Stella Newmen travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Stella Newmen travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Stella Newmen har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Stella Newmen har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Stella Newmen


Omgångens tyngsta favorit Highspirit presterade långt under sin normala nivå när han efter ett mycket långsamt inledningsvarv kasta..


Omgångens tyngsta favorit Highspirit presterade långt under sin normala nivå när han efter ett mycket långsamt inledningsvarv kastade in handduken redan i slutkurvan och gick som ett sänke genom fältet. Ingen skugga ska emellertid falla över den Stefan Melander-tränade vinnaren Output Pressure som vann säkert efter avancemang till positionen som första häst i andraspår varvet från mål.
- Allra helst hade jag gett honom ett mer vilsamt lopp men det gick så sakta så jag tänkte att jag åker fram utvändigt. Han kämpade på bra ända in i mål och gjorde ett jättebra lopp, konstaterade kusken Örjan Kihlström.

Revansch med Stella Newmen
Highspirit tränare och kusk Flemming Jensens fick revansch för den tunga förlusten när han i det efterföljande loppet på Solvalla flög förbi storfavoriten El Fitzgerald med sitt fina sto Stella Newmen.
- Hon gör alltid bra lopp och har presterat fint de senaste gångerna på Åby, så jag tänkte hon skulle få följa med till Valla och det gick fint, sa Jensen som precis som alla åskådare kunde konstatera att något inte stod rätt till med Highspirit för dagen.
- Jag märkte redan i slutkurvan att det var kört för min del. Det är något fel på hästen som vi får kolla upp.
De övriga V86-avdelningarna på Solvalla vanns av Timo Nurmos-tränade Hugo Gustivar Boko (Per Lennartsson) och Peter Erikssons Wrongdoer (Anders Eriksson).

Vincent As bäst i långa loppet
Av V86-omgångens tre dunderfavoriter var Magnus Dahlén-tränade långdistansaren Vincent As den ende som stod pall för trycket. Han såg inte ut som en vinnare någon gång under de inledande 3 000 meterna på Åbytravet men när upploppet kom tog han i så det knakade och till slut blev segern mycket enkel.
- Han tog tag i grejerna när vi kom in på upploppet, det gjorde han ju senast också, sa kusken Carl Johan Jepson.

Ytterligare växlar att vänta
Jerry Riordan-tränade italienaren Zio Tom Jet hade lite bekymmer med travet i kurvorna men gick ett starkt slutvarv mestadels i tredjespår och satte efter ett rappt upplopp nosen först strax före mållinjen.
- Det kommer nog bli en fin sommar för hans del. När man kan köra barfota kommer han nog få en helt ny växel, sa körande Christoffer Eriksson.
Övriga V86-lopp på Åby vanns av Peter Untersteiners Sobel Jasmine och Joakim Lövgrens Staro Leonardo.
Alla rätt på V86 betalade 22 498 kronor. För sju rätt fick man 253 kronor och sex rätt delade ut 30 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvalla var på lördagen platsen för det i travet omtalade mötet mellan fyraåringskullens självklara toppar Cyber Lane och Diama..


Solvalla var på lördagen platsen för det i travet omtalade mötet mellan fyraåringskullens självklara toppar Cyber Lane och Diamanten.
Att den senare mycket oväntat fick byta tränare för några dagar sedan, från Robert Bergh till Stig H Johansson, spetsade förstås till anrättningen ytterligare.
Diamanten var i underläge från start med flytten och en sämre insats i Breeders Crown-finalen i ryggen och Stig H Johanssons nyförvärv skulle också bli rejält uppsmiskad av Cyber Lane som avgjorde loppet från positionen utvändigt ledaren.
Erik Adielsson och Johan Untersteiner duellerade länge när bilen lämnade. Efter en snabb öppning fick Cyber Lane fortsätta att pressa på Diamanten som inte orkade hela vägen och även fick släppa förbi sig Dartagnan Sisu den sista biten.
I den sista kurvan rasade duellen mellan kullens stora för fullt även om man kunde ana vartåt det lutade då Diamanten började se allt mer plågad ut.
- Jag förstod att det skulle bli svårt att ta en längd på Diamanten från start men samtidigt så fick jag göra det lite svårt för honom och pressa honom lite så att han också skulle få tömma sig lite från start. 500 kvar började vi öka takten rejält och 200 kvar la Cyber Lane in sin sista växel som han alltid brukar göra, sa Johan Untersteiner vars springare knallade undan på lätta hovar till seger med fyra längder och full fart över mållinjen på tiden 1.12,1 över 2140 meter med bilstart.

