Target Kronos travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Target Kronos travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Target Kronos har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Target Kronos har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Target Kronos


Fredagens V75 avgjordes i Danmark på travbanan i Århus som är speciell eftersom man tävlar i högervarv. Robert Bergh var en av f&arin..


Fredagens V75 avgjordes i Danmark på travbanan i Århus som är speciell eftersom man tävlar i högervarv. Robert Bergh var en av få svenska gäster och i V75-3 visade Åbykusken att han kan vara en mästerlig taktiker i travloppen när han gjorde allt rätt bakom Enjoy Day. Efter att varv så laddade Bergh rejält mot ledningen där betrodde Fast Track satt bekvämt med rutinerade Birger Jörgensen. Men Fast Track hade värmt dåligt och Jörgensen uttryckte sig bekymrat före loppet, dansken kunde inte heller svara när det svenska ekipaget forcerades mot spets. Väl i ledningen höll sedan Enjoy Day undan före jätteskrällen Hurricane Bosoeve.
- En jättefin häst, vi ligger väl lite efter på inkörda, men talangen finns ju där och nu har han mognat på bra. Det är kul att kunna fixa en sådan här dag för han ska till Frankrike och det blir sådana här utmaningar där, sa Robert Bergh om vinnaren.
Högervarv och Århus snäva svängar är en utmaning, inte minst för de kuskar och hästar som inte är vana vid den speciella danska travbanan.
- Högervarv är lite småsaker man måste tänka på, däremot den här svängen är speciell och det gäller att ha bra kontakt med hästen för att lösa det och att hästen har en bra dag, för har de en lite sämre dag då blir de synade, sa Robert Bergh.

Hattrick till Tyskland
Tyske tränaren Victor Gentz, 28, var kvällens kusk på travbanan i Århus och vann tre V75-lopp.
I V75-1 blev det seger sedan Victor Gentz fått lucka invändigt med Iron Steel när ledaren Twilight D brutit ut på upploppet. Lutfi Kolgjini-tränade Rushmore Face blev trea.
Resultatet dröjde lite sedan domarna tittat extra så att allt gick rätt till på upploppet. Förutom att ledaren bröt ut ett spår så vinglade även vinnaren Iron Steel ut i banan mitt på upploppet och störde A Delicious One.
Victor Gentz andra seger inom V75-spelet blev en enkel spetstriumf i V75-5 tillsammans med favoriten Duglas.
Kvällen fullbordades sedan med betrodde Gustavson BE som avgjorde säkert över upploppet i V75-7.

Candy la Marc imponerade
I V75-4 var Adrian Kolgjini-tränade Target Kronos klar favorit men trots att han kom enkelt till ledningen tillsammans med Bent Svendsen så var det svenska hoppet utan chans mot andrahandsfavoriten Candy la Marc. Birger Jörgensen placerade det fyraåriga stoet i rygg ledaren och sedan körde han lite halvspår innan han gav full gas på sista bortre långsidan och ställde konkurrenterna schack matt.
- Det är fantastiskt… så stark hon är, sa den danske championkusken med runt 8 500 segrar i ryggen.
I V75-2 satsade Kasper Foget rejält mot ledningen med 24-oddsaren C You Again varvet från mål och det var en kupp som höll hela vägen hem. Betrodde Strong Case spurtade sylvasst till andrapriset efter att ha tappat massor från tredje invändigt sedan Glennfeddich tröttnat tidigt från rygg ledaren. Favoriten C’est Peak galopperade i starten.
Det blev en favoritseger i V75-6 efter en offensiv styrning där Knud Mönster hittade till ledningen efter ett halvvarv med fine fyraåringen Casino Gardenia.
Sju rätt betalade 15 917 kronor.
Nu fortsätter V75 Winter Burst med V75-tävlingar på Romme (lördag), Bjerke (söndag) och sedan multijackpot på Axevalla på nyårsafton. En multijackpot som hittills är uppe i 60 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Winter Burst rullar vidare och fredag kväll är det V75 i Danmark, närmare bestämt i Århus. Där tävlar man i högervarv o..


