Tekno Filur travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Tekno Filur travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Tekno Filur har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2024-05-30 2024-05-30 Bergsåker-8 Marcus Lilius 2160/4 A

Nyheter för travhäst Tekno Filur


Hot'n Cold – varmt mot kallt. Det är ett av årets mest häftigaste travlopp.Fyra kallblod inledde från grund distansen 2140 meter, me..


Hot'n Cold – varmt mot kallt. Det är ett av årets mest häftigaste travlopp.
Fyra kallblod inledde från grund distansen 2140 meter, med 20 meter tillägg startade ytterligare fem kallblod och 400 meter bakom dessa jagade fem varmblod.
Möller Oda tog ledningen och svarade envetet när Tekno Filur, tränad av Jan-Olov Persson, ville ha samma position. Första varvet travades i 1-28-tempo samtidigt som dom jagande varmbloden öppnade i 1.16-fart. På sista långsidan så satte Tekno Filur tryck på ledaren och tog över på upploppet och vann helt ohotad. Varmbloden med Maesteraemon i täten hade massor av mark att ta in i sista sväng och det bet inte nämnvärt över upploppet och bästa varmblod blev Maesteraemon som sexa och var långt efter vinnaren.
- I dag tyckte jag inte att han tog tag i bettet de första 700 meterna och man måste ha honom i handen, det gjorde mig mest orolig. Han är inte som de bästa fyraåringarna, men han kommer att tjäna fina pengar, sa Marcus Lilius.
Segern i Hot'n Cold belönades med 70 000 kronor.

Ragnhild W.M. bäst i Norrland
100 000 kronor var segern värd i Norrländska Elitstoet för kallblod. Loppet vanns av Ragnhild W.M. som lotsades fram förträffligt av Jimmy Jonsson. Ragnhild W.M., tränad av Öystein Tjomsland, lever på sin styrka och varvet före mål valde Jimmy Jonsson att ta sig fram till ledande Vännfors Stjärna. Ove A Lindqvist bakom ledaren drog på rejält på sista långsidan och Ragnhild W.M. hade lite problem i den farten. I sista sväng fick hon upp tempot igen och över upploppet kunde Jimmy Jonsson sitta lugn och räkna in segermarginalen till ett par längder.
- Hon har gjort det fantastiskt bra. Hon är inte helt okomplicerad och hon har haft en fantastisk utveckling det sista året. I dag var hon nog bland det bästa hon varit och det är kul att hon börjat dämpa sig lite. Hon är ett av de bättre kallblods stona jag har kört, sa Jimmy Jonsson.

Spännande treåring
V64Xpress® delades mellan Umåker och Kalmar och på Kalmartravet visade stall Untersteiner upp en spännande treåring. Högreste Stens Rebell serverades ett perfekt lopp av Peter Untersteiner och avgjorde väldigt lätt när han väl fick upp farten och såg ut att ha en hel del krafter kvar.
- Han är faktiskt 1,75 över manken och det är ovanligt för en travhäst. Man har bra utsikt över fältet. Vi fick ett fint lopp och jag tror det är en plushäst och vi har gett honom tid med sina långa ben, sa Peter Untersteiner.
Omgångens enda överraskning kom på Kalmartravet. Stefan Persson körde ett prickfritt lopp med Brain Game och när luckan kom mitt på upploppet avgjorde han på ett par steg.
Sex rätt betalar 1 760 kronor, fem rätt 24 kronor. Ingen utdelning på fyra rätt och det betyder att det blir jackpot på måndag då V64 avgörs på Bergsåker.

Joakim Brundin, Kanal 75


Under torsdagskvällen kördes kvalen till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet i Östersund.Som så många gånger förr handla..


