Stöten travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Stöten travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Stöten har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Stöten har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Stöten


I måndagens quintélopp på Vincennes var Minnestads El Paso med i segerstriden i det längsta. Rebecca Dahlén körde ett klockr..


I måndagens quintélopp på Vincennes var Minnestads El Paso med i segerstriden i det längsta. Rebecca Dahlén körde ett klockrent lopp och fick en bra start till ledningen med sin häst. Hon släppte täten till Prosperous vilken i sin tur släppte ledningen och Minnestads El Paso låg då som tredjehäst på innerspår. Men i nedförsbacken lämnade hon innerspåret och gled ut i andra par utvändigt. Hon kunde sitta kvar där tills attacken kom i utgången av sista kurvan och då såg Minnestads El Paso ut att gå mot segern. Men när Dominik Locqueneux hittade loss med Prosperous kunde han inte stå emot den slutstöten. Prosperous spurtade till segern på tiden 1.13,6 över distansen 2850 meter. Förstapriset var 19 350 euro. Minnestads El Paso var tvåa i det längsta men tappade andraplatsen precis på mållinjen till Equinoxe och slutade trea. Han belönades med 6020 euro för tredjeplatsen.
Prosperous tränades tidigare av Marcus Lindgren i Halmstad och kom till sin nuvarande tränare Henne Grift i höstas. Nu tog den sexårige valacken sin första seger i Frankrike.

Michael Carlsson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Emilia Leo svänger runt och både rider och kör lopp i travets Sverige.701 lopp i både sulky och sadel blev det i fjol och 118 segrar. Impo..


Emilia Leo svänger runt och både rider och kör lopp i travets Sverige.
701 lopp i både sulky och sadel blev det i fjol och 118 segrar. Imponerande 9,1 miljoner inkört.
2020 då? Nej, det har börjat halvsegt om man får tro Leo själv. På onsdagen ramlade det emellertid in tre segrar och nu är hon uppe i elva förstaplatser.
Med Stefan Melanders fyraåriga sto Fuel Burn blev det ett vilsamt lopp i tredjeparet invändigt. En position som blev rygg ledaren genom den sista kurvan då hästen framför plockades ut ett spår och helt fritt då Teton Sweet Lindy galopperade utvändigt ledaren i den sista kurvan.
Emilia Leo hann precis fram med Fuel Burn och segern kom på målfoto före ledande Bling Bling.
- Det var en fin häst. Jag skulle köra lite på chans och hade tur där i sista sväng att det löste sig med en mycket perfekt resa, kommenterade Emila Leo segern med överraskningen.
Det var tredje gången Stefan Melander anlitade 27-åringen.
- Det är andra gången jag kör åt Stefan, och så har jag ridit en gång. Det här var andra segern.
I loppet före på Solvalla segrade Emilia Leo med Gävle-amatören Jessica Simpssons Naughty Boy.
Erik Adielsson tog ledningen i loppet från innerspåret med Reijo Liljendahl-tränade Ti Amo Face. Det handlade om ett stayerlopp över 3140 meter och Adielsson åkte dit två meter före mål. Emila Leo fick upp farten rejält med Naughty Boy över upploppet och tog segern på målfoto.
Här blev storfavoriten Very Charming struken en timme före start.

Nära Leo igen…
Emilia Leo (ständigt denna Leo) var på väg mot seger även i stoloppet (V86-6) med flyfotade Viola Grif. Italienskan som galopperade i ett V75-lopp i den senaste starten rullade nu över i galopp 300 meter från mål när Leo jagade undan i den sista kurvan.
Mattias Djuse tackade för bjudningen och tog hem loppet med Sovalla-amatören Stefan Olssons Bear Victory. Prestationen stod dock Viola Grif för. Sofia Aronssons italienska spurtade vasst när hon ställde sig i trav igen och var bara en halv längd ifrån i mål…
Jorma Kontio vann V86-8 på Solvalla med finske Jani Oinonens Boulder Luke efter en offensiv till ledningen förbi loppets favorit när bilen lämnade. Omgångens jättefavorit Payet D.E. (72 procent) positiv tvåa efter ett utvändigt lopp.

