Super Schissel travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Super Schissel travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Super Schissel har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Super Schissel har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Super Schissel


Daniel Redén är i första hand tränare och att hans namn dyker upp i en kuskmatch tillhör inte vanligheterna. Men på lördag..


Daniel Redén är i första hand tränare och att hans namn dyker upp i en kuskmatch tillhör inte vanligheterna. Men på lördag är han en av tolv kuskar som gör upp i två lopp i den femte upplagan av Arctic Challenge i Tomtens officiella hemstad Rovaniemi i finska Lappland.
- Hästarna kommer i andra hand denna gång. Men jag är slagen på förhand. Även om jag känner mig stark i gänget, säger Daniel Redén.
- Jag valde att tacka ja för att dom har lovat mig att jag ska få träffa Tomten. En dröm som går i uppfyllelse.
Travbanan Mäntyvaara är skådeplatsen där sju finska kuskar utmanas i Arctic Challenge av en trio från Sverige samt en fransman och en irländare: Kari Alapekkala, Petteri Joki, Kimmo Kemppi, Ville Koivisto, Olli Koivunen, Santtu Raitala och Hannu Torvinen försvarar de finska färgerna, Örjan Kihlström, Jorma Kontio och Daniel Redén de svenska, Yannick-Alain Briand de franska och Sean Kane de irländska.
Örjan Kihlström har två uppsittningar förutom de två i Arctic Challenge: Ewe’s Birthday (lopp 2), Mamas Little Devil (lopp 4, Arctic Challenge), Hector Sisu (lopp 5) och Boulder Vulcanus (lopp 7, Arctic Challenge).
Jorma Kontio kör totalt nio lopp under lördagen: Ainutkertainen (lopp 1), Jiminy Cricket (lopp 2), Midnight Kingstar (lopp 4, Arctic Challenge), Super Schissel (lopp 5), Diamond Lord (lopp 7, Arctic Challenge), Easy Come Easy Go (lopp 8), Mandela Zon (lopp 9), Helan (lopp 10) och Profiili (lopp 11).
Daniel Redén nöjer sig med de två loppen i kuskmatchen: Caballo de Pino (lopp 4, Arctic Challenge) och Ivar Journey (lopp 7, Arctic Challenge).
Tidigare vinnare i Artic Challenge: Antti Teivainen 2019, Petteri Joki 2020 och Santtu Raitala 2021 och 2022.

Startlista
Arctic Challenge, heat 1 (lopp 4)
2100 meter autostart
1. Mamas Little Devil - Örjan Kihlström
2. Springwind Lotta - Ville Koivisto
3. Blonde Wind - Sean Kane
4. Mr Dredd - Kimmo Kemppi
5. M.T.Neutron - Hannu Torvinen
6. Iron Queen - Olli Koivunen
7. Mr Huugo - Yannick-Alain Briand
8. Caballo de Pino - Daniel Redén
9. Natus Stella - Santtu Raitala
10. M.T.Special Girl - Kari Alapekkala
11. Midnight Kingstar - Jorma Kontio
12. Mr McCool - Petteri Joki

Arctic Challenge, heat 2 (lopp 7)
2100 meter autostart
1. Lavicii Boko - Petteri Joki
2. Exit Fastback - Kimmo Kemppi
3. Ivar Journey - Daniel Redén
4. Jerome di Quattro - Kari Alapekkala
5. Diamond Lord - Jorma Kontio
6. Chevy To The Levy - Sean Kane
7. Artie B.Zet - Santtu Raitala
8. Samaras K.M.E. - Ville Koivisto
9. Marttistrip - Hannu Torvinen
10. Boulder Vulcanus - Örjan Kihlström
11. Sagredo Hanover - Olli Koivunen
12. Ranch The Rock - Yannick-Alain Briand

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Don’t Let’Em behövde inte bränna något krut alls för att få överta ledningen i första sväng och sedan var ..


