Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Tennis travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Tennis travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Tennis har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Tennis har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Tennis


I fjol dominerade han treåringskullen under första halvan av säsongen.Men efter magplasket som storfavorit i kriteriekvalet har det varit tyst k..


I fjol dominerade han treåringskullen under första halvan av säsongen.
Men efter magplasket som storfavorit i kriteriekvalet har det varit tyst kring Makethemark.
Nu är det inte tyst längre.
Med lysande träningsrapporter i ryggen var hästen V86-spelarnas favorit trots sju månaders tävlingsfrånvaro.
Det var en korrekt bedömning.
Avslutningen på underkant 1.07 sista halvvarvet med halva slutsvängen i tredjespår kan vara den svettigaste som synts på en svensk travbana 2017.
Att Stefan Melanders USA-import Milligan’s School och Robert Berghs Mindyourvalue F. nästan hängde med i svängarna talar för att de också går strålande säsonger till mötes.
Men finns det en bättre svenskfödd fyraåring är Makethemark?

Kungapokalen nästa
Att Petri Salmela har höga tankar om hästen är ingen hemlighet och han har vid flera tillfällen nämnt Makethemark som ”den bäste jag har tränat”.
- Det var lite spännande eftersom han klappade igenom förra gången. Man vet inte hur det slår mentalt, men som det kändes var det bara bra. Han hade samma speed som i fjol och det var skönt att han fick göra en så fin årsdebut, konstaterade körande Ulf Ohlsson innan en tagen tränare fyllde i:
- Han var i ärlighetens namn sådan som jag i de bästa av scenarion hade väntat. Det är en grym känsla. Hästen är så klok, den klokaste häst jag har haft. Nu måste vi lära oss när han försöker säga något, vi måste förstå det på en gång, sade Salmela och refererade till halsproblemen som fällde Makethemark i fjolårets sista start och ledde till operation under vintern.
Och svaret på frågan ovan lär komma ganska snart. Nästa start blir nämligen kvalen till Kungapokalen på Åby där Makethemark får chansen att återta kullkronan han blev av med i fjol.

Stallskrik som höll
Optimistisk på förhand var även Li Hanné kring B.Dollar som blev stort stallskrik och totofavorit.
Även här visade det sig befogat då hästen spårade varje meter för Claes Sjöström till tränarens oförställda glädje.
- Jättekul. Jag hade det på känn, förklarade Hanné efter sitt segervrål.
Infriade förväntningar gjorde även omgångens största favorit Thelma de Glatigne (Pekka Korpi) som dominerade sitt lopp från spets för Jorma Kontio.
Det låter som grunden till en favoritfylld och lättfunnen V86-rad.
Inget kunde vara mer fel.
När Björn Goop avrundade omgången bakom Marcus Lindgren-tränade Alkalizer Am slog man bort de sista två kvarvarande systemen med chans till åtta rätt.

Åbyskrällar fixade jackpot
Skrällarna som gjorde det möjligt kom på Åby. Bison Spiro och La Diva Rossi kördes offensivt till ledningen av Anna-Karin Rundqvist respektive Per Ludvig Nielsen som båda visade sig ha betydligt bättre koll på sina hästars kapacitet än spelarkollektivet.
De två största stänkarna Grainfield Ace (Thomas Uhberg körde, Veijo Heiskanen tränar) och Tennis (Rickard Svanstedt/Jenny Nordensson) tog båda vägen via open stretch och såg till att 5 286 263 kronor flyttas vidare till kommande onsdag i form av jackpot.

Robin Johansson, Kanal 75


Det skulle bli en ren semestertripp, men Anders Zackrisson klarade inte riktigt att hålla sig borta från sin passion under 16 dagar på andra s..


Det skulle bli en ren semestertripp, men Anders Zackrisson klarade inte riktigt att hålla sig borta från sin passion under 16 dagar på andra sidan jordklotet.
- Nej, det blev en avstickare till en travbana nära Melbourne en dag. Det var mest passgångarlopp varav ett riktigt stort med en och en halv miljon kronor i förstapris. En väldigt rolig upplevelse, överhuvudtaget var människorna oerhört trevliga och hjälpsamma i Australien. Hela resan gav verkligen mersmak, säger Zackrisson som givetvis tog chansen att kolla på Australian Open i tennis under sin vistelse.
- Vi var aldrig inne på banorna, men vi såg ett par matcher på en storbild inne i Melbourne där det samlats massor med människor. Det var också en upplevelse.
Ännu mer Grand Slam blir det på söndag då Kalmartravet bjuder upp till tävlingar som förutom garantin på tio miljoner kronor till en ensam vinnare med sex rätt dessutom lockar med nästan två miljoner i jackpot.
- Det är pappa (Tommy) som skött träningen de här veckorna och han har fått åka in till banan flera gånger eftersom vi haft dåliga träningsförhållanden på gården på grund av vädret.
Det kan tala emot att det blir en resultatexplosion för stall Växjö som laddat med kickoff och båda hästarna i Rikstravet team SHL till start inom V64-spelet.

