Tabasco C.D. travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Tabasco C.D. travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Tabasco C.D. har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Tabasco C.D. har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Tabasco C.D.


Joakim Lövgren har inte gjort någon hemlighet att han har stora planer för Oscar L.A. (bilden) i år. Hästen har visat skyhög kap..


Joakim Lövgren har inte gjort någon hemlighet att han har stora planer för Oscar L.A. (bilden) i år. Hästen har visat skyhög kapacitet de dagar det stämt för honom. I årsdebuten på Jägersro galopperade Oscar L.A. varvet före mål och var borta ur loppet.
- Det kom från ingenstans. Så har han aldrig gjort förut, sa Joakim Lövgren.
I stället för en eventuell start i Paralympiatravet final fick Oscar L.A. vässa formen i ett vanligt snabblopp i Kalmar på fredagskvällen.
Efter en lugn start körde Joakim Lövgren fram till ledande Tabasco C.D. och lät inte ledaren dra ner på tempot. 500 meter före mål så tog Oscar L.A. försvann från konkurrenterna och gav ett positivt svar till sin tränare på tiden 1.10,9/1640 meter autostart.
- Jag fick alla svar jag ville. I dag så skötte han sig fint. Det var viktigt att vi satte skåpet där det ska stå. Han är allround och 1600 meter är den distans han är mest sårbar på. Om Etonnant kan vinna Elitloppet så måste man inte ha den snabbaste hästen i världen för att vinna det andra heatet och visst har jag Elitloppet i tankarna, sa Joakim Lövgren i vinnarcirkeln.

Inte utan dramatik
Daniel Redéns Sister Sledge vann sin årsdebut utan att imponera. Hon hade gått framåt rejält med den genomköraren och hade inga större problem att vinna Marknadssprintern, men det var inte utan dramatik. Racing Brodda lyckades trycka sig förbi Sister Sledge från start och tog ledningen med Sister Sledge i rygg. Varvet före mål valde Örjan Kihlström att kliva fram utvändigt ledaren. Över upploppet stod det och vägde och 100 meter före mål avgjorde Sister Sledge säkert.
- Det blev annorlunda. Det är racing och jag ville att hon skulle få springa på lite i dag och hon fick gå utvändigt så det blev lite tuffare. Senast såg hon ut som ett kylskåp i årsdebuten och till nästa start så är hon kanske uppe till 80 procent. Nu börjar hon komma tillbaka till den nivån hon visade under Elitloppshelgen för två år sedan, sa Daniel Redén till ATG Live.

Joakim Brundin, Kanal 75


Stefan Granlund räds inte att sticka ut hakan när han har hästar med chans. Det har visat sig vara rätt mer än en gång. På ..


Stefan Granlund räds inte att sticka ut hakan när han har hästar med chans. Det har visat sig vara rätt mer än en gång. På lördag när V75® avgörs i Örebro så reser han från gården strax utanför Kalmar med en duo som kan överraska.
- Visst är jag född optimist, jag tror på mina hästar och ibland blir det rätt, säger Stefan Granlund.
Först ut är 7 Tabasco C.D. (V75-1) som det har strulat en del med sista året.
- Ja, det har inte varit raka spåret. Han gick ner till Frankrike och i träning hos Björn Goop och startade några gånger och var sexa i ett mycket tufft lopp. Tyvärr så blev han skadad i ett gaffelband och en sådan skada tar tid och han startade inte på tio månader. Han svarade för två riktigt bra lopp direkt, men sedan fick han problem med halsen och fick vila ett tag. Efter det lilla uppehållet har han gjort två starter igen och senast satt han fast på V75 med alla krafter kvar. Han skulle ha startat på Solvalla för några veckor sedan, men då strulade halsen igen och det är bara att konstatera att han har en känslig hals.
Du väljer att gå ut direkt på V75, varför?
- Jag tycker att hästen är tillräckligt bra för att duga där och sedan är han alltid bra efter uppehåll. Han tränar väldigt starkt och jag tror på en bra prestation.
Hur ska han besegra favoriten Borups Victory?
- Ska han slå honom är det från ledningen. Tabasco C.D. är mycket startsnabb och kusken får ladda vad som går från start. Det finns en liten chans att han kan ta sig förbi honom och då finns chansen, helt klart.
Ändrar du något?
- Han ska tävla barfota bak och det är ett stort plus för den här hästen.