Don’t Let’Em behövde inte bränna något krut alls för att få överta ledningen i första sväng och sedan var det spel mot ett mål. På upploppet lät Yannick Gingras treåringen flexa musklerna och då lämnade han skuggande Green Manalishi och gick undan på 1.09,3 över 1 609 meter med bilstart, tangerat kanadensiskt rekord för treåriga hingstar.
- Han skötte sig väldigt bra och hade sparade krafter i mål. Nancy har skott om honom och han har svarat väldigt bra på det. Så bra som han är nu har han inte varit på hela säsongen, sa Yannick Gingras om hästen som i fjol vann Peter Haughton Memorial och närmast kom från en adraplats bakom Greenshoe i Kentucky Futurity.
Chin Chin Hall spurtade in som tvåa och Green Manalishi blev trea före starkt avslutande Gimpanzee. De åtta främsta i loppet gick vidare till finalen nästa lördag och bland dem var även Åke Svanstedts duo Soul Strong och Marseille, samt Per Engbloms Super Schissel.

Darling Mearas skrällde
Nancy Johansson räknade in ytterligare två försökssegrar, med treåriga stoet The Ice Dutchess och Manchego i öppna stoklassen. I det andra försöket för äldre ston blev det dubbelt Åke Svanstedt. Han satt själv bakom storfavoriten Plunge Blue Chip men hon fick nöja sig med andraplatsen bakom stallkamraten Darling Mearas, som kördes av Dexter Dunn. Samtliga Breeders Crown-finalen avgörs kommande fredag och lördag och de körs precis som uttagningsloppen på Woodbine Mohawk Park i Ontario.

Ola Johansson, Kanal 75


Att tävlingshelgen på banan The Red Mile i Lexington, USA, i samband med det anrika treåringsloppet Kentucky Futurity bjuder på travv&aum..


Att tävlingshelgen på banan The Red Mile i Lexington, USA, i samband med det anrika treåringsloppet Kentucky Futurity bjuder på travvärldens sannolikt bästa förutsättningar för riktigt snabba tider finns det otaliga exempel på.
Det var där som svenskan Giant Diablo sprang det absoluta världsrekordet 1.08,5/1 609 meter autostart 2007.
Det var också där som det nu gällande världsrekordet 1.07,6 slogs av hästen Homicide Hunter i fjol samma eftermiddag som Åke Svanstedt-tränade Six Pack blev tidernas snabbaste treåring på 1.07,9 då han segrade i huvudloppet.
Att svenskägde fartfantomen Greenshoe har resurserna att hota dessa tider verkar expertisen i Nordamerika överens om.
Åtminstone efter hästens uppvisning på The Red Mile förra helgen då han opressad skar mållinjen på 1.08,2, trots att tempot hann sänkas markant en bit innan Brian Sears satte in attacken halvvägs in i loppet.

Risk för regn
Men om det finns något frågetecken kring Marcus Melanders superstjärna är det hästens förmåga att stå två heat samma dag.
Detta sedan han fått se sig besegrad som storfavorit i världens största treåringslopp Hambletonian i somras – efter att ha glänst hem försöket i sedvanlig stil.
Kentucky Futurity är också ett försök/final-lopp, men när startlistan kom på torsdagskvällen svensk tid stod det klart att bara tolv hästar visat intresse, varför loppet kommer att avgöras i en direktfinal med två hästar startandes från det andra ledet bakom bilen.
Förutsättningarna med spår 4 och högklassiga konkurrenter inklusive stallkamraterna Gimpanzee och Green Manalishi torde bädda för att Greenshoe får den nödvändiga sparring som krävs för komma ner i världsrekordtider.
Men det finns en minst lika viktig parameter.
Väderleksrapporterna säger nämligen att högtrycket som legat över Lexington i veckan är på väg bort och att söndagen inte bara ska bli kallare utan att det dessutom finns överhängande risk för regn, något som kan spola bort alla drömmar om rekord.
Då är prognoserna bättre för Six Pack som återvänder till The Red Mile och startar redan på lördagen i ”världsrekordloppet” Allerage Farms Open Trot.

Startlista Kentucky Futurity
1 609 meter autostart
Häst – kusk (tränare)

1 Chin Chin Hall – Peter Wrenn (Nifty Norman)
2 Marsielle – Åke Svanstedt
3 Super Schissel – Scott Zeron (Per Engblom)
4 Greenshoe – Brian Sears (Marcus Melander)
5 Don’t Let’em – Yannick Gingras (Nancy Johansson)
6 Gimpanzee – David Miller (Marcus Melander)
7 Mass Fortune K – Tyler Buter (Norm Parker)
8 Green Manalishi – Tim Tetrick (Marcus Melander)
9 Pilot Discretion – Andrew McCarthy (Tony Alagna)
10 Soul Strong – Dexter Dunn (Åke Svanstedt)
11 Goes Down Smooth – Matt Kakaley (Ron Burke)
12 Union Forces – Andy Miller (Julie Miller)
Förstapris: cirka 2,2 miljoner kronor

Robin Johansson, Kanal 75


Efter andrapatsen i Hambletonian vann Greenshoe storloppet Zweig Memorial och nu var det dags för ett försök i Kentucky Sire Stakes på klas..


