Stoletheshow travhäst
Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Stoletheshow travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Stoletheshow har tävlat i.
Aktuella/kommande tävlingsdagar
Datum | Kusk | Rank | |
---|---|---|---|
Stoletheshow har inga kommande starter.. |
Nyheter för travhäst Stoletheshow
Flera av finalisterna från Elitloppet i maj är med bakom bilen i Hugo Åbergs Memorial under tisdagen.Tvåan från Solvalla, Go on Boy..
Flera av finalisterna från Elitloppet i maj är med bakom bilen i Hugo Åbergs Memorial under tisdagen.
Tvåan från Solvalla, Go on Boy från Frankrike, drog tiondespåret medan hemmahoppet och fyran i Elitloppet Önas Prince blev spårvinnare med ett andraspår.
Hail Mary, Stoletheshow och Vivid Wise As är också med och gör upp om förstapriset på 1 609 000 kronor över de 1 609 meterna (”en tusenlapp för varje meter” enligt arrangörerna)
En som ville vara med i Elitloppet i maj men inte blev inbjuden är Robert Bergh.
Power – som mestadels varit verksam i aveln under de senaste säsongerna – var redo att testa sprinterdistansen efter en karriär med framgångar över två- och tre kilometer.
– Jag har varit nyfiken på att köra kortlopp med honom sedan han kom tillbaka. Lite som upplägget var med Nahar så har han ju gnuggats och tävlat på Vincennes i två vintrar. Efter tiden i Paris kändes det som ett perfekt upplägg att låta Power vara med på tusenmetersbanor igen och testa lite olika distanser. Inte bara långa distanser, säger Rober Bergh.
Inför comebacken i ett vardagslopp på Umåker i slutet av april hade sjuåringen inte tävlat på över ett år.
I maj blev det en start i Harper Hanovers lopp i stället för Elitloppet.
Flygande i Norge-starten
I sjätte starten i år kom så den första segern efter uppehållet. Detta under midsommarhelgen i Skellefteå i Midsommarkransen över tre kilometer.
Bergh körde smart och försiktigt med Power och hästen behövde bara bruka sig en kort bit upploppet ner för att vinna. I starten efter var det en flygande Power publiken fick se i världseliten i Ulf Thoresens minneslopp på Bjerke.
Power spurtade sylvasst till andraplatsen efter lucka från tredje invändigt och var inte var stort slagen.
– Om vi vinner med tidigare lucka? Ja, men så kändes det! Lite surt var det att vi inte fick vinna. Men mest var det positivt. När det går så fort mot såna hästar och man känner att det är mycket kvar i hästen man kör hela vägen… en otroligt fin känsla, säger Bergh.
Okörd i två lopp
Efter två positiva insatser på raken av en peppad världsstjärna är det nu dags att prova sprinterdistans för första gången. Upplägget liknar det Bergh hade med Nahar 2013. Åtta år gammal debuterade Nahar över ”korta häcken” i Gävle med seger och helgen efter vann hästen Elitloppet.
– Det har varit lite surt att han fått gå i andra- och tredjespår i loppen under våren.
I Skellefteå blev det bra då han fick ladda upp sig och även i Norge. Han har nu sprungit två gånger över mållinjen, helt okörd. Det känns jäkligt bra.
Du drog ett tredjespår med honom i Hugo Åbergs Memorial (V75-6) på tisdagen. Tycker du att han är en segerkandidat eller känns det tufft att begära något i debuten över 1609 meter?
– Det blev ju ett väldigt bra lopp och det känns väl som att det måste få klaffa lite grand på Jägersro. Men så bra han känns nu tycker jag att det ska bli spännande. En jättespännande start. Utrustningsmässigt går han samma som på Bjerke och det blir barfota runt om igen.
Vilka hästar blir tuffast att slå tror du?
