Teaser travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Teaser travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Teaser har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Teaser har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Teaser


 2023 har utvecklats till ett kanonår för Mattias Djuse.Senast i helgen lade stallet beslag på en ny storloppstriumf när familjeä..


 2023 har utvecklats till ett kanonår för Mattias Djuse.
Senast i helgen lade stallet beslag på en ny storloppstriumf när familjeägda A Teaser skrällvann den korta E3-finalen för ston – före stallkamraten Larah Westwood.
Stallet har redan tangerat fjolårets resultat och är det sjunde vinstrikaste i landet hittills i år. Men året är förstås väldigt långtifrån över. Under tisdagen avgörs en av årets viktigaste tävlingskvällar på Jägersro. Uttagningarna till Svenskt Travderby, fyraåringarnas främsta mål, förgylls med V75®.
Mattias Djuse har en av hästarna som benämns som förhandsfavoriter.
6 Hustle Rain (V75-2) slutade tidigare i år fyra i Kungapokalen men fick sin efterlängtade stora seger när han senast vann både försök och final i Sprintermästaren.
– Han har bara känts fin efter Sprintermästaren. Vi har tränat på, han har fått ganska så rejäla träningsjobb och att han inte startat sedan dess har varit helt enligt vår plan, berättar Mattias.

Möter bra hästar – men är optimistisk
Hustle Rain visade framhovarna redan i fjol som treåring och var bland annat med i uttagningarna till såväl kriteriet som Breeders’ Crown, men lyckades då inte ta sig till någon final. I år, som fyraåring, tycks den mörka Raja Mirchi-sonen ha tagit ett extra kliv.
Har hästen utvecklats mycket i år, tycker du?
– Det har han väl, men han var ju bra redan i fjol. Det var bara det att det mest strulade i försöken till de större loppen så han fick inte med sig speciellt mycket. Annars tycker jag det här har varit en bra häst hela tiden.
Nu är det uttagning till derbyt, som sagt.
Finalen, som har två miljoner kronor i förstapris, körs den 3 september. För att få en plats i finalen gäller det att vinna, eller vara tvåa, på tisdag. Hustle Rain, som körs av Magnus A Djuse, lär få favoritskapet i sin uttagning och med tanke på den startsnabbhet som hästen visade senast i Sprintermästaren är taktiken nog ingen vild gissning.
– Det är säkert planen för Magnus, att försöka komma till ledningen, säger Mattias som fortsätter om sina tankar kring loppet:
– Det är klart det är spännande. Han möter förstås bra hästar, så det ska det vara i den här typen av lopp, men vår häst är bra också och vi är optimistiska inför det här. Han har visat att han tillhör de bästa i kullen och vi hoppas och tror att han gör ett lika bra lopp som han gjort i alla tidigare starter i år.

Kayla tar sikte mot ny årgångsfinal
Även inför stundande uttagningar till Derbystoet har stallet ett hett kort.
10 Kayla Westwood (V75-4) tillhör de mer meriterade tjejerna i kullen, var trea i oaks i fjol och sedan även finalist i Breeders’ Crown. I år knep hon silvret i Drottning Silvias Pokal och var därefter fyra i Stosprintern. Högst pålitlig i de stora årgångsfinalerna alltså, men senast när det kördes uttagningar till Stochampionatet tröttnade Kayla Westwood från ledningen.
– Ja, hon var ju alldeles för laddad då. Det loppet kan man nog bara glömma; det går inte att ligga på som hon gjorde, då orkar man inte hela vägen. Allt verkar bara bra i jobben och läget behöver inte vara fel. Hästen fungerar väl som bäst när hon får gå i ryggar, så det där kan nog lösa sig ganska så bra.
Hon är med och slåss om en finalbiljett igen?
– Visst är hon det. Hon brukar ju kvala in till de stora årgångsloppen och vi hoppas på att hon gör det igen. Hon tävlar barfota runt om igen nu och det är hennes optimala balans.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Rommetravet var värd för lördagens V75® där E3-finalerna över kort distans stod i fokus. Tomas Malmqvist visade upp sin Fiftyfour i..


