Sugar Daddy travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Sugar Daddy travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Sugar Daddy har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Sugar Daddy har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Sugar Daddy


Det var en spurt som chockade såväl elitloppspubliken som tränaren själv.Queer Fish var näst minst spelad i finalfältet i Sweden ..


Det var en spurt som chockade såväl elitloppspubliken som tränaren själv.
Queer Fish var näst minst spelad i finalfältet i Sweden Cup, eller ”Lilla Elitloppet” som lördagens fartfest också brukar kallas.
Men när tioåringen fick fritt spelrum efter invändig resa så bet han i som aldrig förr.
Enligt atgxlabs, som använder sig av data från det positioneringssystem som syns i tv-rutan, så avslutade Queer Fish 1.04,3 sista 200 meterna och gick i 1.00-fart över mållinjen.
Det var det näst snabbaste upploppet av någon häst under hela helgen och precis tillräckligt för att fånga in tätparet Chief Orlando/Cyber Lane och knipa förstapriset på 600 000 kronor.
- Jag såg loppet i sista sväng och när de gick förbi oss 350 kvar så tänkte jag att han kan få pengar. Sedan såg jag hur fort han gick. Man att han vann fattade jag inte förrän min bror sa att de zoomade in honom i tv. Det var ganska överväldigande, säger Magnus Träff.
Har du upplevt sådana känslor på travbanan förut?
- Ja, jag kan vara ganska blödig. Framförallt när hästarna gör oväntat bra prestationer. När ”Firren” vann en silverfinal under elitloppshelgen för två år sedan var en sådan gång, det var också en prestation som jag inte kunnat föreställa mig. Men samtidigt hamnar man i en bubbla. Efter det loppet beklagade jag mig att jag inte kunde njuta mer av segern och den här gången blev det ännu mindre, jag var helt borta hela dagen.
Har du hunnit njuta nu då?
- Ja, det får jag säga. Jag har tittat på loppet många gånger, nästan varje kväll. Igår firade vi segern på Bollnästravet och bjöd publiken på tårta. I samband med det så fick jag en dvd med en sammanfattning över dagen. Den har gått varm.
Vad har du fått för reaktioner?
- Det har varit väldigt mycket gratulationer, mycket mer än jag upplevt förut. Det är fantastiskt roligt.
Du har fortfarande bara åtta hästar på träningslistan, har inte några hästägare hört av sig?
- Ja, telefonen har gått lite varmare. Men problemet är att vi inte har plats att ta in några hästar just nu. Vi har sökt efter en ny gård i närområdet hela året, men ännu inte hittat någon som vill sälja.
Nu har du 600 000 kronor till att bjuda med, det kanske löser saken…?
- Ja, haha, men kanske får försöka höja buden lite, även om jag tycker att vi kommit med höga bud redan. Men det verkar inte vara pengarna det hänger på, folk vill ha kvar sin mark. Jag får väl visa loppet och slänga in en del i Queer Fish så kanske någon nappar…
Du har tidigare sagt att du kan få låna några boxar av grannen, gäller inte det fortfarande?
- Jo, det ser ut att bli den närmaste lösningen. Vi tittar på det just nu. Löser det sig så får vi sju nya boxar.
Vad är din förklaring till att Queer Fish kunde vara så bra?
- Det enda jag kunde tänka mig efter loppet är att han sällan fått en så fin resa som han fick då. Normalt sett måste han alltid gå sin speed på sista bortre långsidan, nu fick han följa med invändigt och gå i ryggar betydligt längre än vanligt.
Så du hade inte toppat formen extra inför Sweden Cup?
- Egentligen inte. Hästen hade haft en infektion en månad innan och strukits inför en tilltänkt start. Det gjorde att det blev längre mellan starterna varför vi körde ett skarpare banjobb i 1.15-fart med snabb avslutning med honom veckan innan. Det är inget ovanligt i sig, men han var så fantastiskt fin i det jobbet att vi bestämde oss för att prova Sweden Cup. I det slängde jag på ett blinkershuvudlag, annars har han haft sitt vanliga helstängda i flera år, det verkade också göra honom extra taggad så det satt förstås på på Solvalla.
Kan det ha spelat in att han fick två heat samma dag?
- Ja, det tror jag. Han har gjort det några gånger tidigare och varje gång har han varit bättre i andra heatet, eller i fall bättre jämfört med konkurrenterna. Han verkar ha bättre återhämtningsförmåga än många andra hästar.
Så nu kör du ett 1.15-jobb inför loppet på lördag också?
- Nej, haha. Det vågar jag inte. Han har fått sin vanliga träning och egentligen bara gått ett riktigt pass ännu.
Var han sliten efter Sweden Cup?
- Han var lite muskelöm och fick vila någon dag extra. Men nu har han varit hos massören som mjukat till honom. I intervallpasset kändes han lika fin som vanligt.
Kommer han att spurta lika vasst på lördag?
- Man kan ju hoppas. Normalt sett skulle jag säga att han är distansgynnad den här gången, hans stora styrka har ju alltid varit att han kan hålla hög fart länge. Men det kanske har förändrats, han kanske har blivit mer explosiv.
Kan han vara mer explosiv från start och köra om spets den här gången?
- Det tror jag däremot inte. Det skulle vara ännu mer överraskande än spurten senast. Förhoppningsvis spricker det upp bakom Milligan’s School, Charrua Forlan och Double Exposure så att han kan falla ner där bakom. Sedan kan man ju drömma om att han får spara speeden lika länge som senast, eller i varje fall till sista kurvan.
Kör ni med samma utrustning som senast?
- Ja, det nya huvudlaget får givetvis sitta kvar liksom jänkarvagnen. Han hade lite slitna bakhovar då jag skodde honom förra veckan, men förhoppningen är att de ska växa till sig tillräckligt för att köra barfota runt om igen.
Du startar tre hästar under V75-lördagen på Östersund, vem tror du mest på?
- Med tanke på förra loppet måste jag väl säga Queer Fish, men Twinkle Kronos känns ovanligt bra i träningen så jag håller det som likvärdiga chanser, säger Magnus Träff.

