Stöten travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Stöten travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Stöten har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Stöten har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Stöten


”Form slår klass” är en sliten klyscha inom travet. I gulddivisionen i Sundsvall var det formtoppad  elitklass som slog formsvag v&a..


”Form slår klass” är en sliten klyscha inom travet.
I gulddivisionen i Sundsvall var det formtoppad  elitklass som slog formsvag världsklass.
- Det känns nästan som vid derbysegern. Han är en otrolig häst, jag kan inte säga något annat. Tack så mycket Elian! sa en känslosam Katja Melkko efter triumfen.
- Han betyder mycket för mig. Han är en del av min familj. Det är Janne (Soronen) och barnen och sedan Elian.
Loppet var egentligen ganska odramatiskt. Jorma Kontio stack till ledningen med Elian Web från spår fem bakom startbilen och redan på den första bortre långsidan hade Örjan Kihlström kört fram till positionen utvändigt om ledaren. Därmed var de flesta favoritspelare lugna. Ett varv senare var det snarare Elian Webs anhängare som satt lugna. Då hade Örjan Kihlström börjat mana på sin häst och ryckt det norska huvudlaget, samtidigt som Jorma Kontio satt stilla i sulkyn. I slutkurvan fick Propulsion repa mod i rygg på Elian Web men krafterna räckte ändå inte för att utmana på allvar. Elian Web gick undan till mycket enkel seger.
- Han har gjort bra lopp nästan hela tiden och haft många dåliga startspår. Nu när vi hade bra startspår var det läge att prova. Han var jättefin hela vägen och 500 meter från mål tyckte jag att jag hade alla krafter kvar. Då fick jag segerfeeling, sa Jorma Kontio.
Daniel Redén-tränade Propulsion ska eventuellt ut i Prix d’Amerique i Paris om två veckor och med två lopp i kroppen och ytterligare toppning i träningen håller hela trav-Sverige tummarna för att hästen har formen på topp då.
- Han gör alltid sitt jobb. Även när han inte är på topp gör han ett bra dagsverke. Men det klart att det inte är samma häst som i juli. Sedan är det svårt att bedöma hur mycket som beror på vinter och skor och hur mycket som beror på form, kommenterade Örjan Kihlström Propulsions insats.

Kihlström taktisk vinnare
Solvallakusken fick istället glädja sig åt seger i näst högsta klassen. Silverdivisionen avgjordes över mastiga tre varv och favoritspelade Doctor Doxey Zenz fick planenligt ta över ledningen utan strid. Men där fick han hård mangel av utvändigt Pacific Face samtidigt som Örjan Kihlström kunde gotta sig i kön med Hawk Cliff. Först halvvarvet från mål satte Kihlström in stöten och då klev den Timo Nurmos-tränade åttaåringen enkelt ikapp och förbi ledaren.
- Det blev ett ganska passande lopp för oss. Hästen har visat väldigt fin form och passar bra på distansen, och så blev det lite speedryck under vägen vilket gjorde att de andra blev lite sega till slut, sa segerkusken.

Guldtopp i kallblodsdivisionen
I nyinstiftade kallblodsdivisionen i Svenska Travligan serverade Magnus A Djuse Guldtopp en perfekt resa i ledarryggen och när luckan kom vid upploppets början accelererade den Daniel Wikberg-tränade hästen till seger.
- Det blev ju perfekt. Luckan kom i god tid och det är en riktigt fin häst, sa Djuse.
Stjärnämnet Ängsborgen galopperade kort efter start men kom tillbaka och levererade en rykande spurt till andraplatsen.  
- Det känns lite surt och bittert men vi får vara nöjda med hästen, sa kusken Jimmy Jonsson.