Under torsdagskvällen kördes kvalen till Svenskt Kallblodsderby och Derbystoet i Östersund.
Som så många gånger förr handlade det mycket om kallblods sportens dominanter Jan-Olov Persson och Öystein Tjomsland. Jan-Olov Persson hade hela 13 hästar med i kvalen, samtidigt som stall Tjomsland hade fem och fick med alla till final.
I den öppna klassen kördes två kvallopp och Jan-Olov Persson hade tio hästar med och fick med sju till final. Öystein Tjomsland hade en häst och Bore Mikkel imponerade stort och är hästen att slå i finalen.
Bore Mikkel var helt överlägsen sedan han fått ledningen in i första sväng då favoriten Juni Blixt galopperade. Väl i spets valde Tjomsland att dra på i ett högt tempo. På sista långsidan ökade försprånget och Bore Mikkel var ensam på upploppet och vann på vassa 1.23,1/2140 meter autostart. Bra som tvåa Envis och trea slutade överraskningen Lakafanten. Med till finalen även Blomsterprinsen, Järvsö Jop och Tekno Filur.
- Det här är en häst som verkligen har utvecklats, sa Öystein Tjomsland.
I det andra kvalet var Brolin favorit med Mats E Djuse. Allt gick planenligt från start och Brolin gled till ledningen. Efter 600 meter valde Per Linderoth att kliva fram utvändigt med stallkamraten Björs Balder. In på upploppet kopplade han greppet och vann lätt och blir att räkna med i finalen. Tvåa slutade Voje Dino före Brolin och med till finalen även Holms Pegasus, Svarte Petter och Tern Odin.
- Han är riktigt fin nu. Han har kommit väldigt bra och han har också blivit snabbare, sa tränare Persson.

Tjomslands duo imponerade
Lite fler hästar försökte ta sig till final i Derbystoet och det avgjordes i tre kvallopp. Öystein Tjomsland sitter i pole position med duon Siri Donna och Vega N.O.
Siri Donna fick trava utan skor för första gången och sprang lika lätt som en ballerina. Hon tog ledningen hur lätt som helst, släppte efter 400 meter till Åse Mona för att överta täten igen kort senare. Siri Donna fick bestämma i ett behagligt tempo och vann med krafter kvar. Tapper tvåa var stallkamraten Teknopuma som fick trava utvändigt. Åse Mona satt fast i rygg på Siri Donna som trea. Fyra och med till final Kattelbo Kajsa.
- Hon har alla kvalitéer. Hon har blivit väldigt kvick i benen sedan vi lättat henne och utvecklas mycket hela tiden, sa Öystein Tjomsland.
Lika lätt vann Vega N.O. Sedan Öystein Tjomsland körde till ledningen varvet före mål sedan andrahands favoriten Suså Ö.K. inte alls var med på noterna och fick släppa. Över upploppet var Vega N.O. helt överlägsen och fick med sig ytterligare tre norsk tränade hästar till finalen. Pave Faksa T.M., Christina K. och Suså Ö.K.
- Hon var väldigt bra. Starten gick väldigt sakta, men efteråt var hon fantastiskt fin. Hon har haft en våldsam utveckling på slutet, sa Öystein Tjomsland.
I det tredje kvalet skrällde det till. Jan Roar Mjölneröd kom igenom bra från start med Bol Lena och kom ner i rygg på ledaren. Knappa varvet före mål kunde Bol Lena överta taktpinnen och höll sedan undan för Öystein Tjomslands Nelson Helen som jagade utvändigt sista 800 meterna.
- Det var lite överraskande och det blev perfekt. Det klaffade maximalt, sa Jan Roar Mjölneröd.


Svenskt Kallblodsderby final
2140 meter autostart:

Häst – Tränare
1) Voje Dino (Jan Kristian Överdal)
2) Björs Balder (Jan-Olov Persson)
3) Bore Mikkel (Öystein Tjomsland)
4) Envis (Jan-Olov Persson)
5) Brolin (Jan-Olov Persson)
6) Blomsterprinsen (Jan-Olov Persson)
7) Järvsö Jop (Jan-Olov Persson)
8) Tekno Filur (Jan-Olov Persson)
9) Lakafanten (Line Bjölgerud)
10) Holms Pegasus (Alf Nordh)
11) Svarte Petter (Jan-Olov Persson)
12) Tern Odin (Bo Landgren)

Derbystoets final
2140 meter auto:

