Still Going Strong travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Still Going Strong travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Still Going Strong har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Still Going Strong har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Still Going Strong


Hälsingland och Bollnäs är platsen för lördagens V75-omgång. En stor händelse på den lilla banan som i år f&arin..


Hälsingland och Bollnäs är platsen för lördagens V75-omgång.
En stor händelse på den lilla banan som i år får köra tävlingarna utan publik i semestertider.
Magnus Träff har haft tävlingsdagen i sikte ända sedan i vintras och lyckades få med två hästar på det stora spelet.
Elvaårige Queer Fish skrällvann Sweden Cup på Solvalla förra året och är still going strong. Träff varnar för stallets stjärna i gulddivisionen (V75-3) men tror lika mycket på femårige Arabesque i den lägsta klassen (V75-2).
- Jag vet var jag har Queer Fish som är mycket jämn och säker – medan Arabesque är den ivriga sorten men säkert har högre toppar än vad Queer Fish har i dag.
Folkhälsomyndigheten sätter fortsatt stopp för publik på idrottstävlingar.
- Det är synd när det är stor travdag i Bollnäs men vi får göra vårt bästa för tv-publiken, säger hemmatränaren.

Konvalecent från Malmö
Efter många år som tränare på amatörbasis plockade Magnus Träff ut proffslicensen i januari 2019 och blev korad till årets tränare på banan under sitt första år som professionell.
Ljusbrune valacken Arabesque inledde tävlandet som tvååring hos Joakim Lövgren på Jägersro. Efter en skada flyttades hästen till Bollnäs och Träffs träning.
- Det blev inga starter som treåring för Arabesque. Tord Olsson från Malmö har många hästar hos Lövgren och hörde av sig hit till oss. Vi gick in i halva hästen. Olsson har verkligen gett oss tid att ”härja” lite som vi vill för att hästen ska komma tillbaka, säger han.
18 starter i den nya regin har slutat med fyra segrar. Arabesque är snabb bakom bilen och har ofta tagit ledningen med framspår. Ett andraspår i lördagens V75-2 är nästan bästa tänkbara menar tränaren.
- Ulf (Eriksson) får lägga upp taktiken men hästen är så naturligt startsnabb så det blir väl att köra till. Sedan får man se hur det löser sig för konkurrenterna. Han går ju bra i ledningen och känns fantastiskt fin för dagen. Så jag hoppas och tror att han ska göra ett riktigt bra lopp och att det till och med kan bli seger, säger Magnus Träff.
I V75-debuten i Gävle i maj galopperade Arabesque kort efter start. Anledningen?
- Han har ju haft lätt att skruva upp sig så vi har matchat honom lite försiktigt, så att det inte ska brinna av någon säkring på honom. I Gävle föll han dock tillbaka i gamla synder. Han var inte alls i balans då och var mera vild än tam i värmningen. Vi har ändrat lite i värmningsrutiner på honom och i de två senaste starterna har han varit mycket finare.
Vad gör hästen mellan starterna?
- Han går ju bara sina ordinarie jobb hemma. Just honom undviker vi att åka in och "sprätta" något extra inne på Bollnästravet med. Men han har fått gå lite tuffare strax för den här starten för att vi velat steppa upp honom - och det är i de jobben han känts så fin.
Han debuterade barfota bak i Gävle men galopperade. Hur blir det nu?
- Det var inte balasen han galopperade av, så det blir nog att rycka bakskorna på honom igen.  Sedan ska jag prata med Ulf under veckan om att vi eventuellt ska prova att sätta på honom en "bike" också (amerikansk jänkarvagn). Hästen har ju en sådan fin gång och jag tror att han kommer att gynnas väldigt av det. 8 Champ Lane och 9 Slippery Runway är två väldigt bra som han möter. Men jag tycker att det är ett väldigt öppet lopp. Det är många som kan vara med och göra upp men jag tycker definitivt att Arabesque är en av dem, säger Magnus Träff.
Queer Fish har en seger på 13 försök efter sprinterklassikern Sweden Cup i maj 2019. Positiv som femma senast i ett riktigt hårt gäng på Lindesberg i ett lopp som vanns av Missle Hill.
-  Det var klart bättre bett i hästen då jämfört med tidigare! Vi har haft svårt att få med honom i loppen i vår och sommar men nu känns det som att formen är där. Vi var lite missnöjda med hur han rörde sig senast och han har fräschats till och efter det har han tränat på riktigt bra.
Så vad säger du till spelarna?
- Jag tror en hel del på ”Firren” den här gången. Han känns bra och det brukar vara ett bra tecken när han inte är och skaver på sig bak i snabbjobben med sin grova i aktion. Nu går han helt ren och det brukar vara ett bra tecken. Han kommer att gå barfota runt om nu. Ja, vi rycker vi nog allt som sitter löst och kör så optimalt som möjligt. Det blir blinkershuvudlag, barfota runt om och bike. Guld är kanske ännu jämnare än loppet Arabesque är med i. I princip alla kan vinna och det blir nog positioner som avgör och Queer Fish har i alla fall ett bra utgångsläge, slutar en på det hela taget ganska optimistisk hemmatränare.