Skräll från ”omöjligt” läge
Omgången bjöd på en riktig praktskräll och den kom i klass II genom Inshallah och Johan Brandell. Via en kraftfull långspurt lyckades det Bo Heyman-tränade stoet med konststycket att vinna från spår tolv över kort distans.
- Det är en jättefin häst som det har krånglat mycket med men nu börjar det bli ordning på henne, sa segerkusken.
Kapable Arch Lane gick i mål som fastlåst tvåa när han gjorde comeback efter lång skadefrånvaro på årets första dag och med det loppet i kroppen utklassade han nu motståndet från ledningen i klass I med Emilia Leo i vagnen.
- Det är en otroligt häftig häst som kommit tillbaka efter en allvarlig skada, och som han har levererat nu på tio dagar är otroligt. Det blir en spännande framtid, sa nyblivne proffset Oscar Berglund.
Jörgen Westholms Rocky Tilly (Rikard N Skoglund) hade inga bekymmer med att bärga segern i bronsdivisionen och inte heller Roger Nilsson-tränade Arbystir behövde gå i botten för att ta hem diamantstoet och samtidigt se till att Magnus A Djuse dubblade segerskörden.
På V75 delade sju rätt ut 127 520 kronor. För sex rätt fick man 792 kronor och för fem rätt 72 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


I Elitloppet fick de nöja sig med silvret med Aubrion du Gers. Men när franske fantomtränaren Jean Michel Bazire och belgiske kuskräven Jose..


I Elitloppet fick de nöja sig med silvret med Aubrion du Gers.
Men när franske fantomtränaren Jean Michel Bazire och belgiske kuskräven Joseph Verbeeck åter slog sina påsar ihop blev det full pott.
Vapnet denna gång var Ble de Gers, hästen som besegrade sin mäktige stallkamrat Cleangame i våras, men nu kom med en bedrövlig resultatrad efter fem floppar i rad.
På Wolvegas tusenmetersbana verkade emellertid hästen trivas alldeles utmärkt och när Verbeeck satte in stöten från andra par utvändigt blev ledande svenskhoppet Generaal Bianco ett snabbt byte.
Hemmahoppet Tsunami Diamant spurtade in som tvåa, men snabbast av alla till slut gick Conrad Lugauer och Norton Commander, som länge satt sist, men fann fritt spelrum invändigt runt slutsvängen.
Generaal Bianco fullföljde som fyra medan Timo Nurmos-tränade Zenit Brick drogs bakåt i en trött rygg från fjärde par utvändigt och galopperade 500 kvar.
Peter Untersteiner körde invändigt från bakspår med Heart of Steel som galopperade på väg att fritt i början av upploppet, till synes med gott om krafter kvar.
Segertiden för Ble du Gers blev 1.12,4/2 100 meter autostart och belöningen drygt 300 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Jean Michel Bazire var den store tränardominanten under det senaste vintermeetinget och krönte säsongen med att lägga beslag på tre av..


Jean Michel Bazire var den store tränardominanten under det senaste vintermeetinget och krönte säsongen med att lägga beslag på tre av de fyra främsta placeringarna i Prix d’Amerique.
Onsdagens startskott för de närmaste månadernas travkarneval på Vincennes gav alla indikationer på att det kan bli samma visa i vinter.
Cleangame är i egenskap av valack utesluten från de största löpningarna och hade därför ingen anledning att spara på krutet i onsdagens storlopp.
Trots att ekipaget hängde stora delar av de 2850 meterna i tredjespår såg hästen närmast ut att jogga förbi täthästarna då Bazire satte in stöten i början av upploppet.
Bakom spurtade en annan valack, Balbir, in till andrapriset medan granitstoet Bahia Quesnot visade att hon inte farit illa av resan till VM-loppet i New York genom att lägga beslag på bronset, trots skor på hovarna.
En positiv insats signerade även fjolårets överraskande Prix d’Amerique-tvåa Looking Superb. Den norskägde sexåringen hade aldrig tävlat med skor runt om på Vincennes tidigare, men visade sig hantera det då han från köplats signerade loppets snabbaste sista 500 meter vilket räckte till femtepriset.
Hästen som av många spås bli Bazires vassaste vapen i årets Prix d’Amerique, sexårige Davidson du Pont, kördes åter mycket passivt och inkom som nia.
Segertiden för Cleangame blev 1.12,0 och belöningen drygt 400 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Med formtal 89 är Niels Petersen-tränade Privilegiado Skandinaviens högst rankade treåring. Lägger man till att han kom till Bro Park ..