Rommetravet var värd för lördagens V75® där E3-finalerna över kort distans stod i fokus. Tomas Malmqvist visade upp sin Fiftyfour i ett bländande skick och via en grym avslutning spurtade han ner storfavoriten Expo Wise As och alla de andra i finalen för hingstar och valacker. Fiftyfour blev i fjol framröstad som Årets Tvååring efter att ha vunnit de största loppen och sprungit in 2,3 miljoner kronor. Det här var hästens blott tredje start för året och han levererade en fenomenal insats i händerna på Ken Ecce och tog sin andra raka seger. Efter att ha inlett på innerspår hittade Ken Ecce ut i fjärde par utvändigt efter 600 meter. Detta samtidigt som tempot var högt framme i täten, där Vegas Wania blåste till ledningen och när storfavoriten Expo Wise As kom fram och ställde frågan efter ett drygt halvvarv, svarade Magnus A Djuse resolut ledningen. Tätduon varvade på 1.10 och när Epsom As angrep i tredjespår dryga halvvarvet kvar, fick han Fiftyfour med i släptåg. I utgången av sista kurvan kastade Ken Ecce loss sin stjärna som fick full anfallsorder, och i ett nafs sprintade Fiftyfour förbi de övriga och kopplade greppet mitt på upploppet. Segertiden blev det nya löpningsrekordet 1.10,8/1640a och förstapriset var en miljon kronor när Ken Ecce bjöd på en segergest kort före mål.
– Fy fan vilken häst alltså. Det gick fort där framme och dom varvade på 1.10. Efter 600 meter kunde jag komma ut i andraspår och jag fick en bra feeling in i sista sväng. Han är bättre än de andra och har viljan och tekniken som gör honom så bra. Han vill vara först den här hästen och han tycker om att tävla. Det är den klart bästa hästen jag har kört. En fantastisk individ, sa Ken Ecce.

Gocciadoro besviken över storfavoriten – ”Kan vara sjuk”
Tvåa i mål blev en sylvasst spurtande Frank S.H. för Fredrik Persson. Trea blev S.G.Dracarys tillsammans med Örjan Kihlström som kom fram på innerspår den sista biten.
– Han gick jättebra. Det blev ett struligt lopp men hästen gjorde det jättebra, kommenterade Örjan Kihlström.
Däremot var Alessandro Gocciadoro besviken över Expo Wise As som stumnade den sista biten och blev femma i mål. Detta efter att temporärt kopplat greppet när hästarna svängde in på upploppet.
– Jag trodde att vi skulle få ledningen efter femhundra meter men Magnus ville köra i ledningen. De sista 200-300 metrarna var han trött. Jag tror kanske att han kan vara sjuk. Vi får kolla upp honom, sa Alessandro Gocciadoro.

Dubbelt Djuse och familjelycka i E3-finalen för ston
Det blev familjelycka i vinnarcirkeln efter att A Teaser skrällvunnit E3-finalen för ston. Tränaren Mattias Djuse hade fyra hästar med i loppet, och lade beslag på de två första platserna. Först i mål var A Teaser som spurtade till seger för Erik Adielsson och precis på mållinjen tog sig förbi Larah Westwood och storfavoriten Kinglet Bird. Detta efter att ledande Kinglet Bird fått press i ledningen av utvändige Esmeralda Bez som sett till att tempot hållits uppe. I rygg på ledaren satt A Teaser och i andra par utvändigt Larah Westwood. Den sistnämnda tog sig fram utvändigt om ledaren i sista sväng, och samtidigt fick A Teaser chansen vid upploppets början. Över målrakan kom tre hästar stormande sida vid sida den sista biten och precis före mål hann A Teaser förbi stallkamraten Larah Westwood. Segertiden blev det tangerande löpningsrekordet 1.10,9/1640a och förstapriset var en miljon kronor.
Vid sidan av banan stod en rörd tränare Mattias Djuse efter att familjehästen A Teaser vunnit, som ägs och är uppfödd av hans mamma och pappa (Hästshopen i Östersund AB).
– Det här var häftigt. En riktig dröm. Hon är en ”gratishäst” som vi har haft i träning hela tiden. Jättekul för mamma och pappa, sa Mattias Djuse.

”Jag får ge hästen all heder”
Segerkusken Erik Adielsson strödde superlativer över A Teaser.
– Jag får ge hästen all heder att hon fixade en sidoförflyttning och ändå kunde accelerera inne på upploppet. Hon öppnade även väldigt kvickt och visade fin uppfattning i starten. Jag visste inte hur mycket Örjan och Magnus hade att åka med samtidigt som min häst kändes jättefin. Det var en lättsam häst att köra, sa Erik Adielsson och berömde även tränaren Mattias Djuse som fortsätter att fira stora framgångar.
– Jag tycker att Mattias resultat talar för sig själva. Han har 125 hästar träning och det är otroligt att han har tagit de här stegen som han har gjort mest hela tiden, sa Adielsson.
Örjan Kihlström var nöjd med Kinglet Bird som alltså blev trea och knappt slagen.
– Hon gick jättebra och fick en lite het häst på utsidan så det blev tufft men hon kämpade på jättebra.