Mikael Wikner, Kanal 75


På söndag börjar kampen om platserna i Olympiatravets final som i år går lördagen 28 april på Åby. Populäre da..


På söndag börjar kampen om platserna i Olympiatravets final som i år går lördagen 28 april på Åby.
Populäre dalahästen On Track Piraten har hunnit bli tio år och är still going strong.
En segermaskin som var lite uträknad under hösten och vintern då segrarna inte ramlade in i den takt på V75 som publiken vant sig vid. I guldloppet på Romme i slutet av januari tog tränaren Hans R Strömberg hand om tömföringen i lopp igen för första gången på ett och ett halvt år.
Det blev seger direkt med husse i vagnen.
- Jag vill göra det här själv nu och det blir jag som kör igen på söndag, säger Rättvikstränaren.
Olympiatravets första deltävling går som V75-3 på Piratens andra hemmabana Rommetravet på Påskdagen.
En omgång som även utgör finalen av ATG:s vårliga satsning V75 Spring Race med fyra V75-omgångar på fyra dagar – med start på Skärtorsdagen.
Samlade jackpotmiljoner bygger en multijackpot till söndag då en ensam vinnare med sju rätt är garanterad minst 54 miljoner kronor i utdelning.

”Åtta komma fem!”
On Track Piraten har varit ett populärt spikobjekt på V75 förr om åren. Nu har valacken rundat tio år på jorden och tränaren Hans R Strömberg kan inte vara lika säker på sin häst längre.
- Vi får vara tacksamma så länge han vill vara med och tävla den här fantastiska hästen. Men ännu så länge ser det bra ut. Han känns oförändrat fin, säger Strömberg.
På frågan var Piraten står formmässigt på en skala ett till tio kommer ett snabbt svar:
- Tjaaa…åtta komma fem!

Mot fjärde raka finalen
Det blir fjärde starten för året på söndag och återigen är det hästens andra hemmabana Romme som bjuder in. On Track Piraten har varit med i tre raka finaler av Olympiatravet och kretsen runt hästen hoppas så klart på en fjärde.
2016 slutade Piraten femma i olympiafinalen och öppnade som en blixt från från just ett innerspår bakom bilen. Men efter hårt tryck i omgångar under loppet tröt krafterna. Insatsen var ändå heroisk efter tryckare av B.B.S.Sugarlight och Mosaique Face.
- Det där var ju en final där det blev en jäkla körning. Även om det är fina hästar han möter på söndag är det ändå jämförelsevis mycket enklare motstånd än vad han stötte på den gången.