– Fransmannen Go On Boy kändes väldigt het när den fick en inbjudan men den fick ju ett knepigt läge Det var de startsnabba hästarna som fick bra spår…det är väl som vanligt hästarna som dragit spåren ett till fem som är hetast.
Power är även inbjuden till Åby Stora pris om några veckor och där är det 3140 meter som gäller. Om du jämför tisdagen start med den på Åby?
– Långlopp vet vi att han gillar och nog dra mer nytta av än många andra. Men 1609 meter är mera k u l att testa och något jag ser väldigt mycket fram emot. Förhoppningsvis är han bra i båda loppen och vi kan behålla formen på honom. I så fall ska han få gå ut på Bergsåker i slutet av augusti (Sundsvall Open Trot).
Hur tränas Power hemma på gården i Sundsvall?
– Vi har ju rundbana och rakbana men han tränas bara i backen. Som individ är han en häst som vill ha koll kan man säga. Power är en sån häst som alltid ska stanna och titta sig omkring. Det tar en enorm tid att åka ut med honom eftersom han stannar allt mellan tre till tio gånger den korta biten när han ska ut och träna. Han vill verkligen stå still och se sig om. Han har aldrig brytt sig om de andra hagkompisarna i hagen heller utan står alltid och kollar på när de andra tränar, han är väldigt nyfiken. Power är en kul häst, slutar Robert Bergh.
Strax efter klockan 21 i solnedgången över Jägersro körs ”Sommarens Elitlopp” Hugo Åbergs Memorial nästa tisdag.I sa..
Strax efter klockan 21 i solnedgången över Jägersro körs ”Sommarens Elitlopp” Hugo Åbergs Memorial nästa tisdag.
I samband med kvällens tävlingar på Jägersro var det dags för spårlottningen där publiken i sedvanlig ordning fick hjälpa till och dra startspåren. Tio världsstjärnor gör upp över den engelska milen och ett av hemmahoppen Önas Prince fick ett perfekt utgångsläge med spår två bakom bilen. Även startsnabba Ultion Face fick ett drömläge med innerspår bakom bilen, och Adrian Kolgjinis häst bjöds in som sista häst under eftermiddagen.
Fem av loppets tio hästar var med i elitloppsfinalen i år. Bra spår blev det även för Hall Mary och Hierro Boko som startar från fyra respektive fem.
Däremot blev det bakspår för elitloppstvåan Go On Boy, som startar från bricka tio.
Vi har en mycket jämn och spännande upplaga att se fram emot, och det är upplagt för stor travfest i Malmö på tisdag, då det även är V75.
Hugo Åbergs Memorial 2023
1609 meter autostart
1) Ultion Face – Adrian Kolgjini
2) Önas Prince – Per Nordström
3) Power – Robert Bergh
4) Hail Mary – Örjan Kihlström
5) Hierro Boko – Santtu Raitala
6) Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro
7) Stoletheshow – Magnus A Djuse
8) Hell Bent For Am – Erik Adielsson
9) Howdy Partner – Björn Goop
10) Go On Boy – Romain Derieux
Gösta Nordin var först 1956.Sedan dess har drygt 100 svensklicensierade körsvenner tagit steget in i ”Tusenklubben”.Men ingen har gjo..
Gösta Nordin var först 1956.
Sedan dess har drygt 100 svensklicensierade körsvenner tagit steget in i ”Tusenklubben”.
Men ingen har gjort det så snabbt som Magnus A Djuse.
På tisdagen blev 23-åringen från Brunflo historisk genom att nå milstolpen i så unga år.
Han tog rekordet från Björn Goop som var 26 år och fyra månader då han nådde fyrsiffrigt bakom Tex Dynamite på Solvalla 5 mars 2003. Denne hade i sin tur detroniserat Erik Adielsson som var ett par månader äldre medan Jim Frick är den fjärde svensk att nå 1 000 segrar innan fyllda 30.
