Sunettan Palema travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sunettan Palema travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sunettan Palema har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Sunettan Palema har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Sunettan Palema


Det blev både favoriter och skrällar som vann på V75 den här lördagen på Axevalla.Sju rätt gav 336 849 kronor och det blev..


Det blev både favoriter och skrällar som vann på V75 den här lördagen på Axevalla.
Sju rätt gav 336 849 kronor och det blev en stor succé för Harry Boy.
Inte mindre än 36 system med sju rätt fixade Harry och dessa blev rikligt belönade. Ett par av systemen kostade under hundralappen (som minst 48 kronor).
Detta efter omgångens största favorit Handsome Brad infriat förväntningarna i Gulddivisionen. Även favoriten Sunettan Palema gjorde sin plikt och tillsammans med ett par riktiga skrällar som Master Sea, Pastor Power och Andre Ward fixade Harry Boy ett stort gäng glada vinnare.
I morgon är det återigen V75 på Axevalla, då med Stochampionatet. Blir det nya framgångar för Harry Boy igen måntro?

Kanal 75


Axevallas långa och utslagsgivande upplopp har fällt många hästar genom åren. Lördagens V75-omgång bjöd också ..


Axevallas långa och utslagsgivande upplopp har fällt många hästar genom åren. Lördagens V75-omgång bjöd också på en del skrällar vilket gjorde att det blev sexsiffrig utdelning på sju rätt. Men däremot höll omgångens största favorit Handsome Brad. Han tog hem Gulddivisionen men det var ett händelserikt lopp och det blev ingen lätt väg fram för favoriten. Hästen blev hängande från början och genom första kurvan från sitt sjundespår bakom bilen. Calle Jepson lyckades sedan komma ner i andra par utvändigt samtidigt som Romanesque tog över ledningen två varv från mål. Men när det var dryga varvet kvar gjorde Jepson slag i saken och styrde fram utvändigt om ledaren. Romanesque var tidigt slagen och Handsome Brad tog över täten i utgången av sista kurvan. Då dök Rajes Face upp in på upploppet och närmade sig när han plötsligt galopperade 170 meter kvar. Han ställde sig och kom tillbaka och närmade sig till slut men räckte till andraplatsen. Utan galoppen hade det blivit betydligt hårdare emot och Adrian Kolgjini var inne på att han hade vunnit loppet utan galoppen.
– Jag tror faktiskt att jag hade hunnit upp Handsome Brad. Han axade en gång till när han hade ställt sig och då fick han lite sug i honom vilket innebär att han hade krafter kvar. Jag hade skämt bort honom lite med lite för lång käk. Det är ändå skönt att han har kommit tillbaka och gjorde ett topplopp, sa Adrian Kolgjini.

”Med lopp i kroppen blir det bra till nästa gång”
Men äras den som äras bör och Handsome Brad var nu bara bäst när han vann på tiden 1.13,3/2640a. Efter storloppsseger i Jämtlands Stora Pris var hästen fyra i ett lopp i Kouvola bakom vinnande Vitruvio. Nu närmast väntar Åby Stora Pris om tre veckor.
– Jag förstod väl som att Romanesque är sämre i ledningen och trodde att Calle skulle köra framåt och försöka ta den. Nu blev det dödens istället och det är inte riktigt lika kul. Men han fixade det ändå, sa Ulf Stenströmer.
– Jag vet inte om han var som bäst eller hur det var. Men med det här loppet i kroppen i kroppen blir det nog bra till nästa gång. Det var lite i Finland där som gjorde mig fundersam men nu får vi hem och linda in honom i bomull.
– Jag har hela tiden siktat på Åby Stora Pris och nu vet jag att vi får vara med där när vi vunnit det här loppet. Så nu vet jag att vi är med där och behöver inte bli inbjudna. Vi siktar dit om tre veckor, sa Stenströmer.