Häst – Tränare
1) Siri Donna (Öystein Tjomsland)
2) Vega N.O. (Öystein Tjomsland)
3) Bol Lena (Jan Roar Mjölneröd)
4) Pave Faksa T.M. (John Mogset)
5) Christina K. (Thor Borg)
6) Åse Mona (Merete Viksås)
7) Dhyana S. (Robert Skoglund)
8) Suså Ö.K. (Jens Kristian Brenne)
9) Teknopuma (Öystein Tjomsland)
10) Nelson Helen (Öystein Tjomsland)
11) Kattelbo Kajsa (Oskar Kylin Blom)
12) Rina C.K. (Sverre Hjörneröd)

Joakim Brundin, Kanal 75


 Midsommaraftonens V64® avgjordes på Hagmyren och de allra flesta kuponger hade singelstreck i den första avdelningen.Anledningen till det s..


 Midsommaraftonens V64® avgjordes på Hagmyren och de allra flesta kuponger hade singelstreck i den första avdelningen.
Anledningen till det stavades Margareta Tooma. Segermaskinen från Daniel Redéns stall var lika pålitlig som ett schweiziskt urverk. Jättefavoriten fick förvisso göra sista varvet utvändigt utan rygg men kunde till slut vinna helt ohotad. Det här var den 15:e raka segern för stoet, som var streckad på hela 89 procent av insatsfördelningen.
– Hon vet var mållinjen är, hon gör inte mer än hon behöver och det är en bra egenskap. Vi tar väl ett lopp i taget med henne så får vi se när ett passande lopp dyker upp. Det enda jag inte vill är att resa för långt, för hon blir lite hetsig på bussen. Kapaciteten besitter hon, jag har inte börjat ”trycka” henne i jobben ännu så vi får väl börja vässa henne nu och se om vi ska kasta in henne i något tuffare lopp, sa Daniel Redén.

Wittgenstein fortfarande obesegrad
På tal om hästar som radar segrar. Tomas Pettersson och Jenni Åsberg har något extra i Wittgenstein.
Fyraåringen är alltjämt obesegrad och ståtar numera med fem raka segrar. Trots att det rörde sig om årsdebut avgjorde Wittgenstein säkert i slutstriden av stayerloppet.
Jan-Olov Persson-tränade Läckra Lukas hade en riktig höjdardag på Hagmyren.
Inför fredagen var hästen segerlös på 17 starter – några timmar senare stoltserade fyraåringen med två raka. Det efter att ha hemfört såväl försök som final av Hallsta Lotus lopp. Stallkompisen Tekno Filur vann det andra försöket, för att sluta trea i finalen.
Favoritseger även i Faksen J:rs lopp.
Kalmar såg morsk ut i ledningen och släppte ingen av motståndarna nära, när han för sin tränare Henrik Svensson länsande undan från ledningen.
Daniel Wäjersten avslutade kupongen. Miss Mighty var överlägsen från tätpositionen.
V64® blev inte någon särskilt svårlöst rebus. 6 rätt betalade 1249 kronor och 5 rätt 31 kronor.
Ingen utdelning för fem rätt vilket innebär jackpot när det tävlas i Skellefteå på lördagskvällen.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


V64® avgjordes på Gävletravet på torsdagskvällen och mest intresse tilldrog sig kampen om kuskchampionatet. Mats E Djuse hade en seger..


V64® avgjordes på Gävletravet på torsdagskvällen och mest intresse tilldrog sig kampen om kuskchampionatet. Mats E Djuse hade en seger och fler andraplatser tillgodo före hemmatränaren Oskar Kylin Blom innan tävlingarna drog igång.
Det blev riktigt dramatiskt då Oskar Kylin Blom verkligen upp till en rejäl fight med att vinna tre lopp med i tur och ordning Winchester, Staro Onyourmarks och Mitzy Gold.
Mats E Djuse vann med Tekno Filur och Ares Face och det var i årets sista lopp som det avgjordes. Kylin Bloms Aya Face såg ut som en vinnare då hon plötsligt galopperade i ledningen 700 meter före mål. Nu stod bägge på 25 segrar vardera och Djuse vann på fler andraplatser.
- Det känns jättebra att det gick vägen. Jag har haft marginalerna på min sida, sa Djuse.
Detta är Mats E Djuse sjätte banchampionat för året, sedan tidigare är han segerrikast på Dannero, Hagmyren, Hoting, Solänget och Bollnäs.
Oskar Kylin Blom var inte alltför nedslagen trots den snöpliga förlusten. Han har haft ett bra år igen och tog hem tränarchampionatet för andra året i rad.
V64-omgången bjöd inte på några överraskningar. Sex rätt betalar 306 kronor, fem rätt 7 kronor, det blir ingen utdelning på fyra rätt vilket betyder att det blir jackpot på Mantorp måndagen den 2 januari.