Klart bättre än raden
Granlund tycker även att 1 Ninja Zon är värd ett streck i V75-5.
- Nu får det vara slut på hennes otur hoppas jag. Hon har en väldigt bra form och är klart bättre än raden. Senast blev allt fel från ett dåligt läge och den starten kan vi glömma. Hon har suttit fast med krafter kvar innan dess och hon känns riktigt taggad i träningen.
Kan hon utnyttja spåret?
- Ja, hon är snabb iväg och jag är helnöjd med läget. Jag tror hon kan hålla ledningen och sedan är det upp till kusken att bestämma taktiken. Jag har inget emot att se henne i ledningen.
Ändrar du något?
- Hon ska tävla barfota fram och det gör henne rappare och sedan hänger jag på den amerikanska vagnen igen, det var några starter sedan hon tävlade med den.
Blir du överraskad om hon slåss om segern?
- Nej, det blir jag faktiskt inte, med tanke på hennes form och de passande förutsättningarna hon har så tycker jag att hon är en av dom som kan vinna.

Joakim Brundin, Kanal 75


Färjestadkusken hade bra chanser på förhand men att sätta dit fyra av fyra inom V64 är ändå något alldeles extra. Seg..


Färjestadkusken hade bra chanser på förhand men att sätta dit fyra av fyra inom V64 är ändå något alldeles extra. Segertåget inleddes bakom Markus B Svedberg-tränade andrahandsfavoriten Kathrine S.H. och sedan han tagit dubbla favoritsegrar med Stefan Granlunds Tabasco C.D. och Björn Goops Pinterest rundade Carl Johan Jepson av omgången med ännu en Björn Goop-tränad häst, tredjehandsfavoriten The Eagle, som enkelt tog ner hårt spelade ledaren Uncle Silvio via en kraftfull slutstöt från andra par utvändigt.
- Han var verkligen fin hästen. Jag körde honom några gånger i fjol och tänkte att den här kommer bli riktigt bra. I dag var han bra så han kanske är på rätt väg, sa Carl Johan Jepson.
Övriga avdelningar inom V64 vanns av Oskar Kylin Bloms Diamant Vendil och Stefan P Petterssons Comes With Age (Kenneth Haugstad). Sex rätt på V64 betalade 1 011 kronor och fem rätt 21 kronor. Fyrarättspotten gick vidare till fredagens V64 där en ensam jackpotvinnare kan håva in fyra miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Några dagar in i januari kniper Jazzy Perrine titeln Frankrikes bästa treåring på stosidan.Detta sedan hon spurtat hem styrkeprovet Prix ..


Några dagar in i januari kniper Jazzy Perrine titeln Frankrikes bästa treåring på stosidan.
Detta sedan hon spurtat hem styrkeprovet Prix Gelinotte över 2700 meter på Parisbanan Vincennes.
Jamaica Turbo, obesegrad efter tre starter som tvååring, var stor favorit i loppet men galopperade bort sig direkt i starten. Nu gick segern i stället till svensktränade Jazzy Perrine som trots ett ganska ryckigt lopp spurtade till en mycket säker seger.
Eric Raffin körde fram snett utvändigt ledaren och blev avlöst efter halva loppet. Jazzy Perrine var direkt med på noterna när hon lyftes ut i den sista kurvan och spurtade sylvasst till segern värd över en halv miljon kronor.
- Hon är fantastiskt fin i dag, fantastiskt snabb. Hon har ju bara gjort bra lopp sedan hon började starta som tvååring i fjol och mött de bästa hela tiden. I dag var hon mäktig och det känns bra att hon fick vinna ett lite större lopp, sa Tomas Malmqvist under lördagseftermiddagen.
Hästens ägare Matthieu Millet (Ecurie Hunter Valley) äger många hästar i Frankrike och även gården där Tomas Malmqvist huserar med sina hästar.
Däribland Frankrikes bästa treåriga sto?
- Just nu är hon bäst i alla fall! Naturligtvis blir motståndet bara bättre och bättre. Men med den stilen och inställningen hon har så tror jag att hon faktiskt kan vinna fler sådana här lite större lopp i år, säger Jägersrotränaren.
Segern på lördagen var stoets tredje i åttonde starten. Stoet har aldrig varit sämre än tvåa under den korta karriären som inbringat i runda tal 1,5 miljoner kronor.
Segertiden i Prix Gelinotte skrevs till 1.17,4 över 2700 meter på en regnsmetig bana.
 Jazzy Perrine har en rätt ovanlig färg?
- Hon var grå men så klippte vi henne och nu är hon åt det vita hållet. Färgen måste komma från mammans sida (Trendy Perrine) för jag har inte sett några andra gråa hästar efter hingsten Django Riff, säger Tomas Malmqvist.