Skrällbetonad inledning
V75 inleddes med en skräll när Henrik Södervall-tränade Master Sea spurtade till seger för Stefan Persson. Efter en resa i fjärde par invändigt kom luckan som på beställning i sista kurvan. Över det långa upploppet på Axevalla närmade han sig ledande Lord Horse hela vägen och kort före mållinjen tog han sig förbi. Däremot blev det en hejdlös startgalopp för favoriten Tycoon Broline som inte ställde sig och blev diskvalificerad.
Däremot blev det favoritseger i V75-2 genom Sunettan Palema och Ulf Ohlsson. Segerreceptet var ledning från start till mål för det Hans Crebas-tränade stoet. Princess Kloster fick luckan ifrån rygg på ledaren mitt på upploppet och närmades sig men Sunettan Palema svarade säkert upp.

Uppvisning av Wild Love
Wild Love bjöd på en suverän uppvisning när hon vann ungdomsloppet för Kevin Oscarsson. Hon tappade en position när favoriten Ivory Di Quattro attackerade från kön 1200 meter kvar och fick en häst emellan då Look Håleryd fick ryggen på Ivory Di Quattro. Men med där bakom tassade Wild Love som tredje häst i tredjespår och det blev plötsligt väldigt långt fram till Ivory Di Quattro som övertog ledningen halvvarvet kvar och ryckte undan i en stor ledning. Det såg ointagligt men Kevin Oscarsson förivriade sig inte och gav inte slaget förlorat. När han släppte loss sin häst för fullt i sista sväng gick det undan värre och Wild Love tog in meter för meter för den undflyende ledaren. Men hundra meter kvar var Ivory Di Quattro upphunnen och Wilde Love brisade ifrån den sista biten till en suverän seger. Det här femåriga toppstoet som närmar sig två miljoner kronor i insprungna pengar tränas av Bengt Simberg i Munka-Ljungby.

Pastorn storskrällde
Pastor Power är en synnerligen nyttig häst som alltid är med i V75 och tjänar fina pengar. Han vinner inte så ofta men nu slog han till rejält och tog första årssegern. Från spår tolv lotsade Peter Untersteiner fram sin adept snyggt hela vägen och Pastor Power tackade för det genom att avgöra till seger. Ledande Norton Commander gav upp vid upploppets början och Sevilla tog över och kopplade greppet. Men det var bara tillfälligt innan Pastor Power avgjorde till seger.
Favoriten Cab Lane orkade inte hela vägen i V75-6 och blev fyra från ledningen. Utvändige Armour As höll till tredjeplatsen och det blev istället en stenhård slutstrid mellan Adde S.H. och Andre Ward där den sistnämnde avgjorde precis före mål med en iskall Flemming Jensen som satt helt stilla i sulkyn.

Rafflande avslutning – dubbelt Persson
Det blev ett rafflande lopp i V75-avslutningen där Stefan Persson ramade in omgången. Detta genom brodern Håkan K-tränade Four Guys Dream som avgjorde i en tät upploppsstrid. Men det gick undan värre under vägen där Hummer Scott öppnade våldsamt mot ledningen och fick sedan en stekhet Redneck Woodland på utsidan. Första varvet travades efter 1.08,5(!) och med där bakom gottade sig Stefan Persson med Four Guys Dream som vann före Charlock Wiking.
– Jag är jätteglad i och med att han inte var med i körningen från början. Vi har gjort allt vi kunnat för att ha honom i ordning till den här starten. En fantastiskt fin häst, berömde Håkan K Persson.
Sju rätt på V75 gav 336 849 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Southwind Feji är ett populärt namn ute i stugorna. Inte minst på grund av sina nio fullträffar i folkspelet V75. Men nu har sexåring..


Southwind Feji är ett populärt namn ute i stugorna. Inte minst på grund av sina nio fullträffar i folkspelet V75. Men nu har sexåringen lyst med sin frånvaro sedan april.
- Hon opererades i sina framknän och fick sedan gå på sommarbete och ha det bra. Nu har hon tränat på för fullt i drygt tre månader och hon känns stark och bra, säger Pär Hedberg.
Hans sto brukar gå bra direkt efter uppehåll. Med tävlingsdebuten inräknad har hon vunnit fyra av fem starter efter uppehåll på två månader eller mer.
- Hon brukar leverera direkt, men tidigare har det inte varit så här långa uppehåll. Det känns att det fattas lite i henne. Hon har gått mycket intervaller och så har vi kört två rundbanejobb. Som snabbast har hon gått 1.22 över 2 000 på bra sätt men hon har inte den där riktiga spänsten i kroppen än. Den får komma med några starter. Samtidigt är hon i grunden en så bra häst att hon kan räcka långt ändå men jag tror att det blir tufft att vinna den här gången.
Även om hon inte är någon het segerkandidat direkt i comebacken lär Southwind Feji låta höra mer om sig framöver.
- Allt är upp till hästen men hon har inte gjort så många starter och tanken är att hon ska tävla på i ett år till. Hon är mycket fräschare efter operationen. Framför allt var det ett av knäna som det var lite förändringar i som de fick skrapa bort. Jag tror att hon har känt av det där knät och nu det ska bli kul att se henne komma igång och tävla igen.

