme och jag hade krafter kvar på den här. Hon ska inte be om ursäkt, sa segerkusken Johnny Takter.
Björn Goop som körde Some Summit var besviken efter förlusten och konstatade att något inte stod rätt till med jättefavoriten.
- Hon underpresterade och var inte alls sig lik. Hon var fantastiskt bra senast men var inte alls samma häst i dag. Det kändes redan in på bortre långsidan och hon svarade inte som hon skulle när jag begärde av henne, sa Björn Goop.

Många galopper
V75-2 blev ett händelserikt lopp med många galopper och efter tuff körning om täten i början tog Lukas Zaz ledningen men blev pigg och Johnny Takter släppte täten till Bombibitt S.I.R. Den senare galopperade plötsligt efter ett varv och då fick Lukas Zaz återigen täten och fick press av utvändige Donners Am. Lukas Zaz var märkt till slut av den tuffa öppningen och istället kom Ural med Örjan Kihlström och avgjorde. Ural, som tränas av Susanne Richter, var mycket bra efter en tuff slutrunda ute i spåren.
- Han är ruggigt stark och jag har ju sett att han är väldigt bra och han såg ju grym ut i Bollnäs också, berömde Örjan Kihlström.

Jansson skrällde i kallblodsloppet
Torbjörn Jansson skrällde i kallblodsloppet när han styrde in Odins Eld till seger. Det var en populär hemmaseger då han tränas av Årjängs-amatören Kenneth Larsson. Efter en galopp i inledningen körde Torbjörn Jansson offensivt och resolut fram utvändigt om ledaren. I en tät slutstrid visade hästen prov på mycket bra löphuvud som avgjorde kort före mål mot ledande Mjölner Fokus.
- Jag är lika trött som hästen, han är jobbig att köra alltså. Från början drar han i väg alldeles för mycket och det kändes faktiskt att i dag går han felfritt men det gjorde han ju inte. Sedan gjorde han ett tappert lopp och han är ruskigt bra när han går felfritt, sa Torbjörn Jansson.

Dubbelseger till Nurmos
Favoriten Charlie Mearas föll i V75-4. Han fick en tuff inledning i tredjespår innan han kunde köras till ledningen efter sjuhundra meter. Han fick sedan Antonio Trot på utsidan varvet kvar och helt plötsligt så galopperade Charlie Mearas mitt i sista kurvan. Det blev istället Antonio Trot som avgick med segern och vann knappt men säkert före Autobahn, som först tog ledningen och därefter liftade med i ryggen på Charlie Mearas. Antonio Trot tränas av Timo Nurmos som därmed tog en dubbelseger på V75.
- Han var ju stark och rejäl det får man säga. Han var jätteduktig. Han är spänd och har nära att galoppera ibland men när han väl slappnar av är han fin. Hästen är ju känd för att vara mer stark än snabb och när jag satt långt bak och det gick sakta in i andra svängen och när Erik satt i ledningen ville jag vara nära honom, sa segerkusken Björn Goop.
Erik Adielsson kommenterade den plötsliga galoppen av storfavoriten så här.
- Det kändes nästan som att han skyggade till för något i banan och tappade rytmen där. Han var fint i hand och det kom som en blixt från klar himmel. Jag tror det blir svårt för de andra att slå honom annars, sa Erik Adielsson.

Cab Hornline smällfin
Cab Hornline visades upp i en lysande författning av Per Lennartsson när han lekte hem V75-5 från ledningen. Han öppnade blixtsnabbt bakom bilen och flög direkt till ledningen. Sedan såg hästen smällfin ut hela vägen och lämnade de andra över upploppet.
- Det var en väldigt skön känsla. Han öppnade väldigt bra och var så där skönt på bettet och det kändes säkert hela vägen. Jag petade till honom i sista sväng och då stack han iväg och vann med tussarna kvar i öronen, sa Per Lennartsson.