Lättas i balansen

Först ut är 13 Amber Godiva (V64-1) som slutade femma i debuten för sin nye tränare och sedan vilat en månad.
- Det har strulat en del. Först hade hon en infektion när hon kom, sedan har hon haft problem med korsförlamningar. Det är en väldigt snabb häst som kommer att bli att räkna med i år, men den här gången är jag främst ute för att få ett formbesked och kommer att smyga med i det längsta.
Då låter det lite mer aktuellt kring 5 M.T.Kingsize (V64-5) som hunnit med tre starter sedan han köptes till stall Växjö, men fått nöja sig med ett femtepris som bäst.
- Första starten hamnade vi hopplöst till i kön. I den andra blev det alldeles för tufft, men hästen kändes otroligt fin när han travade 1.12 första varvet utanpå ledaren. Han gjorde det helt obehindrat och man märkte verkligen inte att det gick så fort. Däremot var jag besviken på honom senast, säger Zackrisson och åsyftar loppet då hästen vek ner sig i ledningen.
- Han blev trött och kändes tung i framsteget, därför kommer jag att lätta honom i balansen. Vi tar bort både sulor och boots för första gången. I övrigt går han med samma järnskor som tidigare. Pappa körde honom med den balansen i senaste banjobbet och tyckte att det gav positiv effekt.
Han har aldrig vunnit, hur ser du på det?
- Tanken när vi köpte honom var att han skulle trivas med att komma till ny miljö och en lite mindre bana med enklare motstånd. Det har inte visat sig ännu, men jag får inte uppfattningen av att han bromsar och är övertygad om att det finns mycket mer i hästen än vi fått ut ännu. Men med tanke på senaste insatsen vill jag ge honom en annan resa nu, vi siktar på rygg och att han får gå för fullt sista 200.
Vem har du mest segerfeeling för?
- Det är Kingsize, speciellt på läget då han förhoppningsvis kan få en fin resa i främre träffen. Jag är lite sugen på att testa honom med jänkarvagn, han har tävlat i en Venator tidigare, men det avgör jag efter värmningen, säger Anders Zackrisson som inte misströstar för att hans stall ännu så länge återfinns långt ner i Rikstravets tabell.
- Det är två hästar jag verkligen gillar. Ingen av dem håller toppform för dagen så för seger på söndag krävs mycket tur, men jag har goda förhoppningar inför säsongen och räknar med att båda kommer att visa vad det kan längre fram.

Robin Johansson, Kanal 75


Banunderlaget blev den stora snackisen på Åbytravet på lördagen. Efter att Propulsion tagit hem det första heatet i Åby Stora ..


Banunderlaget blev den stora snackisen på Åbytravet på lördagen. Efter att Propulsion tagit hem det första heatet i Åby Stora Pris i överlägsen stil öppnade sig himlen. Det klarade inte banan vars ytlager förvandlades till en hal lersoppa.
- Vädret kan man inte råda över men banan är inte så bra heller. Så mycket har det inte regnat, sa Propulsions uppgivne tränare Daniel Redén inför skiljeheatet.
Un Mec d’Heripre gjorde en fin insats som trea i det första heatet och han hade inga problem med banunderlaget som bjöds i det andra. Där tävlade han utan skor och via en brutal långspurt från tredje par utvändigt flög han förbi konkurrenterna och vann med god marginal före Propulsion.
- Nu har han vaknat, sa Fabrice Souloy.