Det här berättar Magnus Träff om sina övriga V75-hästar:
- 7 Twinkle Kronos (V75-5) gjorde ett fantastiskt fint lopp senast och gick i mål med huvan oryckt och krafter kvar. Han var lite sämre på Romme, men visade sig då ha slagit upp en hovspricka vilket förklarade det. Annars har hästen blivit jämnare, tidigare kunde han blanda och ge i prestationerna. Han har känts otroligt smidig i träningen efter förra loppet, jag kan faktiskt inte minnas att han varit så fin hemma förut. Distansen är en liten nackdel och jag är tveksam till att han pallar en för tuff öppning med tanke på det. Skulle han komma ner och få en snäll resa så blir det riktigt spännande att se vad han kan göra till slut. Jag har haft funderingar på växla upp honom från halv- till helstängt huvudlag eftersom han blivit så reglerbar, men med tanke på distansen väntar vi nog till nästa start. Det blir samma utrustning och balans som senast.
- 4 Sugar Daddy (V75-7) har inte visat rätta gnistan i år och ofta gett upp sista 200. Jag tror att han varit påverkad av de många infektioner vi haft i stallet, men de är borta nu och senaste insatsen var ett klart fall framåt även om motståndet var billigt. Han känns ännu bättre i träningen efter det, mer laddad än på mycket länge så jag tror att han är på väg tillbaka till riktig form. Hästen har alltid trivts extra bra i ledningen (tio segrar på tolv försök enligt travfakta.se), men jag tvivlar på att han är snabb nog att komma dit och även om det skulle lyckas så möter han ju väldigt hårda hästar. Det där överlämnar jag till Erik (Adielsson). Han har kört hästen en gång tidigare och det var då han gick sitt rekord 1.10,2 så de trivs i alla fall tillsammans. Jag räknar med en förbättrad insats och hoppas att det ska räcka till fina pengar. Inga ändringar i utrustningen där heller.

Robin Johansson, Kanal 75


Ett litet stall fyllt med segerstaplare.Det har varit Magnus Träffs signum.Sedan 2015 har han gjort 263 starter och vunnit 69 av dessa, vilket ger en seger..


Ett litet stall fyllt med segerstaplare.
Det har varit Magnus Träffs signum.
Sedan 2015 har han gjort 263 starter och vunnit 69 av dessa, vilket ger en segerprocent på 26,2.
Tittar man på Sveriges 30 segerrikaste travstall under 2018 är det bara ett som slår den siffran, nämligen Timo Nurmos.
Och det är mot dessa som Magnus Träff hädanefter får jämföra sig då han vid årsskiftet gick från amatör till proffstränare.
- Det har varit en dröm länge att ta det här steget. Och med tanke på att det gått så bra de senaste åren kändes det som nu eller aldrig, berättar Magnus Träff som emellertid fortfarande har kvar sitt ordinarie jobb.
- Ja, min huvudsyssla har varit att driva ett behandlingshem. Det gör jag fortfarande, men siktar på att kunna avyttra det under året.
Vad är det för typ av behandlingshem?
- För barn och ungdomar som hamnat lite på glid. Det är en verksamhet som jag äger själv.
Vad händer med ungdomarna då?
- Tanken är inte att lägga ner utan att sälja det, förhoppningsvis som ett personalkooperativ.