Revansch för Gocciadoro i Guld
Om Alessandro Gocciadoro var besviken efter Expo Wise As i E3-finalen, så fick Italienaren snabb revansch redan i loppet efter, tillika Gulddivisionen, med Charmant De Zack. Hästen var lysande vid en överlägsen seger på Solvalla näst senast, men inte riktigt lika vass gången efter. Nu var han sannerligen tillbaka i gott slag igen när han via en strålande långspurt plockade ner ledande Global Badman som fått bestämma i täten. Segertiden blev imponerande 1.11,8 över 2640 meter med autostart.
– Han var super och de sista 600 metrarna gick fort. Jag är så glad över hästen, sa Alessandro Gocciadoro som även avslutade V75 genom att vinna med favoriten Don’t Say Gar som var överlägsen från ledningen och därmed blev det en dubbelseger för Alessandro Gocciadoro.

Styrkeuppvisning av Fredde B:s Matiere
Matiere och In Love Mearas har mött varandra tre gånger i rad. I den första starten vann In Love Mearas och senast var det Matieres tur att spurta till seger i Visby. Nu tog Fredrik B Larsson fram ett annat vapen ur hästens arsenal – och vann på ren styrka. In Love Mearas öppnade snabbt till ledningen från springspåret för Örjan Kihlström. Men han fick tidigt Matiere på utsidan och Fredrik B Larsson såg till att hålla tempot uppe. Han pressade på utsidan med sin häst och första varvet travades efter snabba 1.12,5. Tätduon drog ifrån de övriga fältet och det utmynnade i en härlig duell på upploppet mellan de båda. Men Matiere var den starkaste den här dagen och kopplade greppet på In Love Mearas. En mycket imponerande insats där segerstriden blev strålande 1.12,1/2140 meter i voltstart.
– Jag hade en plan att jag inte ville låta Örjan häst, som är bra, få bestämma för mycket i ledningen. I så fall tror jag att det hade blivit svårt att slå honom. Det här var min taktik att vinna loppet att lägga press och hålla lite tryck på honom hela vägen. Jag litade på min häst och han har utvecklats otroligt bra. Han är otroligt stark och löpärlig, berömde Fredrik B Larsson.
I den andra avdelningen på V75 fick favoriten Great Time Trot bestämma i ett moderat tempo i ledningen. Men han kunde inte freda sig mot Jobpost och Erjon som kom farande över upploppet. Det var bröderna Djuse som gjorde upp och det längsta strået drog Mats E Djuse med Jobpost som höll undan före Ejon och Magnus A Djuse. Segertiden för den Jörgen Westholm-tränade fyraåringen blev 1.13,8/2640a.

Lennartsson skrällde
I den femte avdelningen, tillika Bronsdivisionen, kom favoriten Lindymusclemania tidigt till ledningen i utgången av den första kurvan. Han fick sedan bestämma tempot och många trodde nog på seger när hästarna svängde in på upploppet. Men då kom Corazon De B. farande för Per Lennartsson som serverat sin häst en fin resa i andra par utvändigt. Segergreppet kopplades kort före mål och skrällen för hästen var ett faktum. Han var spelad till fyra procent av insatsfördelningen på V75.
Den hästen var en bidragande orsak till att sju rätt på V75 gav 5 011 950 kronor. Sex rätt betalade 8359 kronor och fem rätt gav 407 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Söndagen går i unghästarnas tecken på Solänget med fyra uttagningslopp i Breeders’ Crown på Grand Slam 75-kupongen.Solval..