”Otroligt nöjd med honom”
Pär Hedberg har ytterligare fem hästar till start inom GS75 på sin hemmabanan Axevalla och han ser Boke Palema (GS75-3) och Prince Palema (GS75-5) som sina hetaste segerbud.
- Boke Palema har gjort det både bra och dåligt kan man säga. Han är lite speciell men känns bättre och bättre och har börjat släppa till. Jag litar inte fullt ut på honom ännu men på kapacitet är han klar favorit i loppet.
Efter två galopper utrustades treåringen med helstängt huvudlag och efter det har det blivit två raka segrar.
- Det känns som att han är lite mer fokuserad med helstängt och han ska gå med det igen. Att det är startbil nu kan också vara positivt. Då slipper han snurra och greja i volten och har farten uppe när starten går. Han har inte provat bilen men det ska vi göra innan tävlingarna och jag tror att det är åt det positiva hållet.
Prince Palema har gjort elva starter och till skillnad från sin jämnårige stallkamrat har han aldrig galopperat. Det har bara blivit en seger men han har slutat bland de tre främsta sju gånger och i sin senaste start spurtade han storstilat. När han lyftes ut i fjärdespår med 400 meter till mållinjen gick han från sista till tredje plats.
- Jag var otroligt nöjd med honom. Att han skulle vara trea trodde jag inte 600 kvar när det var hästar i vägen överallt, men han avslutade jättebra och närmade sig hela vägen in i mål och var inte långt ifrån segern.
Förra gången hade den startsnabbe hästen nummer tolv bakom startbilen. Den här gången har han spår fem.
- Han har bara gått lugna intervaller efter senast men allt har sett ut som det ska. Loppet nu ser intressant ut. Han har ett bra läge och är normalt sett kvick ut. Kommer han till ledningen kan det hålla hela vägen. På förhand känns det som att det står mellan min häst och Piteraq.
Skulle det ta emot in på upploppet finns det en extraväxel att ta till den här gången.
- Han kommer gå med rycktussar för första gången. Vi har testat det i träningen och det fungerade bra.

Skor inget bekymmer
Även Pär Hedbergs Gun Palema (GS75-6) kommer bli påpassad av GS75-spelarna. Men senast hade hon inte någon av sina bättre dagar när hon galopperade i slutkurvan.
- Hon var inte helt hundra fräsch för dagen och är behandlad efter det. Nu känns hon fin i träningen igen och jag förstår om hon blir hårt betrodd. Jag har full respekt för Callmesally och jag tror att det står mellan dem.
Gun Palema startar med 20 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter. Hennes tre tidigare försök över lång distans har som bäst resulterat i en fjärdeplats.
- Jag tror inte att distansen ska vara något bekymmer alls. Hon gick jättebra över 2 640 i ett stochampionatstest förra året och en gång var det försök till Stochampionatet och då räckte hon inte riktigt i klassen. På sistone har hon varit som bäst när hon har fått ligga där bak och komma till slut och hon kan gå rejält sista 700 meterna.
Att Gun Palema på grund av barfotaförbudet måste gå med skor runt om istället för med enbart skor på bakhovarna lägger inte Pär Hedberg något stor vikt vid.
- Hon gick bra med skor runt om på Färjestad för några starter sedan och det gjorde ingen större skillnad den gången.