Inga ledbehandlingar
Även när det kommer till fyrbenta har Magnus Träff specialiserat sig på att ta hand om individer som haft det kämpigt under unga år. Samtliga åtta hästar på träningslistan har gemensamt att de kommit till stallet mer eller mindre skadade. Dessutom är alla valacker. De flesta är uppfödda på Menhammar Stuteri och har ägts av Travkompaniet.
- Många har varit hingstar när de kommit, men eftersom de inte lyckats under unghäståren på grund av sina skador så har deras potential som avelshingstar varit borta. Jag har lärt mig att de läker ut bättre som valacker, därför har vi valt att göra så. Jag skulle absolut inte ha något emot att träna hingstar eller ston.
Vad är hemligheten med att få tillbaka ”trashankar” på tävlingsbanan?
- Jag tror att den främsta orsaken är att vi ger varje häst väldigt mycket tid. Vi är många i stallet, fyra stycken med pappa, brorsan och sambon. Det gör att vi kan köra hästarna mycket och köra väldigt långa turer.
Veterinären måste vara viktig också?
- Jag använder mig inte så ofta av veterinär, men desto mer av naprapat, equiterapeut och kiropraktor. Det är något jag har från min egen idrottskarriär. Många gånger när man hittar att en häst är halt på kotan så sprutar man kotan. Men jag ledbehandlade mig inte en enda gång under min aktiva karriär, varför ska jag då ledbehandla mina hästar? Många gånger gäller det att hitta den bakomliggande orsaken till en hälta, exempelvis hästen Utopi som också startar på onsdag. Han hade en mystisk hälta i vänster framknä. Till slut hittade vi att felet istället satt i höger framknä och när vi fick ordning på det blev han mycket bättre. Han har aldrig känts så fin i träningen som han gör nu.
Hur kommer det sig att du lyckats så bra med hästar från just Menhammar?
- Vi har fått väldigt fint förtroende av Travkompaniet, förfrågan om att överta hästar som varit skadade. Det är en jättehärlig chans som vi är otroligt tacksamma för. Dealen är att vi tar över kostnaderna och träningen, mot att de behåller 20 procent av insprungna pengar. Det är väldigt tryggt att få en häst därifrån. Dels vet man att det finns en tanke bakom stamtalvan, att de är uppfödda på bästa sätt, väl hanterade och dessutom utvalda av en stortränare, i detta fall ofta Stefan Hultman.
- Då vet man att grundkapaciteten finns där, lyckas vi bara få bukt med problemen så kommer de att bli bra och springa in fina pengar.

Små stall och få hästar per anställd
En detalj återstår emellertid innan Magnus Träff kan dra igång sin proffskarriär på allvar.
En ny träningsanläggning.
- Det är huvudfokus just nu. Där vi håller till nu är det bara åtta boxar. Skulle någon höra av sig och vilja sätta häst i träning så kan jag lösa ett antal boxar i grannfastigheter, men tanken är att hitta en ny gård så fort som möjligt. Och helst ska den ligga i närområdet så att inte barnen ska behöva byta skola.
Det låter inte så lätt, hur många lämpliga objekt har du att välja på?
- Det finns väldigt mycket fina gårdar häromkring som man med kärlek och kreativitet skulle kunna göra om till fantastiska travanläggningar. Att man inte haft travverksamhet förut gör ingenting, jag vill bygga upp allt från grunden ändå så att jag kan få den småskalighet vi har nu.
Hur menar du med småskalighet?
- Att stallen är små. Det är ur en sundhetsfaktor för att få bort sjukdomar, men framförallt att det blir en lugn och avstressad miljö. Jag har tänkt max sex boxar i varje stall, det ger en annan harmoni.
Hur stor verksamhet planerar du?
- Målsättningen på sikt är 25-30 hästar. Större än så kan vi inte ha om vi ska behålla samma koncept som nu.
Om du ska lägga så mycket tid på varje häst måste du väl anställa många skötare?
- Ja, jag vill inte ha mer än sex hästar per anställd. Annars skulle vi inte hinna köra lika mycket som vi gör nu.
Då måste du ta ut en hög träningsavgift för att det ska gå ihop?
- Förmodligen blir den hög jämfört med andra tränare i närheten. Där kommer det kanske in prestige, jag är inte beredd att ändra koncept bara för att bli proffs, då tror jag att vi tappar alltihop.
Har du fått många förfrågningar om att ta in hästar sedan du blev proffs?
- Nej. Den var en som hörde av sig precis efter årsskiftet, men då hade jag inte möjlighet att ta hästen. Men när vi väl hittat en ny gård hoppas jag att det ska finnas intresse för våra tjänster.

”Pausen har gjort honom gott”
Enligt travfakta.se har du allra högst segerprocent (36) med hästar som inte startat på över 30 dagar, precis som 9 Sugar Daddy (V86-3).
Är han redo att vinna direkt?
- Jag hoppas det. Hästen var allmänt skral i senaste starten och fick en uppfräschning efteråt. Våra hästar brukar vara på tårna efter vila och det gäller även honom. Han har fått ett lugnare banjobb inför det här, annars har vi tränat hemma och de senaste veckorna har han släppt till rejält. Så laddad som han är nu har han inte varit på väldigt länge, den här pausen har gjort honom gott.
Hur ser du på uppgiften?
- Först och främst hoppas jag att banan inte blir för hård eftersom han missgynnas av att tävla med brodd fram. Slipper han det tycker jag att han ska duga långt. Mycket avgörs i var han hamnar från start, sitter han får långt bak blir det svårt, slinker han igenom från bakspåret så borde han kunna slåss om segern. Tidigare var han bäst i ledningen, men numera tycker jag att han är lika effektiv i ryggar. Vi kör med jänkarvagn och stängt huvudlag som vanligt.
Vad har Magnus Träff för mål för sitt första år som proffstränare?
- Att hitta en ny gård och bygga upp en verksamhet där hästar, personal och kunder trivs. Få harmoni och ett avstamp för kommande år.
Och fortsätta vinna mer än var fjärde lopp...?
- Ja, det kämpar vi för. I sig är väl inte segerprocenten viktig, men jag ser den som ett kvitto på att vi vet när vi har hästarna i ordning för att starta.