Efterlängtad titel
Banarbetarna gjorde vad de kunde för att få ordning på banan inför skiljeheatet och Daniel Redén skodde om Propulsion för att få honom att fungera bättre på banan. Men åt en barfotadansande Un Mec d’Heripre fanns inget att göra. Han vann spårlottningen, tog hand om ledningen och sprintade undan till enkel seger.
- Han var startsnabb och jag fick köra i ett lagom tempo. Propulsion hade också fått två tuffa lopp utvändigt om ledaren så normalt skulle han vara lite mattare. Dessutom var min häst väldigt bra. Det är sådan gång i honom att det är svårt att veta hur fort det går. Han länger steget när han springer fortare, andra hästar tar fler steg, sa Björn Goop, som nu kan lägga Åby Stora Pris till sin digra lista över storloppstitlar.
- Jag är Mölndalsgrabb från början och uppväxt här bredvid så jag ville gärna ha den här titeln.
För Fabrice Souloy var det andra segern i Åby Stora Pris. För två år sedan vann hans megastjärna Commander Crowe.
- Fantastiskt! Un Mec d’Heripre är en riktig topphäst, konstaterade den segerrusige fransmannen.
Segern var värd två miljoner kronor och så här långt har åttaårige Un Mec d’Heripre sprungit in 15,5 miljoner kronor.

Dante Boko bäst i långa loppet
I kraftprovet Lyon Grand Prix över 3 140 meter spelades hårdingen Sauveur till storfavorit. Men Lutfi Kolgjini, som uttryckt stor optimism på förhand, körde planenligt till ledningen med Dante Boko. Saveur lotsades omgående fram utvändigt om ledaren men såg aldrig segerfarlig ut. På upploppet tröt hans krafter samtidigt som Dante Boko ryckte åt sig ett försprång som räckte för att bärga segerchecken på en halv miljon kronor.
- Saveur är en fantastiskt häst men det är den här också och att Saveur skulle slå honom utvändigt trodde jag inte på, sa Jägersrotränaren.

Upp i högsta klassen
Samtidigt som tennisesset Rafael Nadal laddade inför lördagskvällens semifinal i Rio-OS vann hästen som bär hans namn, Nadal Broline, silverdivisionens final i Mölndal. Från bakspår hittade Ulf Ohlsson andra par utvändigt bakom storfavoriten Takethem och i geggamojan på upploppet stegade Reijo Liljendahl-tränade Nadal Broline fram till seger.
- Vi hittade till mål men det var inte mer heller. Man ser ingenting och jag förstår inte att banan kan bli så dålig när det regnar i tio minuter, sa den lerinpackade kusken.
I och med segern tog högkapable Nadal Broline klivet upp i gulddivisionen.
- Jag tror att det finns mer utveckling i honom och jag tror att han kommer att vinna lite guldlopp. Sedan får vi se hur han räcker mot de allra bästa, sa Ohlsson.

Med sikte på derbyt
I klass II-finalen hade Peter Untersteiners fyraårige topphäst Isor Håleryd uppvisning från ledningen.
- Sitter man i ledningen och har bästa hästen har man triumf på hand, sa Peter Untersteiner, som härnäst siktar på derbykval med Isor Håleryd.
Ulf Stenströmers Pampalo tog hem klass I-finalen tillsammans med Björn Goop och i bronsdivisionen drog Cab Hornline längsta strået med sin tränare Per Lennartsson i sulkyn. På V75 betalade sju rätt 53 597 kronor. Sex rätt delade ut 500 kronor och för fem rätt fick man 49 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Henrik Sedin, NHL-stjärna- Royal FighterTomas Brolin, fotbollslegendar- NuncioBörje Salming, ishockeylegendar- NuncioFrank Andersson, brottningslegend..