Tillbaka efter halsoperation
Sina övriga GS75-hästar kommenterar Pär Hedberg enligt följande:
- Sunettan Palema (GS75-5) är en jättefin häst som började bra men sedan blev det lite krångel. Nu har hon inte startat på länge och är opererad i halsen. Hon känns bra i jobben och gick samma banjobb som Sothwind Feji senast på bra sätt. Det känns som det borde finnas mycket kvar i henne men det här gången är hon i första hand med för att få lopp i kroppen efter uppehållet och jag blir förvånad om hon räcker till seger. Hon har tävlat med helstängt huvudlag men nu blir det öppet.
- Jullan Palema (GS75-7) går jämnt och bra hela tiden och hon tävlade bra hela förra vintern så skor runt om är inget bekymmer alls. Men nu har hon spår lite för långt ut för att kunna räcka till seger.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-15 2019-12-15 Axevalla-8 Rikard N Skoglund 2140/4 B 4 17.5g 77
2019-07-19 2019-07-19 Axevalla-7 Mikael J Andersson 2140/8 C 0 15.3 448
2019-07-01 2019-07-01 Mantorp-5 Mikael J Andersson 2160/7 B 6 15.9 75
2019-06-02 2019-06-02 Axevalla-9 Mikael J Andersson 2140/6 B 0 15.6 129
2019-05-17 2019-05-17 Romme-5 Ulf Eriksson 2140/2 B 2 14.4 51
2019-04-29 2019-04-29 Färjestad-2 Mikael J Andersson 2160/6 C 1 16.6 12
2019-04-11 2019-04-11 Örebro-1 Mikael J Andersson 2140/10 D 1 18.3 260
2020-10-20 2020-10-20 Årjäng-1 Hans Crebas 2140/1 B 0 g 40
2020-10-06 2020-10-06 Örebro-6 Hans Crebas 2100/8 C 0 14.9 1591
2020-09-26 2020-09-26 Solvalla-4 Hans Crebas 1640/12 B str
2020-09-09 2020-09-09 Åby-8 Carl Johan Jepson 2160/8 B 3 13.8 90
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-1 Hans Crebas 2140/3 B 0 13.6g 250
2020-08-08 2020-08-08 Åby-8 Ulf Ohlsson 2140/4 D 0 46
2020-07-18 2020-07-18 Axevalla-6 Ulf Ohlsson 2140/1 C 1 13.9 40
2020-07-10 2020-07-10 Axevalla-6 Hans Crebas 2640/3 B 0 g 65
2020-06-24 2020-06-24 Åmål-9 Hans Crebas 2080/1 B 0 14.1 204
2020-06-10 2020-06-10 Vaggeryd-10 Hans Crebas 2140/6 B 4 15.7 78
2020-04-21 2020-04-21 Axevalla-2 Hans Crebas 2160/9 A 1 14.5 22
2020-04-07 2020-04-07 Axevalla-10 Hans Crebas 2160/9 A 1 15.6 62
2020-01-28 2020-01-28 Axevalla-6 Mikael J Andersson 1640/10 A 6 16.0g 163
2020-01-13 2020-01-13 Färjestad-3 Mikael J Andersson 1640/2 B 5 15.0 38
2021-12-22 2021-12-22 Åby-6 André Eklundh 2160/11 D 0 15.0 409
2021-12-14 2021-12-14 Axevalla-8 Mikael J Andersson 2140/3 D 2 15.0 73
2021-12-02 2021-12-02 Örebro-4 Mikael J Andersson 2100/3 D 3 15.1 175
2021-11-22 2021-11-22 Mantorp-4 Mikael J Andersson 2140/8 D 4 15.0 207
2021-11-09 2021-11-09 Axevalla-2 Fredrik Claesson 2160/5 C 3 16.3 133
2021-10-26 2021-10-26 Axevalla-6 Fredrik Claesson 1640/8 B 2 14.3 232
2021-09-02 2021-09-02 Årjäng-8 Hans Crebas 2140/4 B 0 16.3g 43
2021-08-06 2021-08-06 Vaggeryd-7 Hans Crebas 2640/11 D 0 16.3g 732
2021-07-16 2021-07-16 Årjäng-4 Hans Crebas 2160/5 B 8 15.2 239
2021-07-05 2021-07-05 Mantorp-7 Hans Crebas 2140/11 C 0 14.3 816
2021-06-12 2021-06-12 Mantorp-2 Hans Crebas 2160/9 A 0 16.0 33
2022-01-21 2022-01-21 Örebro-4 Mikael J Andersson 2160/11 C 6 15.7 125



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se