Robin Johansson, Kanal 75


Bollnästränaren Magnus Träff har förvisso för vana att ligga på en hög segerprocent. År efter år presenterar han..


Bollnästränaren Magnus Träff har förvisso för vana att ligga på en hög segerprocent. År efter år presenterar han vältrimmade djur som levererar på hög nivå. Men i år har han överträffat alla förväntningar. Sedan årsskiftet har det blivit seger i mer än var tredje start och med över 1,9 miljoner kronor inkört har stallets tidigare rekordnotering slagits trefalt.
- Det är helt fantastiskt! Hästarna har levererat över hela linjen och haft ett sagolikt år, säger Magnus Träff.
På träningslistan finns sju hästar och Queer Fish är den starkast lysande stjärnan med sju segrar och över en miljon kronor insprunget i år. Hans stallkamrater låter inte heller skämmas för sig. Survival Kit och Sugar Daddy har vunnit inom V75-cirkusen och totalt har det blivit 25 fullträffar för Träff under 2017.
- Segern med Queer Fish under elitloppshelgen är ju svår att slå men att vinna dubbelt på V75 i Östersund var enormt det också. Det är de två dagarna som sticker ut i år och är svåra att särskilja.

Träningsupplägg från humanidrotten
Vad är då förklaringen till de enastående resultaten? Förbättrad stallmiljö och justeringar i intervallkörningen har bidragit till årets lyft, men själva fundamentet i Magnus Träffs träningsupplägg är hämtat från humanidrotten. Han satsade i yngre år på friidrott och tillhörde topp tio i Sverige på 400 meter häck. Erfarenheterna och kunskaperna från den tiden tillämpar han nu på hästarna.
- I princip kan man säga att hela träningsupplägget bygger på hur jag tränade när jag var aktiv i friidrott. Säsongen läggs upp på ungefär samma sätt. Väldigt enkelt förklarat börjar vi med styrketräning, sedan löp- och styrketräning och därefter snabbhet. Det är många som säger att äldre hästar inte behöver styrketräning för att de redan har sina muskler, men vi rullar på med träningen hela tiden och så här långt känns det som att vi är på rätt väg.
- Om man sedan tittar på hur vi kör intervaller så kör vi aldrig lika många det ena passet efter det andra utan vi varierar antalet för att inte träningen ska bli statiskt utan mer explosiv.
Med ”vi” menar Magnus Träff utöver sig själv sambon Tove, brorsan Andreas och pappa Kalle. De driver travrörelsen tillsammans och delar samma träningsfilosofi.
- Farsan var min tränare i friidrotten och brorsan Andreas, som framför allt har varit aktiv i ishockey, är gymnastiklärare, så han har också grunden vad gäller fysiologi och så vidare.

Uppåt efter halsoperation
Men det har inte gått som på räls för stallets samtliga hästar under 2017. Twinkle Kronos (V86-5) inledde förvisso starkt med två januaritriumfer men sedan gick det grus i maskineriet och inför comebacken i oktober hade han inte synts till i tävlingssammanhang på fyra månader.
- Vi har hela tiden känt att han är en riktigt fin häst men han har haft en krånglande hals. Den opererades i våras men sedan fick han stå över hela sommaren på grund av en infektion i halsen som det var väldiga bekymmer att bli av med, och efter det tänkte vi att vi väntar på kallare och torrare luft innan vi sätter igång honom, berättar Magnus Träff.
Att ge hästen tid har visat sig vara ett bra val. Nu ståtar femåringen med tre raka segrar.
- Han har presterat över förväntan. Han har varit så otroligt fin, tar loppen bra och går framåt hela tiden, säger Träff och fortsätter:
- Tidigare agerade han spänt och nervöst, vilket inte är så konstigt när man bitvis inte får ordentligt med luft, men även nerverna släpper nu när han märker att det inte är livsfarligt att springa. I de här senaste starterna har han varit väldigt lugn.