- Det har till och med gått snabbt de sista dagarna. Jag tyckte kanske inte jag hade någon superchans, men de två jag vann med var riktigt fina. Lite överraskande att det kom idag, konstaterade Djuse sedan han först satt dit Riser Ås och sedan jubilerat bakom Global Bookmaker – båda tränade av storebror Mattias.
- Den här hästen är en skön kille som varit med i det stallet länge och gjort otroligt många bra lopp, även om han inte vunnit så ofta. Idag var det hans tur och han var nog chockad att det gick så sakta första varvet, sedan kunde han dra på i sin fart. Han kanske visste vad som stod på spel, hästar är smartare än man tror, berättade Magnus A Djuse sedan Global Bookmaker gasat ifrån sina konkurrenter och låtit sin kusk njuta av stunden i ensamt majestät.
Fyra miljonsegrar
Magnus A Djuse är den yngste av fyra bröder som alla fortsätter att sätta stora avtryck inom svensk travsport. Han tog sin första sulkyseger som nybliven 16-åring med Jeriko Vind på Solänget 26 maj 2016 och deklarerade redan i den segerintervjun att ”det är bara det här som gäller för mig”.
Under sin gymnasieutbildning på Wången klargjorde han sin målsättning att inte bli tränare utan istället försörja sig som ”catchdriver” direkt efter avslutad skolgång.
En åtråvärd position inom travsporten som brukar kräva många års hårt arbete i stallmiljö för att nå, men Djuse visade omgående sällsynt talang för att köra häst och har etablerat sig som en av landets absolut mest framgångsrika lånekuskar på rekordtid.
I fjol röstades han fram till ”Årets kusk” efter 255 segrar och 32 miljoner kronor inkört, siffror han är på god väg att putsa i år.
Bland de 1 000 segrarna finns fyra miljonlopp. Det första kom med Aetos Kronos i Jubileumspokalen på Solvalla 2021. De övriga har kommit i år, bakom Stoletheshow i Finlandia Ajo, Eric the Eel i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen samt för bara några dagar sedan då han spårade hem Sprintermästaren på Halmstad bakom Hustle Rain.
Den största skrällen hittills kom med Vertigo Knekten till 79 gånger pengarna på Solvalla 30 mars i fjol.
Det är om drygt tre veckor, den 16 juli, som det finska storloppet S:t Michel-Ajo körs på den snabba banan i Mikkeli.Det ser ut att kunna ..
Det är om drygt tre veckor, den 16 juli, som det finska storloppet S:t Michel-Ajo körs på den snabba banan i Mikkeli.
Det ser ut att kunna bli ett riktigt fint race. Den senaste i raden att ha blivit klar för loppet är Hail Mary. Den Daniel Redén-tränade storstjärnan var tidigare i år finalist i Elitloppet och kommer närmast från segern i Jämtlands Stora Pris.
Hittills inbjudna till loppet i övrigt är Bengurion Jet, Hierro Boko, Run For Royalty och Stoletheshow.
I Elitloppet blev det en sjätteplats för Vivid Wise As. Stallkamraten Vernissage Grif slogs ut i försöket efter att ha galopperat från..
I Elitloppet blev det en sjätteplats för Vivid Wise As. Stallkamraten Vernissage Grif slogs ut i försöket efter att ha galopperat från start. I de senaste upplagorna av Jämtlands Stora Pris har det gått bättre. Vernissage Grif har vunnit loppet två år i rad och utöver hästens imponerande prestation bjöds publiken i fjol på en spektakulär upplopps-show. Redan 100 meter från mål höjde Alessandro Gocciadoro båda armarna i skyn och vilt vinkande och applåderande lät han Vernissage Grif sköta sig själv in i mål. Om det blir segergest även i år avgör Always Ek (V75-6), som enligt sin tränare kommer till Östersund i absolut toppform.