Cyrano de B spurtade till seger
En svensk framgång blev det även i Prix de Vic sur Cere över 2700 meter där Jarmo Niskanen-tränade Cyrano de B spurtade till segern.
”Tom Hansson i Sankt Olof AB, m fl” äger hästen som lämnade Per Lennartssons träning i höstas för Frankrike. Sexårige valacken Cyrano de B har placerat sig tvåa och trea i de inledande loppen för Niskanen på Vincennes.
Segern i Prix de Vic sur Cere var värd drygt 320 000 kronor.
Franck Ouvrie var inblandad i spetsrusningen och hamnade så småning om i tredjepar invändigt. När luckan kom i början av upploppet växlade Cyrano de B tempo på några steg och vann på ett bekvämt sätt på tiden 1.13,3 över 2850 meter.
Bakom slutade Åbytränaren André Eklundhs Uncle Töll sexa i mål för David Thomain i hästens debut på fransk mark. Uncle Töll stod med 999 500 kronor intjänat inför starten i Paris och klev nu över miljonen.
Björn Goop hade med tre hästar i loppet. Tabasco C.D. och Svecak Palema galopperade i starten och diskvalificerades. Rotate slutade oplacerad.

Mikael Wikner, Kanal 75

Nu finns alla start- och resultatlistor på https://print.atg.se.
Frågor kontakta startlistor@atg.se.


Tabasco C.D. (V86-7) har kommit tillbaka starkt efter skada och Stefan Granlund har stora planer för sin femåring som han håller väldigt h..


Tabasco C.D. (V86-7) har kommit tillbaka starkt efter skada och Stefan Granlund har stora planer för sin femåring som han håller väldigt högt. Bland annat så hade han Jubileumspokalen i tankarna i våras. Efter segern på Örebro i mitten av juli valde Kalmartränaren att starta sin stjärna på V75 och en lång resa till Hagmyren.
- Det blev helt fel den dagen. Det var första gången som han övernattade och han var hingstig och dessutom så kände han sig ensam. Vi stryker ett streck över den starten samtidigt är det en lärdom och nyttigt för hästen att övernatta, det lär han säkert göra fler gånger. Det visade sig också att han inte var riktigt fräsch i det frambenet han haft problem med så vi behandlade honom.

Spurtade starkt
Efter det har Tabasco C.D. gjort en start till och avslutade starkt och visade gryende form.
- Det blev inget lopp, dom körde 1.16 första varvet och alla hade mycket spurtkrut till slut. Tabasco C.D. hade full fart över mål och det hade alla andra också. Jag var väldigt nöjd med honom och det var kusken Markus Niklasson också, han tyckte att hästen kändes väldigt fin.
Hur har han tagit det loppet?
- Han känns jättefin och han har väl bara gjort ett sämre lopp i år och det var på Hagmyren och han har en hög lägstanivå och jag är väldigt nöjd med honom.
Vill du avslöja taktiken?
- Det blir full laddning för ledningen. Han är väldigt startsnabb och med den utrustning han ska tävla med den här gången blir han ruskigt kvick från start och jag hoppas han tar ledningen.
Vad blir det för utrustning den här gången?
- Han ska tävla med ett helstängt huvudlag, då blir han mycket snabbare från början, amerikansk vagn igen, det hade han inte senast och sedan lättar jag honom lite i balansen och rycker bakskorna, detta gör att han blir väldigt effektiv från start.
Hur värderar du chansen?
- Det ser bra ut. Skulle han få ledningen utan att det kostar för mycket måste det vara en bra chans, i annat fall blir det mer chansartat. Jag tycker att han möter lite enklare hästar än på slutet och är optimist.

Joakim Brundin, Kanal 75


Kalmartränaren Stefan Granlund har en reklamhäst i sin femårige 9 Tabasco C.D (V75-1) Som treåring travade han in en över en hal..