Med formtal 89 är Niels Petersen-tränade Privilegiado Skandinaviens högst rankade treåring. Lägger man till att han kom till Bro Park med segrar i Norsk Derby samt Norsk St Leger bakom sig var det föga förvånande att han spelades till jättefavorit. Men han hade ingen av sina bättre dagar och var efter ett lopp i ledningen chanslös över upploppet. Det var övriga konkurrenter också när Madeleine Smith satte in stöten med Espen Hill. På innerspår stack den urstarke treåringen ifrån motståndet och när han skar mållinjen var det fyra längder ner till nästa häst.
- Jag har smidit planer de senaste dagarna hur jag ska slå Niels häst. Då trodde jag bara att det var en dröm, men jag står här och det är sant, sa Madeleine Smith.
- Nu ska jag fira med att få hem hästen, sedan ska jag ge övriga hästar mat i stallet, och sedan ska jag gå hem och ta mig en riktigt rackabajsare.
Tvåa i loppet blev Sankt Peder och trea kom Tinolo. Privilegiado fick nöja sig med fjärdeplatsen.

Halv miljon till Ascot Brass
Förstapriset i St Leger uppgick till en halv miljon kronor och lika mycket fick vinnaren av tvååringsloppet Jockeyklubbens Magic Million. Och där stod en Niels Petersen-tränad favorit pall för trycket. Sedan Ascot Brass tassat med som tvåa avgjorde hon till enkel seger när Per-Anders Gråberg gav henne order att öka tempot i utgång av kurvan.
- Hon har varit otroligt bra hela året. En jättebra häst! sa den dansknorske tränaren.

Timo Nurmos överraskade sin tränare
Man brukar säga att hästen som vinner tvååringsloppet Vinterfavoriternas Pris är derbyfavorit till året därpå. Den som får bära favoritskapet den här vintern är hästen som är döpt efter travtränaren Timo Nurmos. Hingsten vann tävlingsdebuten för en månad sedan och levererade nu en imponerande segerspurt, värd 300 000 kronor, längst ut i banan tillsammans med Fredrik Janetzky.
- Det här trodde jag inte. Han hade bara gjort en start och är jätteorutinerad. Han såg helt väck ut i svängen men då gjorde Fredrik genidraget att få ut honom och få fritt och då bara flög hästen. Jag tror så mycket på den här hästen inför nästa år med derbyn och grejer men att han skulle vinna i dag trodde jag inte. Fantastiskt! sa hästens glädjesprudlande tränare Caroline Malmborg.
I Stockholm Fillies & Mares Stakes gick segerchecken på 200 000 kronor till Jan Björdals High As A Kite (Ulrika Holmquist) och Julian McLaren-tränade Mr Kygo (Andreas Tapia Dalbark) fick 150 000 kronor för triumfen i Mischa Kahns Minneslöpning. Maria Heinrichs Norse Magic (Fredrik Janetzky) skrällde också inom V64-spelet och det var ingen som lyckades hitta samtliga vinnare denna jackpotomgång. Därmed väntar en superjackpot V64 nästa söndag.

Ola Johansson, Kanal 75


Det är Niels Petersen som tränar Privilegiado och han hade en stor dag på Övrevoll den här söndagen. Det blev hela fem segrar til..