”Känns smällfin”
Onsdagens V86-omgång delas mellan Solvalla och Bergsåker och det är i den femte avdelningen på Sundsvallsbanan som Twinkle Kronos ska försöka förlänga segersviten. Hans tränare är nöjd med allt utom utgångsläget.
- Han känns smällfin! Självklart är vi lite missnöjda över att han fick ett bakspår, det är mycket som kan häxa då, men jag tycker att han känns fantastiskt fin.
- Det är nog det hårdaste lopp han har varit ute i men samtidigt känns det som att han inte har visat hela registret. Vi har inte dragit några växlar på honom men nu kommer vi att testa jänkarvagn i värmningen och det borde ge honom en ytterligare växel. Vi kommer nog att köra med brodd bak men det har han vunnit med tidigare så det ser jag inte som någon nackdel.
Fortsätter Twinkle Kronos på den inslagna vägen kan Magnus Träff hinna få med ytterligare en V75-seger i bokslutet för 2017. Efter onsdagens start är siktet inställt på V75 i Gävle 16 december.
- Det vore ju vara häftigt om han skulle vinna där. I så fall har fyra av sju i stallet vunnit i rikstoton i år och då kan vi fira jul med gott samvete.

Ola Johansson, Kanal 75


Fornaboda travbana i Lindesberg var platsen för onsdagens V86 och travidyllen visade sig från sin bästa sida – förutom vackert vä..


Fornaboda travbana i Lindesberg var platsen för onsdagens V86 och travidyllen visade sig från sin bästa sida – förutom vackert väder bjöds det även på en bana i toppskick.
Trots att Fornaboda inte är känd som någon snabb banan så gick det fort i loppen.
Snabbast gick det i huvudloppet där elithästarna gjorde upp om 100 000 kronor över sprinterdistans. Daniel Redéns Canari Match vann på nytt banrekord 1.10,7. Den franske femåringen imponerade stort och vann trots att han fick gå först utan rygg i andraspår.
- Jag är otroligt stolt över den här hästen. Han har inte vunnit så mycket. 1.10,7 på ”Lindes” det är bra, sa Daniel Redén.
Tvåa blev en tapper Food Money från ledningen, trea Quick Fix och fyra forne elitloppsvinnaren Magic Tonight.

Tredje raka för stall Zet
Det var tredje året i rad som stall Zet, tränaren Daniel Redén och kusken Örjan Kihlström vann Bergslagsloppet. 2015 vann Delicious U.S. och 2016 Västerbo Highflyer.
- Daniel har otroligt fina hästar. Den här är jättemysig denna också, han rör sig bra. I dag fick han gå iväg som han ville, men han var lite pigg. Det här är absolut en häst utöver det vanliga, annars vinner man inte mot de här hästarna från dödens. Han är inte så gammal och kan kanske utvecklas ytterligare, sa Örjan Kihlström.
Canari Match kom in i träningen hos Daniel Redén i april och onsdagens seger var den andra på fem starter i hästens nya regi. Totalt i karriären var det tredje segern på 43 starter som resulterat i drygt 3,4 miljoner kronor.

Vass italienare
Örjan Kihlström vann även med italienska gästen Visitor (V86-5) som från andra utvändigt svepte till ledningen på 200 meter när han fick signalen från kusken på sista bortre långsidan.
I V86-1 vann Dice Man och Björn Goop spetsstriden och fångade upp favoriten Magic Gwin utvändigt. Väl i spets hade Björn Goop full kontroll. Den fyraårige hingsten imponerade och vann med krafter kvar på nya banrekordet 1.12,2 över distansen 2140 meter autostart - trots att Björn Goop körde på säkerhet genom sista svängen innan han gasade på igen på upploppet. Stefan Melander tränar vinnaren.

Två hemmasegrar
Ledning från start till mål blev det även för Skall Ha och Jimmi Ehlers i V86-2.
- Han är väldigt peppad från start, ibland blir det för mycket, men i dag fungerade det. Jag tror inte han har toppform men det räckte i dag. Extra kul att vinna på hemmaplan och nästan alla ägarna är här, sa Jimmi Ehlers.
Omgången skräll kom i V86-6 där Linda Sedström lyckades få iväg Final Dream felfritt och sedan servera honom rätt ryggar tills upploppet.
Segern innebar andra hemmatriumfen inom V86-spelet och mannen bakom Final Dream är travamatören och tandläkaren Jan Gustafsson.
- Det är alltid stort att vinna och att vinna på V86 är ännu bättre, sa Jan Gustafsson som även fött upp vinnaren som är en son till hans tidigare stjärna Vamp.
I V86-3 var Kitspirit bäst och i händerna på sin tränare Troels Andersen klev han fram utvändigt ledaren Sigel Doc halvarvet från mål och gick sedan undan till säker vinst över upploppet.
Quebec C.D. var obesegrad i tre starter i fjol. I år dröjde det nio starter innan hon var tillbaka i vinnarcirkeln. Erik Adielsson ledde varje meter av loppet med det fyraåriga stoet
och tränaren Peter G Norman var minst sagt lättad efter segern i V86-7, som var ett försök i Diamanstoet och värd 100 000 kronor.
- Det var väldigt skönt, det var nervöst i dag. Hon har många kvalitéer, är kvick från början, hon är ganska komplett, sa Peter G Norman.
V86-omgången avslutades med ett försök i bronsdivisionen och efter tidigt ledning blev det enkel seger för Sugar Daddy tillsammans med Kaj Widell. Bollnäs-amatören Magnus Träff tränar vinnaren som tjänade 110 000 kronor.
Åtta rätt på V86 gav 79 353 kronor. Sju rätt gav 734 kronor och sex rätt 75 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Kaj Widell, 62, är en av landets mest folkkära travkuskar.Frågan är om han varit bättre?- Jag får köra bättre och b&au..