Henrik Sedin, NHL-stjärna
- Royal Fighter

Tomas Brolin, fotbollslegendar
- Nuncio

Börje Salming, ishockeylegendar
- Nuncio

Frank Andersson, brottningslegendar
- Resolve

Patrik Sjöberg, f.d. världsmästare i höjdhopp
- Nuncio

Jessica Almenäs, programledare
- Nuncio

Ulf Elfving, radioprofil
- Propulsion

Henrik Rydström, fotbollsprofil
- On Track Piraten

Teddy Lucic, fotbollslegendar
- Royal Fighter

Kee Marcello, musiker
- Propulsion

Mattias Sunneborn, friidrottslegendar
- Propulsion

Ida Björnstad, TV4-reporter
- Magic Tonight

Magnus Jernemyr, handbollsproffs
- Nuncio

Tony Mårtensson, ishockeyproffs
- Call Me Keeper

Josefin Johansson, komiker
- Royal Fighter

Harald Treutiger, tv-profil
- Nuncio

Gert Fylking, radioprofil
- Propulsion

Brolle, musiker
- Nuncio

Niklas Jihde, flerfaldig världsmästare i innebandy
- Nuncio

Pär Johansson, teaterproducent
- Nuncio

Kristian Karlsson, OS-hopp i bordtennis
- Timoko

Magnus Wernblom, ishockeylegendar
- Royal Fighter

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-06-21 2017-06-21 Färjestad-4 Niclas Benzon 2140/4 B 5 13.1 146
2017-06-08 2017-06-08 Åby-3 Rickard Svanstedt 2660/4 C 3 16.6 106
2017-05-02 2017-05-02 Axevalla-7 André Eklundh 1640/8 B 4 14.5 47
2017-04-19 2017-04-19 Åby-9 Rickard Svanstedt 1640/5 C 1 11.7 133
2017-04-06 2017-04-06 Åby-4 André Eklundh 2140/6 C 4 13.7 43
2017-03-28 2017-03-28 Axevalla-3 André Eklundh 2140/12 A 5 13.5 50
2017-03-16 2017-03-16 Åby-9 André Eklundh 1640/4 C 1 11.8 111
2017-02-06 2017-02-06 Mantorp-5 Jorma Kontio 2140/11 C 2 14.8 128
2017-01-23 2017-01-23 Mantorp-1 André Eklundh 2140/7 C str
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-9 Rickard Svanstedt 2140/13 D 4 15.8 171
2016-12-22 2016-12-22 Åby-4 André Eklundh 2640/8 C 5 16.6 326
2016-12-12 2016-12-12 Mantorp-9 Jorma Kontio 2140/5 C 5 15.6 90
2016-12-01 2016-12-01 Åby-8 Carlos Söderström 2160/13 D 0 14.8 248
2016-11-09 2016-11-09 Åby-9 André Eklundh 2140/1 C 0 14.7 71
2016-10-28 2016-10-28 Örebro-9 André Eklundh 2100/8 B 6 14.0 120
2016-10-18 2016-10-18 Örebro-5 André Eklundh 2100/4 B 1 13.9 123
2016-10-05 2016-10-05 Åby-9 Carlos Söderström 2140/4 C 0 14.3 526
2016-09-27 2016-09-27 Axevalla-6 Rickard Svanstedt 2140/10 B 3 14.5 220
2016-09-15 2016-09-15 Åby-9 Carlos Söderström 2660/9 C 0 14.6 278
2016-09-06 2016-09-06 Axevalla-4 André Eklundh 2160/8 B 3 13.9 263
2016-08-18 2016-08-18 Åby-9 Carlos Söderström 1640/10 C str
2016-07-30 2016-07-30 Åby-7 Carlos Söderström 2140/1 B 1 14.1 21
2016-07-18 2016-07-18 Halmstad-6 Carlos Söderström 1640/6 B 5 13.5 241
2016-06-30 2016-06-30 Åby-9 Carlos Söderström 2140/11 B 0 15.0 754
2016-06-20 2016-06-20 Färjestad-5 Per Nilsson 2660/5 B 6 22.4g 139
2016-05-30 2016-05-30 Färjestad-2 Per Nilsson 1640/8 B 6 12.0 124
2016-05-17 2016-05-17 Axevalla-5 Carlos Söderström 2140/1 C 3 14.6 51
2016-05-09 2016-05-09 Halmstad-6 Carlos Söderström 2160/7 B 5 13.8 42
2016-04-14 2016-04-14 Åby-9 Carlos Söderström 2160/10 B 4 13.6 236
2016-04-02 2016-04-02 Åby-6 Carlos Söderström 2140/2 B 1 14.1 26
2016-03-23 2016-03-23 Åby-9 Per Nilsson 2140/9 D 5 13.1 747
2016-03-09 2016-03-09 Åby-8 Carlos Söderström 1640/3 C 0 13.4 587
2016-01-28 2016-01-28 Åby-4 Carlos Söderström 2640/3 D 5 18.0 222
2016-01-09 2016-01-09 Åby-9 1640/10 C 0 14.3 456
2015-12-15 2015-12-15 Axevalla-6 1640/6 2 15.0 29
2015-12-10 2015-12-10 Åby-5 2660/10 1 15.5 466
2015-11-26 2015-11-26 Åby-4 2640/3 4 16.4 268
2015-11-12 2015-11-12 Åby-9 1640/10 0 13.7 157
2015-11-01 2015-11-01 Åby-3 2140/3 1 13.7 67
2015-10-22 2015-10-22 Åby-5 2160/8 0 15.4 868
2015-10-13 2015-10-13 Axevalla-10 2140/3 6 15.7 481
2015-10-01 2015-10-01 Åmål-1 2480/2 6 15.3 218ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se