Joakim Brundin, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-22 2022-12-22 Gävle-5 Mats E Djuse 2140/2 C 1 31.6g 50
2022-12-09 2022-12-09 Bollnäs-3 Mats E Djuse 2140/5 C 0 g 95
2022-11-24 2022-11-24 Rättvik-1 Mats E Djuse 1640/1 C 5 30.8g 33
2022-10-21 2022-10-21 Romme-4 Mats E Djuse 2140/5 B 7 31.0 60
2022-10-02 2022-10-02 Hagmyren-5 Mats E Djuse 1660/6 C 4 30.8g 45
2022-09-12 2022-09-12 Romme-3 Mats E Djuse 1660/14 A 0 g 15
2022-08-21 2022-08-21 Hagmyren-8 Mats E Djuse 1660/10 B 2 32.8 15
2022-08-16 2022-08-16 Bergsåker-8 Mats E Djuse 2160/7 B 1 32.5 14
2022-08-10 2022-08-10 Bollnäs-7 Ove Berglin 2140/2 D 1 34.0g 18
2023-10-11 2023-10-11 Bergsåker-2 Marcus Lilius 2140/4 A 2 27.1 85
2023-09-12 2023-09-12 Bergsåker-5 Marcus Lilius 2160/8 A 5 29.1g 83
2023-08-25 2023-08-25 Bergsåker-10 Marcus Lilius 2140/7 B 3 26.9 30
2023-08-11 2023-08-11 Umeå-8 Marcus Lilius 2140/4 B 1 27.9 22
2023-08-04 2023-08-04 Östersund-7 Kajsa Frick 2140/8 D 0 25.4 1148
2023-07-20 2023-07-20 Östersund-7 Marcus Lilius 2140/1 C 6 25.5 806
2023-06-23 2023-06-23 Hagmyren-4 Marcus Lilius 1640/7 A 1 27.5 52
2023-06-13 2023-06-13 Gävle-6 Marcus Lilius 3180/8 A 5 28.8 42
2023-06-05 2023-06-05 Hagmyren-1 Marcus Lilius 2640/5 A 1 29.5 43
2023-05-19 2023-05-19 Romme-8 Kajsa Frick 2140/6 C 0 28.1g 372
2023-05-12 2023-05-12 Bergsåker-7 Mats E Djuse 1660/12 A 8 27.5g 48
2023-04-17 2023-04-17 Bergsåker-3 Mats E Djuse 2640/1 A 2 29.4 43
2023-03-14 2023-03-14 Bollnäs-2 Mats E Djuse 2640/1 C 3 30.8g 25
2023-02-03 2023-02-03 Bollnäs-7 Mats E Djuse 2160/8 C 2 30.7 28
2024-05-18 2024-05-18 Gävle-6 Örjan Kihlström 2140/2 B 0 g 111
2024-04-13 2024-04-13 Bergsåker-8 Rikard N Skoglund 2160/3 D 8 25.9g 267
2024-04-05 2024-04-05 Bollnäs-5 Marcus Lilius 1640/2 A 1 26.3 102
2024-03-17 2024-03-17 Östersund-9 Marcus Lilius 2140/6 C 0 34.1g 31
2024-02-08 2024-02-08 Gävle-7 Marcus Lilius 1640/3 C 3 26.5g 44
2024-01-19 2024-01-19 Gävle-3 Marcus Lilius 2140/1 A 2 28.1 61ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se