Svenskt rekord av Born In The U.S.A.
Born In The U.S.A. vann V75-6 och slog nytt svenskt rekord för utlandsfödda fyraåringar över lång distans. Efter en resa i tredje par utvändigt fick han fin draghjälp runt sista sväng av Mellby Duke som attackerade framför. Ledande Clementza Am gav sig på upploppet och favoriten Tellmeastory orkade inte från utvändigt om ledaren. Born In the U.S.A. avslutade mycket bra och hann fram till seger kort före mål på tiden 1.13,2 för Torbjörn Jansson som därmed vann dubbelt på V75.
Sju rätt betalade 3 062 309 kronor. Sex rätt 13 357 kronor och fem rätt gav 852 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


I fjol dominerade han treåringskullen under första halvan av säsongen.Men efter magplasket som storfavorit i kriteriekvalet har det varit tyst k..


I fjol dominerade han treåringskullen under första halvan av säsongen.
Men efter magplasket som storfavorit i kriteriekvalet har det varit tyst kring Makethemark.
Nu är det inte tyst längre.
Med lysande träningsrapporter i ryggen var hästen V86-spelarnas favorit trots sju månaders tävlingsfrånvaro.
Det var en korrekt bedömning.
Avslutningen på underkant 1.07 sista halvvarvet med halva slutsvängen i tredjespår kan vara den svettigaste som synts på en svensk travbana 2017.
Att Stefan Melanders USA-import Milligan’s School och Robert Berghs Mindyourvalue F. nästan hängde med i svängarna talar för att de också går strålande säsonger till mötes.
Men finns det en bättre svenskfödd fyraåring är Makethemark?

Kungapokalen nästa
Att Petri Salmela har höga tankar om hästen är ingen hemlighet och han har vid flera tillfällen nämnt Makethemark som ”den bäste jag har tränat”.
- Det var lite spännande eftersom han klappade igenom förra gången. Man vet inte hur det slår mentalt, men som det kändes var det bara bra. Han hade samma speed som i fjol och det var skönt att han fick göra en så fin årsdebut, konstaterade körande Ulf Ohlsson innan en tagen tränare fyllde i:
- Han var i ärlighetens namn sådan som jag i de bästa av scenarion hade väntat. Det är en grym känsla. Hästen är så klok, den klokaste häst jag har haft. Nu måste vi lära oss när han försöker säga något, vi måste förstå det på en gång, sade Salmela och refererade till halsproblemen som fällde Makethemark i fjolårets sista start och ledde till operation under vintern.
Och svaret på frågan ovan lär komma ganska snart. Nästa start blir nämligen kvalen till Kungapokalen på Åby där Makethemark får chansen att återta kullkronan han blev av med i fjol.

Stallskrik som höll
Optimistisk på förhand var även Li Hanné kring B.Dollar som blev stort stallskrik och totofavorit.
Även här visade det sig befogat då hästen spårade varje meter för Claes Sjöström till tränarens oförställda glädje.
- Jättekul. Jag hade det på känn, förklarade Hanné efter sitt segervrål.
Infriade förväntningar gjorde även omgångens största favorit Thelma de Glatigne (Pekka Korpi) som dominerade sitt lopp från spets för Jorma Kontio.
Det låter som grunden till en favoritfylld och lättfunnen V86-rad.
Inget kunde vara mer fel.
När Björn Goop avrundade omgången bakom Marcus Lindgren-tränade Alkalizer Am slog man bort de sista två kvarvarande systemen med chans till åtta rätt.

Åbyskrällar fixade jackpot
Skrällarna som gjorde det möjligt kom på Åby. Bison Spiro och La Diva Rossi kördes offensivt till ledningen av Anna-Karin Rundqvist respektive Per Ludvig Nielsen som båda visade sig ha betydligt bättre koll på sina hästars kapacitet än spelarkollektivet.
De två största stänkarna Grainfield Ace (Thomas Uhberg körde, Veijo Heiskanen tränar) och Tennis (Rickard Svanstedt/Jenny Nordensson) tog båda vägen via open stretch och såg till att 5 286 263 kronor flyttas vidare till kommande onsdag i form av jackpot.