”Hoppas ta ledningen”
Senast tog sig On Track Piraten förbi jättefavoriten Zenit Brick den sista biten. Nu möts de igen.
- Innerspåret är ju aldrig fel och det ska vara en ganska så bra chans tycker jag. Jag hoppas ta ledningen och att det går att köra honom barfota runt om. Av moståndarna har vi mest respekt för Digital Ink som såg jättefin ut senast och Zenit Brick. Nurmos häst har ju haft superform hela vintern, säger Hans R Strömberg.
Så vad säger du om söndagen?

- Vi ser fram emot loppet så klart. Det är en fördel att vi inte behöver åka så långt och han har ju gått bra på Romme också. Vi kommer till Romme med en häst i fin form.
Ni har två ytterligare hästar till start på V75. Hur vill du guida spelarna om dem?
- Rim Perfect (V75-2) har varit fin i två raka och distansen är den rätta för henne. Men hon är lite uppanmäld och det är lite tuffare nu. Spåret är inte heller riktigt bra för henne, då hon inte snabb alls är snabb från början och det lär bli en tappstart. Jag tror att det blir svårt att vinna.
- Qamaro C.D. (V75-6) var fin som trea i trekilometersloppet i fredags. Formen är rätt så god men han är lite entaktad och det krävs att det blir stenhårt tempo för att han ska komma till. Det blir svårt att vinna där också. Det är On Track Piraten som är min chans, säger Hans R Strömberg.

Mikael Wikner, Kanal 75


On Track Piraten (V75-3) har tillhört toppen ända sedan unghäståren. Han har varit med i både Elitloppet och VM-loppet i New York tv&..


On Track Piraten (V75-3) har tillhört toppen ända sedan unghäståren. Han har varit med i både Elitloppet och VM-loppet i New York två gånger och på listan över anrika och stora lopp som han har vunnit finns Grosser Preis von Deutchland, Svenskt Mästerskap, C.L. Müllers Memorial och Prix du Luxembourg. Åtta år gammal ståtar han med över 13 miljoner kronor på vinstkontot och han är still going strong.
- Han visar inga ålderskrämpor alls. Det är bara tränaren som är lite stel på morgnarna, säger Hans R Strömberg och skrattar.
Den 63-årige Rättviktränaren har haft On Track Piraten i sin vård ända sedan hästen gick premielopp som tvååring. 97 starter och 29 segrar senare går hästen ännu en gång ut som favorit i V75:s högsta klass på Färjestadstravet i Karlstad.
- Han mår jättebra! Jag körde honom på rakbanan i går (läs tisdag) och det verkar perfekt allting. Jag tror att han kommer med bra form.

Leder i inbördes möten
I sin senaste start vann On Track Piraten Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst på Solvalla. Tvåa den gången var Nadal Broline. Han är med igen, men On Track Piratens värsta utmanare på förhand är Anna Mix. Fransyskan gjorde senast ett fantastiskt lopp när hon trots stor tappstart rundade till seger i Prix de Bretagne i Paris.
- Jag tror på bra chans, men jag såg loppet Anna Mix gjorde på Vincennes senast, när hon blåste ner Propulsion och var hur bra som helst. Gör hon om den prestationen vete fasen om inte vi andra får köra om andrapriset.
On Track Piraten leder med 2-1 över Anna Mix i inbördes möten. Att dalahästen lottades till spår fyra bakom startbilen och har goda möjligheter att komma till ledningen talar för att han ökar på sin plusstatistik. Det gör även det faktum att han tävlar bra med både skor och brodd på hovarna. Anna Mix startar från spår åtta och är mer ovan Sveriges vintriga tävlingsförhållanden.
- Det känns långsökt att Anna Mix ska ta ner On Track Piraten från dödens. Även om det senast såg ut som att hon kan ta ner vilken häst som helst måste jag säga att On Track Piraten startar med bra segerchans.