Söndagen går i unghästarnas tecken på Solänget med fyra uttagningslopp i Breeders’ Crown på Grand Slam 75-kupongen.
Solvallatränaren Mattias Djuse har fyra hästar till start. I loppet för treåriga ston kommer hans kanske bästa chans.
A Teaser är uppfödd och ägd av pappa Anders Djuse som döljer sig bakom pseudonymen ”Hästshopen i Östersund AB”.
Senast stoet var ute blev det seger i ett Margareta-lopp på Solvalla med 300 000 kronor i förstapris. Rikard N Skoglund kom fram i andraparet utvändigt från ett bakspår den gången och stoets slutstöt bet verkligen.
A Teaser lyftes ut på den sista bortre långsidan och blixtrade till ledningen och klev undan till seger.
– Det var lite extra att se henne vinna på det där sättet. Att hon skulle vara så snabb hade jag kanske inte räknat med. Men hon hade ju visat bra fart tidigare och avslutade exempelvis bra gången innan till en tredjeplats. Så det kändes som att hon varit på rätt väg, säger Mattias Djuse.
På söndag blir hon en av favoriterna Breeders’-uttagningen för treåriga ston, tillika det sjätte loppet i GS75. Läget är bra med ett femtespår bakom bilen.
Anders Djuse är pappan till de framgångsrika bröderna och driver hästshopen inne på Östersundstravet. Han bor kvar i Östersund med pojkarnas mamma Maj-Britt.
– Pappa Anders hade mamman till den här (Escada Arvells) som han tog fyra föl på. För dagen har han ingen häst och A Teaser blir sista avkomman på ett tag. Han äger inga fölston alls nu, säger Mattias.

Sparade tussar kommer till pass?
Magnus A Djuse kör på söndag och stallet taxerar vinstchansen som ganska god.
– Utrustningsmässigt kör vi som senast då vi hade lättat henne i balansen och satt i ett par rycktussar för första gången, Men de ryckte vi aldrig. Rycktussarna får sitta på igen. Det handlar om en fin travare som har gjort det bra hittills, det är franskt i henne och hon har bra styrka helt enkelt. Allt verkar bra och vi får hoppas på en liknande prestation igen.
I samma lopp har du 8 Laiza Westwood (GS75-6) till start som ska köras av Carl Johan Jepson. Laiza årsdebuterar efter att ha varit struken dubbla gånger i år på grund av förkylning och problem med en hovböld. Formen?
– Det har varit smågrejer bara. Men hon har tränat rätt starkt hela vintern och gått ett lite tuffare jobb inne på Solvalla inför det här som jag var nöjd med. Hon kändes stark och rejäl och verkar ha tagit till sig.
Laiza Westwood var tvåa i Silverstoet på Axevalla i november vilket blev hennes sista start inför vinteruppehållet. Pearl Lane blev för svår men Laiza Westwood var klart bra bakom favoriten den gången.
– Det känns som att träningen i vinter gjort att hon tagit ett steg till i utvecklingen. Läget är lite tråkigt och jag vill att hon får ett snällt lopp i comebacken och att kusken kör lite inför framtiden.
I Breeders’-loppet för fyraåriga ston (GS75-2) gör 9 Carbonfiber årsdebut efter en säsong som inbringade 576 000 kronor. Var står hon?
– Hon gick ju väldigt bra i fjol och var bland annat med i Oaks-finalen där hon blev fast med krafter. Helt klart har hon visat riktigt fin kapacitet. Det är en annan som tränat rejält hela vintern och jag tror att hon gör ett bra lopp direkt. Carbonfiber kommer bra förberedd som det känns och gör nog ett bra lopp utan att vara på topp. Spår nio är ett jättebra läge. Hon är inte så snabb ut ändå. Balansen vill jag klura lite på till på söndag, kanske blir det barfota fram vilket är det optimala.
Slutligen då 3 Maco Toro i de treåriga hingstarna och valackernas lopp (GS75-4). Avslutade starkt från kön i Margaretas tidiga unghästserie senast och har fem starter bakom sig i år. Maco Toro måste du vara nöjd med?
– Ja, han har börjat lovande och har svarat för fina lopp hela tiden. Det är en effektiv häst. Hur han är från start har nog inte visat sig ännu. Han har öppnat skapligt någon gång men det finns rätt mycket fart i honom. Så om kusken vill lägga upp det på det sättet borde han kunna rassla iväg riktigt bra. Inga ändringar där.
Kan du bestämma dig för bästa söndagschansen?
– Både A Teaser och Maco Toro har varit igång och startat och de borde ha bäst chans. De andra två gör årsdebuter och fick ju sämre lägen också.

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvalla delade på V86 med Bergsåker och på huvudstadsbanan tillägnades kvällen nyligen bortgångna Margareta Wallenius-Kleberg..


Solvalla delade på V86 med Bergsåker och på huvudstadsbanan tillägnades kvällen nyligen bortgångna Margareta Wallenius-Kleberg. Samtliga avdelningar på det som var hennes hemmabana utgjordes av Margaretas Tidiga Unghästserie för tre- och fyraåringar och det bjöds på många fina prestationer. En av dem stod Stefan ”Tarzan” Melander-tränade Delicious Maker för då hon efter en slutrunda i tredjespår skrällde i loppet för fyraåriga ston.
- Det var första gången jag körde henne men ”Tarzan” sa att hon var i bra ordning och att han hade en bra feeling. Det hade jag också ända tills hon kopplade grepp lite för tidigt och sedan bromsade till och ville vänta in de andra. Men sedan visade hon vilken härlig häst hon är och stack undan enkelt, sa Carl Johan Jepson.