Robin Johansson, Kanal 75


Det skulle bli en ren semestertripp, men Anders Zackrisson klarade inte riktigt att hålla sig borta från sin passion under 16 dagar på andra s..


Det skulle bli en ren semestertripp, men Anders Zackrisson klarade inte riktigt att hålla sig borta från sin passion under 16 dagar på andra sidan jordklotet.
- Nej, det blev en avstickare till en travbana nära Melbourne en dag. Det var mest passgångarlopp varav ett riktigt stort med en och en halv miljon kronor i förstapris. En väldigt rolig upplevelse, överhuvudtaget var människorna oerhört trevliga och hjälpsamma i Australien. Hela resan gav verkligen mersmak, säger Zackrisson som givetvis tog chansen att kolla på Australian Open i tennis under sin vistelse.
- Vi var aldrig inne på banorna, men vi såg ett par matcher på en storbild inne i Melbourne där det samlats massor med människor. Det var också en upplevelse.
Ännu mer Grand Slam blir det på söndag då Kalmartravet bjuder upp till tävlingar som förutom garantin på tio miljoner kronor till en ensam vinnare med sex rätt dessutom lockar med nästan två miljoner i jackpot.
- Det är pappa (Tommy) som skött träningen de här veckorna och han har fått åka in till banan flera gånger eftersom vi haft dåliga träningsförhållanden på gården på grund av vädret.
Det kan tala emot att det blir en resultatexplosion för stall Växjö som laddat med kickoff och båda hästarna i Rikstravet team SHL till start inom V64-spelet.

Lättas i balansen

Först ut är 13 Amber Godiva (V64-1) som slutade femma i debuten för sin nye tränare och sedan vilat en månad.
- Det har strulat en del. Först hade hon en infektion när hon kom, sedan har hon haft problem med korsförlamningar. Det är en väldigt snabb häst som kommer att bli att räkna med i år, men den här gången är jag främst ute för att få ett formbesked och kommer att smyga med i det längsta.
Då låter det lite mer aktuellt kring 5 M.T.Kingsize (V64-5) som hunnit med tre starter sedan han köptes till stall Växjö, men fått nöja sig med ett femtepris som bäst.
- Första starten hamnade vi hopplöst till i kön. I den andra blev det alldeles för tufft, men hästen kändes otroligt fin när han travade 1.12 första varvet utanpå ledaren. Han gjorde det helt obehindrat och man märkte verkligen inte att det gick så fort. Däremot var jag besviken på honom senast, säger Zackrisson och åsyftar loppet då hästen vek ner sig i ledningen.
- Han blev trött och kändes tung i framsteget, därför kommer jag att lätta honom i balansen. Vi tar bort både sulor och boots för första gången. I övrigt går han med samma järnskor som tidigare. Pappa körde honom med den balansen i senaste banjobbet och tyckte att det gav positiv effekt.
Han har aldrig vunnit, hur ser du på det?
- Tanken när vi köpte honom var att han skulle trivas med att komma till ny miljö och en lite mindre bana med enklare motstånd. Det har inte visat sig ännu, men jag får inte uppfattningen av att han bromsar och är övertygad om att det finns mycket mer i hästen än vi fått ut ännu. Men med tanke på senaste insatsen vill jag ge honom en annan resa nu, vi siktar på rygg och att han får gå för fullt sista 200.
Vem har du mest segerfeeling för?
- Det är Kingsize, speciellt på läget då han förhoppningsvis kan få en fin resa i främre träffen. Jag är lite sugen på att testa honom med jänkarvagn, han har tävlat i en Venator tidigare, men det avgör jag efter värmningen, säger Anders Zackrisson som inte misströstar för att hans stall ännu så länge återfinns långt ner i Rikstravets tabell.
- Det är två hästar jag verkligen gillar. Ingen av dem håller toppform för dagen så för seger på söndag krävs mycket tur, men jag har goda förhoppningar inför säsongen och räknar med att båda kommer att visa vad det kan längre fram.