Bra återväxt i stallet
Hans R Strömberg har 21 hästar på träningslistan och det är klar övervikt på unghästar. Åtta av stallets hästar är ostartade ett- och tvååringar och av fem treåringarna har samtliga levererat och tjänat mellan 92 700 kronor och 1,2 miljoner kronor. I topp bland dessa är E3-vinnaren Unique Juni men även Perfect Dynamite (V75-4) har häng på kulltoppen.
- Han har gjort det jättebra! Han vann debuten och sedan har han utvecklats undan för undan och gått riktigt bra i höst.
Största framgången hittills för Perfect Dynamite kom i finalen av Anders Kilströms minne i Bollnäs för två månader sedan. Där tog Strömbergs löfte skalpen av segermaskinen Le Miracle. Efter det har det blivit en tredje- och en fjärdeplats vid vilka Perfect Dynamite både har slagit och fått stryk av Stepping Spaceboy, som är favorittippad i lördagens lopp.
- Jag körde Perfect Dynamite i dag (läs onsdag) och han kändes superfin.
Hur ser du på loppet för hans del?
- Han är inte någon startraket och har inte öppnat så bra när han har haft innerspår tidigare. Men han har blivit bättre från start så det blir till att köra så fort det går och se hur långt fram han hamnar. Han är beroende av tempo för att komma till sin rätt men nu när han möter lite bättre hästar kanske han inte mäktar med att göra allt jobb själv. Han har tävlat med brodd i bakskorna och barfota fram på slutet och han är van att gå med skor runt om så det ska inte vara något problem för honom. Jag tror att han har möjlighet att vara med där framme. Styrkan som krävs har han, frågan är om han är snabb nog.
Det är jackpot på V75 och sjurättspotten beräknas uppgå till 43 miljoner kronor. Hans R Strömbergs hästar kan vara värda att ta med i analysen när jackpotsystemet ska konstrueras.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-09 2015-12-09 Bollnäs-2 1640/2 str
2015-11-23 2015-11-23 Färjestad-1 2140/7 0 16.8 120
2015-11-12 2015-11-12 Gävle-9 1640/7 2 13.5 295
2015-11-02 2015-11-02 Rättvik-1 2140/6 5 16.2 258
2015-10-21 2015-10-21 Solvalla-5 2140/10 6 15.1 307
2015-10-02 2015-10-02 Rättvik-4 1640/2 1 14.0 53
2016-11-13 2016-11-13 Örebro-7 Per Nordlund 2100/5 D 0 22.8 272
2016-10-15 2016-10-15 Rättvik-3 Jimmy Dahlman 2140/3 D 7 15.8 171
2016-09-29 2016-09-29 Gävle-10 Per Nordlund 1640/5 C 4 15.4 97
2016-09-14 2016-09-14 Rättvik-2 Per Nordlund 2640/2 D 0 470
2016-08-22 2016-08-22 Färjestad-3 Henrik Rudqvist 1640/1 C 5 15.0 168
2016-08-11 2016-08-11 Örebro-5 Jorma Kontio 1609/5 D 5 13.7 170
2016-08-01 2016-08-01 Rättvik-4 Per Nordlund 2140/8 C 1 16.9 310
2016-07-21 2016-07-21 Örebro-3 Therese Boström 2100/2 D 6 16.3 263
2016-06-28 2016-06-28 Gävle-9 Per Nordlund 2160/10 C 0 17.7 492