Kalmartränaren Stefan Granlund har en reklamhäst i sin femårige 9 Tabasco C.D (V75-1) Som treåring travade han in en över en halv miljon och i fjol som fyraåring blev det seger i ett försök till Breeders Crown och hästen fanns senare med i uttagningarna till Derbyt.
Den senaste tiden har Tabasco C.D. sett strålande fin ut och har travat 1.11-tider eller bättre över kort distans fyra gånger på raken. Vid sin senaste start, i Örebro, passade han på att bli miljonär efter att via en sylvass avslutning plockat ned den ledande favoriten Chapuy.
– Han känns mycket bra för dagen och läget behöver ju inte vara helt iskallt heller då vi fått rygg på en ruskigt startsnabb häst (Morotai Degato reds.anm.) så det kan nog bli ett bra läge för honom. Han visade ju senast igen att han är i bra form och han känns fräschare nu, jag tycker att han bara blir bättre och bättre för varje lopp. Det båda gott för framtiden och jag är jättenöjd. Det ser ut som om det blir barfota bak den här gången också men det beror på banan, annars springer han nästan lika bra med skor också, säger Stefan Granlund.

Inga problem med den långa resan
Granlund, med licensen vid Kalmartravet, gör en hyggligt lång resa med stallets stjärna. Det är drygt 70 mil enkel resa som väntar för att tävla på Hagmyren utanför Hudiksvall den här lördagen. Men det är knappast något som bekymrar.
– Nä, vi bara kör. Jag älskar att sitta i lastbilen med den här hästen. Vi åker absolut med förhoppningar, det är självklart, annars kan man inte hålla på med det här. Vi tror alltid på chans med den här hästen.
I starten på lördag är det Björn Goop som tar hand om tömmarna bakom Tabasco C.D. Och han kan kanske få stifta vidare bekantskap med hästen. Planer finns nämligen på att i vinter tävla nere i Frankrike.
– Ja, vi får se till vintern om det kanske blir att vi provar Frankrike. Det finns några bra lopp som går under vintermeetinget som vi vill testa. Men vi får se lite hur han tar lördagens lopp och så avgör vi efter det hur vi lägger upp det.