Dödens spelade ingen roll
400 000 kronor inbringade segern i Solvalla Grand Prix och årets derbyvinnare Cyber Lane har nu nästan tjänat sju miljoner kronor som fyraåring.
Vägen ligger öppen för en av de största talangerna sporten skådat.
- När han var så lugn och flegmatisk i dag gjorde det mig ingenting att ligga där ute. Jag är mycket stolt över att jag får ha en sån här fin häst och alla som sköter hästen har gjort ett fantastiskt jobb, sa 33-årige Untersteiner, som meddela att det nu blir en paus för stjärnan innan vinterträningen tar vid.
Nästa säsong?
- Det blir inte lätt när han ska möta den högsta eliten nästa år men vi har en fantastiskt bra häst och jag tror att han klarar det också.
Diamanten slutade trea och körande Erik Adielsson var inte särskilt nedstämd.
- Han har en fantastisk säsong bakom sig men var kanske lite sämre i den senaste starten så jag tycker att han gjorde det bra i dag. Det kommer att bli väldigt spännande nästa år, sade Adielsson.

Känd nyhet i Silverhästen
VästerboontheNews har många hedrande andra- och tredjeplatser bakom sig. På lördagen fick nioåringen kliva fram och vara värst i ett riktigt guldkantat lopp - Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst.
Lars Brindeborg i Halmstad har tagit över träningen av hästen som nu fick lägga en kvarts miljon till sina redan intjänade fyra.
VästerboontheNews hade lottats till ett innerspår bakom bilen och Örjan Kihlström avgjorde spetsstriden på ”två steg” och fick sedan bestämma tempot. Bländande fin.
Lars Brindeborg om sin stjärna:
- Han har lite samlat ihop till det här. Jag tror att det är fler än jag som tycker att det var roligt att han fick vinna ett lite större lopp.

”Tänkte att jag måste syna”
Storfavoriten Kash Brodda var härlig att skåda när hon avgjorde novemberfinalen i loppserien Diamantstoet från utvändigt ledaren.
Peter Untersteiner fick svar när han skulle köra sig till ledningen i inledningen och valde att låta hästen löpa utvändigt. Kash Brodda lät sig inte påverkas utan kämpade ner ledande Stella Newmen med Jorma Kontio i sulkyn. Det blev ett virvlande avslut och toppinsatser av de två första hästarna i mål. Segertiden blev ett nytt rekord för Kash Brodda, 1.13,4 över 2140 meter med voltstart.

I övrigt noterade vi att…
… Morgan Wilhelmsson-tränade Mack Dragan svarade för en av dagens bästa prestationer i klass I-finalen tillsammans med Carl Johan Jepson. Jepson tvingades hålla tempot uppe för att freda sig men Mack Dragan var ändå helt överlägsen i loppet där storfavoriten Now Or Never Flair drogs med stora aktionsproblem.
…omgången inleddes med en jättebomb i bronsdivisionens final där en tvåprocentare blev svaret. Femårige Tobacco har kommit tillbaka fint efter en halsoperation och fick nu sätta pricken över i med en finalseger. 
Storfavoriten M.T.Joinville trampade upp i framförvarande sulky och galopperade dryga varvet från mål en bit bak i kön.
…Per Lennartssons manöver kort efter start med Cab Hornline blev avgörande i silverloppet. Innerspåret höll på att bli en fälla och innan den första kurvan hade Lennartsson lyft ut sin häst i andraspår och satte sedan omgående av mot täten och fick den också efter 700 meter.
Betrodde Generaal Bianco stördes till galopp i den sista kurvan.
… Christoffer Eriksson lätt tog sig till ledningen med Global Takeover i klass II-loppet och ledde från start till mål. Lars I Nilsson tränar.
…sju rätt på V75 delade ut 47 840 kronor, sex rätt blev värt 325 kronor och fem rätt 31 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var vackert vårväder och snabba banor som gällde på onsdagkvällen då Solvalla delade V86-omgången med Jägersro.P..