2016-05-31 2016-05-31 Rättvik-5 Per Nordlund 2140/11 C 0 g 271
2016-05-16 2016-05-16 Rättvik-8 Nathalie Bergström 1640/12 D 0 14.5 402
2016-05-02 2016-05-02 Romme-11 Per Nordlund 2160/9 C 0 g 96
2016-04-18 2016-04-18 Eskilstuna-8 Per Nordlund 2140/6 A 2 15.4 463
2016-04-05 2016-04-05 Gävle-7 Per Linderoth 2140/6 C 0 16.0 284
2016-03-17 2016-03-17 Gävle-3 Ulf Eriksson 2140/5 D 0 15.9 745
2016-02-13 2016-02-13 Solvalla-2 Claes Eskilsson 2640/8 B 0 478
2016-01-08 2016-01-08 Solvalla-4 2140/6 D str
2017-11-21 2017-11-21 Eskilstuna-8 Juhani Partanen 1640/8 D 0 16.3 252
2017-10-31 2017-10-31 Romme-5 Per Nordlund 2140/1 D 0 17.9 75
2017-10-15 2017-10-15 Rättvik-7 Per Nordlund 2140/7 D 7 17.4 150
2017-10-05 2017-10-05 Örebro-9 Jimmy Dahlman 2100/6 D 4 16.7 417
2017-09-18 2017-09-18 Rättvik-11 Kaj Widell 2140/10 D 7 16.0 530
2017-06-29 2017-06-29 Örebro-6 Jorma Kontio 2100/6 D 0 18.3 218
2017-06-15 2017-06-15 Rättvik-9 Per Nordlund 1640/12 D str
2017-05-25 2017-05-25 Lindesberg-5 Per Nordlund 1640/8 C 5 15.1 414
2017-04-25 2017-04-25 Eskilstuna-11 Magnus Jakobsson 1640/4 D 0 15.2 425
2017-04-13 2017-04-13 Örebro-10 Jorma Kontio 1640/7 D 7 15.8 373
2017-03-10 2017-03-10 Solvalla-4 Jorma Kontio 2140/1 D 0 g 895
2017-02-24 2017-02-24 Romme-10 Per Nordlund 2140/14 C 0 79
2018-11-09 2018-11-09 Romme-12 Per Nordlund 2140/10 D 0 17.7 1292
2018-10-09 2018-10-09 Eskilstuna-6 Per Nordlund 1640/7 D 0 24.0g 653
2018-09-21 2018-09-21 Rättvik-6 Mikaela Almgren 2160/5 C 7 19.8 577
2018-07-20 2018-07-20 Romme-5 Per Nordlund 2140/6 D 0 18.6 479
2018-07-03 2018-07-03 Eskilstuna-10 Per Nordlund 1640/6 C 0 16.0 680
2018-06-04 2018-06-04 Rättvik-5 Per Nordlund 2140/1 D 8 16.4 783
2018-05-22 2018-05-22 Rättvik-5 Conny Midutzki 2140/9 D 8 15.4 378
2018-05-14 2018-05-14 Romme-3 Per Nordlund 2140/12 D 7 15.6 432
2018-04-29 2018-04-29 Lindesberg-7 Henrik Daggert 2140/6 D 0 g 876
2018-04-16 2018-04-16 Romme-9 Per Nordlund 2140/6 D 7 18.2 456
2019-11-02 2019-11-02 Romme-3 Conny Midutzki 2160/12 D 0 g 740
2019-10-14 2019-10-14 Rättvik-3 Conny Midutzki 2140/3 D 6 16.7 675
2019-10-04 2019-10-04 Rättvik-3 Emma Lindkvist 2140/1 D 0 19.2 1402
2019-09-02 2019-09-02 Romme-6 Conny Midutzki 2140/11 D str
2019-07-29 2019-07-29 Färjestad-3 Emma Lindkvist 2160/6 D str
2019-07-08 2019-07-08 Eskilstuna-2 Emma Lindkvist 1640/9 D 0 20.2g 574
2019-06-22 2019-06-22 Rättvik-1 Jorma Kontio 1660/6 D str
2019-06-10 2019-06-10 Romme-8 Emma Lindkvist 2140/5 D 4 18.7 522
2019-05-12 2019-05-12 Rättvik-1 Conny Midutzki 2140/4 D 7 18.5 423
2019-04-25 2019-04-25 Rättvik-6 Conny Midutzki 2140/10 D 0 18.7 975ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se