Segspurt till målfotoseger
Det var ytterst nära att Stefan Melander även fick räkna in segern i de fyraåriga grabbarnas avdelning, och då hade inget system prickat in alla rätt på V86. Men i sista steget fick hans Xanthis Hilton sträcka vapen mot andrahandsspelade Barack Face, som spurtade till målfotoseger tillsammans med sin tränare Adrian Kolgjini.
- Det var i princip det första lopp han fick i kroppen den här säsongen och det var därför han hade lite svårt att växla tempo på upploppet. Det var en ”segspurt” i dag men speeden kommer, sa Jägersrotränaren.

Treåriga skrällar
Avdelningen för treåriga hingstar och valacker var stängd vid 300 000 kronor intjänat, samma summa som står på segercheckarna i Margareta-loppen, och den nätta summan spurtade 14-oddsaren Global Etalon hem sedan han med Jorma Kontio bakom sig fått fritt spurtutrymme från tredje par invändigt.
- Helt fantastiskt! Jag tror att den här är rätt så bra, sa hästens tränaren Fredrik Wallin.
I loppet för treåriga ston, som var stängt vid samma belopp som för de jämnåriga grabbarna, visade sig Mattias Djuse-tränade sexprocentare A Teaser starkast, och framför allt snabbast, när hon väl understödd av Rikard N Skoglund speedade förbi ledande favoriten Kitty Mearas in i slutkurvan och därefter höll undan till seger.
- Det är populärt nu att man ska ta det lugnt när man styr på på långsidan, men jag tyckte att jag hade så fint drag i hästen och jag ville utnyttja det och inte ta det lugnt i svängen. Hon är väldigt snabb, sa Rikard N Skoglund.

Blickar mot storloppen
Övriga lopp ingående i V86 avgjordes på Bergsåker och där bar Gooner omgångens tyngsta favoritskap. Det stod han pall för då han pilade till ledningen och sprintade undan till mycket enkel triumf.
- Vi siktar självklart mot något större lopp i sommar. Vilket vet jag inte men han hör hemma där, sa hästens tränare och kusk Daniel Wäjersten.
Resterande avdelningar vanns av Mikael Björklunds Kaksi (Jan-Olof Johansson), Catarina Hedlunds Shehuntyoudown (Emilia Leo) och Jörgen Westholm-tränade Rio Alta Wine (William Ekberg).
På V86 delade åtta rätt ut 1 397 382 kronor, sju rätt 10 331 kronor och sex rätt 638 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Lena Åström och maken Anders Nilsson köpte Alva Sisu som tvååring 2013 tillsammans med några vänner och satte hästen..


Lena Åström och maken Anders Nilsson köpte Alva Sisu som tvååring 2013 tillsammans med några vänner och satte hästen i proffsträning.
Efter några säsonger tog hon över hästen och började träna själv. Lena Åström har haft travhästar hela livet och tränarlicensen är knuten till Umåkers travbana som bara ligger några kilometer från huset i byn Stöcksjö.
Hon har alltid haft svårt att göra sig av med familjemedlemmarna. När Alva Sisu - som hållit sig fräsch ända till säsongen som nioåring- nyligen fick en skada i ett gaffelband blev goda råd dyra.
- Det var hemskt att göra sig av med henne men tävla vidare efter skadan ville vi inte att hon skulle göra. Hon fyller ju tio nästa år. Jag försökte sälja henne som avelssto eftersom hon har fin modersstam. Men meriterna saknas ju. Då lovade jag bort henne till stuteri Broline i stället där jag känner folk och vet att hon kommer att få det bra, säger Lena.

Retsamt god doft
Alva Sisu luktar gott tycker hingstarna. Hon fungerar som ett så kallat teasersto och välkände avelshingsten Googoo Gaagaa från USA är en i raden av herrar som tänts upp av dofterna av det brunstiga stoet i veckan innan det varit dags att hoppa upp på bocken.