Kaj Widell, 62, är en av landets mest folkkära travkuskar.
Frågan är om han varit bättre?
- Jag får köra bättre och bättre hästar och det känns naturligtvis jättebra.
Efter en höftoperation för ett par år sedan bestämde sig Kaj Widell att göra en sista rejäl satsning på yrket som kusk.
- Förra året åkte jag runt och körde allt och nu betalar det sig, säger Solvallakusken.
I fjol blev det drygt tusen lopp varav 73 slutade i vinnarcirkeln, totalt blev det nästan 5,6 miljoner kronor inkört till hästägarna. I år har han redan efter ett halvår passerat fem miljoner kronor via drygt 600 lopp.

Skrällde i fjol med 95-oddsare
V86 körs den här veckan på Fornaboda och det innebär folkfest på den lilla banan i Lindeberg.
- Det är kul för oss kuskar när det är publik som det blir på de mindre banorna när V86 kommer på besök. Lindesberg är en trevlig bana, särskilt när det är fint väder, säger Kaj Widell.
Har du något speciellt minne från banan?
- Ja, i fjol skrällde jag just den här dagen på V86 med Toralf Jubb, en 95-oddsare, säger Kaj Widell.

”En häst utöver det vanliga”
Kaj Widell har fyra chanser inom V86-spelet på onsdagen och så här kommenterar han sina chanser.
- Magic Gwin (V86-1) är en häst utöver det vanliga, han har det mesta, är stark och snabb i benen. En riktig talang. Vi har ett bra spår och även om det är några hästar jag inte känner så känner jag mig aldrig slagen med den här. Han var fruktansvärt bra när vi vann under elitloppshelgen och även mycket bra vid seger på V75 gången före. Senast hamnade vi på vingel och trots att jag var och köpte korv i sista sväng så spurtade han in som trea. Egentligen ska det inte gå, han
gick 1.09 sista varvet.
- Overthehill (V86-2) gick rätt skapligt på Eskilstuna som trea senast och det var första gången jag körde honom. Vi pratade lite om att kanske testa barfota med honom, men jag vet inte hur det blir. Här är det viktigt att kolla skoinfon före loppet.
Fille Jubb (V86-4) är ute i onsdagens huvudlopp, Bergslagsloppet.
- Vi fick sämsta läget med spår 8 och möter tufft motstånd. Vi får vara glada om han får pengar.
- Sugar Daddy (V86-8) har åter riktigt bra form. Jag vet inte om han känts så fin någon gång tidigare som han kändes senast och han vann med gott om krafter kvar. Nu möter vi ett betydligt tuffare gäng men han slutar säkert långt fram, säger Kaj Widell.
Vilken är bästa chansen?
- Det är svårt att välja mellan Magic Gwin och Sugar Daddy…jag säger Magic, han har en jättechans medan Sugar har en bra chans.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Att Nuncio har sitt eget sätt att ladda inför lopp är ingen nyhet, men onsdagens uppvärmning tillhörde de märkligare.- Hade det va..


Att Nuncio har sitt eget sätt att ladda inför lopp är ingen nyhet, men onsdagens uppvärmning tillhörde de märkligare.
- Hade det varit en annan häst så hade jag varit bekymrad. Men han har varit här på Solvalla så många gånger så jag tror att han håller på och leker med mig, jag vet faktiskt inte, sade en till synes förbryllad Stefan Melander när han körde av banan med sin superstjärna efter den egendomliga turen.
För lika skärpt, fokuserad och oslagbar som Nuncio är när det blir tävling. Lika lekfull är han dessförinnan.
Det är svårt att inte föra tankarna till när den tvåbente sprinterkungen Usain Bolt showade som mest på tävlingsbanorna.
Precis som denne verkar Nuncio fullkomligt medveten om att han är bäst.
Och en häst som aldrig galopperat i lopp, aldrig varit sämre än trea på 53 starter, inte förlorat sedan 2015 och snart tjänat 28 miljoner kronor måste rimligtvis ha något alldeles speciellt innanför pannbenet.

”Börja lite lugnt och stillsamt”
Vad gäller onsdagens lopp blev det föga oväntat en transportsträcka mot 14:e raka segern och betydligt större uppgifter.
- Han öppnade bra och det var aldrig något snack om vem som skulle ta ledningen. Sedan var det lugna gatan, allt var frid och fröjd. Jag vet att det blir många tuffa lopp under en säsong och det är inte nu han ska vara på topp, så det är skönt få honom att få börja lite lugnt och stillsamt. Hästen känns så fin som han kan göra. Allt verkar precis som i fjol, sade Örjan Kihlström som bestämde farten till 1.13,7 första kilometern, körde 1.09,3 sista halvarvet för att vinna på 1.12,2/1 640 meter autostart – den särklassigt långsammaste tid som Nuncio travat över sprinterdistans sedan han kom till Sverige.
Nästa start blir med all sannolikhet V75-finalerna på Solvalla 1 april.