Winter Burst rullar vidare och fredag kväll är det V75 i Danmark, närmare bestämt i Århus. Där tävlar man i högervarv och värt att tänka på är att upploppet är hela 320 meter långt. Rejält utslagsgivande alltså vilket gör att nästa alla hästar brukar få chansen och inte sitta fast in i mål.
Adrian och Lutfi Kolgjini är på gång igen efter en längre period med sjukdomar i stallet. Adrian skickar två hästar till V75 i Århus och lämnar spännande information på båda två. Det man kan säga om båda är att de är synnerligen högkapabla och kliver ner rejält i klass när det gäller motståndet. Rushmore Face har gått ett kanonjobb inne på Jägersro, och Target Kronos satt fast med gott om krafter kvar i comebacken i ryggen på Canari Match efter att ha släppt ledningen till honom. Han är mycket snabb ut bakom bilen och det torde vara en toppchans till spets och slut. Adrian Kolgjini berättar följande om sina V75-hästar.
- Rushmore Face (V75-1) var inte frisk senast och han fick ta igen sig och sedan har vi tränat på igen. Jag körde 1.14,5 full väg med honom på Jägersro förra tisdagen och det riktigt lös om hästen. Nu var det bra tryck i honom igen och han går ner i klass här. Normalt måste han vara ett tidigt bud här, säger Adrian Kolgjini.
- Target Kronos (V75-4) har inte gjort ett enda bra lopp efter fyraåringssäsongen där han bland annat vann Breeders Crown. Vi ställde av hästen i somras och han fick bara gå på bete en längre tid. Sedan började vi om med honom igen på hösten och han såg jättefin ut i comebacken. Han hade krafter kvar och det var ett helt perfekt lopp som han fick i rygg på ledaren. Nu borde han gå framåt rejält med den genomköraren i kroppen och han är väldigt startsnabb. Läget är perfekt och det borde vara en mycket bra chans, säger Kolgjini.

Michael Carlsson, Kanal 75


Århus blir på fredagen fjärde banan ut i V75 Winter Burst.René Jensen var en fotbollstokig ung man som styrde över till travsporten..


Århus blir på fredagen fjärde banan ut i V75 Winter Burst.
René Jensen var en fotbollstokig ung man som styrde över till travsporten i tonåren hemma i Danmark och senare i livet blev ett med Halmstadtravet under en lång rad av år.
I februari tillträdde han som sportchef på det danska travförbundet, Dansk Hästväddelöb. En 19 år lång era i Halmstad som sportchef var över.
Men René Jensen bor kvar på gården i Halmstad och har nu blivit en pendlande sportchef.
- Ja, vi bor kvar i Skedala, ett litet travsamhälle i Halmstad faktiskt. Banmästaren Håkan Johansson och Stefan Persson bor grannar en bit bort. På samma väg som dem bor också Jerry Riordan. Vi har ett par islandshästar jag och min fru Katarina också, säger han.
Paret har barn på olika håll från tidigare förhållanden båda två och ett gemensamt barn på 18 som bor hemma. När representanter från danska travsporten ställde frågan under sommaren i fjol om chefsskapet fick familjen vara med och fatta beslutet.
- Jag förberedde dem på att jag så klart skulle vara mera borta om jag hoppade på jobbet i Danmark. Det säger sig självt när man har sin arbetsplats i ett annat land. Men min fru och barnen gick med på att det var okej, säger René Jensen.

Full rulle 2018
Som en av cheferna för den danska travsporten har han sin fasta plats och kontoret på Charlottenlund i Köpenhamn. Huvudkontoret ligger i Århus.
Jensen är i Danamark i snitt två, tre dagar i veckan och har möjlighet att jobba hemifrån Skedala vissa dagar.
- Det har varit full rulle och många resdagar under året men nu har jag snart varit hela vägen runt och presenterat mig. Vi går mot en mycket spännande tid 2019, säger han.
Dansk travsport har brottats med ekonomisk kris väldigt länge. René Jensen berättar om alla satsningar som gjorts och kommer att göras.
- Man kan inte vända allt på en gång men vi är på rätt väg. Så inom en femårsperiod hoppas jag att vi ska se de stora effekterna. Det känns som att vi är på rätt håll, men det är de små betydelsefulla stegen som gäller för att ta oss bit för bit.