Det är Niels Petersen som tränar Privilegiado och han hade en stor dag på Övrevoll den här söndagen. Det blev hela fem segrar till stallet, varav flera storloppstriumfer där Norskt Derby förstås var kronan på verket.
Pat Cosgrave fick rycka in och rida hästarna istället för avstängde Rafael Schistle och gjorde ingen besviken. I Norskt Derby låg han fint med som tredje häst och satte in stöten vid det långa upploppets början. Han satt lugn i sadeln och började inte jobba förrän mitt på upploppet. Då kopplade Privilegiado greppet direkt och bara brisade ifrån konkurrenterna. Avståndet växte in mot mål och det var rena defileringen. En suverän insats av Privilegiado som imponerade stort. Förstapriset var 633 750 norska kronor.
– Det var ett väldigt trevligt samtal att få om att få rida hästen. Niels Petersen ska ha all cred för detta och mitt jobb som jockey var väldigt enkelt. Hästen var helt överlägsen och det är starkt gjort att sätta honom i så fin författning och vinna överlägset i ett Derby mot så bra hästar, sa Pat Cosgrave.

”Helt fantastiskt – vi vann båda storloppen”
Pat Cosgrav vann även storloppet Marit Sveaas Minneslöp med Niels Petersen-tränade Square de Luynes. Förstapriset där var 800 000 norska kronor. Som om inte det var nog tog segerduon även hem Derby Mile med hästen Izakaya med ett förstapris på 95 000 norska kronor.
– Det har gått över förväntan i dag och det är helt fantastiskt. Vi kom med många bra hästar och vann båda storloppen. Privilegiado gjorde en stor prestation i dag, sa Niels Petersen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Efter den imponerande segern på Jägersro i maj och inhoppet bland hingstarna i Svenskt Derby i mitten av juli spelades Wido Neuroth-tränade Nouv..


Efter den imponerande segern på Jägersro i maj och inhoppet bland hingstarna i Svenskt Derby i mitten av juli spelades Wido Neuroth-tränade Nouvelle Lune till favorit i Svenskt Oaks.
Fuxan fick ett avvaktande lopp i kön av Jan-Erik Neuroth och fick glida till ledningen i den sista kurvan och försvann sedan ifrån konkurrenterna och vann på ett mycket övertygande vis. Så lätt det gick över de 2400 meterna.
Stoet tränas i Norge där hon även ägs av kända Stall Perlen AB, paret Bente och Mange Jordanger.
Stoet hade tjänat dryga 300 000 kronor innan söndagens start och är nu uppe i dryga miljonen. Bente Jordanger menade att man planerar för hetluften i det norska derby som nästa uppgift.
- Då är vi tillbaka på gräs och då är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa, sade ägarinnan.
Tränaren Wido Neuroth ville inte lova någonting säkert om ännu ett derby.
- Det får vi se om. I dag passade banan i alla fall henne bättre än på derbydagen då den var lite tung och seg. Om det blir gräs måste underlaget vara lätt för att det ska gå, sade Wido Neuroth.
Nouvelle Lune är en i raden av fina ston Jan-Erik Neuroth stiftat bekantskap med. Tårarna i hans ögon efter segern skvallrade om att Nouvelle Lune lovar något extra.
- Bente och Mange stöttar mig. Alla fina ston jag ridit…men det kan bli så att hon blir en av de bättre, sa segerjockeyn.

Inga problem för derbyvinnaren
Jägersro bjöd in till Irish Day med extra fest, liveband och några större lopp.
I Hurricanelöpning delades det ut en miljon kronor, varav hälften tillföll vinnaren.
Treårige fuxhingsten Red Cactus spelades till dagens största favorit på V64 (83 procent) och var precis så överlägsen i Hurricanelöpning som förutspåtts.
I mitten av juli vann danske Red Cactus Svenskt Derby med fyra längder. I Hurricanelöpning gjorde Carlos Lopez lite som han ville med storfavoriten. Kort efter start släppte han Plantstepsdream förbi sig och lade sig snett utvändigt ledaren. Tempot var lågt och Red Cactus kunde gå undan med många längder.
Red Cactus tränas i Danmark av Bent Olsen och äger gör Lone Kaj–Nielsen. Tränaren hoppas på en ny vinter i Dubai, där det blev en tredjeplats som bäst på tre starter i vintras.
- Kanske blir det paus nu och ett par månaders träning där nere och några lopp i början av nästa år. Inget är dock bestämt, sa Olsen om derbyvinnaren.
200 000 kronor var förstapriset i Altamiralöpning (1730 meter) där Patrick Wahls Love You Vero ledde länge och gjorde det bra. Över upploppet fanns det dock bara en häst på banan. Jacob Johansen lyfte in Black Coffee till lätt seger i loppet som brukar omnämnas som den korta versionen av Oaks. Kastanjegården äger Black Coffee.
Pas de Secrets vann Jägersro Cup för andra året i rad. Jan-Erik Neuroth satte in slutstöten i rätt ögonblick över de 3 200 meterna men fick sträcka på sig för att hålla störtdykande Momentum bakom sig. Segermarginalen var bara huvud och hals men det lär ha varit säkrare än det såg ut för jättefavoriten på V64-spelet.