Efter andrapatsen i Hambletonian vann Greenshoe storloppet Zweig Memorial och nu var det dags för ett försök i Kentucky Sire Stakes på klassiska The Red Mile i Lexington. Den treårige hingsten var helt överlägsen i händerna på Brian Sears natten mot fredag svensk tid. Efter en fin resa närmast flög Greenshoe fram i spurten över upploppet i en visslande snabb avslutning. Han avgjorde i ett nafs när attacken sattes in och segertiden blev 1.08,9 över distansen 1609 meter med bilstart.
Greenshoe ägs av Anders Ström, Hasse Backe, Lasse Granqvist och Morten Langli. Han närmar sig nu 900 000 dollar i insprungna pengar.
Även i det andra försöket av Kentucky Sire Stakes blev det svenska framgångar. Per Engblom-tränade Super Schissel vann efter att ha övertagit ledningen halvvägs in i loppet. Segertiden blev 1.10,0/1609a.

Kanal 75


Under lördagskvällen kördes det penningstinna lopp på The Meadowlands utanför New York. Marcus Melander-tränade Greenshoe är..


Under lördagskvällen kördes det penningstinna lopp på The Meadowlands utanför New York. Marcus Melander-tränade Greenshoe är hästen att slå i Hambletonian om tre veckor. Det visade han med besked i sin division av Stanley Dancer Memorial där han hade stor uppvisning. Den treårige hingsten hittade ner som tredje häst på innerspår men efter halva distansen valde Brian Sears att köra fram utvändigt om ledaren. Greenshoe hade avgjort redan vid upploppets början och gled ifrån i ruskigt elegant stil till en överlägsen seger. Han travade nya rekordet 1.08,5/1609a efter hypersnabba 1.06,7 sista fyrahundra metrarna. Segertiden är den snabbaste i världen i år av en treårig hingst och Brian Sears satt bara och finåkte till slut. Förstapriset var cirka 750 000 kronor.
– Han har alltid varit en riktigt talangfull häst och har riktigt stora fartresurser, sa Brian Sears efter loppet.

Backe och Granqvist deläger
Greenshoe ägs av Unibet-grundaren Anders Ström, kommentatorn och mediaprofilen Lasse Granqvist och fotbollsexperten Hasse Backe. Han tränas av Marcus Melander som följde loppet vid sidan av banan.
– Jag är alltid nervös när han startar. Även om han har skött sig i alla starter det här året så litar jag inte på honom riktigt för jag vet att alla felsteg kan kosta honom segern. I dag lämnade Sears lite plats bakom bilen och höll honom lugn, sa Marcus Melander.
Tvåa i mål blev Pilot Discretion och trea blev Per Engblom-tränade Super Schissel.
I den andra divisionen av Stanley Dancer Memorial ledde Marcus Melanders Green Manalashi länge. Hästen, som ägs av stall Courant, kunde dock inte svara Swandre The Giants den sista biten och fick nöja sig med andraplatsen. Swandre The Giants var bara bäst i loppet för David Miller och vann på tiden 1.09,4/1609a. Hästen tränas av Ron Burke. Green Manalishi noterade 1.09,5 som tvåa.

Skräll i returmötet mellan Atlanta och Six Pack
För en vecka sedan spurtade Atlanta ner ledande Six Pack precis på mållinjen och vann på tiden 1.07,9/1609a. Det var den snabbaste tiden i Meadowlands historia. Nu var det dags för en returmatch i fyraåringsloppet Hambletonian Maturity. Men det blev istället en skrällseger genom 24-oddsaren Crystal Fashion som vann för Tim Tetrick över den ovanliga distansen 1810 meter.
Atlanta var stor favorit och kördes till ledningen efter sexhundra meter. Detta efter att Tim Tetrick släppt täten bakom Crystal Fashion och bidade sedan sin tid i rygg på ledaren. Mitt på upploppet uppenbarade sig en lucka invändigt när Atlanta bröt ut, och Crystal Fashion speedade förbi till seger. Custom Cantab inkom som tvåa i mål men störde flera konkurrenter under vägen och flyttades ner till en sjundeplats. Därmed gick andraplatsen till Atlanta. När det gäller Åke Svanstedts Six Pack så hade han ett dåligt utgångsläge med startspår i det andra ledet. Six Pack satt långt bak hela vägen och kom aldrig in i matchen. Han gick en stark avslutning ute i spåren och det räckte till en tredjeplats på tiden 1.09,0.