Högervarvstävlande ”grejen”
1988-1998 var han sportchef travbanan i Århus. Fredagens V75-bana känner han alltså väl.
Det mest framträdande som skiljer banan från andra är att loppen körs motsols.
- Den stora grejen är att det är högervarvstävlande, det är annorlunda så klart. ”Första sväng”, kurvan vid stallbacken, är snäv och kan också vara en utmaning för vissa hästar. Sista kurvan däremot är inte så doserad som den är i Sverige men har en bra radie och är stor och rymlig. Banan mäter 1080 meter i omkrets och upploppet är långt, 320 meter. Som kusk gäller det att hålla sig kall, det är inte ofta man blir fast och det ska hända väldigt mycket i loppen om man inte ska få chansen, säger René Jensen.
Vad säger du om fredagens omgång?
- Jag tycker att det ser väldigt bra ut med lite internationellt så där med hästar från Belgien och Tyskland och de flesta av de bättre danska tränarna har laddat för det här. Robert Bergh kommer med tre hästar och kör dem själv. Adrian Kolgjini har anmält två och använder danska kuskar och Marcus Lindgren har en häst till start, en högervarvsspecialist i 8 Den of Warlock (V75-7) som tidigare varit en högervarvsspecialist som jag vill varna lite för.
Vi vill ha dina luringar i omgången.
- En av mina luringar blir just 8 Den of Warlock (V75-7) som trivs med högervarv och har tidigare vunnit på banan. Dock handlar det om bakspår nu men hästen ska inte räknas bort. Det är bara sju hästar i det främre ledet bakom bilen, något att tänka på, så Marcus Lindgrens häst börjar bakifrån. Luring nummer två är 3 Fast Track (V75-3) som körs av banans champion Birger Jørgensen. Hästen är ny i Danmark och kommer med många segrar från Norge. Perfekt inne i loppet. Spets och slut?
Några speciella uppgörelser som du ser fram emot?
- I V75-2 möts den lovande treåringen 1 Strong Case mot i år obesegrade fyraåringen 3 C’est Peak och segervane hemmahästen 11 El Capitan. Det blir spännande.
- 2 Candy la Marc (V75-4) går ju ut i guld, ett ungt sto på bara fyra år som möter äldre och riktigt rutinerade hästar. Candy är en häst som är på väg upp som i fjol vann Svenskt Travoaks och Breeders’Crown i Sverige men i år haft mycket stolpe ut och ändå kunnat tjäna en halv miljon. Hon möter några äldre och bra danska hästar. Adrian Kolgjini har 5 Target Kronos till start och Robert Bergh 1 Time Machine och det är väl dessa svenskar att slå i första hand.
Spiken slutligen. Bästa singelstrecket i Århus som du ser det?
- 6 Askepot Macoy i V75-5! Det är startbil och 1800 meter som gäller och det här är en sexåring som trivs fint på banan och är mycket startsnabb. Birger Jörgensen, banans mångårige champion sitter upp och det ska vara toppchans från ledningen. Jörgensen körde hästen senast också då det blev seger. Efter det har man laddat för det här loppet och inte tävlat eftersom Askepot Macoy bara är några tusenlappar ifrån gränsen att inte få vara med i loppet. Han är otroligt startsnabb och som jag ser det sitter han i ledningen direkt och därifrån måste han bli väldigt svår att slå
- Annars är mitt bästa drag 7 A Delicious One (V75-1) det är en snygg hingst och en klart bra häst i årgångstoppen. Den har haft problem med fräschören men är bra nu och är härdad mot snabblopparna, tvåa i DM bakom Slide So Easy i höstas. Han tar ner många till slut med sin starka spurt, slutar René Jensen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Solvallas körde V65-tävlingar under tisdagskvällen med Nordin-dagen men innan V65 fick vi se Sveriges bästa tvååring visa upp si..


Solvallas körde V65-tävlingar under tisdagskvällen med Nordin-dagen men innan V65 fick vi se Sveriges bästa tvååring visa upp sig i Vinterfavoriten. Det var Sten O Jansson-tränade Belker som tog sin fjärde seger i åttonde starten och som nu har sprungit in drygt 1,8 miljoner kronor i år. Han infriade favoritskapet med råge och har aldrig varit sämre än trea i något lopp än så länge.
inför det här loppet berättade Sten O Jansson att han tyckte att formen på Belker var bättre nu än vid den delade segern i Svensk Uppfödningslöpning. Belker tog över ledningen efter fyrahundra meter men han var pigg och låg på hårt under vägen. Tempot var högt, 1.11 första 500 metrarna och första varvet travade efter 1.13,9. Trots det hade Belker inga problem att glida ifrån över upploppet och ta hem förstapriset på 200 000 kronor. Segertiden blev 1.14,6/2140a.
- Det var skönt för jag blev lite orolig efter den öppningen. Jag var livrädd att han skulle få mjölksyra eftersom han går sommarskodd. Men i sista sväng såg det ut som att fanns krafter kvar. Förhoppningsvis är det väl Sveriges bästa tvååring och han är en av de bästa jag har haft, sa Sten O Jansson.
- Vi får se hur han tar det här loppet men det känns som att formen är på väg uppåt. Det kan bli en start i januari i Margaretas Unghästserie och sedan tar vi vinterträning.