Smygande skrällar
Men trots att Nuncio i praktiken förvandlade V86-omgången till V75 så nådde värdet för alla rätt nästan 80 000 kronor.
Två stora överraskningar efter varandra låg bakom det.
Först smög Fredrik B Larsson årsdebuterande Havbergs Knight till prydlig spurtseger på Solvalla.
Sedan kopierade Malin Viklund nästan det när hon slank loss från fjärde inner med In Photo som växlade sina konkurrenter till Anna Eidergren Beijars ohämmade lycka.
- Jag kan inte prata… Vi har haft henne sedan januari och jag var riktigt besviken i första och andra starten. Men hon har känts jättefin. Jag är så lycklig över att ha fått en så fin häst, jublade ägarinnan med gråten i halsen.

Dubbel för Widell
Kvällens kusk blev Kaj Widell via en prydlig dubbel på Bergsåker.
Hans R Strömbergs Perfect Dynamite och Magnus Träffs Sugar Daddy var båda tuffast trots att de fick göra grovjobbet själva på vägen.
- Det är lätt att vara kusk när man kör sådana här hästar, konstaterade veteranen som slagit sig tillbaka till att bli en av landets mest anlitade catchdrivers.
I övrigt blev det idel favoritsegrar sedan Must Have, Casanova Sisu och slutligen Starzinner alla dominerat sina lopp från ledningen.
Extra plus till den senare som var smått överlägsen på 1.13,3 över full distans.
- För sin klass är han riktigt bra. Nu har han klivit upp i bronsdivisionen och är startberättigad på V75, så då får vi börja snegla där, berömde Peter Untersteiner som inte gjorde resan till Solvalla med en häst i onödan.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-09 2015-11-09 Bollnäs-8 2140/11 0 17.3 29
2015-10-20 2015-10-20 Gävle-5 2140/6 1 14.6 22
2015-10-02 2015-10-02 Rättvik-8 2140/1 5 14.9 36
2016-10-24 2016-10-24 Bollnäs-4 Sören Eriksson 1640/4 C 7 15.6 44
2016-10-10 2016-10-10 Hagmyren-2 Sören Eriksson 1640/6 C 6 15.2g 21
2016-09-28 2016-09-28 Bergsåker-7 Sören Eriksson 1640/12 A 0 13.3 145
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-11 Tomas Pettersson 2140/10 C 0 14.2 142
2016-08-23 2016-08-23 Bollnäs-8 Sören Eriksson 2140/10 A 1 13.9 62
2016-08-11 2016-08-11 Bergsåker-9 Sören Eriksson 2140/2 A 3 14.3 26
2016-07-28 2016-07-28 Gävle-5 Sören Eriksson 1640/3 B 1 12.4 26
2016-07-19 2016-07-19 Bollnäs-4 Sören Eriksson 1640/11 C 2 12.6 109
2016-06-23 2016-06-23 Dannero-8 Sören Eriksson 2640/1 D 3 15.2 97
2016-06-10 2016-06-10 Romme-6 Sören Eriksson 1640/6 A 4 14.0 51
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-6 Sören Eriksson 2140/2 C 0 g 132
2016-05-10 2016-05-10 Solänget-4 Sören Eriksson 2650/10 A 0 g 35
2016-04-24 2016-04-24 Bergsåker-10 Sören Eriksson 2140/5 A 1 14.4 24
2016-04-07 2016-04-07 Romme-3 Sören Eriksson 2140/1 B 2 15.2 37
2017-11-17 2017-11-17 Romme-9 Kaj Widell 2140/2 B 1 14.4 13
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-5 Kaj Widell 2640/5 C 7 15.4 51
2017-10-23 2017-10-23 Rättvik-4 Kaj Widell 2140/5 B 1 13.2 14
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-10 Kaj Widell 2140/7 D 6 12.6 332
2017-09-16 2017-09-16 Bollnäs-10 Ulf Eriksson 2140/5 C 2 13.0 244
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-11 Kaj Widell 2640/11 C 7 13.8 209
2017-08-12 2017-08-12 Åby-11 Kaj Widell 2140/5 D 4 13.9 257
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-9 Kaj Widell 1640/2 B 7 11.5 71
2017-07-22 2017-07-22 Bergsåker-8 Kaj Widell 2140/7 A 0 13.6 18
2017-07-05 2017-07-05 Lindesberg-11 Kaj Widell 2140/4 C 1 12.8 86