- Han har vunnit grupp I-lopp under sin karriär och tagit flera segrar på Vincennes, men jag vill ändå påstå att han är bättre just nu än vad han någonsin tidigare har varit. Senast i Rom så slog han nytt banrekord och den tid (1.09,8/1 640 auto) han gick den dagen gjorde han med lätthet, säger Alessandro Gocciadoro till sulkysport.se.
Sjuåringen gör sin andra start i Sverige. Förra året galopperade han som fastlåst på innerspår i slutkurvan av Åby Stora Pris. På lördag startar han med nummer nio bakom bilen.
- Startspåret är jag nöjd med och får han en bra resa i det här loppet så är jag trygg med att han kommer stå för en riktigt bra prestation.
”I sitt livs form”
På söndag är det Bjerke som arrangerar V75® och huvudnumret är Oslo Grand Prix med cirka en miljon kronor till vinnaren. Titelförsvararen Stoletheshow bär favoritskapet, men Alessandro Gocciadoro har en stark utmanare i Banderas Bi (V75-7). I sin senaste start vann han tröstfinalen av Gran Premio della Lotteria på fina kilometertiden 1.09,4 - två tiondelar snabbare än Vernissage Grifs segertid i stora finalen.
- Jag räds inte uppgiften för det finns så mycket kraft i den här hästen. Hanterar han bara resan till Norge väl så kommer han prestera på en hög nivå, säger Alessandro Gocciadoro.
Spår åtta bakom startbilen är inget önskespår, men inte heller något som får Alessandro Gocciadoro att ge slaget förlorat.
- Han har fått ett dåligt startspår, men jag tror faktiskt att hästen är i sitt livs form. Det är en väldigt stark häst som inte är beroende av någon speciell position. Får jag chansen kommer jag söka mig fram utvändigt om ledaren så fort som möjligt, men annars klarar han av att anfalla bakifrån också.
Laddar mot ledningen
Alessandro Gocciadoro har fler spännande hästar till start inom V75 både på lördag och söndag. Dessa kommenterar han enligt nedan till sulkysport.se:
Lördag
- Doctor Gio (V75-1) är en väldigt stark häst vilket han bevisade senast i Gävle. Den här gången kommer jag köra honom med skor av två anledningar. Dels för att jag vill spara lite på hans hovar, men även för att han kan öppna snabbare från start när han tävlar med skor och jag kommer göra ett försök att nå ledningen. Lyckas vi inte med det vill jag ha positionen utvändigt om ledaren för det är inget som hästen räds över huvud taget. Just det här med att han kommer gå med skor nu är ingen stor sak utan han har gjort många starka insatser även med skor. Det finns många hästar som är betydligt mer påverkade av att behöva tävla med skor än vad Doctor Gio är.
- Bon Jovi Jet (V75-3) var jag inte alls nöjd med senast på Vermo. Vi hittade ett litet sår på honom efter loppet som kan ha satt ner honom, men allt är bra nu igen och hästen tränar starkt. Jag tycker inte man ska döma honom på senaste insatsen utan det här är en stark häst som vunnit många lopp och som ska kunna hävda sig i klassen. Från ett bra utgångsläge kommer jag göra ett försök att nå ledningen så får vi se efter det sedan hur jag ska lägga upp loppet om vi lyckas ta oss dit.
Söndag
- Clarissa (V75-4) trampade sig senast på Åby och var inte alls sig lik den dagen. Gången innan på Färjestad kändes hon helt underbar och jag är säker på att hon ska kunna prestera på samma nivå här som hon gjorde den dagen. Spår sju är inget som hindrar henne då hon inte är beroende av någon speciell position och jag är säker på att hon kan hävda sig bra i det här loppet.
- Synergy (V75-5) tycker jag gick väldigt bra i Sweden Cup. Han fick aldrig fritt spurtutrymme i finalen och gick i mål med sparade krafter. Hästen kan öppna väldigt snabbt och även om han har snabba hästar på insidan så kommer jag göra ett ordentligt försök att nå ledningen eller komma ner i rygg på ledaren.