Propulsion mot start på Romme
V65-omgångens största favorit, Canari Match, lekte hem Gösta Nordins lopp hur enkelt som helst. Target Kronos blåste till ledningen direkt men släppte välvilligt till megafavoriten efter femhundra meter. Efter 1.13,9 första 500 fick Canari Match dämpa till 1.15,9 första varvet. Hästarna låg uppradade på en rad och Canari Match blev aldrig utmanad. Han gled undan i suverän stil och var otroligt pigg även efter mål så att Örjan Kihlström knappt fick stopp på honom.
- Det kanske inte sa så mycket men han sprang med skor och allting och det blev ett behagligt lopp. Han kan säkert göra sig bra i Gulddivisionen för det är en väldigt bra snabbloppshäst, sa tränaren Daniel Redén som även meddelade att nästa start för Propulsion eventuellt blir i Romme nästkommande lördag.
Det blev firma Daniel Redén och Örjan Kihlström även i V65-2 med storfavoriten Chapter N.Deo. Trots en löpning utvändigt om ledaren kopplade hon greppet in på upploppet och lyckades hålla undan knappt före anstormande konkurrenter.

Favoriten stall showen
I Sören Nordins lopp tog favoriten Stoletheshow direkt hand om ledningen. Han fick bestämma tempot till 1.16,4 första varvet och den Marcus Lindgren-tränade hästen stack ifrån över upploppet till en lätt seger.
- Han var jättefin. Det blev ett lugnt förstavarv och det var bra, sa segerkusken Jorma Kontio.

Hedrade sin läromästare
Torbjörn Jansson vann passande nog sin läromästare Gunnar Nordins lopp. Han gjorde det med Hans-Owe Sundberg-tränade Eldorado B. efter ledning hela vägen.
- Det är en fantastiskt härlig häst som bara blir piggare och piggare, sa tränaren Hans-Owe Sundberg.
Mattias Djuse-tränade Tinten var först i mål i förra starten men blev diskad för passgång. Nu tog han snabb revansch och efter att Mattias Djuse låtit hästen avancera fram utvändigt om ledaren var han bara bäst och höll sig i rätt gångart.
Efter en rakt igenom favoritbetonad V65-omgång small det till rejält i avslutning. Jätteskrällen Bältra Spider spurtade bäst för Tomas Pettersson och 58-oddsaren hann fram precis och fångade in ledande Maverick Dream kort före mål. Bältra Spider, som tränas av amatören Ulla Vesterberg, var streckad på blott två procent på insatsfördelningen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Meadow Roads lopp på Solvalla nästa tisdag är ett lopp där många hästar genrepat i inför Elitloppet. På onsdagen blev..


Meadow Roads lopp på Solvalla nästa tisdag är ett lopp där många hästar genrepat i inför Elitloppet. På onsdagen blev startlistan klar och bland andra vässar Daniel Redéns Propulsion formen i sprinterloppet som lockar med 200 000 kronor till vinnaren.
Många var säkert spända på om Readly Express skulle anmälas men Timo Nurmos stjärna saknas bland de tio i startfältet. Frågan är om Prix d’Amerique-vinnaren nu kommer till start i Elitloppet?
Följande hästar startar i Meadow Roads lopp: Caid Griff, Sliding Home, Francais du Gull, Snowstorm Hanover, Propulsion, Target Kronos, French Laundry, Dupree, Not Afraid, Sceicco.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


I Sverige har han varit ”den evige tvåan” med tio andraplatser och över miljonen intjänat trots sin klena segerprocent.Men när ..


I Sverige har han varit ”den evige tvåan” med tio andraplatser och över miljonen intjänat trots sin klena segerprocent.
Men när Robert Bergh lät sin fyraåring debutera på fransk mark med Yoann Lebourgeois på ryggen blev det äntligen full utdelning.
Efter att ha övertagit ledningen tidigt stod hästen i en klass för sig och kunde nästan jogga till förstapriset på motsvarande 300 000 kronor.
Segertiden blev 1.14,2/2 850 meter.