Crebas nöjd med holländskan
Solvalla och Jägersro delade på onsdagens omgång av V86 och och utdelningen sköt i höjden efter en del småskrällar under kvällen.
I Malmö blev det stort favoritfall i den tredje V86-avdelningen där storfavoriten Zaira del Ronco galopperade i ledningen i den första kurvan.
Nu blev det i stället Hans Crebas som tog hem loppet med Inez Alki som visat högform i några starter på slutet.
Loppet kördes i ett ganska friskt tempo och Crebas väntade in i det längsta med speeden på Inez Alki i fjärdeparet utvändigt och var ett tag ute i femtespår genom den sista kurvan. - Det blev väldigt bra för min del från bakspåret med 1.13 första varvet. Hästen kom i kanonförfattning från Hugo Langeweg Jr och har på sex starter för oss sprungit in över 200 000 kronor så det är vi jättenöjda över, sade numera Axevalla-tränaren Hans Crebas.
Även Jägersro hade ett trekilometerslopp på programmet. Jörgen Sjunnesson stod med dubbla tillägg och väntade in i det längsta med att sätta in stöten tillsammans med Panamera. Trots en dryg sista sväng avgjorde Ola Karlssons sexårige valack lekande lätt. En favorit spelad på 33 procent på V86.

Kung Edward miljonär
Skåneamatören Nicklas Dyrberg fick en miljonär i stallet efter det inledande sprinterloppet. Kung Edward var mycket startsnabb och sluggade sig till ledningen från ett femtespår bakom bilen och höll till mål för Joakim Lövgren.
60 000 kronor var segern värd och Kung Edward har nu tjänat 1 036 900 kronor på 77 starter hos Nicklas Dyrberg.
Taiga Woodland är ett riktigt kraftpaket som kunde vinna ett sprinterlopp enkelt för Christian Fiore efter att ha fått överta ledningen efter 500 meter.
1.08,9 första 500 blev 1.14,0 på varvet och den sjuårige valacken kunde hålla favoriten Vichy Grif en bit bakom sig. Segertiden 1.12,7 över 1640 meter auto.
Åtta rätt på V86 delade ut 427 688 kronor. Sju rätt gav 3 141 kronor och sex rätt 262 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


”Form slår klass” är en sliten klyscha inom travet. I gulddivisionen i Sundsvall var det formtoppad  elitklass som slog formsvag v&a..


”Form slår klass” är en sliten klyscha inom travet.
I gulddivisionen i Sundsvall var det formtoppad  elitklass som slog formsvag världsklass.
- Det känns nästan som vid derbysegern. Han är en otrolig häst, jag kan inte säga något annat. Tack så mycket Elian! sa en känslosam Katja Melkko efter triumfen.
- Han betyder mycket för mig. Han är en del av min familj. Det är Janne (Soronen) och barnen och sedan Elian.
Loppet var egentligen ganska odramatiskt. Jorma Kontio stack till ledningen med Elian Web från spår fem bakom startbilen och redan på den första bortre långsidan hade Örjan Kihlström kört fram till positionen utvändigt om ledaren. Därmed var de flesta favoritspelare lugna. Ett varv senare var det snarare Elian Webs anhängare som satt lugna. Då hade Örjan Kihlström börjat mana på sin häst och ryckt det norska huvudlaget, samtidigt som Jorma Kontio satt stilla i sulkyn. I slutkurvan fick Propulsion repa mod i rygg på Elian Web men krafterna räckte ändå inte för att utmana på allvar. Elian Web gick undan till mycket enkel seger.
- Han har gjort bra lopp nästan hela tiden och haft många dåliga startspår. Nu när vi hade bra startspår var det läge att prova. Han var jättefin hela vägen och 500 meter från mål tyckte jag att jag hade alla krafter kvar. Då fick jag segerfeeling, sa Jorma Kontio.
Daniel Redén-tränade Propulsion ska eventuellt ut i Prix d’Amerique i Paris om två veckor och med två lopp i kroppen och ytterligare toppning i träningen håller hela trav-Sverige tummarna för att hästen har formen på topp då.
- Han gör alltid sitt jobb. Även när han inte är på topp gör han ett bra dagsverke. Men det klart att det inte är samma häst som i juli. Sedan är det svårt att bedöma hur mycket som beror på vinter och skor och hur mycket som beror på form, kommenterade Örjan Kihlström Propulsions insats.