- Doge As (V75-6) var en av mina bästa treåringar under fjolåret och slutade trea i finalen av Orsi Mangelli. Hästen har haft problem med andningen, men nu har vi äntligen kommit till rätta med de problemen. Han är inte beroende av någon speciell position och jag vill ge honom en god upplevelse här för han kommer säkert vara ännu vassare nästa gång.
1. Don Fanucci Zet – Sverige Kön: hingst Ålder: 7 år Tränare: Daniel Redén, Sverige Kusk: Ö..
1. Don Fanucci Zet – Sverige
Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Daniel Redén, Sverige
Kusk: Örjan Kihlström
Ägare: Stall Zet (Daniel Redén), Sverige
Rekord: 1.08,9
Insprungna pengar: 14 251 718 kronor
Segerprocent: 55
Största seger: Elitloppet, Solvalla 2021
Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 9
Form: 9
Kommentar: Sveriges sprinterkung som spurtade till seger i Elitloppet 2021 och var jättefavorit då han galopperade bakom startbilen i förra årets final. Provade i Prix d’Amerique och Prix de France under det franska vintermeetinget med en sjätte- och en femteplats som resultat. Fick sin rosa biljett när sommarsäsongen inleddes med enkel seger och kommer närmast från en femteplats i Finlandia-Ajo där mållinjen skars på lätta hovar efter en passiv styrning.
2. Önas Prince – Sverige
Kön: hingst
Ålder: 6 år
Tränare: Per Nordström, Sverige
Kusk: Per Nordström
Ägare: Per Nordström AB, P Hansson & R Nilsson
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 10 473 832 kronor
Segerprocent: 64
Största seger: Sprintermästaren, Halmstad 2021
Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 9
Form: 10
Kommentar: Unghäststjärna som segrade i Kungapokalen, Sprintermästaren och Breeders’ Crown, samt slutade tvåa i Svenskt Travderby. Tog i fjol steget upp i den äldre eliten och galopperade med en tätplacering på gaffeln i Elitloppet. Vann senast Copenhagen Cup och är obesegrad efter tre starter i år. Har aldrig varit bättre enligt tränaren som själv har legat i hårdträning och gått ner 24,5 kilo inför årets elitlopp.
3. Stoletheshow - Sverige
Kön: hingst
Ålder: 8 år
Tränare: Frode Hamre, Norge
Kusk: Dexter Dunn
Ägare: Global Glide AB, Sverige
Rekord: 1.10,0
Insprungna pengar: 9 957 443 kronor
Segerprocent: 32
Största seger: Finlandia-Ajo, Vermo 2023
Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 8
Startsnabbhet: 8
Form: 9
Kommentar: Norskfödd frontrunner som vann kriteriet för Marcus Lindgren. Återvände till hemlandet 2021 och har därefter utvecklats till Norges bästa häst med segern fjolårets seger i Oslo Grand Prix före San Moteur som topp. Har matchats mot sin första start i Elitloppet och tog biljetten genom att sänka motståndet utvändigt i Finlandia Ajo, ytterligare ett bevis på att han trivs ypperligt med att trava utan draghjälp.
4. Etonnant – Frankrike
Kön: hingst
Ålder: 9 år
Tränare: Richard Westerink, Frankrike
Kusk: Anthony Barrier
Ägare: Richard Westerink, Frankrike
Rekord: 1.09,1
Insprungna pengar: 25 151 767 kronor
Segerprocent: 26
Största seger: Elitloppet, Solvalla 2022
Egenskaper
Styrka: 10
Speed: 8
Startsnabbhet: 7
Form: 9
Kommentar: Fransk stenkross som imponerade enormt vid sitt första Solvallabesök i fjol då han sluggade hem Elitloppet trots galopp 800 meter från mål. Tvingades stå över Prix d’Amerique på grund av hälsoproblem, men kommit tillbaka storstilat och radat segrar under våren. Tävlade med skor i genrepet Prix des Ducs de Normandie där han fick vika sig mot Hohneck. Totalt oöm för positioner och löpningsförlopp och kommer för att försvara titeln.