Robin Johansson, Kanal 75


Banunderlaget blev den stora snackisen på Åbytravet på lördagen. Efter att Propulsion tagit hem det första heatet i Åby Stora ..


Banunderlaget blev den stora snackisen på Åbytravet på lördagen. Efter att Propulsion tagit hem det första heatet i Åby Stora Pris i överlägsen stil öppnade sig himlen. Det klarade inte banan vars ytlager förvandlades till en hal lersoppa.
- Vädret kan man inte råda över men banan är inte så bra heller. Så mycket har det inte regnat, sa Propulsions uppgivne tränare Daniel Redén inför skiljeheatet.
Un Mec d’Heripre gjorde en fin insats som trea i det första heatet och han hade inga problem med banunderlaget som bjöds i det andra. Där tävlade han utan skor och via en brutal långspurt från tredje par utvändigt flög han förbi konkurrenterna och vann med god marginal före Propulsion.
- Nu har han vaknat, sa Fabrice Souloy.

Efterlängtad titel
Banarbetarna gjorde vad de kunde för att få ordning på banan inför skiljeheatet och Daniel Redén skodde om Propulsion för att få honom att fungera bättre på banan. Men åt en barfotadansande Un Mec d’Heripre fanns inget att göra. Han vann spårlottningen, tog hand om ledningen och sprintade undan till enkel seger.
- Han var startsnabb och jag fick köra i ett lagom tempo. Propulsion hade också fått två tuffa lopp utvändigt om ledaren så normalt skulle han vara lite mattare. Dessutom var min häst väldigt bra. Det är sådan gång i honom att det är svårt att veta hur fort det går. Han länger steget när han springer fortare, andra hästar tar fler steg, sa Björn Goop, som nu kan lägga Åby Stora Pris till sin digra lista över storloppstitlar.
- Jag är Mölndalsgrabb från början och uppväxt här bredvid så jag ville gärna ha den här titeln.
För Fabrice Souloy var det andra segern i Åby Stora Pris. För två år sedan vann hans megastjärna Commander Crowe.
- Fantastiskt! Un Mec d’Heripre är en riktig topphäst, konstaterade den segerrusige fransmannen.
Segern var värd två miljoner kronor och så här långt har åttaårige Un Mec d’Heripre sprungit in 15,5 miljoner kronor.

Dante Boko bäst i långa loppet
I kraftprovet Lyon Grand Prix över 3 140 meter spelades hårdingen Sauveur till storfavorit. Men Lutfi Kolgjini, som uttryckt stor optimism på förhand, körde planenligt till ledningen med Dante Boko. Saveur lotsades omgående fram utvändigt om ledaren men såg aldrig segerfarlig ut. På upploppet tröt hans krafter samtidigt som Dante Boko ryckte åt sig ett försprång som räckte för att bärga segerchecken på en halv miljon kronor.
- Saveur är en fantastiskt häst men det är den här också och att Saveur skulle slå honom utvändigt trodde jag inte på, sa Jägersrotränaren.

Upp i högsta klassen
Samtidigt som tennisesset Rafael Nadal laddade inför lördagskvällens semifinal i Rio-OS vann hästen som bär hans namn, Nadal Broline, silverdivisionens final i Mölndal. Från bakspår hittade Ulf Ohlsson andra par utvändigt bakom storfavoriten Takethem och i geggamojan på upploppet stegade Reijo Liljendahl-tränade Nadal Broline fram till seger.
- Vi hittade till mål men det var inte mer heller. Man ser ingenting och jag förstår inte att banan kan bli så dålig när det regnar i tio minuter, sa den lerinpackade kusken.
I och med segern tog högkapable Nadal Broline klivet upp i gulddivisionen.
- Jag tror att det finns mer utveckling i honom och jag tror att han kommer att vinna lite guldlopp. Sedan får vi se hur han räcker mot de allra bästa, sa Ohlsson.