Kihlström taktisk vinnare
Solvallakusken fick istället glädja sig åt seger i näst högsta klassen. Silverdivisionen avgjordes över mastiga tre varv och favoritspelade Doctor Doxey Zenz fick planenligt ta över ledningen utan strid. Men där fick han hård mangel av utvändigt Pacific Face samtidigt som Örjan Kihlström kunde gotta sig i kön med Hawk Cliff. Först halvvarvet från mål satte Kihlström in stöten och då klev den Timo Nurmos-tränade åttaåringen enkelt ikapp och förbi ledaren.
- Det blev ett ganska passande lopp för oss. Hästen har visat väldigt fin form och passar bra på distansen, och så blev det lite speedryck under vägen vilket gjorde att de andra blev lite sega till slut, sa segerkusken.

Guldtopp i kallblodsdivisionen
I nyinstiftade kallblodsdivisionen i Svenska Travligan serverade Magnus A Djuse Guldtopp en perfekt resa i ledarryggen och när luckan kom vid upploppets början accelererade den Daniel Wikberg-tränade hästen till seger.
- Det blev ju perfekt. Luckan kom i god tid och det är en riktigt fin häst, sa Djuse.
Stjärnämnet Ängsborgen galopperade kort efter start men kom tillbaka och levererade en rykande spurt till andraplatsen.  
- Det känns lite surt och bittert men vi får vara nöjda med hästen, sa kusken Jimmy Jonsson.

Skräll från ”omöjligt” läge
Omgången bjöd på en riktig praktskräll och den kom i klass II genom Inshallah och Johan Brandell. Via en kraftfull långspurt lyckades det Bo Heyman-tränade stoet med konststycket att vinna från spår tolv över kort distans.
- Det är en jättefin häst som det har krånglat mycket med men nu börjar det bli ordning på henne, sa segerkusken.
Kapable Arch Lane gick i mål som fastlåst tvåa när han gjorde comeback efter lång skadefrånvaro på årets första dag och med det loppet i kroppen utklassade han nu motståndet från ledningen i klass I med Emilia Leo i vagnen.
- Det är en otroligt häftig häst som kommit tillbaka efter en allvarlig skada, och som han har levererat nu på tio dagar är otroligt. Det blir en spännande framtid, sa nyblivne proffset Oscar Berglund.
Jörgen Westholms Rocky Tilly (Rikard N Skoglund) hade inga bekymmer med att bärga segern i bronsdivisionen och inte heller Roger Nilsson-tränade Arbystir behövde gå i botten för att ta hem diamantstoet och samtidigt se till att Magnus A Djuse dubblade segerskörden.
På V75 delade sju rätt ut 127 520 kronor. För sex rätt fick man 792 kronor och för fem rätt 72 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


I Elitloppet fick de nöja sig med silvret med Aubrion du Gers. Men när franske fantomtränaren Jean Michel Bazire och belgiske kuskräven Jose..