Det var vackert vårväder och snabba banor som gällde på onsdagkvällen då Solvalla delade V86-omgången med Jägersro.
På V86 flög värdet för enbart åtta rätt till en bit över halvmiljonen efter att några mindre betrodda hästar hållit undan i ledningen i några av loppet.
Tomas Malmqvist tävlade både hemma på Jägersro och på Solvalla den här kvällen. Han fanns vid bankanten på stallbacken när franskfödde hingsten Espoir de Ginai avslutade kraftfullt i den sista kurvan.
Per Lennartsson bidade sin tid i andraparet utvändigt med Espoir de Ginai och vred på 500 meter från mål. Storfavoriten Pontiac S.W. hade forcerats till ledningen och tröttnade efter att ha fått öppnade första tusen på 1.11,7 vilket gynnade hästarna i kön.
Espoir de Ginai – med blott tre starter i Frankrike ryggen inför onsdagens start – var klart starkast upploppet ner.
- Det här var en enastående fin häst. Han tassade med väldigt lätt och det kändes i den sista kurvan att han verkligen ville mata på och jag fick hur mycket som helst i linorna, sa Per Lennartsson.

Holland i juni
Scarlet Knights lopp var det första av fem uttagningslopp i loppserien Breeders Course för treåringar vars final körs i holländska Wolvega i början av juni.
- Nu är vi i final. Vi kvalade in honom i Sverige innan han fick gå ner till Frankrike. Han var duktig när han vann och gjorde något ytterligare bra lopp på Vincennes. Sedan tog det emot lite och sedan fick han komma hem och träna, sa en nöjd Malmqvist om hästen som ägs av Stall Färjan HB i Luleå.

"Ville prova i dag"
Skadade Mattias Djuse lämnade över Etosha Boko till Ulf Ohlsson med en önskan om ett offensivt lopp. Den sexårige valacken flög till ledningen från fjärdespåret och fick storfavoriten Dice Man utvändigt om under slutrundan.
Avslutningen blev rafflande med målfoto mellan två tappra. Etosha Boko vann med ”emaljen” på tiden 1.12,1 över 1 640 meter, auto.
- Mattias ville att vi skulle prova lite i dag och efter snabba första 200-300 meterna fick vi ta det lite lugnare sedan, sa Ohlsson.
På Solvalla kunde Erik Adielsson spåra hem ett försök till Diamantstoet med Stig H Johanssons nyförvärv Dream Lane. Fyraåringen klev undan på tiden 1.13,0 över medeldistansen och såg morsk ut trots uppvaktning under vägen av favoriten Stella Newmen.
Kaj Widell vann det avslutande loppet med favoriten Jeepster från ledningen. Amatören Monica Janisels klämmiga sto klev nu över miljonen intjänat.