Med sikte på derbyt
I klass II-finalen hade Peter Untersteiners fyraårige topphäst Isor Håleryd uppvisning från ledningen.
- Sitter man i ledningen och har bästa hästen har man triumf på hand, sa Peter Untersteiner, som härnäst siktar på derbykval med Isor Håleryd.
Ulf Stenströmers Pampalo tog hem klass I-finalen tillsammans med Björn Goop och i bronsdivisionen drog Cab Hornline längsta strået med sin tränare Per Lennartsson i sulkyn. På V75 betalade sju rätt 53 597 kronor. Sex rätt delade ut 500 kronor och för fem rätt fick man 49 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Henrik Sedin, NHL-stjärna- Royal FighterTomas Brolin, fotbollslegendar- NuncioBörje Salming, ishockeylegendar- NuncioFrank Andersson, brottningslegend..


Henrik Sedin, NHL-stjärna
- Royal Fighter

Tomas Brolin, fotbollslegendar
- Nuncio

Börje Salming, ishockeylegendar
- Nuncio

Frank Andersson, brottningslegendar
- Resolve

Patrik Sjöberg, f.d. världsmästare i höjdhopp
- Nuncio

Jessica Almenäs, programledare
- Nuncio

Ulf Elfving, radioprofil
- Propulsion

Henrik Rydström, fotbollsprofil
- On Track Piraten

Teddy Lucic, fotbollslegendar
- Royal Fighter

Kee Marcello, musiker
- Propulsion

Mattias Sunneborn, friidrottslegendar
- Propulsion

Ida Björnstad, TV4-reporter
- Magic Tonight

Magnus Jernemyr, handbollsproffs
- Nuncio

Tony Mårtensson, ishockeyproffs
- Call Me Keeper

Josefin Johansson, komiker
- Royal Fighter

Harald Treutiger, tv-profil
- Nuncio

Gert Fylking, radioprofil
- Propulsion

Brolle, musiker
- Nuncio

Niklas Jihde, flerfaldig världsmästare i innebandy
- Nuncio

Pär Johansson, teaterproducent
- Nuncio

Kristian Karlsson, OS-hopp i bordtennis
- Timoko

Magnus Wernblom, ishockeylegendar
- Royal Fighter

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-15 2015-12-15 Axevalla-6 1640/6 2 15.0 29
2015-12-10 2015-12-10 Åby-5 2660/10 1 15.5 466
2015-11-26 2015-11-26 Åby-4 2640/3 4 16.4 268
2015-11-12 2015-11-12 Åby-9 1640/10 0 13.7 157
2015-11-01 2015-11-01 Åby-3 2140/3 1 13.7 67
2015-10-22 2015-10-22 Åby-5 2160/8 0 15.4 868
2015-10-13 2015-10-13 Axevalla-10 2140/3 6 15.7 481
2015-10-01 2015-10-01 Åmål-1 2480/2 6 15.3 218
2016-12-22 2016-12-22 Åby-4 André Eklundh 2640/8 C 5 16.6 326
2016-12-12 2016-12-12 Mantorp-9 Jorma Kontio 2140/5 C 5 15.6 90
2016-12-01 2016-12-01 Åby-8 Carlos Söderström 2160/13 D 0 14.8 248
2016-11-09 2016-11-09 Åby-9 André Eklundh 2140/1 C 0 14.7 71
2016-10-28 2016-10-28 Örebro-9 André Eklundh 2100/8 B 6 14.0 120
2016-10-18 2016-10-18 Örebro-5 André Eklundh 2100/4 B 1 13.9 123
2016-10-05 2016-10-05 Åby-9 Carlos Söderström 2140/4 C 0 14.3 526