”Bara gick ur boxen”
Jägersrotränaren Francisco Castro har en häst för framtiden i tvåårige fuxen Nocentsinkentucky som höll lekstuga i Lambada Cup (tidigare Malmö Stads Pris) över 1200 meter.
Bengt Thomasson har gjort en andelshäst av löftet tillika jättefavoriten på söndagen, som nu tog andra segern i tredje starten och reds av Carlos Lopez.
Tränare Castro berättade att han varit aningen stressad under loppet.
- Han bara gick ut ur boxen, inte hoppade, och hamnade efter. Jag pratade med Carlos som sa att han hade kopplat av alldeles för mycket före start men att det gick lätt att hitta position med hästen ändå nu när han var så här bra igen, sa Carlos Lopez.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-09-25 2015-09-25 Bergsåker-10 2180/8 0 g 230
2016-12-23 2016-12-23 Bollnäs-2 Jan-Olov Åberg 1660/7 C 0 g 233
2016-12-13 2016-12-13 Bollnäs-7 Jan-Olov Åberg 2160/11 B 6 30.9g 147
2016-11-27 2016-11-27 Gävle-4 Emelie Mood 2660/9 B str
2016-11-04 2016-11-04 Umeå-11 Jan-Olov Åberg 1640/6 D 7 29.9 112
2016-08-29 2016-08-29 Hagmyren-4 Emelie Mood 2140/1 B 2 29.3 92
2016-08-12 2016-08-12 Bollnäs-11 Emelie Mood 2140/10 C 3 29.3 422
2016-07-23 2016-07-23 Hagmyren-9 Emelie Mood 2660/5 C 2 30.0 93
2016-07-15 2016-07-15 Hagmyren-7 Jan-Olov Åberg 2180/12 C 0 29.4g 85
2016-07-09 2016-07-09 Hoting-4 John Östman 2060/8 A 0 g 97
2016-06-24 2016-06-24 Hagmyren-2 Jan-Olov Åberg 1640/10 C 6 28.0g 172
2016-06-04 2016-06-04 Gävle-9 Jan-Olov Åberg 2140/4 B 0 30.3g 300
2016-05-22 2016-05-22 Dannero-4 Martin Åkerlund 2180/14 C 8 31.4g 332
2016-05-05 2016-05-05 Bergsåker-7 Jan-Olov Åberg 2140/12 C 3 28.1 802
2016-04-17 2016-04-17 Hagmyren-1 Jan-Olov Åberg 1640/7 C 7 30.9g 153
2016-03-31 2016-03-31 Hagmyren-4 Jan Ove Olsen 2180/14 A 8 30.6g 138
2016-03-16 2016-03-16 Bergsåker-1 Wiktor Kylin-Blom 2180/13 A 0 g 255
2016-02-26 2016-02-26 Romme-3 Wiktor Kylin-Blom 2180/11 A 3 30.1g 424
2016-02-11 2016-02-11 Gävle-3 Jan Ove Olsen 2660/7 A 0 34.1g 175
2016-01-29 2016-01-29 Gävle-1 Jan-Olov Åberg 2660/14 A 6 33.3 190
2017-11-27 2017-11-27 Bollnäs-2 Jan-Olov Åberg 2660/8 C 0 30.5 118
2017-11-02 2017-11-02 Hagmyren-2 Emelie Mood 3160/4 C 6 32.2g 366
2017-10-26 2017-10-26 Gävle-10 Emelie Mood 1660/12 D 8 27.3g 1058