Choklad-hästen rensade
Ett stort rens i kuponghögen blev det i V86-3 på Jägersro. Detta efter en stabil insats av femårige Fordaluvachocolate, i träning hos Lars I Nilsson.
Johnny Takter körde sig till ledningen i den första kurvan med fyraprocentaren och höll till mål i sprinterloppet trots en öppning i trakterna av 1.09,0.
Storfavoriten Rossini Diamant kom bort och det blev i stället Defy Anything som bjöd strid och får plusbetyg för insatsen utvändigt ledaren.
Flerfaldige V75-vinnaren Västerbo Exact var en av kvällens största favoriter (54 procent) och infriade också förväntningarna tillsammans med Thomas Uhrberg.
Efter positionsbyte efter 600 meter kunde man återta kommandot och Halmstadhästen svarade ärligt alla anfall.
Senast i V75 blev det galopp i strid om ledningen.
- Befriande skönt! Det strulade ju senast. Nu fick han visa att han duger igen, sa amatören Roger Persson.
Övriga V86-lopp på Jägersro vanns av Johan Untersteiner-tränade Emmett Brown och Sören Norberg-tränade Small Talk (Christoffer Eriksson).
På V86 lyckades 9,68 system pricka in samtliga vinnare och för det belönades de med 562 026 kronor. Sju rätt betalade 5 119 kronor och för sex rätt fick man 394 kronor.
En spelare på atg.se lämnade in samma system tre gånger och vinsten blev drygt 2,7 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-29 2016-12-29 Åby-6 Flemming Jensen 1640/12 D 1 13.9 23
2016-12-03 2016-12-03 Jägersro Trav-6 Flemming Jensen 1640/5 D 0 g 115
2016-11-15 2016-11-15 Åby-7 Flemming Jensen 2140/15 B 1 15.9 29
2016-10-29 2016-10-29 Jägersro Trav-12 Flemming Jensen 2140/3 A 0 g 21
2016-09-11 2016-09-11 Danmark-3 Flemming Jensen 2140/12 A 0 52
2016-08-25 2016-08-25 Åby-7 Flemming Jensen 2140/7 C 6 14.6 45
2016-06-30 2016-06-30 Åby-2 Flemming Jensen 2160/7 A 0 g 47
2016-06-09 2016-06-09 Åby-6 Flemming Jensen 2140/1 D 2 16.3 26
2016-05-19 2016-05-19 Åby-10 Flemming Jensen 2140/4 C 1 17.1g 23
2016-04-15 2016-04-15 Danmark-1 Flemming Jensen 2140/4 C 2 17
2016-04-02 2016-04-02 Danmark-1 Flemming Jensen 2140/1 D 0 14
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-6 Jorma Kontio 2140/1 C 2 13.6 37
2017-11-08 2017-11-08 Solvalla-10 Jorma Kontio 2140/3 B 1 14.0 32
2017-10-18 2017-10-18 Jägersro Trav-8 Jörgen Sjunnesson 2140/8 C 5 13.8g 175
2017-05-25 2017-05-25 Åby-7 Flemming Jensen 1640/2 B 1 12.5 12
2017-05-03 2017-05-03 Solvalla-9 Flemming Jensen 2140/10 C 4 13.4 35
2017-04-15 2017-04-15 Danmark-7 Flemming Jensen 2140/7 C 1 24
2017-02-11 2017-02-11 Solvalla-8 Erik Adielsson 2140/4 D 7 14.2 72
2017-02-01 2017-02-01 Jägersro Trav-7 Flemming Jensen 1640/1 C 0 14.3g 21
2017-01-14 2017-01-14 Jägersro Trav-9 Flemming Jensen 1640/7 C 2 13.8 27
2018-12-23 2018-12-23 Halmstad-11 Flemming Jensen 1640/4 B 0 123
2018-11-28 2018-11-28 Åby-9 Stefan Persson 1640/3 A 6 13.8 37
2018-11-21 2018-11-21 Jägersro Trav-5 Flemming Jensen 1640/3 A 2 12.5 19
2018-10-14 2018-10-14 Danmark-9 Rene Kjær 2020/10 A 0 46
2018-10-03 2018-10-03 Åby-9 Flemming Jensen 2140/7 A 5 12.5 82
2018-09-15 2018-09-15 Danmark-7 Flemming Jensen 1640/6 B 1 13
2018-08-29 2018-08-29 Åby-6 Stefan Söderkvist 1640/10 D 2 10.4 527
2018-08-02 2018-08-02 Åby-7 Flemming Jensen 1640/9 C 2 12.4 142
2018-07-15 2018-07-15 Danmark-4 Kasper K. Andersen 1800/7 A 0 129
2018-06-28 2018-06-28 Åby-5 John Richardson 2140/10 B 9 15.0 71
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-2 Flemming Jensen 1640/11 D str
2018-05-13 2018-05-13 Charlottenlund-9 Flemming Jensen 2000/5 C 0 g 104
2018-05-01 2018-05-01 Danmark-6 Flemming Jensen 2140/5 A 2 18
2019-12-07 2019-12-07 Åby-9 Flemming Jensen 2140/5 C 0 13.7g 254
2019-11-10 2019-11-10 Charlottenlund-7 Jeppe Rask 1600/10 D str
2019-10-20 2019-10-20 Danmark-2 Flemming Jensen 1640/5 C 1 12
2019-09-25 2019-09-25 Åby-6 Flemming Jensen 2140/1 C 4 14.7 25
2019-09-14 2019-09-14 Danmark-4 Flemming Jensen 1640/7 C 2 28
2019-08-24 2019-08-24 Charlottenlund-9 Flemming Jensen 2000/3 D 3 60
2019-07-22 2019-07-22 Danmark-3 Flemming Jensen 2060/5 D 1 19
2019-06-25 2019-06-25 Jägersro Trav-3 Flemming Jensen 1640/3 D 1 14.0 18
2019-03-17 2019-03-17 Halmstad-4 Flemming Jensen 1640/1 D 1 14.0 17
2019-02-27 2019-02-27 Solvalla-8 Flemming Jensen 2140/10 B 1 13.9 86
2019-02-06 2019-02-06 Åby-6 Flemming Jensen 1640/2 C 2 15.1 52
2019-01-23 2019-01-23 Åby-7 Troels Andersen 2640/5 C 4 16.2 72ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se