2016-09-27 2016-09-27 Axevalla-6 Rickard Svanstedt 2140/10 B 3 14.5 220
2016-09-15 2016-09-15 Åby-9 Carlos Söderström 2660/9 C 0 14.6 278
2016-09-06 2016-09-06 Axevalla-4 André Eklundh 2160/8 B 3 13.9 263
2016-08-18 2016-08-18 Åby-9 Carlos Söderström 1640/10 C str
2016-07-30 2016-07-30 Åby-7 Carlos Söderström 2140/1 B 1 14.1 21
2016-07-18 2016-07-18 Halmstad-6 Carlos Söderström 1640/6 B 5 13.5 241
2016-06-30 2016-06-30 Åby-9 Carlos Söderström 2140/11 B 0 15.0 754
2016-06-20 2016-06-20 Färjestad-5 Per Nilsson 2660/5 B 6 22.4g 139
2016-05-30 2016-05-30 Färjestad-2 Per Nilsson 1640/8 B 6 12.0 124
2016-05-17 2016-05-17 Axevalla-5 Carlos Söderström 2140/1 C 3 14.6 51
2016-05-09 2016-05-09 Halmstad-6 Carlos Söderström 2160/7 B 5 13.8 42
2016-04-14 2016-04-14 Åby-9 Carlos Söderström 2160/10 B 4 13.6 236
2016-04-02 2016-04-02 Åby-6 Carlos Söderström 2140/2 B 1 14.1 26
2016-03-23 2016-03-23 Åby-9 Per Nilsson 2140/9 D 5 13.1 747
2016-03-09 2016-03-09 Åby-8 Carlos Söderström 1640/3 C 0 13.4 587
2016-01-28 2016-01-28 Åby-4 Carlos Söderström 2640/3 D 5 18.0 222
2016-01-09 2016-01-09 Åby-9 1640/10 C 0 14.3 456
2017-11-27 2017-11-27 Färjestad-4 Per Nilsson 2140/6 D 0 15.9 160
2017-11-09 2017-11-09 Åby-8 Mikael J Andersson 1640/6 D 0 12.6 487
2017-10-29 2017-10-29 Åby-8 Carlos Söderström 2180/11 A 5 15.6 79
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-3 Mikael J Andersson 1640/3 C 5 14.3 62
2017-09-21 2017-09-21 Örebro-4 Mikael J Andersson 2100/4 D 0 15.2 169
2017-09-11 2017-09-11 Färjestad-6 Carl Johan Jepson 2140/7 C 0 15.0 140
2017-08-29 2017-08-29 Axevalla-6 Rickard Svanstedt 2140/4 C 6 15.7 226
2017-08-09 2017-08-09 Solvalla-10 Jorma Kontio 2140/1 C 0 13.9 142
2017-07-26 2017-07-26 Vaggeryd-1 Mikael J Andersson 2140/6 C 3 13.9 48
2017-07-15 2017-07-15 Årjäng-5 Mikael J Andersson 2140/4 D 2 12.7 389
2017-07-04 2017-07-04 Axevalla-1 Anders Svanstedt 2140/6 C 5 15.5 57
2017-06-21 2017-06-21 Färjestad-4 Niclas Benzon 2140/4 B 5 13.1 146
2017-06-08 2017-06-08 Åby-3 Rickard Svanstedt 2660/4 C 3 16.6 106
2017-05-02 2017-05-02 Axevalla-7 André Eklundh 1640/8 B 4 14.5 47
2017-04-19 2017-04-19 Åby-9 Rickard Svanstedt 1640/5 C 1 11.7 133
2017-04-06 2017-04-06 Åby-4 André Eklundh 2140/6 C 4 13.7 43
2017-03-28 2017-03-28 Axevalla-3 André Eklundh 2140/12 A 5 13.5 50
2017-03-16 2017-03-16 Åby-9 André Eklundh 1640/4 C 1 11.8 111
2017-02-06 2017-02-06 Mantorp-5 Jorma Kontio 2140/11 C 2 14.8 128
2017-01-23 2017-01-23 Mantorp-1 André Eklundh 2140/7 C str
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-9 Rickard Svanstedt 2140/13 D 4 15.8 171ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se