2017-10-16 2017-10-16 Hagmyren-2 Johanna Stark 2160/8 D 5 28.9 833
2017-09-29 2017-09-29 Bergsåker-4 Johanna Stark 1640/8 D 0 27.4 1185
2017-09-10 2017-09-10 Hagmyren-6 Johanna Stark 2180/13 B 8 33.8 161
2017-09-02 2017-09-02 Dannero-2 Martin Åkerlund 2140/1 D 0 30.3 342
2017-08-05 2017-08-05 Bergsåker-1 Johanna Stark 1640/3 D 0 g 299
2017-07-16 2017-07-16 Hagmyren-5 Micael Melander 2160/14 C 0 g 476
2017-07-08 2017-07-08 Hagmyren-4 Wiktor Kylin-Blom 2640/5 D 7 30.7 959
2017-04-17 2017-04-17 Hagmyren-1 Jan-Olov Åberg 3160/13 C 0 31.2g 521
2017-03-31 2017-03-31 Bergsåker-6 Emelie Mood 2160/8 D 0 29.5g 576
2017-03-01 2017-03-01 Bergsåker-2 Emelie Mood 2140/12 D 5 30.1 765
2017-02-14 2017-02-14 Bergsåker-3 Emelie Mood 2640/7 C 2 31.8g 35
2017-01-31 2017-01-31 Bollnäs-4 Emelie Mood 2140/8 B 2 30.1 36
2017-01-19 2017-01-19 Bergsåker-7 Emelie Mood 2140/10 D 3 28.9 831
2018-11-08 2018-11-08 Bollnäs-3 Johanna Stark 2160/6 D 0 32.0 195
2018-10-23 2018-10-23 Östersund-4 Johanna Stark 2640/10 B 0 31.2g 445
2018-10-06 2018-10-06 Bollnäs-3 Johanna Stark 2160/2 C 1 29.5 83
2018-09-28 2018-09-28 Bergsåker-4 Johanna Stark 1640/11 D 0 26.5g 583
2018-08-31 2018-08-31 Bollnäs-5 Johanna Stark 1640/6 D 5 26.0g 1103
2018-08-19 2018-08-19 Dannero-6 Johanna Stark 1660/4 C 1 29.4 78
2018-08-10 2018-08-10 Gävle-5 Johanna Stark 2160/14 C 4 30.6g 234
2018-08-04 2018-08-04 Bergsåker-2 Johanna Stark 2160/7 C 0 g 316
2018-07-21 2018-07-21 Hagmyren-8 Fredrik N Jonsson 2160/10 C 0 30.9g 561
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-6 Kenth Åkerlund 2140/3 D 5 28.6 576
2018-06-11 2018-06-11 Dannero-8 Johanna Stark 1660/5 B 5 30.3 102
2018-06-02 2018-06-02 Hagmyren-5 Fredrik N Jonsson 2140/9 D 0 30.0 671
2018-05-06 2018-05-06 Hagmyren-2 Fredrik N Jonsson 2180/10 A 4 27.8 298
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-12 Oskar Kylin Blom 2640/7 D 0 30.7g 867
2019-07-07 2019-07-07 Hagmyren-2 Fredrik N Jonsson 2140/2 D 7 28.6 329
2019-05-11 2019-05-11 Hagmyren-3 Wiktor Kylin-Blom 2160/11 D 0 30.0 247
2019-04-13 2019-04-13 Bollnäs-3 Johanna Stark 2160/9 C 0 g 240
2019-04-07 2019-04-07 Romme-5 Fredrik N Jonsson 2140/3 D 0 28.1 618
2019-03-21 2019-03-21 Gävle-2 Johanna Stark 2140/4 C 7 32.5 136ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se