Hur är de närmaste planerna, kan det bli Jubileumspokalen rentav?
– Jubileumspokalen är tänkbart, men det är ju också frågan om poängen kommer räcka dit. Det är ju finaler på Åby helgen före också och det kanske vore lite dumt att missa att köra om 220 000 kronor i förstapris där om vi skulle kvala in nu på lördag.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-31 2019-12-31 Axevalla-7 Kaj Widell 2140/8 C 1 15.4 26
2019-12-17 2019-12-17 Solvalla-9 Kaj Widell 2140/10 C 2 13.5 141
2019-12-01 2019-12-01 Örebro-10 Kaj Widell 2100/4 B 1 14.7 119
2019-11-14 2019-11-14 Örebro-8 Torbjörn Jansson 2100/3 B 4 15.4 43
2019-10-27 2019-10-27 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/7 D 5 12.7 1047
2019-09-25 2019-09-25 Åby-2 Carl Johan Jepson 1640/3 D 2 12.5 89
2019-09-18 2019-09-18 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/1 C 4 15.4 30
2019-09-02 2019-09-02 Mantorp-6 Torbjörn Jansson 2640/6 C 4 15.9 208
2019-08-20 2019-08-20 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/7 C 5 14.0 380
2019-08-01 2019-08-01 Åby-6 Mikael J Andersson 1640/1 C 6 13.6 73
2019-07-21 2019-07-21 Axevalla-8 Carl Johan Jepson 2140/7 D 4 14.4 402
2019-07-11 2019-07-11 Örebro-6 Mikael J Andersson 2609/2 C 3 15.0 526
2019-06-22 2019-06-22 Rättvik-7 Carl Johan Jepson 2140/7 D 4 14.3 429
2019-06-11 2019-06-11 Solvalla-1 Carl Johan Jepson 2140/8 C 0 g 96
2019-05-20 2019-05-20 Färjestad-8 Stefan Granlund 2140/3 D 2 15.4 179
2019-04-17 2019-04-17 Åby-1 Stefan Granlund 2140/7 C 1 17.4 566
2019-04-05 2019-04-05 Axevalla-7 Stefan Granlund 2140/11 C 5 18.1 1315
2019-03-25 2019-03-25 Färjestad-2 Magnus Jakobsson 2140/11 D 0 g 398
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-10 Joakim Granlund 2640/6 B 6 13.6 59
2020-08-08 2020-08-08 Åby-7 Joakim Granlund 2140/9 C 5 11.3 114
2020-07-15 2020-07-15 Eskilstuna-10 Joakim Granlund 2640/10 C 0 13.6 608
2020-06-20 2020-06-20 Rättvik-9 Kaj Widell 2140/6 B 2 12.1 53
2020-05-31 2020-05-31 Solvalla-5 Joakim Granlund 1640/9 B 2 10.4 34
2020-05-09 2020-05-09 Åby-11 Joakim Granlund 2140/12 D 0 11.9 745
2020-04-24 2020-04-24 Åby-8 Joakim Granlund 2140/3 C 4 12.4 39
2020-04-10 2020-04-10 Färjestad-10 Joakim Granlund 2140/10 C 1 12.9 655
2020-03-25 2020-03-25 Åby-8 Joakim Granlund 1640/8 B str
2021-12-18 2021-12-18 Vincennes-7 B Goop 2100/12 B 3 105
2021-12-04 2021-12-04 Vincennes-6 B Goop 2850/1 D 0 471
2021-10-29 2021-10-29 Solvalla-7 Björn Goop 2140/3 B 1 12.7 19
2021-09-01 2021-09-01 Åby-9 Markus Niklasson 1640/6 B 6 12.4 20
2021-08-22 2021-08-22 Vaggeryd-10 Markus Niklasson 2140/6 C 5 13.6 232
2021-07-31 2021-07-31 Hagmyren-5 Björn Goop 2140/9 D 7 12.5 73
2021-07-15 2021-07-15 Örebro-8 Kaj Widell 1609/11 C 1 11.2 93
2021-06-30 2021-06-30 Solvalla-6 Kaj Widell 1640/2 B 2 11.3 55
2021-06-09 2021-06-09 Vaggeryd-9 Kaj Widell 1640/9 C 6 11.3 79
2021-05-31 2021-05-31 Halmstad-4 Kaj Widell 1640/3 B 1 10.9 15
2021-05-14 2021-05-14 Solvalla-6 Emil Engvall 2640/4 B 2 14.4 17
2021-04-28 2021-04-28 Åby-9 Kaj Widell 1640/7 B 2 11.5 30
2021-04-16 2021-04-16 Solvalla-6 Kaj Widell 2140/12 A 4 13.6 88
2022-12-31 2022-12-31 Axevalla-4 Carl Johan Jepson 1640/9 A 7 14.1 68
2022-11-21 2022-11-21 Mantorp-4 Carl Johan Jepson 2140/6 A str
2022-11-03 2022-11-03 Örebro-6 Carl Johan Jepson 1609/5 B 1 12.0 16
2022-10-18 2022-10-18 Axevalla-9 Björn Goop 1640/12 C 5 12.3 364
2022-01-08 2022-01-08 Vincennes-3 Y Lebourgeois 2850/5 B 0 176
2022-01-01 2022-01-01 Vincennes-4 B Goop 2700/7 A 0 62
2023-12-19 2023-12-19 Axevalla-3 Kaj Widell 2140/12 C str
2023-11-28 2023-11-28 Axevalla-2 Kaj Widell 2140/6 D 4 14.1 55
2023-11-19 2023-11-19 Färjestad-7 Kaj Widell 2140/8 C 2 13.7 476
2023-10-18 2023-10-18 Solvalla-9 Kaj Widell 2140/5 D 0 13.9 540
2023-09-29 2023-09-29 Axevalla-9 Kaj Widell 2140/6 D 7 13.6 695
2023-09-08 2023-09-08 Färjestad-2 Carl Johan Jepson 2140/1 C 5 14.2 34
2023-08-17 2023-08-17 Åby-9 Carl Johan Jepson 1640/8 C 0 12.5 262
2023-07-30 2023-07-30 Tingsryd-8 Carl Johan Jepson 1609/3 D 5 11.2 308
2023-07-04 2023-07-04 Jägersro Trav-4 Ken Ecce 2140/7 B str
2023-05-15 2023-05-15 Mantorp-6 Joakim Almqvist 1640/3 D 0 11.3 408
2023-05-05 2023-05-05 Kalmar-6 Joakim Almqvist 1640/4 C 0 12.6 270
2023-04-15 2023-04-15 Axevalla-7 Ulf Ohlsson 1640/11 D 7 11.6 567
2023-04-01 2023-04-01 Åby-9 Stefan Persson 2140/3 C 3 13.6 196
2023-03-22 2023-03-22 Åby-6 Carl Johan Jepson 1640/2 D 0 13.2 118
2023-03-04 2023-03-04 Örebro-5 Carl Johan Jepson 2100/7 D 6 14.0 402
2023-02-04 2023-02-04 Solvalla-9 Carl Johan Jepson 2140/8 C str
2023-01-14 2023-01-14 Kalmar-10 Kevin Oscarsson 1640/9 D 2 13.1 239ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se