I Elitloppet fick de nöja sig med silvret med Aubrion du Gers.
Men när franske fantomtränaren Jean Michel Bazire och belgiske kuskräven Joseph Verbeeck åter slog sina påsar ihop blev det full pott.
Vapnet denna gång var Ble de Gers, hästen som besegrade sin mäktige stallkamrat Cleangame i våras, men nu kom med en bedrövlig resultatrad efter fem floppar i rad.
På Wolvegas tusenmetersbana verkade emellertid hästen trivas alldeles utmärkt och när Verbeeck satte in stöten från andra par utvändigt blev ledande svenskhoppet Generaal Bianco ett snabbt byte.
Hemmahoppet Tsunami Diamant spurtade in som tvåa, men snabbast av alla till slut gick Conrad Lugauer och Norton Commander, som länge satt sist, men fann fritt spelrum invändigt runt slutsvängen.
Generaal Bianco fullföljde som fyra medan Timo Nurmos-tränade Zenit Brick drogs bakåt i en trött rygg från fjärde par utvändigt och galopperade 500 kvar.
Peter Untersteiner körde invändigt från bakspår med Heart of Steel som galopperade på väg att fritt i början av upploppet, till synes med gott om krafter kvar.
Segertiden för Ble du Gers blev 1.12,4/2 100 meter autostart och belöningen drygt 300 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Jean Michel Bazire var den store tränardominanten under det senaste vintermeetinget och krönte säsongen med att lägga beslag på tre av..


Jean Michel Bazire var den store tränardominanten under det senaste vintermeetinget och krönte säsongen med att lägga beslag på tre av de fyra främsta placeringarna i Prix d’Amerique.
Onsdagens startskott för de närmaste månadernas travkarneval på Vincennes gav alla indikationer på att det kan bli samma visa i vinter.
Cleangame är i egenskap av valack utesluten från de största löpningarna och hade därför ingen anledning att spara på krutet i onsdagens storlopp.
Trots att ekipaget hängde stora delar av de 2850 meterna i tredjespår såg hästen närmast ut att jogga förbi täthästarna då Bazire satte in stöten i början av upploppet.
Bakom spurtade en annan valack, Balbir, in till andrapriset medan granitstoet Bahia Quesnot visade att hon inte farit illa av resan till VM-loppet i New York genom att lägga beslag på bronset, trots skor på hovarna.
En positiv insats signerade även fjolårets överraskande Prix d’Amerique-tvåa Looking Superb. Den norskägde sexåringen hade aldrig tävlat med skor runt om på Vincennes tidigare, men visade sig hantera det då han från köplats signerade loppets snabbaste sista 500 meter vilket räckte till femtepriset.
Hästen som av många spås bli Bazires vassaste vapen i årets Prix d’Amerique, sexårige Davidson du Pont, kördes åter mycket passivt och inkom som nia.
Segertiden för Cleangame blev 1.12,0 och belöningen drygt 400 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Med formtal 89 är Niels Petersen-tränade Privilegiado Skandinaviens högst rankade treåring. Lägger man till att han kom till Bro Park ..


Med formtal 89 är Niels Petersen-tränade Privilegiado Skandinaviens högst rankade treåring. Lägger man till att han kom till Bro Park med segrar i Norsk Derby samt Norsk St Leger bakom sig var det föga förvånande att han spelades till jättefavorit. Men han hade ingen av sina bättre dagar och var efter ett lopp i ledningen chanslös över upploppet. Det var övriga konkurrenter också när Madeleine Smith satte in stöten med Espen Hill. På innerspår stack den urstarke treåringen ifrån motståndet och när han skar mållinjen var det fyra längder ner till nästa häst.
- Jag har smidit planer de senaste dagarna hur jag ska slå Niels häst. Då trodde jag bara att det var en dröm, men jag står här och det är sant, sa Madeleine Smith.
- Nu ska jag fira med att få hem hästen, sedan ska jag ge övriga hästar mat i stallet, och sedan ska jag gå hem och ta mig en riktigt rackabajsare.
Tvåa i loppet blev Sankt Peder och trea kom Tinolo. Privilegiado fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Halv miljon till Ascot Brass
Förstapriset i St Leger uppgick till en halv miljon kronor och lika mycket fick vinnaren av tvååringsloppet Jockeyklubbens Magic Million. Och där stod en Niels Petersen-tränad favorit pall för trycket. Sedan Ascot Brass tassat med som tvåa avgjorde hon till enkel seger när Per-Anders Gråberg gav henne order att öka tempot i utgång av kurvan.
- Hon har varit otroligt bra hela året. En jättebra häst! sa den dansknorske tränaren.