Sparkar inte bakut
Ett språng på bocken ger många doser sperma som insemineras i väntande ston. Att betäcka på naturlig väg görs nästan inte på den här nivån med tanke på skaderiskerna.
- Alva Sisu är jättesnäll och det visade sig att hon inte har sparkat bakut heller mot killarna, säger Lena Åström.
Att ställa sig helt utan häst i Stöcksjö gick inte för familjen som fick ett sug direkt.
Ny i stallet sedan en tid är Gatelink, ett sjuårigt sto paret köpt av Bodentränaren Hanna Olofsson som nyligen vann ett V75-lopp i Uleåborg i Finland.

Mikael Wikner, Kanal 75


Energetic ropades in på kriterieauktionen 1998 av Stefan Hultman för 220 000 kronor åt stall Evorna, något som i efterhand skulle visa si..


Energetic ropades in på kriterieauktionen 1998 av Stefan Hultman för 220 000 kronor åt stall Evorna, något som i efterhand skulle visa sig påverka utvecklingen för hela den svenska travsporten.
- Det var Jonas Klebergs fru Eva som ville köpa en häst ihop med en väninna, men prislappen var inte tänkt att hamna över 120 000 kronor. Jag ville verkligen ha Energetic och trodde inte att han skulle bli så dyr, men Peter Untersteiner ropade emot mig…, minns Stefan Hultman som då knappast kunde ana att köpet på sikt skulle göra honom till en av landets mest framgångsrika travtränare genom tiderna.
- Jag var väldigt nervös när jag kom till stallet och skulle förklara att jag betalat dubbelt så mycket som jag hade mandat för. Jag föreslog att vi skulle dela upp hästen i andelar, men de ville behålla hela, fortsätter Hultman och förklarar hur Energetic kom att lägga grunden till det grönvita travimperiet på Ekerö som skulle sätta så stora avtryck med bland annat Prix d’Amerique-vinnaren Maharajah och dennes nu framgångsrika avkommor.
- Hade jag inte gått över min limit på Energetic så hade aldrig Travkompaniet kommit till, det är jag säker på. Det var hans framgångar som gjorde att Eva och framförallt Jonas Kleberg blev genuint intresserade av travhästarna på Menhammar. Och hade de inte bildat Travkompaniet så hade Maharajah aldrig funnits och min karriär skulle ha sett väldigt annorlunda ut.

Tre Prix d’Amerique och två elitlopp
Energetic visade omedelbar talang och etablerade sig i kulltoppen som treåring då han slutade tvåa i såväl korta E3-finalen som Svenskt Travkriterium. Den största segern kom året efter då han hemförde Breeders’ Crown-finalen på Axevalla, också det i händerna på Örjan Kihlström.
- Det är mitt absolut bästa minne med honom. Både jag och ägarna var så lyckliga efteråt, det var min första riktigt stora seger.
Hästen fortsatte att tävla framgångsrikt som äldre och tog hem SM på Åby som femåring. Därpå nåddes de största framgångarna på fransk mark där hästen som sexåring slutade femma i Prix d’Amerique.
- Det var en riktig hårding på tävlingsbanan. Det är inte många hästar som startat i Prix d’Amerique tre gånger och varit med i Elitloppet två gånger. Samtidigt var han världens snällaste och mysigaste i stallet, säger Stefan Hultman.

Hjälpte till in i det sista
Energetic avslutade karriären i Finland där han skulle stå som avelshingst, men det blev bara ett fåtal avkommor med stoet Maryland Rose som den främsta, med 31 371 euro insprunget i hemlandet.
- Hästen hade bara en testikel, det gjorde att han hade svårt att få stona dräktiga. Istället fick han återvända till Menhammar och gå sina sista år på samma marker som han föddes. Han användes som ”teaser” åt märrarna, för att se vilka som var brunstiga. Det måste till en väldigt snäll och klok hingst för att klara ett sådant jobb, och Energetic var perfekt för det.
- Det är en häst som jag aldrig kommer att glömma, han ligger i mitt hjärta och jag är väldigt glad att han fick ett så långt och lyckligt liv. Det är något man vill unna sina hjältar, säger Stefan Hultman.
Totalt tjänade Energetic 7 531 248 kronor med 21 segrar på 130 starter.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-08-18 2016-08-18 Skellefteå-10 Peter Wikström 2140/7 C 0 19.6 68
2016-07-26 2016-07-26 Skellefteå-2 Lucas H Vikström 2140/9 D 7 16.9 207
2017-05-09 2017-05-09 Skellefteå-9 Peter Wikström 2140/1 D 0 g 829
2017-04-13 2017-04-13 Boden-3 Peter Wikström 2140/5 B 7 20.0 131



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se