Darling Mearas tapper tvåa
I försöket till Miss Versatility för äldre ston blev det seger för järnladyn Hannelore Hanover som kördes av Yannick Gingras. Hon gled till ledningen efter fyrahundra meter men utmanades över upploppet av Darling Mearas. Den sistnämnde tog sin första seger i USA nyligen då hon imponerade för sin nye tränare Åke Svanstedt och vann på tiden 1.08,2/1609a. Darling Mearas, som i det här loppet kördes av Dexter Dunn, travade utvändigt om ledaren och försökte till slut men kunde inte ta sig förbi. Hon svarade för en mycket tapper insats som tvåa på tiden 1.08,7/1609a. Åke Svanstedt körde själv Plunge Blue Chip som blev oplacerad.

Kanal 75


På lördag smäller det på The Meadowlands utanför New York. Då körs årets upplaga av Hambletonian och under onsdagen ..


På lördag smäller det på The Meadowlands utanför New York. Då körs årets upplaga av Hambletonian och under onsdagen lottades startspåren.
Marcus Melander tränar tre av de mest betrodda hästar i Hambletonian. Han har inte bara den stora favoriten Greenshoe, utan även svenskfödde Green Manalishi och den i tolv starter obesegrade Gimpanzee, samt Gerry som kommer att köras av Örjan Kihlström
Marcus Melander har gjort stor succé i USA och har alltså fyra hästar med i de två försöken av Hambletonian.
Greenshoe kommer närmast från seger i Stanley Dancer Memorial på tiden 1.08,5. Det treårige fenomenet ägs av Unibet-grundaren Anders Ström, kommentatorn och mediaprofilen Lasse Granqvist, samt fotbollsexperten Hasse Backe.
De fem främsta från varje försök går vidare till finalen samma kväll på lördag.
En av de främsta utmanarna till Greenshoe kommer från Nancy Johansson och det är Don’t Let’Em som vann Peter Haughton Memorial i fjol.
Åke Svanstedt har två hästar med i Hambletonian-försöken och det är Marseille, som besegrade Greenshoe näst senast, samt Soul Strong.

Hambletonian, försök 1
1609 meter auto:
Häst – Tränare
1) Cantab Fashion – Jim Campbell
2) Summit in Sight – Julie Miller
3) Swandre the Giant – Ron Burke
4) Soul Strong – Åke Svanstedt
5) Mr Vicktor – Jennifer Lappe
6) Osterc – Per Engblom
7) Gimpanzee – Marcus Melander
8) Green Manalishi – Marcus Melander

Hambletonian, försök 2
1609 meter auto
Häst – Tränare
1) Forbidden Traid – Luc Blais
2) Gerry – Marcus Melander
3) Pilot Discretion – Tony Alanga
4) Reign of Honor – Nifty Norman
5) Greenshoe – Marcus Melander
6) Don’t Let’Em – Nancy Johansson
7) Super Schissel – Per Engblom
8) Marseille – Åke Svanstedt

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-08-18 2021-08-18 Vermo-7 Iikka Nurmonen 3160/13 A 2 21
2021-07-18 2021-07-18 St Mikkeli-7 Iikka Nurmonen 3140/11 A 0 16
2021-06-30 2021-06-30 Vermo-3 Iikka Nurmonen 3160/6 B 1 22
2021-06-19 2021-06-19 Finland-12 Iikka Nurmonen 3120/10 C 0 108
2022-04-23 2022-04-23 Finland-11 Iikka Nurmonen 2100/2 C 0 118
2022-04-02 2022-04-02 Bergsåker-7 Iikka Nurmonen 2140/8 C 8 12.9 174
2022-03-16 2022-03-16 Solvalla-10 Iikka Nurmonen 2140/3 C 4 13.1 246
2023-11-11 2023-11-11 Vermo-11 Tuukka Varis 2640/14 D 0 466
2023-06-17 2023-06-17 Finland-9 Jukka Torvinen 3120/12 D 0 229



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se