2017-06-26 2017-06-26 Bollnäs-1 Kaj Widell 2640/3 C 1 14.5 30
2017-06-15 2017-06-15 Rättvik-3 Ulf Ohlsson 2140/7 B 1 14.0 43
2017-06-01 2017-06-01 Bergsåker-9 Kaj Widell 1640/2 A 2 12.7 23
2017-05-11 2017-05-11 Hagmyren-1 Kaj Widell 2640/1 B 7 17.5g 25
2017-04-25 2017-04-25 Bergsåker-3 Kaj Widell 1640/8 B 3 12.6 31
2017-04-12 2017-04-12 Solvalla-10 Kaj Widell 2140/5 C 5 14.3 56
2017-03-22 2017-03-22 Bergsåker-8 Kaj Widell 1640/11 B 1 13.0 29
2017-02-28 2017-02-28 Bollnäs-3 Kaj Widell 1640/4 B 1 15.2 38
2018-12-19 2018-12-19 Bergsåker-9 Ulf Eriksson 2140/6 A 0 14.8 134
2018-11-22 2018-11-22 Bergsåker-3 Kaj Widell 2140/1 C 3 16.2 83
2018-10-30 2018-10-30 Rättvik-3 Kaj Widell 1640/4 B 2 12.4 21
2018-10-15 2018-10-15 Bollnäs-3 Kaj Widell 2640/2 D 3 14.2 29
2018-09-17 2018-09-17 Gävle-1 Kaj Widell 2140/7 B 1 14.3 16
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-5 Kaj Widell 2140/6 D 7 14.2 49
2018-08-09 2018-08-09 Lindesberg-4 Kaj Widell 2140/2 A 1 14.8 53
2018-07-31 2018-07-31 Hagmyren-4 Kaj Widell 1660/13 A 5 13.2 39
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-9 Kaj Widell 2140/11 B 6 14.1 139
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-5 Ulf Eriksson 1640/2 B 6 13.0g 93
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-3 Kaj Widell 1640/4 A 0 12.0 16
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-11 Erik Adielsson 1640/1 C 3 10.2 224
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-9 Kaj Widell 2100/2 D 6 12.6 95
2018-04-25 2018-04-25 Solvalla-7 Kaj Widell 2640/9 B 2 14.8 97
2018-03-16 2018-03-16 Bollnäs-3 Kaj Widell 2140/7 B 4 14.3 49
2019-12-27 2019-12-27 Bergsåker-6 Sofia Frilén 2160/12 D 0 15.1 533
2019-12-13 2019-12-13 Bollnäs-3 Jenni H Åsberg 2160/3 C 0 g 156
2019-11-29 2019-11-29 Romme-5 Ulf Eriksson 1640/5 C 0 14.9 96
2019-11-21 2019-11-21 Gävle-4 Ulf Eriksson 2140/8 C 0 15.2 194
2019-10-30 2019-10-30 Bergsåker-7 Clara Jonasson 2140/4 C 0 g 134
2019-09-10 2019-09-10 Romme-4 Kajsa Frick 2140/8 C 5 14.3 46
2019-08-06 2019-08-06 Solänget-1 Sofia Frilén 2660/7 B 3 15.4 37
2019-07-25 2019-07-25 Bergsåker-5 Sofia Frilén 2140/5 C 1 14.3 164
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-6 Ulf Eriksson 1640/5 D 5 14.0 133
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-11 Erik Adielsson 1640/4 D 7 11.5 294
2019-05-21 2019-05-21 Bollnäs-9 Sofia Frilén 2140/10 A 1 14.6 40
2019-05-10 2019-05-10 Romme-7 Ulf Eriksson 2660/11 C 5 15.6 208
2019-04-17 2019-04-17 Solvalla-8 Ulf Eriksson 2140/7 D 6 12.9 434
2019-03-26 2019-03-26 Bergsåker-1 Ulf Eriksson 2140/6 C 6 14.4 249
2019-03-13 2019-03-13 Bergsåker-1 Ulf Eriksson 2640/12 B str
2019-02-27 2019-02-27 Solvalla-7 Ulf Eriksson 2140/8 C 0 15.1 116
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-7 Ulf Eriksson 2140/9 A 3 14.8 51
2020-07-20 2020-07-20 Rättvik-7 Madelen Berås 2160/7 B 0 16.6 125
2020-06-19 2020-06-19 Hagmyren-9 Jenni H Åsberg 2140/2 D 0 g 88
2020-05-23 2020-05-23 Gävle-1 Lena Fritz 1640/2 C 4 12.9 244
2020-05-07 2020-05-07 Bollnäs-5 Sofia Frilén 2140/7 B 1 15.0 26
2020-04-16 2020-04-16 Bollnäs-4 Ulf Eriksson 2160/12 C 5 15.4 127
2020-03-28 2020-03-28 Hagmyren-8 Lukas Svedin 2160/12 A 4 16.7 35
2020-03-13 2020-03-13 Bollnäs-8 Sofia Frilén 2140/8 B 2 14.8 22
2020-02-19 2020-02-19 Bergsåker-6 Sofia Frilén 2140/7 C 0 16.8 132
2020-02-05 2020-02-05 Bollnäs-3 Magnus A Djuse 2160/8 C 5 14.9 133ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se