5. Vernissage Grif - Italien
Kön: hingst
Ålder: 9 år
Tränare: Alessandro Gocciadoro, Italien
Kusk: Alessandro Gocciadoro
Ägare: Gennaro Riccio, Italien
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 17 206 013 kronor
Segerprocent: 33
Största seger: Gran Premio della Lotteria, Agnano 2023
Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 8
Startsnabbhet: 7
Form: 9
Kommentar: Ståtlig fux som blandar dalar med skyhöga toppar. Gjorde inget väsen av sig i Elitloppet i fjol, men följde upp med att utklassa motståndet när han försvarade sin titel i Jämtlands Stora Pris två veckor senare. Hade en motig vinter i backarna på Vincennes och verkade uträknad, men återkom i glimrande stil då han krossande motståndet utvändigt på löpningsrekord i Gran Premio della Lotteria. Har visat att han älskar två heat samma dag och lär höja sig om han når finalen.
6. Go On Boy – Frankrike
Kön: hingst
Ålder: 7 år
Tränare: Romain Derieux, Frankrike
Kusk: Romain Derieux
Ägare: Caroline Logier, Frankrike
Rekord: 1.09,2
Insprungna pengar: 5 257 413 kronor
Segerprocent: 34
Största seger: Prix de Washington, Enghien 2021
Egenskaper
Styrka: 9
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 9
Kommentar: Tempostark fransk uppkomling som krigade i kulltoppen utan att få den riktiga fullträffen som tre- och fyraåring. Återkom i vintras efter ett år av skadebekymmer och har visat brant stigande form. Femma med krafter kvar i Criterium de Vitesse och bjöd på en briljant långspurt som tvåa bakom Etonnant i Prix de l’Atlantique. Tog karriärens största seger över sprinterdistans som femåring, men svårbedömd startsnabbhet då han sällan tävlat från framspår bakom bilen.
7. Just Believe - Australien
Kön: valack
Ålder: 8 år
Tränare: Jess Tubbs, Australien
Kusk: Greg Sugars
Ägare: Iona Trotter Syndicate, Austalien
Rekord: 1.10,3
Insprungna pengar: 7 284 910 kronor
Segerprocent: 32
Största seger: Great Southern Star, Tabcorp Park Melton 2023
Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 7
Startsnabbhet: 7
Form: 8
Kommentar: Södra halvklotets främste travare och den mest exotiske gästen på Solvalla på många år. Ett förvandlingsnummer som kom till tränaren Jess Tubbs för ett år sedan och därefter sopat rent i storloppen “down under” med seger den tunga vägen över lång distans i Inter Dominion och via kortspeed på open stretch i ”Australiens elitlopp” Great Southern Star. Har rest 60 timmar för att få representera sin kontinent och kryddar anrättningen som loppets joker.
8. Brother Bill - Sverige
Kön: valack
Ålder: 7 år
Tränare: Timo Nurmos, Sverige
Kusk: Magnus A Djuse
Ägare: Stallskriket Gävle - Easy
Rekord: 1.09,1
Insprungna pengar: 8 311 000 kronor
Segerprocent: 32
Största seger: Breeders’ Crown, Eskilstuna 2019
Egenskaper
Styrka: 8
Speed: 9
Startsnabbhet: 7
Form: 9
Kommentar: Utpräglad spurtspecialist som stod lite i skuggan av sina kullkamrater Don Fanucci Zet och Hail Mary som unghäst. Har knappat in som äldre och slog dessa vid höstens segrar i Svenskt Mästerskap och Frances Bulwarks lopp. Årsdebuterade med en andraplats bakom Hail Mary på 1.09,1 då han gav denne draghjälp i en enorm slutrepa som visade att vinterträningen slagit väl ut.