Timo Nurmos överraskade sin tränare
Man brukar säga att hästen som vinner tvååringsloppet Vinterfavoriternas Pris är derbyfavorit till året därpå. Den som får bära favoritskapet den här vintern är hästen som är döpt efter travtränaren Timo Nurmos. Hingsten vann tävlingsdebuten för en månad sedan och levererade nu en imponerande segerspurt, värd 300 000 kronor, längst ut i banan tillsammans med Fredrik Janetzky.
- Det här trodde jag inte. Han hade bara gjort en start och är jätteorutinerad. Han såg helt väck ut i svängen men då gjorde Fredrik genidraget att få ut honom och få fritt och då bara flög hästen. Jag tror så mycket på den här hästen inför nästa år med derbyn och grejer men att han skulle vinna i dag trodde jag inte. Fantastiskt! sa hästens glädjesprudlande tränare Caroline Malmborg.
I Stockholm Fillies & Mares Stakes gick segerchecken på 200 000 kronor till Jan Björdals High As A Kite (Ulrika Holmquist) och Julian McLaren-tränade Mr Kygo (Andreas Tapia Dalbark) fick 150 000 kronor för triumfen i Mischa Kahns Minneslöpning. Maria Heinrichs Norse Magic (Fredrik Janetzky) skrällde också inom V64-spelet och det var ingen som lyckades hitta samtliga vinnare denna jackpotomgång. Därmed väntar en superjackpot V64 nästa söndag.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-09-25 2015-09-25 Bergsåker-10 2180/8 0 g 230
2016-12-23 2016-12-23 Bollnäs-2 Jan-Olov Åberg 1660/7 C 0 g 233
2016-12-13 2016-12-13 Bollnäs-7 Jan-Olov Åberg 2160/11 B 6 30.9g 147
2016-11-27 2016-11-27 Gävle-4 Emelie Mood 2660/9 B str
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-11 Jan-Olov Åberg 1640/6 D 7 29.9 112
2016-08-29 2016-08-29 Hagmyren-4 Emelie Mood 2140/1 B 2 29.3 92
2016-08-12 2016-08-12 Bollnäs-11 Emelie Mood 2140/10 C 3 29.3 422
2016-07-23 2016-07-23 Hagmyren-9 Emelie Mood 2660/5 C 2 30.0 93
2016-07-15 2016-07-15 Hagmyren-7 Jan-Olov Åberg 2180/12 C 0 29.4g 85
2016-07-09 2016-07-09 Hoting-4 John Östman 2060/8 A 0 g 97
2016-06-24 2016-06-24 Hagmyren-2 Jan-Olov Åberg 1640/10 C 6 28.0g 172
2016-06-04 2016-06-04 Gävle-9 Jan-Olov Åberg 2140/4 B 0 30.3g 300
2016-05-22 2016-05-22 Dannero-4 Martin Åkerlund 2180/14 C 8 31.4g 332
2016-05-05 2016-05-05 Bergsåker-7 Jan-Olov Åberg 2140/12 C 3 28.1 802
2016-04-17 2016-04-17 Hagmyren-1 Jan-Olov Åberg 1640/7 C 7 30.9g 153
2016-03-31 2016-03-31 Hagmyren-4 Jan Ove Olsen 2180/14 A 8 30.6g 138
2016-03-16 2016-03-16 Bergsåker-1 Wiktor Kylin-Blom 2180/13 A 0 g 255
2016-02-26 2016-02-26 Romme-3 Wiktor Kylin-Blom 2180/11 A 3 30.1g 424
2016-02-11 2016-02-11 Gävle-3 Jan Ove Olsen 2660/7 A 0 34.1g 175