Mister J.P. blev trött
I ett sulkylopp över samma distans gjorde Conrad Lugauers glänsare Spartan Kronos andra starten efter mer än årslång skadefrånvaro. Hästen såg laddad ut i ledarryggen, men när luckan kom på upploppet tröt krafterna och hästen föll till fjärdepriset på tiden 1.14,7, värt knappt 70 000 kronor.
En mindre övertygande återkomst blev det för Björn Goops unghäststjärna Mister J.P. som i första starten på två år var tidigt trött i ett fyra- femåringslopp.
I samma lopp slutade Target Kronos och Tango Negro också utanför prispengarna.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-28 2015-11-28 Jägersro Trav-5 2140/5 0 g 393
2015-11-08 2015-11-08 Eskilstuna-5 2140/7 0 13.6 614
2015-10-25 2015-10-25 Solvalla-9 2140/5 3 13.1 508
2015-10-07 2015-10-07 Solvalla-2 2140/3 3 13.6 192
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-7 Adrian Kolgjini 2140/1 B 0 14.3 43
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-10 Adrian Kolgjini 2140/7 B 1 12.5 315
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-9 Adrian Kolgjini 2140/1 A 3 13.9 57
2016-10-11 2016-10-11 Axevalla-9 Lutfi Kolgjini 2140/9 B 0 13.7 160
2016-09-15 2016-09-15 Gävle-8 Erik Adielsson 1640/5 C 1 9.9 49
2016-09-04 2016-09-04 Jägersro Trav-4 Lutfi Kolgjini 1640/1 C 1 10.1 25
2016-08-24 2016-08-24 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2640/7 C 3 14.3 119
2016-08-11 2016-08-11 Örebro-6 Kaj Widell 2100/8 D 0 13.1 749
2016-07-22 2016-07-22 Axevalla-3 Adrian Kolgjini 1660/11 A 3 12.5 21
2016-07-10 2016-07-10 Jarlsberg-11 Adrian Kolgjini 2100/11 C 3 13.0g 62
2016-06-30 2016-06-30 Åby-6 Lutfi Kolgjini 1640/7 B 0 12.5 73
2016-06-12 2016-06-12 Bjerke-11 Lutfi Kolgjini 1609/7 D 0 11.4 409
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-8 Adrian Kolgjini 2140/3 B 5 12.9 74
2016-04-29 2016-04-29 Åby-9 Adrian Kolgjini 2140/9 C 5 15.5 76
2016-04-16 2016-04-16 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2140/3 B 1 13.9 63
2016-04-09 2016-04-09 Axevalla-8 Adrian Kolgjini 1640/12 B 3 12.5 107
2016-03-16 2016-03-16 Solvalla-7 Johnny Takter 2140/1 C 1 13.9 20
2017-12-07 2017-12-07 Vincennes-1 D Thomain 2100/14 B 0 714
2017-11-25 2017-11-25 Vincennes-6 D Locqueneux 2700/4 C 0
2017-09-24 2017-09-24 Vincennes-5 D Locqueneux 2850/5 B 0 51
2017-07-11 2017-07-11 Jägersro Trav-7 Adrian Kolgjini 1609/7 A 4 11.1 16
2017-06-25 2017-06-25 Kalmar-10 Adrian Kolgjini 1640/7 B 3 10.9 108
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-10 Lutfi Kolgjini 1609/5 B 6 10.3 106
2017-04-29 2017-04-29 Frankrike-2 D Locqueneux 1609/13 C 0 155
2017-04-14 2017-04-14 Färjestad-11 Adrian Kolgjini 1640/9 C 3 11.6 76
2017-03-25 2017-03-25 Mantorp-8 Adrian Kolgjini 2140/3 C 2 13.6 14
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-7 Lutfi Kolgjini 1640/8 A 5 12.1 105
2018-12-28 2018-12-28 Danmark-6 Bent Svendsen 1800/5 C 0 22
2018-12-18 2018-12-18 Solvalla-4 Lutfi Kolgjini 2140/4 D 2 14.7 111
2018-12-07 2018-12-07 Kalmar-7 Adrian Kolgjini 1660/9 C str
2018-06-24 2018-06-24 Kalmar-10 Adrian Kolgjini 1640/9 D 7 14.2 439
2018-06-06 2018-06-06 Kalmar-5 Lutfi Kolgjini 2140/7 C 5 12.9 50
2018-05-15 2018-05-15 Solvalla-4 Erik Adielsson 1640/6 C 0 10.9 96
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-7 Lutfi Kolgjini 1609/1 C 0 g 104
2018-04-24 2018-04-24 Solvalla-8 Lutfi Kolgjini 1640/8 C str
2018-03-14 2018-03-14 Åby-5 Johnny Takter 1640/4 B str
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-7 Lutfi Kolgjini 1640/9 C 7 13.0 478ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se