2016-01-29 2016-01-29 Gävle-1 Jan-Olov Åberg 2660/14 A 6 33.3 190
2017-11-27 2017-11-27 Bollnäs-2 Jan-Olov Åberg 2660/8 C 0 30.5 118
2017-11-02 2017-11-02 Hagmyren-2 Emelie Mood 3160/4 C 6 32.2g 366
2017-10-26 2017-10-26 Gävle-10 Emelie Mood 1660/12 D 8 27.3g 1058
2017-10-16 2017-10-16 Hagmyren-2 Johanna Stark 2160/8 D 5 28.9 833
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-4 Johanna Stark 1640/8 D 0 27.4 1185
2017-09-10 2017-09-10 Hagmyren-6 Johanna Stark 2180/13 B 8 33.8 161
2017-09-02 2017-09-02 Dannero-2 Martin Åkerlund 2140/1 D 0 30.3 342
2017-08-05 2017-08-05 Bergsåker-1 Johanna Stark 1640/3 D 0 g 299
2017-07-16 2017-07-16 Hagmyren-5 Micael Melander 2160/14 C 0 g 476
2017-07-08 2017-07-08 Hagmyren-4 Wiktor Kylin-Blom 2640/5 D 7 30.7 959
2017-04-17 2017-04-17 Hagmyren-1 Jan-Olov Åberg 3160/13 C 0 31.2g 521
2017-03-31 2017-03-31 Bergsåker-6 Emelie Mood 2160/8 D 0 29.5g 576
2017-03-01 2017-03-01 Bergsåker-2 Emelie Mood 2140/12 D 5 30.1 765
2017-02-14 2017-02-14 Bergsåker-3 Emelie Mood 2640/7 C 2 31.8g 35
2017-01-31 2017-01-31 Bollnäs-4 Emelie Mood 2140/8 B 2 30.1 36
2017-01-19 2017-01-19 Bergsåker-7 Emelie Mood 2140/10 D 3 28.9 831
2018-11-08 2018-11-08 Bollnäs-3 Johanna Stark 2160/6 D 0 32.0 195
2018-10-23 2018-10-23 Östersund-4 Johanna Stark 2640/10 B 0 31.2g 445
2018-10-06 2018-10-06 Bollnäs-3 Johanna Stark 2160/2 C 1 29.5 83
2018-09-28 2018-09-28 Bergsåker-4 Johanna Stark 1640/11 D 0 26.5g 583
2018-08-31 2018-08-31 Bollnäs-5 Johanna Stark 1640/6 D 5 26.0g 1103
2018-08-19 2018-08-19 Dannero-6 Johanna Stark 1660/4 C 1 29.4 78
2018-08-10 2018-08-10 Gävle-5 Johanna Stark 2160/14 C 4 30.6g 234
2018-08-04 2018-08-04 Bergsåker-2 Johanna Stark 2160/7 C 0 g 316
2018-07-21 2018-07-21 Hagmyren-8 Fredrik N Jonsson 2160/10 C 0 30.9g 561
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-6 Kenth Åkerlund 2140/3 D 5 28.6 576
2018-06-11 2018-06-11 Dannero-8 Johanna Stark 1660/5 B 5 30.3 102
2018-06-02 2018-06-02 Hagmyren-5 Fredrik N Jonsson 2140/9 D 0 30.0 671
2018-05-06 2018-05-06 Hagmyren-2 Fredrik N Jonsson 2180/10 A 4 27.8 298
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-12 Oskar Kylin Blom 2640/7 D 0 30.7g 867
2019-07-07 2019-07-07 Hagmyren-2 Fredrik N Jonsson 2140/2 D 7 28.6 329
2019-05-11 2019-05-11 Hagmyren-3 Wiktor Kylin-Blom 2160/11 D 0 30.0 247
2019-04-13 2019-04-13 Bollnäs-3 Johanna Stark 2160/9 C 0 g 240
2019-04-07 2019-04-07 Romme-5 Fredrik N Jonsson 2140/3 D 0 28.1 618
2019-03-21 2019-03-21 Gävle-2 Johanna Stark 2140/4 C 7 32.5 136ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se